Tidig julklapp till Sofia...

Publicerat: 2014-10-31 Kl: 10:29:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På väg hem från veterinär besiktning av en styck hopp häst och den gick igenom! Så till helgen blir det en ny häst till i stallet.
Se  om Sofia kan lägga in någon bild.....och mer info. Ett litet sto blev det ser ut som Pommes!
Ann

Kyla 😁

Publicerat: 2014-10-30 Kl: 23:10:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uhuu hatar kylan som kommer nu 😩
 
Avskyr att frysa och jag är inte den typen som gillar att klä mig som en Michelingubbe!! 
 
Grattis Carin fd. Åkesson som vann utlottningen på privatlektion för mig som tack för att man röstade till Årets Eldsjäl 😃
 
Kram Madde 

Lång onsdag..

Publicerat: 2014-10-29 Kl: 22:19:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är SÅ glad över att ha Jossan i teamet/familjen!! 💙 denna vecka har hitills varit fullspäckad och halvkaos så hon är guld värd. 
Träningen på Segersta gick mkt bra - skulle vilja få träna fler pass i veckan - Mille var fin 😃
 
Vi blev lite sena iväg och sedan lyckades vi hamna i broöppning så blev ju sjukt sen till min GK kurs.. De fick starta utan mig med böckerna. Sedan var jag med en stund på ridklubbens styrelsemöte innan jag hade kvällens sista lektion. Hoppgruppen eftersom mamma också behövde vara med på mötet.
 
Nu är det definitivt sovdags 😴
 
kram Madde 

Älskar värmen........

Publicerat: 2014-10-28 Kl: 22:52:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inga långkalsonger idag - toppen. Men det har varit en tuff dag inte mycket vila. Började med två dressyrpass på bästa systrarna Demeter o Melete. Det blev lite korta pass eftersom det är träning på Segersta imorgon em.
Sedan var det dags för träning med John Ricketts. Man är mentalt slut efteråt så mycket att ta in och lyssna och se hur han arbetar med Rocco.
Har många tankar som snurrar i huvet och inser att vi rid människor hoppar över hanteringen på marken. Hans system går ju ut på att få hästen bli mjuk och avspänd och kunna kontrollera flyktbeteendet. Jag inser att om man lägger ett antal månader på unghästen i hantering på marken så vinner man mycket tid längre fram. Det kommer ju ta lång tid att träna Rocco men är övertygad över att till våren så är det en "ny" häst. Som både kommer vara modig och insett att det är bekvämare att slappna av än att fly eller stänga av.
Han är redan mycket bättre men det handlar ju om att jag måste lära mig systemet och bli snabb både med linor rep och att läsa av Rocco.
Han är mycket metodisk vi höll på i nästan tre timmar men då pratar han ju mycket med mig och tillverkade också en grimma som jag ska kunna använda för att töm köra. Kan ju säga att mitt sätt att töm köra går ut på att träna hästens kropp medans hans går ut på att träna "hjärnan".
Svårt att beskriva i bloggen då han pratar engelska hela tiden så man har alla ord på "fel" språk i sitt eget huvud.
 
Jag är sjukt sugen på att ha en unghäst att jobba med. Som John säger att det tar ju längre tid att träna om en häst som Rocco än att ha en helt oinriden häst.
Spännande är det i alla fall. Kul med nya utmaningar. Mycket känner jag igen från tidigare träningar som vi hade på 90 talet då en annan amerikan kom hit ganska ofta John Moore heter han. Han hade både clinics samt att andra kom hit med sina hästar för att få hjälp.
 
Så det händer en hel del på ridskolan.
Ann
 

Höstvärme!

Publicerat: 2014-10-28 Kl: 21:02:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick de flesta gå ut utan täcke i solen! Arrobell passade på att rulla sig såklart.. Dock alltid bara på vänster sida 😃
Man kan inte tro att gammelgubben är 23!
 
kram Madde 

Datorer..

Publicerat: 2014-10-28 Kl: 06:15:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Varit utan dator i 1,5 vecka nu.. Den har kraschat totalt verkar det som 😓 
sjukt bökigt att blogga från mobilen :/ har såklart hänt mycket sedan ja skrev sist men blir så smått att knäppa på mobilen o bokstäverna blir fel..
Höstlov denna vecka = extra jobb, halvdagsläger igår och flera privatlektioner hela veckan. Kul men extra stressigt förstås, är ju ett gäng hästar man ska hinna med att rida också..
som tur är har vi fått tag på en "ny" tjej i stallet, Jossan S är gamal elev uppväxt på ridskolan som varit i Tyskland några år och nu ledsnat o kommit hem igen. Så hon har gått in på praktik-tjänsten 😃 Toppentjej!
eftersom det är lov finns även någon riktig stalltjej som dyker upp, Hanna E var med heeela dagen igår. 
Åkte med mig både till och från stallet.. Kul med ungdomar som vill VARA i stallet!! 
 
Kram Madde

Söndag kväll o mörkret är här på riktigt.....

Publicerat: 2014-10-26 Kl: 22:15:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helgen har ju rullat på med både arbete och nöje... startade lördag morgon med mina vanliga lektioner och det var hoppning på schemat. En gammal övning som alltid funkar med fokus på rytm och att även kunna vända upp på kort väg på hinder.
Så kul med alla duktiga elever och hästar. Efter lunch var det dags för weekend. 3 vuxna med sina barn/ungdomar- Jag och Sofia skötte denna kurs och Sofia hade hand om lördag kvällen då jag o Jocke var på 50 års fest i Eskilstuna. 80 tals tema och jag var nog ganska nöjd med min utstyrsel då bästa vännen låna ut en hel massa smycken.
Madde red ju finalen i div II i Katrineholm och eftersom vi sålt Hera så fick hon låna Demeter av mig som hon aldrig rider annars. En fin tredje plats blev det individuellt och det blev även tredje plats för laget både för omgången och totalt.
Idag så var det ju andra dagen på kursen som jag o Sofia delade på. Ledig söndagkväll då bästa Carina E hoppade in på mina kvälls lektioner så det blev familjemiddag i Strängnäs.
Så en bra helg helt enkelt. Men mörkret det är ju lite tungt men man vänjer sig väl.....
Imorgon så är det halvdags läger på förmiddagen. Så nu är nog dagen slut..
Ann
Mycket gammal bild på Demeter får det bli
 

Ledig kväll jippi

Publicerat: 2014-10-23 Kl: 23:04:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt med ledig kväll som började med även ledig em. Började dagen med härlig uteritt i snål blåst med galopp på fält kan man ha ett bättre jobb?
Imorgon är det lektioner tidigt. Först en privat lektion och sedan fredags morgon ridning som vi har startat i höst varannan fredag.
Så kul vi har snart fullt i alla grupper på ridskolan!
Tur att vi har så många fina hästar.
Nu gäller det att ladda inför helgen då vi har en kurs bokad med både vuxna och barn/ungdomar. Madde ska iväg och tävla på min pålle då vi ju sålt Hera och det saknas ryttare till finalen i div II allsvenskan som går på lördag.
MRK:s lag ligger ju på delad första plats inför finalen så håll tummarna.
Själv ska jag på en 50 års fest.
Så nu väntar kudden..
Ann
Fina Hera.....

Ledig kväll jippi

Publicerat: 2014-10-23 Kl: 23:04:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt med ledig kväll som började med även ledig em. Började dagen med härlig uteritt i snål blåst med galopp på fält kan man ha ett bättre jobb?
Imorgon är det lektioner tidigt. Först en privat lektion och sedan fredags morgon ridning som vi har startat i höst varannan fredag.
Så kul vi har snart fullt i alla grupper på ridskolan!
Tur att vi har så många fina hästar.
Nu gäller det att ladda inför helgen då vi har en kurs bokad med både vuxna och barn/ungdomar. Madde ska iväg och tävla på min pålle då vi ju sålt Hera och det saknas ryttare till finalen i div II allsvenskan som går på lördag.
MRK:s lag ligger ju på delad första plats inför finalen så håll tummarna.
Själv ska jag på en 50 års fest.
Så nu väntar kudden..
Ann
Fina Hera.....

Nu är vintern här känns det som.....

Publicerat: 2014-10-22 Kl: 23:22:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu önskar jag mig ett isolerat ridhus. Fy vad kallt idag. Hade helst ridit ut men inte så skönt med blåsten och alla speedade hästar. Så det fick bli bommar med Melete som så småningom blev riktigt fin och avspänd på cavaletti bommarna.
Dressyr med Demeter och markträning med Rocco som börjar bli riktigt duktig får jag lov att säga. Nästa vecka kommer John tillbaks igen för mera träning.
På eftermiddagen så fick det bli ett pass på Palmir. Madde red W-T samtidigt det är många lektionshästar att utbilda och Madde gör ett stort jobb hon har ridit även Keir o Aztor idag förutom sina egna också.
Ikväll har jag varit nere på medlems möte i IOGT lokalen. Ridklubben arrangerade detta och hade även ett förra veckan. Kul att så många har kommit på dessa två möten. Mötet var till för att informera om ridklubben och ridskolan.
Så ikväll har jag bara haft en lektion min sista som hoppade alla hästarna och eleverna var så duktiga som vanligt....alla våra hästar gillar verkligen att hoppa.
Imorgon är det tandläkar dags......se om jag hinner köpa ny dator också.
God natt
Ann
Bästa Emma o Aztor
 

Hoppdag idag...

Publicerat: 2014-10-21 Kl: 23:17:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppträning för Erik idag. Jag red Bosson o Jaqueline och båda var super att rida. Vi hoppade en rolig bana med  fokus på rytm och att få bra vägar mycket ur sväng och några relaterade avstånd.
Så kul när allt stämmer när man hoppar och det känns enkelt!
Madde red Calima o Palmir och Sofia Magic o Millet.
 
Har hunnit med en tur i skogen med hundarna innan kvälls lektionerna. Blir allt för sällan.....
Ingen träning på Segersta denna vecka heller så vi får hålla oss till nästa vecka.
Lektionerna ikväll gick bra hästarna är super så kul med alla fina hästar. De nya hästarna är så duktiga och lilla Siri blir man ju alldeles kär i.
Nu är det sovdags.
God natt
Ann
 

Min fina gula...

Publicerat: 2014-10-19 Kl: 21:16:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tävling idag hemma och start på Melete. Hon var så avspänd och fin på utebanan blev spänd på tävlingsbanan men ändå ridbart. Var så nöjd efteråt hade väl trott att det skulle generera mer poäng men men det är ju bedömnings sport så det är bara att gilla läget.
Sjukt stadig och bra i formen trots sina 4 år i alla fall. Ryttaren är nöjd.
Nu får hon allt vila några dagar. Ska lägga in en längre vila närmare jul det behöver hon. Ska försöka att rida mest ut nu.
Det blev i alla fall två placeringar för MRK med Veronica W o hennes fina också unghäst i samma klass samt Nina W med sin nya fina unghäst också. Div 4 laget kom 3:a.
 
Hoppas få träna i veckan men risk finns att det ej går då Mads är på tävlingar större delen av dessa två veckor han var ju i Oslo och red två hästar med fina placeringar i alla starter. Nästa vecka åker han tidigt till Finland tror jag denna gång med  Weine. Vi hoppas på att det kan hinnas med träning på onsdag vi får se annars blir det först veckan därpå.
Ann

Vilken hästman.....

Publicerat: 2014-10-17 Kl: 22:31:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag var ju John Ricketts här igen o jobbade med 2 hästar från 13 till ca 17.30. Han är mycket noggrann och så duktig med hästarna. Vore kul om Ridklubben kunde ha en clinic med John här på ridskolan.
Förutom att han är så duktig på hästar så är han även rolig och vill verkligen att man förstår vad han menar - pratar ju bara engelska för det mesta även om han förstår svenska.
Jag inser att jag har mycket jobb framför mig med Rocco. Men som John sa att allt arbete man lägger på en häst har man igen på nästa häst och alla som kommer därefter.
Helt såld är jag i alla fall. Ska tillverka en docka och ha vid häst träningarna......
Inser att vi rid människor lätt bara rider på även när vi har problem istället för att lösa problem och se till att vi verkligen får en avspänd häst där vi kan kontrollera att hästen är "soft" och utan "tens" som han säger.
Ann

Regn o rusk...

Publicerat: 2014-10-16 Kl: 22:32:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grattis bästa Sofia!
Hipp hipp hurra på din födelsedag!
Idag har vi hunnit med födelsedagslunch för Sofia. Bästa svärmor o mamma o pappa kom hit så vi fick fira Sofia och imorgon blir det mera fira på kvällen.
Efter lunch var det bara att kasta sig i bilen för en tur till Södertälje och mina elever där. Idag var de 6 stycken så det blev en ganska lång eftermiddag och mörkt innan vi var klara.
Roliga hästar och elever!
Imorgon så är det dags för John Ricketts igen och framåt kvällen är det Äventyrsläger. Lördag ska jag vara chaufför
och coach. Söndag är det tävling här hemma och om allt går som planerat så ska den gula fina Melete starta.
Ridsport kom idag och där kunde man läsa att vi nog valt rätt hingst till våra ston.
Diero Lux N som bara är 3 år har betäckt hela 99 ston och tredje högst använda hingst av alla hopp hingstar.
Snart är det dags för nästa dräktighetsundersökning så vi håller tummarna.
Såg att en annan ung dressyrhingst fått många ston också och det är Bergåkras Amaranth som har Troll som morfar mamman är alltså tillverkad här.
Tomt i stallet utan Hera det var ju fjärde genarationen då hennes mormors mor var min första egna stora häst - Fatale. Så nu är den sagan slut........
Grattis!
 
 
Ann
 

Glöm inte att rösta på mig!!

Publicerat: 2014-10-15 Kl: 22:47:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Tack 💜

Tråkig höst

Publicerat: 2014-10-15 Kl: 22:24:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då var vi en häst mindre i stallet - äntligen - även om det såklart känns lite tråkigt också på något vis. Vi har ju följt hästen heela livet, från födsel till inridning och hennes först rosett - en blå/gul (!) i våras..
Fina fina Hera vi hoppas att hon kommer att få det som en prinsessa hos sin nya familj och önskar dem lycka till.
 
 
Sista ridturen idag på em <3
 
Måste få klaga lite på det tråkiga höstrusket också.. Smådugg och grått :S Burr...
 
Idag har jag ridit en hel drös med hästar, känns i baken :/ har haft fel trosor på mig.. Inte smart!
På fm red jag dressyr på Calima, Palmir och Magic. Efter lunch hjälpte mamma mig med Mille och sedan Rangun. Därefter red jag Hera och sedan hade jag Grönt kort kurs 17-19'30 och så passade jag på att vara med i mammas hoppspecial med W-T kl.20-21
Duktig liten ponny vi köpt må jag säga. Efter det hade jag tagit på mig kvällsfodring och så skulle det ju lindas nattlindor på mina prinsar och mocka lite högar i boxarna.
 
Kram Madde
 

Man slutar aldrig förvånas....

Publicerat: 2014-10-13 Kl: 22:38:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helt slut efter dagen så var det då dags för lektioner ikväll. När detta plötsligt inträffar: En räv hoppar ner på läktaren från taket på cafeterian blir rädd för en av eleverna som är på läktaren och tar sig upp på taket igen sitter där och tittar på alla hästar och ryttare i manegen.
Jag bad alla sitta av men det var ingen som brydde sig av hästarna. Det var nog mest vi människor som blev exalterade.
Jag gick och öppnade ytterdörren så efter ett tag hoppade den ner på läktaren och spatserade ut helt enkelt. Mest sur på mig själv att jag inte hann ta någon bild eller glömde helt enkelt då jag var helt fokuserad på att hästarna inte skulle bli rädda.
Fin var den i alla fall.
God natt
Ann

TR - ändringar 2015!

Publicerat: 2014-10-13 Kl: 22:18:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Färre stopp och frivilligt kandar

13 OKTOBER 2014

VLING  Nya TR bjuder på överraskningar. Nästa år blir det fritt frammed 1,15-klasser på lokal hoppning. Samtidigt ändras reglerna för antalet olydnader. I dressyr blir kandar och sporrar valfritt.

Nya tävlingsreglementet är nu klart, och flera punkter har tillkommit som inte fanns med i förslaget. De nya reglerna för olydnader gör det både mildare och hårdare.
- Alla klasser till och med 1,15 innebär uteslutning efter tredje olydnaden, alltså oavsett om klassen har lokal eller regional status, säger Annika Pihl, ordförande i Ridsportförbundets TR-kommitté.

Från 1,20 och uppåt blir det uteslutning vid andra olydnaden, och det gäller även unghästklasser eller avdelning B, som i dag har tre olydnader som max. Målet är att det ska bli skillnad mellan tävlingar på utbildningsnivå och tävlingar där större krav ställs på hästarna. Ändringen fanns inte med i förslaget som gick ut på remiss i våras, utan dyker upp nu.
- Vi har diskuterat det här länge, och det är bland annat en djurskyddsfråga, säger Annika Pihl.

I nya TR blir det åter tillåtet för hästar att göra tre starter under en tävlingsdag – men bara upp till Lätt C dressyr eller 1,00-hoppning.
- Det ökar möjligheten för lektionsryttare att tävla, för alla tre starterna får inte göras med samma ryttare, säger Annika Pihl.

Bedömningen clear round var borta i förslaget till nya TR, men kommer tillbaka och får användas i 0,90-hoppning samt Lätt D för ponny och lägre klasser.

Ett förslag som överlevde remissrundan är att ekipage utesluts vid mer än 16 hinderfel, till skillnad från tidigare 20.

De nya åldersgränserna för ponnyryttare finns med i TR. Det blir tillåtet att tävla på ponnytävlingar till och med det år man fyller 20 år. Det blir en åldersindelning av ponnyryttarna i kategori C och D, en grupp till och med 16 år och en grupp 17-20 år.

Bakbensskydd är en annan punkt som lett till nya formuleringar i TR. Alla former av teknikskydd förbjuds på ponny och överdomaren får större möjligheter att agera när det gäller bakbensskydd. 
- Internationellt kontrolleras alla bakbensskydd, men det kan vi inte ålägga våra överdomare. Däremot får de möjlighet att agera om de anser att skydden spänts åt för hårt, och ryttaren måste då spänna om skydden, säger Annika Pihl.

Ett sent tillägg är att hjälm ska användas vid all hästbesiktning. FEI inför det inom dressyren, och Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion har beslutat att införa hjälmregeln för all besiktning.

Nytt för dressyren är en uppmjukning när det gäller bling och dekor på häst och ryttare. Förslaget att kandar och sporrar blir frivilligt har nu blivit verklighet. Nytt är att överdomare på dressyrtävling endast får vara överdomare och inte döma samtidigt.

För arrangörer innebär nästa år en hel del förändringar. Vid populära tävlingar eller klasser kan arrangören välja att ta betalt redan vid anmälan. All efteranmälan ska ske via TDB, och om en ryttare startar utan giltig licens så bötfälls inte bara ryttaren utan även arrangören som tillåter detta får böta 1 500 kronor.

Ridsportförbundets skriver på sin hemsida: ”Många ändringar i TR har fokuserat på ett ökat djurskydd och en ökad säkerhet för både hästar och ryttare. Dessutom har en grundläggande tanke varit att förenkla regelverket så att tävlandet blir enklare för såväl arrangörer som aktiva."

Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion, kommittéer och TR-ansvariga riktar ett tack till alla som på olika sätt hjälpt till i framtagandet av detta helt omarbetade TR i denna öppna process. Alla de enkätsvar från många medlemmar som kom in i våras har noggrant studerats och synpunkterna vägts in. ”Dessa synpunkter har sedan varit ute på remiss för att formas till denna slutliga version som nu är fastställd.

Trist start på veckan..

Publicerat: 2014-10-13 Kl: 22:03:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uhhh för denna måndag..
 
En sak har iof gått bra - Mille var väldigt fin, men han var också den enda jag hann rida idagens uppochned vända värld :/
 
Kram Madde

Fina hästar o superb tränare.....

Publicerat: 2014-10-12 Kl: 22:14:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja i fredags så var det äntligen dags för träning. Förra veckan blev det ju inget då Mads var på Flyinge hela den veckan.
Fick med mig båda mina damer Melete o Demeter. Oj vilka bra pass det blev. Mads är inte bara bra på att få en att rida bra  han får en även att mentalt ha rätt fokus och tänka positivt.
Man är alltid glad efteråt och full av energi och inspiration.
Melete var fantastiskt fin oj vilken galopp hon har den hästen. Sådan lycka att rida henne. Demeter var också mycket fin och nu börjar många saker falla på plats. Har ju känts lite motigt ett tag.
Idag har jag ridit båda och de var riktigt fina.
Imorgon blir en lång dag upp med tuppen blir det.
God natt
Ann

"Halv-dag"

Publicerat: 2014-10-12 Kl: 21:55:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var jag ledig drygt halva dagen :) Spenderades i sängen mestadels faktiskt, vaknade tidigt som vanligt men låg med datorn och gjorde även en del nytta. Beställde nya täcken ifrån Strömsbergs Gård samt lite grejer från Börjes. Saker har ju en förmåga att ta slut/förbrukas/försvinna..
 
Tyvärr finns inte de superbra Amigo täckena vi har till alla andra hästar utan fick beställa ett annat till lille Kirre som behöver ett mycket litet. Tror det blir bra iaf, måste dessutom vara rejäla i tyget eftersom valackarna går rätt hårt åt dem :S
 
Kom ut till stallet vid strax efter 15 och hade sedan en privatlektion kl.16. Därefter rakade jag Rangun som också dragit en framdoja :( = Pappa inte nöjd, mycket jobb eftersom han har Equi-pak, svindyra sulor fram.
Hann klippa halva Athos innan han skulle gå lektion, får ta resten senare i veckan. Är dessutom mycket missnöjd med min "nya" (köpte den på senvintern i år) klippmaskin som inte klipper som den ska. Var tillslut tvungen att gå och hämta den gamla maskinen men den låter något så fruktansvärt plus att skären är rätt slöa - klipper dock bättre än den nya. Ska komma ihåg att ringa och prata med företaget vi köpte den av imorgon för jag har många hästar kvar all klippa - sedan börjar ju dessutom allt om igen såsmåningom.
 
Jag har i veckan jobbat med hemsidan och ändrat en del på kurs/lägerfronten, dock ej helt klar men in och kika!
www.ekelunds-ridskola.se
Golden Kolibri
Sovdags nu, imorgon väntar en ovanligt tidig måndag nämligen...
 
Kram Madde

För fem år sedan...

Publicerat: 2014-10-12 Kl: 11:31:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

"Lång dag..

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 21:58:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj..

Vart lite kaos idag och kom inte in förens halv nio :S
De har tömt alla boxarna idag, görs tydligen varannan vecka, de mockar ju inte halmboxarna utan läggar bara in lite nytt varje dag. Och vi hade kunder som skulle komma kl 12 så det var ganska rörigt eftersom alla hästarna står ju i sina boxar hela dagarna så det vart en del omplaceringar och Sabines hingstar fick stå i varsit solarium under tiden..  De tittade på Santino och Freddy de var intresserade av Freddy men till ett lägre pris så vi får se hur det blir.. Sen kom det kunder på em igen tittade på två andra hästar jag fick visa en av dem en stund. 

Var supergod lunch idag med.. Kydklingfile' fylld med nån spenatblandning, potatis och stuvad blomkål.
Sabine hade köpt en hel påse med gott idag! 3st ckoklad grifflar, 2 äppelmosmunkar, och kakor som var typ som sega pepparkakor :D
På em red jag Jamie när jag hade lite tid över o de var bra att jag gjorde det då annars hade vi inte hunnit med honom idag eftersom jag skulle ridit 4 st o det slutade med 1,5 hästar Jamie och en stund på Daisy men sen tog Sabine över och det var bra för hon är fortfarande mycket istadig i höger varv  och jag hade ingen lust att hon skulle resa sig eller liknade igen.. Såg aldrig när hon red men Toon sa att Daisy var riktigt fin sen..
Bra.. Hon ska rida henne imorrn bitti igen, det kommer kunder sen som ska kolla på henne och typ 4 st till tror jag..

Licutos hann jag inte rida vart lite longering, Hamlet skulle jag också ha ridit men vart longering där med
:( Longerade även Rosi. 

På torsdag ska jag få halva dagen ledig :D för Elin ska ha de så då tyckte Sabine att jag m skulle ha det.. Nice då kanske det blir lite shopping..


Det var nog ungefär vad som hänt idag..

Bye.."
 

Vad tiden går.. Gick tillbaks fem år i bloggen (samma höst jag startade bloggen pga min Tysklandsresa).. 
 
Kul att kunna gå tillbaka och läsa o titta på bilder :D
 
Kram Madde

För trött för referat..

Publicerat: 2014-10-11 Kl: 18:02:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igårkväll började jag på ett inlägg i mobilen då jag lagt kmig i sängen till slut men ögonen gick i kors och fingrarna lydde inte så gav upp.
 
Igår var vi iaf på Segersta, jag hade med mig Rangun som fick massa skäll eller ja jag fick massa skäll av Frida (jobbar där) att han var för tjock!! Jo jag vet, ja försöker banta honom men det händer inte så mycket :S
Jag värmde upp honom och sedan fick Mads ta över då jag bland annat ville att han skulle testa ettorna på honom, sjukt fin blev han iaf efterhand och ettorna ska han nog minsann kunna lära sig inom en inte allt för lång framtid - min stjärna!
Mads tyckte också han kändes bättre än sist, även om vi fortfarande har mycket jobb kvar, sjukt knepig häst verkligen. Han påpekade även att han är en rolig häst att rida något jag verkligen kan hålla med om (de flesta dagar iaf ;P ) hehe..
Mamma hade med sig två hästar, Melete och Demeter.
Förhoppningsvis ska vi dit igen på måndag då får isf Mille följa med :) Jag är lyckligt lottad denna vecka som gått då jag fått hela 5(!) ordentliga pass för tränare. NÖJD och tack mamma som ställer upp förstås.. 
Mamma hjälpte mig med Mille tor och fre, han var väldigt fin båda dagarna och vi jobbar vidare på kommunikationen och att han ska vara med HELA tiden. Han blir väldigt lätt av/på. Vi fick igår till ett par riktigt fina travökningar också - svårt med honom då han är så stor, nu börjar dock styrkan komma då han tidigare dök i längningarna något han inte gjorde alls igår. 
Mamma apploderade nästan på läktaren :D Bytena känns bättre och bättre men det är INTE lätt inte... Mamma fick promenera med långpisk bakom och vi trampade honom vilket han börjar förstå väldigt bra. Kul!
 
Foto: Oda N. Jag och Mille vid förra årets julavslutning.. 
Jag har börjat fundera på årets nummer och jag tror det kommer bli något alldeles extra!!!!
 
Idag har jag haft en riktig stalldag, det har jag visserligen varje dag men idag var det lite mer avslappnat och som jag själv ville.
Började med att jogga Rangun på utbanan på morgonen, lite mockning och så uteritt i fantastiskt höstväder med Fia/W-T och Erika/Kirre. Båda dessa nykomlingar och gröna hästar börjar få ganska skapligt kondis och denna gång var inte kraften helt slut då vi kom tillbaks efter en tur "Runt sjön" - perfekt med nysladdad väg. 
Lite mer mockning, snabb lunch och sedan en privatlektion. Funderade sedan kort om jag skulle åka hem tidigt men ni kan ju själva räkna ut vad jag gjorde?
Tog och motionerade ytterligare tre hästar :D
Calima blev det tömkörning med, mycket länge sedan sist och hon var väldigt fin faktiskt. Kul att se så snabb utveckling med henne. Hera longerade jag och sedan ett kort dressyrpass på Palmir på utebanan.
Fina hästar har vi iaf!
 
Foto: Oda N. Palmir vid förra årets julshow, han har biffat på sig en del tycker jag allt..
 
Kram Madde
 
 
 

Dagens tidning!

Publicerat: 2014-10-09 Kl: 23:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stolt Rörd och Glad!!
 
Tack för den fina utmärkelsen 😊 

Torsdags-nöje!

Publicerat: 2014-10-09 Kl: 23:36:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

🐗🔫 pappa sköt just en söt liten gris utanför huset! Eländiga djur att böka sönder överallt!!

Fina lektionshästar har vi allt!

Publicerat: 2014-10-08 Kl: 23:16:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så stolt över alla hästar vi har. Men det krävs ju lite arbete att hålla bra nivå på dessa. Alla nya och unga hästar som behöver utbildas och tränas för att bli bra, Samt att behålla nivån samt vidar utbilda de äldre.
Tycker att vi fått in ett bra system på detta genom att inte ha för bråttom med att skola in dem i verksamheten.
Dessutom så tar det lång tid innan de går fullt i verksamheten.
Nu har vi ju en liten "rackare" Keir, idag har Erika varit här och ridit en annan är ju lite stor att rida B ponny!
Så det är tur att det finns små vuxna att ta till när man skall utbilda ponnyer. Vi hoppas på att han blir bra i vår verksamhet men kommer dröja länge till innan det är dags.
 
Idag har alltså hästarna och förstås eleverna ridit himla bra igen. Då är det kul att stå i manegen!
God natt
Ann

Onsdag

Publicerat: 2014-10-08 Kl: 20:30:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gent har haft en date med klippmaskinen = halva ponnyn försvann!! 😝 
 
snarkande Ronjah, Tove var på besök och då var det tvunget att ge "trött o snäll" för att hon skulle sköta sig.. Söt!
 
Rangun inbäddad i Back on Track pyamas inför natten :)
💙
 
Kram Madde

Dagen

Publicerat: 2014-10-07 Kl: 21:52:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Har varit på Bidermans (hann precis i sista stund innan de stängde kl.18!) och hämtat ut min tunna dunväst som broderats så snyggt!
 Även detta snygga schabrak till tävling! Detta var det schabrak jag hittade och ville beställa till dressyrlagen nu i höst men det visade sig att detta var det sista i butiken och i typ hela Sverige då det inte tillverkades längre - vårens kollektion :( 
Så jag tog ändå detta själv då jag tyckte det var så snyggt och billigt.
 
 Heras knoppar 
 
 Pannknopp och "sura" öron 
 
 Calima
 
Har haft spekulanter på dessa två fina damer på em därav knoppningen. Ett måste när jag ska visa häst för intressenter!
 
Imorgon blir det Segersta!! Blir Rangun som får hänga med denna gång :)
 
Kram Madde 

Erik hoppning..

Publicerat: 2014-10-07 Kl: 13:22:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Erik blev glad när han fick syn på Palmir som fick vara med och hoppa idaG!
Han är hans favorit säger han - kul! Han hoppade så fint idag också. Duktiga häst 💜 
 
Fantastiskt kul att få utveckla och förädla hästar och ponnyer! W-T gjorde "Erik-debut" i första gruppen. Började ytterst tveksamt men sedan släppte det och hon gick som en klocka 😃
hoppar allt man styr på men behöver självfallet fortfarande mycket styrka och bärighet i framförallt galopparbetet. O bli av med den där enorma gräsmagen förstås 😝 
 
Kram Madde 

Hoppclinic Lotta Björe!!

Publicerat: 2014-10-06 Kl: 23:00:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken inspirerande kväll!!!!
 
Ni som inte var här missade verkligen något! Precis som de som missade clinicen för Mads för några veckor sedan.
 
GRUNDRIDNING är A & O vilket Lotta fick fram väldigt bra och med bra övningar och funderingar för åskådare och deltagare.
Jag hoppade lilla Siri i ponny-gruppen, gick väldigt bra och jag (vi - är ju inte bara jag som rider henne) fick beröm över arbetet och tänket. Kul!
Jag själv fick många bra insikter och ideer kring framförallt sitsen och kommer ta med mig mycket av det jag fått med mig idag till mina egna elever.
Sedan var jag även med i andra gruppen med Magic, han fick en ganska jobbig övning att värma upp med och hjärnan fick nog jobba en del. Han löste dock övningarna mycket bra och även med honom fick jag beröm :D Som på moln - så kul att få cred för allt jobb man lägger ner på dessa fantastiska djur och allt runtikring.
 
Apropå det så hände det nått annat kul och överaskande idag men det låter jag förbli lite hemligt några dagar..
 
Rangun gick som en dröm idag, så sjukt mjuk och fin - mamma hjälpte mig efter lunch. Red även Calima & Hera på fm r
i ridhuset. Imorgon kommer det spekulant på båda dessa fina ston.
 
 
Gårdagen var kaos! två hästar ridna på fm sedan GK kurs 12'30-16'00 därefter spekulant och så iväg till Strängnäs för privatlektion
i mörker och regn, Burr.. Kom inte hem fören vid åtta..
 
Sovdags nu!
 
Kram Madde

Idag hände nått kul på fm...

Publicerat: 2014-10-06 Kl: 22:28:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

❤️at fick såklart vara med!!

Trött var ordet...

Publicerat: 2014-10-05 Kl: 21:37:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fias ursöta kattunge igår!! 😍 
 
Nu är det sovdags.. Ligger i sängen med trötta ögon och någon som bankar lätt i huvudet - fortfarande, att det inte ger med sig? :/
 
Galen dag, galen helg - galet liv... 
 
Kram Madde 

:)

Publicerat: 2014-10-04 Kl: 22:05:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Demeter ❤️

Fin pålle jag har!

Publicerat: 2014-10-04 Kl: 18:12:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kurs igen så man vet vad man gör. Madde lånade ju min häst idag och en fin vinst blev det i klassen. Grattis!
Det blev ju stora omkastningar för lagen men till vår fördel ändå då MRK inför finalen leder på 9 poäng tillsammans med Nyköping som också har 9 poäng. Delad tvåa är Gnesta och Smedstorp på 8 poäng därefter Katrineholm med 7 poäng o Västra sömland på 3 p.
Allt kan hända på finaldagen mycket spännande.
Skrev ju fel  namn han heter ju John Ricketts och inget annat kan säga att det gjort resultat i ridningen redan imorgon är det dags igen.
Ann

Surt..

Publicerat: 2014-10-04 Kl: 14:41:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grrr vad surt med sån liten marginal 😓

Duktig tjej!

Publicerat: 2014-10-04 Kl: 14:24:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Demeter gick som en klocka! Hon fick ju idag rycka in på Heras plats, Hera ser dock mycket bättre ut nu och hon får promenera lite på skritten iaf :)
 
Trött efter ritten..
Det snygga lag-schabraket till häst!! 
Stort tack till Höök's som hjälpte till att få dem så snabbt 😃 
 
Sjukt fin anläggning här också, skulle jag gärna bo/jobba på.. Vackert!!! 
 
Kram Madde 

Trött :/

Publicerat: 2014-10-03 Kl: 22:49:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

uhhh lång dag till ända..
 
snacka om att allt går i ett, men vi är sjukt bra på att hinna med mycket och olika saker!
 
weekend är i full gång, jag har haft en privatlektion för tre av mina måndagselever på em. Vi har städat (Fia) alla rum samt kafeteria. Ridit en drös med hästar osv osv..
 
God natt!
 Kram Madde 

Dålig start -bra slut!

Publicerat: 2014-10-02 Kl: 23:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Kom nästan inte upp i morse stod en långtradare parkerad  på mig....fick en fantastisk tur ut i skogen med min fina fux och Sofia med Pommes. Hela eftermiddagen ägnades åt att studera och lyssna på John Ricketts vilken fantastisk hästmänniska.
Han har tränat Rocco o Millet så nu är det bara att träna på själva. 4 timmar höll han på så man var rätt slut efter att koncentrera sig då han pratar engelska mest.
Vilken skillnad det blev på våra hästar hans kommentar what a super star....de tyckte vi hade fina hästar.
 
Snabbdusch och sedan LEDIG KVÄLL! En tur till Strängnäs och vidare till en kompis där jag utövat min otroligt roliga hobby som jag önskar det fanns mer tid till.
 
Nu väntar sängen hoppas jag slipper långtradaren i morgon bitti för jag behöver rida en hel del.
God natt
Ann
 

Kort!

Publicerat: 2014-10-02 Kl: 22:27:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kort inlägg - borde sovit för läänge sedan.. Helt slut hela eftermiddagen, när jag verkligen var tvungen att hålla huvudet på skaft för att insupa all kunskap jag bara kunde ifrån John. Inte lätt när ögonen går i kors :/
 
Trodde på allvar inte jag skulle palla att kvickna till inför mina grupper men på något märkligt sätt lyckades jag på ett bra sätt genomföra tre timmar instruktörstjänst ikväll :D Vips sa det så var sista passet till ändå! Man klarar mer än man tror..
 
Nu är det sovdags imorgon väntar en minst lika lång dag..
 
Kram Madde

Missa inte!

Publicerat: 2014-10-02 Kl: 06:10:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Pay n Jump nästa fredag 10/10!!
 
 

inte mycket tid att blogga

Publicerat: 2014-10-01 Kl: 23:34:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller har inte tagit mig tid kanske man ska säga. Jag rider o rider och har lektioner om vart annat. Förra veckan fick vi ju en ledig dag när vi åkte en 24-timmars till Åland. Vaknade 12 på dagen .....men åt och drack gott och bra musik var det också bla Micke Rickfors o Pugh,
Så nu är det bara att jobba på.
Har försökt att ta det lite lugnt då nacken pajade ihop i förra veckan men nu så känns det som vanligt igen.
 
Till helgen är det kurs igen 4 mammor o 7 barn så då blir det full fart igen. Kul med kurser!
Men det ska hinnas med en sväng till Södertälje och "mitt gäng" där på Lina gård också innan helgen.
 
Idag har jag hoppat finaste Jaqueline så nu kan jag träna med gott samvete nästa vecka. Erik satte lite press på mig förra veckan och jag lovade att jag skulle hoppa denna veckan så nu är det gjort!
Ska lämna rapport också känns skönt.
Rocco har jag ridit på utebanan nu i flera dagar och där trivs han minsann superfin har han varit.
 
Nu i höst tider så blir vi som vanligt invaderade av vildsvin. Inte för inte gården heter Ekelund....vi har ju en mängd ekar på gården några är riktigt gamla och väl som de flesta vet så älskar grisar ekollon. De bökar upp och har sig här om natten så bökade de i min kulle utanför ridhuset så nu är det krig på riktigt. Jocke har ju redan skjutit två och igår kväll så sköt min pappa sitt första vildsvin nere i vår hage som vi kallar Afrika. En galt blev det och ganska stor.
 
Tror inte det hjälper tyvärr då det är så många här på nätterna.
 
Nu sovdags!
Ann

Virus :/

Publicerat: 2014-10-01 Kl: 20:13:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min dator hemma har fått massa eländiga virus som ej verkar vilja försvinna :/ kan inte svara på mail men läsa dem går ok..
 
Dagen blev inte alls som tänkt.. Jag har visserligen försökt ta det så lugnt det går för mitt huvud känns inte på topp och jag är ganska trött/smått illamående på något vis. Joggade Rangun på morgonen och sedan en privatlektion för Malin & Dazy, hoppade Calima litet men då jag vet att jag verkligen inte får trilla av så red jag till en början som en kratta. Fin häst iaf!! Borde inte vara svårt att hitta en ny ryttare med ambitioner till henne. 
Efter lunch försökte jag ta det lugnt men finns ju alltid saker att roa sig med..
 
Privatlektion igen kl.16 och sedan skulle jag förbereda det sista med Hera innan spekulanten skulle komma, visade sig då att den eländiga hästen busat i hagen och skrapat sig på skenan bak :/ Öm, varm och lite svullen.. Skit!!! Nu fick hon jodopax-omslag över natten och så blir det kylskydd i omgångar sedan. Borde gå över på några dagar men där sprack även lördagens tävling med div 2 laget för hennes del känns det som. 
Jag har dock kommit på en reservplan så det löser sig nog med häst, hästar har vi ju en del, däremot måste den kunna gå LA stadigt. 
 
 
 
Så blev hemfärd tidigare än planerat idag, möttes av ett halv-kaos då Anders har börjat täcka hela hallen och alla ingångar inför badrumsrenoveringen som han kör igång imorgon. Ska bli så skönt när det är klart då är äntligen HELA lägenheten renoverad och tipp-topp!
 
Imorgon blir det fullspäckat schema då John Ricketts kommer på em för att hjälpa oss med några hästar, ska bli spännande och förhoppningsvis mycket lärorikt. Sedan har jag ju en hög med lektioner på kvällen.
 
Kram Madde
RSS 2.0