Effektivt!!!!

Publicerat: 2014-03-31 Kl: 21:13:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejja hejja! Vilken dag... Är HELT slut - först galen helg sedan superspeedad start på veckan.
 
Jag har hunnit rida ÅTTA (!) hästar idag :) Tack vare tre duktiga praktikanter kunde jag lägga full fokus på att rida hela fm. Som vanligt är Steffi hos oss på måndagar, hon går REAL Gymnasiet med hästinriktning i Eskilstuna.
Denna & nästa vecka har vi ytterligare två tjejer från ett REAL Gymnasie i Borås :) Suheperbra! Först ut för min del blev Mille, han var sjukt pigg igår och idag hade han lugnat sig ngt tack och lov.
Sedan blev det Magic, som nu verkar vara i någon form av fas utvecklingsmässigt. Det ska nu börja ställas lite mer krav och då sätter han sig gärna emot när han tycker det blir jobbigt och/eller inte helt förstår uppgiften. Så lite jobb framöver..
 
Sedan blev det Demeters tur, hon har vilat helt sånär som på promenader på skritten och så löshoppningen i fredags så jag kan ju lugnt säga att hon låg på en del.
Därefter Mr big boy - Palmir, som var superfin men blev lite trött på slutet :) Kul häst faktiskt! Sist ut innan lunch blev Elton, jag har inte hunnit rida så mycket dressyr på honom som jag önskat men som sagt tiden räcker inte till allt. Han var ändå över förväntan fin och alla hästarna tyckte det var härligt att få jobba på utebanan.
Fin Elton :)
 
Efter lunch red vi ut på fyra 4-åringar. Superduktiga! Steffi fick ta vår schysta Melete medans Fia tog vår utbildningsponny Wille och jag en annan jag har på utbildning några dagar i veckan som dessutom hade uteritts-premiär idag.
 
Sedan intag av hästarna och så red jag och Fia ut på Rocco & Thaleia, jag valde dålig väg - vi hamnade vid ett dike - Rocco hatar diken :/ Till slut kom vi hem iaf och då stod Hera färdig att sadla så jag han med henne en stund på utebanan innan min lektion kl.17.
 
Fina hästar!
 
Imorgon blir det kaos igen, vill rida så mycket som möjligt men har tre privatlektioner inbokade plus mammas tre kvällsgrupper så jag lär vara mör imorgonkväll. Det bästa är att inte känna efter för mycket har jag kommit fram till.
 
Kram Madde
 
 
 

Galen helg till ända..

Publicerat: 2014-03-30 Kl: 21:23:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad mycket som ändå hunnits med i helgen! Helt fantastiskt väder har gjort allt mycket lättare också! Igår var det över 23 grader i solen på trappen utanför mammas o pappas hur ( de har dock tydligen 32 grader i havet och typ 36 i skuggan)
 
I fredags löshoppade som sagt jag och Fia - hela 12 hästar han vi med på fm! Snacka om fart! Siri, Malaika, Wille, Magic, Palmir, Elton, Demeter, Melete, Thaleia, Hera, Calima & Rocco. Alla var duktiga och flera av dem hoppade rikigt bra och ganska högt!
Sedan lunch "på stan" i Mariefred med mormor & morfar innan vi satte full sprutt med att hinna färdigt stallarna innan insläpp.. Blev en ganska sen kväll, kommer inte ens ihåg vad jag han rida på em?
 
Igår var det lördags-kaos, mocking lektion, styrelsemöte, lektion, Vi i stallet kurs, rida två hästar, borsta fem tok-leriga unghästar. Klockan han bli halv åtta innan jag kom in, tur att man har Anders som fixat middag.
 
 
Myggorna har kommit  och hästarna viftar frenetiskt på svansarna i stallet.. Snart dags för dessa söta flugluvor när flugorna exploderar i mängd :/ Rangun & Elton..
 
Sommartid idag vilket betydde mindre sömn.. väldigt lite sömn för min del så jag inte kunde somna igår :/ Upp och ut i stallet innan 8 för lite fix av hag-skydd och täcken samt ställa fram hösilage.

Snabb frukost innan en helt underbar morgonpromenad på 1h "Runt sjön" med hundarna (vi var hundvakt åt Onyx också) Så vi blev ett stort gäng - 6 personer och 6 hundar på morgonpromenix!! Lär sett lite kul ut :D
 
Dubbla lektioner för Ebba, först på Gordon och sedan Ronjah. Därimellan han jag med att mocka det mesta jag hade att mocka, idag hade jag hjälp av några bra stalltjejer med lite mockning :)
Jag han rida en häst innan nästa privatlektion och sedan Lag-möte kl.15 innan jag sedan satte fart med de två sista hästarna innan  hemfärd! Underbart att kunna rida på utebanan i solen, jag red t.om i Piké på första hästen :D

Lycka!!
 
Kram Madde
 
 

Sen torsdag..

Publicerat: 2014-03-27 Kl: 22:34:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp! Då var man inne från stallet, passade på att kvällsmocka lite i vårt lilla stall så det kanske går lite snabbare imorgon bitti. Jag kläckte nämligen den briljanta idén att vi ska löshoppa imorgon :)
Så då kommer vi garanterat att hinna med alla hästar även om det är lite bökigt att bara vara två vid just löshoppning - en till hade varit perfekt, till att skifta hästar i manegen.
Blir nog nästan tio hästar vi ska löshoppa :)
 
 
Idag har vi också varit rätt flitiga om jag får säga det själv. Började morgonen med att rida ut på Mille & Rocco, Mille var sjukt taggad och lycklig över att äntligen fått lite mer uppmärksamhet och framförallt ridning/motion. Det är definitivt en häst som inte skulle trivas som pensionär. Han har varit så olycklig dessa dagar han fått vila helt.. Stackarn - ibland måste man faktiskt ha lite återhämtning..
Sedan red jag ett lätt jogg/dressyrpass på Rangun som kändes fin efter gårdagen på Segersta. Han även med att tömköra en söt liten 4-årig ponny jag har i uppgift att rida in/utbilda.
 
Efter lunch hoppade jag Magic och Fia Pommes, hästarna fick vara ute ca 30min längre idag då vi inte började ta in förrän halv fyra. Helt fantastiskt vad lycklig man blir varje år som värmen kommer tillbaks :D Hästarna står och solar o rullar av sig vinterpälsen.. = Skitiga hästar
Sedan hoppade vi Hera & Thaleia, gick kanon och Hera är verkligen en klocka på hinder. Hoppar allt man styr på och är i det stora hela rätt okomplicerad men mycket massa att rida ihop. Vore kul att hinna med något dressyrpass innan mamma kommer hem och tar över.
 
Sedan lektioner fram till 21, duktiga elever och framförallt fantastiska lektionshästar som alltid gör sitt bästa!
 
Kram Madde
  

Dags för lektioner!

Publicerat: 2014-03-27 Kl: 17:38:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kastar snabbt i mig några ostkex med Philadelphia och kalkonsalami innan tre grupper med start kl.18 drar igång! Ikväll är det hoppning på schemat..
 
Vilken underbart härlig dag med sol och värme - mer sånt tack!
 
Kram Madde

Hemfärd..

Publicerat: 2014-03-26 Kl: 17:02:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu! Nu är vi svettiga och möra - både jag och hästarna :) Rangun skötte sig fint med Mads, eller ja lite trams när han skulle sitta upp men det gick bra. Han tyckte han kändes mycket bättre än sist - kul! Nu har jag fått order att skritta igenom honom mycket och se till  att han går i skritt först innan jag börjar trava fram.
Rocco kändes lite matt, var ju väldans varmt att rida i uppvärmt ridhus idag faktiskt! Men han var fin, jag fick rida lite öppnor i trav, skänkelvikningar i galopp och testa på nått byte. Uppridning och halt osv.. Dessa fick jag iaf godkänt på! :)
 
Nu är vi strax hemma igen, då ska jag snabbt ställa in hästarna och sedan väntar en elev på privatlektion innan jag får pyssla om mina prinsar lite extra efter träningen. Måste också hinna till Höök´s innan 19.. Hur nu det ska gå till...
 
Kram Madde

Mot Segersta!

Publicerat: 2014-03-26 Kl: 12:59:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu sitter jag, morfar och tre hundar i bilen påväg till Segersta för träning, i transporten står Rangun & Rocco. Jag ska rida Rocco och Mads känna lite på Rangun, ska bli kul. Han har inte tränats för Mads sedan i typ november tror jag eller om det till och med var innan han blev sådär mystiskt sjuk i höstas..
 
Jag har som vanligt laddat med välgjorda baguetter, dricka och lite sött (godis blev det denna gång) Lunch  han vi faktiskt kasta i oss innan avfärd - Fia fixade!
Nu på morgonen har jag hunnit med två hästar, ut och galopperat på mjuka grusvägar. Magic först tillsammans med Fia/Pommes & Denise/Hera. Sedan en mycket lycklig Elton som fick gå ut själv - bra får då kunde vi gasa på ;P Han försökte sig på något bocksprång i första galoppen men sedan gick han som spjutet. Jag tänkte att Anders ska få ta honom i helgen om vi ska ta oss ut en sväng tillsammans om det är fint väder så då känns det bra att han  nu fått varit ute och rastat av sig ordentligt. Höll på att "Trilla av stolen" när han sa att vi kunde rida i helgen - haha. Han säger att det verkar vara enda sättet att få umgås med mig nuförtiden.. Konstigt va?
 
Fina Rangun <3
 
Igår var det som sagt full rulle på Ekelund. Vi red Hera, Thaleia, Pommes, Rangun, Rocco, Wille, Magic samt Ylvas stora fina häst som jag tävlade i höstas. Elton, Demeter & Melete gick på skritten.
Lektionerna jag hade igår gick också bra, de fick träna på liknande saker i de olika grupperna. Framdelsvändning, bakdelsvändning, övergångar, raka och böjda spår.
 
Kram Madde
 

Livstecken

Publicerat: 2014-03-25 Kl: 22:40:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måste väl visa att vi fortfarande lever.. Ögonen går i kors, halsen/stämbanden värker och fötterna är kalla :/ Fyra timmar i ridhuset sätter sina spår..
Var tvungen att göra lite datajobb när jag väl kom in för nån timme sedan och så har ja så dåligt samvete att inget blivit skrivet här sedan i lördags! :/
 
Jag och Fia jobbar på iaf! Hinner med de flesta hästarna och har massa lektioner.. Kanske kan göra ett bättre inlägg imorgon i bilen - jag har nämligen lyckats få till träning hos Mads och tiggt skjuts av morfar som har behörighet för vårt stora ekipage :)
Lycka!
 
Sov gott!
 
Kram Madde

Crazy saturday..

Publicerat: 2014-03-22 Kl: 17:20:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Jag som beklagade  mig över att förra lördagen var lite för mycket. Denna blev inte det minsta bättre, tänk att man ska lyckas planera in allt samtidigt.. eller hur det nu gick till?
Började dagen med att kolla Rangun som igår inte var helt kry :/ tror han blev lite tagen av att  åka iväg och bo borta med tävling och allt. Nyttigt iaf! Och idag är han precis som vanligt - skönt. Han fick dock stå själv i liten sjukhage då jag inte vill att han skulle ut och leka järnet med de andra grabbarna.
Såhär kom Mille in i början på veckan.. Med Ranguns ena bogspänne fastkilat mellan sko och hov (var dessutom ett helt nytt täcke) så de har väl lekt och stått på bakbenen o sedan fastnat med hoven på väg ner. Helt otroligt hur de lyckas, pappa fick lova att plocka bort skon för att fixa det.
 
Sedan en kort promis med hundarna innan det var mockning på schemat, vi har ju rätt många att mocka till - typ 28 eller nått..
Mys!!
Tog mammas första grupp 9'30-10'30 - de red riktigt bra så vi valde att avsluta lite tidigare till och med.
Därefter ytterligare mockning, få in hästar till min privatlektion 12'15-13'00, påbörjade tillagning av lunch men insåg att tiden inte räckte så det stod kvar på spisen till strax före fem när jag till slut kom in igen. Efter lektionen hjälptes jag och Fia åt att fixa ridhuset inför helgens dressyrkurs för Sara Magnusson-Losteria, sedan var kl.14 och vi tog emot några som skulle kika på stallplats åt sina hästar. strax före tre inser jag att jag ska vara framriden och klar för träning 15'30 så blir att snabbt iordningställa Rocco.
Träningen gick ok, hade gärna hunnit rida fram något mer kändes det som.. men men.. Nu har jag då äntligen ätit "lunch" och ska ut och förbereda nästa häst som jag rider 18'30.
 
Gårdagens Pay n' Jump blev lyckad - hela 30starter blev det tillslut :D Nästa datum blir troligtvis 25/4
 
Kram Madde
 

Ladda batterierna.........

Publicerat: 2014-03-20 Kl: 23:43:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nu tar vi oss lite ledigt jag o Jocke åter vecka 14. Dags att ladda batterierna så man är pigg och alert i vår även om den verkar ha stannat upp. Fixat det mesta hoppas jag betalat löner och annat.
 
Jocke skor sista hästen just nu efter att hämtat hem duktiga hästar och ryttare på Segersta ikväll.
Så det lär bli sent innan man är i säng ska packa också........upp tidigt för att hinna harva ridhuset till morgondagens pay and jump.
 
Millemannen behöver inte gå några fler MSVC klasser toppen!
Vilken fin häst det blivit av den gängliga häst som kom till oss för ett antal år sedan mycket jobb har det varit men nu kommer resultaten.
I ekipagerankingen i Sörmland 2013 för MSVB ryttare i dressyr kom Madde 2:a på Rangun och Sofia 9:a på Millet inte dåligt med tanke på att Madde bara tävlade till september och Sofia red bara våren och vårt meeting eftersom hon bestämt sig att fokusera på hopptävlandet.
1:a var duktiga Linnea Ericsson som nu tävlat för Gripen hon red som junior samtidigt med Madde så träffades på alla meeting vi var på på den tiden.
Lite vila får han nu då han tävlat både hopp och dressyr dessutom med stor framgång. Min pålle Demeter får också ta det lite lugnare nu och smälta allt dressyr och hopparbete.
 
 
Tur att tjejerna finns att sköta gården och hästarna.
 
Ha det gott jag ska vila och läsa böcker och njuta
Ann
Rangun i somras
 
 

wohoo!

Publicerat: 2014-03-20 Kl: 23:14:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Fjärde pris för mig ochMille! Nu kan vi gasa vidare upp i MsvB :) 
Kram Madde

Snökaos....

Publicerat: 2014-03-19 Kl: 23:11:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken dag vi haft idag. Vaknade ur trött kände att rida innan privatlektion det fick vara. Sedan bestämma hur vi skulle göra med allt då det varnades för snö idag.
Vi bestämde ändå att åka till Segersta men lämnade Millet o Rangun där inför tävling imorgon.
 
Sjukt jobbig hemfärd som tog lång tid då vi hamnade bakom plogbilen på 55:an.
 
Träningen gick bra Mads tyckte att våra hästar aldrig gått bättre. Kul att komma tillbaks efter en vecka och visa stora förbättringar. Svettig blev man som vanligt är ju inte van vid att rida i isolerat uppvärmt ridhus.
 
Lång dag som vanligt min hoppgrupp drog ut  på tiden då alla blev sena till ridskolan pga av ett nerfallet träd längre ner mot Mariefred så Jocke fick rycka ut med motorsågen så de kunde komma hit. Alltid är det något!
Tur att Jocke kan det mesta en riktig mångsysslare kan man säga. Vilket innebär att han åker på allt också.
 
Avslutade sedan kvällen med telefonmöte med TK i distriktet så äntligen börjar DM -reglerna bli klara. Nu går ögonen i kors.
 
Nya tag imorgon och då är det mkt administrativt att göra ....massor med telefon + annat pappers o dator jobb. Ska hinna med några privatelever också innan kvällslektionerna.
 
Sovdags hör hur kudden ropar.
Ann

Vilken häftig hoppning!

Publicerat: 2014-03-18 Kl: 23:13:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag var det ju hoppning igen så kul! Började med Jaqueline som vanlligt (kommit på att det är bra att börja med henne så man får in en bra känsla).
Idag var hon fin från början redan i uppvärmningen och hela passet var helt super hoppningen var nog det bästa vi gjort superrytm och fina språng. Jag knorrade inte ens när det blev ganska högt vet ju att hon hoppar ännu bättre då och det känns ju inte ens högt när man hoppar henne.
Magic och Pommes hoppade också väldigt bra. Nästa pass så blev det Demeter igen och jag börjar mer och mer komma på hur jag ska rida henne på hinder. Även om jag inte är redo för samma höjder som med Jaqueline då jag har ett stort behov av att känna att jag har full koll. Hon är svår eftersom hon har en stor galopp men lätt blir lite "tom" svårare att känna om jag har rätt rytm då hon inte heller tar tag i hinder så som Jaqueline eller Bosson.
Men fick idag till en riktigt bra rytm  och känner att det är väldigt nyttigt att rida så olika hästar för att förbättra hoppningen.
Superkul hoppas verkligen att jag har möjlighet att åka på en tävling innan vårt hoppmeeting i slutet av juni. Är ju svårt att hinna med allt speciellt när man har lektioner varje helg.
Madde hoppade Rocco igen och han gör stora framsteg för varje gång även om man har hjärtat i halsgropen när han drar iväg emellanåt. Bra för dressyren!
Övningen var så bra så den fick stå kvar till mina kvälls lektioner. Nyttigt då det var mycket hinder och lång bana för eleverna att rida. Bra att träna på att hålla fokus en lång bana. Alla var så duktiga hästarna skötte sig så bra och alla hittade en bra rytm många av eleverna är dessutom anmälda till vår pay and jump på fredag. Så det var en bra förberedelse för dem.
Imorgon ska det bli snö och vi ska rulla transporten till Segersta hoppas det inte blir så mycket snö......går ju an att köra värre blir det väl på torsdag då det också skall snöa. Madde ska ju tävla där då och framridningen är ute...
Håll tummarna att vädergudarna har fel!
Avslutade kvällen med dressyrspecialen även den lektionen gick bra. Har ju bara tre stycken i den gruppen. Är tänkt att det ska vara max 4.
Sofia som är flitig hoppade lite flera hästar på em och Thaleia går nu från klarhet till klarhet har ju haft lite åsikter i vinter. Ett sto med bestämda åsikter älskar i alla fall att hoppa!
Ann
 

Tuff dag för kroppen idag

Publicerat: 2014-03-17 Kl: 22:41:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag blev det lite mycket hästar att träna det känns i kroppen eller nacken framförallt. Gav ju resultat i alla fall eftersom det gav resultat redan  ikväll.
Palmir gick som en klocka med bjudning jippii!!!!!
Även Elton var superfin han har ju inte gått så många lektioner ännu men skötte sig superbt.
Han har verkligen blivit starkare och rör sig bättre nu lite för mycket faktiskt då han har väldigt fin trav.
 
I morgon ska jag försöka hinna med att ta träckprov på alla hästarna lite pyssel med det faktiskt men nödvändigt innan betes släpp.
 
Ann

Lång men kul helg!

Publicerat: 2014-03-16 Kl: 22:39:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Madde har ju skrivit om sin fantastiska kurs hon varit på idag och nästa gång får hon nog se till att jag får en plats också......
Jag har ju jobbat hela helgen många timmar med mitt weekend. Men det har varit kul alla är så duktiga att rida och hästarna har gått så himla bra. Alla var alltså nöjda jag-deltagarna -hästarna.
Såg riktigt hur hästarna trivdes i arbetet. Några har bara ridit dressyr hela helgen men några valde att hoppa två pass.
Vilket är möjligt då de rider i olika grupper.
Så kul att de är nöjda med våra hästar och Magic har gått med och skött sig super så imorgon måste han få vilodag så han orkar hoppa för Erik på tisdag.
 
Vi har även hunnit med att äta god mat och ha trevligt idag har jag däremot ej hunnit rida något själv.
 
Sofia har ju tävlat igen denna gång i Södertälje. Det blev en fin 3:e plats i 1.10 på Millet det var ju många starter ca 60 så bra jobbat! Grattis! Fina Millet....
 
Imorgon blir det alltså full fart med många hästar att jobba.....
Demeter, Palmir dressyr på morgonen samt tömköra Thaleia o Hera. Ska även hinna rida Elton är planen.
Tisdag är det hoppning för Erik och onsdag dressyr för Mads....en bra vecka alltså.
God natt
Ann
Bästa Millet hästen o Sofia
 

Så sjukt givande dag!

Publicerat: 2014-03-16 Kl: 20:56:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som på små moln!
Rangun efter dagens pass!
 
Jätte jätte nöjd med dagen på Wisbohammar. Jag har allstå varit på en sk "Sits/Fitnesskurs" för en tysk kvinna vid namn Diane Riemenschneider. Hon är specialist på rehablitering och fitness för just ryttare och har hjälpt Nina Hoffman tillbaka efter både rygg- och fotfrakturer.
Vi startade kl.9 med ett "Fitnesspass" med olika styrke- och strechövningar - lite svettigt minnsan :) Därefter körde de privata lektionerna igång. Man skulle rida fram själv och sedan tittade Diane på en under några minuter medan man red frågade om vad som var problem osv. Gissa om jag var lycklig när hon log och nickade kraftigt instämmande om min snedhet - äntligen en specialist som kan hjälpa mig!!
Därefter fick man sitta av och  göra olika strechövningar på en filt i ridhusmanegen, hon genomförde även en stundtals mycket smärtsam massage av rumpa rygg och insida lår.
Sedan fick jag sitta upp igen - SKILLNAD i baken! Kändes som att sitta på en mjuk härligt gelébak - helt avslappnad! Efter en stund hämtade hon även ett gummiband som jag fick trä igenom båda armarna i och ha bakom ryggen för att få tillbaks axlarna - gissa vad som hände när jag tog tyglarna??
Hästen höll fint i bettet utan tjafs!! Som jag kämpar med Rangun och han är så svår att få ärligt in i handen, nu bara var han där.
Lyrisk! och så tycker många man är tråkig eller det är tjatigt att jobba med sin sits i ridningen.. Ja efter denna dag kommer jag bli ännu tuffare - både mot mig själv och mina elever.

Sedan fick jag sitta av igen och så visade Diane några utvalda övningar som jag ska göra minst 3-4 gånger i veckan.
 
En av mina övningar! Har bilder och videosnuttar på alla övningar jag ska göra så jag kommer ihåg och gör rätt :)
 
Måste även inflika att jag fick mycket berömm av Diane för min fina ridning - stolt som bara den :D Tack Nina Hoffman för möjligheten! Nina berättade även att intresset var så stort av alla deltagare under helgen att hon absolut kommer tillbaks och att de ska försöka få till det till var tredje månad. De som varit med denna helgen har då företräde på platserna vid nästa tillfälle - ska jag definitivt utnyttja!!!!
 
Även Ebba var med ( såg jag till att hon anmälde sig så fort jag fick nys om kursen) Jag har ju kämpat så med Ebbas sits och ser så tydligt de  kroppsdelar som till och från hamnar på tokiga ställen osv MEN har inte haft de rätta verktygen/ögat för att sätta fingret på det huvudsakliga problemet. Ebba fick bland annat rida med två långa gummiband diagonalt/i kors över hela kroppen från hö fot till vä saxel och tvärt om. Nyttigt och jättekul att se :)
 
Väl hemma igen var jag tvungen att jogga Rocco lite då han fick vila igår pga skum värme  i ena fram, han  var jättefin i benet idag så två dagar får han inte vila och jag var ju sjukt sugen på att testa min "nya" kropp på den svåraste hästen ( han har blivit sjukt fin och sista dagarna har jag helt ärligt inte kunnat sitta ner i traven - han rör sig för mycket) Nu var det såklart inga större problem att sitta - även om jag fortfarande til och från kände av spänningarna i lår och rumpa så var det enorm skillnad.
Mamma fick se ett par varv också och hon verkade iaf impad :D
 
Kram Madde
 

Fredagkväll nöjd men trött

Publicerat: 2014-03-14 Kl: 22:34:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Har precis avslutat middag med fantastiskt roliga "weekend gäster". ICA folket är här igen de kommer ju tre gånger om året och en del av dem på andra kurser under året.
Duktiga att rida är de och alltid lika kul att ha här. Idag har Magic gjort debut i kurs sammanhang - oj vad bra det gick! Han gick med i veckan på en lektion också även då gick det super. Han blir nog riktigt bra på ridskolan om vi fortsätter att skola in honom så här långsamt i verksamheten.
Han gick verkligen som en klocka idag kan man säga. Men naturligtvis de andra hästarna också det är bara så himla kul när allt kommer på plats och man får "lön" för mödan. Det tar ju tid att utbilda hästar och skall man få bra lektionshästar så måste det få ta tid.
Det tar många år innan de "arbetar" in sina kostnader men man får ju på detta sätt hållbara och glada hästar.
Morgonen började super - alla lektionshästar fick gå ut i de stora hagarna nu när det torkat upp och de är ju på flera hektar.
Vilken härlig syn att se alla hästar galoppera runt som tokar överlyckliga över all yta att galoppera runt på. Är ganska säker på att vi har nöjda lektionshästar....
Nu sovdags god natt!
Ann
 

Rolig övning igen!

Publicerat: 2014-03-13 Kl: 23:14:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppa är verkligen roligt! Erik har dessutom verkligen bra övningar som främjar rytm balans och får hästarna att hoppa bra. Även stärker självförtroendet som är så viktigt för att lyckas.
Idag tränade vi på bla två linjer med ett litet hinder 21 m till ett räcke på ena sidan och likadant med oxer på andra som skulle ridas på 6 galoppsprång samt ytterligare hinder förstås.
Hoppade ganska högt på bästa Jaqueline! Sedan var det dags för Demeter som jag inte hittat knapparna på ännu i hoppningen då hon är väldigt olik "mina" hopphästar. Men till slut så kändes det bra hoppade över min komfortzon. Erik peppar en verkligen på rätt sätt.
Nu är det dags redan på tisdag igen och Mads onsdag. Härligt med träning!
Haft en social långlunch idag med fantastiska svärmor som kom på besök. Hon är otroligt rolig. Jocke fick åka iväg hastigt och missade lunchen (hann i alla fall laga den) då han lovat att ställa upp vid en fölning som då skedde mitt på dagen i hagen! Allt gick bra och jag har sett en otroligt rolig bild han fått på mobilen där hingstfölet klättrade över sin antagligen lite trötta mamma som var först föderska och jag tror 18 år.
Jag saknar verkligen uppfödningen det är så kul med föl men vet ju att det mest kostar en massa pengar och är en mycket lång väntan innan man kommer till ridning. Mycket hinner dessutom hända på vägen dit.
På sen eftermiddagen anlände en 5 årig ponny som är här på utbildning och försäljning så det händer saker hela tiden.
God natt
Ann
 

STOLT!

Publicerat: 2014-03-13 Kl: 22:07:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måste skriva lite snabbt! Är såå trött, måste sova.. Men jag r så stolt över mig själv och nöjd med duktiga Rocco som jag hoppade för Erik idag!
Det är mest Fia som hoppat honom eftersom han är lite svår och jag inte riktigt har vågat när det har blivit problem.
Men då Bosson inte är i skick att hoppträna då hans ben fortfarande inte är helt ok fick jag vackert lämna tillbaks Demeter till mamma och ta en annan - på Fias inrådan då Rocco. Jag var MYCKET skeptisk och både nervös och spänd. Usch stackars häst och få upp mig på ryggen då :/
Det gick iaf sjukt bra! Han hoppade allt som en klocka (nästintill iaf) Inga skrämselhinder framme sånär som på "mitt" "sjärtlappshinder" hehe.. Det hade han aldrig hoppat eller ens sett tidigare - gissa om jag var sugen på att hoppa det?
Svar - Nej..
Är dock ingen ide att visa sig ynklig och feg så bara att rida - och såklart var det inga problem. Han struntade väl i att det satt gula rumpdynor på bommen.. . Hoppade även ganska högt - typ 80cm. Fokus har varit på små hinder och att han ska slappna av så några höjder har han aldrig hoppat förutom vid löshoppning. Nu är ju inte 80cm speciellt högt men för oss så är det ändå en bedrift i detta stadiet.
 

Jag har ett delmål för honom i hoppningen och det är att Fia ska starta med honom vid vårt hoppmeeting i sommar - så hon har några månader på sig att träna :) Hoppningen har även gjort enormt mycket för dressyren och framförallt han huvud.
 
Magic var grymt fin även han - Erik kommenterade återigen att han gillar honom :D Jippi!!!
 
På em hoppade jag även Hera - superschyst häst verkligen, hoppar allt man styr på helt obeskymrat. Han även med en kort sväng på Rangun med lite dressyr/jogging inna privatlektion för Ebba/Ronjah och sedan mina ungdomar kl.18-19.
Ebba var duktig men fick skrika en del på henne, kände mig som Mads mot mig igår. "- Gärna på denna sida årskiftet!!!" Han tycker jag är för långsam och slarvig... Men fick lite fart på Ebba iaf!
 
 
 
Kram Madde

Äntligen.....

Publicerat: 2014-03-12 Kl: 22:31:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var vi då på Segersta igen efter ett långt uppehåll eftersom Mads varit i Frankrike och tävlat.  Så kul att få träna synd att det är så långt och tar bort så mycket tid. Vi kom igång lite sent  och körde nog över tiden så det blev stressigt när vi kom hem då det var tvunget med en dusch då jag var genomsvett efter träningen.
Det var en mycket bra träning höll dock på att bli hörselskadad då han använder samma ljudsystem som jag gör när jag har lektion och träning.
Eftersom han jagade på Madde o Rocco i början ganska rejält vilket gav ett strålande resultat  man kan säga att han är engagerad Mads och kräver resultat. Jag fick helt enkelt sänka ljudet.....
Man kan säga att han är perfektionist. Mycket noga med grunderna och jag upptäcker att när man rider själv så nöjer man sig med mindre svar från hästen.....Jag red nästan hela passet utan stigbyglar och kommer säkert känna av det imorgon.
 
Min häst var fin och jag ser redan fram emot nästa träning som är redan nästa vecka då det är vår ordinarie tid.
 
Hann i alla fall med en ute ritt på Thaleia i morse Sofia följde med på Hera. En privatlektion också där jag fick börja lektionen med att rida - så fin islandshäst riktigt häftig att rida!
 
I morgon är det hoppträning!
Ann
 

Minns ni?

Publicerat: 2014-03-11 Kl: 21:12:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
)
 
Fina Rockii som jag hade på inridning för 3år sedan (om jag minns rätt?) Han har blivit hopp-ponny och är nu kvalad för att starta MsvB :) Kul men lite synd att han inte fick visa upp sig lite på dressyrbanorna också för han var en talang även där med fin ridbarhet och goda gångarter.
 
Kram M

Flitig!

Publicerat: 2014-03-11 Kl: 19:18:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad jag hunnit med idag!
Kul och full fart!
Beställde "Vi i stallet" böcker samtidigt som jag åt frukost och sedan började jag på Strömsholm 8'30. Vi höll på fram till 15'00. Eva-Karin hade två egna elever som hon visade olika övningar på på morgonen och sedan körde resten av de som inte haft sina lektioner dessa. Vi har denna kurs verkligen fått ett brett utbud av hästar på olika nivå, ålder och exteriör.
Man börjar även få mer och mer kontakt med de andra deltagarna vilket är både kul och lärorikt, super att ha många häst-kontakter runt om i landet.
 
Efter det var slut hämtade jag skor till pappa i hovslageriet, lämnade in mina älskade bruna stövlar på sadelmakeriet så ska han föröska lappa på insidan så jag kan nyttja dem ett tag till :)
Sedan till Höök's för lite shopping av nödvändiga hästprylar, snabbt igenom biltvätten med min lerhög till bil på OKQ8. Till gymmet där jag körde stenhårt i 1h och så insåg jag då jag var klar att jag parkerat rakt utanför Ortosia så jag knallade in och bokade tid för kontroll/beställning av nya inlägg i mina skor. Har varit på väg många gånger efter "väckarklockan" på Tränarkonventet för Håvard.
Sedan handla lite så vi bland annat har lite färdkost till morgondagens Segersta-resa - JIPPI!!!!!!!!!! Som jag längtat!
Rocco på Segersta. Har dock lite beslutsångest vem jag ska ta med imorgon...
 
Väl hemma igen har jag suttit vid datorn och svarat på mail.. Tar längre tid än man tror :/ Jag hade ju tänlt överaska Anders med en nystädad lägenhet när han kommer hem ikväll. Får se hur mycket jag hinner - massa andra måsten innan - t.ex har jag Gröna Kort prov som måste rättas IDAG!
 
Kram Madde
 
 

Utbildningsskalan - CHECK!

Publicerat: 2014-03-10 Kl: 21:33:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mycket riktigt vi fick en fråga om utbildningsskalan på eftermiddagens "Dugga"..
 
Jag skulle även beskriva hjälpgivningen i  framdelsvändning, bakdelsvändning, skänkelvikning, galoppfattning och förvänd galopp. Vad som menas med samling och när detta påbörjas.
 Takt och fotförflyttning i de olika gångarterna.
Sitter inte allt detta nu efter både denna och domarkursen får jag skämmas (!) ;P hehe..
 
Jag hade även min lektion idag (förra tillfället var jag sist ut) fick ett riktigt trevligt ekipage som dock inte varit ett par i mer än några veckor. Känner mig i största del mycket nöjd med mitt pass, fick även en del bra feedback från både Eva-Karin och de andra som var utsedda att ge feedback på mitt pass.
Känns kul och jag känner mig säker på mig själv, mitt system och de kunskaper jag hitills har :) De som ska ha lektion imorgon ska tydligen få lite utmaning då de kommer att få hoppekipage att träna.
Blir intressant då vi hitills bara haft dressyrekipage sånär som på ett fälttävlans idag på em men då hade jag duggan så missade det.
 
Till nästa steg har vi även fått en hemuppgift som ska göras tillsammans med en annan deltagare och jag tilldelades samma tjej som jag hade lektion med idag (vi delar på ett ekipage i ca 20min var)
Hoppades faktiskt på det då jag gillar hennes lektioner osv :) Vi ska vid nästa tillfälle ha ett framförande inför de andra kring hur man ska göra om man har ett ekipage där hästen ofta slår om bak i t.ex förvänd eller mellangalopp. Samt övningar m.m för mellan- och ökad trav.
Nån frågade hur långt föredraget ska vara och fick till svar ca 10min - låångt tyckte hon. KORT tycker jag! Haha men jag minns när jag gick ridledarutbildningen och skulle hålla föredrag o 40min om ryggning - det ni! (tog inte så lång tid - hur fasiken pratar man om det så länge?) I dagens läge hade jag ev kunnat dra ut på det mer då jag har fått mer "kött på benen" sedan 2007 men 40min skulle nog vara lite svårt att få ihop till även idag..

Ska bli kul :D
 
 
Kram Madde

Vår!

Publicerat: 2014-03-10 Kl: 16:41:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk vad man blir på bra humör när man känner att våren är på väg!
Trots att det kom en skvätt regn på em så skiner nu solen igen. Som Madde skrev så blev det ju en lång tur i lördags och jag insåg att det är mkt länge sedan jag red Hallinge rundan. Nu får det bli desto oftare. Så idag fick hästarna gå ut igen dock i Hista skogen. Demeter, Millet, Thaleia o Hera fick vi med oss nu när vi har två praktikanter.
Hann med och töm köra Rangun i morse eftersom Madde är på kurs och nu på eftermiddagen så red jag Magic i ridhuset. Har inte ridit honom sedan det" inte gick att rida". Oj vilken skillnad! Superfin man bara sitter där och han bjuder så bra in i handen väldigt bekväm häst att sitta på faktiskt.
Vilket jobb Madde har lagt ner på honom utvecklingen är verkligen enorm.
Igår hade jag en hoppkurs med ett gäng från Stockholm + Anna på Limpan. Det gick mycket bra och alla var super nöjda och ville komma snart igen........men som sagt hela resten av våren är uppbokad fram till våra meetings i sommar.
De tyckte att hästarna var så fina och sådant gillar ju jag som verkligen älskar mina jobbarkompisar. Red bra gjorde de också. Athos förvånade tom mig fast jag vet att han är fin så har jag nog inte sett honom gå med sådant tryck i hoppningen och hoppat så fina språng på länge. Så stolt är jag över hästarna.
 
Sofia har ju hopp tävlat i helgen båda dagarna och med framgång i lördags blev det en fin placering i 1.20 på Millet och söndagen var det dags för Pommes som fick gå två klasser (Millet gick bara en) 1.00 + 1.10 han går ju fortfarande unghästklass o i första var han nolla men i andra kändes han lite trött sa Sofia och fick några pet. Det var ju riktigt varmt så idag har Sofia rakat honom.
Ann
 

Kursdax!

Publicerat: 2014-03-10 Kl: 08:18:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha dags för två dagar på Strömsholm igen! Sån tur att jag bor så nära :D
 
Gick upp tidigt för jag skulle plugga innan avfärd men insåg snabbt att jag glömde mina böcker på Ekelund :/ Klantigt.. Så nu har jag suttit och läst på vid datorn istället. Vi har "prov" idag precis som förra gången och man vet aldrig vad som kommer så jag får läsa på extra om sånt jag tror kan komma och som jag behöver få in i min skalle.
Har en känsla av att det kan komma om utbildningsskalan idag så fokus har legat på den denna morgon..
och om inte annat så borde den nu sitta som berget! :D
 
 
Magic i somras.. I lördags var vi ute på en alldeles underbar långritt med fyra hästar - "Hallinge-rundan", alla (Palmir, Magic & Thaleia) utom Rocco var rätt matta när vi kom hem. Han pinnade på som vanligt, däremot hade han nog ändå lite träningsvärk igår så då blev det tömkörning för att mjuka upp och röra på musklerna utan min tyng ovanpå. Superduktig har han blivit och fick faktiskt trava lite cavaletti också.
 
Nu måste jag åka!
 
Kram Madde

Upp och ner som livet är i allmänhet......

Publicerat: 2014-03-09 Kl: 22:28:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dåligt med uppdatering.....ibland så hinns det ej med. Sitter här vid datorn och TV:n kopplar av efter en hektisk helg.
Begravning i fredags av en kär gammal vän. En riktig förebild och en stor idol. Gick alltid sin egen väg och som prästen sa när hon bestämt något då blev det så!
Fött upp en oändlig massa hästar och haft en oändligt massa avelshingstar. En mästare på det mesta....på minnes stunden efteråt så spelades det upp en intervju från radion. Där reportern frågade henne vad som driver en att slita så med hästuppfödning. Agnetas svar: En sjukdom -hästar! Hon har ju även smittat mig genom åren då många hästar kommit från henne.
Arro Bell är ju hennes uppfödning och även Simslabim som vi ägt i många år.
Den sista Bella Calima som står här i stallet.
Alltid kunde man ringa om man behövde råd bla vid besvärliga fölningar, betäckningar osv.
Tack vare henne lyckades vi rädda en fölunge då det gick snett vid fölningen. Hade vi lyssnat på veterinären hade den ej överlevt.
Vår fina Miss Brisad krystade ut alla tarmarna och vi lyckades rädda fölet genom att skjuta stoet och skära ut fölet. Många år har gått sedan dess men ett starkt minne. Vid avlivning av häst så avblodar man hästen vilket veterinären ville göra men hade vi gått med på det hade vi ju även tömt fölet på blod som låg kvar i magen.
Ganska vanligt att kor krystar ut tarmarna och då kan man stoppa in dem igen vilket jag visste så jag hämtade rena lakan men en häst går det inte att göra det med de är så infektionskänsliga och omöjligt.
Jag lyckades mjölka ur nästan 1 liter  råmjölk som fölen ej klarar sig utan. Det var ett hårt slit de ska ju ha mat varannan timme så snacka om att vi var trötta den våren...och sommaren vi matade honom i 5 månader
Madde o Sofia var ju riktigt små då så det är många år sedan.
När man föder upp en häst utan mamma så måste man se till att den blir en häst!!
Jag lovar det var hemskt - vi fick låna ett sto av Agneta som ej gav fölungen mat men tog hand om den ändå så att den präglades av en häst och skyddade den i flocken som sin egen. Vet föl som blivit farliga då människan blivit mamma åt fölet.
De växer fort och det kan lätt gå tokigt om de präglas på människan. En sak jag fick göra var att vart efter fölet växte så såg jag till att så många olika människor som möjligt gav honom mat och att så fort han ätit så jaga bort honom så att han ej såg mig som mamma. Det var tufft!
Tack för alla åren! Sov gott en riktig häst tjej hamnar nog i Trapalanda.....
God natt
Ann

Rapportering

Publicerat: 2014-03-05 Kl: 22:05:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har man tävlat igen. Själv var jag väldigt nöjd med min häst och mig själv direkt efter ritten. Hon var så fin på framridningen och jag är så rädd att överrida på tävlingsbanan så jag försökte bara att rida mjukt.
Tyckte väl att jag fick väl lågt på några programpunkter som var kofficient 2 på. Det kostar ju att få 4,5 då.....
Det var en mycket bättre ritt än förra gången jag red samma klass men fick i princip samma % men så kan det ju vara i dressyr trots att det är samma domare. Nu har hon gått denna klass 3 gånger. Första gången var hon inte riktigt klar för det.
Men nu vågar jag nog rida på mera nästa tävling som är här hemma.
Tycker mer och mer om henne för varje dag.
Idag har hon fått hoppa en bana med mig på ryggen. Med lite hjälp av tjejerna så blev det riktigt bra!
 
Idag var ju teoridag så även Jaqueline fick hoppa banan hon tyckte ju det var superkul förstås. Så nu har jag skaffat lite "hoppoäng" till nästa hoppträning med Erik som vi flyttat till torsdag nästa vecka.
Madde ska ju på C-tränarutbildning nästa vecka. Blir skönt när alla kurser är över. Det är ju något varje vecka känns det som.
Nu hoppas vi på att vi får träna för Mads nästa vecka trots att det inte är vår vecka. Har fått lov av bästa Siv att ta hennes tid så hoppas nu att han är hemma tills dess.
 
Många hästar har fått hoppa idag i alla fall - Millet, Pommes, Thaleia, Magic, Elton, Rocco, Siri och min fina Hera!
Hera har inte hoppat sedan i somras och Madde hoppade henne det gick riktigt bra.
Hon galopperade på så snällt och hoppade alla hinder Madde styrde på. Även Rocco skötte sig utmärkt all hoppning i vinter börjar göra resultat. Vem vet han kanske får komma ut på någon hopptävling så småningom....
Ann

fortsättning..

Publicerat: 2014-03-04 Kl: 22:44:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte helt lätt att blogga ifrån mobilen, speciellt inte när Christina ringer och stör (hehe) mitt i och då går det inte att komma tillbaks där jag var i texten, därav att det inte blev något avslut på det tidigare inlägget...
 
Mille var som sagt fin, ett par onödiga stora missar men annars så kändes det kanon, skönt att rida en häst som inte är livrädd för omgivningen heller. ;P
Rocco skötte sig egentligen över förväntan - alla odds emot oss då vi kom iväg alldeles för sent, tänkte först inte starta alls då allt gick emot innan jag ens kommit upp på hästen - som dessutom var spänd som en fiolsträng :/
Väl uppe och igång kändes han ändå väldigt fin och ganska ridbar så jag red igenom programmet ändå, med ganska blandade poäng, största missarna där det var koeff  2 så slutprocenten var ju inget att skryta med direkt.
Det svåraste är att jag tappar mycket av framåtbjudningen när jag kommer in på banan - men som sagt över förväntan, han har inte varit ute sedan tidigt i höstas heller.
Det känns ändå som att vi är på rätt spår och att vi fungerar bättre och bättre ihop, han är en annan häst i stallet och är numera gärna nära och står och gosar och ja tror vi börjar känna oss trygga med varandra. Han verkar även börja förstå själva tävlingsbiten och gilla att visa upp sig - från en bra sida ;P
Vi måste ut och träna på att göra bra ifrån oss även på nya platser!
 
Väl hemma igen blev det pyssel av pojkarna och jag packade ur det mesta, resten och mockning av transporten får vi ta imorgon när det är ljust så man ser bättre vad man gör.
 
 
Oerhört osmickrande bild jag hittade på datorn som Fia tagit på Mille.. Åhh vad härligt det vore med lite gräs i hagarna!
 
Kram Madde
 
 
 

Det blev blått!

Publicerat: 2014-03-04 Kl: 19:16:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mille skötte sig finfint idag på "debuten" (är ju ändå 2, 5år sedan vi tävlade ihop sist)
 
70% blankt - trotts ett par nedrans missar. Jag är nöjd! Mycket kändes också bättre än det gjort hemma på trän

Åter till vardagen...

Publicerat: 2014-03-03 Kl: 22:58:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måndag och nya tag. En ny praktikant Denise som kommer att vara här hela mars anlände i morse. Hon går en lärlingsutbildning på gymnasiet i Dalarna.
Hon har sällskap av Stefanie som har en vecka kvar på sin två veckors praktik. Kul med praktikanter!
 
Idag var det mycket att göra och alla hästar hanns ej med. Bättre att få kvalite på ridningen och hinna med färre hästar.
Då jag hade en privatelev på morgonen så blev det några färre hästar gjorda + att Madde hjälpte mig med Demeter och jag henne på Millet o Rocco. Det är ju tävling imorgon ingen super uppladdning att hästarna har vilat i tre dagar.....
Dessutom ingen träning för Mads på länge eftersom han är i Frankrike och tävlar. Där det gått riktigt bra med båda hästarna. Vinst i GP med den otroliga Jimmy Choo - I debuten internationellt!
Han debuterade ju i Intermediare Ib här i somras och kom tvåa vet att jag fick ståpäls då så himla fin häst.
 
Inspiration i alla fall efter att tittat på alla skickliga ryttare på Skandinavium. Så spännande hoppning var det verkligen. Lördags kvällen var magisk med svensk seger och enda felfria i omhoppningen. Duktiga unga ryttare på gång i Sverige. Gårdagens världscup var också super med tre svenska ryttare i omhoppning.
Fredagen dressyr var så där,  men lördagens kür var desto bättre.
Nu sovdags lång dag imorgon....
Ann

Pikeur!

Publicerat: 2014-03-02 Kl: 23:02:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Finally home! Vilket vidrigt snöslask vi möttes av :/ trist..
Här kommer en snabb bild på mina nya ridbrallor <3
 
Vilket märke tycker ni är bäst på just ridbyxor?
 
Kram Madde 

mycket folk!

Publicerat: 2014-03-02 Kl: 18:11:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Prisutdelningn dressyren igår. Patrik blev tvåa med Toy Story - jag tycker han skulle vunnit och det hade han nog gjort om inte en av de fem domarna hållt honom mycket lägre ( vår egna domare :/ )
 
 

Hemfärd. .

Publicerat: 2014-03-02 Kl: 18:05:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då sitter vi och inväntar tåget hem.. Har varit en mkt trevlig helg och de två sista dagarna har verkligen bjudit på tävlingar i världsklass - särskilt hoppningen!  Och vilka fantastiska prestationer våra svenska ekipage stått för! 
Superkul och nu är man taggad till att hem och rida igen! Har visserligen suttit i en sadel denna helg - Jimmy (Sadeldoktorn) som vi känner och har använt oss av i många år nu har hjälpt en vän att ta fram en ny sadel och då ett nytt märke.  Ska bli kul att provrida i denna på riktigt - verkar super! 
 
Två par nya ridbyxor har jag med mig hem - MYCKET behövligt då jag nu egentligen bara har ett par som är ok att träna i. Man sliter ju en del... Av märket Pikeur fötstås då dessa är helt suveräna,  kostar en del men de håller betydligt längre än andra billigare märken.
Har även köpt ett par nya stövlar som jag ska ha och tävla i, mina fina Königs jag haft sedan 2007 är fortfarande i mkt bra skick men jag har blivit smalare i vaderna så de ger inte det stöd jag vill ha. 
Mina bruna vardagsstövlar ÄLSKAR jag verkligen och ville köpa nya sådana då de är rätt slitna på insidan men nu blir det på detta viset i stället. 
De bruna får jag länna in och se om det går att förstärka insidan för de är hela och fräscha i övrigt, plus att jag har ju mina fina gamla tävlingsstövlar jag kan använda.
Elton har jag köpt ett nytt pannband till då hans gått sönder när ja var på semester :/
Synd för han passade verkligen bra i det.. och det verkar inte finnas att köpa på Hööks längre.
Ska testa om det funkar med strass på hans lilla huvud eller om jag ska köpa något annat.. 
 
Kram Madde
 
 

Hotellfrukost <3

Publicerat: 2014-03-01 Kl: 11:55:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

SÅåå lyx med hotellfrukost! De hade till och med våfflor man fick grädda själv :) Åhhh... Mätt!!
Nu blir de en tur på stan innan det börjar kl.17'00 i em - DRESSYR!
Tyvärr var dressyren igår inte så bra :/ vi var dessutom rätt trötta så blev lite sövande.. vi hoppas på bättre ritter idag,  det är ju kur också vilket brukar vara roligare då alla rider olika program de själva skapat och lagt egen musik till..
 
Kram Madde 
RSS 2.0