och så OS - SILVRET!

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 21:22:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helt sjuk dag idag! Vi satt på lunchen med mobilerna och kollade på Svt Play samt på melliset på em då Sverige fick sin första medalj i detta OS. Nu ikväll var det repotage ifrån detta i OS studion och jag fick tårar  i ögonen när de visade ritten om och om igen och så himmla kul att det fick så mycket tid och Maria Gretzer var mkt bra :)
 
'
 
 
 
Vilken rysare det var i den sista omgången av hoppningen..
 
Lyckliga vinnare av en silvermedalj!
SARA ALGOTSSON-OSTHOLT på WEGA!!!!!
 
Nu hoppas vi på fler medaljer för våra duktiga ryttare i hoppningen och dressyren som är kvar!
 

Bilderna kommer ifrån Google..
 

Hon som alltid blir bra på bild!

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 21:10:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

I lördags var det "Beachen" på Ulvhälls i Strängnäs och då var det ju självklart att vi skulle dit - måste passa på nu när Christina är hemma några veckor :D men vi hade ju ridlägerstart och det tar alltid tid så vi var inte ifrån Ekelund fören halv tio på kvällen.. Tar ju lite tid att göra sig vacker också så att säga :P
 
Hon blir ALLTID så himmla bra på bild denna donna!!
 

Poseidon programridning!

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 21:00:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På mammas dressyrkurs förra veckan var det programridning för Gunilla Åkerman en av dagarna och då var Sofia med på vår fyra-åring Bell's Poseidon och red igenom LB:1 - kom på förut idag att jag glömde i förra inlägget att han ska debutera på dressyrbanan i helgen också! Tillsammans med Fia såklart :)
 
Fia blundar :P
Så synd att den blev så suddig :/
Travlängning..
Visst har han blivit maffig i kroppen?
Idag hoppade Fia en liten bana med honom också :D
 
Kram Madde

sjukt..

Publicerat: 2012-07-29 Kl: 19:54:39 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Anders hade inte så bra koll på Fälttävlan så jag sökte efter något på tuben och hamnade på detta..
 
 
Helt sjukt.. Tycker bara så synd om hästarna :/

Bloggledigt..

Publicerat: 2012-07-29 Kl: 19:31:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kan man väl säga att det varit här :/ Så mycket som händer hela tiden att datorn hamnar en bit ned på min lista över saker att göra.. Nu när Christina är här också så försvinner även en del tid tillsammans med henne :D
 
Har en hel del bilder som jag ska försöka lägga in senare.. Nu har första lägret kört igång och det har gått 1,5 dag.. På fredag slutar det och då är det även tävling fre-sön i Strängnäs med massa hästar som ska startas.. Just fredagen kommer bli gaalen att planera för då det är ridlägeravslutning samt tävling, jag och mamma ska få starta först i klasserna på morgonen kl.8 så vi hinner hem och ha avslutning och sedan packa in nästa gäng för fler starter senare på dagen..
 
Mitt hjärta ska tävla en klass varje dag, MsvB.
Tjockisen Elton ska gå en start är det tänkt men Rocco är ev inte helt ok och ska inte han starta så får väl Elton gå alla tre dagarna.. Han var iaf mkt fin (om än smått lat) vid dagens träningspass!
Vi får se om Roccan får följa med och gå LB
Stoora mannen anmälde vi till en klass men han är halt :( Verkar som att det är ngt med ryggen, troligtvis något liknande det som hänt Arrobell ett par gånger då en ryggkota hoppat snett..  Så trist :S
Kanske får jag ta med mig Arrobell i nån MsvB!
 
Mamma är anmäld en klass på Deemeter
Mille ska gå MsvB rundan fast med Fia då såklart..
Mamma ska rida skolhästen Uranos i MsvC cupen..
 
Hmm tror det var alla..
 
Kram Madde
 

Lägertime!

Publicerat: 2012-07-28 Kl: 21:13:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är man satt i arbetsselen igen. I och för sig så har det varit många hästar att rida men det har varit kurs och lektionsfritt om man ej räknar med Madde o Sofia förstås.
Jag trivs med att ha många hästar att rida. Thaleia har jag satt igång efter vilan (2 mån) vi rider väl på 3 åringarna lite så får de en ny omgång vila lite senare.
Demeter är igång och om allt går som det ska så blir det en dressyrstart på Gripens meeting. Gammelman är pigg och yster han har tyvärr vandrat en hel del i hagen nu när det blivit mkt bromsar så han har tappat i hull. Idag fick han gå ute på morgonen och kvällen.
I veckan hade jag en dressyrkurs och idag började första veckolägret. 11 gulliga tjejer från 9 - 16 år härligt med olika åldrar. Ska snart ner och titta till dem, de klev upp ur poolen för en liten stund sedan så nu ska jag inspektera att de bäddat och kommit i ordning ordentligt.

Madde o jag fick starta upp lägret själva då Sofia och Jocke sjappade och åkte till Avesta för att hopptävla de är inte hemma ännu. Hoppas Jocke filmat det har gått mkt bra 4 starter och 4 placeringar! Det är Millet och Kolibri som fått ut o hoppa efter ett kortare tävlingsuppehåll med även lite vila. Kul att det börjat lossna ordentligt för Sofia med hoppningen även om jag tycker att hon ska satsa på dressyren med Millet. Mycket fin kille det blivit. Nästa helg får han gå dressyr i Gripen i alla fall. Så nu ska vi träna på ordentligt!
Ha det gott
Ann

Lite tomt..

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 23:24:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här själv på soffan med datorn i knät.. Anders är ju i Spanien  och blir säkert galet brun i solen :/ Den som verkat glömt bort Sverige denna sommar.. :(  Det bra är dock att jag har bästa Christina att fördriva dagarna tillsammans med!! :D Idag har vi ridit för fullt och flyttat hästar hit och dit.
 
Ikväll har jag också fått lite sällskap av en kompis då vi var och käkade thaimat på en resturang jag inte visste fanns men helt klart bästa i stan so far :)
 
Vi har börjat sätta igång hästarna inför mammas dressyrkurs ons-tor och sedan kör första lägret igång på lördag. jag red Elton idag, Christina fick testa Athos, mamma red Uranos & Emma K Ronjah.. Pappa skor alla för fullt - fattar inte hur han/hans kropp pallar :/ sjukt tungt jobb..
 
Rangun var ju blockhalt då vi kom hem i torsdags och efter två dygn med hoven i jodopax-bandage kom äntligen hovbölden fram och han kan nu gå igen. Var orolig men han hade ju dragit skon så troligtvis hade han klivit in sidokappan i hoven vilket gav hovbölden. Nästa helg är det tävling i Strängnäs då Gripen har sitt stora meeting och jag hoppas ju att vi ska kunna delta som planerat men annars får Arrobell aggera stand-in. har ridit honom ett par gånger de senaste dagarna och han är verkligen sjukt fin - mamma har helt rätt när hon säger att han aldrig varit så fin som han är nu - 21ÅR!!!!
 
Back in the days.. :) Bellmannen och jag har här en uppvisning på gräset vid "Röda korset" mot Gripsholms slott..
One of the happiest moments in my life! Strömsholmstävlingen 2006 :D
 
Kram Madde

Dagens EM resultat

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 22:57:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvär så har inte dressyrens resultat kommit upp än, var en svensk tjej kvar som skulle rida! 
Men tyskarna vann helt säkert lag klassen!
 
Hoppningen gav det utslaget som jag trodde, tre nollor till SWE första dagen - riktigt jäkla bra! Hoppas att den fina formen håller i sig till morgondagens lag klass!! 
 
Philip Carey och Stakkati - medalj kanske?
 
/Christina

Roccan

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 22:52:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

var visst lite bilder ifrån ett ridpass med Rocco innan vi åkte också..
Mamma & Rocco
 
 
Jag & Rocco
 
Kattskrället ville gärna skrämmas då hon promenarade runt på och bakom sargen :/
 
Kram Madde

Edinburgh

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 21:51:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi har haft det väldigt trevligt under vår vistelse i Scittland tillsammans med 12 personer ifrån släkten (på pappas sida) och då det inte var fri internet på hotellet blev det inget bloggande därifrån.. har dock en del härliga bilder att bjuda på.
Utsikt ifrån mitt och Anders hotellrum :) Vi bodde högst upp på 6.e våningen..
 
Edinburghs slott - mkt vackert..
Fia med kameran i högsta hugg!
De olympiska ringarna var på plats!
"Pantertanterna" farmor och Gunn samt pappa (kanske kan vi räkna honom till pantertanterna?) ;P
Gänget är på väg till middag..
Moi på de en av de vackra gatorna med de pampiga husen..
Fia & Anders som som vanligt "bråkar" med varandra :P
Resa med familjen innebär till pappas fasa shopping MED/ÅT honom.. He hates it! men hans garderob är ju inte att hurra för kanske :/
Jag fick iaf min vilja igenom och dessa tjusiga skor köptes!
Jag fick inte bara aggera "personal shopper" utan även nagelstylist då både farmor fick klarröda naglar och Gunn mjukt beiga.. Lyckliga damer!
Tjusigare efterrätt får man leta efter! Kan säga att man töjt ut magsäcken en del dessa dagar :/
Pappas fantastiska bordsskick fick vi uppleva på riktigt vid sista middagen på en skaldjursresturang igår! Har sjukt mkt bilder som jag tänkte publicera i ett separat inlägg lite senare :P
 
Kram Madde

Evita the goat!

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 17:07:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
 
Nere i skåne har vi en stall get! Hon heter Evita och är helt underbar! Saknar henne endel nu.....

Ponny EM

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 11:56:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ponny EM pågår denna veckan i Frankrike, Sverige har dressyr och hopplag på plats, men inget fälttävlan.
 
I år går em på den fantastiska tävlings platsen Fontainebleau! Jag var där 2010 med Alma på den intrenationella tävlingen dom har varje år i april.
 
Jag verkligen älskar det stället, underbara stallar, fina banor, och många banor! Gångar för människor resp hästar. Palmer ;) Ja, finns inget att klaga på! Så jag är lite avundsjuk på alla som fått åka dit! Men önskar lycka till så klart!
 
Dressyren har dragit igång och SWE ligger inte så bra till :/ Amanda Svanberg red på 61% igår, hon hade valt sin andra ponny (hon har Jarno som är riktigt fin) det måste nästan ha hänt något när hon red igår, för så lite brukar hon inte rida ihop! Tråkigt för laget. Så vi får se om vi får någon svensk i finalen i år på dressyr sidan!
 
Hoppningen drar i gång i eftermiddag! Äntligen! Jag känner många av dom och hoppas själv klart på stor framgång! Jag har mina misstankar om utslaget, till ex så tror jag att Philip Carey kommer gå till final, alla dom andra kan mycket väl ta sig dit, men philip är jag nästan säker på! Om inte nerverna gör sitt. Det är mycket nerver som ska hållas på plats och lätt att göra några misstag som ger stort utslag på dessa tävlingar!
 
På tävlingens hemsida finns start och resultat listor, och live tv! Big like för det!
 
 
http://www.europoney2012.com/gb/index.php
 
 

Gårdagens ridning

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 10:44:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår så red jag ett dressyrpass på Limpan, det var ganska fint väder så vi passade på att vara på utebanan. Hon var lite pigg och stark ifrån hoppningen, men det löste vi snabbt med övergångar. Man behöver göra mer övergångar än vad man tror ibland. Och det är verkligen det bästa sättet att få en häst uppmärksam. Jag värmer nästan alltid upp med en hel del övergångar, så att det går mjukt, lätt och på bakbenen. På slutet fick vi till riktigt fina halter från galopp, dom börjar bli riktigt raka och fina, och med små hjälper. 
 
Mitt mål med Limpan är att hon ska vara så korrekt ridning att man inte ska behöva så starka hjälper för att utföra olika rörelser/uppgifter. Därremot behöver man mycket ben för att få en häst i så hög sammling. Mer än vad man tror, lätt i handen - mycket ben. Börjar verkligen kännas rätt med henne nu, hon tar alla hjälper riktigt bra! Så nice att rida då!
 
Sedan kom min mammas kompis Marie med islänningen Frodi som Marie och min mamma delar på. Han blir lite dragig och går inte riktigt att bromsa, i detta brukar han även bocka...lite väl mycket för dessa tanter och dom har ramlat av en del. Så vi ska nog se om vi kan få lite fason på det hela. 
Kändes lite ovant, första gången jag trimmat en islänning...När jag började trava försökte jag rida lätt, men slutade med att jag satt ner då det var riktigt svårt att hitta en bra takt. Han var lite spänd och trippig, så blev en "symaskins" trav. Men på slutet slappnade han av och trvade på riktigt, då kände man att han faktiskt har en riktigt bra trav! Super kul!
Han tyckte det var roligt att få komma bort och jobbas, skötte sig riktigt bra. Men får ta någon till gång på banan så man lär känna honom lite bättre, sedan får vi rida ut en sväng och se vad han gör.
Det var ganska roligt att galoppera runt i full fart med manen fladdrandes, kände mig som värsta Ronja rövardotter!
 
// Christina

OS närmar sig!

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 16:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja, det närmar sig nu. Men den mest dramatiska händelse, enligt mig, nu under Falsterbo var ju att Tornesch skadade sig och missar OS....Malin och Tornesch var ett riktigt stark ekipage i laget :/
 
 
Istället så kommer Lisen hoppa med sin fina Matrix, det blir en stor uppgift att fylla Malins plats. Men Lisen kommer säkerligen göra det bästa av situationen! Hon är en grym ryttare, men framför allt tränare! Har endast tränat för henne ett fåtal gånger, men grym! Hård, men rak. Det ska ridas korrekt! Det gillar jag, det dalltas alldeles för mkt av vissa trännare. Man behöver höra sanningen för att lyckas och utvecklas. Drar man bara folk medhårs, blir det ingen utveckling. Och ALLA kan utvecklas!
 

My pony!

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 12:55:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Urs...

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 10:06:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=54818

Läste om en liten minihäst som vanskötts av sin ägare, som var polis!
Den stackars lilla Warrior svalt ihjäl.....

So what's up?

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 09:53:13 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja, Madde lyser med sin frånvaro på bloggen, och som den goda vännen jag är rycker jag in :)
 
Hon kommer tillbaka på torsdag så ni ska inte behöva vänta länge till!
 
Jag är då Christina, och ska stå med min ponny Limpan på Ekelund under en tid nu i sommar. 
 
Vi kom i måndags kväll, och hon verkar trivas so far. Hoppade lite på utebanan igår, stod upp byggt en studs serie som jag byggde om lite så att det skulle passa limpan ( bom, ett galopp språng, tre studs, ett galopp språng oxer) hon tyckte det var riktigt roligt! Jag också, super härligt när man känner hur roligt dom tycker att det är!
 
När jag var i stallet igår var det ganska dött, står inte så många hästar inne nu. Många som går ute dygnet runt. Idag ska jag vara där lite längre, så då kankse man träffar på ngn :)
 
Fick låna en bil idag, det är jag mycket tacksam för, cycklade hem igår, 35 min i ösregn :/ Skulle regna idag med, så mkt glad för att ha en bil att sitta torr i! 
 
Dagen kickar jag igång med frukost och Harry Potter :)

Madde är borta....men jag tar över!!

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 00:40:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

RIDSPORT

Publicerat: 2012-07-12 Kl: 22:19:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag landade Ridsport i brevlådan ute på Ekelund! Jag var såklart först att sno den och plöja igenom :D Var bland annat en artikel ifrån vårt stora meeting (alla tävlingar av Nationell status skrivs det om i tidningen) och där var även en av bilderna jag tog och då stod det såklart att jag var fotograf! STOLT!
:D
 
Det var även ett väldigt fint repotage om Nina Hoffman som jag skrivit om tidigare då hon nu flyttat hem till Gnesta igen efter många år i Tyskland. och såklart massa OS - uppladdning! Detta OS känns väldigt öppet då det är så många bra ekipage i topp just nu och den starkast lysande stjärnan nu tycker väl jag är Storbrittaniens Charlotte Dujardin & Valegro - ingen kan väl ha missat detta ekipage? De stog nyligen sitt tidigare världsrekord med över 90% (!)
(Google) Valegro är hennes arbetsgivare/tränares häst Carl Hester som själv ska delta på den smått amazing Utophia. Var ett bra repotage om honom i senaste Ridsport Special.
 
Åh TV'n står på i bakgrunden såg just Roffe & Angelica i Wolksvagen reklamen "- Har du inte sett den än?", sa Anders. Då inser jag att jag inte kollat på Tv sedan i typ mån-tisdags förra veckan :P
SKÖNT!
 
Kram Madde
 

Sjukt

Publicerat: 2012-07-12 Kl: 22:02:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såg just ett klipp ifrån OS i fälttävlan 1936 - helt galet vad de hade för hinder, ett hinder som visas och hoppas av många ekipage verkar totalt livsfarligt och de flesta klarar det inte..
 
 
 
Näe tacka vet jag dressyr!!
 
 

Galet

Publicerat: 2012-07-10 Kl: 22:22:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

vad jag tjatar om vädret men vad gör man denna sommar? Så mycket regn så mycket regn :/
 
Idag har mamma ridit Roccan igen, latmasken, mamma helt genomsvettig efteråt hehe.. Rangun fick gå ut och galoppera på de fina grusvägarna som är perfekta efter allt regn. Förra veckan fick han ju bara gå ut en ynka dag pga uppladdning inför tävlingen osv.. Denna vecka blir det dessto mer! Nästa vecka blir det sedan kort vila från sön-tor eftersom vi ska åka till Edinburgh. Hela familjen och min sysslings familj, totalt blir vi 12 personer :)
 
Kommer tillbaks lagom till party-dagar i Mariefred - Riddardagarna OCH bäst av allt - på måndag kommer världens bästa CHRISTINA upp och stannar lääänge!! Typ 1 månad :) Då ska vi trimma våra hästar, tävla, umgås och ha det alldeles alldeles underbart!  Hon har med sin lilla dressyrponny (som är till salu om det finns någon som vill ha en dressyrponny?) samt troligtvis en häst till.
 
Min TJEJ!! :P
No Limits
 
Kram Madde

Ny vecka i ngt lugnare tempo..

Publicerat: 2012-07-09 Kl: 22:50:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag vi tog vi oss alla lite välbehövlig sovmorgon :) Fia sov såklart längst - hon dök inte upp fören till lunchen, då hade jag och mamma redan städat huset, ridit Rocco samt fixat i stallet och mamma hade lagat lunch :P
 
Här kommer lite fler bilder ifrån helgen..
Jag & Rangun på framridningen inför MsvB:2 Foto:Andreas M
Hmm Lite långa tyglar här :/ Grr..
 
Min vackra stjärna!
 
Fia & Mille, fortfarande Andreas bakom kameran..
Nöjd tjej på prisutdelningen :)
Märit O-N hade med sig världens sötaste sällskapsponny!!!
Jag, mormor, Anders & farmor i solen i lördags..
Jag och Rangun på tävlingsbanan..
Duktig häst!
Mamma och fina Arrobell :)
 
Nu till mina bilder!
prisutdelning i PSG på lördagen där Mads H vann på sin fantastiska Jimmie Shoo Seq
Glad ryttare! Vi blev ombedda av tidningen ridsport att fota under tävlingen då de tyvärr inte hade möjlighet att komma ut i år.
Emelie Brolin och hennes enorma & fina Briman i Intermediarie IB
Anna Haag på den fantastikt vackra Hohenfels som hon vann både Intermediarie IB & GP på - vilket även gav henne vårt meetingpris (för tredje året i rad!)
Sagohäst! Här på framridningen inför GP på söndagen - mkt dimma/duggregn var det..
 
Charlotte Esping & Ciwi inför GP
Pia Fält & Efendi - superhäfig bild!
Buffy tycket det var sådär att sitta fast  i ett grimmskaft i sekreteriatet..
 
Kram Madde
 

VI ÄR GRYMMA!

Publicerat: 2012-07-08 Kl: 21:19:17 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

We made it!

Tävlingarna är över för denna gång - vi har jobbat häcken av oss MEN oh så härligt det är när det är klart och vi inser att allt fungerat mkt bra och vi har som vanligt fått massor med fin kritik ifrån både tävlande och domare.. Helt amazing :D Alla funktionärer har varit så flitiga och framförallt TREVLIGA & GLADA vilket alla som besökt oss under helgen uppmärksamat och tyckt varit så trevligt. Kan skriva hur mycket som helst om de senaste dagarnas äventyr men som ni kanske förstår tänker jag inte göra detta ikväll.
 
Jag är iaf för det mesta nöjd med mina prestationer på tävlingsbanan i helgen - lite kort om mina starter kommer här :)
Fredag:

MsvB:2 ett program jag tycker är mycket trevligt och bra utformat, dessutom är det bara två byten vilket kan vara skönt om man inte har en häst som är helt 100 i bytena ännu men men.. 
Han gick ganska bra lite hjärnsläpp i början då jag trodde den första längningen var på diagonalen men så var det icke = -2 (surt)  "Maggan" som dömde klassen tyckte han blev lite hastig i traven.64,4% och andra utanför placering, i resultatlistan på Equipe har det blivit fel för det var fem placerade inte fyra som den visar, Fia & Mille debuterade iaf MsvB med bravour!! Över 66% och de knep 5:e platsen :D
MsvA:1 DEBUT för oss i detta program, jag är överlag nöjd vi fick 60,5% vilket var mitt mål och hade vi inte haft flera kostsamma missar så hade vi varit uppe strax utanför placering för det var många som hamnade på mellan 60-63%
 
Lördag:

MsvB:3 vilket är ett VÄRDELÖST program - borde göras om :/ Nu ska man inte klaga på programmet men tror de flesta håller med om det. Mads var helt förskräckt när jag pratade med honom och både domaren (maggan) och skrivaren sa aldrig igen! Haha.. så det kan vara. Det är svårt och händer mycket hela tiden. Gick väl hyfsat men jag tyckte han kändes lite matt och inte helt framme 65% blev det iaf. Domaren var igår mycket mer positiv till honom och ridningen så det kändes ju bra ändå. hamnade på 10.e plats av 22 starter - sjukt hög standard på ekipagen denna helg så för att placera sig behövde man rida uppemot 70%
 
Söndag:

Idag var det MsvB:4 som gällde - sjukt nöjd efter ritten! Han kändes såå fin och jag kunde verkligen RIDA igenom programet :) Tyvärr kostade dåliga skrittpiruetter, speciellt den ena - den andra fick jag iaf 6 på, ett byte där han förekom mig och den förbaskade halten och ryggningen där han har så himmla bråttom :/ Tränade ändå massa halter på framridningen och då stod han minsann som ett ljus men det blir ju spänning hos oss båda inne på banan. Blev väldigt missnöjd när jag fick höra procenten eftersom jag upplevde detta som den bästa ritten i helgen men det är ju som det är och som sagt - en "vanlig" tävling där det normalt inte är såhär sjukt många ruskigt fina hästar så hade vi kunnat hävda oss bättre. har man en "melelmåttig" gångartshäst så finns inte utrymme för missar :/ 63,9% så nästan 64 och hade jag klarat av att rida utan de där onödiga misstagen så hade vi blivit placerade men så kan man ju alltid hålla på att vända och vrida på det.
 
En hel del fina bilder har jag tagit i helgen - fast med Fias kille Andreas kamera och han har också fotat så jag ska se om jag kan komma ihåg ett USB imorgon och få över bilderna till min dator också.
Till dess får ni nöja er med fotograf Ann Holmqvist som jag satte kameran i handen på i torsdags när hon hjälpte oss inför helgen :P
Min prins!!
Första "rid-bilderna" på mina bruna stövlar också tror jag!
Fia & Mille
 
 
Pappa skulle vattna så vi avslutade passet på utebanan..
Galoppsluta
Blir så mycket finare bilder utomhus!!
 
Kram Madde

Balkongen!!

Publicerat: 2012-07-03 Kl: 21:24:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh vad härligt att sitta på balkongen i kvällssolen :) Många tycker säkert det är piss att bo i lägenhet och att jag är galen som flyttade ifrån gården på landet in till stan och en liten 2:a men jag trivs kanon och balkongen är toppen såhär års :D har suttit här ute sedan jag kom hem vid 18, ätit middag och skrivit på listor inför helgens tävlingar. När jag först satte mig fick jag dock ha en sjal om överkroppen för jag har fått lite väl med sol på bröstkorg och axlar idag :P
Så lovely att sommarn äntligen hittat hit! Som vi väntat!
 
Blir jobbigt om det ska vara såhär varmt i helgen när man ska ha massa tävlingskläder osv på sig  bara :P
 
Jag & Rangun (2010 tror jag och tror det är Ange som fotat?)
Nu ska vi se om jag kan få upp resten av bilderna på Rocco..
Måste börja använda min kamera på "riktigt" har jag nu köpt en dyr kamera så kanske jag ska använda mig av alla finesser och inte köra på "Auto-läget" hela tiden - testade lite och just detta blev ju en ganska mörk bild men tycker ändå den var fin :)
Han ser ut som en liten ponny i jämnförelse med de andra stora fuxarna.. Hans hage är dock ngt lägre kan jag väl försvara honom med..
Full trav! Tyvärr inte så blank i pälsen - skulle behöva en ordentlig rykt eller ett "fusk-bad" hehe men han älskar att rulla sig i boxen och blir då så dammig och skitig..
Lycklig häst! (saknar väl dock kompisar men känner mig fortfarande inte så pigg på det - skulle behöva en cool gammal ponnyvalack tror jag)
Tycker egentligen han är förvånansvärt fin i kroppen då han ridit så pass lite ändå men ryggen är ju det ställe man verkligen skulle vilja få lite mer muskler på just nu.. Tycker det syns på denna bild också.
 
I helgen så ska jag som sagt tävla och då är det Rangun som ska gå ( är ju bara högre klasser och jag har ingen annan som går dessa klasser - än iaf)
Fredag:
MsvB:2 & MsvA:1 
Ja vi ska alltså starta två klasser denna dag, inget vi är vana vid längre då man sällan rider mer än en klass om dagen på den nivån men eftersom det ändå är hemma så får han gå två starter. Är det supervarmt får jag kanske tänka om men det visar sig..
Lördag:
MsvB:3

Söndag:
MsvB:4

På lördagen är det ju även en FEI's Prix St: Georg vilket jag red när jag debuterade i höstas men den är nationell så då måste man han kvalat för att få rida den.
 
Kram Madde
 

San Rocco på grönbete..

Publicerat: 2012-07-02 Kl: 22:16:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag fick min yngre förmåga byta sin mindre grushage mot en stoor hage med lite gräs att tugga på och många hästar i hagarna runtikring..
 
Benskydd på! Han sparkade på sig själv för ett par veckor sedan när han gick i stor gräshage så nu får han ha skydd på alla ben - vi har inte lust eller tid att vila ifrån träningen något mer nu. Nog med motgångar!
 
Skit! Går inte att ladda upp nån mer bild :/ tog en hel drös med bilder men men.. får testa igen imorgon.
 
Kram Madde
 
 

Fodret är på plats!

Publicerat: 2012-07-01 Kl: 16:19:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Gahh vad hetskt det var att få in fodret i sommarens ostadiga väder! :S Men nu är det iaf på plats och jag har kört mycket traktor - vilket jag tycker är kul :) men jobbigt när jag bara hade vår traktor och lilla vagnen eftersom man måste häkta av vagnen när man ska lasta på och av balarna.. På fredagen hade vi Björkebys traktor och vagnar ett lass och på dem går det på 26 balar, lite mer än på vårt där det endast går på 9.. Många vändor blev det!
 
I fredags blev det maskinhaveri kort efter att de kört igång med att pressa så ett avbrott på ca 4h mitt på dagen gjorde att det blev lite panikartat - det skulle ju regna extrema mängder på kvällen/natten så det var lite svettigt att få fram service till pressen som la av, en traktor gav upp också men det finns det ju lite fler av. Hade hösilaget "regnat bort" hade det varit kris för det handlar om sjukt mycket pengar i foderkostnader :/ Tyvärr blev nu också hösilaget väl torrt innan pressning eftersom det var varmt och blåste sjukt mkt i fredags.
Pappa i ett av många samtal för att rädda fodret..
Vår lilla traktor fick köra plastarn ( den är liten i jämnförelse med böndernas traktorer) :P
Här har vi större grejjer!! Jag fick köra denna medans pappa lastade på - han fick dock köra hem det långa ekipaget för det vågar jag inte!
samtidigt som det svettades över fodret hade mamma en två-dagars dressyrkurs för en liten grupp elever som var mycket nöjda (och slut) efter kursens avslut. Denna Lasagne made by me (såklart) serverades sista lunchen och blev kanongod - min mat gick verkligen hem. Athos blev också storfavorit hos en mor och dotter som var med på kursen - han ser ju inte ut som nå vidare "ridhäst" när man ser honom i hagen/boxen men är sjukt fin och häftig att rida - en upplevelse man måste vara med om!
Maffiga ATHOS!!
Igår fick pappa börja dagen på bästa sätt - laga massa staket :/ våra lekgalna pojkar hade dragit gärnet runt i hagen och pappa såg detta ifrån traktorn, en häst föll på något vis in i staketet och ett antal stolpar for osv.. Inte glad Jocke! Hästarna var dock hela, Rangun hade lite småskrap på bakbenen bara - helt otroligt.
Mamma hjälpte mig med Roccan i fredags..
Igår började pappa riva spiltorna i stora stallet - här ska det nu bli två nya stora boxar 3*4m och en spilta kommer att få vara kvar på det tomma utrymet som blir..
 
Kram Madde
 
RSS 2.0