Lite mera....

Publicerat: 2015-01-31 Kl: 15:38:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Passar på när jag är i skrivtagen. Vi sålde ju Palmir och Calima till Djursholms Ridskola de skulle ha dem på prov i 14 dagar, De är mycket nöjda med Calima och den affären är klar men Palmir kommer tillbaka i morgon.
De tyckte att han var mycket snäll och super bra i hoppningen men lite för stor att rida ihop i dressyren. Kanske ändå har en spekulant då en av personalen har provat honom idag och blev förtjust men kände att hon inte kunde bestämma sig idag men vill komma hit och prova igen. Så vi får se.....
Idag få alla mina hästar vila i alla fall då det var planen - de har ju gått tufft i veckan speciellt fina Melete som fick ett rejält pass på Segersta i torsdags. Igår var det uteritt på programmet. Så viktigt med varierad träning. Alla hästar behöver både hoppas ridas ut och dresseras på dressyr banan.
Såg att Segersta hade hopp dag igår med sina dressyrhästar och " Weine" Mads fantastiska GP häst även hoppade!
 

Ändrade planer med mycket...

Publicerat: 2015-01-31 Kl: 15:00:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu är Madde o Anders på Kamala beach i Phuket. Hoppas de har det fantastiskt. Själv är jag inne och tar det lugnt efter mina lektioner. Min kurs blev inställd då alla elever skulle ha egna hästar med och då det dåliga vädret med all blöt snö gjorde att de inte vågade transportera sina hästar.
Sofia stackarn har feber och kommer ej iväg på pay and jump i Södertälje som var planerat. Hoppas att hon kryar på sig.
Startade morgonen med att släppa ihop två hästar. San Rocco och Bungy Jump så härligt att se lyckliga hästar. Det gick med andra ord riktigt bra har stått och tittat på dem efter lunch när de gått tillsammans och skrapat bort snö o letat efter gräs.
Hästar mår ju bäst att gå tillsammans men visst är det en ökad skade risk men hästar kan ju även skada sig när de går själva. Tror att Rocco sover gott inatt och jag behöver inte vara orolig att jag inte orkar rida idag.
Jag har ju i veckan nu ridit på honom och det har fungerat bra hoppas att det nu kommer gå ännu bättre när han slipper stå själv i sin hage.
Inte världens bästa bilder men här är de!
Ann

Inte bara lata sig..

Publicerat: 2015-01-30 Kl: 12:01:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nä ja hittade en intressant bok så blir till att gymnastisera hjärncellerna på stranden 👍 
Tjock som tusan var den, hoppas den kan hjälpa tankarna en bit på vägen. Fokus när jag kommer hem igen sedan 😀
 
Ha de gott!
 
Kram Madde 

I will miss my babys

Publicerat: 2015-01-30 Kl: 08:38:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun och Helios innan uteritt tidigare i veckan.. 
Nu är jag påväg till Arlanda, åter på svensk mark den 22/2 😃
Rid väl och var rädda om varandra och era hästar ❤️
 
Kram Madde 

❤️

Publicerat: 2015-01-29 Kl: 16:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kärlek till min fina häst Rangun!! ❤️
Mycket dålig bild på min stjärna promenerandes med Jossan efter träningspasset. Mads red mest idag, tyckte han blivit jättefin och tyckte att det var synd att jag ska åka bort nu när jag börjar få så bra ordning på honom. Han kan behöva ta det lite lugnare några veckor. Återhämtning..
 
Mads  ville gärna rida honom igen nästa gång han kommer MEN i sin egna sadel, vad inte förtjust i Ranguns fina Jaguar. Tror att han ändrar sig i kroppen väldigt mycket och framförallt nu sista halvåret. Jimmy får komma när jag kommer hem igen!
 
Kram Madde
 
 

Praktikant på plats,,,

Publicerat: 2015-01-28 Kl: 23:13:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll så kom då Denise tillbaka för praktik. Hon har ju varit här ett antal gånger förut. Denna gång så har hon häst med sig. Kul när praktikanterna kommer tillbaka. Denise kommer ifrån Falun.
I mars får vi hit två tjejer från Borås som haft kompisar som var här förra året.
 
Idag har jag ridit alla tre hästarna dvs Demeter, Melete och Rocco!
 
Sedan var det dags för kontors jobb. Not my favorite...
 
Sjukt tråkigt väder har vi och alla pratar om att det ska bli super kallt nästa vecka hoppas att de har fel. Idag har det rasat snö från ridhus taket. Tur att hästarna är coola och nu ikväll var det lugnt.
 
Imorgon går bilen mot Segersta så dags att hoppa i säng.
Ann

Middag

Publicerat: 2015-01-28 Kl: 22:41:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Onsdagsmiddag hos goda vänner idag :) Johanna är ju även min fantastiska frisör! Första gången jag fick se deras nya hus också - kommer bli kanonfint, de håller på och renoverar. Hon är även fått iordning en jättefin och mysig salong i ett av de mindre husen på tomten. 
Är så trött så ögonen går i kors och känns som jag har massor att göra :S Tur att jag ska åka lite bil till Segersta imorgon så kan jag hinna undan med en del. Måste fixa tydliga scheman för Rangun och Millis samt lektionsplaner för mina fyra ridgrupper som ska ha vikarie.
 
Veterinärbesöket gick bra, jag var inställd på att han inte skulle vara felfri vilket han inte heller var. Det är en stor häst och tränas hårt, underlaget har dessutom varit uruselt under många veckor nu. Lie (veterinären) tyckte han var väldigt fin i övrigt och var inte det minsta bekymrad, tydligtgen många hästar som kommer in med likande bekymmer just pga underlaget som råder. Det är inte heller bra att de går med broddar så länge, nu kom visserligen vintern relativt sent, hästens naturliga glidmoment i varje steg försvinner vilket ger större påfrestningar på ben och hovar - lederna därimellan. Fick ju se en väldigt tydligt filmstudie på just detta under min C-tränarutbildning. 
Han ska ta det lite lugnare nu med skritt och såsmåningom lite trav innan återbesök när jag kommer hem. 
 
 
Fin bild på Fia och Mille - vore ju trevligt om hon kunde bidra med ett inlägg här i bloggen eller var tycker ni läsare? Vill ni inte veta lite mer om hennes nya springare och hur det går med Pommes?
 
På em idag red jag dressyr på Rangun, Helios (som Jossan fick rida fram först) och sedan Magic. Bytte som planerat bett och blev skillnad MEN största problemet sitter i min hand, får inte bli stum själv i den där vänsterhanden... Vore så himla kul att utbilda honom så pass att han kan gå minst MsvB dressyr, bytena kan bli lite krux då han är lite speciell men han har fin galopp som dock fortfarande behöver mycket styrka. Tror han kommer ha mycket lätt för piruetter så vore kul om vi kunde klara byten såsmåningom. Alltid retar det någon med en skäck på dressyrbanorna ;P
 
Måste fixa lite nya fräscha bilder på honom!
 
Har även klippt Melete så man slipper skämmas för mamma och henne på Segersta imorgon!
 
Kram Madde

Nedräkning delux!

Publicerat: 2015-01-27 Kl: 21:20:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ohh bara et par dagar kvar i stallet innan avfärd mot varmare breddgrader med min sambo som även fyller jämnt när vi är borta. 25år om ni frågar honom ;P hehe..
 
Idag har jag hunnit rida en del pållar och vi tog en urmysig tur ut i snön på morgonen. Jag med Rangun, Jossan & Helios o Fia med Pommes, massa galopp genom snön! Hästarna tyckte nog också att det var toppen, Rangun lyckades döda ett boot's också. Surprice.. Ett helt nytt förstås.. Men bättre det är att han har sönder sig själv när han kliver på sig själv.
 
Mille fick ett dressyrpass i ridhuset, kändes kanon även om han inte gått dressyr på rätt många dagar nu. Hans nya sadel är guld men känner att den behöver nog justeras ngt framförallt för min egen del. Får se när Jimmy kan komma och besöka oss igen.
 
På em red jag fina lilla Kirre som utvecklats en hel del och börjar får riktigt bra med ork, var nog en månad sedan jag red sist. Jossan rider mest och så tömkör vi förstås, jag är ju lite i största laget. Bra balans träning kan jag säga!
 
Love ponnies!!! <3
 
Red även Magic, ska pröva med ett annat bett nästa pass för han har blivit som lite stum  i munnen. Han går på ett ganska tjockt tvådelat med lösa ringar nu, ska nog börja med att testa ett vanligt tre-delat i något smalare variant. 
 
Imorgon bär det som sagt var av till Mälarkliniken i Hölö med Millis direkt på morgonen, han och Rangun höll förövrigt på att skrämma skiten ur mig vid insläpp. När jag kom till grinden stod de där en bit bort och det var massor (ser iaf mycket ut när det är snö) med blod i snön så letade febrilt med blicken på dem men kunde inte se något direkt. Visade sig när Mille tittade upp då han stod och nosade i snön att det var han som var skyldig, nösblod ur ena nosborren.. Pjuu! Antagligen har något ytligt blodkärl brustit vid ex en frustning eller så har han dragit på nosen. Han hade ett lite skrapsår på nosryggen så han kan ju ha halkat ikull eller liknande.
Men man blir ju livrädd att det är någåt riktigt allvarligt när man kommer till hagen och ser blod i snön, visserligen van vid Ranguns blodspår då och då när han klivit på sig själv.. 
 
Glömmer aldrig när jag hittade vårt fina gamla avelsto Fanny med brutet framben i hagen en sommar för många många år sedan.. Usch hemska tanke..
 
Kram Madde 
 
 
 
 

En ny vecka igen...

Publicerat: 2015-01-26 Kl: 22:42:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tiden går fort när man har roligt brukar man säga. Tycker tiden rusar fram. Snart ska Madde på semester men snart är det min o Jockes tur. Mycket som ska hinnas med att planera i veckan.
 
Idag har det varit en rätt så bra dag. Rolig hoppning för Erik som vanligt. Men red som en kratta först på Demeter som verkligen hoppar allt. Tänkte först kliva av men Erik coachade igång mig så hoppningen blev super. Svårt att hoppa en typ av häst som jag har svårt för. Jag gillar ju när hästarna tar tag och är heta. Så nyttigt att rida olika typer av hästar. Fick in superbra rytm och känsla på min fina häst som bara blir bättre för varje dag.
Tur att Erik känner mig för han har verkligen förmågan att få en att känna sig säker.
Sedan var det dags för Jaqueline och hon var helt otroligt het idag. Vilka språng hon gjorde men oj vad slut jag var efter sista banan. Känner att ´den långdragna förkylningen satt sig på orken. Flåset är inte som det ska. Så fort jag blir ok ska jag sätta igång med konditionsträning.
Man måste verkligen ha flås för att rida många hästar per dag.
Det blir ju lite flera att rida när Madde är borta....
Imorgon blir det dressyr för hela slanten. På torsdag så är det dags för Segersta igen.
Ann

Hoppelihopp!

Publicerat: 2015-01-26 Kl: 21:00:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ÅHHHH vad kul att HOPPA!!! och vi har så himla fina hästar :D
 
Första passet blev med store Aztor som skötte sig fint som vanligt, blir bättre och bättre hela tiden. Sedan var det dags för min fläckiga stjärna Magic, han har blivit så ridbar och ger en härlig känsla. Vi hade banhoppning idag och det gick verkligen bra och jag kunde hålla en bra rytm även om det blev nått stort språng eller snubbel. Jättekul verkligen.
 
På em red jag först dressyr på min ädla springare Rangun som var riktigt tam trots alla hinder framme och mamma som jobbade Rocco i ena änden. 
Jossan kom sedan ut och bytte häst så fick Helios skutta över några små hinder för första gången sedan han kom, gissa om han var glad?!! Sånt tryck i sprången och han hade nog gärna lagt av både en och två bocksprång men han höll sig i skinnet. Det bara kröp i fingrarna att hoppa mera, även honom tror jag. 
 
När jag kommer hem från semestern igen ska han få vara med för Erik och hoppa, då kommer han att vara med igång och orka ordentligt.. Längtar!
 
Nöjd kille med de små hinderna i bakgrunden, typ 70cm tyckte han var puttinuttigt!
 
Mina elever 17-18 fick sedan hoppa delar av del bana vi hade på fm. Duktiga elever och ponnysar + Uranos :)
 
Kram Madde
 

Vilken helg..

Publicerat: 2015-01-25 Kl: 22:32:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemma igen efter intensiva dagar på Nova Hotell i Knivsta.
Till att börja med så har vi ätit fantastisk mat. Skulle kunna tänka mig att åka dit och bara bo och äta. Sällan man får så bra mat på restaurang. Nu var det andra gången jag var där och som sist gudomligt god mat. Två rätters luncher och tre rätters middag.
Roligt att träffa andra tränare och utbyta ideer och tankar. Som vanligt stora diskussioner om hur vi förbättrar grundridningen och kvaliten på våra ryttare.
Dessutom fantastiska förläsningar. Gårdagens australiensare Andrew var mycket bra. Kände igen mycket från träningen med John Ricketts. Men det var tufft för allt var på engelska så hjärnan var ju ganska slut efteråt.
Tar ju lång tid att återge en hel helg så det får bli en kort resume.
Í dag så började vi 8.00 med första föreläsningen som Andreas Claeson höll i -Ledarskapets psykologi. Andreas jobbar på Bosön och jobbar med KBT. Mycket intressant var det.
Vi hade idag även en föreläsare som var läkare och ämnet var hur vi tränar barn och ungdomar med olika funktionshinder som ADHD autism och liknande. Mycket intressant ämne men förläsaren var kanske inte lika fängslande så ett tag undrade jag om jag hade ADHD då jag efter dessa dagar hade svårt att sitta still. Man är ju inte van vid att sitta i två dagar och lyssna. Hann rita många figurer mm. Samt prova ett antal olika sittställningar.
Det är inte lätt när man är van att ständigt vara i rörelse......
Men full av inspiration blir man allt.
Härligt när man får bekräftelse på att det är ett viktigt jobb vi har där fokus måste vara på att det ej blir på hästarnas bekostnad. Idag finns det ju organisationer som arbetar stenhårt på att ifrågasätta om vi ska få använda hästar för att tävla tex.
Så vi måste verkligen se till att vår sport är en ren sport där vi månar om hästen och att vi kan visa att våra hästar har det bra.
Frågeställningar som kom upp:
Hur ser vi till att utbilda våra elever även i allt annat som hantering och skötsel av våra kära hästar?
Att ryttare ej går upp för tidigt i klasserna?
Vikten av god grundridning
Hästen måste få vara häst (Vi fick se en film på Peder Fredricssons häst Sibon i en stor gräshage där han rullar sig i leran och bockar och far runt när han kom hem efter de stora tävlingarna i Friends)
Begränsning av hur många starter man får göra tex under ett år och på varje meeting. Hästar måste få återhämta sig
Men även mycket annat, högt i tak är det och ett minnesvärt anförande av förbundskaptenen i fälttävlan om hur som även är veterinär. 
Det får räcka för idag imorgon har vi hoppträning för Erik har bytt dag då han ska på kurs i veckan.
Godnatt
Ann 

Näej

Publicerat: 2015-01-25 Kl: 10:14:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vaknat med halsont :S hoppas det går över vill inte bli sjuk!
Är väl barnbacillerna från gårddagskvällen kombinerad med kyla då jag blev väldigt kall på middagen/resturangen. Anders bror och hans familj är här och hälsar på och firar lite eftersom Anders fyller när vi är på semester.
 
Idag ska jag inte till stallet men ska om en stund åka till min fina farmor och grädda massa pannkakor åt oss :) Träffar henne alldeles för sällan trots att hon bor så nära, Strängnäs, men vi pratar i talefon iprincip varje dag. Efter det ska jag styra bilen mot Sala för att kika på lite hästar. 
 
Igår var det heldag i stallet då vi även hade stalltjänsten, så mysigt att mocka tycker jag - iaf när man inte har tidspress.Tycker om när det blir rent och fint hos hästarna. Under de kommande veckorna kommer vi även att ha flera praktikanter i olika omgångar så då hoppas jag vi hinner med extra mycket finputs och städning av alla utrymmen. Det har ju en förmåga att bli oordning och smutsigt rätt fort i ett stall :S
Hade även lektion för lilla Ebba vill jag säga men hon är inte så liten längre.. Åren går, tror det nu är 5år sedan hon red sin första privatlektion för mig och mååånga har följt därefter. Hon fyller 18år till hösten om jag inte har fel?
 
När jag åker bort så behövs ju extra hjälp med hästarna, Rangun ska nänmligen inte vila helt utan Anna O ska få äran att rida honom - hon red honom lite även förra vintern jag var borta. Så hon fick rida och jag hjälpte henne litet igår. Mille ska på vet.check på onsdag så med honom vet jag inte hur vi ska lägga upp det ännu. Kändes som smart att kolla nu när jag ska bort om det är något så kan jag ju ändå inte rida och det blir en häst mindre för de andra att motionera. Rangun kollades i november så han behöver inte följa med denna gång.
Mille känns såklart inte dålig på något vis men när hästarna tränas hårt och man har höga mål måste man hålla efter både sig själv och sina hästar. Att åtgärda något litet nu för att slippa stora problem och långa rehabtider längre fram. Tyvärr har Axel som jag har som veterinär till Rangun pappaledighet hela januari så det blir en annan veterinär men fortfarande på Mälarkliniken i Hölö. 
 
Jag och Milleman för Patrik Kittel på Strömsholm i höstas :D 
Mycket utveckling har skett sedan dess..
 
Trevlig söndag allesammans! OBS! Ni har väl inte missat att vi har Pay n' Jump hemma nu på fredag?!
 
Kram Madde

Vinterland ❤️

Publicerat: 2015-01-23 Kl: 23:58:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
Mycket snö! Mysigt och otroligt vackert MEN en hel del extra jobb - framförallt för pappa med traktorn..
 
Kram Madde

Snö, snö, snö

Publicerat: 2015-01-22 Kl: 22:44:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

 

Vitt och fint ute i alla fall. Men Jocke är lagom glad över all snön som måste bort på gården. Så nu kan det ju räcka. Imorgon gäller det att rida på för på eftermiddagen ska vi planera verksamheten.
Lördag morgon så går bilen till Arlanda och tränarkonvent i två dagar lördagen handlar om djurskydd, träningslära med Andrew Mc Lean från Australien.
Söndagen om barns inlärning och utveckling.
Så lite sömn behövs allt och hoppas man mår bättre imorgon.. Har ju inte blivit så mkt ridning sista tiden.
God natt
Ann

Läxan

Publicerat: 2015-01-22 Kl: 17:51:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Strax lektionsdax! Blir spännande att se hur många som gjort sin hemläxa...
Idag ska vi gå igenom utbildningsskalan!
 
Kram Madde 

Så kul att träna...

Publicerat: 2015-01-21 Kl: 22:12:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om jag inte hade ett mål och inte hade någon att träna för skulle jag nog inte rida alls. Ju mer man tränar desto mer vill man träna. Det är plånboken som bestämmer...
Innan jag blev sjuk red jag två hästar för Siv på fredagen, en häst för Lotta Björe på söndagen, två hästar för Erik Berggren på tisdagen och en för Mads på torsdagen.
 
Ska man komma någonstans måste man ha andra ögon på sig. Så kul att rida just nu typiskt att man varit dålig bara så det har blivit lite lite ridning sista veckan.
Super bra träning idag och roligt!
Mads har en stor förmåga att få en att känna sig duktig. Idag tränade vi på förvänd galopp och byten och galoppslutor bla.
Då jag har fokuserat på bytena ganska länge så har det ju nu blivit svårt att rida förvänd men jag fick repetera övningen från förra vecka förvänd galopp vända upp på medellinjen och sedan galoppsluta ut till nästa långsida.
Just nu känns det som vi går mycket framåt. För en månad sedan så gick det knappt byta galopp nu kan vi byta var som helst i princip det största problemet är att Demeter gärna sedan byter så vi växlar mellan att byta galopp och att inte byta. Det är också bra att kunna vara kvar på spåret och byta annars blir det lätt så att när man går in på en linje så vill min ambitiösa pålle byta.
Jag känner att serier inte är så långt borta.
Vi har också samlat galopp ner till piruett galopp lätta ur vänta och sedan rida fram och även detta har hon lätt för.
Så lycklig!
Nästa vecka ska jag ha båda systrarna med mig- Demeter och Melete.
 
Har fått rapport från Palmir och Calima att de sköter sig - skönt.
God natt
Ann
Finaste pappan till tjejerna
 

Sanningen..

Publicerat: 2015-01-21 Kl: 14:23:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kanonbra träning med båda hästarna! Rangun visade på lite humör idag också - kul tycker jag - trots att man kanske inte är jättesugen på att de struttar runt på bakbenen direkt.. Han tyckte piaffträningen var lite jobbig idag.
Tyvärr blev det inget filmat då Jossan agerade hästskötare o växlade hästar just när det hade varit kul med film.
Jäklans fin passage iaf!
Mille gick bra, båda har fått mycket beröm för sin utveckling av Mads.
Jobbade på kvickare galopp, piruetter och byten. Bytena har utvecklats mycket! 
Avslutade med travjobb på fyrkanten och en väldigt nyttig övning med att växla mellan mellantrav och förvänd sluta 👍
 
Blev lite dyster då jag tog av sadeln..
Min snedhet är långtifrån borta... Bara att jobba vidare och så ska jag se till att ta mig till en kiropraktor.
 
Kram Madde

Mot Segersta!

Publicerat: 2015-01-21 Kl: 10:22:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjoho! Nu är vi snart på Segersta, blev tidigarelagt - skönt!
Jag hann även raka Rangun i raketfart imorse, 35min tog det :D Då rakade jag visserligen bara ner till knä och haser för han har inte så mycket hår längre ner och eftersom han har skydd i hagen så blir det lite naggat i pälsen på vissa ställen så tycker han behöver den päls som är där.
Snygg blev han iaf!
 
Hoppas snöandet håller sig lugnt så vi kommer hem ordentligt sedan..
 
Kram Madde
 
 

Vilken dag...

Publicerat: 2015-01-20 Kl: 22:51:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har jag lämnat våra hästar och hoppas att de får det bra. Har precis fått sms att de mår prima och skött sig galant!
Alltid lika svårt att sälja hästar tycker jag.
 
Imorgon bär det av tidigt då vi fått en tidigare tid av Mads. Härligt så slipper jag köra hem i mörkret för en gångs skull.
Ska bli kul att rida har ju varit dålig så idag är första dagen jag ridit. Då bara Demeter som tur är har Madde ridit så hon kändes så fin.
Hoppas hinna med de andra imorgon eftermiddag när vi kommit hem.
Ann
Finaste :)
Ann
 

Känns i hjärtat <3

Publicerat: 2015-01-20 Kl: 21:28:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har två av våra fina hästar flyttat idag, kändes lite jobbigt ändå.. Det tråkiga delen med hästlivet - att skiljas ifrån de man fäst sig vid.
 
Fina Calima
 
 
Goa Palmir
 
Hoppas ni får det bra och sköter er ordentligt hos er nya ägare :)
 
Imorgon ska vi ut och fara med hästarna igen - Segersta för träning - jag får ta med mig båda mina stjärnor även imorgon.
Ska se till att Jossan filmar lite om det kan vara kul att se?
 
Kram Madde

Lite bättre idag ändå

Publicerat: 2015-01-19 Kl: 15:50:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag så gick förmiddagen åt till veterinären. Tove Forslund var på plats här tidigt på morgonen för att besikta en häst åt en granne men också för att besikta två hästar åt oss.
Vilket gick mycket bra båda gick igenom besiktningen så imorgon ska de levereras till köparen. Hästarna som vi besiktat är Palmir och Calima.
Palmir tycker vi går alldeles för få pass så därför får han flytta vidare.
Calima har vi ju tänkt att sälja hela tiden så det var inget konstigt med det. Köpte ju henne av en vän som var svårt sjuk då hon inte kunde ha några hästar kvar.
Tove tittade också på Sofias nya stjärna som var svullen i en sena i fredags. Sofia har målat fan på väggen och varit så ledsen - hon har ju haft sådan otur med hästarna. Pebble Beach är ju ganska vild av sig även när hon står i boxen eller kanske just där....
Som tur var så var det inget skadat allt såg bra ut och hon har ju inte varit halt men det behöver de ju inte vara även om det är skadat. Så hon har nog smällt på sig när hon hoppar runt i boxen.
Ska man vara häst ska man ha Sofia som matte då hon är extremt noga med att allt är hundra ok. Det är ju bra att vara noga med sin häst. Sofia är ännu noggrannare.
När Uranos var unghäst ca 4-5 så slet han av sig en framsko ute på stubbåkern. Han var inte halt men svullen så jag lät honom stå i sjukhage det gick inte ner på några dagar så jag åkte till klinik för säkerhets skull. Det visade sig att ett ligament nästan var av och han blev helt in packeterad fick ej gå ur boxen på 6 veckor stackarn. Så man kan aldrig vara säker.
Vi har även kollat Elton med ultra ljud och det såg också bra ut så han har troligtvis vrickat sig. Så jag hoppas att han snart är igång igen.
Så imorgon rullar jag iväg med två styck hästar eftersom jag ändå inte ska rida .......
Ann
 

Hatar att vara sjuk.....

Publicerat: 2015-01-18 Kl: 21:14:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tillbringat dagen i soffan. Gjorde ett tappert försök till en promenad med hundarna men Jocke tyckte jag gick sakta och andfådd blev jag.
Då vände jag hemåt.....Enligt mina barn kan det troligtvis bero på att jag o Jocke var på 50 årsfest igår. Kan jag inte förstå de tycker att jag är lite omogen..
Hur skulle det sett ut att inte gå. Kul fest var det i alla fall och man glömmer bort efterhand att man inte är helt ok.
Festen var på Hotell Rogge i Strängnäs och mycket god mat och dryck och en fantastiskt duktig trubadur och en massa härliga människor. Sov gjorde vi i Strängnäs.
 
Hoppas att man vaknar pigg som en nyponros utan halsont hosta och rinnande näsa. Man kan ju önska i alla fall. För jag har inte tid att vara sjuk i alla fall.
En massa hästar står i stallet och vill bli ridna bla. Mina har fått vila hela helgen.
 
Aktuell fråga i smittskydd:
Hur gör man för att skydda sig från smitta? Tyvärr har ju Strängnäs Ridskola fortfarande kvarka. Det betyder att de är isolerade och inga hästar får komma dit. De får bedriva verksamheten men det är stora restriktioner som gäller.
Kvarka sprids via kontakt vilket betyder att man kan föra med sig smitta i kläder skor hår och all utrustning. Man skall defenitivt ej vara på flera stallar. Det är det absolut säkraste.
Strängnäs ridskola har mycket bra rekommendationer på sin hemsida och facebooksida. Så åker man dit och rider eller tittar skall man ej åka till något annat stall.
Allt behöver decificeras och tvättas. Det är ju inte säkert att man lyckas med det. Till saken hör också att ridskolan flyttade den insjuknade hästen så fort det uppdagades och även de två hästarna som stod bredvid. Detta för att förhoppningsvis klara sig från att flera hästar insjuknar. Tyvärr hade den hunnit smitta fler hästar och det tog tid innan kvarkan bröt ut
Men det kan ju också vara så att vid andra tillfällen finns smitta i ett stall som man ännu ej har upptäckt så kan man ju föra detta vidare.
Ta  aldrig med egna borstar om du tex ska åka på ridläger. Klappa aldrig andra hästar på tävling. Tvätta händerna.
Nu hoppas jag verkligen att alla i kommunen tar detta på största allvar. Det kommer ju ta lång tid innan ridskolan i Malmby jag lider verkligen med dem de kommer ju få sanera hela anläggningen. Kvarka kan ju dessutom stanna kvar i marken i hagarna.
Ann

Good weekend!

Publicerat: 2015-01-18 Kl: 18:21:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nöjd med helgen!! Stor tumme upp till konferensen med Mariefreds Ridklubb - den var mycket givande och trevlig samt att vi fick en väldans massa god mat :)
Fredag em startade vi kl.17 och vi avslutade igår kl.15. INTENSIVT och mycket bra! Nu är vi alla väldigt taggade för året och att få en tydlig organisation och struktur.
 
 
 
 
Kram Madde
 

Jäkla hals....

Publicerat: 2015-01-15 Kl: 22:40:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vaknade i natt och kunde inte svälja. Ner till stallet och bestämde mig att nej ingen ridning jag måste palla med träning för Mads. Så det var bara att ta det lugnt och sedan fixa tidig lunch så att vi hann äta innan det var dags att åka.
Jag hade tänkt att nu så ska jag visa Mads vilka fina byten vi gör och det gjorde hon i och för sig  men hela tiden...så det var till att rida förvänd galopp och förvänd galopp och så lite till förvänd galopp.
Men hon gjorde ju sjukt fina byten bara rena och några byten i varje typ tre-fyra stycken i sträck fast inte för att jag ville.....
Mads tyckte i alla fall att hon utvecklats massor det gäller bara att rida och hålla ihop det hela. Super kul i alla fall.
Bästa Siv B kom även för att titta på oss när vi tränade då hon saknade inspiration och faktiskt såg trött ut. Det är ju så i det här yrket att vi jobbar för mycket ibland och måste fylla på energi nivån emellanåt. Avundsjuk på henne som har så pass nära till Mads.
Det går ju bort mycket tid att åka...
Så glad över min fina fux i alla fall och nästa vecka är det träning igen.......
Ann
Gammal bild längtar till sommaren..

Uhhh

Publicerat: 2015-01-15 Kl: 22:17:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket nedrans novemberrusk!! Vill ju ha snö, sol o typ 5minus... Aldrig e man nöjd..
 
Idag var det Segersta premiär för i år!!😃 superkul att äntligen vara igång och komma iväg men den här årstiden är det ändock lite tungt.. Så mörkt och sååå lång väg att åka.
Vi åkte 12'15 och var inte hemma fören 17'40, så skönt att ha Jossan som kunde fixa hästarna så jag kunde byta om från mina svettiga ridkläder och kasta i mig lite mat innan mina lektioner 18-21..
 
Rangun var först ut och jäklar vad fin han blev. Fick riktigt bra grepp på piruettarbetet och även serierna - vänsterställd! 
Vi avslutade med piaff och passage, Mads fick promenera bakom med ett långt spö för att få honom kvickare. Åhhh min mina fina totto ❤️
Piaffen utvecklas och passagen som redan är väldigt fin blev bra mycket bättre idag.
Nu gäller det bara att göra lika hemma annars är det ju som ogjort..
 
Mille gick också väldigt bra men det är mycket häst att rida ihop! Jenny ansåg att han såg högre ut än 177-178cm... (Jenny jobbar där) jag försökte faktiskt sälja in Mille till henne tidigare, det var innan jag tagit över honom igen och hon hittat sin fina Tipos.
Nu är Mille inte till salu, inte för några småpengar iaf! 
Med Mille är det tvärtom i serierna här ska jag tänka högerställd. Min ide igår om ett spö i piruettarbetet var god för jag fick ta en pinne även idag 👍
På slutet travade han även sjukt bra!!
 
Mycket nöjd med mina fina stjärnor! 🌟🌟
 
Helios knatar på riktigt bra, fick gå några minuter på skritten idag.
Calima jobbade ett bra dressyrpass på fm. 
Har även hunnit med en privatlektion imorse, imorgon blir det två till plus hästar att rida. Sverker kommer för att gå igenom några hästar och jag hoppades hinna klippa en häst jag skulle klippt för länge sedan men eftersom vi ska på konferens med ridklubben börjar det kännas lite ont om tid. Som vanligt..
Får bli en snabb lunch så kanske jag hinner allt på min "To do list"
 
 
Kram Madde

Halkigt!

Publicerat: 2015-01-14 Kl: 19:38:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken isgata det blev :S Kan det inte bara få vara några minus och lite snö??
 
Dagen har flutit på kanon, Mille fick jag till bra med piruettarbetet till höger idag. Jag rider honom aldrig med spö förutom då jag trampar honom men hade en liten ide att ta hjälp av det även i piruettgaloppen. Så använde det i innerhanden för att få honom kvickare och sätta inunder sig bättre - fungerade kanon.
 
<3
 
Imorgon blir det Segersta för båda mina killar!
 
Kram Madde 
 

Finfina hästar....

Publicerat: 2015-01-13 Kl: 23:16:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter långt hopp uppehåll så var det ju dags för hoppning idag igen. Började med Demeter då Anna fick ta min andra stjärna Bosson idag.
Oj vad bra det kändes så stolt över mig själv då jag inte hoppar henne själv så mycket. Jag gillar ju bäst att hoppa hästar med "drag". Men Sofias kommentar hon tycker jag är modigare som hoppar de andra.....hade en bra känsla och det är ju defenitivt lättare nu när hon enkelt byter galopp och är mera själv bärig.
Jaqueline gick också mycket bra en speciell häst det där. Det gick ju inget vidare på Lotta träningen fast det gällde då framridningen jag hade ju ej hunnit rida henne innan heller (förlåt Charlotte) var färdig att kliva av innan vi började hoppa i söndags men när vi väl började hoppa så gick det ju bra. Fick bra hjälp med sitsen av Lotta och Sofia tyckte att hon såg skillnad.
Hon var sjukt taggad idag och det var som vanligt super kul med en mycket rolig och nyttig övning.
Imorgon bitti går bilen till Södertälje ridskola där jag har träning på förmiddagen.
God natt
Ann
 

Mobilen går varm!

Publicerat: 2015-01-13 Kl: 20:12:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full rulle i mobilen idag!
Spekulanter på hästar, ridlägerförfrågningar och annat. 
 
Helios var iaf mkt bättre på eftermiddagspromenaden idag, gick nästan obehindrat så det känns jätteskönt verkligen. Han är en tuffing så han är förhoppningsvis snart tillbaks igen, vi som lagom hade börjat komma igång så smått :/
 
Hoppningen har gått AWSOME :D Red Palmir i första gruppen vilket gick ok, lite svår bana med mycket svängar - han är inte fullt så självbärig ännu. Magic gick galet bra i andra passet, och det märks att jag lagt ned så mycket tid på dressyren sista veckorna. Urkul!
Efter lunch blev det ett dressyrpass på Rangun, som faktiskt var ganska cool trots massa hinder med vattenmattor osv. Det bekom honom inte nämnvärt, det kan dock vara glömt imorgon har jag lärt mig efter alla år med denna märkliga häst. Vi avslutade med att försöka oss på ettor vilket gick över förväntan.
Avslutade dagen med en häst jag kommit att tycka mer och mer om då hon utvecklats i raketfart sista tiden och har ett så härligt temperament.
Calima hade bommar på schemat, vilat lö-sö o sedan tömkörning igår så var jag lite osäker till hoppning. Fegråtta som jag är, särskilt efter min lilla crasch mitt i en oxer i november. Hinder har alltid varit lite av en akilleshäl hos mig :S 
Jag hade en annan sadel idag då jag inte alls är nöjd med förra veckans bom-pass och känner att sadeln inte är optimal - särskilt inte för mig. 
Den jag tog idag gav mig en HELT annan känsla och självförtroende i och med det, vi for över hinderna utan att tveka! Fina lilla häst, tänk om man kunde behålla alla...
 
Calima
 

Kram Madde 

Vilket hemskt avslut ikväll som slutade bra....

Publicerat: 2015-01-12 Kl: 22:59:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Strömavbrott ikväll precis när jag avslutat sista lektionen och alla skrittade av hästarna. Kolsvart blev det tur att vi har snälla hästar även om Bosson gick "nuts".
Tur att jag hade Jossan på plats och Jocke kom och hjälpte till att få in hästarna i ett mörkt stall. Sandy en av våra inackorderingar var super snäll och hjälpte till att lysa med telefon så att vi kunde ta av hästarna utrustningen.
Vi var av med strömmen i 50 min.
Så nu blir det att kolla över nödbelysning för detta vill jag inte vara med om igen. Sannolikheten att det händer igen är ju inte så stor men det är väl all denna blöta snön som gjort detta då det var strömlöst överallt här ute på landet.
 
Nu är det bara att ladda för nästa dag och hoppträning igen....
 
Idag har jag haft tre nya elever som prov ridit kul att det ramlar in så många nya elever.
 
Madde har ju berättat om Helios sparkskada men jag är nästan hundra på att det inte är så allvarligt då jag varit med om detta tidigare.
Ett antal år sedan så fick Gent en liknande spark och då åkte vi till Strömsholm direkt men det var ingen fara den gången. Har konfererat med vår fantastiska veterinär Tove så det är sannolikt samma som den gången.
Det går bra att lyfta det friska frambenet och han stöder utan problem på det skadade problemet är att muskeln som ska föra fram benet har fått sig en sådan smäll och är svullen.
God natt
Ann

NEEEJ :(

Publicerat: 2015-01-12 Kl: 21:05:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tårarna brände bakom ögonlocken, klump i magen.. Fina älskade hästen skadad :( 
Helios kom in på tre ben idag, sparkad på underarmen vänster fram. Linkade in bredvid Jossan och efter att jag tvättat såret och skulle ta honom till hans box hade han mycket ont och det tog sin lilla tid att promenera till boxen. Känns som vi har väldig otur med hästarna just nu :S
 
 
Mille gick iaf ruskigt bra på em :D Kändes så mjuk och avspänd, trots vila lördag och ut och galoppera igår. Plus att pappa plogade för fullt utanför och mamma marktränade Rocco.
Serierna börjar kännas riktigt bra nu är det piruettarbetet som känns lite svårare för tillfället. Mamma suckade "att jag aldrig är nöjd" när jag började trixa med ettorna.. Hehe.. Mycket vill ha mer heter det väl som bekant.
Ska bli kul att se vad Mads säger på torsdag för själv tycker jag att han utvecklats enormt sedan sist vi var på Segersta. Rangun vet man ju aldrig säkert då hans dagsform verkligen kan variera även om han också blivit bättre och vi börjar få bra koll på formen.
Han fick ut och galoppera i morse och insåg efter det och gårdagens uteritt att jag skulle behöva ett par skidbrillor för man ser typ noll när det snöar och man ska galoppera. Blåser det sedan lite så är det ju lögn, hade mascara runt hela ögonen när vi kom hem.
 
Har även tömkört Calima och joggat Magic lite. 
Imorgon kommer Erik Berggren och då har jag tänkt att hoppa Mille och Magic (ev ångrar jag mig och tar Palmir o Fia får hoppa Mille på em, ska sova på saken) Många hästar som ska hinnas med..
 
Kram Madde 
 
 

Ändrade planer

Publicerat: 2015-01-11 Kl: 19:24:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skolhästarna tyckte det var sådär med halv snöstorm :S
 
Jag trottsade blåst och snö o galopperade en härlig tur "Runt sjön". Mille var helnöjd :D
 
Älskade lila Elton <3 Han fick gå en en kort stund men blev alldeles spattig när pappa kom och plogade så då fick han gå in igen.
 
Rangun fick gå på skritten bitvis i ordentlig uppförsbacke och Helios fick en liten runda i ridhuset innan hoppträningarna för Lotta Björe drog igång kl.10. 
Imorgon ska han och Rangun få komma ut på en tur om vädret tillåter :) 
 
Stockholm blev såklart inställt och istället åkte vi hem och gick en sväng på stan här och tog en lunch på Wayne's.. Mysigt men jag blev som vanligt trött och har sovit på soffan i nästan 2h på sen em medan Anders pumpade på gymmet. 
Träffade en gamal barndomsvän idag som var på besök i stallet också, Jenny som även har vår pensionerade ponny Cally som tidigare gick på ridskolan. Jenny var det självklara valet när det var dags för pension då hon älskar henne över allt annat.
Jennys lillasyster Jossan A (vi har ju två Jossan och typ 300 Sofior i stallet) hjälper sedan något år tillbaks till med stallsysslor ca 1 dag i veckan hos oss och får ridning i utbyte. 
 
Kram Madde
 

Upp o ut

Publicerat: 2015-01-11 Kl: 07:54:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I ännu mera snöblåst 😁
jippi!!
Man måste va galen som tycker detta är kul o gärna ställer klockan en söndagmorgon för att få så mycket tid med tottisarna som möjligt, har lovat bort mig på kvalitetstid med sambon så planen var Stockholm. Vi får väl se eftersom vädret är kasst...
 
Kram Madde 

Olycksdjur :S

Publicerat: 2015-01-10 Kl: 19:05:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uane mig vilket snörusk vi fick på em! Satt på möte i kafeterian medan snön vräkte ner!
 
Har mockat massor idag, normalt mockar jag bara de boxarna i vårt stall (5st) så lite extra idag. Tycker det är urmysigt att mocka när jag inte har massa tidspress..
Härligt när det blir fint i boxarna och så är jag rätt petig och vill att det ska bli bra och på ett visst sätt. 
Nu finns det ju hästar som verkligen är lortgrisar men är boxen skitig på morgonen (ordentligt alltså) så är det oftast för att det inte blivit tillräckligt bra gjort dagen innan. Det gäller att se till o ta ut smutsigt och blött samt att det finns ett rejält lager med torrt strö överst när man är klar och att bädden är plan såklart 😃
Vi har ju bädd till iprincip alla hästar vilket betyder att vi tar ut skithögar OCH det översta blöta så bädden blir torr och jämn. 
 
Liten plutt 😓
Han har troligtvis sprungit eller lekt så han trillat på knäna.. Blev först kylskydd o så jodopaxomslag över natten. Såg inte så farligt ut men lite svullen o varm. 
 
Kram Madde

Lördag mot stallet

Publicerat: 2015-01-10 Kl: 09:49:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite sovmorgon idag :)
Nu väntar stall med mockning, hästar och så MaskUS möte på em. Har nu på morgonen fått iväg mail angående sponsring vid årets meeting i sommar.. Tiden går fort så vips är vi där!
 
Sitter även och räknar på antal tävlingsryttare vi beräknar ha i ridklubben i år då vi ska beställa varsitt schabrak till alla som löser licens hos MRK i år. Jag kan meddela att de blir dösnygga!! ;P
 
Trevlig lördag på er alla!
 
 
Kram Madde 
 

Mör

Publicerat: 2015-01-08 Kl: 23:00:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bra dag igen!
Idag red jag på Rocco mannen efter ett långt markpass först. Så skönt att äntligen börja rida igen efter alla timmar på backen men det är mycket jobb kvar. Jag hoppas verkligen att vi är på rätt väg han är fortfarande ljudkänslig men det blir bättre hela tiden.
Inser att det är väldigt mycket jobb kvar men hoppet är det sista som överger en.
Hade det inte varit en så fantastisk häst hade jag gett upp för länge sedan. Det är inte ofta man har en häst med den mekaniken i sitt stall. Men har ju under den här tiden också verkligen förstått vilken fin nybliven 5 åring jag har som inte har den rörelsen men betydligt mycket lättare att rida.
Så gången är ju inte allt.
Har ju också lagt av mig den här tiden jag inte ridit Rocco då det krävs otroligt följsamhet i kroppen att rida med honom och otrolig kroppskontroll den som inte tror att det är jobbigt att rida kan ju sätta sig på en häst med mycket rörelse ...Sjukt svettigt i alla fall.
Imorgon är det träning för Siv på mina fina ston som gäller och en god middag efteråt. Ska bli kul.
Ann
 

Torsdag

Publicerat: 2015-01-08 Kl: 22:44:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu  är mina torsdagselever igång för terminen också :D
Dressyr stod på dagens schema - rakriktning.
Vad är en raktiktad häst och vad är en rakställd häst?
 
Läxa till nästa gång - Utbildningsskalan för min sista vuxen grupp :) Jag gillar att ge dem läxor, vill man bli duktig räcker det inte med timmar i sadeln man måste veta vad man håller på med också, förstå sambandet och teoretiskt veta hur man gör.
 
Magic börjar bli riktigt fin nu men det har tagit ett antal dagar minsann, kul när de utvecklas och jag vill verkligen att de nya yngre hästarna ska bli bättre och mer utbildade hela tiden vilket kräver att vi själva rider dem ett antal dagar i veckan. Nån gång i veckan blir bara underhåll av det som redan är - jag vill ha mera!
Sedan vore det förstås roligare om vi hade fler elever som var riktigt duktiga och även vill nyttja hästarna för att komma ut och tävla på - man måste ju inte ha egen häst för att tävla och träna.
Palmir och jag för Erik B i somras..
 
 
Vore ju dökul att kunna ha "ridskole-lag" i allsvenskan med bara ridskoleekipage :)

Kram Madde

Vad snabbt det kan ändra sig....

Publicerat: 2015-01-07 Kl: 23:14:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår kändes det faktiskt lite tufft att starta upp. Men idag har det gått som tåget. Mör i kroppen efter all ridning och träning av hästar.
Har hunnit med 5 hästar idag + en hel del annat. Mycket telefon jobb bla. Har ju tagit på mig alldeles för mycket arbete i distriktet och vi närmar oss vår allra första Ridsports gala som går av stapeln 7 februari på Amazon i Flen.
Mycket som ska fixas innan dess och vi hoppas ju naturligtvis på att så många som möjligt kommer.
På galan ska alla DM vinnare få sina priser och även några andra priser ska delas ut som alla kan göra nomineringar till.
Vi hoppas i klubben att vi ska kunna fixa en buss till Flen så att så många som möjligt kan komma.
I klubben har vi ju två DM priser som ska delas ut dels Johanna Bengtsson på Fakira i distans och så Madde på Rangun.
Ann

Ridning!

Publicerat: 2015-01-07 Kl: 20:22:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Även idag har jag hunnit med hela sex hästar :D 
 
 
 
Mille gick riktigt bra på morgonen, ett dressyrpass i ridhuset. Styrkan i galoppen blir bara bättre och bättre men det tar såklart tid att utbilda och bygga upp en häst - särskilt en sån stor kille som Mille!
Sedan red vi ut jag, Fia & Jossan på Rangun, Pommes & Kirre - mysigt med lite snö på marken.. men ursligt kallt då jag hade för lite kläder på mig :S
 
Calima fick sig ett dressyrpass i ridhuset innan lunch och sedan hade vi planering av våren på lunchpausen. Flitiga idag tycker ja nog!
Kommer uppdatera hemsidan nu ikväll - Pay n´ Jumps och kurser o dagläger blir det!
 
Jag red sedan Palmir och Magic, Magic har lite hårdträning med mig framöver nu då han tappat en del och backat. Tyvärr har han inte hunnits med som han borde, alltså att bli riden och utbildad utöver de lektionspass han går numera. Man lär av sina misstag men vi har så himla mycket nya hästar och ynga hästar som alla ska hinnas med..
Sist ut var Helios :)
 
Kram Madde 

Ja då är vi på gång igen....

Publicerat: 2015-01-06 Kl: 22:53:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Haft mina första lektioner på ridskolan idag. Hästar och elever skötte sig bra. En ny elev och flera är på gång in i olika grupper både vuxna och barn.
Har tyvärr inte hunnit med att rida idag så det blir tufft imorgon.
 
Det är mycket som ska hinnas planeras de närmsta veckorna ridskolans alla aktiviteter. Teori och föreläsningar och clinics men även planering av alla tävlingar och träningar.
 
Men även planering av utveckling av anläggningen då vi har många ideer hur vi ska förbättra den både vad gäller arbetsmiljön och byggnader. Som jag skrivit tidigare så ligger ju isolering av ridhuset nära förestående och det är mycket jobb med att planera och räkna vi har ju redan fått en del offerter men det dyraste är ju ändå alltid arbetskostnaden.
Ann

Balansträning..

Publicerat: 2015-01-06 Kl: 20:56:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Skicklig ryttare
 
Någon som känner sig sugen att prova denna kuse tro? :P

Ridskolan är igång igen!!

Publicerat: 2015-01-06 Kl: 20:46:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har vi kört igång vårterminen idag!
Välkomnar alla gamla och nya elever till oss på Ekelund :)
En av våra fina skolhästar som nu har några år på nacken - Tuareg eller "Ture" som han kallas.. 
 
Mycket står som vanligt i kalendern även för 2015. Imorgon ska vi planera in alla vårens extra aktiviteter utöver ridgrupperna. Det ska såklart bli fler Pay n' Jumps och jag tycker det vore kul med både Maskeradhoppning och Maskeraddressyr - jag har iaf väldigt fina specialbeställda rosetter hemma för just det ändamålet! 
Någon mer än jag som gillar maskerad?
Dessvärre lär jag ju inte kunna delta själv då jag håller i spakarna - åtminstonde på en dressyrtävling..
 
Det är även lite kortare kurser och läger över helger och skollov som ska planeras in under våren. Jag har redan börjat lägga in aktiviteter i Kalendern på vår hemsida :)
 
Kram Madde 
 

Min lilla sparris...

Publicerat: 2015-01-06 Kl: 20:33:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen har jag börjat rida Helios <3 Fjärde gången på hans rygg idag och han känns redan mer framme och bättre för hjälperna, han har till och med försökt sig på lite bus och krummat lite ;P
Han är fin men just nu mest på insidan tror jag.. Han saknar dessvärre en hel del muskler så har tagit en bild så jag kan ha och jämnföra med om ett halvår-ett år något sånt för då borde det ha börjat hända lite.
 
Uhh för denna hals :S
 
Samma häst för lite mer än 5,5år sedan..
 
 
Ser fram emot många fler år med honom på gården och han kommer aldrig att behöva flytta igen!
 
Kram Madde
 

Svårt att hålla reda på dagarna

Publicerat: 2015-01-04 Kl: 22:14:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är ju helg dag efter helgdag. Men snart rullar veckorna på som vanligt igen. På tisdag så börjar ju ridskolan igen. Allt blir då som vanligt.
Som tur var har det blivit kallt igen så hagarna håller sig bra.
I dag har Demeter varit superb tänk att man aldrig tröttnar på att rida.
Får hoppas att man hinner med några tävlingar framåt vårkanten men jag har ingen brådska men bytena blir bara bättre och bättre.
Längtar tills det blir tränings dags på Segersta igen. Får ge mig till tåls till 15/1 eftersom Mads har semester och är bortrest. Som tur är så kommer ju Siv på fredag.
Rocco var riktigt skötsam och hoppas att han snart är på "banan" det är ju en så sjukt fin häst men det går ju verkligen upp och ner. Men man lär sig ju en massa hela tiden framför allt tålamod.....
 
Kvällen har tillbringats med att göra schema för vårens rid grupper. Men nu är det klart.
Ser fram mot våren och hoppas att vi kan åstadkomma ett bra program för clinics och föreläsningar under våren.
Imorgon jobbar jag halvdag då det är dags att uppsöka frisören och äta lunch med svärmor. Lunch med Lillemor innebär sushi och det passar ju bra efter all julmat.
 
Morgon kväll är det dags för party igen så det blir tidig kväll.
Ann
 
 

Ännu en kurs till ända.....

Publicerat: 2015-01-03 Kl: 20:25:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då sitter jag här en lördag kväll framför datorn nyss ätit middag det fick bli rester för vi har ju en förmåga att göra ganska mycket mat när vi ska ha kurser. Mycket sällan har det hänt att jag känt att det blivit för lite.
Idag har det inte hunnits med någon ridning men Rocco fick ett markjobb ikväll innan jag gick in och min allra finaste Arro Bell fick en ordentlig rykt. Gammel mannen fäller som bara den och det behövdes många skrapor med stöv.
Kan säga att han inte ser ut som 24 kunde lika gärna vara 16 år allra finaste hästen. Tänk om han ändå vore 16......han har ju funnits är på gården i 10 år och vilken lycka att ha denna häst i stallet.
Jocke är ju inte så förtjust då han alltså Arro Bell är väldigt duktig när han har långtråkigt att sparka av träslanorna i sin hage han kan verkligen pricka dem så det blir smulor.
Han tycker ju inte heller om Helios som nu är tillbaka och går i hagen bredvid. Helios var ju hingst tills han var 4 år på sommaren och hade ju mycket hingst karaktär innan han for härifrån.
Imorgon får det i alla fall bli ridning på schemat men först sovmorgon jag älskar sovmornar och det värsta man kan göra är att ringa och väcka mig...
Godkväll
Ann
Uttjatad bild men vilken lycka att få haft denna häst i dessa år
 

Nyårskrönika från Madde

Publicerat: 2015-01-01 Kl: 21:28:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jahapp kanske dags att sammanfatta året som gått för min del?
 
Blir nog en kort resumé denna gång. Har ni några ytterligare frågor är det bara att fråga på :D
 
Årets bästa start

Svårt :S Hehe angenämt kanske?
Har hunnit med 64 starter under 2014 så finns att välja ifrån helt klart. Det var fantastiskt kul att äntligen få en VINST i MsvB med Rangun vilket vi red ihop under våren.Sedan var MsvA´n med både Mille & Rangun vid vårt hemma meeting något alldeles extra. Särkilt med Rangun - jag var tårögd när vi var klara.
 
Årets högsta procent
 
72,85% med Rocco i LA:3 5/6
 
 
Årets hästköp

Måste ju bli att finaste Helios kommit hem igen <3
 
 
Årets utrustning
 
Min nya fina sadel!! Älskar den :D
 
 
Nu satsar jag vidare mot ett fantastiskt nytt år som jag tror kommer att bli kanon!!
 
 
 
Eftersom man ska tänka positivt och fokusera på det bra blir det inga "årets bottennapp!" hehe
 
 
Kram Madde
 

Gott nytt år alla!!!!

Publicerat: 2015-01-01 Kl: 20:53:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Året 2014 har gått i en rasande fart och nu är det slut nu är det bara att ta sats på 2015. Mycket har hänt här på gården. Just nu har vi 30 egna hästar så har inte tanken varit men just nu ser det ut så. Vi har ett 10 tal inackorderingar och det passar vår verksamhet bra. Vi har nu möjlighet att ryttare kan komma på kurs med egna hästar dessutom kan vi ju ta emot hästar för utbildning osv.
En hel del nya hästar har ju tillkommit: Aztor, W-T, Kier, Pebble Beach, Helios tror inte jag glömt någon.....men några har också lämnat oss. Bell´s Hera och tyvärr fantastiska Kolibri.
Själv har jag fått uppleva livets bästa fest innan jul där det är svårslaget.
Antalet elever på ridskolan har ökat markant under 2014. Ännu flera kurser har vi anordnat. Proppfulla ridläger osv.
 
Nyåret firades in på Edeby gård hos Johanna o Jesper där vi firade med en del gamla vänner men även många nya vänner!
Så nu ska vi inspirera varandra jag o Johanna. Hon ska komma hit och träna med personal för mig och vi ska åka till henne och träna- få lära oss tölta!
 Passar ju bra eftersom jag har flera islandshästar i träning. Ska bli super kul! 
 
Året är redan mycket uppbokat och jag ska hinna med mycket roligt.
Imorgon har vi årets första rid weekend. Söndag har vi ett halvdags läger för de minsta barnen. 6/1 startar ridskolan upp igen.
9/1 kommer bästa Siv Birgersson hit  vi ska rida och sedan äta middag och umgås!
11/1 kommer Lotta Björe tillbaks och denna gång ska jag vara med själv också. Planen är att rida Jaqueline. Själv ska jag ha hopp kurs dagen innan för mina Stockholmsryttare som var här i måndags flitiga ryttare!
 
Jag längtar också efter min och Jockes efterlängtade semester som fått vänta vi brukar ju alltid åka i nov -dec. Men i år hade jag ju fullt upp med födelsedags firande. Men 11/3 så går flyget till Thailand kanske lite tokigt precis innan alla tävlingar drar igång men det är ju inte lika mycket turister då även om vi inte direkt åker till de ställen som har en massa turister.
 
Önskar alla ett fantastiskt 2015.
Ann
 
RSS 2.0