Bell's Thaleia

Publicerat: 2013-02-28 Kl: 22:34:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer fler fina bilder på en av de yngsta förmågorna i stallet :)
 
 
 
 
 
 
Tänk att vi har tre hästar i den här coola och ovanliga färgen :)
 
Kram M
 
 

Bildtajm!!!

Publicerat: 2013-02-28 Kl: 22:26:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen ska det bjudas på bilder!! Jag fick sno med mig kameran idag o har nu lagt över alla på mitt minne, måste nog sortera lite också.. Gaahh vad jobbigt!
 
Nu blir det litet smakprov och så kommer fler efter hand..
 
Sjukt läcker fyraåring!!
 
Sötaste Elton!
 
Mamma & Demeter
 
Bästa Rocco!
 
Idag har det varit lite upp och ned.. Red Thaleia på morgonen - kanonfin! Kan vara så att det föll ned några poletter hos den lilla damen vid sin tävlingsdebut. Superkul och fin häst att jobba med iaf!
Jimmy Inserte kom kl.10 och kikade på sadlarna till - Rocco, Thaleia, Hera, Poseidon, Pommes och Mille. Sofia var i behov av en hoppsadel till Mille då den hon har inte är helt optimal. Mor och far drog på olika ärenden och lunch med farmor så jag fixade lunch till mig och syster. På em/kväll sedan hade jag tre lektioner, två privat och så min barngrupp :)
 
Imorgon blir det återigen en tripp på den eländiga vägen till Wisbohammar med Rocco på förmiddagen då jag har tid hos Nina kl.9'45. Efter lunch har vi ett troligtvis spännande möte inför sommaren och så ska det hinnas med att rida och en lektion på em.
 
Kram Madde

Vilket väder!

Publicerat: 2013-02-27 Kl: 20:55:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Solen och värmen är här! Vet inte vad det är för fel på den gamla datorn men det är svårt att blogga från den och bilder verkar det inte som man kan lägga in. Idag har mina ston skött sig strålande. Hera blir bara bättre och bättre. Så kul med unghästar även om jag gärna skulle haft en äldre också. Tömkörde Rocco åt Madde så hon fick då den stora äran att rida guldhästen idag. Han har ju inte haft ryttare på ryggen sedan i november och han blir ju lätt något pigg och busig. Han skötte sig bra men såg väldigt "på" ut. Så imorgon rider nog gammel matte om jag hinner. Jimmy sadeldoktorn kommer och sedan ska jag till tandläkaren i Strängnäs och passar då på att uträtta lite ärenden samtidigt så det blir nog tufft att hinna med så många hästar. Idag red jag Uranos! Han är så fin tänk att man kan rida så sällan och han ändå är fin man blirglad av att rida honom. Bästa hästen. Arbetade mest med galoppen och den blev riktigt fin och bärig. Nu så är det soffdags. Ann

Hopp eller dressyr?

Publicerat: 2013-02-26 Kl: 23:05:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det kan man undra just nu känns det som vi hoppar mycket + att jag har mkt hopplektioner/träningar. Men vad det är kul bara man slapp att bära så förtvivlat mycket. Min hoppdag började med Jaqueline sisådär i början men sen så :-) det gick bara bättre o bättre ju högre hindren blev. Synd att det inte ser ut som jag har så stor möjlighet att komma ut på tävlingsbanan i vår. Jag hoppas på några tillfällen i alla fall. Vi ska ju ha en lokal här på ridklubben -kristihimmelsfärd. Sedan var det dags för Bosson. Där höll jag på att åka ibacken när han efter ett av hindren kastade sig åt sidan han är ju ganska tittig. Det gick ändå ganska bra och allra bäst gick sista rundan. Rolig bana var det vi hoppade idag! Efter lunch så hjälpte jag Sofia när hon hoppade 4 åringarna. De fick även prova på vattenmattan. Thaleia lyfte inte ett "ögonbryn" utan var mycket nöjd över att slippa dressyren och hoppa bana istället. Gjorde en hel del fina språng kan man säga. Sedan var det Hera´s tur hon tyckte det var betydligt mer läskigt men hon hoppade den efter en stunds övertalning (inte så svårt ändå). Även hon hoppade banan men fick hoppa lite lägre för hon har inte samma ork eller bjudning ännu. Tömkörde sedan Poseidon innan mina lektioner /hoppning förstås! Godnatt Ann

Bra tisdag :)

Publicerat: 2013-02-26 Kl: 22:18:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Duktiga hästar på hoppträningen idag! Först ut var Demeter som hade sån sprutt att man trodde hon hade eld i baken! Jäklans vad det gick - Erik var såklart nöjd :) Kul bana med en lite klurig linje och hinder tätt inpå varandra. Efter fuxadmen var det min vita springare som stod på tur, inte riktigt samma glöd som sist men på slutet kom vi igång riktigt bra och när han väl vill och tar i så hoppar han inte så tokigt. Kul att vi idag var fler på träningen då både Julia P & Nina W var med på sina hästar, vilket gjorde att vi blev 6st i sista gruppen. Erik visade oss också en film på honom då han red en Intermediarie Kür för typ 20år sedan, jag såg lite snett uppochned men det såg riktigt bra ut. Hoppryttare brukar ju kunna ha lite "hoppstuk" även när de rider dressyr - kul att se också att man kan tävla så pass högt inom mer än en gren. Nu ska jag se till att få till lite hoppträning så jag slipper skämas över att jag bara tränat nån ynka gång eller inte alls mellan passen :P Nått skumt med datorn då jag inte kan komma åt bilderna :/ blir bildlöst även här då.. Glömde tyvärr mitt minne till bilderna av Fia - imorgon ska jag packa ned det så fort jag kommer hem så får ni se på torsdag! Efter en snabblunch gjorde jag snabbt iordning Rocco och begav mig till Wisbohammar där Nina Hoffman bor och har sin verksamhet. Ni som följt bloggen kommer säkert ihåg att jag skrivit om henne tidigare? Riktigt kass väg att ta sig dit, inte blev den bättre av att det var isigt nu också. Kunde sällan köra mer än 50km/h och ofta låg jag i 30km/h.. Sådär skoj.. Väl på plats möttes jag av en supertrevlig Nina som hjälpte mig att öppna då jag skulle ha ut busen, sedan blev det ett bra pass i hennes fina (isolerade - vill ha(!) ) ridhus. Så skönt att slippa kylan och det där råa som tränger in under kläderna så fort man är still. Det känns kanon efter första passet och Nina såg honom på tävlingen i söndags då hon var här för att hjälpa en elev som startade samma klass, mamma pratade då med henne och så blev det att jag fick komma dit för att får hjälp. Vilket vi är i stort behov av då ridningen inte fungerar så önskvärt. Nina har själv bara "tokiga/vilda" hästar så jag hoppas på att detta kan bli kanon. Hoppas kunna åka igen på tor eller fre, men torsdagen var superknölig för vår del då bland annat Jimmy Sadeldoktorn kommer.. Kram Madde

Sur dag idag....

Publicerat: 2013-02-25 Kl: 21:44:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som slutar helt ok. Idag har jag mått lite visset. Min nacke har krånglat och då får man ju huvudvärk etc. Men konstigt nog så släppte det när jag hade lektionerna ikväll. Markarbete vad det på programmet så jag slapp ju att ta undan efter mig eftersom det är hoppning för Erik imorgon bitti. Jippi! Roliga timmen som en kompis säger (hon är chef på en annan ridskola och Erik kommer till deras personal också) fast det är ju hela 3 roliga timmar......då jag hoppar två hästar. Så jag hoppas att nacken hänger med imorgon det gäller att de inte är starka. Idag har jag bara ridit Hera och hon går från klarhet till klarhet. Börjar bli riktigt fin i galoppen som är stor! Skulle ridit Arro Bell idag men jag bestämde mig för att avstå då kroppen inte var på banan idag. Inget bra att sätta sig upp på en pigg 22 åring som ej ridits sedan slutet av november. Han är ju duktig på att skjuta/bocka .... Godnatt Ann

Många mil i bil..

Publicerat: 2013-02-25 Kl: 21:06:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorse ringde klockan 05'15, vaknade dock strax innan av en fruktansvärt jobbig dröm, inte så vanligt att jag vaknar av en dröm inte. Stallet brann - ja det säger väl allt :/ Var tvungen att skynda mig upp och titta ut för att se så det inte var på riktigt.
 
Klockan 6 rullade jag mot Brunmåla, tur att det är sportlov för stockholmarna så det gick smidigt förbi huvudstaden.. Var hemma igen till 11 så då var det bara att packa ur och sedan ta lunch. Efter lunch fick mor den stora äran att tömköra Rocco, han blev fin efter en del ifågasättande. Imorgon ska jag ta med honom på utflykt till Gnesta för lite träning. På fm blir det hoppträning för Erik för hela slanten - kul!
 
Ska ta med mitt minne till Fia så jag kan få alla fina bilder ifrån tävlingen igår också.. :)
 
Kram Madde

Äntligen har det släppt!

Publicerat: 2013-02-24 Kl: 22:30:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Varit dåligt med skrivandet då det varit mycket att stå i. Inget ovanligt här i och för sig.....Idag har ridklubben haft lokal dressyrtävling här och för mig gick det riktigt bra idag.
Första klassen var LB:0 började bra red fel väg tror nästan att det bara är detta program + Intermediare I som man rider till vänster efter halten. Kostade 2 poäng men slutade på strax över 69 % och en fin tredje plats.
Nina W vann denna klassen på 70 % så vi var 2 från hemmaklubben och stallet på prispallen.
Nästa klass var en LB:1 och där blev det 70 % och en ny tredje plats kul att det börjar släppa med Demeter.
För Madde var det stolpe ut. Finaste Rocco var superfin till första galoppfattningen sen ballade han ur i tre program punkter vilket nog kostade segern då det blev tre 1:or på raken + att det kostar på allmänt intryck med massor poäng så tråkigt. Samt - poäng för extra volter hon fick göra men hon gjorde det sjukt bra.....
Stefanie har tagit bilden
 
Nu är det sovdags lång dag imorgon också då Madde är borta
Godnatt
Ann

Bus i snö!

Publicerat: 2013-02-22 Kl: 18:43:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt väder det bjudits på de senaste dagarna! Igår red ajg ut på två hästar, Elton HELNÖJD över att få komma ut, har haft så dåligt samvete för honom då han ifrån början jobbades iprincip bara ut. Nu har han iaf fått två dagar på raken och idag var han  nog lite spak i benen då vi kom hem. Imorgon blir det bara lite lätt jogging inför tävling på söndag - LB programmen kan vi ganska bra tillsammans vid det här laget :)
 
Jag har ny dator hemma så därför blir det lite dåligt med bilder, ser också ut som ett bombnedslag (milt sagt) då Anders dragit igång med att riva delar av lägenheten för "lite" renovering. Så är ej helt säker på var jag har mitt superminne med alla bilderna.
 
Imorgon blir det kaos för min del med privatlektion kl.12 Grönt kort kurs 13-16. Massa hästar som ska ridas och förberedas inför tävlingen. Anläggningen ska bli i tävlingsskick och juste mockning ska göras med! Hejja hejja!
 
Har idag blivit ledd runt i skritt på fina Melete, 3år, också - KUL! Red Lady på em som idag bjöd på ett grymt bra pass, hon slutar aldrig att överaska den damen :) Då jag inte hade nån häst kvar att rida o Fia ville ha sällskap ut med Mille fick Jolita ut och busa en sväng i snön - lycklig häst. Rangun har såklart gått och gjort sig illa igen så han får vara utan motion idag.
 
På vägen hem ikväll åkte jag ut till Sundbyholm för att hämtya lite ny olja till vårt skrittband, lite bökigt att hitta i ett halvmörkt stall. Men till slut så :)
Nu blir det såsmåningom lite myskväll med nån film då jag sen ska bo i Mariefred några nätter, får se hur länge Anders håller sig vaken dock :/ Fredagar brukar inte va nån hitt.. Först ska man se till att äta något iaf.. tiden bara rinner mellan fingarna!!
 
Kram Madde
 
 

Happy-face!

Publicerat: 2013-02-21 Kl: 21:58:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grattis Sofia!

Publicerat: 2013-02-21 Kl: 21:41:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja då var årets första placering avklarad. Naturligtvis är det hoppryttaren Sofia som varit ute och tävlat dressyr på fina Millet.
Hade jag inte anmält henne så hade det inte blivit någon tävling ikväll.
Det var regional dressyrtävling i Eskilstuna MSVB:4 där de red ihop 65 % och en fin 4:e plats.
Jag sa till Sofia innan hon åkte: se till att ha kul!
Sofia: Mamma jag ska tävla dressyr.........
Ja ja eftersom det inte är så viktigt för henne så går det väl bra helt enkelt + att hon är duktig förstås. Lätt annars som ryttare att man vill för mkt vid tävling så att man underpresterar istället.
Fin!
Godkväll
Ann

Radiopremiär idag!

Publicerat: 2013-02-20 Kl: 22:57:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just nu har jag ett omväxlande arbete minst sagt. Imorse vi 9 tiden ringde de från SISU - de undrade om jag kunde komma till Sörmlands Radion i E-tuna kl 11.
De har ett program som kallas för sportpanelen och den person som skulle varit med och snacka handboll var sjuk. Efter en stunds funderande så nappade jag. Läskigt men nu är det gjort.
Men förstås så handlade det om ridsport idag då.......mitt stora intresse kan man säg och jobb eller hela mitt och familjen liv handlar  ju om hästar och vem tackar nej till att slå ett slag för ridsporten?
 
Vi hade ju planerat att ha en hoppdag idag men det hann vi med ändå konstigt nog!
Jag hann hjälpa Madde med Rocco innan jag åkte + att de Sofia o Madde hoppade Thaleia och Hera de skötte sig bra. Efter lunch så hann jag i alla fall hoppa mina hopphästar Jaqueline och Bosson. De var så duktiga!!!!!!
Alltid lika kul att hoppa.
Sofia hann hoppa 4 hästar och jag och Madde 2 var- helt ok dag. Har avslutat dagen med först mina ordinarie grupper som hoppat och sedan en hoppträning så dagen har gått i hoppningens tecken.
Nu ärdet sovdags.
Godnatt
Ann

Annorlunda dag

Publicerat: 2013-02-20 Kl: 00:12:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Svårt att koppla av och krypa i säng. Denna dag harvarit något annorlunda. Med många olika sysslor.
 
Idag blev det bara en tur ut i skog och mark på Hera det var  premiär för mig då jag alltid brukar rida Thaleia ut. Hon var duktigt spänd första halvan av turen sedan slappnade hon av. Men det var väl lite jobbigt att pulsa i snön....
 
Åkt en väldig massa bil idag först till E-tuna Mälarsjukhus för en liten koll och så hem igen. Sedan Katrineholm tur och retur. Tur att jag hade bra ressällskap så man höll sig vaken men det var inget vidare väder att köra i riktigt otäckt på nervägen emellanåt.
Styrelsemöte i distriktet (ridsportsförbundet) idag var dessutom ordf förhindrad av trafiken att delta så då fick jag rycka in.
Mycket fokus på medlemsnyttan hur man ska nå ut med detta till de vanliga medlemmarna i våra ridklubbar. Det är ganska många som rider på en ridskola som ej har koll på hur Ridsportsförbundet är uppbyggt och att man som medlem faktiskt har möjlighet att påverka - både hemma i sin egen klubb men även i distrikt och förbund.
Samt hur vi ska få ännu flera på distriktets utbildningar.
 
Em var trevlig idag fick blomsterbud!! Har inte hänt ofta trodde först att det var någon nära-kära.....men det visade sig att det var ett företag har annonserat i en tidning -Succe´och de hade missat med korrekturet och var mkt sent ute snacka om kundvänlig tidning. Så det blir nog flera annonser :) .
 
Hann faktiskt med att fika med några av mina gulliga tonåringar som rider på ridskolan de hade tårta med sig som gruppen skulle äta före lektionen då insåg jag varför jag har detta yrket. Vad det är kul med alla ridelever!
Avkopplande att helt plötsligt bli bjuden på tårta! Samtidigt som man får en mysig pratstund.
 
Imorgon tror jag att det är hoppning på gång om inget annat inträffar måste ju också se till att rida lite program inför söndagen..
Nu tror jag ändå att sovklockan ringer för mig...
Godnatt
Ann

Madde hoppar!

Publicerat: 2013-02-19 Kl: 21:47:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Förra veckan fick jag ju den stora äran att hoppa Mille på hoppträningen. Jag var stolt som en tupp efteråt då de sista rundorna kändes så bra och jag tyckte jag varit så modig och hoppat så högt.. Fia filmade sista rundan med sin mobil, några dagar senare fick jag se den och blev mäkta besviken hinderna såg ju pyttesmå ut!!!
Hmm här får ni se och bedömma själva..
 
 
Kram Madde

Lektionsdax!

Publicerat: 2013-02-19 Kl: 17:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äter lite rester innan jag ska ner i ridhuset och ha mammas två tisdagsgrupper då hon är iväg på möte i Katrineholm. Mkt möten och farande hit och dit när hon både sitter i Distriktsstyrelsen och distriktets Tävlingskomitté om jag fattat det hela rätt :)
Idag är det markarbete på schemat för först en ungdomsgrupp och sedan en vuxengrupp. Har hunnit rida lite mer idag, Thaleia fick pulsa lite snö på morgonen och Rangun tömkörde jag innan lunch. Han var verkligen superfin på tömmen så det känns ju på ett sätt lite trist att jag beslutat att ej starta på torsdag MEN dåliga resultat har vi gjort nog så nu blir det en koll innan vårens tävlingar.
 
På lunchen blev det lite instoppat på hemsidan med aktiviteter under våren. Bland annat ska mamma ha en en-dagars hoppkurs på långfredagen.
Mamma och Bossonmannen på hoppträning!
 
På em nu har mamma hjälpt mig och Fia med Rocco o Mille. Elton fick också jobba ett kortare pass på drygt 30min, hu vad han är kärv i början men så fort man fått fart på de där slappa bakbenen så går han som en klocka och jag avslutade med att rida igenom LB:1. Ganska enkelt :)
 
Kram på er
Madde

Måndag

Publicerat: 2013-02-18 Kl: 21:44:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då var veckan igång..
 
Har inte fått alltför mycket gjort idag känns det som :/
Lite skötsel av Melete på morgonen, fäller vinterpäls så det blev typ en halv ponny på golvet. Red Thaleia i ridhuset och så stallfix innan lunch. På lunchen fixade jag annonser till nästa nummer av Ridsport som kommer ut nästa vecka, han tömköra Rocco en kort stund innan insläpp av hästar och sedan en privatlektion innan min 17-18 grupp.
 
Inte helt kul att tömköra honom när pappa höll på att ösa snö på taket :/
 
Det blir inte nån årsdebut på tävlingsbanan för mig på torsdag heller, Rangun känns inte som han gjorde innan jul så jag har fått tid hos Axel på måndag för en vet.check - kl.8 på morgonen (!) Crap! Kommer få åka svintidigt för att inte fastna i alla köer osv..
 
Så årsdebut blir med tre hästar på söndag, Rocco, Thaleia (om hon skärper till sig) och sötaste Elton såklart. Han var kanonfin när jag red honom i fredags men har inte hunnit rida sedan dess så nu blir det lite mer jobb för honom i veckan.
 
Kram Madde

Måndagen går mot sitt slut!

Publicerat: 2013-02-18 Kl: 21:35:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dags att slå sig ner i soffan en stund nyss avslutat mina tre kvällsklektioner trots sportlov så hade jag många elever bla en som provred samt en "gammal" elev som ridit här i många år som var på besök hos sina föräldrar då hon nu pluggar i Göteborg. Alltid roligt när de kommer tillbaka och rider!
Jaqueline har varit mycket pigg idag hon tyckte det var kul att arbeta kan man säga.......det harvarit så många sjuka av våra elever så hon har inte gått så väldigt många lektioner direkt. Det märktes! Tur att hon sköter sig ändå hon bara är pigg och glad utan några krumelurer. En del hästar blir ju bockiga när de får vila.
Känns som jag hunnit med en hel del idag i alla fall.Dock bara två hästar ridna men jag har haft ytterligare 2 träningspass samt fixat utestall och även hunnit med en längre tur på byn där jag först ägnat mig åt min hobby som blivit starkt åsidosatt men även en del andra saker blev avklarat som tex handla inte direkt så att vi slåss om att få handla i vår familj.
Imorgon måste jag hinna med en snabb tur till Eskilstuna hoppas att jag får fart på min iphone tappade den i snön när jag var på väg till byn så jag hör ingen i andra ändan men de hör mig.......hoppas det räcker att den bor inomhus i värme övernatten man är ganska utlämnad utan telefon......
Godnatt
Ann

Flera bilder

Publicerat: 2013-02-17 Kl: 22:42:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Emma o Jolita
Ebba o Gordon
Molly Gent

Inte ledig söndag men en ledig em :)

Publicerat: 2013-02-17 Kl: 20:29:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vintern vill ju inte ge med sig riktigt jag sov i alla fall lite längre idag. Det var väldigt segt att komma igång imorse helst hade jag nog stannat kvarinne o latat mig men det var ju lite att mocka + att det alltid finns en massa hästar att rida.
När jag mockat utestallet så fick det bli ett pass på Hera helst hade jag nog ridit ut med Sofia men hon hann inte vänta på mig .....så det fick bli ridhuset igen. Men det gick riktigt bra. Det behövs att rida i ridhuset också och med tanke på underlaget så är det lättare att rida i ridhuset det är ju is under all snö.
Heras galopp är ju väldigt stor och det gäller att få fram henne ordentligt och det fick jag verkligen idag. Hon börjar mer och mer gå "själv" men man får alltid börja med att skrämma igång henne.
Men sen så kom jag äntligen ut i skogen! Demeter fick ut och pulsa i snön tillsammans med Sofia o Pommes. Det var välbehövligt och hon var väldigt pigg vi tog en runda upp i Histaskogen och det var bra mycket snö för dem att jobba på i.
 
Sedan fick ju slänga oss iväg till E-tuna för att gratta Anders och nu är jag nyss inkommen från mina söndagskvälls lektioner. Alla var så duktiga vi hade markarbete och det var först cavaletti arbete för att sedan träna lydnad och kontroll galoppera in på ett hinder ca 60 cm bryta av till trav och sedan cavaletti och så småningom så fick det bli ett hinder som travhoppades och efter hand höjde jag upp det när de fått in tekniken med att göra övergången till trav och inte bli kvar i handen före travhindret.
Nyttig övning som de löste galant. Hästarna var superduktiga också + att de skötte sig när snön kana ner från taket........
Ny vecka imorgon och nya tag.
Vackra Hera!
Godkväll
Ann

Ledig söndag

Publicerat: 2013-02-17 Kl: 19:31:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

för att idag har jag kunnat sova hur länga jag vill :) Skönt! Även om man ända vaknar rätt tidigt då kroppen blir inställd på det.. Gårdagskvällen spenderades med många vänner då vi skulle fira Anders som ju fyllt år i veckan. Idag kom mamma,pappa, syster, mormor och samt en drös med hundar såklart! Vi bjöd på lasagne (testade ett nytt recept med bland annat färskost) och till efterrätt vaniljpanacotta med färska jordgubbar i :)
 
Sov ju på Ekelund till igår så jag var ute i stallet tidigt för att hinna med allt.. Tömkörde Rangun, red Thaleia en stund i mammas grupp på fm då hon behöver träna på att gå med många andra hästar och hon var mkt duktig, Rocco fick gå ut en kort sväng, lektion för Ebba, mockning och så planeringsmöte med TK. Ringde Mads på vägen hem för lite update och frågor då klubben ska föröska ha lite clinics under året så vore det kul att få ut honom nån dag. Han var just på väg hem ifrån årets första tävling med flera placeringar på Strömsholm och i veckan åker väl typ halva Segersta till Frankrike för träning/tävling och som Maria sa "semester".. Härliga hästfolk!
 
Fick lite råd om Rocco och så ska jag kika på en dag då de kommer hem igen som jag kan komma över med hästarna. Då tänker jag sno med mig Millemannen och så Rocco och Rangun såklart, Mads har ju bara sett Rangun lite kort vid tävling förut och Mille vet jag inte om han sett alls.
 
Imorgon drar snabbt en ny vecka igång (blir nog lite tomt i ridgrupperna då många är iväg på sportlovet denna vecka) Mamma har kontaktat Pether så har vi tur kanske vi kan få komma över och träna lite med ett par hästar, sedan har vi hemma-tävling på söndag där jag ska rida flera hästar.
 
Trevlig söndagkväll allesammans!
 
Kram Madde

Bilder från maskeradhoppningen igår

Publicerat: 2013-02-16 Kl: 16:45:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Här kommer nu lite bilder från gårdagen hoppas jag lyckas luska fram några flera det är Stefanie i stallet som tagit bilderna. Tack!
Själv lyckades jag nästan missa hela hoppningen. Var på Equirehab med Arro Bell för veterinärbesök. Bestämde mig ju att ej åka tillbaks till Strömsholm då det var hutlöst dyrt. Tyvärr så får man väl se det mer som ett akut sjukhus finns ju heller inget alternativ till det.
I alla fall är Chris på Equirehab varje fredag så det passar ju bra att åka dit då. Det var verkligen jättekul att träffa Chris igen. Han arbetade ju i många år på Strömsholm där jag gärna använde honom. Var ju sedan på Ulltuna och nu Mälarkliniken men det verkar som han mest är ute på fältet så här. Han var min veterinär när min fina Tropical för en väldig massa år sedan fick tas bort. Det var ju svårt att ställa diagnos och först efter scintografi hittades felet - fraktur på lårbenet en liten bit som sticker ut där ryggmuskulaturen fästs. De hade ju aldrig hittat en sådan skada tidigare så jag vet att de kallede det för en"  Holmqvistare". Vi kom och prata om Tropical och jag berättade att jag/vi haften till likadan häst. Ni som läser bloggen vet ju Limited Edition. Hur stor sannolikhet är det att man haft två sådana hästar.......
Chris berättade i alla fall att han verkligen är uppmärksam idag vid liknande symtomer - Ryggen och hälta!
 
Träffade en hel massa vänner där så jag hade egentligen en rätt så trevlig eftermiddag. Ett tag var det lite som en ridskolechefsträff på plats.
Våran duktiga praktikant hittade som tur var en granne att åka hem med då dethela drog ut på tiden milt sagt.
 
Åter till hoppningen: Hann se några duktiga och välutklädda tjejer. Bla räddade vi Bosson från ett sammanbrott hans ryttare var utklädd till katt och hon hade en lång tjock svans som slog på ryggen och rumpan så han var ganska snabb.......alla verkade haftkul och det var många med som ej hoppar annars. Hela gårdsplan var full med bilar och hela läktaren var också full med föräldrar och kompisar. Som det ska vara i en ridklubb/ridskola.
En härlig stämning var det så nästa gång får vi lov att servera lite kaffe och dylikt. Länge sedan det var så många deltagare!
Godkväll
Ann
 

Maskerad-hoppning!

Publicerat: 2013-02-15 Kl: 22:58:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såhär glada var kvällens deltagare i årets första maskerad hoppning på Ekelund!
 
14 duktiga ekipage klädda ut sig och red en bana på sju språng.. Jag byggde och gick banan med tjejerna och sedan skötte jag framhoppningen medans syster stod för instruktionerna på "tävlingsbanan"
 
Det blev en häst som vann maskeradvinsten då Jessie hade klätt ut sig till häst med ett mycket snyggt och välmålat träns i ansiktet, en grå dräkt och en välgjord papperssadel på ryggen red hon fina Uranos.
 
Kul för denna gång var också att det var flera nya tjejer som aldrig varit med tidigare och nu gjorde sin "tävlingsdebut" :)
 
Kram Madde

Märkligt

Publicerat: 2013-02-14 Kl: 22:00:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

att en dag som egentligen var så kass på många vis blev bra... Jag har trotts dåligt med tid hunnit rida fem hästar och hade jag haft 10min extra innan min torsdagsgrupp hade det blivit ytterligare en då jag hade velat visa lite i ridhuset på en häst (Elton) men då hade jag behövt hunnit rida lite innan deras teori skulle börja då de skulle hinnas gå igenom en hel del annat också. Så Elton fick vila idag - imorgon ska jag rida honom direkt på morgonen!
 
På morgonen red jag först Thaleia (red henne igår också) och idag var hon lite trevligare än igår, tog en annan sadel också då den bruna Cobran inte låg still. Ska rida på några dagar till och se om jag ska ge mig på att starta henne hemma nästa helg. Hera har vi redan bestämt att hon ej ska gå då hon inte är tillräckligt stark i galoppen ännu. Såg en kort stund när mamma red henne idag och hon blir bara finare och finare för varje vecka :)
 
Sedan var det Ladys tur, har haft henne igår och idag för ridning, mkt trevlig liten donna mer en del egen vilja såklart - det är ju en dam!
Jag och Lady vid vår första start tillsammans våren 2011, det blev drygt 70% och en 4:e plats i klassen, LB.
 
Sedan lunch och en del pappersfix inför kvällens teoripass. Satte sedan full fart och hann med tre hästar innan 17. Tre dressyrpass i ridhuset - Rocco, Mille & Rangun. Mille var helt klart dagens stjärna! Tror han vill bli dressyrhäst åt storasyster istället!! ;P
Han är ju dö-läcker! Stor och maffig :)
 
Efter mitt teoripass var det sedan privatlektion för Ebba på Ronjah som gällde innan hemfärd och lite "Alla hjärtans dag middag" Fick ett fint blombud idag på dan också - tur man har en så löövli sambo som står ut med mig och det galna hästlivet.
 
Sovdags! Imorgon blir det full rulle och på em/kvällen är det Maskerad-hoppning som hägrar..
 
Kram Madde

Ha en bra alla hjärtans dag!

Publicerat: 2013-02-14 Kl: 17:30:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här har det inte varit en jättekul dag men det beror ju knappast på hästarna men det har varit dåligt med ridning idag. Hoppas på en bättre avslutning när mina lektioner är klara för kvällen.
Fick nyss reda på att vår dragbil behöver repareras och vi kommer då vara utan den i kanske en och en halv vecka.......passar inte så bra Madde o Sofia ska ju tävla nästa vecka och jag hade tänkt att vi skulle komma iväg och träna.....
Bild från snötungt tak för några vintrar sedan ännu har det inte blivit så illa men högarna på gården börjar bli gigantiska
Ann

same same...

Publicerat: 2013-02-13 Kl: 22:57:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

bra att Madde o jag skriver samma saker :-P vi får skylla på att vi sitter i var sin stad.
Fick lite skäll av Madde i morse attjag inte hade koll. Det har varit en tuff dag idag Sofia fortfarande sjuk. Jocke var tvungen att åka och besikta bilen imorse.
Det tog en timme att få ut hästarna vet inte varför egentligen men vissa dagar så strular det helt enkelt.
Fick stressigt att hinna rida de två hästarna jag hade kvar inne - Demeter o Hera. Tur att vi har skritten så att de är ordentligt framskrittade innan man sparar en massa tid + att de får skritta mkt mer än vanligt. Hera hinner jag rida på en halvtimme om hon gått på skritten innan och under tiden går Demeter på skritten.
Hade sedan en privatlektion så det blev sen lunch eftersom mockningen var kvar.
På em red jag Rangun åt Madde. Kändes bättre än sist jag red honom.
 
Nu ska vi försöka att locka hit killar till ridskolan. Ridklubben har fått beviljat en satsning på killgrupp. Jättekul! Tur att Idrottslyftet finns så nu gäller det att hitta potensiella killar som vill börja rida.
Konstigt att inte fler killar fattat var alla tjejer finns - på ridskolan.
Jocke insåg det på sin tid när han växte upp!!!
Synd att han inte vill rida längre han är ju riktigt duktig hoppryttare och kroppen skulle må bättre av det.
Slitigt att vara hovslagare + alla andra saker han gör.
Min favorithäst och Madde på Strömsholm
Godnatt
Ann

Tokigt det kan bli....

Publicerat: 2013-02-12 Kl: 23:00:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skrev ju ett inlägg igår som visst inte las ut såg jagnu men här kommer ett "färskt" från idag på riktigt. Elände då Sofia nu är sjuk har varit rena sjukstugan  hos oss.
Det blev alltså ingen hoppträning för Sofia idag. Madde fick då hoppa fina Millet och det gick riktigt bra.
Själv red jag "mina" hopphästar Jaqueline och Bosson.
Idag hade vi en rolig bana med tre olika linjer en räcke -oxer: 27 m en räcke-räcke 24 m böjt spår och en linje oxer -kombination räcke/oxer 20,5m.
Först red vi banan men låga hinder samt några av dem var cavletti så vi fick tex hoppa in på en linje bryta av till trav och rida cavaletti efter hand blev cavalettin en oxer som travhoppades och dessutom höjdes ganska rejält ca 1 m lite klurigt på Jaqueline somär så het men efterhand gick det riktigt bra och speciellt sista rundan kändes super när vi hoppade hela banan och det var lite höjd på hindren. Tänk att det är så kul att hoppa!
Bosson var faktiskt lite svårare han var finare på marken innan vi började hoppa men han var lite svår reglerad men till slut så fick vi till det ordentligt. Han är svår för han kan vara mkt lätt att ta tillbaka och sedan så kan bli hur stark som helst...fast fortfarande super rolig att hoppa.
Em roade jag mig åt egen tid utnyttjade ett presentkort på massage. Skönt och välbehövligt .
Imorgon måste det ridas hästar det blev ju inte så mkt av den varan idag.
Godnatt
Ann
En härlig sommarbild

Tungt

Publicerat: 2013-02-12 Kl: 22:58:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hmm 2013 hallå vart tog du vägen???!
 
Såg fram emot ettt nytt år, nya möjligheter, friska hästar osv osv.. Det går mest emot :/ Först pappa toksjuk i typ två veckor och sedan mamma som blir dålig och när jag kommer hem från semestern blir jag dålig och nu är Fia helsänkt.. Det är så mycket som blir lidande - framförallt motionering och utbildningen av alla hästar.
(Google)
Sjukstuga..
 
 
Idag har iaf Erik varit ute och drillat oss över och emellan hinder - SJUKT KUL och det gick GRYMT BRA!! :D Hoppbiten!!
Eftersom syster var så dålig kunde hon inte rida och frågade om jag möjligtvis inte ville rida Mille och det ville jag ju såklart så jag tog honom i första gruppen (har inte hoppat honom på säkert två år) Det började milt sagt katastrof haha trodde nästan jag skulle trilla av för en kort stund.. Vi skulle hoppa ett litet räcke och jag åkte bara häst och han spände sig och stannade först och sedan blev det ett konstigt kliv över :/ Efter det gick det ett par rundor med blandat resultat innan jag såsmåningom började få koll på knapparna och vi avslutade med två riktigt fina rundor. Salig...

Vi hade en mycket bra övning idag som jag gjorde ett försök att rita i paint :P hehe
Hmm då ska jag förklara detta konstverk också!
Vi började med det lila räcket i galopp och sedan en övergång till trav och så var de vinröda bommarna till att börja med travbommar som såsmåningom blev en oxer med travbom framför för att till slut baara vara en oxer. Hinder nummer tre var sedan det svarta räcket som hoppade på diagonalen och sedan över det lila ifrån andra hållet. Sista linjen utmed nästa långsida började först med att de gröna bommarna var travbommar och sedan travhoppade man de rosa i en 5/50. Såsmåningom blev travbommarna en oxer och 5/50 en kombination med ett galoppsprång.
Linje ett skulle vi i sista rundan rida på 7 språng, linje två 6 språng och linje tre 5 galoppsprång. Mille kändes kanon och sista rundorna hade han lärt sig banan, Fia som tittade på tyckte jag hoppade lågt men tror banan låg på blandat 1 - 1.10m iaf - HÖGT i mina ögon.
Sedan var det Eltons tur (snacka om skillnad på häst) trodde det skulle bli svårt att börja med en "ferrari" och avsluta med "taxen" hehe men Elton gick så himmla bra och sista rundan låg faktiskt på 1m. Duktiga lilla älskade häst!
Sjukt kul att rida när det går så bra :)
 
Nu ska jag fixa lite grejjer innan jag stupar i säng (ensam ikväll då Anders är i Stockholm, är inte många kvällar jag sovit själv här trotts att vi bott ihop så många år) Eftersom Fia är sjuk tog jag hennes ridgrupp 17-18 och väl hemma vid 19 kastade jag mig igenom duschen då jag skulle äta middag med en kompis som flyttar till Norge för att jobba i helgen. Trevligt att hinna prata lite och riktigt god mat på en Thai-resturang.. Hoppas kunna åka och hälsa på honom när det är sommar och lite trevligare väder :)
Känns som att många åker iväg utomlands, en annan killkompis drar till Australien några måndader snart och redan nästa vecka flyttar nästa kille till Holland med sin häst för jobb och träning/tävling.. Ensam blir jag kvar i kylan :/ Christina trodde jag nästan för ett ögonblick att jag skulle få hem till slut men nu ser det mörkt ut på den fronten också.. Blir ett väldigt farande om man ska kunna åka och hälsa på alla dessa människor som väljer att bosätta sig så långt bort!!!
Imorgon fyller Anders år också så har snabbt fixat en dessert till middagen som nu står på kylning.. Måste slå in paketen också :/ ojoj blir kanske sent..
 
Kram Madde

Åter till vardagen!

Publicerat: 2013-02-12 Kl: 22:19:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
 
Ja då är man tillbaks till vardagen. Ridbyxorna på igen och finkläderna in i garderoben.
Hade tur och fick åka med ett gäng från SISU i Eskilstuna så jag slapp ta bilen. Fick en egen fin hytt på båten och konferensen startade bra startade med en mycket speciell dam som höll en fantastisk föreläsning som egentligen gick ut på att varför klaga över små bagateller när det finns mycket värre saker. Så småningom så visade det sig att hon var präst - om alla varsomhon skulle nog kyrkorna vara fulla med människor.
Därefter var det fokus på idrott - hur klubbarna ska möta framtiden.
Idag går det ju mer och mer mot att folk bara vill betala för en tjänst men det innebär ju också att man ej blir delaktig och har möjlighet att påverka.
Det var ett hundratal på plats på konferensen men vi var bara 5 från ridsporten, visar sig att vi står oss väldigt väl gentemot många andra sporten. Vi har ett mycket bra utbildningssystem för att utbilda unga ledare och har kommit långt med att få funktionshindrade in i sporten.
Det var i alla fall kul att komma iväg och träffa nya människor och knyta nya kontakter. Har ju också  varit i Estland för första gången och vi hade tre timmar ledigt igår på dagen som vi tillbringade i Tallin där vi åt lunch på en fantastiskt fin restaurang.
PÅ em han jag i alla fall att rida Hera + Demeter. I kväll var nästan en hel grupp avbokad i min mitten grupp så den elev som var kvar red i sista gruppen så jag passade då på att rida Uranos bästa finaste killen.
Imorgon är det dags för hoppning då kommer Erik! Ska bli kul
Godnatt
Ann

Update!

Publicerat: 2013-02-10 Kl: 19:06:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite dåligt med skrivande från min sista de sista dagarna.. Hade tänkt ut en plan för hur jag skulle hinna med ett inlägg igår men det sprack såklart :/ När det sedan går ett par dagar så hinner man ju lite glömma det man tänkt skriva om..
 
Idag var det upp tidigt (få timmars sömn då det blev sent igår då en killkompis har fyllt år och skulle firas)Vi hade stalltjänst så jag var ute på Ekelund kl.8 för utsläpp, mockning osv.. Sedan red jag först ett trevligt dressyrpass på Rangun, han var inte hel-kul igår inte. Då kändes han egentligen ganska fin men spänner till för allt och inget typ hela tiden. Spänd kan han väl bli men när han släpper och kryper upp och blir kort så blir jag galen på honom - han har gått i det där ridhuset i snart 6år han borde veta att det inte är livsfarligt!
Svettig pojke blev det då, idag var han som sagt betydligt bättre och han är så himmla kul att rida dessa dagar då han också har sån arbetsvilja och verkligen tycker att det är ROLIGT :) Idag red vi igenom MsvB:4 vilket gick betydligt bättre (även om det var långtifrån bra) än jag vågat tro. Insåg vid ett pass med Rocco i veckan då jag red igenom ett program att jag fuskat med programridningen alldeles för länge. Beror väl också på att jag inte tävlat så mycket sista halvåret då Rangun blev behandlad i höstas och Rocco inte har känts färdig för sånt.
Så jag har beslutat att rida igenom minst ett program vid varje träningstillfälle hädanefter.


Rocco gick sådär igår, alla som tittar tycker att han är SÅÅ fin men känslan är inte riktigt den samma tyvärr :/ Provade då att byta till hoppsadeln för att se om det blev nån skillnad men inte direkt.. Att det ska vara så svårt med sadel, älskar ju Amerigon jag använt sedan i typ våras men nu är inte den  heller helt rätt i känslan längre..
Idag var jag tveksam ens till att rida då jag känner att jag vill ha mamma med på marken, men det fanns ändå lite tid och det slutade med att jag tog min gamla sadel jag hade innan jag bytte till Amerigon - den bruna Cobran. Gaah det kändes ju SÅ bra :D Hoppas Jimmy kan komma ut snart så vi kan gå igenom sadlarna igen..
 
Årsmöte för ridklubben idag och det blev ända riktigt lyckat då vi fick in många nya drivna människor att driva vidare klubben :) 2013 - kan det månne bli ett bra år?
 
Kram på er
Madde

Matdag idag!

Publicerat: 2013-02-08 Kl: 22:42:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idagharjag frossat  i mat som är en av mina passioner. Efter att ha ridit några hästar på morgonen så blev det färd in till Strängnäs där jag åt lunch på Campus trerättersmeny räksallad i tunnbrödskorg, lax, och smarrig dessert som jag redan glömt namnet på men det var en fantastisk god körsbärssås till.
Möte sedan på näringslivskontoret lite shopping i Strängnäs och sedan hem till en ny tre rättersmiddag:
örtgartinerad hummer, lax (igen), samt avsluatde med fransk chokladtårta!
Imorgon lunch bär det av till Stockholm då jag ska på konferens till Tallin.
Idrottsforum där jag deltar som representant från ridsporten och vår distriktsstyrelse tillsammans med vår ordförande ska bli kul. Hoppas på bra väder......åter i Stockholm måndagmorgon.
Får bli en matbild från Thailand hemma tar jag aldrig kort på maten
Godnatt
Ann

Rapport från gårdagen

Publicerat: 2013-02-08 Kl: 19:30:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja igår så trotsade jag alltså snöovädret och begav mig till Strömsholm på tränarfortbildning. Det var Eva-Karin Oscarsson o Daniel Svensson som höll i den.
 
Det fanns möjlighet att vara med och träna själv på em så jag tog med mig Demeter! Eftersom hon nu för tiden sköter sig så bra och är så rolig att rida.......förstod att hon skulle vara lite spänd i början men inte så!
Jag var först in i ridhuset och då det fanns vissa tveksamheter om hon skulle följa med mig in så valde jag att gå med henne tills den andra ryttaren kom in.
Jag insåg ganska snabbt att lika bra att ta av sig alla jackor innan man sitter upp och det var ett smart val. Kom upp och det var som att sitta på något som vid minsta puff skulle explodera. Vilket hon i och för sig ganska snart gjorde. De var snälla och stängde dörrarna i sargen som tur var. Jag fick väldigt mycket bra hjälp med att reda ut henne hon var stundtals riktigt fin men hon var på hela tiden det gick inte pusta och skritta på lång tygel. Man måste ha henne i ramen och böja henne och bara vända henne för innertygel.
Jag var ganska mör efteråt både kroppsligt och mentalt. Fick i alla fall många postiva kommentarer att jag var duktig och modig (var skitskraj) fast det sa jag ju också efteråt. Nu är det bara att fortsätta och åka iväg till olika ridhus.
När hon blir spänd flippar hon ur helt enkelt.
Det var i alla fall jättekul att komma iväg och få ny inspiration samt träffa alla roliga och trevliga tränare extra kul att det var både hopp o dressyr samtidigt och innehållet gick ut på att vi vill samma saker och att det är grundridningen som är så viktig att lära ut. Vi diskuterade även hur man skulle få hoppryttare att träna mera dressyr. Men det var flera dressyrtränare som hade hoppryttare som kom och tränade varje vecka!
Så fm var först i teorisal och sedan så red en hopp o en dressyrryttare och det hela gick ut på att vi har samma mål är inte hästen lösgjord, rakriktad, spårar och ej gå i rätt temp och takt  etc så går det varken ta sig igenom en bytesserie i varje 15 st eller ta sig igenom en 3 kombination på 160
Det var betydligt bättre väglag när det var dags att rulla hemmåt avslutade torsdagen med en ny grupp som startade igår med vuxna och ungdomar 4 män och 2 kvinnor! Jippi kul med nya elever!
Ann
 

Ganska amazing :)

Publicerat: 2013-02-07 Kl: 21:29:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick nyss syn på en länk på fb till denna film jag delar nedan..
 
 
 
Observera att jag EJ anser att man ska rida utan hjälm som hon gör här, denna film visar dock på att hon egentligen inte använder sin hjälm mer än på tävling vilket känns som lite dubbelmoral kan jag tycka. Hon var ändå en av de första att bära hjälm vid stora tävlingar och detta visar ju att hon troligtvis aldrig bär hjälm vid träning..
 
Isabell är iaf en fantastisk ryttare och det är ju helt sjukt att se henne rida runt utan sadel och träns i sån jäkla balans. Det där är endå en häst med mycket gång då han  varit en av världens bästa dressyrhästar för några år sedan. Hon sitter ju som ett "smäck" som man så fint brukar säga - det du Carina Ottoson ;P hehe..
kunde inte låta bli!
 
 
M

Laddad!

Publicerat: 2013-02-06 Kl: 22:53:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det kväll igen och ytterligare en dag till ända idag har  jag mått bättre så jag har nog ridit lite för mkt för nu är jag trött.
Red en stund i morse på Demeter blev ju ingen ridning igår......och imorgon är det ju kursdags på Strömsholm och jag ska ha med mig den lilla rödhåriga damen.
Hoppas hon sköter sig hon behöver verkligen komma ut och ridas på andra ställen så att hon slappnar av bättre och inte hittar på en massa dumheter.
Vi hade ju bestämt att ha hoppdag idag men Madde var ju inte här på dagen så allt tog lite längre tid.
Jag hoppade bästa Bosson men insåg efter det att jag skulle spara på "krutet" till kvällen så jag hjälpte Sofia lite istället hon hoppade Pommes, Thaleia, Millet och Hera.
Unghästarna var så duktiga Thaleia var klockren hon verkligen älskar att hoppa! Hera var också mkt duktig men ligger lite efter just nu i ridningen men det beror på att hon är större och har inte hoppat lika mycket. Thaleia är så himla snabb och välbalanserad i galoppen medans Hera måste få igång galoppen lite till däremot kom hon förvånansvärt för det mesta på riktigt bra på alla hinder.
Kvällen avslutades med teori som gick ut på att vi hade 5 hästar i ridhuset (Ronjah, Uranos, Jolita, Tuareg, Grappan) jag red och visade form-grundridning etc sedan så fick de som ville sitta upp på hästarna och prova.
Nu är det sovdags!
Godnatt
Ann
Jag o Bosson på första hopptävlingen för snart 2 år sedan

Vackert..

Publicerat: 2013-02-06 Kl: 22:10:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fick syn på denna video på tuben.. har alltid gillat den låten och den passade ju mycket bra till dessa vackra hästar..
 
 
 
M

Nu så är det på G!

Publicerat: 2013-02-06 Kl: 21:55:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen har det börjat bli lite fart på vår klubbshop som inom kort kommer att öppnas hos Sjöhagen! Då kan man där beställa ett urval av kläder och vita schabrak med brodyr.
Alla kläder kommer att ha klubbens logga på ryggen..
och namnbrodyr på framsidan..
Schabraken kommer vi som tidigare ej att ha loggan på utan bara textat Mariefreds Ridklubb samt namnbrodyr om man vill.
(Sjöhagen)
Såhär ser den dyrare modellen av jacka ut som ma kommer att kunna köpa - snygg eller hur?
 
Jag min dumma nöt är ju bra snurrig som vanligt - var ju inte fören imorgon Grönt kort kursen skulle dra igång.. Var det första tillfället som jag ställde in som skulle varit på en onsdag :/ Hade dock skrivit lite tokigt på lappen då det där stod "Torsdag 6/2" torsdag är ju imorgon men 6:e idag... Hmm måste börja korr.läsa lite bättre.
 
Har iaf hunnit med en hel del planering och sortering av allt material jag har så det är ordning och reda!
 
Nu ikväll har jag roat mig med att fylla i aktivitetsstöden också.. Blä.. de är sååå tråkiga :/ Imorgon ska jag bara fylla i allas födelsedata och så två måndagsgrupper då jag inte hittade den pärmen. Sedan är det klart för denna gång! Nästa inlämning tror jag är i typ augusti - men det är låångt kvar..
 
Kram Madde

:/

Publicerat: 2013-02-06 Kl: 09:19:41 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Smärta :( Äntligen börjar det släppa.. Har (troligtvis pga min ihållande förskylning) åkt på en böld/knöl som gjort så fruktansvärt ont.. Men nu så har den gett vika och jag ska till vårdcentralen i em, var till och med på akuten igårkväll men där var det sjukt mkt folk (som vanligt) så de rådde mig till ipren och vårdcentral för att inte behöva sitta där heela natten.. TUR!
 
Ska ju starta upp Grönt kort kursen i em/kväll också så efter läkarbesök blir det till att fixa allt inför detta, hoppas jag har hunnit få några böcker till det också. Annars får jag improvisera och köra lite delar som egentligen ska tas längre fram i kursen :) Är lite småbökigt att få tag på böcker då det är flera olika och beställs ifrån två olika ställen. Idrottsbokhandeln och Ridsportsförbundets shop. I "Shopen" hade jag dessutom glömt mitt lösen och de hade probelm med att skicka ut nya så jag lyckades få beställa via mail :) Tur igen..
 
Vackra Mille vid tävling för några år sedan..
 
Tömkörde Rocco igår, han brukar vara skvatt galen vid longering/tömkörning så jag undviker det i högsta grad men har nu inte så mycket att välja på :/ Han var supersnäll, inga hyss, och sjukt FIN! Superkul och så bra att veta att det faktiskt funkar nu så jag kan tömköra nån gång i veckan för det är mycket nyttig och bra träning OM det görs på rätt sätt vill säga..
Det är en konst att tömköra och krävs många timmars träning, precis som allt annat, innan man ens kan och för att sedan bli duktig och kunna få ut något av det så krävs det såklart ytterligare timmar. Jag har ju sån tur att ha mamma som är kanonduktig på att jobba hästarna i tömmen, vilket för visso också gjort att jag "fuskat" lite och låtit henne göra det ofta istället för att träna själv.
Tömkörde även Jolita på em då hon varit lite oriden/orastad på sista tiden och eftersom jag inte kunde rida så blev det tömmar. kanonfin i traven men blev extremt spänd i galoppen till att börja med tog säkert en 10 övergångar innan hon började slappna av och jobba med ryggen. Kan säga att hon blev ganska svettig också, det blev till att svampa av henne och så på med fleacetäcke.
 
Ange & Jolita för några år sedan (hon har blivit bra mycket ljusare sedan detta togs)
 
Måste säga att jag tog mig i kragen och städade sadelkammaren i vårt stall igår, den är ju på tok för liten för oss och alla grejjer så den ser ut som ett bombnedslag på ett kick :/ Den hade på sin höjd varit lagom med plats åt två kanske tre hästars utrustning. Vi har fem hästar i det stallet plus att det är utrustning, mängder med träns, till alla unghästar också.
 
Lilla Thaleia nu fyra år innan ett träningspass för några veckor sedan :)
 
Kram Madde

Tagit det lugnt...

Publicerat: 2013-02-05 Kl: 23:04:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja idag har jag bara haft mina lektioner försöker vara duktig och reparera kroppen. Imorgon så hoppas jag att det är mycket bättre för då är tanken att vi ska hoppa dessutom ska jag ha teori för mina onsdagselever och då är tanken att jag ska rida ett antal lektionshästar för att visa - form, grundridning samt hur de olika hästarna fungerar.
 
Arro Bell verkar ok nu så hoppas att faran är över.
 
Jocke är nyss hemma från en kväll med egen tid han är duktig och har börjat träna har idag simmat 1 km! Bra jobbat ska man hålla på och jobba hårt så gäller det att hålla igång kroppen. Det är ju otroligt slitsamt att sko.
 
Känner ni igen vår fina Jolita? Hon har verkligen ljusnat kortet är från 2009!
 
Godnatt
Ann

Sjukstuga

Publicerat: 2013-02-04 Kl: 23:15:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja Madde är hemma och knackig,inte nog med det min mage kapsejsade efter lunchen. Har väl inte helt tagit hand om mig sista tiden.Får se om det går rida imorgon.
Idag har vi haft en praktikant (som skall vara här i 2 veckor). Amanda går på Plönningegymnasiet i vanliga fall. Men kommer från Strängnäs.
Gullig tjej hoppas hon kommer att trivas dessa veckor.
Idag har det blivit två  pass i ridhuset -Hera och Demeter det gick riktigt bra. Thaleia tömkörde jag. Hon var helvild faktiskt. Har ju vilat i 3 dagar.
Imorgon får det bli ett lättare pass i ridhuset på Demeter och onsdagen är det hoppdag. På torsdag kurs på Strömsholm.
 
Godnatt
Ann
 

Sjuk :/

Publicerat: 2013-02-04 Kl: 20:24:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lagom kul att gå och bli dålig så fort man kommer hem.. Jag har för övrigt inte varit sjuk på över ett år, minns inte ens när det var sist. Drog ju på mig nån hosta i Thailand då jag suttit i drag på en färja och den hostan sitter fortfarande kvar men den stör mig egentligen inte så mycket. Igår hade jag småont i huvudet till och från och nån form av magknip. Kom hem vid 19 och 30min senare sov jag nerbäddad på soffan, vaknade halv tio och förflyttade mig till sängen för mer sömn..
Kändes bättre i morse men efterhand som dagen gått har det blivit sämre, vid lunch är jag ganska säker på att jag fick en släng av feber men gick över efter nån timme. Varm som en bakugn helt plötsligt..
 
Jag joggade iaf Rocco lite på fm och han kändes kanonfin men blev ju inte nå vidare träning inte.. :/ Rangun tömkörde jag och han var sjukt fin, har aldrig varit så fin på tömmen :D
Höll mig inne med lite datajobb efter lunch, blev en hel del fixat på hemsidan - Ut och kolla!!
www.ekelunds-ridskola.se
 
Innan min lektion tog jag faktiskt och tömkörde Elton-mannen också.. var helt genomsvettig efteråt så det var kanske inte "dagens smartaste" men tror det är sjukt nyttigt för honom och han var ändå finare än jag trott.
Mina måndagsbarn var duktiga idag en del utvecklas i rasande fart nu och flera av mina yngre elever ska vara med på de kommande träningstärvlingarna i hoppning :)
 
Kram Madde
 
 

Arro Bell bättre!

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 20:50:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har ridklubben arrangerat kurs i Hjärt/lungräddning och defibrillering. Vi var  ett gäng på 14 st som drillades av en mycket duktig kille från Röda Korset.
Har gått sådan kurs flera ggr tidigare men det här var den klart bästa. Vi fick träna väldigt mycket så kursen var väldigt praktisk vilket nog passar de flesta bäst. Alla verkar nöjda som var med så detta är ju något alla ska försöka att gå. Det blir nog flera kurser.
Arro Bell verkar peppar peppar mkt bättre men jag vågar inte ropa hej ännu. Han står fortfarande på "svält" vilket betyder en tuss hö ofta.
Men jag känner mig nästan hundra på att det är ryggen som spökar då jag känner igen symtomen.
Bästa finaste hästen.
Det var en bra distriktsveterinär här i alla fall. Tuffa arbetsvillkor de har de har ju jour hela helgen när de jobbar alltså dygnet runt och det var många som ringde den tiden hon var här.
Godkväll
Ann

Fulltaliga men ändå trist dag...

Publicerat: 2013-02-02 Kl: 22:06:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Ja Madde har kommit hem ligger och sover så gott. Men dagen hade haft mkt annat att önska. Har haft distriktsveterinären här i em . Arro Bell mår inget bra.
Han är förstoppad och är nu behandlad slangad med parafinolja B-vit + annat inte första gången det händer.På måndag så ska jag ringa Kauko hoppas han har tid. Arro Bell har en kota som hoppar fel ibland och varje gång så har jag märkt det och kunnat åtgärda (dock inte första gången ) men nu har man ju lärt sig.
Skillnaden nu är ju att han ej rids annars så  känner jag det direkt innan han är helt förstoppad.
Hoppas han är återställd imorgon.
Bästa hästen - veterinären tyckte han var så fin......

Mysig eftermiddag!

Publicerat: 2013-02-01 Kl: 23:07:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja idag så har det varit lite lugnare för en gång skull. Jag har bara ridit Hera samt mockat förstås. Känns skönt att inte stressa runt hästarna har arbetat bra och kan vila.
Tyvärr hinner jag nog inte rida så mycket i helgen då det är fullt med annat - förutom mina lektioner så är det styrelsemöte imorgon skall också ta emot en ny grupp med barn som skall börja rida imorgon.
Därefter är det  födelsedagskalas hos lillebror. Kul!
Framåt kvällen så ska Madde o Anders hämtas.
Men kanske att jag hinner rida ngt mitt på dagen.
Idag har det varit vår i luften det ska bli så skönt när man kan ut och galoppera på mjuka vägar igen.
På söndag ska ridklubben ha en utbildning i hjärt-lung räddning som kommer pågå hela dagen. Nyttigt det är ett antal år sedan vi hade en sist.
Eftermiddagen tillbringades som sagt på Ekerö och även Jocke fick ledigt. Sofia tog in hästarna själv.
Ikväll åt vi en fantastisk rådjursstek och avslutade med favoritglassen Melondröm igen. Beroendeframkallande.
Ska bli så skönt att vara fulltaliga igen. Dessutom kommer vi ha lite praktikanter från olika gymnasier framöver.
Det som stor högt på agendan är Bell´s Melete som vi inte gjort något med sedan i november Madde har ju suttit/ridit på henne några gånger men nu är det dags att sätta fart.
Bell´s Melete
En dag gammal
 
Godnatt
Ann
RSS 2.0