Gott nytt år!

Publicerat: 2014-12-31 Kl: 14:34:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har haft en bra start på årets sista dag 😃
Började morgonen, efter fodring o mocking, med Rangun. Blev ett bra pass men inte nån räkmacka direkt, känns som vi slarvat med dressyren sista veckan. Svettigt o nöjt ekipage 👍
Näste man ut - Millis - gick väldans bra. Idag har vi gjort helpiruett åt både höger o vänster, mkt svårare till höger då han inte är lika stark i franförallt h.bak utan vill hamna på flera spår. 
Fin kille!! Han har börjat muskla sig väldigt fint..
Sist ut blev tjejen som utvecklats i rask takt sista tiden, gången börjar bli riktigt luftig och balanserad. Fina lilla Bella Calima..
 
Gott nytt år på er alla! 
 
Kram Madde 
 

Vägen till en bra sits / Gästinlägg

Publicerat: 2014-12-30 Kl: 18:46:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Under ett flertal gånger under året som gått har jag stött på kommentaren: Vilken bra sits, vart köper man den? 

 Min första foderponny, Rosita! Delades med Jennifer Folin.

Det har fått mig att tänka lite på just det, vart köper man den där sitsen? Och vad betalar man?
Svaret är enklare än vad många tror, träningstimmar i sadeln. När man rider för tränare, när man tränar själv, när man rider ut i skogen. Ja, all ridning ger dig möjlighet till att utveckla din sits men Du måste välja att jobba med den för att den ska bli bättre.

 Så vad betalar man då för den där sitsen? Den där sitsen som när man rider ser det ut som att man bara sitter rakt upp och ned?  Pengar, tid och hårt arbete. Med hårt arbete kan det även räknas in blod, svett och tårar. Jag själv har många gånger fått skavsår på knäna där blodet lämnat spår på sadlekåpan som bevis för mitt kämpande. En kombination av illa sittande ridbyxor och kanske inte de bästa sadlarna har visat sig vara problemet som behövde lösas för att inget mer blod skulle behöva spillas. Men blod har spillts.
Svett, den kommer man inte ifrån! Det kommer att svettas.  Tårar kan man fråga sig om det verkligen är nödvändigt? Det kanske beror lite på hur man är som person men jag har nog suttit med tårfyllda ögon ett antal gånger under mina ungdomsår.  Man jobbar hårt, ibland känns allt förgäves och hopplöst. Då är det skönt att gråta lite.

 Hoppning, många positioner som ska finslipas i sadeln

Timmarna i sadeln där man aktivt tänker på hur man sitter är det som gör skillnaden. Alla har vi våra svagare punkter i sitsen. Framåtlutad, armarna ut, benen för långt fram, hälen uppdragen, man kanske sitter lite snett åt något håll, händerna för breda eller för långt upp. Det finns så mycket som man kan jobba med för att uppnå perfektion.  När jag var yngre satt jag alltid lite framåtlutad, lite hukad så man blir svag och dragig i handen istället för att rida med sitsen. Det är något som jag tränat aktivt med under många år, och efter jag vet inte hur många timmar i sadel med tränares ögon som noggrant påpekat ”sträck på dig” ett antal gånger per lektion kan jag nu känna att det inte är något jag gör längre. Jag har hittat styrkan i magen och en lätthet i handen.
Men vad kommer då? Jo nästa olat! Jag hade ett kort rid uppehåll där jag inte tränade för någon utan bara motionsred lite. Kom tillbaka och började träna igen, ”Vad gör du med armbågarna där ute?”
Så kom nästa grej, bara att jobba vidare med sitsen! Armarna intill, händerna ner!

 

 Inte alltid helt lätt med ungahästar, blicken upp!

Jag har ridit så många år, tränat och tävlat på nationell nivå men jag tänker nästan varje dag på hur jag sitter. Har jag en korrekt handställning? Är ryggen längre än magen? Frågor man kan behöva ställa sig själv flera gånger under ett ridpass. Det finns alltid något man kan jobba vidare med för att få en bättre sits.

 

Så, vägen till den perfekta sitsen börjar med att man bestämmer sig för att finna den.  Sedan är det upp till dig själv att aktivt söka och förbättra just dina brister i sitsen.
Det fåniga är att frågan – Vart köper jag din sits? Har kommit i samband med att personen som frågat är på träning där jag står med hästen, och min tanke då är – Det är precis det du gör. Du väljer att aktivt träna med din häst.
Ridning är inte lätt, vägen till framgång är inte spikrak. Men vad skulle det roliga med ridningen vara om det inte var svårt?

 
 
// Christina

Lite bloggvila.....

Publicerat: 2014-12-29 Kl: 22:52:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Men nu är jag tillbaka. Vilken jul helg vi haft. Hästarna har vilat vi har tagit det lugnt förutom skötsel av hästarna.
Naturligtvis så blev jag dålig i halsen igen men en dag i soffan och en massa Strepsil så är jag på benen igen.
Efter en helg med först dressyr kurs och sedan hopp kurs så är det nu i dagarna två läger för barn/ungdomar. Ikväll har jag haft hoppkurs för 4 trogna kunder ifrån Stockholm som kommer hit och hoppar med jämna mellanrum. De rider ett markarbetes pass fikar och sedan hoppar vi ett pass till.
Idag tog jag med två nya hästar Magic och Aztor och naturligtvis gick det mycket bra. De är alla väldigt duktiga att rida och åker och tränar på många olika ställen jag har vi något tillfälle frågat varför de inte har egna hästar och då har de svarat varför då - vi skulle ju inte ha råd att träna så mycket som vi gör......
De kommer snart igen 10/1.
Hästarna har ju varit som pop corn efter vilan (milt sagt). Smart som jag var idag så tömkörde jag mina prinsessor. Hade inte velat sitta på Melete idag...
Nu har temperaturen stigit så förhoppningsvis är de tama imorgon.
Godkväll
Ann
 
 

Kallt, kallare, kallast..

Publicerat: 2014-12-27 Kl: 21:18:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu!!! Nyss uppkliven ur ett varmt välbehövligt bad 😊
 
Både ja o mamma är galet kalla efter  drygt 6,5h lektioner var i ridhuset idag. Svinkallt!! 
Åhh vad man längtar till ett något varmare ridhus och arbetsklimat.. 
Dessutom har jag motionerat tre hästar, Mille joggade jag imorse innan första lektionen drog igång 8'30. Rangun red ja dressyr på vid lunchuppehållet o Calima tömkörde jag efter sista passet vid 17'30.. 
Imorgon blir det lite förre timmar då mamma har hoppkurs men några av de som var med idag stannat över natten o ska trimma dressyr även imorgon. Och eftersom det var lite lugnare imorgon så har jag lagt in en annan privatlektion på lunchpausen 😝 
Hoppas på mildare väder... 
 
Kram Madde 
 
 

Julaftons morgon är här..

Publicerat: 2014-12-24 Kl: 06:46:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Frukosten är intagen och nu väntar tottosarna nog ivrigt på sin i stallet..
Själv känner jag mig rätt nöjd med både min nya sadel  och att finaste Helios är hos oss igen 😍❤️👍🎄🎅✨
 
 
 På skritten för första gången - stencool!
 
Kram Madde 
 

Dan före dan!

Publicerat: 2014-12-23 Kl: 21:52:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Julstök i köket på Ekelund!
 
Jag har gjort en smarrig cheesecake och en stor saffranskrans medans mamma lagat hur mycket köttbullar som helst och så middag till nu ikväll :D
 
Idag har alla våra hästar vaccinerats också, vi har sedan ett antal år sett till att det blir vid jul då skolhästarna vilar och även våra egna får ett par dagars ledig för att vi ska få mer tid att umgås med familjen <3
 
Själv fick jag en julklapp redan igår :D Eller ja och Mille kanske jag ska säga eftersom sadeln är till honom. En nästan likadan som mamma har fast ljusbrun - SJUKT SNYGG! och för att vara sån så passar den enormt bra till mina vardagsstövlar ;P
Nu kommer bara problemet att jag måste hitta ett nytt kandar, funkar ju inte med svart liksom.. Tur det dröjer iaf till i mars innan vi ska ut och visa upp oss på nån tävlingsbana. Så jag hinner spara ihop lite pengar för kandar är inte heller så billigt..
 
Kram Madde
 

HATAR KYLAN..

Publicerat: 2014-12-22 Kl: 23:02:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så kallt idag blåst som sjutton och den råa kalla luften går igenom alla kläder. Våran bästa Jimmy var ju här på eftermiddagen och vi hann kolla över en hel del sadlar till hästarna.
Vi har bytt hoppsadel till Elton som fick ta W-T:s och hon kunde ha hans vilken tur!
Kollat sadlar till Helios och hans dressyrsadel var bra och så hade vi Millet´s hoppsadel som han fick ärva,
Millet fick en ny dressyrsadel eller rättare sagt en demo sadel så nu behöver vi inte dela jag och Madde. Funkar ju inte att ha samma sadel till många hästar speciellt inte när man ska träna.
Vi är så nöjda med våra Erro + sadlar. De ligger ju dessutom bra på de flesta hästarna och är super sköna att rida i dessutom.
Ikväll var sista ridlektionen nu är det vila till på lördag då det är dresyr kurs.
Godnatt'
Ann

Bildbomb julshowen!

Publicerat: 2014-12-22 Kl: 22:40:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Palmirs frisyr
 
 
Trött tomte? Ebba & Bosson
 
 
Fia & Magic efter deras uppvisning - hoppstafett!
 
Cassi & Jacquline
 
 
Superbra teater/saga ifrån MaskUS styrelse!
 
 
 
Janne med sin stencoola och mycket vältränade 3 åring (!) Janne är vår veterinär Toves man
 
Här spexar han med mammas uppblåsbara gitarr hon fick i födelsedagspresent förra helgen..
 
 
Pappa tog såklart över den inne i stallet sedan :D
 
 
KRAM madde 
 

Snart är det jul..

Publicerat: 2014-12-21 Kl: 22:51:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Julgranen är klädd i helgen av Madde. Nu är det bara julklapparna kvar att inhandla och all jul mat. Känns som att man skulle behövt någon dag till. Vi har ju haft fullt upp med julshow och julklapps hoppning och födelsedags firande.
Vår familj har ju lyckats att få till det i december. Först fyller lillebror Mats fru Lena 10/12 sedan jag 13/12 och Mats själv 14/12 mamma igår och 70 år dessutom, pappa idag och så har ju Sofias pojkvän Kristoffer sin födelsedag 26/12.
Så vi vet vad vi gör före jul varje år.
Gårdagen firades mamma på Gripsholms värdshus med julbord.
Julshowen gick mycket bra synd att jag inte har några bilder nytt i år var "frihetsdressyr" med Janne och hans 3 år gamla ardenner. Det var mycket sevärt!
Bla knöt han fast en stor presenning i svansen som han inte brydde sig ett dugg om senare fick han hästen att lägga sig på presenningen och sedan la han sig uppepå hästen som sedan reste sig upp med Janne på ryggen. En motorsåg hade han med sig som han startade naturligtvis utan kedja som han sedan kunde ha på hästen.
 
Se om Madde har några bilder.
 
Julklappshoppningen gick mycket bra tyvärr så blev det ett kraftigt decimerat startfält då det går kvarka i Strängnäs och några hade varit och ridit i deras ridhus med sina hästar. Kvarka är ju mycket smittsamt och inget man vill ha in i stallet.
Nu ska jag sova för imorgon gäller det att starta upp tidigt så att man hinner med att rida på eftermiddagen kommer sadeldoktorn hit för att titta på en del sadlar till hästarna.
God natt
Ann

Torsdag

Publicerat: 2014-12-18 Kl: 22:48:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sista rid-dag för mina torsdagselever för denna termin. Fick en fin julklapp av en av tjejerna i min första grupp ❤️ Glögg och choklad!!
Tack!
 
Palmir efter morgonens klippning - visst blev han snygg?!!
 
Kirre skötte sig vid skoningen idag - stor 🌟 till honom!
 
Såhär söta var mina prinsar Rangun och Mille i hagen igår 😃
 
Kram Madde 

Jul städa....

Publicerat: 2014-12-18 Kl: 22:44:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ledig kväll har varit en städ kväll. Men nu är det klart att ställa in granen!
Har tagit reda på alla mina fantastiska presenter och det tog ju sin lilla tid och även då använda tex gitarren.
 
Dagen började med träning inför julshowen - jag, Jossan, Anna, Madde o Sofia tränade in ett program det blev dock inte på de hästar vi bestämt från början då Aztor har fått en smäll på ett framben hoppas verkligen inte att det är allvarligt.. Siri har fått en spark ovanför knät så jag ska nu rida Elton o Madde Palmir.
 
Hann även med mina guldklimpar på fm Melete o Demeter. Det var första dressyrpasset på Demeter sedan hennes lilla ledighet och bytena knallar på riktigt ok.
Är nog riktigt befästa tills tävlings säsongen drar igång..om man nu hinner med så mycket tävling.
 
Eftermiddagen så fick jag sitta på "bänken" . Hjälpte då Madde, Sofia o Jossan. Sedan blev det markträning med Rocco som inte tycker om julgranen men det gick helt ok idag till slut.
Ann
 
 

Bilder

Publicerat: 2014-12-17 Kl: 23:02:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Madde o Millet förra årets julshow
Bildbevis - Ja han kan rida Jocke lurade ju med honom på en uteritt med mina två fina hästar Demeter o Melete
 
 

En vecka till jul...

Publicerat: 2014-12-17 Kl: 22:38:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snart julafton och äntligen har snön kommit! Så fint det blir. Idag har jag ju varit i Södertälje men en hade skadad häst så det blev inte lika många som red idag så jag hann ju rida min fina prinsessa Melete. Herregud vad fin hon är och vilken rid känsla.
Hon är inte till salu!
Imorgon gäller det att ligga på så att man hinner rida på fm sedan ska jag hjälpa tjejerna men innan dess är det dags för kiropraktorn.
Ni missar väl inte julshowen på fredag kl 18.00?
Ann

Halleluja

Publicerat: 2014-12-16 Kl: 22:44:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tillbaks på hästryggen har inte haft ett så långt uppehåll med ridningen sedan jag var på semester i mars. Har ju hållt mig lugn när jag varit dålig så dagens hoppträning var första ridpasset sedan förra hoppträningen för 2 veckor sedan. Helt sjukt!
Men hästarna gick som klockor. Så kul att hoppa kommer säkert att känna av det imorgon!
Erik har alltid så nyttiga och bra övningar.
Nu är även Lotta Björe inbokad för träning av ridklubben här på anläggningen och nästa datum är 11/1. Mycket träningar på gång.
Allra bästa Siv Birgersson kommer hit 9/1 så träning blir det trots Mads långa frånvaro.
Imorgon blir det upp med tuppen och iväg till Södertälje ridskola för träningar hoppas jag hinner rida något när jag kommer hem för sedan bär det iväg till Strömsholm och julbord med AU i distrikts styrelserna.
Sovdags.
Ann

Grym hoppning!!!!!

Publicerat: 2014-12-16 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick fina Aztor göra debut för Erik Berggren - något han gjorde med bravour!! Jag har själv inte ridit honom på länge utan Fia och mamma har ridit mer.
Han fick mycket väl godkänt av Erik och själv är jag galet nöjd med honom för han gick verkligen som en klocka och han har utvecklats sjukt mycket sedan han landade hos oss i sommras :D Kul med sådan utveckling!
Dagens övning var dessutom riktigt svår med flera linjer med bestämda antal galoppsprång.
 
Nästa häst ut var min favvo-skäck MAGIC <3 Han gick GRYMT bra och det kändes så jäkla enkelt :) Superdupernöjd :D
 
Nu är det uppehåll för Erik fram till v.3 då vi kör igång igen.
 
Har småpratat med goa Helios idag också - älskade fina lurvbollen är hemma igen :) En date med klippmaskinen och sedan så!!
 
Bild från vad jag har för mig var vår sista tävling ihop..
 
Denna har Christina fotat hemma på utebanan..
 
Kram Madde 

Euforisk helg...

Publicerat: 2014-12-15 Kl: 23:14:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som jag bävat för denna helg och så blev det så fantastiskt bra. Sjukt mycket att fixa innan den stora festen men tack vare min fantastiska familj gick det super. Hela familjen såg till att jag fick njuta.
Tack ni är bäst!
Vilka vänner och vilka fantastiska presenter jag fick helt sjukt har aldrig blivit så uppvaktad. Hade fullt sjå igår kväll att öppna allt!
Oj vilken fin gitarr jag fick och whiskeyresa till Scotland, pengar till vår planerade Thailandsresa i mars, hotellövernattning, 2 dygn på Yasuragi, flera  träningspass för fantastiska Mads, smycken, whiskey, massa gott vin och champagne en massa fantastiska blommor, en fantastisk julbock osv.
Hur ska jag hinna arbeta i vår :) ?
 
Vilka tal och  fantastiskt uppträdande av alla vänner!
Stort tack alla!
 
Idag var det bara att sätta på sig arbetskläderna igen, och eftermiddagen tillbringades på Hölö hästklinik då vi har köpt en häst idag. Inte vilken häst som helst utan våran kära gamla Helios har nu hittat hem igen!
Vi sålde ju honom för 5 år sedan. Han är ju sista årgången efter vår egna godkända halvblodshingst Troll 660 och mamma är min gamla Elektra som var efter hingsten Epson som vi också haft på station här och hennes mamma var Trischa som ju är mamma till Uranos och mormor till mina fina hästar Demeter och Melete. Så lycklig!
 
God natt!
Ann
 

Litet uppehåll

Publicerat: 2014-12-15 Kl: 21:42:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir lite blandade bilder ifrån sista veckan som gått då jag varit dålig med uppdateringen här..
Mille var superfin på träningen i fredags - med träns också vilket var extra kul då jag tidigare tyckt han varit lite svårare med det då han gärna ligger på lite väl.
 
I onsdags hade jag näst sista träffen för mitt Grönt kort gäng och det blev till att visa hur man lindar ben och knoppar igen - Jossan valde skrikiga färger till Demeters ben ;P
 
 Vi är inte så mycket för julpynt jag och Anders men denna fina ljusstake får pryda hemmet i år :)
 
 
Igår var det genrep med luciatågsgänget inför fredagens JULSHOW! Här är Agnes och Linnea på renen Palmir dagen till ära!
 
 Dragkedjan på mina älskade stövlar gav upp idag :,,,( snyft! Ska ta med den hem imorgon och lämna in den hos skomakarn. Tur jag har mina gamla Königs som reserv, de är lite stora i vaden men det funkar ju såhär års när man ändå har massa kläder på sig.
Siri kom in skadad idag :( finingen har troligtvis fått en broddsmäll strax ovanför framknät så hon var svullen och halt. Jag fixade ett ordentligt jodopaxomslag så hoppas vi hon ser bätre ut imorgon.
 
Kirre fick hälsa på julgranen som nu pryder ena hörnet i ridhuset, efter jag tömkört honom roade jag mig med att sätta i ljus i den också så den är nu ännu finare.
 
Kram Madde
 
 

Brrr....

Publicerat: 2014-12-10 Kl: 17:20:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En hel lång vinter ligger framför fötterna....hatar att frysa. Ingen semester före jul i år. Det finns inte utrymme för det varken ekonomiskt eller tids mässigt. Så semestern får vänta till i mars...
Sjuk har jag varit en vecka nu och trött blir man av det. De första två dagarna gjorde jag inget men jag har sedan dess haft mina lektioner i alla fall vilket sliter på stämbanden.
Dessutom har antagligen några mottagare hamnat kvar i fickan på några elever förra veckan så mitt ljudsystem funkar ju inte om det är fulla grupper.
Hoppas det kommer nya idag.
Håller på att ta in offerter på att isolera ridhuset. Vore ju skönt om det gick att fixa innan vintern är över. Ska tydligen vara super på sommaren också att det ej blir varmt i ridhuset. Så jag håller tummarna.
 
Har inte ridit på en vecka då jag till slut har blivit tillräckligt vuxen/vis/klok eller vad man nu säger. Men efter att på nära håll sett hur det kan gå med hjärtmuskelinflammation och hjärt stopp så är det enkelt att hålla sig i skinnet.
Har hört det många gånger men aldrig tagit det på allvar...förrän nu.
Kan tycka att det ej är ok att skriva som i ridsport sist där en tjej vann hopptävling i Flyinge med feber. Rubriken löd: Feber stoppade inte Victoria
Alla vi som håller på med hästar vet att vi jobbar alltid och rider alltid oavsett om vi är sjuka. Hästarna går alltid först, så många gånger i mitt liv som jag ridit med smärta och även tävlat.
Vi ryttare tror att vi är gjorda i stål.
 
 
Så nu får mina hästar lite vila passar ju också bra eftersom Mads är i Europa och tävlar fram till jul.
Ann

Nytt kort

Publicerat: 2014-12-09 Kl: 21:30:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tydligen gick mitt bankkort ut 30 november så har haft ett fullt vanligt kort nu efter att jag upptäckt och hittat det då det skickades för ganska länge sedan..
Som tur var fick jag kostnadsfritt beställa ett nytt motivkort så det har jag nu fixat - det blev återgen prinsen Rangun som får pryda det :)
 
Kram Madde
 

Clinicen

Publicerat: 2014-12-09 Kl: 20:42:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så en liten resumé ifrån lördagens Clinic som vi på domarkursen fick gå på :D 
Christoph Hess höll i denna inspirerande eftermiddagen med hästen i fokus "Happy athlets" Han pratade hela tiden om glädjen hos hästen och formen var av högsta vikt. Så kul och bra/tryggt att det känns som att den röda tråden efterföljs. Mads som jag tränar för så ofta det bara går, Patriks Clinic tidigare i höst och nu Christoph.
Vi fick se fem olika ekipage.
Först ut var Emelie Nyreröd med sin fina 4aåring som kom 3:a i Flyinge tidigare i höstas, seda en hoppryttare Filip Ågren (egentligen skulle Jens ha ridit men han blev sjuk) kul att det var med en hoppryttare och ännu roligare att se skillnaden på hästen efter en stunds jobb och ändringar på bland annat ryttarens handställning.
Sedan var det Emelie Aldenfalk som haft en kometår på dressyrbanorna med Winton, därefter Camilla Nyblom (som även gick C-tränarutbildningen med mig) på Early Trick.
Sist ut var terigen Emelie Nyreröd på Miata.
 
Ryttarna skulle ha hästens nos framme och kunna lätta efter i handen oavsett gångart eller rörelse. Emelie A och Camilla fick bland annat göra piruetter på en hand - stor skillnad.
Emelie Nyreröd måste jag höjja lite extra då hon rider så himla mjukt och fint! På Miata fick hon glänsa i de svåraste rörelserna och i galoppserierna rörde hon sig fasiken inte en centimeter !! Helt magiskt!
En riktigt förebild och hennes ettor kommer från och med i lördags vara min målbild i huvudet när jag gör mina byten :)
 
Millis
 
Kram Madde
 
 

Melete som bebis

Publicerat: 2014-12-08 Kl: 21:10:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
 

En vecka kvar?

Publicerat: 2014-12-08 Kl: 21:02:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har hört att det tar två veckor innan man är någelunda ok igen efter en ordentlig förskylning så borde det väl nu då vara halvvägs? :P Tror det var i tisdags mitt slog till..
En ny fullspäckad vecka har dragit igång idag, jag förösker ta det så lugnt jag kan - vill inte få bakslag och dessutom är helgen välfylld med trevligheter då det är julbord med Anders jobb på fredag och på lördag fyller ingen mindre än lilla mamma år!!
 
Här med finaste Arrobell..
 
På söndag ska festlokalen städads och så är det genrep av luciatåg osv i stallet på em :D
 
Idag har jag endast ridit en häst - dressyr med Rangun och så har jag tömkört en pigg liten Kirre och så Calima. Hon var mycket bättre i högervarvet efter torsdagens träff med Sverker (vet inte vad mer han heter) han tittade/behandlade henne i sommras när hon var hos Ylva några veckor. 
 
Kram Madde 

Toppen träning

Publicerat: 2014-12-07 Kl: 22:19:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lotta Björe var på ridskolan för träning idag. Från 10.00-15.00 var hon på plats hela 18 ryttare var med många från klubben men även en hel del utifrån. Jag stod med på banan de två sista grupperna för att bland annat se Sofia men även hjälpa till vid behov med hindren.
Tittade lite på ponny gruppen också. Mycket bra övning varav början använde jag på mina kvälls lektioner. Hon tyckte riktigt mycket om Sofias Pommes som gick som en klocka, vilken fin sista runda hon gjorde.
Fina" Pebblan" tyckte jag hon fick jättebra hjälp med också
Roligt också att det är samma röda tråd i träningen som vi är vana vid från Eriks träningar. Men så har de ju också jobbat ihop många år på Strömsholm.
Det handlade helt enkelt om grundridning och det var verkligen en utmanande bana där det gällde att få hästen runt innerskänkeln i alla svängar. Lydig, vänta och övergångar till trav med bommar emellan osv. Helt enkelt att kunna rida hästen mellan hindren vilket är förutsättningen för att kunna tävla och hoppa banor.
Nästa gång måste jag bara vara med själv....
Vi hoppas på ett pass redan i början av januari. Just nu är det ju lättast med helger då vi har ridskolan i veckorna.
Men längre fram i vår så har vi ju vår fantastiska utebana.
Superkul var det i alla fall.
Ann
Ut tjatad bild men så rolig häst!!!
 
 
 
 

Bättre dagar har man haft...

Publicerat: 2014-12-05 Kl: 16:00:21 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Sorg i stallet då det finaste sto vi någonsin haft akut fått galoppera vidare till Trapalanda. Oj vad vi trott på henne med alla operationer och allt Sofia lagt i rehab tid.
Man kan i alla fall säga att hon tagits omhand som en drottning av Sofia. Men när hon nu flera ggr blivit akut halt med enorm smärta i det opererade benet så fanns det inte längre någon utväg.
Avels sto är ju uteslutet att kanske få stå på box långa perioder och ej kunna ge smärtlindring med rädsla för vad det skulle innebära för ett foster.
Är bara så ledsen och det är en enorm förlust för Sofia.
Nu hoppas vi att hon galopperar smärtfri med alla andra fantastiska hästar som funnits i vårt liv.
 

Kväller..

Publicerat: 2014-12-04 Kl: 22:18:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag vill rida nu!! 
J*vla förskylning 😡
 
Kvälkens lektioner gick iaf bra och jag både tror och hoppas att teorin lärde mina elever mycket de kommer att ha nytta av.
 
Kram Madde 

Sjukstuga :S

Publicerat: 2014-12-04 Kl: 13:24:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blä för förskylning!!!
 
Har legat på soffan hela fm - visserligen fått en hel del datajobb fixat . Nästa sommars ridläger är nu klara och ligger på hemsidan!!
Skynda dig att anmäl för årets läger var så populära att vi hade kö! :D
Vi kommer även att ha "Knatte-läger" där är datum dock ej helt spikat ännu.
 
Tycker att jag försökte ta det lugnt igår, jag red inte en enda häst men tömkörde tre istället. Skurade krubbor och vattenkoppar i vårt stall samt lite boxväggar. Ogillar när det är skitigt..
 
 
Det finns även platser kvar på allt utom "Daglägerna"  29 & 30/12 på jullovet nu :) 
 
Ikväll har jag mina tre grupper som jag nu försöker ladda upp för, tänker mig att Jossan som nu gått med mig och mamma under flera veckor kanske ska få ha ungdomarna lite mer på egen hand idag. De två vuxengrupperna har teori på schemat. 
 
Blev en soft vecka för hästarna minsann :/ inte lätt när många är sjuka så jag inte ens kan flörta men någon annan om att motionera. Lör-sön har jag domarkurs på Strömsholm så då blir det heller ingen ridning även om jag hunnit bli bättre till dess vilket jag verkligen hoppas..
 
Vem längtar inte till sommaren när man ser denna bild?
 
Kram Madde 
 

Lång onsdag och kalla fötter...

Publicerat: 2014-12-03 Kl: 22:39:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Startade dagen i Södertälje med 6 privat elever det tog ju nästan hela dagen då jag var tvungen att handla på hemvägen. Ingen lunch äten och vi som alltid äter riktig mat och har lite längre lunch.
Har en kompis som lever på mackor det skulle jag inte kunna göra.
Tror att våra gemensamma lunch med lagad mat är anledningen till att man klarar av att jobba så många timmar i vecka.
Det är mycket kött vi äter och ofta köttfärssås men eftersom vi är många som turas om att laga mat så är det väldigt olika typer av köttfärssås. Bara gjort på vilt oftast vildsvin men även älg. Men idag hade Jocke lagat till älg kött som var väldigt gott i tunna skivor naturligtvis med grädde. Som jag åt när jag kom hem.
Men  idag köpte jag lax på ICA som omväxling.....
Idag har min första ridgrupp tränat kadrilj inför jul showen 19 december.
Förhoppningsvis blir det en fantastisk jul show med stort lucia tåg till häst, julsaga, kadrilj och en show med en ardenner.
Ridklubben kommer servera lie mat och glögg mm så att man kan komma direkt från jobbet.
 
Söndag kommer Lotta Björe hit och har hoppträning hela 3 grupper är fulla super kul!
 
Imorgon är det dags för veterinärbesök och kiropraktor.
 
Ann
Härlig bild från förra året!

Snart jul...

Publicerat: 2014-12-02 Kl: 22:54:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

vad det går fort snart är det jul igen men mycket ska hinnas med innan dess. Har inte blivit tid att blogga senaste tiden. Man är inte sysslolös på Ekelund direkt!
Förutom allt arbete så är det julbord x 3 och stor fest på gång.
Har idag fått ett mycket spännande erbjudande och hoppas att det går vägen då blir jag lycklig. En fin julklapp eller födelsedagspresent i så fall.
Men inget att avslöja just nu.
Idag har alla hästarna gått super. Vilka hästar vi har på ridskolan och duktiga elever förstås.
Själv har jag fått den stora äran att hoppträna idag på de finaste hopphästarna Jaqueline o Bosson. Tänk vad energi det ger vare gång Erik kommer hit.
Imorgon är en tuff dag då är det dags för Lina gård och Södertälje ridskola för träning av flitiga elever. Hoppas verkligen att jag hinner rida Melete eller att någon annan hinner. Behöver ju träna Rocco också...
Ann
Fina W-T som utvecklats mycket sedan denna dag hon kom...
Även denna lilla herre som idag fått hoppa med Jossan
 

Skön helg :)

Publicerat: 2014-12-02 Kl: 17:47:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken toppenhelg jag haft!!
 
I fredags hade jag middagsbjudning för min familj eftersom jag fyllde i lördags. Bra presenter till största del i form av bidrag till semester i början på nästa år. Tack!! 
Denna helg har jag även fått vara ledig både lördag och söndag (tusen tack för det familjen!) Senast jag lyckades få in fler än en dag var i augusti.
Så i lördags hade jag passat på att boka in den sminkning jag fick i present förra året, bättre sent än aldrig, Blev urnöjd med resultatet!! Så det gör jag gärna om ;P Bild finns på Instagram och Makeupstoreeskilstuna. Tyvärr hade jag ofixat hår...
 
Kvällen spenderades med en skock goda vänner - betydligt fler än jag vågat hoppas på dök upp och sedan blev det en sväng på stan. Tack Karin och Christina för Limousinen dit och hem!!
 
Kram Madde 
RSS 2.0