Lunch-stretching!

Publicerat: 2014-09-30 Kl: 13:27:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia pipper och stånkar - Anna pressar & puschar!

Tårta för ridfröken..

Publicerat: 2014-09-29 Kl: 21:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En ny vecka är uppstartad, Monika Ledin har varit hos oss idag och gått igenom några hästar. Hon tyckte Rangun var finaste hon sett hittils under åren - KUL! men att han nog kunde gå ned ett par kg till ;P
 
Red dressyr på tre hästar på fm, Rangun, Mille och Hera. Satt även upp på Demeter några varv då mamma inte var helt nöjd.
På em rakade jag Mille och det är inte det lättaste när han på vissa ställen verkligen inte har så mycket päls att raka men han svettas alltid enormt och får mycket päls på framförallt benen.
Red sedan ut med mina barn/ungdomar och idag var det jag som fick stå för avramlingen då Calima kastade sig åt sidan knockade mig och sedan gjorde nån söt krumellur så ryttarinnan flög i en snygg båge rakt ned i spenaten..
Nösblod, öm nos och svullen läpp blev resultatet av detta :/
Jaja det hör till ryttarutbildningen som jag brukar säga till mina elever!
 
Kram Madde
 

Helgen

Publicerat: 2014-09-28 Kl: 19:55:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp söndagkväll igen!
 
Två intensiva dagar på Strömsholm till ända.. Domarkurs för MsvC aspiranter, nu har jag bara två helger kvar innan det är dags för att dömma upp i vår :) Ska bli så skönt att bli klar sedan!
 
Igår slutade vi rätt sent på kvällen men passade på att roa oss lite på stan - sjukt länge sedan man var ute :S Tiden räcker inte till allt och de få kvällar man är ledig en helg är det oftast skönast att lägga sig på soffan. Jag och Carro som också går kursen samt syrran och en tjejkompis ifrån stan fick en väldigt trevlig lördagkväll - välbehövligt.
 
Jag åkte på vägen hem förbi Hööks för att kolla efter schabrak till våra dressyrlag i ridklubben, hittade ett jag bestämde mig för men då var det såklart slut på centrallagret så vi har beställt andra men ska ändå göra ett försök imorgon och ringa runt till butiker för att se om det finns där. Hann med att ringa några innan de stängde idag men de hade inga dressyr kvar :S Hoppas hoppas för det var väldigt snyggt!
 
 
Inför 2015 har vi många nya ideer och förmåner att erbjuda våra tävlingsryttare i klubben!
www.mariefredsridklubb.com
 
Kram Madde

Whoopa!

Publicerat: 2014-09-28 Kl: 17:43:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

😃

Fredagsnöje!

Publicerat: 2014-09-27 Kl: 08:31:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trotts att vi var själva jag och Fia lyckades vi hinna med att filma alla, utom Aztor av nån märklig anledning. Igårkväll roade jag mig med att sätta ihop dem till en liten film :)
 
 
Fina hästar <3
 
Kram Madde

Löshoppning

Publicerat: 2014-09-26 Kl: 22:30:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu vilken dag..
Tur jag lyckades få till hjälp med att fixa största delen av mockningen - Tack Johanna!! Guld värt :)
 
Jag hade en lektion på morgonen, varannan fredag har vi en grupp på morgonen man kan boka upp sig på en månad i taget. !
 Dressyr på utebanan - gäller att utnyttja vår stora fina bana innan kylan sätter stopp för det. Medan jag hade lektion byggde Fia löshoppningsbana i ridhuset och sedan körde vi igång med ett gäng hästar, alla gick väldigt bra. Vi måste se till att löshoppa oftare men blir ju inte lika kontirnueligt när man inte har så mycket riktigt unga unghästar tyvärr.
De vi hoppade var:
W-T - kanonfin och kan absolut bli en trevlig ponny även på tävlingsbanorna!
Siri - hopptösen var heltaggad och hoppade såklart sjukt bra men lite väl snabbt.
Demeter - okomplicerad och välhoppande
Hera - supertaggad idag (vädret kanske?) skuttade och sprätte med benen!
Aztor - coolare än vi trott men kanske blev omvänt? Han var iaf väl lugn och vi fick jobba en del för att få igång honom.
Kirre - dagens sötis (som vanligt!) Ur-busig - synd vi inte filmade hela för han bar runt på en sockerbit med munnen smet mellan stöden och sargen och när vi ställde en sockerbit där så lyckades han även hoppa över den - alltså fortfarande mellan stöd och sarg!! Sedan hoppade han kanon!
Calima - har blivit så snygg och mer mogen i kroppen, kanonfin när jag red igår också. Hoppade men väldigt fin teknik och egen motor.
Rocco - vi sparade vilden till sist. Han var galet taggad och jag är faktiskt lite förvånad över hur sjukt bra underlaget höll för alla hästarna, det är ibland lite halt men ingen häst var ens i närheten av att halka trotts bus och halv-rally! Rocco har ju väldigt fin teknik i hoppningen men blev såklart väl snabb så vi fick lägga galoppbommar mellan hinderna vilket fungerade väldigt bra. Nästa gång kör vi samma med Sir.
 
Hade ju tänkt rida dressyr på Mille men tiden räcker inte till allt ;/ Han fick iaf gå på skritten medans vi fixade vårt och utestallet efter lunch. Insläpp av alla hästar och så en privatlektion innan färd till Strängnäs och dagens sista lektion.
 
Nu väntar domarkurs på Strömsholm hela helgen!
 
 
Kram Madde

Crazy torsdag igen..

Publicerat: 2014-09-25 Kl: 22:58:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu äntligen är dagen till ända!
Vår stalltjej Anna var hemma idag då hon stukat foten och mamma och pappa hade ju tidigare i veckan kommit på att de skulle komma iväg för en kort välförtjänt vila så de åkte på en 24h kryssning på em. = jag och Fia blev solokvist typ hela dagen..
Tur att syrran är "Mockningens gudinna" - då går iaf stallarna fort! Hon mockade på morgonen hela stora stallet (20 boxar!) på 1h (!!!!)
Galet, nu är det visserligen väldigt lättmockat till de flesta då vi har torvbädd och de går ut relativt fort på morgonen och inte får så mycket hö efter som de går på så mycket gräs fortfarande.
 
Jag red ut en kort sväng på Mille i duggregnet - nöjd kille. Imorgon blir det dressyr igen sedan får han ta det lugnt och vila musklerna i helgen.
Fia & Mille..
 
Blev tidig lunch och sedan han jag med att rida dressyr på Calima & Hera samt intag av hästarna på em, hade hunnit med en till om det inte vore för att jag blev tvungen att fixa en lös baksko på Uranos. Fick möblera om lite på eleverna så fick alla hästar gå med i grupper istället helt enkelt.
Lektionerna idag har gått mycket bra, de fick repetera förra veckans framdelsvändningar så nu sitter de nog :)
 
Har även skrivit ihop och satt upp info och anmälan om nästa Pay n' Jump fredagen den 10/10!
Passa på att träna inför KM (Klubbmästerskap) i början av november sedan!
 
Var dagen uppochned vänd lär inte morgondagen bli den minsta enklare då jag har lektion på morgonen och sedan igen kl.15 och sedan far jag vidare för lektioner i Strängnäs. Plus alla hästar som ska hinnas med och stallar som ska fixas, jag har dock kallat på lite mockhjälp så det ska underlätta arbetet lite. :)
 
Kram Madde
 

W-T

Publicerat: 2014-09-24 Kl: 21:23:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fet ponny! 

Onsdag

Publicerat: 2014-09-24 Kl: 13:21:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hera är åter på uppgång!! 
Jag har inte varit helt nöjd med Hera de sista veckorna, hon har känts lite tjurig och motsträvig. Och fet! Hon hade ju gått ner men så när det regnade igen satte väl gräset fart antar jag :/
Tävlingen i söndags var ju också ett "botten-napp" hade vi visserligen inte fått den där 2:an hade ju procenten varit en del högre men men..
 
Idag var det dags för dressyr i ridhuset och jobbade på samma sätt som på hoppningen igår då Erik instruerade bra när hon blev låg och tung. Fin häst och sidvärsrärelserna kändes riktigt fina (i söndags kändes det som dessa försvunnit ur vårt register tyvärr)
Så när hon nu kändes så fin är det ju bäst att testa lite nytt - GALOPPOMBYTEN!! 
Gjorde bara två och bara från höger till vänster eftersom jag själv har svårare vä-hö. 
Första blev lite svajigt men byte nr två blev kanon! även med ganska fin gest utifrån vad jag såg i spegeln. 
Massa beröm och lycklig häst o ryttare!!! 😃
Kram Madde

Fina hopp hästar..

Publicerat: 2014-09-23 Kl: 23:40:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag gick det som "smort" i hoppningen. Båda hästarna var superfina. Vilka bra lektionshästar vi har. Så kul att hoppa igen idag red vi inomhus så jag antar att utomhus säsongen är över.
Började med Jaqueline vilket jag alltid gör då får man in en bra känsla för hur jag ska rida då jag hoppar väl lite eller rättare sagt inget emellan träningspassen. Det har inte hunnits med och det och hästarna går ju en hel del.
Bosson gick sedan som en klocka han också.
Sovdags nu ny träning imorgon Segersta...
God natt
Ann
 

Hoppträning!

Publicerat: 2014-09-23 Kl: 22:03:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag hoppade jag Calima och Hera för Erik och sedan Rocco för mamma efter lunch :)
 
kram madde 

Många detaljer om är viktiga...

Publicerat: 2014-09-22 Kl: 23:20:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Så till detaljerna idag var ju bästa Jimmy Inserte här och vi gick igenom en massa sadlar och hästar. Utan en bra sadel som passar hästen så blir det inget bra arbete.
Fel sadel påverkar hästens gång och förmåga att arbeta rätt. Rider man tillräckligt länge med fel sadel så kan ju hästen få tex ont i ryggen och även problem med hältor.
Idag hade vi Jimmy för oss själva och kollade av alla våra tävlingshästars sadlar men även en ridskolesadlar.
Grappan har fått en ny och Aztor har vi provat ut både hopp o dressyr sadel åt.
Men även några till gick vi igenom.
Min sadel låg super på alla "mina" tre hästar just nu som jag rider. Vilket jag också tyckt men ville för säkerhets skull ha expert koll. Då jag ju egentligen köpt sadeln till Demeter.
Dessutom köpte vi lite nya stigläder då flera behövde bytas.
Imorgon är det hoppning igen så det gäller att ladda batterierna.
God natt
Ann

Höst-rusk!

Publicerat: 2014-09-22 Kl: 21:28:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fy!!!!!!!!
Täckesväder över en natt! :/ Inatt fick såklart alla lektionshästarna sova inne då det varnarts för skitväder rent ut sagt.. Och det fick vi.. Imorse var det bara att börja riva i alla skåp med täcken så att alla djur kunde få varsitt innan det var dags att spattsera ut i regnet på morgonen :/
 
Lyckades till och med fixa ett täcke till "mini-grisen" Kirre - vi har ju inte så små täcken men hittade ett som Karaat hade förra vintern = söndertuggat framtill så det kunde jag göra en knut på så satt det som ett smäck!
 
Ska se till att beställa lite nya täcken ifrån Strömsbergs gård där vi alltid beställer våra täcken.
 
Så till dagens BÄSTA!!

Jag är numera GODKÄND och DIPLOMERAD C-TRÄNARE i DRESSYR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Känns grymt bra och även att ha en utbildning/papper på att man faktiskt kan det man kan - så jävla nöjd rent ut sagt!! Ursäkta språket ;P
 

Tjohoo!
 
Har inte blivit så mycket ridning idag då de som tävlade igår fick ta det lugnt och så var "Sadeldoktorn" Jimmy hos oss på em för att kolla över lite sadlar. Rangun tömkörde jag på fm och red även dressyr på Mille, på em tömörde jag Kirre innan privatlektion och sedan min måndagsgrupp.
 
Kram Madde
 

Div 2 laget!

Publicerat: 2014-09-21 Kl: 20:10:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Foto: Teresa von Seth
Från v. Anna O, Linda vS, Ange P och så jag
 
 

Dream-team!

Publicerat: 2014-09-21 Kl: 20:06:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde skriva om Djursholms elittävlingar där vår fantastiske tränare presterat kanonrundor både igår och idag!
 
Igår 3:a i GP på 71,76%  och  idag 2:a i GP Kür på 75,29%!!!
 
"Weine" & Mads har verkligen haft en kanonår hitills!!!
 
Superkul och fantastikst hur nivån på Svensk dressyr höjts de senaste åren :D

Dagen..

Publicerat: 2014-09-21 Kl: 19:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så vackra rosor i mammas och pappas trädgård - blev ännu läckrare med regnet på bladen <3
 
Klockan ringde 06'15 och kl.7 var jag på plats i stallet. Många nätter på Ekelund denna vecka..
Calima var först ut och skötte sig sjukt bra utan större missöden och hon fick faktiskt rosett i sin debut! 4:e plats med strax över 64% :) Superkul - borde inte vara några problem att hitta en köpare till henne, det är dock inte dressyr som är hennes starka gren då hon hoppar som en katt!
Siri nästa totto ut och hon var full med energi på framridnigen - milt sagt - väl inne på banan kom hon på att hon skulle gå på toa precis när jag vänt upp på medellinjen vid A. :/ Bara att föröska göra det bästa av situationen då ponnyn envist föröskte stanna,, Efter detta blev hon rätt spänd nästkommande programmpunkter tyvärr. Hon slutade på strax över 62% och några platser utanför placering, detta var även hennes tävlingsdebut.
 
Sedan kom Debro och han är nu i ett ngt mer "valpigt" stadie än tidigare, jag gissar på att han kanske ska växa lite till men det behöver han ju inte alls! Lite skillnad att kliva upp på den bjässen efter att ha suttit på en liten rund D-ponny med pyttesteg. Han skötte sig ok men en regäl miss i skritten drog ner mycket, 61,83% blev slutsumman.
 
Då var LB:2an avklarad och dags för Lag och LA:3 med Hera, hon gick mycket blandat på framridningen, stundtals väldigt fin. Väl inne på banan tappade vi samspel och hon framåtbjudning vilket resulterade i en grov miss mellan galopperna - kostade oss placering och laget vinst tyvärr. 61%
Debro sist ut och han var sjukt fin innan jag skulle in på framridningen. Absolut bästa känslan hittills och det mesta kändes då relativt enkelt, han är så himla stor och vinglig och har jag honom inte helt i mellan hand och skänkel så blir det problem.
Tappade självfallet en del när jag kom in på banan, men många bitar blev riktigt bra och därimellan pannkaka. När alla bitar är på plats blir det dock en sjukt fin häst vilket också domaren skrev - och han fick 8:a på gången :D Många 7:or men nån 3:a ¤:a och en del 5,5 drog ner och slutbetyget strax över 59%
 
 
 
 
Calimas svans efter en fiskbensfläta fått locka håret under natten..
 
 
Siri fick också en betydligt finare och fluffigare svans med hjälp av en fiskbensfläta! Hon har normalt ganska tunn och stripig svans..
Laget kom iaf på en fin 2:a plats även om det hade varit fint  med vinst. tyvärr hade flera av oss alldeles för många dyrbara missar annars hade segern varit vår ENKELT! :/ Nu var det bara ca 1% som skillde..
 
Jag måste även berömma en av mina eleven Malin och hennes fjordning Dazy som tog sin första placering igår och även blev bäst i laget då Div 4 laget hade första omgången i Trosa. Grattis Malin!
 
Nu måste jag umgås med sambon jag inte träffat sedan i onsdags.. Kul att leva med en hästtjej.. ;P
 
Kram Madde
 

Dimma

Publicerat: 2014-09-20 Kl: 08:36:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Varje morgon man vaknar är det alldeles mjölkvitt ute, idag något mindre än tidigare under veckan. Skönt med någon timmes extra sova denna lördagmorgon. Jag ska konditionsträna Mille & Rangun på vallen nu på fm sedan ska jag ha teorikurs för de tjejer som ska på Hästkunskap Cup på Strömsholm om några veckor mellan kl.13-17.
Gäller att klämma ihop allt som ska hinnas med!
Efter det ska tävlingsbanan ställas iordning om det inte redan är på plats av andra villiga funktionärer. Jag måste sedan rida tre av de hästar jag ska starta imorgon på tävlingen, Siri, Calima & Hera. Debro kör Ylva hit lagom till hans första start imorgon. Jag har även erbjudit mig att knoppa honom då jag har relativt gott om tid mellan starterna = väldigt nöjd hästägare.
 

Igår hade vi en väldigt lyckad Pay n' Jump!
 
Kram Madde

Hemma igen

Publicerat: 2014-09-18 Kl: 23:06:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tur att man har bästa nästan grannen med i TK (Sussie S) som körde till tävlingstermins träffen i Flen. Så jag bara kunde åka med och slappa i bilen.
Stolt över att vi fick till allt det tekniska innan mötet så vi kunde koppla ihop projektor med min dator bla.
Mötet gick bra och de flesta allsvensk omgångar är klara. Gick hyfsat snabbt också så jag var hemma tidigare än väntat.
Idag har jag inte varit så flitig med hästarna utan fixat lite planeringsjobb. Sofia hoppade min fina fux Demeter och de andra töm körde jag.
Så bra att arbeta hästarna på töm emellanåt. Rocco brukar jag töm köra någon gång i veckan.
Imorgon blir det att sätta fart då jag har ett antal hästar som skall ridas + privatlektion hemma och sedan bär det av till Södertälje för träningar.
Imorgon kväll är det så dags för pay and jump igen och det är riktigt många starter. Kul! Många privat ryttare men också ridskole ekipage.
Sovdags
Ann

Lektions-torsdag..

Publicerat: 2014-09-18 Kl: 22:55:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu för torsdagar - idag var jag iaf duktig och såg till att använda vårt ljudsystem för att spara rösten. Såååån skillnad!  
En privatlektion och tre grupper nU ikväll..
Men o vad bra alla har ridit, idag hade jag framdelsvändningar på schemat. Mycket nyttigt må jag säga 😊
 
Såhär vackert var det igår morse när vi släppte ut hästarna. Verkligen mycket dimma på sista tiden, idag släppte den inte fören fram på förmiddagen..
 
Imorgon är det Pay n Jump - startlistan ligger på hemsidan 😀 32 starter totalt!
 
Kram Madde

Man får aldrig nog...

Publicerat: 2014-09-17 Kl: 23:25:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

av att träna. Super pass idag på Segersta med fina Rocco. mycket speciell häst det där. Höll på att gå tokigt vid urlastningen då Rocco hade bråttom ut. Madde lastade av honom framtill på den smala luckan då han hade lite bråttom och inte ville stå en minut längre i transporten. Trampade på Madde så föll omkull. Stortån såg inte så kul ut....men det är ju bara att tuffa på. När man rider behöver man ju inte gå på foten :).
Fick som vanligt ett mycket bra träningspass. Men måste ta tag i konditions träning då Rocco är sjukt jobbig att rida. Mycket rörelser!
Demeter fick stanna hemma då jag var i väg o tävlade i går kväll. Var mycket nöjd med både min ridning och min fina fux. Det har ju inte alltid varit lätt med den damen. Är i alla fall färdig kvalad nu även om jag hoppats på högre procent igår men så är det och inte mycket att göra åt. Fick i alla fall en 8:a.
Så vi får se hur mycket tävling det blir framöver.
Nu blir fokus på att befästa bytena. Ett klokt val att börja rida på kandar i alla fall.
Har ju så mycket jobb så det känns viktigare att lägga tid på träning. Kul att träffa Siv också!
Nästa vecka är det dags igen.
Imorgon blir en lång dag. Distriktet har tävlingstermins träff där vi ska fastställa tävlingsdatum för 2015. Då vi för narvarande bara har en anställd på kansliet så ska vi i TK sköta mötet. Så det blir till att åka hemifrån tidigt.
God natt
Ann

Träning!

Publicerat: 2014-09-17 Kl: 22:00:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kanon-träning idag för Mads på Segersta med finaste Mille. Detaljer detaljer!!! Sån extrem precision krävs med dessa fantastiska djur och självfallet mer och mer exakt ju svårare och högre nivå man når. De där få (änsålänge) ögonblicken då man verkligen känner WOW tappar fokus en hundradels sekund och tappar det igen..
Mille var som vanligt sjöblöt efter passet men jag tror nästan att han idag slog tidigare rekord ;P Innan vi körde igång vårt pass fick jag även se Sivs fina Samoa som blivit så sjukt fin!!! Kul och måste varkligen kännas kanon för Siv som kämpat så :)
 
Vi fick även med oss en "hästskötare" och fikakorg i Dorthe som efter att igår läst här att vi skulle träna  hörde av sig till mamma och ville följa med - kul!! Tack för goda bullar och trevligt sällskap!
 
Segerstas ridhus..
 
För att hinna med allt så tog jag egen bil till Strängnäs för att kunna åka direkt till samma ställe jag var och hade lektion i lördags - intensivträning för tjejerna! Så jag hoppas Mille ändå fick kunglig behandling när han kom hem igen.
Innan träningen hann jag med tre hästar på fm. Rangun ut, Palmir & Aztor dressyr. Palmir var kanonfin - bästa hitills och han var nästan inte alls "jobbig" att rida idag. Man kan annars vara rätt slut men idag tuffade han på med bra egen motor bakifrån :D
 
Kram Madde
 

Hes

Publicerat: 2014-09-16 Kl: 21:30:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

2,5h senare är rösten lite sprucken och hes..
Tänkte att 2h utan headset är väl lugnt, men nja och sedan en privatlektion ovanpå det så känner jag mig nu rätt ansträngd i stämbanden. men men kanske lär jag mig någon gång vad vet jag..
 
Hästarna har gått bra och ryttarna varit duktiga och förhoppningsvis nöjda trots att deras ordinarie instruktör var borta. Fast ibland kan det ju vara bra med några andra ögon på sig också så det så :D
 
Imorgon är det Segersta igen på em - tjohoo!! Mille ska få åka med då är planen. Rangun har fått ta det lugnt sedan trampet i lördags, söndagen fick han gå 1h på skritten och igår red jag lite dressyr men såret gick upp lite så idag blev det skritten igen. Även om såret såg helt läkt ut i morse, imorgon ska han nog få gå ut en lättare tur i skogen iaf. Då vet jag en kille som blir lycklig :)
 
Kram Madde

Effektiv!

Publicerat: 2014-09-16 Kl: 17:47:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tur det finns lite gulliga ungdomar i stallet nu på em! Det gjorde att jag hann med tre hästar innan snabb middag och nu ska jag strax ut och ha mammas grupper då hon är på tävling igen.
Cassi & Hanna hjälpte mig att göra iordning Kirre, Sirri & Palmir efter insläpp som idag tog betydligt längre tid än vanligt då lektionshästarna nu har ENORMT stor hage. Lär väl ta ett par dagar innan de fått in rutinen igen. Smällfeta lär de väl bli på kuppen också då det är rikligt med gräs.
 
I övrigt tre hästar ridna och två privatlektioner på morgonen, tävlingar i helgen så det gäller att göra sista trimmen nu! :) Fina Dazy med Malin som gjort enorma framsteg sedan vi först sågs för ca ett halvår sedan. Samt Ange och hennes fina känsliga Tequila som jag för övrigt hade ett ordentligt sitspass med förra veckan = träningsvärk! Hihi!!
 
Vädret gör att allt känns så mycket enklare och roligare trotts att vi går mot mörkare och kallare tider.. Hu!
 
 
Lilla Siri har utvecklats fint - snart ett år har gått sedan hon kom till oss <3 Kan nog säga nu när jag ser denna bild att hon är nog nästan dubbelt så bred framtill över bogen numera.
 
Kram Madde

Söta barn

Publicerat: 2014-09-15 Kl: 23:09:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har nu en ny grupp på måndagar med nybörjar barn. Inser att det var länge sedan jag hade en ny barn grupp. Man får verkligen tänka om då det är stor skillnad att undervisa barn och göra det så att de förstår. En ny utmaning.
Idag passade vi på att rida en sväng i skogen det har ju varit sommarvärme idag. 
Roligt med alla nya elever snart har vi inte så många platser kvar....härligt!
Imorgon är det dags för frukostmöte på värdshuset länge sedan jag gick på något det är kommunen som ordnar för företagare.
Så för ovanlighetens skull så blir det att sätta på sig annat än ridbyxor...
God natt
Ann

Mycket nu...

Publicerat: 2014-09-14 Kl: 22:57:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tid att blogga har det inte funnits alls. I torsdags så hade ju ridklubben en fantastisk clinic med Mads. Dessutom så var han snäll och kom tidigare så jag fick träna först Rocco som var magisk och även Demeter som skötte sig utmärkt och det var två super pass.
Han hann även med att rida Hera och gillade henne....
Kvällen var sedan super där Mads verkligen visade vikten av kommunikation mellan häst o ryttare och vikten av en god balans. Som han dessutom visade mycket bra med min cykel!
I lördags morse var det sedan dags för tävling för mig vet inte när jag senast åkte själv....alla som känner mig vet att jag inte älskar att gå upp tidigt nu blev det att hoppa upp kl 05.00!
Dessutom så fick jag knoppa själv vilket jag inte kan svara på när jag gjorde sist, Madde eller Sofia brukar alltid hjälpa mig. Detta för att spara på min nacke nu gick det riktigt bra och jag var riktigt stolt över resultatet. Så gamla takter sitter i.
Sedan snabbt iväg mot Stockholm naturligtvis körde jag av fel från motorvägen och fick vända och hamnade i tidspress. Väl på plats så var de väldigt snälla o en från sekretariatet kom  o tittade på vaccinationen. Så jag kunde direkt lasta ur o rida. Som vanligt så var min Demeter super på framridningen. När det sedan var dags så låg tävlingsbanan lite ovanför ridhuset och hon blev väldigt spänd skillnaden var att jag kunde rida igenom programmet utan speciellt många missar men spändheten drar ju ner. Så det är bara att vara på det igen!
Nästa tävling så sitter det allt!
Hem igen till kurs med ICA så nu är man allt sjukt trött.....
Kul med våra nya hästar Aztor o Magic som gick super på kursen. Aztor var ju med i verksamheten för första gången oj vilken bra häst han kommer bli i verksamheten med lite mera muskler o styrka.
Sov gott.
Ann
 

Solig dag :)

Publicerat: 2014-09-14 Kl: 18:33:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fantastiskt väder!! Lagom varmt och sooligt :D
 
Tömkörde Kirre på fm och såg till att dirrigera ett gäng härliga stalltjejer som kom för att hjälpa till i stallet och även få rida en sväng i höstsolen. Fixade lunch till mammas kurs och aggerade sedan studieobjekt för kursarna på lite teori i ridhuset.
Både jag och fina Mille fick lovord och beröm. Var tydligen första gången de såg honom in action så det var ju kul för dem att få se något "nytt" också!
 
Aztor har fått gå med denna kurs och vad jag förstått så var han mycket omtyckt!
 
På vägen hem åkte jag återigen till farmor för att hjälpa och skjutsa henne till vallokalen för idag måste man rösta - om man inte gjort det tidigare. Något en annan inte hunnit med, man skjuter på det till det inte går att skjuta på det mer ;P
 
 
Så lite kort om examen i torsdags! Hu vad jag pluggat och varit smånervös sista veckan. Vilket de flesta verkar ha varit, mer eller mindre. Skrivningen var först på fm i 2h - dessa timmar utnyttjades till max av de flesta och verkade inte vara någon av oss som var beredda på frågorna det innehöll. Duggorna vi haft under våren har varit upplagade lite annorlunda och jag hade verkligen (såsom många andra) råpluggat på utbildningsskalan med allt runtikring samt hjälpgivning för alla olika rörelser.
Jaja nu sitter väl det som det ska iaf!!
Efter lunch vad det dags för det praktiska - lektioner! Vi var två samtidigt som hade varsitt ekipage i halva ridhuset 20*60 så lite småtrångt om man ska vara kinkig. Dessutom satt alla de som inte hade lektion utmed halva ena kortsidan så några ordentliga hörn var ju svåra att rida/träna.
 
Mitt ekipage hade lastproblem och blev försenad så tidsplanen fick raskt göras om och jag gick istället ut sist i ordning då vi var ojämnt antal så gjorde ju det ingenting. Ett ekipage tränades alltså av två olika aspiranter 20-30min var - så totalt 1h.
När det var dags för sista timmen och de två sista ekipagen dök upp var det Annelie Morberg som jag träffat en hel del på tävling (det var även hennes ridhus vi höll till i) samt ingen mindre än Carro Mörk! Var lite tveksam till om jag verkligen skulle vilja ha träning så för henne som jag ändå känner ganska väl men vi fick ju inget veta fören det var dags att starta. och visst blev det Carro som föll på min lott - något jag i efterhand är väldigt nöjd med då det var ett väldigt trevligt ekipage att instruera.
Hon rider väl och har en fin och värriden häst. Mitt pass skulle handla om förberedande arbete för enkla byten.
Jag fick idel lovord av båda examinatörerna efter mitt pass så jag går fortfarande som på små moln - kul! Men ännu är jag inte godkänd och vi får resultatet nu i veckan som kommer. Nervöst!
 
Kram Madde
 

Olyckan själv..

Publicerat: 2014-09-13 Kl: 21:37:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Han har hållt sig länge nu.. Tydligen föör länge..
Rangun!!!!!!!  :S
Idag skulle några inackorderingar släppas ihop, i en hage intill. Jag ville hålla koll på bröderna "mupp" men de han ens inte släppa sina hästar innan både Mille o Rangun fått fnatt o tyckte det var "hänt i veckan". Så skyndade för att ta in dem men det var redan försent :/ Ranguns framhov rann det blod ifrån - trots boot's och skydd. Bootsen var ganska slitna så just där han klev var de väl tunna. 
Jag kastade nu dem och han fick helt nya att massakera... Det är inget allvarligt men blev en hel del blod, han har ett jack på ca 5cm utmed kronranden. 
Han fick plåster och gå ut i hagen igen, har bytt och grejjat nu ikväll igen. 
 
Idag har jag som sagt hoppat Calima - sjukt fin hopphäst! Vilka enorma framsteg sista tiden och även sedan träningen i tisdags bara 😃 
Imorgon får hon en välbehövlig vilodag!
 
Mammas vuxengrupp hade jag därefter och det var hoppning på schemat, gick mycket bra och hästarna kunde omöjligt sköta sig mer exemplariskt. 
Mockning och lunch samt baka kaka till ICA-gänget o förbereda kvällens dessert. Städdag med våra inackorderingar kl.14 och jag smet tidigare då jag skulle till Strängnäs och ha lektion samt passa på att hälsa på farmor ❤️ 
 
Kram Madde 

God morgon!

Publicerat: 2014-09-13 Kl: 07:51:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Torsdagens examen gick förhoppningsvis bra.. Får skriva mer om den senare..
 
idag är mamma på tävling så jag och Fia har hennes två lördagsgrupper, jag den första o Fia får ta ungdomarna/barnen.
Hoppning på schemat och jag tänkte nu hinna med att hoppa Calima lite innan :)
Fullapäckad dag för övrigt, rida, stall o mamma har kurs som börjar strax efter lunch. 
Städdag med inackorderingarna kl.14 och vid 15 måste jag sätta mig i bilen för jag är uppbokad på privatlektion för två tjejer i Strängnäs och då tänkte jag passa på att svänga förbi och umgås med bästa farmor efteråt. 
 
 
Trevlig lördag!!
Kram Madde, Kirre & Aztor ❤️

Smitta...

Publicerat: 2014-09-10 Kl: 23:13:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Madde har ju smittat mig o Jocke så halsen är ju inte ok. I morse kände jag mig bättre men efter ett par hästar så kände jag att inte ska träna på som vanligt. Svår av vägning är det allt när man inte är helt dålig utan bara lite krasslig.
Så det blir att ta det lite lugnt i morgon bitti. En tripp till affären för att handla till kursen i helgen - då kommer ICA gänget tillbaka. Ska bli kul!
Ska även försöka hinna med att tävla så det gäller att hålla sig på benen.
Sitter framför TV och det är ju valprogram känner i o f sig att det inte är så svårt att välja vad man ska rösta på har redan bestämt mig så förhoppningsvis kanske man hinner med att rösta i morgon också så att man slipper få till det på söndag när man har kurs.
 
Idag har lille vilden fått bak skor. Jocke fick slita hund då den här krabaten försökte sig på att bita hovslagaren. Men när hans bästa kompis ställdes bredvid - Aztor = as stor. De är verkligen roliga att titta på i hagen stora skäcken o lilla skäcken leker. Så när tryggheten var det så gick det bra!
Ann

Nu är skräpet väck!!!!!

Publicerat: 2014-09-10 Kl: 20:45:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Efter förra helgens utrensning på den undre delen av vårt "skräp/samlings upplag" vagnslidret! Jisses vad prylar som framförallt pappa har samlat på sig under åren.. 
Igår kom en skrotfirma och hämtade allt - skönt!!
 
kram Madde 

Trött

Publicerat: 2014-09-09 Kl: 21:43:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Aaaghhh!!! Tur man inte pluggar för det är jag inte skapt för :/ nu pluggar jag ändå sådant som verkligen är jag och intresserar mig men nä inget jag någonsin skulle komma på tanken att göra på heltid.
Blir att sova tidigt nu för hjärnan är fullproppad och extremt trött. Imorgon kväll kör jag igen och jag hoppas mamma kanske kan förhöra mig lite muntligt på lunchen imorgon - kan vara bra att göra muntligt och inte bara läsa och skriva :)
 
Ska bli så skönt när det är överstökat så man kan fokusera på det vanliga livet igen!
 

Kram Madde
 
 

Duktiga jag :)

Publicerat: 2014-09-09 Kl: 18:40:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag belönar jag mig själv med en "klapp på axeln" och en nöjd känsla.
Calima gick kanon för Erik idag, så himla go och fin häst. Hoppar dessutom riktigt bra - som en liten katt och hon tycker det är så kul. Hoppas vi kan hitta ett hem/ryttare där hon kan få tas fram och visa sina talanger för det är en fin häst.
Hera gick mycket bättre idag än förra gången, iaf i själva sprången. Hoppade många fina språng men var idag rätt svår mellan hinderna, sjukt taggad vilket är kul. Hon går verkligen från klarhet till klarhet även hon.
 
Magic som syrran nu tagit över i sommar gick också mycket bra - och grunden det har ingen mindre än jag själv gjort. "- Du har gjort ett bra jobb Madde" sa Erik idag :D Mäkta stolt över dessa fina hästar och deras utveckling!
Mamma påpekade/frågade också efter sista passet att ".. det här trodde du väl inte för några år sedan?" Ni som känner mig eller följt bloggen länge vet ju att jag egentligen är smått hopprädd - åtminstonde när det börjar bli lite högre hinder. Jag känner mig dock säkrare och säkrare - även när jag sitter på hästar som jag egentligen inte kanske känner mig helt 100 eller "säker" på.
Min förra trotjänare Helios tvekade jag inte en sekund att styra på 130 och nått skutt har vi nog till och med tagit på 140cm. Hoppning är också en färskvara och man behöver hoppa ofta, så det är kul med Calima som ändå är "hoppinriktad" och på så vis hoppa mer då jag försöker få in två pass med bommar/hinder varje vecka med henne. Det utvecklar inte bara henne utan även mig själv!
 
Bruden förra sommaren..
 
Finns det något roligare än att följa hästen från början? Självklart är det kul att ha en häst att göra svåra rörelser på eller kanske hoppa höga hinder (om man nu gillar sånt ;P ) men att göra den resan som jag nu gjort men en ganska stor skara hästar är helt fantastikt kul.
Jag minns såväl de första "ridturerna" på Hera som 2,5år på senhösten - då tänker man alltid att resan är lång och hur ska detta gå men vips så har åren gått och Hera är numera en välriden och på alla vis trevlig individ som även hunnit med att briljera som tävlingshäst.
 
Visserligen kan man ju säga att jag gjort "hela resan" med Rangun också då han iprincip bara/knappt var inriden då vi köpte honom som 5-åring. Men Hera och hennes syskon, mamma osv är ju födda hos oss på Ekelund och det ger ytterligare en lycko-känsla!
 
Nu blir det middag och sedan PLUGG!! Snart examen :/
 
Kram Madde

Hoppning!

Publicerat: 2014-09-09 Kl: 13:58:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia och Magic in action - Erik studerar 😀 
Tre hästar avklarade på fm - nu väntar ytterligare tre innan privatlektion kl.16
 
kram Madde

Måndag igen...

Publicerat: 2014-09-08 Kl: 23:16:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny grupp ikväll kl 18 vi har fått många nya elever i höst. Super kul! Imorgon är det hoppträning som gäller för Erik ska bli kul även om jag ej hunnit hoppa sedan sist.
Helgen har bestått av arbete då jag haft kurs igen denna gång bar det 6 st som uppvaktade en 50 åring 5 av dem hade egna hästar med sig. Riktigt fina hästar dessutom. En av dem har jag haft ett öga på tidigare då den varit här på kurs tidigare den är efter Boccelli rör sig mkt bra och hoppar även super. Ja ja vi har ju fina hästar också.
I fredags var jag och hade träning i Södertälje igen också kul då vi haft ett sommaruppehåll förutom kursen vi hade i somras.
Faktiskt kul att åka iväg även om jag kanske har tillräckligt att göra hemma så blir det ett avbrott och man lämnar gården för en stund..
Ann
Finingen Mr Magic som nu börjat arbeta på ridskolan och det går över förväntan
 

Hera <3

Publicerat: 2014-09-08 Kl: 21:52:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Bild från filmen vi gjorde till annonsen :)
 
 
 
 
 
Snyggingen som gjort stora kliv på utvecklingstrappan sista tiden! Idag har hon gjort superfina förvända bågar som i MsvC2 och enkla byten. Även skolorna börjar hon förstå bra nu :)
 
Kram Madde

Läsvärt!!

Publicerat: 2014-09-08 Kl: 21:47:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om ni inte redan kikar in på denna blogg ibland så borde ni läsa detta!
 
Själv har jag skrivit om detta tidigare och det tål att upprepas :)
 
http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2014/09/01/tackar-aldrig-nej/#comments
 
 
 
 
Kram Madde
 
 

Skit!

Publicerat: 2014-09-07 Kl: 20:38:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ÅHHHH vad surt på VM-finalen idag!!! :(
Han hade ju så fint utgångsläge och så sket det sig verkligen - OTUR när man minst vill ha det. Tycker det är så trist och såklart synd om Roffe som verkligen hade förtjänat en medalj. Även om de andra ryttarna och hästarna såklart också var väldigt duktiga. Helt sjukt tuff tävlingsvecka har hopphästarna haft, man kan tycka att en runda räckt i gårdagens semifinal och till finalen borde det väl räcka att endast tre ekipage går till?
 
Jaja han har oavsett gjort en enorm prestation och verkligen visat att ridsport Sverige är framstående!!
 
Stjärnor!
 
Min förskylning är mycket bättre - fick en hel del välbehövlig sömn i natt (trotts flera väckningar mellan 05-07 då det var kräftfiske innan solen gick upp och ett väldans spring i dörren) Igår sen eftermiddag då jag efter många timmar i kafeteriaköket var klar med lunch, fikabak och kvällens dessert till mammas rid-weekend kunde duscha och köra mot Malmköping för att spendera natten där hos Anders pappa och så Anders ena bror m familj
Idag har jag besökt "Fabriken" i Sparreholm (vi var ju ändå så nära) och där hittade jag några plagg att ha i stallet. Sedan lyckades jag flörta till mig ett stallbesök för vi var ju "ändå så nära" :P

Brolöten!
Jag ringde Emelie för att se så de säkert var hemma och så fick jag min vilja igenom - hästar! hehe nu var det väl inte just hästarna jag var ute efter utan jag ville spana på deras nybyggnationer och framförallt Emelies nya sadelkammare - GRYMT fin :D Toppen med lite inspiration! Extra plus att Anders också fick se - han är ju bra på betong, kakel och såvidare så han kan ge en hjälpande hand när vår sadelkammare såsmåningom ska ta form ;P
Hon var också superförskyld - verkar vara nått som går.. Kul att göra studiebesök hos andra och se hur de gjort och löst olika grejer.
 
Imorgon ska jag iaf RIDA får väl tänka mig för lite men nu har jag tagit det lugnt i flera dagar så nått måtta får det vara!
 
Kram Madde

Nagelbitare!!!!

Publicerat: 2014-09-06 Kl: 16:45:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Pay n' Jump

Publicerat: 2014-09-05 Kl: 22:45:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Då har vi genomfört ytterligare en lyckad liten träningstävling - nästa blir om två veckor den 19/9!!
 
Kram Madde

Jag överlevde

Publicerat: 2014-09-04 Kl: 23:10:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

och nu är klockan seeent :/ gick bra att rida ut med de två första grupperna, även om jag blev väl varm eftersom jag bylsat på mig överdrivet med kläder. Ungdomarna hade T-shirt medan ja hade både piké, långärmat och en tjock dunväst - allt för att inte behöva bli kall och sämre i min förskylning!
Rangun fick gå ut med första gänget och till nästa grupp fick lilla Ronjah tjänstgöra, båda skötte sig kanon som vanligt :)
Sista gänget hade som sagt hoppning och jag trodde faktiskt vid 15min in i passet att ja skulle bli tvungen att ringa  på nån som kunde ta över då ja fick sån hostattack så tårarna bara rann o luften tog slut :/
som tur var hade jag med en flaska vatten så efter en stund fungerade det ok, tack o lov för vårt ljudsystem med öronsnäckorna idag!
 
De fick träna på att räkna galoppsprång och att förändra sprången - fler eller färre mellan två upphöjda bommar. Vi avslutade med en "5-50"
Lektionsstona i sin hage..
 
nu nu är det SOVDAGS!
 
Kram Madde

Sjuk sjukare sjukast..

Publicerat: 2014-09-04 Kl: 16:35:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Näe ja fattar inte vad denna eländiga förskylning plötsligt kom ifrån?! Mår verkligen inte toppen idag :/ Huvudet bankar, nosen rinner och lungorna är halvvägs på väg upp så fort jag anstränger mig det minsta och blir lite andfådd. Att man kan bli så nedsatt av en förskylning!
Red två hästar på fm sedan sa syrran stopp - ridförbud resten av dagen.. Red ut på Rocco och sedan hoppning på fina Calima. Hoppade supefint, vi skulle filma till en blivande försäljningsvideo, blir mer filmning på tisdag för då tänkte vi hon skulle få gå med för Erik :) Hoppar verkligen bra och är som en liten katt, saknar dok mycket styrka och stadighet ännu. Hoppade iaf en bana på 80-100cm (impad över både mig själv och hästen!)
 
Sedan lunch har jag då istället hunnit med massa nödvändigt datajobb och gjort startlistor inför morgondagens pay n jump. Hemsidan är uppdaterad också!
Vi har t.ex ändrat lite på "Hyr/medryttar häst/ponny" samt att det nu står vilka hästar det gäller för :)
 
In och kika!
 
 
Nu ska jag försöka vila någon timme till innan jag måste gå ut till stallet igen - 3h lektion väntar - känns sådär i mitt skick men hade som tur var ändå planerat för uteritt i det fina vädret med de två första grupperna. Sedan blir det för mörkt så sista gruppen får ha hoppning i ridhuset.
Nästa torsdag är det sedan dags för CLINIC med Mads Hendeliowitz!! Alla medlemmar i Mariefreds RK får gå GRATIS på detta - mycket förmånligt :)
 
Kram Madde
 

Träningsdags igen!

Publicerat: 2014-09-03 Kl: 13:44:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rocco på sitt 2:à "hem" ☺️ 
Idag fick även Rooco följa med men är mamma som får rida honom idag..
Ska strax ta ut Mille och rida fram innan det är vår tur!
 
Kram Madde 

Häftigt liv man lever.....

Publicerat: 2014-09-02 Kl: 22:32:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det blir aldrig långtråkigt att bo på landet och jobba med hästar. Man jobbar mycket men tack vare att man har många härliga vänner så har vi också väldigt mycket skoj emellan arbetet.
Helgen gick ju i 100 km/tim då jag först var på konferens med Sörmlands o Västmanlands styrelse på Kungsörstorp avvek lite tidigare då vi hade Öppet Hus hemma.
På em var det dags för party hos nyinflyttade grannar med ca 160 gäster där träffade vi en massa nya trevliga människor varav 8 st bodde här på anläggningen. Söndagen så var det dags för hoppkurs med ett gång från Stockholm som kommer med jämna mellanrum.
Måndagkväll fick jag ledigt! Sofia erbjöds sig att ha mina lektioner då jag inte varit så mkt ledig så då var det dags igen att åka till andra roliga grannar vi brukar träffas 1 gång i månaden.
Så kul får man ny energi att arbeta.
Dessutom har alla mina hästar gått super. Melete har fått vila 3 dagar efter Mads träningen eftersom hon ju bara är 4 men oj vad fin hon har varit både igår och idag. Så lättlärd häst! Fick så himla bra hjälp i torsdags och det var bara att fortsätta på det.
Rocco bytte jag bett på igår och vilken skillnad det blev. Blev superfin igår och ännu bättre idag. Han ska få följa med till Mads imorgon!
Demeter fick ju vila i fredags efter träningen (lite promenad bara) och i lördags så var Sofia och hopptävla henne i Strängnäs hon fick gå 1 m klassen då det var lagtävling och hon inte ville vara kvar efteråt. Det blev dubbel nolla och en fin placering. Mr Magic var också med och han går från klarhet till klarhet placerad i 0.95 och ett ner i 1 m mycket bra jobbat.
Så glad att hästarna går bra nu. Ser fram emot träningen imorgon.
 
Nu sitter jag här och títtar på inspelad hoppning från VM. Efter att fått slänga på mig kläderna efter duschen.
Jocke har skjutit två vildsvin och den ena gick iväg så han ville ha hjälp med hundarna att spåra så det var bara ut i mörkret med ficklampa och två galna hundar min lilla Buffy är så duktig att spåra och det tog inte lång tid för hundarna att hitta gris nr 2 som ju redan var död. Hon är så modig Buffy, förut så var hon rädd för grisarna men nu så vill hon fram o "lugga" dem. Så Jocke har att göra nu då grisarna ska tas ur och hängas upp.
Så mera mat i frysen helt enkelt!
En spännande dag kan man säga.
God natt!
Ann
 

Ledig eftermiddag!

Publicerat: 2014-09-02 Kl: 16:41:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Spenderas i frisörstolen med Ridhandboken i knät...
Hög tid att toppa håret o göra lite slingor i utväxten..
Toppen att "slå två flugor i en smäll" o kunna plugga samtidigt - examen snart!

Pay n' Jump

Publicerat: 2014-09-02 Kl: 06:08:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Du kommer väl?! 
 
:)

Veckan är igång!

Publicerat: 2014-09-01 Kl: 22:05:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hera var superfin idag, "trotts" att hon vilat från dressyrarbete ända sedan förra fredagen. Förra veckan blev det bara uteritter och hoppning för hennes del. Supefin häst verkligen - hon har utvecklats enormt sista veckorna :)
 
 
 
Kram Madde
RSS 2.0