Vilken känsla!

Publicerat: 2012-04-29 Kl: 18:48:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vilken fin häst jag har :D Så sjukt nöjd med känslan genom hela framridningen och tävlingsmomentet! Snacka om att tömkörningen mamma gjort har gett resultat - bästa mamma! Gunilla som också såg ritten kom fram efteråt och överöste oss med beröm.
Tyvärr missade jag rejält på några ställen i programmet :/ Bland annat 4:a på inridningen där vi testade lite seriebyten, och en 3:a på första enkla bytet där han inte visade skritt. Två 8:or blev det iaf - på mellangalopperna! Slutpoängen blev iaf 64,57% och nu håller ju klassen på fortfarande men blir väl strax utanför placering på den poängen.
Bara för att jag skrev så bra om deras underlag igår så var det KATASTROF idag :/ de hade lagt in nytt på båda utebanorna i veckan så det var sjukt djupt och eländigt..

Anders kom för att hejja på oss och självklart blev han satt som hästskötare - här med Uranos

Snyggaste hästarna myser i solen mellan klasserna.. Sjukt varmt och skönt var det iaf! De fick åka hem útan sina fleacetäcken till och med.

Kram Madde

Galet trött..

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 21:18:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just hemkommen (till Ekelund) efter en mycket lyckad och trevlig middag med TK - Tävlingskomitten- i Mariefreds RK. Vi var ute på en Grekisk resturang vid Turinge/Nykvarn. Mycket gott! Känns som ett riktigt bra gäng vi fått ihop nu och vi pratade om resultat osv för de två tävlingsdagar vi genomförde för ett par veckor sedan samt planerade inför kommande derssyrtävling där vi har finalen för Div 1 20 maj :D Samt vårt stora dressyrmeeting vi nu planerar att genomföra i början av juli.

Igår var syster och hennes boy över på middag och senare bio i Eskilstuna - American Pie - Grymt kul :D

Idaghar jag ridit Rocco och en väldigt fin Navange, nyttigt med gårdagens tömkörning av mamma. Har massa bilder ifrån gårdagen men det är så segt att få in bilder i datorn här så ni får hålla ut.. Mamma har tömkört Rangun idag, och även igår, tycker han är sjukt fin på tömmen så det ska bli exiting att känna på honom imorgon på tävlingen. Gillar Gnesta och Wisbohammar, det är en fin anläggning med bra tävlingsbanor. Framridningsbanan ute och ridhuset är väl inte optimlat, litet ridhus och utebanan kan var lite stenig, men i övrigt toppenbra banor. De har även ett stort ridhus och så en utebana så de brukar alltid arrangera tävlingarna på dubbla banor. I laget imorgon rider först Ulrica Sand i MsvC vid 13 och sedan mamma på Uranos också MsvC 13'40
I MsvB rider först Sofia och Arrobell 15'32 och jag går ut som vår siste lagryttare med Rangun 16'12 - nu gäller det att försvara vår plats ifrån första omgången! ;P

Kram Madde

100års RIDSPORT

Publicerat: 2012-04-26 Kl: 21:39:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tidningen ridsport publicerade idag denna på sin sida..


Helt galet som man gjorde ju!!

"Annorlunda dressyrtest för 100 år sedan

Tävling I år är det 100 år sedan ridsporten gjorde sitt intåg på de olympiska spelen. Tyska Ingrid Klimke, OS-guldmedaljör i lag från 2008, har testat att rida det dressyrprogram som användes då - där det ingår att hoppa över rullande hinder och kohudar på marken.

Ingrid Klimke och Butts Abraxxas ingick i det tyska lag som tog guld i fälttävlan på OS 2008. Här rider hon det dressyrprogram som användes i dressyren på OS 1912.
Efter det tio minuter långa dressyrprogrammet skulle ekipagen hoppa fem hinder, upp till 1,10 meter i höjd, och ta sig över en kohud på marken."

 


Ny bil :)

Publicerat: 2012-04-26 Kl: 21:03:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ni läsare som "känner mig utanför bloggen" vet säkert vad jag har för bil.. En liten röd (och rostig) gammal Golf som det senaste året börjat kosta mycket extra pga reparationer osv. Nu är det nog med detta då jag köpt en ny bil, ja en ny ny bil :D Mamma ringde för en stund sedan och frågade om jag var en lycklig bilägare till svar fick hon      "..... en fattig bilägare" En bilaffär är aldrig "en bra" affär och de kostar mycket pengar men för mig som pendlar så mycket är det ju ett måste.
I somras bytte Anders bil och blev "först i stan" med en sådan han köpte och nu är jag "först i stan" att ha en Wolksvagen UP! Lite coolt :P

Vet inte om jag verkligen ska ta den till Mariefred imorgon då det dåliga vädret lär göra den skitig! :P Har ju dubbla bilar här i stan så jag måste få min gamla ut till stallet.

Förutom bilköp har jag hunnit med att rida fyra hästar idag, Gunilla har varit ute och för henne red jag först Elton som var sjukt fin - helt klart hans bästa pass hitills :D Rangun gick det inte alls lika bra med tyvärr :/

SIR ELTON!

Red Rocco idag, äntligen, tyvärr kände jag ingen märkbar skillnad efter tandraspningen men den lilla galopp jag provade fungerade bra - det gick att styra. Nu blir det mycket jobb eller jag det är det enda jag tänker göra TILLS DET FUNGERAR - skritt - trav - skritt övergångar där han går utan att det blir dragkamp om höggertygeln. Så det kommer att bli ett tufft jobb, jag måste verkligen vara konsekvent och tydlig.


Idag kunde jag även rida Navange en stund i ridhuset, benet är nu helt ok igen efter sparken eller vad det var han fått på framsidan av skenbenet. Skulle vilja att mamma kunde tömköra honom men det är många hon ska hinna och orka med att tömköra just nu.

Kram Madde

Finfin träning

Publicerat: 2012-04-25 Kl: 21:57:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh vad jag känner mig nöjd efter dagens träning hos Pether :) Om ni minns vad jag skrev efter förra veckans pass så var ju mittt mål att jag skulle få ett "Bra" redan ifrån start - I MADE IT!! Eller ja vi gjorde det tillsammans förstås - jag och min sprattliga Rangun.
Eller ja det var inte just "Bra" som var hans första ord till oss, han sa såklart "Hej" och efter en stund "- Du vet att detta är sista chansen, annars får du inte komma tillbaks - inte med den hästen iaf"
Kan inte annat än älska hans raka ärlighet (hur många hade inte tyckt att han var elak och aldrig mer tränat för honom?)
Så nice att vi kunde få det bra redan ifrån start, sedan gick det såklart inte på räls hela passet men så är det ju. Fick iaf göra bland annat galoppslutor på diagonalen idag och byten på bågar, serpentinerna fick vi göra förra veckan också och det är verkligen en av våra svåraste rörelser.

Ska bli så spännande att tävla på söndag - och då ska jag f*n i mig RIDA!! Vill inte göra Pether besviken nu när det börjat lossna.


Gammal bild på mig och Rangun..

Vi löshoppade unghästarna på fm vilket gick bra, filmade lite också men kameran blev kvar i stallet. Verkar inte som vi får svar på Roccos blodprov fören imorgon, planerar även att försöka mig på nån form av ridning på "monstret" imorgon. Lär ju ha energi som en vildhäst! Tyvärr går det ju inte att ha honom på skritten där han bara bockar och far och longera är inte heller nån bra ide - han bara springer :S

Wish me luck!

Kram Madde

Tisdag i bilder

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 22:30:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har blivit en del bilder idag.. Här kommer de!

"Trött & snäll" har Thaleia fått här, Tove kallar det lugnande för trött och snäll :P
Både Thaleia och Hera hade vargtänder som Tove fick rycka ut :/ AJJ!
Munstegen ser ut som nått läskigt ifrån en skräckfilm.. :S


Poseidon var lite vass och när Tove skulle raspa föll en tand ut! Tandbyte var det dags för just denna tand.. men den var ganska stor.


Har Jocke skaffat ny jycke??

Ser han inte lite läskigt glad ut över att få hålla lilla Milo i famnen :P
Pappa fick ansvara för att hålla hunden medans Nina (ägaren) skulle hålla sin häst vid röntgen, då går det inte att ha en liten pudel svassande runt fötterna..


Navange har fått en smäll på benet så det blev ingen Erik-hoppning för vår del ikväll, Elton som jag red i första gruppen gick kanon :D Sånt lyft att få vara ute och hoppa, det tyckte han var toppen!
Kylde benet med kallvatten, det är nog ingen större fara men dumt att utsätta honom för ett hoppass.


Denna bild är på Lady efter vårt pass för typ två veckor sedan, lödder runt munnen = nöjd häst!


Buffy ÄLSKAR att åka bil, eller ja hon är nöjd även om bilen inte rullar, här är vi på väg ifrån tävlingen i Köping i söndags. Notera att jag INTE brukar låta henne sitta i mitt knä men denna gång kunde jag inte stå emot :P


Rosetten Navange fick i söndags :)


Nöjda hästar på tävlingsplattsen - HÖ!! Kan säga att de skräpade ner ganska ordentligt, hopplösa hästar då blev det extra jobb att städa efter oss innan avfärd..


Finns ingen bättre än min far på att få till en riktigt fin glans på stövlarna! Borsten tar nästan glöd sån fart har han över lädret :P

Kram Madde

Köket invigt!

Publicerat: 2012-04-23 Kl: 22:05:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har vi invigt köket! Tacos blev det :) Så härligt att ändligen ha ett fungerande kök och framförallt DISKMASKIN igen!

Lite smågrejjer kvar och så ska det målas och tapetseras men han som ska fixa det har tyvärr brutit tummen så det lär dröjja några veckor till. Sedan ska vi bygga ett bord som ska sitta fast i väggen :P

Äntligen verkar kyla och regn vara på väg bort för idag har till och med solen tittat fram och det var över 20 grader utanför köksfönstret när vi åt lunch, då tyckte jag lite synd om våra hästar som hade täcken på.

Idag har det även varit en väghyvel och skrapat vägen - grusvägen är nu sjukt fin, som en ridbana :P Tyvärr han jag bara rida ut på en häst. men men och imorgon är det Erik-hoppning för Navange och Elton & Rangun måste jag rida dressyr på inför onsdagens "Arphus-pass"

Kommer iaf bli en smått hektiskt dag då Tove Björksten "Hästspecialisten" kommer vid tio och vi har ganska mycket att gå igenom, tänder och hälsokoll på några av tävlingshästarna.

Red fina Lady efter lunch, på utebanan så hon blev lite smuttsig efter allt regnande :/ men det var det värt att få rida ute i solen :D

Ikväll hade jag som vanligt mina "måndagsbarn" som idag fick trava bommar och cavaletti, dressyrgruppen som nu bara är tre (ledig plats finns!) jobbade största delen av passet på mittvolten med skolor och övergångar. Emma fick idag rida en skolhäst, fina Karaat och det gick riktigt bra. Sedan var dett Ebba på Ronjah och Isabell på sin fina Novio.

På söndag är det dags för andra omgången av Div 1 dressyren och då ska vi till Wisbohammar och Gnesta RK, här är jag och Rangun på deras framridningsbana 2011.

Kram Madde

Hemma i soffan..

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 18:10:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Skulle ridit Rangun när vi kom hem men kände att all kraft var förbrukad för dagen, packade ur allt ifrån tävlingen, hjälpte Fia att mocka det sista och så fick Rocco en omgång med vatten på benen och borsten i övrigt. Han hade verkligen doppat hela guvudet i leran - såg ut som han hade ansiktsmask!
Längtar så till på tisdag när jag hoppas på svar på hans beteende, blodprov lär vi ju inte få svar på fören tidigast onsdag sedan heller.. Han hade tydligen lekt rodeo-häst i hagen idag iaf, stackars pålle - sjukt understimulerad :/

Räknade att jag ändå fick hela 7st 7:or i Eltons protokoll idag och har kikat lite på filmen -ser bättre ut än vad det kändes :P

Här kommer iaf Navanges protokoll ifrån dagen..Detta är jag såklart väldigt nöjd med - hela tre 8:or! :) Det som väl är extra kul också är att han kan ännu bättre, jag var inte "helnöjd" när jag kom ut ifrån banan. En viktig sak vi måste träna mer på är HALTERNA! Han kan göra så fina halter, helt jämna och inunder sig MEN för ett par månader sedan tränade jag lite ryggningar (max två träningspass) och sedan dess har han lite svårt att inte tänka bakåt i halterna :/ men han gör väldigt fina ryggningar :P
Häftiga stooora häst, känner verkligen att jag skulle behöva typ 1dm längre ben och några extra kilon på baken för att riktigt få honom med mig.. hehe

Mamma gjorde ju en bedrift i sig kan man väl säga, red på drygt 62% utan nån egentlig framridning. Demeter visade sig idag ifrån sin härliga märriga fuxiga sida så framridningen fungerade INTE ALLS :/ Är ganska säker på att problemet var att de skulle släppa in sina skolhästar förbi ridbanan och jag tror att mamma då blev lite orolig/spänd för att Demeter skulle reagera på detta och blev lite för försiktig/kvar i ridningen. Det är en så svår avvägning med dessa typer av hästar..

Missade ju WC finalen i hoppning men pratade med farmor samtidigt som Roffe red så hon fick referera i mobilen :) Såg Patriks ritt i mobilen igår, tycker han fick lite snålt betalt och tyvärr missade jag Tinne. Vi skulle kolla på det på kvällen men eftersom sändningen bytte kanal fick vi inte se de sista ryttarna dvs de svenska.

Var det någon av er läsare som såg våra svenska stjärnor??

Kram Madde

Placering!

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 14:24:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjooho den store har gjort det igen! Över 67% vilket betyder en höjning med över 2% på en vecka och jag är ändå inte helt nöjd med ritten.. Vi slutade på en 6:e plats = "tråkig" vit rosett om man nu får klaga 😜 duktig häst! Han var väldigt spänd i början på framridningen men coolade ner hyfsat snabbt.
Lille Elton gick helt skälv till framridningen ( i Botkyrka var han superrädd o ja behövde ledhjälp) var pigg och fräsch på framridningen, väl inne på tävlingsbanan blev han sjukt spänd o livrädd för sargen.. 😥 de hade just bytt den så den var  ljus och så hade de svart nederkant.. Hela traven var en katastrof men skritten o sedan galoppen blev ändå ok, fick iaf en trevlig och bra bedömning med högre där det var bra och såklart då några 4:or och 5:or.. Drygt 59% iaf, nyttig rutin för honom att se nytt ..
Vädret har varit piss ☔ men framåt lunch slutade det iaf regna, allt blir då blött o trist när det är sånt väder..
Kram Madde 🏆

Tidig söndag

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 07:19:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu sitter ja i bilen på väg till Köping med tre hästar i släpet.. 04'50 ringde mobilen imorse 💤 kom i säng betydligt senare än vad jag tänkt igår men så blir det ju oftast så det är bara att gilla läget. Elton den grisen hade såklart bajsfläckar på hals och huvud när ja kom ner till stallet, jag kom då på att ja glömde mocka ut högarna det sista ja gjorde igår kväll. Bara att ta fram "Green Clean" sprayen för att få bort detta. Enligt Christina som spenderar ex antal timmar varje vecka med att rengöra skimmlar är detta den bästa - och jag tror henne, hon har testat ALLT!
Tacka vet ja "färgade" hästar!
Elton gör första staren idag, strax före nio, och sedan är det Navanges tur! Mamma har med Demeter 😃  igår hade jag lektion för Ebba/Gordon och sedan red jag tre hästar, tvättade och putsade. Elton var lite tjafsig i munnen men däremellan fin, Rangun kändes faktiskt bra vilket är kul - jag klarade av det utan Pether med en pistol mot huvudet 😉 Navange ändrade jag lite med sadeln på då den låg väldigt nära manken, han har ju ganska mycket manke den hästen och jag tror att sadeln nu satt sig/sjunkit ihop lite efter omstoppningen. Tidigare använde jag en dubbelvikt lite längre "benpadd" framtill men detta räckte alltså inte längre så nu använder ja geléfjärilen en tjockare gelpadd som ligger framtill under sadeln. Stor skillnad på hur den kom upp och jag inbillar mig iaf, svårt o säga efter ett kort pass, men tycker att han kändes lite bättre i sitt rörelsemönster.
Kram Madde 🐴

The dog's!

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 22:59:06 | I kategori: Vilka är vi? | 0 kommentarer

Goaste jycken!! Ross
Jag och Fia försökte få lite fina bilder på honom förra veckan när det var sol och de här fina blommorna blommade så fint :) Han är inte supermycket för att posa inför kameran men ett par bilder blev iaf helt ok.

Mammas skrutthund Buffy!!
Hon har många smeknamn, alla inte alltför snälla men så är det väl med hundar som inte är superuppfostrade. Hon är iaf en riktig latmask och skulle dagar som denna kunna ligga och tryna vid ett element hur länge som helst.. Åhh vad jag skulle vilja vara Buffy då, slippa regn, lera och bångstyriga hästar :P

Kram Madde


Fredag i hällregn..

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 22:33:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kommentarer på gårdagens inlägg.. :D

Postat av: Josefin

Kolla på http://www.malardalensvarmblodsklubb.se/ läste proppen och det verkar om om anmälningstiden gått ut. kanske går ändå men då får ni nog snabba er ;)

2012-04-20 @ 08:10:50

- Ska undersökas på en gång! Tanken var Taffsnäs men vet inte om vi lyckats hitta anmälan än..
Postat av: Emilia

Haha du som är så duktig på att rida. Självklart kan man lära sig mer, men du har ju mycket mer erfarenhet än mig så skulle jag ha lektion med honom skulle han väl gå därifrån... HAHA ;)

2012-04-20 @ 15:48:52
URL: http://soautomatic.blogg.se/

- Åh tack Emilia! Har faktiskt "erfarenhet" av att han gått ifrån en lektion, näär vi var där i sommras/höstas hade han en elev efter oss som han helt plötsligt lämnade för att rensa i blomkrukorna. Han är speciell på många sätt men jag tycker han är grym! :P


Idag har mamma varit iväg hela dagen igen, årsmöte i Ridskolornas Riksorganisation var det om jag inte minns fel. Morfar var med också, snacka om familje-företag :P
Jag, Fia och pappa har spenderat dagen i stallet med allt vad det innebär, pappa har skott hästar och ställt fram foder. Jag och Fia fixade utestall samt vårt lilla stall och red hästar. Sofia S som har sin häst hos oss mockade osv i stora stallet, så skönt de dagar vi inte har alla stallen att fixa. Ger mer tid åt att hinna med alla de här hästarna vi har som måste motioneras och utbildas.
Hera & Thaleia på betet förra sommaren..

Jag red en väldigt fin Navange på fm samt en inte lika fin Rangun, men på slutet så släppte det och jag fick en lika bra känsla som på Arphus igår. Tänk att man blir så "förslappad" eller vad jag ska kalla det så fort inte Pether står där och gapar. Men nu ska jag ju ge mig den på att bevisa något till på onsdag så det är bara att träna på.

Någon som såg WC dressyren på SVT Play idag?? Jag såg början på lunchen, sedan skulle jag försöka titta på Patrik samtidigt som jag ströade i stallet - gick sådär för jag slant på skottskärran och tappade mobilen betonggolvet :/ Har tappat den mängder av gånger tidigare och ifrån högre höjd men idag höll den inte längre. Som ett spindelnät i skärmen men den fungerar som vanligt ändå. Jag som varit så stolt över att lyckas klara skärmen i snart 2år (!) hur många andra har lyckats hålla liv i en och samma Iphone så länge?? Ingen som jag känner eller kan komma på iaf.

Patrik och Tinne rider imorgon Kür finalen och Tinne startar kl.16 och Patrik 16.20 bara MÅSTE se detta! men har ju massa jobb i stallet inför söndagens tidiga avfärd mot Köping på dressyrtävling. Tror vi måste åka typ 7 :( blä för så tidiga morgnar, måste ju då gå upp 5..

(Google)
HEJJA SVERIGE!!!!!
(Google)

På em hade jag först teori, sjukdomslära, med "Projektet-tjejerna" och sedan delade vi upp gruppen på 9 i två och så hade jag och mamma varsin grupp med hoppning på schemat! Duktiga tjejer, det märks verkligen skillnad på utveckligen när de rider mer än en gång i veckan :P

Kram Madde

Upp och ned..

Publicerat: 2012-04-19 Kl: 22:13:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

LIVET.. Det är som en bergodalbana (stavas det så?) ena stunden är allt på topp för att nästa dag övergå till att allt känns jobbigt och går emot en.
Idag har jag iaf varit hos Pether - GRYMT som vanligt! Han är en sån sjukt bra tränare, ser ALLT och ännu lite till.. Vi fick oss som vanligt ett tufft pass och var båda svettiga efteråt, väldigt nöjd med hjälpen jag fick idag och det känns som att ännu en pollett fallit på plats. Jag har lovat honom dyrt och heligt att när vi kommer nästa gång ska det se bra ut redan när vi börjar, har lite att jobba med tills på onsdag alltså :P
Stackars mamma hann inte få så mycket hjälp för han hade hoppträningar inbokade efter oss "- Madde red ju så dåligt så nu hinner jag inte med dig så länge" Sa han till mamma :/ Crap vad han är jobbigt ärlig -på ett bra sätt!

Jag kan ju men måste bli mycket mer konsekvent och framförallt lita på att jag gör rätt och inte ge upp när jag stöter på motstånd/problem..

Pether instruerar mig på Mille för ca 1,5år sedan..

Vore sjukt kul och inspirerande att få ut honom och ha en Clinic hos oss nån gång. Man lever på hoppet!

Vi red ut på småbebbarna på morgonen, duktiga flickor! Vi håller nu på och letar efter hur vi anmäler oss till 3års-testet i maj. Både Navange & Elton fick gå dressyr idag och var så duktiga så, Navange red jag bland annat igenom programet på i ridhuset och Elton fick jobba i solen på utebanan.

Charlotte som har lektioner på torsdagar kunde inte jobba idag så jag hade de två första lektionerna och sedan tog Carina E över de två sista.

Kram Madde

Stövelputts!

Publicerat: 2012-04-18 Kl: 21:21:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har just spenderat 1h med att puttsa mina bruna stövlar med den nya skokrämen jag beställde förra veckan. Så fina är de nu :) perfekt till imorgon då jag nog ska ha dem när  jag och mamma ska till Arphus och träna!

På Arphus utebana i höstas med Rangun..

Idag har jag faktiskt HOPPAT - Demeter hoppade jag tillsammans med sis och Kolibri! Hon skötte sig mycket väl och har ju faktiskt inte blivit hoppad uppsuttet på ganska länge nu. Fia hade byggt en trevlig liten "bana" i ridhuset.
Red både Thaleia & Hera på morgonen, ja red och red - först "tränade" vi ryggning en stund. Oppstinata ston :/ Thaleia var den som skötte sig bäst!

Kram Madde

Tisdag på dåligt humör..

Publicerat: 2012-04-17 Kl: 20:32:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Dagen började verkligen kasst med "snöäckelväder" som inte gav med sig fören vid lunch :/ Fick iaf börja dagen med att rida en söt liten fröken som  idag skötte sig mycket bra :) Lady Ash fick ett dressyrpass i ridhuset och var finare än hon varit på riktigt länge, ska bli kul att se om Stella känner någon skillnad på sin lektion imorgon.

Jag och "Lilla Lady" ;P på dressyrtävling förra våren.. Vi blev 4:a på 70% i LB :D

Sedan stallfix, Fia har även idag legat lite sjuk men efter lunchen var hon sedan på benen igen :) på lunchen gjorde jag en del ändringar på hemsidan, lite text och så bytte ut lite bilder osv.. Gå gärna in och kika om ni ser nån skillnad.

Red först Rangun på em, ett dumt drag - skulle börjat med Navange istället för Rangun gick inte bra alls :/ Skit! Jag blir på så dålig humör om det inte fungerar, Navange var iaf mycket fin  och det blev fokus på att korta galoppen och så lite skänkelvikningar - vilka han gör bra nu men han tappar väl mycket energi så lite mer styrka så blir det nog kanon.

På söndag är det tävling igen, jag och mamma ska till Köping. Jag har två starter i LB och mamma en, mamma ska väl rida Demeter och själv rider jag Navange och tror att det blir Elton som får följa med även denna gång också.

Rocco fick sin sista medicin idag och Tove kommer nästa vecka för att ta nya prover osv - han är sjukt utråkad och lessen över att inte få jobba och få den uppmärksamhet han förtjänar. Verkade iaf sjukt nöjd över att få bli skodd idag - dagens happening liksom ;P

Jag kom hem tidigare idag för att hinna åka och titta på tapeter till köket - GAAAALET mycket det finns :S I den butiken fanns tydligen 400 tapetkataloger - jag kikade i kanske 4-5 av dessa.. Tog med mig en hem och jag tror vi har bestämt oss för en men måste ta med mig Anders dit och kika på några de hade där också. Även fast köket är mörkt blir det hyfsat mörka tapeter, både golv och tak är ju ljust/vitt så det blir nog kanon ändå.

Nu kommer Navanges protokoll ifrån helgen!
Inte så pjåkigt för att vara första starten för "långben" :P

Kram Madde

Lite kommentarer..

Publicerat: 2012-04-17 Kl: 20:13:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag kör vi lite kommentarssvar :)

Linda
om Duktiga hästar!:
Jag tyckte att Navange var superfin! :) Era tävlingar är alltid så himla trevliga! När blir dressyrmeetinget i sommar?

Svar: Tack! Navange är en riktigt långbent charmtroll! Det är i dagsläget lite osäkert om tävlingen blir av då det varit lite nedgång på funktionärer som är beredda att ta en mer "ansvarspost". Förhoppningsvis blir det av och vi har en tävling till (div 1 finalen i maj) att träna upp de nyfunna fukisarna på.
Vi håller tummarna! Tror det är första helgen i juli som gäller om jag inte minns helt fel.Ingunn om Tävlingsvideor!:
Fina allihop! Gillar Navange skarpt.

Svar: Ja Ingunn - du måste komma och prova honom! Tror du skulle gilla honom skarpt :)


Christina om Tävlingsvideor!:
:) fina hästar! älskar kommentarerna ;) "fin svansföring...."

Svar: Måste ta och se videon med ljud på! Misstänker att det är Carina som säger det ;P


Anonym om Duktiga hästar!:
Jag vill oxå se filmen!! Speciellt på den rena svansen uuuhh så läskigt smutsig/ dubbla handskar det är bäst hi hi- men han måste ha blivit ordentligt badad för rent blev det!!
Tack för en härlig helg
Carina

Svar: Det är jag som ska tacka för hjälpen i söndags! Blir dessutom alltid lite roligare när fam. Ottoson är med på ett hörn ;D Kan säga att jag tvättade en svans igår som om möjligt var värre än Navanges! Jolitas - fyra schamponeringar och Carina UTAN handskar.. Hehe det du!christina om Pictures:
du tycker inte du har lite många stövlar...?

Svar: Hur vågar du påstå något så befängt människa?! ;P Skulle bra gärna vilja ha åtminstonde ett par till i min samling. Mina Petrie börjar ha gjort sitt också faktiskt.. Iaf som dressyrstövel.Kram Madde

Tävlingsvideor!

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:39:05 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerVärldens coolaste ELTON!!!!
Snyggingen Navange skötte sig exemplariskt!

Stjärnan Tuareg!

Nå vad tycks om gårdagens ritter??

Tyvärr är både Eltons och Navanges videos lite suddiga men men :/ det är ju ingen riktig filmkamera jag har..

Kram Madde

Lovely horses!

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:31:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Heeelt amazing vad fina skolhästar vi faktiskt har :)

Red Jolita idag, första gången på säkert närmre 2år, och hade inte jättehöga förväntningar innan jag satt upp men ohh vad jag misstog mig! Jättefin var hon och så "enkel", såhär i efterhand känns det lite dumt att jag inte såg till att ta mig tid att rida henne förra veckan så hon kunde ha gått med på tävlingen igår för det fanns plats i LB:1.
Det svåra med henne i tävlingssamanhang är att hon lätt blir spänd och hon är av den lite "tittigare" typen men skulle tro att hon med lite mer tävlingserfarenhet kan coola ner lite :D

Jolita på ridlägeravslutning!

Fia har legat sjuk idag så det var lite extra jobb pga detta. Hoppas hon är på benen imorgon igen.. Den senaste veckan har tagit hårt på henne och nu hade hon fått nån magsjukehistoria :S

Älskar det här bilden på syster och Kollanbollan..

Väntar nu på att filmerna ifrån gårdagen ska laddas upp på tuben!

Kram Madde

Duktiga hästar!

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 21:22:36 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Åh jag är så glad och stolt över våra fina hästar, skolhästar också - även om Navange & Elton inte börjat gå så mycket pga ålder och utbildning ännu.

Ture var ju först ut i LB:1, skrev ju lite om det tidigare idag, blev iaf första utanför placering på samma procent som mamma & Demeter :)
Ebba tog fina bilder ifrån framridningen:

Tuareg "Ture"

Sedan Sir Elton som startade först i LB:2Har ju varit sjukt dåligt med bilder på Elton så det är så kul att Ebba tog så många bilder på honom :)
Vi red ihop exakt 62% och domaren sa efter klassen att hon gillade honom (!) Kul :D Vi fick ingen placering men hamnade på plats 15 av 40 startande så det är ju inte fy skam inte..

Sist ut var Navange, som också startade sist i klassen, först blev jag lite stressad när jag fixade med honom innan och glömde tiden lite. Hade tänkt gå ut 40min innan men nu blev det ngt kortare men det gjorde inget alls och sedan var de lite före i tid så jag startade till och med lite innan min utsatta tid då jag kände mig färdig.
Kan vara lite svårt med dess yngre och orutinerade hästarna, man vill inte få för lång framridning så de tar slut men samtidigt måste de hinna se sig omkring, slappna av och komma till arbete.

Framridningen är något man måste lära sig hur man ska göra med varje häst och även känna av ifrån gång till gång, arbetet dagarna innan, väder, om det är en tittig tävlingsplats osv osv.. 30min är alltid minimum anser jag, man skrittar ju alltid i ca 10min innan man tar tyglarna och börjar jobba dem och sedan jobbar jag ca 10min - paus med skritt på lång tygel ca 5min - sedan igång och så in på banan :D
Rangun rider jag lite längre ca 45min innan start.

Så för att återgå till Navange så kändes han taggad redan på stallgången där han stod och såg förväntansfull och lite mallig ut :) Det  var välbehövligt med badet han fick innan också, vet inte när jag tvättade en så skitig häst senast - och då hade han ändå inte rullat sig idag :/
Ebbas mamma Carina skrek rakt ut när hoon kom och jag höll på med svansen "- Så äckligt!" eftersom skummet var alldeles brunt av leran :P hehe hon är lite känslig för smuts..

Tyvärr inga bilder på Navange eftersom Ebba åkt hem men pappa filmade och räknar med att få upp videos imorgon - om ni är sugna?


Vi kör på en gammal goding istället! Förra sommaren var detta..

Han skötte sig exemplariskt inne på banan och vi fick bara 6:or och 7:or genom hela programet :) Lite småsvajj här och där, lite klättrande på sargen ett par gånger, men han kommer bli "farlig" när han får mer styrka och bärighet :D 65% blev slutpoängen och en 8:e placering av 40 starter - inte illa för att vara första tävlingen i hans liv.

Måste tacka alla duktiga funktionärer som hjälpt till under helgen, vi har varit så många och det har gått SÅ bra och med mycket positiva kommentarer ifrån de tävlande. Vi har haft en härlig postiv anda och många nya förmågor har ställt upp, det har även varit ett väl fungerande schema där man har fått prova på de olika posterna som finns på en tävling och fått vägledning av "de äldre rävarna" som kan uppgifterna sedan tidigare.

STOR ELOGE till världens bästa syster Fia som haft huvudansvaret för den tyngsta biten - SEKRETERIATET - inte det lättaste visade det sig men tack vare hjälp ifrån grannklubben löste det sig till det bästa och det är nu flera som kan systemet och som såsmåningom kommer att kunna göra samma jobb. Ju fler vi är dessto lättare blir det för det blir mindre att göra om man är många :)

Härlig helg på Ekelund :)

Kram Madde

Tävling på hemmaplan idag

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 10:19:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Första starten avklarad!
Var väldigt nöjd med Ture efter min ritt i LB:1 lite springit/trippigt i traven stundtals och skritten var väl inte att hurra för. Galoppen kändes kanon och jag red verkligen bra vägar generellt, blev ganska besviken när ja hörde procenten på knappt 64% men efter att ha tittat i protokollet känns det lite bättre.
Däremot hade jag gärna sett nån 8:a i galoppen och såklart på vägarna, hälften av siffrorna var iaf 7:or sedan 6:or och ca 3-4st 5:or o de drar ju snabbt ner poängen..
Nu ska jag förbereda lille Elton som startar om ca 1h 😃
Kram Madde

Regn regn regn..

Publicerat: 2012-04-13 Kl: 21:54:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh jag dör - j*vla pissväder, vi ska ju ha tävlingar hela helgen :/

Är på Ekelund, blir ju såklart här hela helgen eftersom tävlingarna är (gäller att hålla sig borta hemifrån också för där sätter Anders och hans bror in vårt nya kök :P )

Idag har jag haft lektion för Åsa och projektet-tjejerna och ridit Elton, Navange & Ture. Rangun fick roa sig på skritten :P

Imorrn blir der fullt ös! Trevlig helg allesammans..

Kram Madde

Pictures

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 21:55:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Lite blandade bilder kommer här!
'
hehe Navanges bakdel som blir allt större och större, detta var för ett par veckor sedan..


Rocco rullar sig första dagen utan täcke för några veckor sedan


Snyggingen..


Fiskbensfläta i Ranguns svans, tycker det blir så snyggt att göra detta inför träning/tävling - det stora minuset är dock att det tar lång tid att göra tror denna tog ganska exakt 10min


Märket på mina nya ÄLSKADE stövlar! Puttsade upp dem ordentlig för några veckor sedan och tog dessa bilder

Sjukt snygga och sjukt sköna!

Supersmidigt med dragkedja iställef för att stå och "hoppa" i stövlarna..

Har varit på jakt efter Kiwis skoputs då vår är slut och jag även vill få tag på brun som passar till dessa godingar, jag har gett upp att söka i affärer så idag hittade jag på en sida på nätet ett paket med sju eller om det var åtta olika nyanser så det klickade jag raskt hem!
Nästa vecka borde det komma så då ska det puttsas stövlar kan jag lova!

KIWI är det bästa!


Såhär snygg var Navange när jag skulle rida för några dagar sedan :/ Det tog en stund att få fram hästen kan jag säga..


Samlingsbild på mina "vardagsstövlar" som jag tog för ett par veckor sedan efter en snabbputts.. Från vänster: "teddystövlar" ifrån Treadstone, de bruna favoriterna ifrån märket jag aldrig lyckas komma ihåg, Cavallo som jag haft i typ fyra år som är stoda både i fot och vad men perfekta på vintern då man får plats med tjocka strumpor, Petrie som jag fyndade för typ 1år sedan då de reades ut för ynka 1.500 - var bara tvungen att slå till, plus att de satt som ett smäck.
Sedan har jag ju även mina tävlingsstövlar som jag haft i ganska många år nu, 2007 tror jag de köptes så de har hållt bra för jag har inte haft dem bara på tävlingar. De användes dagligen i minst ett halvår då mina vardagsstövlar gått sönder och de var även med 1,5 månad i Tyskland osv..

Mina Königs, love them men svindyra :/


Jag har sprayat alla våra halsförlängare "Gummisnoddar" med röd/rosa färg då jag är less på att de hela tiden "får fötter" och försvinner..


Ett par av "bronsbootsen" som jag vann med Rocco, här på Ranguns hovar eftersom jag inte använder boots på Rocco mer än när jag rider ut och när han åker transport.

Kram Madde :)

Vågar man hoppas?

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 21:28:59 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

På att våren återvänt??

Så himmla skönt och härligt väder idag :) Love it!

Allt går så mycket enklare och blir roligare än att klaffsa runt i lera och kladd.. Vi har äntligen fått svar på Roccos blodprov! Inget smittsamt så våra tävlingar behöver inte ställas in eller liknande MEN vet inte om vi egentligen blev så mycket klokare av svaret :/ tyvärr. De tog "sänka" på provet och tydligen ska en häst ha 5 eller något lägre i sänka - Rocco hade 900 (!!!)
Detta tyder tydligen på en inflamation/infektion NÅGONSTANNS i kroppen - var är det ingen som vet, han får medicin nu och ett par dagar till sedan får vi ta nytt blodprov innan han kan sättas igång. Förhoppningsvis kanske det går att ta i slutet på nästa vecka, medicinen måste väl ha gått ur helt. Tänk om det kunde prata istället!

Känns som vi bara står och stampar, ända sedan han kom för typ snart 1år sedan så är det hela tiden nya saker som sätter stopp för träning/tävling.

Skrutten och jag på promenad i sommras..

Hästarna jag ridit idag har iaf gått riktigt bra allihopa :D Härligt dessa dagar när allt fungerar! Hera var superduktig på morgonen red några varv själv på utebanan innan vi sedan red ut med mamma och Fia. Navange var lite laddad idag, så det var inte bara svettig häst utan även svettig ryttare efter vårt pass. Började på utebanan för pappa harvade ridhuset, sedan gick jag in och red igenom LB:2an två gånger. Första rundan gick verkligen inte speciellt bra, han låg på i traven och i första galoppen satte han väldig fart - så där som bara han kan ;P
Andra rundan var så mycket bättre och det kändes som att han förstod allvaret och faktiskt lite kunde programmet och vart vi skulle. Det svåraste just nu är halterna där han lätt tänker bakåt, tränade ryggningar för några veckor sedan och detta gjorde han super så vet inte om det är därför han så gärna vill ta ett kliv bakåt efter halten. Detta är något av det "värsta" som kan hända och man dömmer (ska göra det iaf) ner detta ordentligt på tävling.
Sedan är det fortfarande ibland lite svårt med vänsterfattningen då det komme så snabbt efter skritten och jag hinner inte bli klar i tid. Det roliga med honom nu att HAN verkligen KAN och att jag känner så tydligt att när det blir fel så är det ryttarmissar. (Vilket det iof till typp 99% ALLTID handlar om när det inte blir som man tänkt sig)

Efter lunch red jag Rangun på utebanan i solen, jättefin men känner verkligen att det är SVÅRT med honom. Känns som det enda jag gör är att jobba form och tempo/takt, vilket ridningen handlar om men han släpper så lätt och så snabbt vilket gör att det blir svårt att göra några rörelser. Rider ju mycket skolor och förvänd galopp men skulle behöva träna in de förbaskade piruetterna NU! MEN då måste jag först ha förberett - dvs form, takt/tempo - utan detta fungerar det ändå INTE.

Gahh vad det är svårt att rida!
Rangun i ridhuset för ett par år sedan.. Han har blivit lite biffigare nu får jag lov att säga :)

Sedan var det Eltons tur, som idag fick jobba mycket skänkelvikningar som han nog hatar lite känns det som, iaf när man börjar. För det tar i regel ett antal gånger åt varje håll innan han infinner sig och trampar på, han kan ju men sjukt lat/bekväm! Mamma kom förbi och kommenterade hans fina gung i traven :D
Det var två gulliga tjejer i stallet som fick hjälpa mig att fixa Ture och skritta fram honom så tog jag sedan över så fick den andre skritta av Elton.
Ture var ganska svår/motspänstig i början, precis som han egentligen alltid är när jag inte ridit honom på länge. Lite dåligt samvete över att jag inte hunnit med honom mer senaste tiden, hästarna blir så glada och mår så bra av att bli ridna mellan sitt vanliga jobb som lektionshäst. Han blev iaf sitt fina mjuka jag efter en stund och hans bästa sida är absolut galoppen där han har så lätt för sig. När jag börjar rida honom så travar jag bara några varv innan jag sedan övergår till galoppen en stund eftersom det är mycket lättare att jobba honom i galoppen.


Jag och Ture i ridhuset tror det var förra vintern, här med kandar också :)

Ska sova tidigt idag men tänkte göra ett litet inlägg med bilder innan för jag har så mycket på mobilen som bara sammlas till fler och fler..

Kram Madde

Vet inte i vilken ände jag ska börja..

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 20:05:57 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Kan jag göra ett inlägg med bara en ledsen/nedstämd gubbe?
För det är precis som jag känner mig idag/ikväll.. Sov på Ekelund till idag då vi hade ett ganska långt och jobbigt möte igår så det blev ingen resumé av gårdagen här.
Det är väl bara att "ta tjuren vid hornen" - Rocco är sjuk MYCKET sjuk verkar det som faktiskt :/ Distriktsveterinär Göran Ström var ute igår fm och kollade och tog prover, vi skulle få svar idag men tyvärr icke..

Tycker om denna häst mer och mer och då känns det såklart extra jobbigt, och han är så himmla go och mysig, skulle vilja vara med honom hela tiden nu när han mår dåligt..
Han var så sjukt snäll igår när Göran var här också, vi trodde det hade något med tänder att göra men det trodde inte han däremot visade det sig att han var vass och eländig i munnen så raspning var nödvändig. Veterinären vågade dock inte ge något lugnande pga hans tillstånd så vi försökte ändå och OM han var snäll, med "bettstege" och raspar i munnen, Göran var helt förbluffad. Kul att man kan glädja sig åt NÅGOT iaf.

Igår var det Erik hoppning och både Elton och Navange gick, hade sån inspiration efter passet men nu vet jag inte hur mycket det blir med det. Båda gick bra, framförallt Navange där Erik byggde om och testade lite ideér på oss - fungerade mycket bra! Lovade att jag skulle se till att ha fler "hopp-poäng" till nästa gång, tror detta kan hjälpa honom extremt i utbildningen/utvecklingen också.
Mycket träningsvärk i låren idag som jag tror kommer av Eltons pass..

Rangun var fin idag men det var också iprincip vad jag red :/ skulle ju hinna med Navange också men tiden bara rinner mellan fingrarna.. Pga detta var jag verkligen extremt sur/arg på em innan min första lektion, känner verkligen sådan frustration när jag inte hinner det jag vill. Jag vill också ha TID på mig när jag rider, inte veta när jag sadlar att om 30min MÅSTE jag vara klar med ridning och iordningställande av häst. Fungerar INTE, det blir inget bra jobb - inte i mina ögon..

Navange i höstas, ganska mycket biffigare i kroppen nu ser jag :P

Hade först lektion för min dressyr-special grupp och sedan min måndagsgrupp, jag tävlade ju en måndag i mars så därför red de idag. Dressyrtjejerna fick träna på program inför helgens tävlinga på Ekelund, ponny Div3 på lördag och häst Div 3 på söndag.
Jag ska rida tre starter på söndag, Elton & Navange i LB:2 och sedan är det lite oklart med min start i LB:1 där jag nu funderar på Ture som jag tävlat och ridit mycket eller om jag ska ta Jolita som skulle behöva lite tävlingsrutin. Hon har bara startat en gång tidigare med en elev, har för mig hon var lite väl spänd då..

Jolita här tillsammans med "Ange"
eller
Tuareg "Ture"

Båda är skolhästar hos oss och går med i både barn och vuxen grupper!

Kram på er alla läsare (hoppas ni har en bättre vecka - flera har väl påsklov också?)

Madde


Städning!

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 20:04:35 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har vi haft städdag med inackorderingarna och jag tycker själv att vi fick väldigt mycket bra gjort :D Så härligt att få undan skräp, puttsa och fejja på anläggningen. 2h skulle vi städa men var färdiga ganska långt innan med de arbetsuppgifter jag ordnat till idag, på fredag är det dags igen eftersom det alltid är så att några inte kan om man tar bara en dag.

Imorgon ska vi försöka få iväg allt skräp till tippen, jobbigt men o så bra och skönt när det är gjort!

Tävlingen idag har jag knappt ens lust att skriva om :(
Elton var först ut och gick verkligen jättebra, en miss i första galoppfattningen där han blev lång och gick ur formen i övrigt är jag jättenöjd - stor skillnad emot förra starten i Strängnäs där han gick på nästan 62% Nu fick jag knappt 60% Tråååkdomare, nu har jag/vi iaf bestämt att vi åker inte till nån tävling där hon dömmer igen.

Rocco var fin i travdelen, flera 8:or, men i galoppen sket det sig totalt :/ Jag är säker på att något inte stämmer men mamma ska prova tömköra imorgon för att se om det blir någon skillnad.. Strax över 59% blev det på honom.

Grymt nöjd med Elton som gick som en klocka!

Hade min elev Ebba med som groom och hon fick faktiskt lite bilder på mig och Rocco ifrån framridningen :) Tack för hjälpen Ebba :)Han är ju sjukt fin att titta på..

Måste bara skriva om mina "måndagsbarn" de var så duktiga idag och lär sig så snabbt hela tiden. Idag tränade vi på övergångar mellan skritt och trav samt att sitta ned i traven.

Kram Madde

Kortis!

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 21:28:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir en kort/snabbt inlägg - måste duscha och sedan SOVA!

Igår var jag som sagt ute med massa trevliga människor - grymt bra kväll :) Red tre pållar igår Rocco, Rangun & Navange, det "dumma" vara bara att jag borde ridit Elton istället för Navange eftersóm vi insåg att jag inte kan tävla Navange imorgon då förbundet inte godkänt hans licens ännu :(

Idag har jag haft lektion för Ebba och så hjälpte mamma mig med Rocco som bettede sig ytterst märkligt i galoppen, ska bli spännande att se om vi klarar att styra runt på banan imorgon. Red även Rangun och så hade jag världens bästa "Groom-team Ottoson" som hjälpte mig med putts av kandar och häst. Tusen tack!

Väl på tävlingen gick det ruskigt bra på framridningen - han var så mjuk och fin i handen, allt flöt på så enkelt och bra. När jag sedan kom in i ridhuset så tappade jag en del ev den fina energin jag hade ute och han tittade lite på de påskliljor och rosa papper de hade på bokstäverna. Under programmet blev han  faktiskt bara mer och mer rädd för de där eländiga bokstäverna och deras utsmyckning ju längre jag red men tog mig iaf igenom med ca 3 större missar. Underlaget var inte heller av bästa kvalite, ojämnt.
Blev minst sagt snopen när vi hörde resultatet i högtalarna 56,73% :( jag var verkligen inte nöjd med min prestation men så dåligt var det verkligen inte och när jag tittade på filmen efteråt så ser han så mjuk och fin ut - fin form! Men men vad gör man, trist med sådana domare och imorgon är det hon som dömmer igen.. Hmm jaja

Om jag jämnför med i Katrineholm där han var sjukt spänd, vi rev staket och missade grovt flera gånger i galoppen så förstår jag faktiskt ingenting - där fick jag strax över 58% och nu såhär trista poäng..

Elton var iaf grymt fin då jag red honom nu på kvällen!

Kram Madde

Påskmiddag avklarad

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 22:21:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss hemkommen ifrån påsk/släkt-middag hos mormor och morfar i Strängnäs. Mycket gott och trevligt :D Skulle egentligen stannat i Strängnäs hos Karin men flyttade det till imorgon istället då middag ändå drog ut på tiden och jag kände mig smått seg överlag.

Idag red jag bara Rocco en kort stund i ridhuset, hade förträngt att div 3 laget på ponny skulle ha banhoppnungsträning på fm så det blev ingen mer häst - Navange var tanken men nu fick han vila idag istället för imorgon.

Imorgon ska jag åka till stallet på fm för att rida Navange, Elton, Rangun (se om han är ok) och Rocco. Mamma ska försöka hinna hjälpa mig också. Navange & Rocco ska jag tävla på måndag i LB:2 i Botkyrka & Rangun skulle ju gå MsvB:5 på söndag men han måste ju vara ok och igår var det mycket bättre så förhoppningsvis ska jag kunna känns lite på honom imorgon. Hursomhelst så "slipper" jag inte undan ändå för mamma sa ikväll att jag fick ju låna Bellmannen, stackars gammelman ska alla ut och tävla på honom :P
Vi får se helt enkelt..

Vad liten jag ser ut på bilden :P
SEGER på Strömsholmstävlingarna 2006 med guldhästen Arrobell i FEI's mästerskapsprogram f. juniorer!

Kram på er/
Madde

Jul?

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 08:39:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad är det för skitväder?!!!
Sitter och äter frukost på Ekelund tillsammans med Charlotte och det vräker ned för tillfället snö men nyss regn.. och 0 gradigt på termometern :/ Blää.. Skulle ha skrittat ut en sväng på Elton men det lär inte bli av i det här vädret.

Igår hade jag lektioner mellan 19-21 och när jag kom in var båda datorerna upptagna så det blev inget skrivet om gårdagen. Red Hera & Navange, longerade en pigg Rocco och Jimmy "Sadeldoktorn" var hos oss på sen em/kväll för att titta efter en sadel till Limit och så kikade han även på Navange som ska få en Keiffer dressyrsadel att ha då han går i verksamheten. Han tittade även på mina båda, Rocco & Rangun eftersom jag är lite missnöjd speciellt med Roccos som jag inte tycker ligger still och åker fram. Har ju ridit dem båda i Amerigon sista tiden.
ÄLSKAR Amerigon, har den på fyra hästar just nu :P Roccos låg inte så bra - vi ska nog byta stroppar då den har korta stroppar vilket kan göra att den då ligger bättre sedan (sadelgjorden hamnar nu på fel plats) Ranguns låg bra men det gjorde även Amerigon på dem båda. Får se om vi på sikt ska byta en av Cobrorna mot en Amerigo kankske, älskar dock båda sadlarna och de passar på så många hästar men de är alldeles för dyra för att få gå med på lektioner om man skulle göra så istället..

Sadlar´sadlar sadlar - en HEL vetenskap, precis som allt annat i denna värld :P


Bild ifrån förra helgens vinnarlag igen!! :D

Idag ska jag nu ut och sätta full speed så jag kan åka vid 12 för jag måste hinna duscha osv innan vi ska på påskfika på Vansö halv två och sedan påskmiddag hos mormor och morfar.

Glad Påsk!

Kram Madde

Vilken solig dag!

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 20:46:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började dagen med en tur ut i skogen på Hera tillsammans med mamma/Thaleia & Fia/Demeter.. De duktiga treåringarna  är så skötsamma och jag tycker speciellt Hera har lärt sig en del, svårt att uttala mig om Thaleia eftersom det bara är mamma som suttit på henne sista veckorna.

Foto:Erika T
Tänk vad tiden går - detta är ju sötaste Hera på sommarbetet som föl för snart tre år sedan..

Efter unghästarna hade jag en 1,5h uteritt för en elev hos oss som hade besök ifrån England så jag fick träna på min engelska också :P Själv tog jag Navange och de fick rida Ture, Gent & Grappan.. Alla skötte sig så bra och vi stötte bland annat på en STOR skogsmaskin mitt ute i skogen, Navange är en sådan ängel och så bussig ute (eller ja alltid) han har ändå knappt gått ut sedan i höstas..
Mamma tyckte jag skulle ta Jaqueline men jag envisades med att Navange skulle få gå - vilket han gjorde så bra i täten :D

Sen lunch blev det och sedan intag av hästar, jag han mocka lite hagar och så vips stod E-G Haking på stallbacken och det var dags att bygga hinder till em/kvällens träning.
Jag red lille Elton och vi kan väl säga att han fick bekänna färg :P stackarn var helt slut efter uppvärmingen :S Så duktig var han iaf även om jag själv red som en kratta ibland.. Jättenyttiga övningar var det! och läxor fick vi till nästa tillfälle..
Tyvärr var det ju ganska få som var med, två grupper blev det, förstår inte riktigt varför för förra året när han var så var det knappt man fick plats och alla var verkligen SÅ nöjda och överförstjusta i honom och hans övningar/metoder.
Haking ju en mycket eftertraktad hopptränare men han lägger mycket tid och vikt vid det mentala och vid de kurser vi hade förra året var det flera dagar/pass som varvades med mycket teori. Han har flera mallar/stenciler där man fyller i och analyserar vad som fungerar och inte, när det fungerar och inte osv..

Tyvärr inga bilder/filmer för Charlotte som jag gav kameran skulle rida i första onsdagsgruppern. Andreas fick iaf kameran till andra passet så det borde bli lite på Fia & Kollan iaf :D

Jag & Limit vid Haking-träningen i sommras!

Kram Madde

MsvB:5

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 19:16:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

När jag åt frukost imorse kollade jag lite snabbt igenom MsvB:5 som jag ska tävla på söndag (om Rangun är frisk till dess förstås)

Blev SÅ glad för det är ett superkul och trevligt program, är ganska säker på att jag inte tävlat det på iaf 6år..
Medelsvår B:5 2005
Bana 20 x 60 m Maxpoäng 490
Kandar Tid ca 6 minuter
Bed.gr. Plats Rörelser Koeff.
1. AX Inridning i samlad galopp
X Halt – Hälsning
XC Samlad trav
2. C Höger varv
CM Samlad trav
MXK Ökad trav
KA Samlad trav
3. Övergångarna vid M och K
4. A Vänd rätt upp
DX Vänster öppna 2
5. XH Vänster sluta 2
6. HCM Samlad trav
MBF Mellantrav
FA Samlad trav
7. A Vänd rätt upp
DX Höger öppna 2
8. XM Höger sluta 2
9. MCH Samlad trav
HIB Mellantrav
B(P) Samlad trav
10. Mellan
B och P Övergång till samlad skritt
P Vänd till höger
Mellan
L och V Skrittpiruett till höger
11. Mellan
L och P Skrittpiruett till vänster
Samlad skritt till V
12. Den samlade skritten PL(V)L(P)LV
13. VEIM Ökad skritt
MC Samlad skritt 2
14. C Samlad vänster galopp
CHS Samlad galopp
Medelsvår B:5 2005
Bed.gr. Plats Rörelser Koeff.
15. SI Halvcirkel med 10 m diameter
IR Halvcirkel med 10 m diameter i förvänd galopp
RB Samlad förvänd galopp
16. B Galoppombyte i språnget
BPF Samlad galopp
17. FD Halvcirkel med 10 m diameter
DB Höger sluta 2
18. BR Samlad galopp
R Galoppombyte i språnget 2
19. RMCH Samlad galopp
HEK Mellangalopp
KAF Samlad galopp
20. FXH 3 galoppombyten i vart fjärde språng 2
21. HCMR Samlad galopp
RI Halvcirkel med 10 m diameter
IS Halvcirkel med 10 m diameter i förvänd galopp
SE Samlad förvänd galopp
22. E Galoppombyte i språnget
EVK Samlad galopp
23. KD Halvcirkel med 10 m diameter
DE Vänster sluta 2
24. ES Samlad galopp
S Galoppombyte i språnget 2
25. SHCM Samlad galopp
MXK Ökad galopp
Före K Övergång till samlad galopp
26. K Galoppombyte i språnget 2
27. KA Samlad galopp
A Vänd rätt upp
AX Samlad galopp
X Halt – Hälsning
Utridning i fri skritt


Blev lite konstigt när jag kopierade hmm jaja..

Svåra grejjer innehåller det men tror det kan passa oss, trotts att det är tre travlängningar som inte är hans bästa sida. Jag tänkte passa på att rida igenom detta på fm för mamma skulle ändå rida LB:2 med Demeter men han var halt :( Jag hoppas att det är pga ett pyttelitet sår han har på insidan av skenbenet men har har aldrig tidigare varit halt pga sår så ev kan det vara en hovböld men fick ingen reaktion med visitertången idag, kan dock ta nån dag till innan hästen markerar med tången. Bara vänta och se.. :(
Min älskling..

Så nu kan jag alltså inte träna någon av mina två egna hästar :/ Tur jag har mina "projekt" Elton & Navange samt ytterligare ett helt stall med hästar :P

Elton var kanonfin idag!! Red i solen på utebanan och jag tror han gillar bättre att gå där ute än i ridhuset vilket betyder att uthomhustävlingar nog kan bli hans grej! Idag var det mycket galoppfattningar och övergångar på hans schema och jag red även en del uppridningar i galopp till halt, han har ju lätt för att bromsa/stanna men hamnar i framvikt och hänger sig i handen vilket jag såklart inte vill. Så många sådana övergångar och det är då viktigt att vara stadig i handen utan att bli hård och kvar så man får motstånd - hästen ska alltid tänka framåt - så en mjuk och som jag kallar det vägvisande hand.
Jag har ju faktisk tre hästar på ganska exakt samma nivå nu, både Rocco 6, Navange 7, och Elton 5 är stadiga i LB och planen är LA innan sommaren kommer med samtliga.

I söndags köpte jag ett superstort minne till datorn så jag håller nu på att kopiera över alla bilder och filmer ifrån tävlingar, skulle bara ta nästan 1h att få över allt. Känns bra att ha alla bilder på ett extra minne om datorn kraschar vilket inte känns alltför långt bort då den ibland lever sitt eget liv och är sjukt varm när det är igång.

Kram Madde
Ny vecka med skitväder

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 22:10:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir galen på detta pissväder, kallt och blåsigt plus att ena stunden är det sol för att typ två minuter senare toksnöa/hagla :S

VILL HA VÅR & SOMMAR NUUUU!

Rangun på promenad i Finspång för snart två år sedan..

Idag när vi red treåringarna så var de så duktiga och Hera verkar ha fattat det här med att trava under ryttare nu, stor skillnad mot förra veckan. Nu vill jag prova rida i ridhuset! Men fortsätter det blåså såhär så är det bara dumt för det blir mycket de kan vara rädda och lyssna efter :/

Idag var Navange så himmla duktig, han har fått vila lör-sön vilket verkar gjort honom gott. Gjorde några riktigt bra enkla byten och galoppfattningar är ett återkommande moment i vår träning tillsammans. Han har det fortfarande jobbigt med dessa och att få plats med sina enorma bakben men det blir bättre för varje vecka nu :) Ska bli kul att få med styrka och bärighet i galoppen så man kan komma igång med att träna byten såsmåningom, men det är nog ett par månader bort.
Insåg för nån vecka sedan hur mycket jobb jag faktiskt lagt på honom under snart 1år i vår ägo och Gunilla som nu sett honom lite mer är helt förundrad och överväldigad över våra prestationer. :D
Känns kul att få bekräftelse för det man gör!

Jag och Navange i höstas..

På måndag ska han göra sin debut på dressyrbanan, LB:2 i Botkyrka dit även Rocco och Demeter ska med. Får dock se hur det blir med Rocco med tanke på hans sår i mungipan som inte vill läka, har knappt ridit sedan förra helgen :( Mamma ska rida Demeter iaf..
På söndag ska Rangun också till Botkyrka men då är det MsvB:5 som gäller, ska bli sååå kul att rida nått annat än MsvB:4an så vi nog båda är ganska uttjatade på och jag tror faktiskt inte jag tävlat det på just Rangun tidigare..

Det är inte så vanligt med MsvB:5 på tävlingar och jag tror det mycket kan bero på att det är en lite svårare rörelse med - 3 byten i vart 4:e på en diagonal..

Kram Madde

Lite mer bilder ifrån helgen..

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 11:58:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia kom 2.a med kolibri i Örebro nyss!!! GRATTIS
http://online.equipe.com/sv/class_sections/41557/resultsI fredags hade jag maskerad-dressyr med så söta deltagare..

Karolina Nylander vann maskeradklassen med sin söta ponny som hade rosa rosor i manen och Karolina var en liten älva.

Ulrica Björklund vann LC:1 med skolponnyn Karaat, tyvärr valde hon att inte klä ut sig :(


"Min" Ebba Ottoson vann LB:1 med Gordgeous Boy som här föreställer "Blixt Gordon" och "Blixt Ebba" på ryggen..


Bakdel.. hehe
Fia spänner sadelgjorden på framridningen.


VRID OM HANDEN FIA! Sa till henne på framridningen, då hon gärna "lägger" handen - TUMMEN ÖVERST!
ajabaja..

Mitt protokollSå såg det ut.. Nöjd med att jag fick till skrittpiruetterna hyfsat för det har skurit sig igen med dem känns det som :/
Tycker att domaren Agneta Nylander dömmer bra och likvärdigt med hur jag kände det, hon dömde förra helgen också. Är lite missnöjd över att jag inte fick 8:or på uppridningarna, åtminstonde den första.

Kram Madde

This is the year!

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 11:11:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det är nu det händer, det är nu det VÄNDER!

Vi slutar att be om ursäkt för att vi finns och vi visar att vi kan.


Igår avgjordes första omgången, av tre, i Div 1. VI VANN!!!!
Härlig start.. Från vänster: Jag & Rangun, mamma & SKOLHÄSTEN Uranos, Dorthe & Mr Atom samt Sofia & Arrobell.

Rangun gick igår som den stjärna han är. HELT avspänd och så härligt att verkligen kunna komma till ridning. Vi red ihop 65,435% vilket gav oss en blå rosett. Domaren frågade vid prisutdelningen "-Varför red du så fort i traven?" Jag svarar "- Ehh ja du" typ.. och hon fortsätter "-du hade vunnit annars" !!!
Gaaah vad man blir sur på sig själv då! Men sedan är det ju en bedömningssport och nästa domare kanske tycker tvärtom.. Så det enda man kan göra är att rida efter vad domaren "vill se" dvs att man behöver ha lite kännedom om vad domaren gillar och inte.

Vi behöver dock träna på det här med prisutdelningar :S Rangun gillar ju som bekant INTE att man fäster rosetter, prasslar med påsar osv i hans närhet :/ därav sitter båda mina rosetter på sadeln/stöveln. Han har även mycket svårt för att stå still..
HJÄLP! Nu drar ja!

Har insett i veckan då det känts väldigt kämpigt med Rangun att det jag skrivit tidigare i sommras/höstas har ändrats.. Angående Rocco och att han är det absolut svåraste häst jag ridit - Nu när jag hittat alla knappar och han blivit mer och mer ridbar, han var ju trotts allt bara som inriden då vi köpte honom.
Rangun ÄR, HAR och KOMMER alltid att vara den svåraste hästen. (Stor punkt) :P

Extremt känslig, envis, extremt flyktbeteende och ett stort stort hjärta. HAN är den svåraste hästen - that's it!

Mamma & en av våra fina skolhästar URANOS var såå nära en placering ii DEBUTEN i MsvC, bara några ynka poäng saknades. Tänk att vi har så fantastiskt fina skolhästar, det är inte många som har det - men det tror jag många inte förstår. Hos oss finns ju även möjligheter om man är duktig och har ett seriöst INTRESSE för hästen att få tävla och träna på helt andra sätt än e den vanliga verksamheten.
De flesta ridskolor hyr absolut inte ut sina hästar på vare sig tävlingar eller som delfodervärd/medryttare. Vi har verkligen högt utbildade hästar och detta skapar väldiga förutsättningar för dem som har intresse av mer än lektionsridning. T.ex D-ponnyn Ronjah skulle kunna gå SM, han har extremt lätt för sig och älskar att arbeta. Hon har startar FEI-programen med Fia när hon fortfarande tävlade ponny.

Hur många ridskolor har hästar/ponnyer som kan tävla Msv klasser?

Fia & Arrobell är ju alltid ett säkert kort, han kan MsvB:4 utan och innan den hästen :P Igår hade de dock onödigt många missar (lycka för mig iofs eftersom jag då slog henne i resultatlistan) hehe

Så har vi även Dorthe Pedersen med sin fina Mr Atom, en mycket rörlig svart liten katt. (mamma har suktat efter honom ända sedan de köpte honom, var han 3-4år då tror jag)

Kram Madde
RSS 2.0