Sjukt dålig..

Publicerat: 2016-12-30 Kl: 22:40:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

uppdatering här i bloggen, vet ju att det är många som blir ledsna när ni inte kan följa vad som händer och som inte är på Ekelund för att höra och se.. Kan inte lova men hoppas på förbättring till 2017!
 
Allt rullar på i rasande fart, vi har idag avslutat en 2,5 dagars kurs i mellandagarna, tyvärr lite få deltagare men kndes ganska skönt att det inte var fler ändå. Blir väldigt intensivt när man har övernattande kursare då det är lektioner, måltider, fika, teori osv osv.. 
Denna godbit gör succe som skolhäst! och han börjar bli så fin att rida :) Lycka att få utbilda hästar!
 
Nya förmågan Semas tror jag mycket gott om, återstår att se om det blir en bra skolhäst för han besitter vad det verkar hög ridbarhet och har en del nerv - fortfarande mycket reaktiv vilket jag gillar men blir ju ett bekymmer som skolhäst då de måste vara lite coola och "tåliga". Brukar dock bli bra men det tar tid..
 
Min stjärna Mille har lite välförtjänt vila, eller ja aktiv vila då jag inte ser någon vits med att stå rakt upp och ner i hage/box. Han fick ju ett träligt kronrandssår helgen innan ju när han blev lite sur i puriettarbetet och sedan kom Monika Equiterapeuten på tisdagen så han joggades veckan innan jul och sedan har han gått 2*30min varje dag på Horse-Trainern denna vecka. Sagt det förut och säger det igen - en av de absolut bästa investreingarna vi gjort att skaffa skrittbandet :) 
Får se vad det är för väder imorgon om vi tar oss ut en sväng men inte om det är storm då får han vänta till måndag för på söndag är jag inte i stallet. 
Sedan blir det fortsatt trimm inför tävlingarna som väntar oss!
 
Ska försöka göra en summering över året 2016 snarast också!
 
Avslutar med en fantastiskt fin bild på en av våra fina skolponnysar Widna-Tabun, "W-T", fotad av Wilma Wretvall
Gott nytt år på er alla!
Kram Madde 
 

Snart julafton !

Publicerat: 2016-12-23 Kl: 22:49:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

dagen har mestadels tillbringats i köket. Madde o jag har slitit ihop. Lagt in sill , gjort egen rödbetssallad , bakat bröd och saffransbröd, ostpaj, skagenröra , julgodis mm. Nattat alla hästarna och druckit irish coffee som avslutning. Anders har klätt granen så nu är det färdigt att fira jul! Imorgon samlas vi i stallet alla som är hemma och fixar hästarna samt avslutar med julfrukost. 
Dessutom har vi en artikel i måsen om ridklubbens projekt Vi i stallet. Stort tack till Möller Bil som gjort detta möjligt!
 
God jul Ann 
 

Dan före dan...

Publicerat: 2016-12-22 Kl: 22:44:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Julstök idag på börjat. Handlingen avklarad -brödet bakat - 1 sill gjord tyvärr räckte inte tiden till så nu väntar kudden. Hästarna får gå på lite sparlåga den ena skrittas ju bara och Demeter har varit tjock i ett bakben till och från sedan helgen, joggade idag  i alla fall  och det såg helt rent ut efter skritten och joggningen.
Övriga hästar känns som att de klarar sig försöker övertyga Madde om det också.
Man hinner inte allt och det är ju faktiskt snart jul och hästarna får lite ledigt. Är en del som vill rida privatlektioner i juldagarna så det har jag också planerat in.
Det är ju tyvärr dåligt med julväder och det ser ut som om man får vänta på det ett tag till.
 
Imorgon ska jag försöka att bli klar extra tidigt i stallet då det är mera mat som ska lagas. På julaftonsmorgon så har vi som tradition att samlas kl. 08.00 och så hjälps vi åt med stallarna och avslutar med julfrukost tillsammans. Mysigt!
I övrigt ska i alla fall jag försöka att ta det lite lugnare och hästarna får också ta det lugnt!
Ann
 

Redan tisdag kväll...

Publicerat: 2016-12-20 Kl: 22:54:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En kväll kvar sedan är det juluppehåll på ridskolan för min del. Madde har ju torsdagen kvar. Fina presenter har jag fått och nu ska hästarna vaccineras och få lite vila över jul.
Igår var jag på återbesök med Meletes ligamentskada och det går lite segt hade hoppats få sätta igång på riktigt men det är utökade skritt turer inplanerat i två månader till. Sedan får jag börja jogga i två veckor innan nytt återbesök.
Hon är ohalt och har så varit länge men ligament skador tar tid och måste läka ut ordentligt. Så surt i alla fall och det är ju fel årstid att skritta ut just nu verkar det ju som om alla is är på väg bort men vill ju ej rida ut själv på en häst som har stått i princip sedan i maj. Räcker ju att något händer och skadan går upp.
Man är ju inte så kul sällskap om man bara ska skritta......
Imorgon så ska det fixas stallar och planeras lite julstök dvs mat städa får man vänta med nu när det är så skitigt så räcker det att hundarna går in en gång så är det lika skitigt igen.
I övrigt så håller jag på med sista "raggningen" på sponsorer till Sörmlands Ridsportsgala 4/2 på Elite Hotell i Eskilstuna.
Madde blev ju 3:a i dressyr DM och vi har alla tänkt att delta i personalstyrkan på galan + ett antal till i klubben.
Ska bli kul!
Ann

Heja MRK!!

Publicerat: 2016-12-18 Kl: 21:27:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

gårdagen tillbringades på Strömsholm . Vårt lag kom 2:a i ridskolemästerskapET i södermanland.  Så duktiga tjejer och hästar. Dessutom vann de det teoretiska provet. Laget bestod av Hanna Eckervig och Amanda leisser samt Ebba Ottosson . 
 

Fredagsmys.....

Publicerat: 2016-12-16 Kl: 21:50:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

julklappshoppning med hjärtat i halsgropen ! Pigga och glada hästar! Älskar våra hästar. Jag stod mest och sa proo proo en del små ryttare smackade och jag fortsatte med proo proo . Imorgon går bilen mot Strömsholm ! Håll tummarna 👍👍👍👍😜
Mina bästa.... Uranos och Helios 😍

Det går framåt, but it takes time..

Publicerat: 2016-12-13 Kl: 22:31:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Söt Mickis i lockar efter lördagens julshow där han bar knoppar!
 
Mickis tränas som ni vet extra mycket för att stärka honom, vidareutbilda och sätta galoppombyten nu under vintern. Jag rider honom 3-4pass/vecka lite beroende på hur verksamheten ser ut, mest dressyr såklart men det har även blivit konditionsträning ute och så hoppar Fia ibland. 
Det går framåt med bytena, han är ju väldigt arbetsvillig och det som är "problemet" just nu är att få honom att vänta och att hålla sig på backen i bytena då han gärna vill sparka bakut :P
Fick en bra övning av Siv när hon var hos oss för ett par veckor sedan men gäller att variera sig för han lär sig snabbt vad som ska hända.
 
Jag rakar hästar på löpande band - älskar nya maskinen och den har underlättat arbetet avsevärt. Nu kan jag raka varsomhelst! W-T rakade jag samtidigt som hon åt sitt frukosthö i boxen för några veckor sedan. Så skönt att slippa sladden och den går så fint - helt klart värt pengarna även om det var dyrt, vi tog ett "paket" så är extra skär, olja, rengöring osv samt en liten apparat/trimmer för huvud och ben också. Såklart även den sladdlös. På bilden är Ronjah som jag klippte förra veckan och som hon är klippt klipps de flesta skolhästar, vissa får en "rand" över bakbenen också. Lite olika beroende på hur mkt de svettas samt om de är lätta/säkra att klippa benen på osv. Mycket mer lättskött med rakade ben så vill gärna ha dem rakade. 
Hitills i höst har jag rakat: Mille 3 eller 4 gånger, Kirre, Lady, Werra, Jake, Boss, Mickis, Killy, Bosson, Seamie, Siri, W-T, Jolita, Joe, Jacquline, Aztor, Ronjah och Rory. Mamma har klippt Helios och Uranos samt sin Demeter. Fia klipper sina två samt Gent..  Anna gjorde debut idag på Magic med klart godkänt resultat, snyggt blev det. Jag får raka de flesta eftersom jag är lite nogrannare, gör bättre linjer och oftast ruskigt snabb :P Seamie gjorde jag på typ 20-25min tror jag.
 
Har en del på listan nu: Jolita, Joe och Boss behöver klippas igen. Nykomlingen Semas ser ut som en björn men där behövs lite träning och en del lugnande tror jag! Mille börjar bli bra långhårig igen men sålänge han inte blir värre svettig än vad han är nu så får han vänta. Har numera alltid hjälm när jag rakar hästarna, hade det vid olyckan förra hösten också då jag visste det var en knepig häst men nu är det standard på alla.
 
Ingen bra bild men snyggingen Samoa efter sin debut för Siv för två veckor sedan! Vi jobbar på med att få ut halsen då hon gärna blir hög och kort - extremt lätt i handen! Hon är dock en evig olycksfågel, stod i tre veckor för ett tag sedan då hon trampade upp en lång reva med brodden på ena bak som var svårläkt - kommer bli ett mindre tjusigt ärr skulle jag tro. Igår hade hon sparkat på sig igen så ingen ridning idag, hon tränas annars 4-5 dagar/vecka. På töm, ut eller i ridhuset, förra veckan gjorde vi uppsutten hoppdebut också!
 
Gud så mycket man kan skriva efter långt uppehåll ifrån mig.. Mille går väldigt bra och trotts att det inte blivit så mycket träning för tränare under hösten så har vi klivit upp ett par hack på stegen! Förra helgen satte vi 6 byten i varje på första försöket :D 
 
Får bli mer info och bilder en annan dag
 
Kram Madde 
 
 
 
 

Bilder från i lördags MRK:s julshow

Publicerat: 2016-12-13 Kl: 17:24:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Maddes måndagsgrupp
Delar av lucia tåget
Käpphästhoppning
 
Sofia Bosson, Johanna Jolita
Presentation innan kadrilj
Madde/Mickis, Ann/Helio, Anna/Magic
 

Snart ännu en vecka över....

Publicerat: 2016-12-11 Kl: 17:54:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter en intensiv vecka så är det då bara två lektionspass kvar innan man får börja nedräkningen inför julen.
 
Idag har jag haft stallmöte med inackorderingarna i stallet. Vi satt uppe i vår nya sadelkammare och det är en sådan lycka att ha denna plats att fly undan till. Man får vara ifred där uppe och myshets faktorn är hög!
Lite meck bara att släpa dit allt då jag idag hade bakat en ny sorts saffranskaka som jag serverade med vispgrädde och hallon. Naturligtvis även glögg.
Så nu är stalljourer inplanerat tom januari. Vi välkomnar också hit till ridskolan en ny inackordering som kom med sina föräldrar och hästen kommer till helgen.
 
Igår hade vi en lyckad julshow på ridskolan och jag hoppas att någon kanske skickar mig bilder som jag kan lägga ut här på bloggen. Mycket folk kom det och bullarna sålde slut vilket jag kan förstå för de var från Annas hembageri!
 
Vi personal red en kadrilj med skolhästar - Helois, Mickis, Magic, Jolita och Bosson.
 
Stafetthoppning blev det också och då red Christina - Dobbie och Sofia O Jolita i ett lag och Natalie Uranos och Wilma på Matanza det andra laget vilket var en fartfylld uppvisning.
 
Maddes måndags elever red en kadrilj och söndagsbarnen hade käpphästhoppning. Naturligtvis avslutades det hela med ett fint luciatåg till häst!
Ann

Mycket bilkörning idag.

Publicerat: 2016-12-07 Kl: 23:07:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började onsdagen med att skritta min fina gula oj vad jag längtar efter att få klartecken till att börja rida. Ska på återbesök innan jul och då hoppas jag verkligen att ligamentet har läkt. Trodde inte att det skull ta så lång tid. Hon går på skritten 2 ggr per dag totalt 60 min och så skrittar jag henne uppsuttet också.
Efter det så blev det dressyrpass med Helios och Mackan.
Snabb lunch och sedan rullade stora ekipaget för träning hos Emelie Nyreröd vilket tog väldigt lång tid ca 1,40. Hem tog det 2 timmar då det var halt regnigt och så mörkt.
Men det var det värt både jag och Madde var väldigt nöjda med träningspassen men en lång dag blev det.
Gammelmannen för ett antal år sedan saknaden är fortfarande stor men så glad att jag har mina fina avkommor kvar!
Ann
 

En epok är över.....

Publicerat: 2016-12-05 Kl: 23:10:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sorglig dag idag. Vår allra finaste Gent har fått galoppera vidare till Trapalanda. Det går inte att beskriva i ord vad han betytt för oss alla.
Först för Sofia glömmer aldrig första mötet. Sofia skulle ha en hopp ponny och jag kan säga att jag var ytterst tveksam av den mycket pigga och ej så välskolade i dressyr men vackra ponnyn.
Efter mycket vånda bestämde vi oss men han gick ej helt igenom besiktningen så det var bara att leta efter en annan. Men varje ponny vi tittade på så var Sofias kommentar inte som Gent.....
Detta nådde till slut ägaren via dressyrdomaren Maggan Blom som gjorde att vi fick ha honom på foder en lång period och till slut blev det köp då det gick att åtgärda med skoningen och han var helt ok.
Så mycket glädje han har gett och vilka fina framgångar de haft på hoppbanorna och så småningom lyckades jag även få Sofia att starta några dressyrtävlingar.
Gent var ju en mycket känslig ponny och het så när tävlingskarriären för Gent och Sofia var över propsade jag på att Gent ska bo kvar och bli ridskoleponny.
Det tog lång tid innan han kunde bli den absolut bästa barnponny man kan tänka sig.
Från början var det bara rutinerade och välbalanserade ryttare som fick rida honom.
De senaste åren (ganska många) kunde vem som helst kunde rida och jag minns en privatlektion jag hade på försommaren med en mycket orutinerad liten tjej.
Det räckte att jag talade om för honom vad han skulle göra så gjorde han det .....
Gent var alltid väldigt arbetsvillig och även snabb. Hade honom ofta på uteritter när jag var ute med duktiga ungdomar och vi kunde galoppera fort. De andra hade svårt att hänga med då......
En sådan tomhet att förlora en arbetskamrat.
Nu hoppas jag att han galopperar runt med alla våra andra genom åren förlorade hästar......
Tack för allt!
 

Bilder

Publicerat: 2016-12-03 Kl: 21:09:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

här kommer lite bilder:
Vår fina lampa
Fantastiska Troll 660 har fått flytta ner till sadelkammaren
En tavla som min mormor gjort

Nyss inkommen..

Publicerat: 2016-12-03 Kl: 21:04:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full fart en helt vanlig lördag. Haft hoppning idag med mina lördagsgrupper - oj vad de var duktiga!
MRK har haft "funkiskurs" för alla duktiga funktionärer på våra tävlingar och Ubbe var här och hade dressyrträning från 11 till 18.Kul och nyttigt!
Som avslutning hade vi tävlingsmöte med middag för våra tävlingsryttare.
Vi har nog en hel del lag på gång till våren div III dressyr och div I samt som det ser ut även ett hopplag!m
I morgon så rullar bilen mot Malmköping och möte samt jul lunch med distrikts styrelsen i Sörmlands Ridsportsförbund.
Hinner då inte med någon ridning imorgon.
Jocke har jobbat med belysning i vår nya sadelkammare och det blir så fint har även satt upp lite tavlor så det börjar bli riktigt hemtrevligt.
Ann
RSS 2.0