Tyst och skönt - nu börjar ensam hemma!

Publicerat: 2014-01-31 Kl: 18:28:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var då absolut sista dagen för jakt med hund. Vilket betyder att Jocke har jagat hela dagen med den fantastiska Ross. Stor jakt på Hista och nu har han precis farit iväg på middag tillsammans med övriga jaktgäster. Lyckad jakt för Jocke som sköt tre vildsvin idag - såg rätt nöjd ut kan man lugnt säga.
 
Så nu är man solokvist ikväll kräftorna ligger på tining (perfekt behöver inte laga mat) och musiken på. Pyssla om mina andra djur - fiskarna. Städning får det nog också bli ett tag sedan sist.......
 
Idag en dag som alla andra men har bara ridit Elton idag han tycker nog jag är jobbig men men det är inte lätt att vara lat häst blev i alla fall fin. Han vill ju lätt var lång och långsam men jag vill han ska vara snabb och betydligt kortare......vi kom överens tills slut. Tömkört Maddes andra prins idag Rangun och han var mycket bättre än sist jag tömkörde honom blev nästan ridsugen.
Imorgon ska Anna 1 rida med på lektion. Så Maddes hästar märker inte så mycket av att matte är på semester de får jobba ändå.
Siri har jag också töm kört och hon är verkligen en fin ponny!
 
Rocco fick sitt andra hopp pass idag med Sofia. Först handlade det ju om att trava och galoppera runt hela ridhuset. ....Vilket gick efter ett tag men den rackarn testar ju om Sofia hänger med.
Egentligen är han lik Demeter reagerar för samma saker  fast på ett annat sätt kastar sig och sticker medan Demeter blir förbannad och går man på på fel sätt så då smäller det - bara att vänta ut helt enkelt.
Sedan blev det galopp hopp och det gick riktigt bra - kanske vill bli hopphäst?
Ja han är ju rastad i alla fall och hoppning är bra för honom.
 
Eftermiddagen har jag stått i ridhuset hela tiden först hjälpte jag Sofia/Millet o Anna 2/Magic samt Simone med sin fina unghäst som jag ej vet vad han heter....
Alla hästarna är ju på riktigt olika nivå men de fick ju lite ögon på sig i alla fall. Därefter var det tre privatlektioner till så rätt kall blev man på slutet.
Från och med imorgon så har vi gjort om stalltjänst systemet på prov vilket betyder att inackorderingarna får betydligt mindre att göra. Fodra och släppa ut/in en dag på ca 1½ månad.
Hoppas det kommer funka vi har ju däremot ganska många hästar att mocka åt på helgen så det är ju tur att jakten är slut..........
 
Nej nu är det dags att ta hand om akvarierna.....
Godkväll
Ann
Lycka till på hoppning imorgon Sofia-ganska gammal bild på en alldeles fantastisk häst Simsalabim

oj oj ibland behövs det så lite......

Publicerat: 2014-01-30 Kl: 23:35:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Man kämpar med hästarna i ur och skur -snöstorm och det går upp och ned. Som att åka berg och dalbana. Idag var Rocco så fin, Thaleia blev också väldigt fin. Den damen har ju lite egna åsikter kan man lätt säga.
Men som man brukar säga om ston är att få man dem med sig så blir det riktigt bra.
Tänk vad allt känns kul när man får resultat åt rätt håll!
 
Alla hästar har hållt sig i sina hagar i dag i alla fall alltid något. Tur för hästarna för hade de sprängt staketet igen hade Jocke blivit tokig milt sagt.
 
Idag har jag jobbat med hästarna på förmiddagen men efter lunch blev datajobb och telefonsamtal ligger efter med kontorsjobbet kan man säga.
 
Kvällen avslutades med lektioner förstås men inga privatlektioner idag. Imorgon nya tag och då har jag däremot ett gäng privatelever på eftermiddagen.
Helgen blir ju tuff då Sofia ska bort på talangprojektet som tur är har andra Anna lovat att ta sista lektionen på lördag eftersom det är styrelsemöte direkt efter mina lektioner.
 
Nästa vecka är det i alla fall dags för träning för Mads tyvärr gick det inte byta dag så att Sofia kan följa med utan jag får åka själv så just nu funderar jag på om jag ska ta med mig Rocco också och utnyttja hela våran tid. Mads har lovat att rida igenom Rocco om jag tar med honom får se hur det går att lösa med logistiken. Då behöver jag ju ha med mig Anna också ser hur det går att lösa med övrigt stalljobb.
Madde kommer ju ha fullt upp när hon kommer hem. Landar nästa fredag eftermiddag - sedan ska hon med mig till Arlanda igen lördag morgon för att vara med på tränarkonventet hela helgen. Måndag o tisdag så ska Madde på tränarutbildningen på Strömsholm.......tufft schema att komma hem till! Men det ska hon väl orka utvilad och brun lär hon väl vara....
God natt!
 
Ann
 

Oj vilken vår det blir!

Publicerat: 2014-01-29 Kl: 22:29:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här och försöker sätta logistiken för våren. Då gäller det att få till det med tävling - kurser etc.
Själv ser det inte ut som jag kommer kunna tävla så himla mycket men får jag träna massor så är det viktigast.
 
När det gäller tävlingsterminen i vårt distrikt så är det ju lite  rörigt. Vi har ju från TK:s sida satt alla datum på alla allsvenska omgångarna de senaste åren. Men fått mycket klagomål på det. Pga att klubbarna vill kunna bestämma själva när de skall ha sina omgångar så höstas sa vi att ok vi kör på som förr. Detta har då resulterat av att någon div tex har tre omgångar inom loppet av 4 veckor. Inte optimalt + att det blir ju omgångar som går samtidigt. Men men vi får hoppas att de flesta tyckte det var bättre förr när vår eminenta konsulent Lollo satte alla datum så att inget krockade så kanske vi kan återgå till att sätta datumen innan!
 
Det gäller även att få till det med hästar/ponnyer då det är mycket kurser och några vill ut och tävla lag på lektionshäst.
 
Har aldrig haft så mycket kurser på helgerna. Får ingå celldelning...påsk är det i alla fall ingen kurs eller tävling.
 
Samt efter vårt dressyrmeeting det får bli några lediga helger i juli. Svårt att hinna med ett socialt liv också. Vi är ett gäng tjejer som försöker få till en tjejträff men det ser mörkt ut. Vanliga människor är ju ledig på helger och om jag är ledig så vill jag ju tävla. Sedan ska ju Madde o Sofia tävla också.
 
Första kursen är nu 15-16/2 ett gäng från Örebro de har aldrig varit här förut.
 
Kul att man trivs på jobbet i alla fall.
 
Idag har det hoppats en lydnads övning med travbommar på volt, studs och travhopp. Jag hoppade Demeter den stora gula Hera får vänta ett tag till. Sofia red Millet, Pommes, Thaleia och Rocco!
Elton har jag också ridit och Anna Magic. Magic går bara bättre och bättre för varje dag!
God natt!
Ann
Uranos och jag inför en start i div I förra våren
 

Ännu en dag utan Madde...

Publicerat: 2014-01-28 Kl: 23:20:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det rullar ju på väldigt bra hittills. Idag har jag hunnit med att rida tre på morgonen Demeter, Hera och Thaleia. Länge sedan jag red Thaleia och imorgon ska jag prova en annan sadel den hon har är visserligen utprovad till henne men den känns inte ok när man rider.
Så kan det vara att den ligger bra på men inte funkar vid arbete. Det blir spännande och se om det funkar.
Lille gangster Rocco fick sig en omgång med töm körning och skötte sig bra. Imorgon så är det Sofia som ska hoppa honom.
Elton hann jag också med och han blev rätt så fin faktiskt.
 
I övrigt har de fyra "gangster" valackarna sprängt staketet idag igen så de fick gå på utebanan resten av dagen.
De ser till att man inte blir sysslolös direkt.
 
Läste idag att det skett en döds olycka på en ridskola i Töreboda. De har inte skrivit så mycket ännu men tydligen en personal som blivit sparkad vid hantering av en häst. Otäckt och man får sig en tankeställare. Vet ju ej hur det gick till och det kanske man inte får reda på heller.
Ett är i alla fall säkert att man alltid måste jobba med säkerheten. Samt att det är levande djur och att allt kan hända. Det har vi sett här nu när det har varit blåsigt och snön har yrt att hästarna är mer vilda än tama ........lätt att något händer då.
Så tråkigt i alla fall.
 
I morgon en ny dag och nya tag då är det lite hoppning för hästarna.
 
Sovdags!
Ann
Så här ser det inte ut nu men man kan ju drömma sig bort en stund......
 

Effektiv dag idag!

Publicerat: 2014-01-27 Kl: 23:04:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Vilket väder snö hela dagen och blåst som f..n. Sofia visade en bild på Madde på stranden med en drink så jag tyckte vi kunde göra detsamma och visa hur mysigt vi har det i blåsten.
Härligt med så många duktiga tjejer i stallet har hunnit med många hästar idag. Startade upp med Demeter som inte var lika tam i början så det är bara att dressera på. Hon ska nog inte vila .....
Hera fick även hon gå ett dressyrpass,
Sedan höll det på att gå tokigt på riktigt - tömkörde Rocco och han var mycket bättre än förra veckan. Men som sagt var det var ju ett himla oväder så rätt som det var blåste det till ordentligt och han  stack. Så himla stark och det var omöjligt att få stopp på honom dessutom så satt Sofia på Rangun!
Han drog med tömmarna efter sig och gick omkull -skrek åt Sofia att sitta av. Som tur var blev han chockad och jag lyckades fånga honom då han ville till Rangun.
Sådan tur att inget värre hände. Att töm köra är ju inte helt ofarligt. Hade aldrig förlåtit mig själv om han skadat sig nu när Madde är borta.
Han blev i alla fall väldigt fin igen.
Sedan var det dags för Thaleia och när hon var klar så var Rocco utsläppt i sin hage där han stod i snöblåsten i ena hörnet och såg rädd ut - en stor plast från spån bal hade blåst iväg och satt i hans staket och fladdrade. Riktigt mycket mental träning idag för tuffingen.
Efter lunch så red jag även Elton, Uranos och Jolita. Så jag känner mig nöjd med dagen.
Imorgon så blir det att rappa på för då ska jag även hinna med två privatlektioner en före lunch och en efter. Dessutom ska Sofia sitta hela dagen med årsbokslutet så hon lär inte hinna med så många hästar.
 
Har försökt att få komma och träna i veckan på Segersta men nu har hans träningar startat upp så det var fullt denna veckan. Så man får helt enkelt ge sig till tåls till vår ordinarie tid nästa onsdag. Hade hoppats att få en tid så att Sofia också kunde följa med på Millet men det lär bli svårt då hon har så många lektioner på onsdagar.
 
Anna red med på Magic på lektionen ikväll och han går från klarhet till klarhet. Får se när han kan börja gå med på lektionerna på riktigt med "vanliga" elever.
Nu är det sovdags
Ann
 

Söndag - vilodag

Publicerat: 2014-01-26 Kl: 21:50:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Idag har alla våra hästar fått vila och så även jag. Soffhäng kallar jag det och att få sova tills man vaknar av sig själv en lyx det kommer nog att dröja igen är jag rädd. Lektioner har jag haft ikväll i alla fall och det var markarbete på schemat.
Nu gäller det att planera veckan med träningen av alla hästarna. Imorgon är vi ju rätt många i stallet så då hoppas jag att vi hinner med alla hästarna.
Gäller att sätta full fart imorgon bitti med andra ord.
Nästa helg blir det ju lite mera jobb för mig då ska Sofia på talangprojektet igen denna gång ska Millet med och hoppa.
Hoppas han glänser som han gjort sista tiden så fin häst!
Nu är det sovdags,
Ann
 
 

Poppa popcorn....

Publicerat: 2014-01-25 Kl: 17:51:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett litet snabbt inlägg får det bli. Hann ej med igår då det är fullt upp att hinna med allt. Hade dessutom vänner här igår kväll som blev kvar över natten vilket är = sen natt då vi spela gitarr till halv två...så man får skylla sig själv att man är lite trött. Men det handlar ju om livskvalite´ gäller att passa på när man har spelsällskap.
Igår så hann jag med lite ridning på min fina fux som peppar peppar fortfarande är tam en hel vecka dessutom. Töm körning blev det också sedan hjälpte jag Sofia när hon hoppade Rocco vilket blev bra. Hade några privatlektioner också och de hästarna gick super!
Alltid lika kul när det går bra för eleverna att rida.
Idag har vi haft stallet själva vilket innebär tidig morgon har i princip tagit ut  och in nästan alla hästarna själv vilket innebär nästan 2 timmars intensivt promenerande i rask takt.
Idag var det pop corn väder vilket betyder snål blåst och hästar som går på bakben hoppar över staket hoppar i sidled osv.
Hoppandet över staket stod Melete för tredje gången på en vecka. Hon står helt stilla och bara hoppar över utan att ha sönder något som tur var.
Lite spännande då vi tyckt att den där kan inte hoppa när vi löshoppat, men vem vet en stjärna kanske finns där.
 
Hästarna var nog extra stökiga då det är sista helgen man får jaga med hund och det har smällt en del i skogen idag + att jag såg ett vildsvin snabbt ta skydd genom att springa över på vår mark in i hästhagarna.....hänt i veckan med andra ord.
Smarta grisar som vet var de är skyddade.
Uteritt blev det på Demeter tillsammans med Sofia o Millet och de var lätt spända också...
Nu ska jag på middag hos bästa grannen och äta kräftor! En del tycker det är konstigt med kräftor i januari men i vår familj kan man äta kräftor året runt så tycker även grannen så det passar ju bra!
Ann

Nya ideer

Publicerat: 2014-01-23 Kl: 21:50:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sofia tyckte jag var knäpp i morse när jag kom med min nya affärside´: Föda upp och sälja akvariefiskar! Det är ju inte jättelätt att sälja hästar......
Vi har ju ärvt Anders o Maddes akvarie (mycket fint) tills vidare så vi har ju 2 st. Oj vad de ynglar av sig har hur många som helst (fiskar). Igår kväll när jag skulle släcka ner så såg jag ytterligare en massa nya yngel denna gång slamkrypare och det har jag aldrig fått tidigare dessutom en hel hög. Så just nu har jag tre olika sorter som fått tillökning!
 
Nu har då Madde äntligen fått en välbehövlig vila och semester. I vår familj måste vi åka iväg långt för att få vara ifred och kunna släppa hästarna ordentligt så man får rensa hjärnan och fylla på med ny energi.
Just nu sitter de på planet.
 
Jag började ju dagen med att vara super effektiv och detta tack vare Anna o Simone som fixar och hjälper mig med hästarna kl 10.00 hade jag hunnit med 3 hästar så det fick bli två till före lunch och en efter lunch. Med resultat att min nacke inte mår jättebra. Jobbigast för nacken är nog ändå att töm köra och det gjorde jag ju med två hästar - Rocco o Thaleia. Min Demeter var det ingen fara med som blödde igår syntes inget och hon var super! Inga protester och absolut inte fux idag åh vad glad det gör en när det är lite enkelt ibland. Fast det hade ju inte varit det om jag inte vore så envis.
Har verkligen bestämt mig att hon ska vara på mig och svara på hjälperna direkt.
 
Hera fick också ett pass idag och ännu bättre än igår.
Tänk man har hållt på med hästar i 37 och man blir aldrig fullärd. Har bytt nosgrimma och det är stor skillnad. En vanlig aschen har jag nu och har tidigare ridit med remont nosgrimma.
Om det nu beror på det men det lär väl visa sig annars.
 
Har även ridit Uranos (så fin) och Elton som blev mkt fin han ska ju snart börja skolas in i verksamheten igen efter sin konvalecens.
 
Ha en bra kväll nu är det kvällsfika på gång
Ann
Gammal bild på Madde o absolut finaste hästen när de vann på Strömsholmstävlingarna som jag hittade i denna datorn
 
 
 

Sopdag med bra slut

Publicerat: 2014-01-22 Kl: 23:11:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det blev tyvärr inget Segersta idag min häst hade trampat sig.......Hera går i alla fall från klarhet till klarhet, idag riktigt fin. Äntligen börjar det släppa.
Hade i alla fall roliga lektioner ikväll även om det var många avbokningar i min hoppgrupp idag bara 3 st men det gick väldigt bra och alla hoppade så bra.
Imorgon så flyger då Madde till varmare väder och vi får klara oss utan henne i två veckor.
Hoppas att hon och Anders nu får en riktigt bra semester!
 
Idag har i alla fall våran propp blivit godkänd och släppt och anmälningarna börjar strömma in.
 
Så nu börjar tävlingssäsongen
God natt
Ann
 
 

Herregud va kul!

Publicerat: 2014-01-21 Kl: 23:04:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken kick idag igen. Hästarna hoppade super. Som vanligt en mycket bra och rolig övning med mycket hinder. När hela övningen reds så blev det en ganska lång runda men känner att kondisen blir bättre och bättre. Många fina rundor blev det på bästa hästarna. De är mycket olika att rida men passar mig så bra båda två svårt att säga vilken som är bäst Jacqueline eller Bosson. Just nu är Bosson som en dröm att rida men Jacqueline känns så sjukt trygg hon verkligen älskar att hoppa och inget känns högt inte för att vi hoppar så himla högt.
Jag kom ju av mig lite i augusti när jag åkte av så jag har backat lite på höjden men nu känns 1.10 inte högt.
Hoppas verkligen att jag kan komma ut på några tävlingar denna vår/sommar om jag kan vara ledig så är planen Eskilstuna, Gripen och så här hemma i juni.
Speciellt nu när det känns så enkelt att styra runt mellan hindren och hoppa.
Men vi får se hur det blir med det måste ju få ut Demeter på lite dressyrtävlingar också.
Hon kommer bara gå hemmatävlingarna + div I.
 
Åter till dagens hoppning inte nog med att mina hästar gick bra utan även Sofias och Maddes hästar gick super. Magic har blivit så duktig och Erik tror han har kapacitet för stora hinder. Demeter gick som en klocka för att inte tala om Pommes och Millet det ser verkligen lätt ut.
En superdag helt enkelt!
Ann
 

Hopp igen

Publicerat: 2014-01-20 Kl: 22:46:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina Millet!
Ja imorgon är det så dags igen. Erik kommer och vi hoppar våra fina hästar igen. Skulle ju egentligen vara lyx att få hoppträna varje vecka men sedan blir det ju ett uppehåll på tre veckor eftersom Madde ska på semester.....och när hon kommer hem så blir det först på torsdagen veckan efter. Hon ska ju på C-tränarutbildning direkt hon kommer hem.
Kul att vi har duktiga praktikanter i stallet så det hinns med mkt som vi ligger efter med. Idag har det tvättats svansar.
Dessutom fick jag så bra hjälp med mina hästar på morgonen så att jag hann rida dem innan Tove + att jag hade en privatlektion på fm.
Tove var ju här också och vi hann med några hästars tänder men inte så många så vi tar alla lektionshästar när hon ska hit för föreläsning då är det nämligen teoridag.
Problemet är ju om de behöver drogas för då kan de ju inte arbeta på kvällen så det måste ju ske när de ska vila.
 
Idag har det hoppats på lektionerna och min sista vuxengrupp var så duktiga. I och för sig var alla det men de har ju inte ridit lika länge och de hoppade en liten bana. Jag hade ett litet lågt sockerbits "hinder" ett galoppsprång framför så att de lättare hittar rytmen.
 
 
Ann
 

Ordning och reda

Publicerat: 2014-01-20 Kl: 22:39:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det börjar så smått bli lite mer ordning på grejjerna på Ekelund! Idag har jag gjort en räd i första delen av foderkammaren där en skitig gammal hylla stått. En av de garderbober jag slitit ut ur stora sadelkammaren har nu fått ta dess plats så att man kan ha ev saker där istället för på en hylla där det blir alldeles dammigt och skitigt.
 
Jag har även provat ut två sadlar mamma hade med sig ifrån Agneta förra veckan. Magic som inte har någon egen hoppsadel (har lånat Uranos hitills) fick hoppsadeln - som dessutom en riktig hoppstjärna haft och vunnit många stora klasser på. Ingen mindre än Marwin! Helena Lundbäck hade dessutom honom en tid innan han kom till oss för en dressyrsatsning innan han senare pensionerades.
Ska leta fram en ganska fin bild jag har på oss två i mitt välfyllda usb för alla bilder.
Dressyrsadeln kommer Athos att få ta, han har redan en mkt fin och bra sadel men denna är större i sätet vilket kan passa bättre till de ryttare som oftast rider honom. Hans sadel som är lite mindre kommer då att få gå med Ronjah skulle jag tro.
 
Förra veckan satte vi (jag, Anna J & Simone) dessutom fart med att städa och rensa alla förvaringsskåp :)
Så en bra bit på väg men ooooh så mycket kvar..
 
Gamal bild på hjärtat!
Rangun gick så bar idag och det har han gjort hela senaste veckan nu, superkul! Dock känns det ju lite trist att man ska åka på semester i två veckor men men.. Galoppiruetterna sitter numera riktigt bra och känns enkla, vi leker med piaff och passage vilket han tycker är grymt kul och mycket duktig på!
 
Kram Madde
 

Planer!

Publicerat: 2014-01-19 Kl: 22:19:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Full av inspiration efter vår arbetsdag med tävlingskommitteérna  i Västmanland och Södermanland. Vi jobbade med frågor som hur skall vi få högre status på DM. Nu ska det bara genomarbetas och förhoppningsvis kan vi "sjösätta" planerna redan 2014.
Men vi jobbade även med allsvenskorna och hur vi ska få ett ökat intresse för detta. Samt även arbetsbeskrivningar för våra grenledare i båda distrikten.
Även hur vårt fortsatta samarbeta i distrikten ska se ut med gemensamma möten.
Mycket konstruktiv dag!
Återkommer med mera detaljer när det är dags....
Då är det kul att engagera sig ideellt.
Imorgon ny vecka och nya tag ska försöka komma igång tidigt så mina hästar är klara tidigt. Vår veterinär Tove kommer för lite tandkoll av lektionshästar.
God kväll
Ann
Min rödhåriga Demeter

Lyckad Ungdomskenferans

Publicerat: 2014-01-19 Kl: 16:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj alla vinterfrusna!
 
Jag har haft ett mycket trevligt och inspirerade dygn på Bolinder Munktell med SvRF och CUS som är Centrala Ungdomssektionen i Sverige.
Vi var ca 19 deltagare plus två ledare ifrån CUS. Deltagarna kom ifrån olika nominerade Ungdomssektioner (Årets Ungdomssektion) samt såna som jag som blivit utsedda till Årets Ungdomsledare i de olika distrikten. Väldigt bra erfarenhetsutbyte och jag har nu massor av inspiration samt ganska så säkert bestämt mig för en sak jag funderat över under en längre tid. Återkommer till det om det blir så - tiden ska räcka till också :/
 
Info från vår helg hittar ni här:
www.ungiridsporten.se
Gilla även deras Fb sida - sök på Ung i ridsporten så borde ni hitta rätt!
Självklart har vi även ätit god mat och såklart alldeles för mycket god mat samt godis :) Jag har lärt mig massor av roliga lekar som absolut ska nyttjas vid kommande träffar och aktiviteter för klubbens ungdomar :D
 
Jag har även fått öva mig i att ta för mig och tala inför en stor grupp då jag var äldst på kursen och har så mycket i bagaget och framförallt med mina pågående utbildningar vilket de andra tyckte var intressant!
 
Kram Madde
 

Wow vilken känsla!

Publicerat: 2014-01-18 Kl: 21:49:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En till lördag till ända! Började med mina två lektioner på morgonen. Mina nya tjejer var så duktiga vi har nu haft markarbete hoppning varje gång och det blir bättre och bättre för varje gång. Alltid lika kul när man står på backen och kan få det att funka för de som rider :).
Måste ju också säga att hästarna skötte sig väl även om Jacqueline tyckte det var väl skoj hon har så härlig attityd. Vill alltid till hindret eller rättare sagt det finns inga hinder för henne.
Därefter var det stallmöte där vi gemensamt gjorde det nya stallschemat då vi nu gjort om systemet som jag hoppas ska falla till belåtenhet för alla.
En träning efter det med mycket ambitiös elev som denna vecka ridit 4 träningspass för tränare. Snacka om målinriktad.
En fika paus efter det eftersom jag var rätt kall och det tog verkligen emot att gå ut igen för att rida men efter stor övertalningsförmåga med mig själv så satt jag till häst på min egensinniga rödhåriga märr.
Vilken känsla så fin oj vad hon har utvecklats och allt arbete igår på träning satt som en smäck. Det var som att rida gammelmannen när han var som bäst vilken galopp och samling i den. Så lätt euforisk var jag efter detta.
Avslutat med en fantastisk middag kan säga att vi oftast äter mkt gott hemma. Toast skagen med hemmagjord majonäs och hjortbiff med svampsås och min nya favorit svartkål med jordärtskocka samt Jockes goda mos med potatis, blomkål o broccoli. Så nu är man laddad för morgondagen som innebär hel dag på Kungsörstorp där vi ska ha arbetsdag med Tävlingskommitte´n i Sörmland och Västmanland jag och Johanna från stallet som är vår grenledare i distans drar iväg tidigt imorgonbitti.
Godkväll
Ann
 

Bilkörning...

Publicerat: 2014-01-17 Kl: 23:01:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då var fredagen till ända mycket bilkörning- en tripp till Segersta. 5 timmar dörr till dörr. Nu tog det extra tid då vi passerade Strängnäs så hade någon kört på ett vildsvin som jag såg levde och låg vid vägkanten. De som kört stod ju där men vi stannade och jag skickade ut Madde med en Morakniv som vi alltid har i bilen om något skulle gå tokigt så man behöver skära av grimskaften i transporten.
( denna morakniv hade man nog knappt skurit av ett balsnöre med så Jocke har lovat en ny till bilen de blir ju rostiga efter många år.)
 
Duktiga Madde gick ut och den stackars grisen hade lyckats kravla med frambenen ner i diket och låg där och plågades. Vi fick tag i en jägare som snabbt kom och avlivade grisen den var påkörd bak och kunde inte använda bakbenen. Inte många som har koll på att man måste ringa polisen om man kört på något men det hade ju dessa killar.
Men det kan ju ta sin tid innan polisen får ut någon. Tur att det finns hjälp att få snabbt!
 
Ja så till ridningen man har ju en rödhårig märr så det går super och dess emellan protest. Mads gillar i alla fall mitt sto men humör har hon allt. Vår duktiga praktikant Anna var med och tog lite bilder får se om Madde får ut något till bloggen. Rocco fick också en duvning och såg fantastisk ut till slut men en hel del humör där också.
Ann
 

Låg dag men mycket gjort!

Publicerat: 2014-01-16 Kl: 23:20:35 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hua vilken torsdag!
Började dagen minst sagt kaotiskt då Anders fått med sig min enda bilnyckel till Stockholm :/ Så efter kaosletande efter servicenyckeln som ej fanns att finna. Ficka ja cykla mig svettig i ilfart till tågstationen för att hinna med tåg. Mamma och pappa skulle ju iväg till Stockholm och syster till veterinären tidigt så gällde ju att ha skjuts från Läggesta.
Väl på plats ligger vi ändå hyfsat i tid med alla sysslor då Anna samt vår praktikant Simone hunnit mocka vårt lilla stall vilket jag annars brukar göra medans hästarna äter frukost. Utsläpp av hästar och kort därefter en häst på rymmen - Melete var tydligen less på att gå själv så hon drog iväg till kompisarnas hage. Dock blev jag mycket positivt överaskad då staketet var helt så busen hade hoppat (!) ut. Inte illa med tanke på att vi tyckt att hon hoppat ganska dåligt då vi löshoppat under vår/försommar förra året. Hon kanske har växt till sig vad vet jag :)
 
Förmiddagen spenderades i stallet med de dagliga sysslorna och sedan tvättade vi alla vattenkoppar och krubbor i stora stallet innan vi körde igång med sadelkammaren där. Jag har ju planer för det mesta på den här anläggningen - tyvärr varken tid eller ekonomi att genomföra men nu när vi är ett par fler som kan hugga in så går det ju ganska fort att göra relativt stora förändringar. Jag har tänkt skapa en "Puts-hörna" i stora sadelkammaren där man tillsammans kan sitta och putsa utrustning eller ta en fika :) Men vi har ju så sjukt mycket utrustning som ska stuvas om och sorteras, slängas. Erika! - Jag har en hel säck med fler lädergrejjer om du vill kolla igenom och ha något? :)
 
Tror det kommer bli fint och mysigt när det är klart, nu behövs lite färg, möbler och krokar så är vi snart i hamn!
 
Rangun <3
 
Efter en tidig lunch stod det sedan uteritter på schemat. Första rundan blev det Elton, Hera, Calima och Mille, han fick ta Thaleias plats då hon rispat sig på en brodd och var svullen i ena bakbenet :/ Så Mille fick två rundor. Den först var inte speciellt lång och ansträngande. Andra rundan blev det förutom Milleman, Rocco, Demeter och Magic som fick följa med. Alla hästarna skötte sig mycket bra och vi hade ganska mysigt väder..
 
Dagen avslutades med fyra lektioner. En privatlektion i hoppning, mina två ordinarie grupper och så Ebba för en dressyrlektion efter det!
 
Lär sova gott :)
 
Kram Madde
 
 

Träningsdags!

Publicerat: 2014-01-16 Kl: 23:14:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En gammal bild på min gammelman!
Ja imorgon är det Segersta som gäller och träning med mitt rödhåriga sto. Idag har varit en märklig dag har varit och besökt en sjuk vän och Jocke var med mig och han körde så jag hann göra en massa kontorsjobb/telefonjobb. Något trevligt ressällskap var jag inte..
Satt i telefonen mest hela bilresan men var effektiv. Hann med att boka upp en hel massa domare till ridklubbens kommande dressyrtävlingar. Man kan ju inte göra proppar utan att ha domare klart + att de måste ha löst sin funktionärslicens på ridsportsförbundet.
Inte så många domare kvar att boka väntar svar från några. Det går ju åt en hel massa på ridklubbens stora dressyrmeeting. och i år är ju planen att även ha GP Kür!
Hoppas vi lockar hit ännu flera ryttare i den absoluta toppen. Såg att två av våra återkommande ryttare på vårt meeting Jeanna och Mads låg på 10 bästa listan för 2013 i Sverige! Båda red ju i Globen före jul men även Jennie Larsson red där och hon brukar ju också vara ständig gäst här i somras vill ja minnas att hon vann två klasser (de högsta).
Massa kul på gång i år som är MRK:s 20 års jubileum.
Har även bokat upp en kurs för de som är intresserade av att träna på att skriva för domare. Denna kurs blir i april innan våra tävlingar 12 + 13.
Först blir det genomgång innan med Intermediare I  domare Gunilla Åkerman som håller i kursen. Därefter kommer hon att döma våra egna lagryttare och alla får träna på att skriva!
Passar ju bra inför alla allsvenskomgångar som drar igång. 
Ann
 

Kylan biter

Publicerat: 2014-01-15 Kl: 22:49:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ja några dagar har rullat på igen. Igår hade vi hoppträning igen för Erik - så kul. Jag red mina gamla vanliga hopphästar Jacqueline o Bosson. Båda skötte sig mycket bra och jag kände mig nöjd med min egen ridning.
Rolig övning som vanligt.
En sådan lyx att få hit Erik två ggr i månaden. Eftersom Madde ska på semester så kommer han även nästa vecka så då blir det mera hoppning.
Ann
 

"Slutspurt"

Publicerat: 2014-01-14 Kl: 21:41:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Innan lite välbehövlig vila :) Ja på torsdag nästa vecka tar jag och Anders planet mot varmare breddgrader i två veckor. Ska bli skönt men känns lite otajmat i träningen av hästarna då det redan varit mycket vila och ledigt för dem pga olika anledningar.
 
Värme!
 
Så nu gäller det att trimma på bästa sätt innan jag drar och lämnar över ansvaret till andra.. Idag har Rocco fått hoppa igen, blir bättre och bättre för varje gång nu och ska se till att hoppa honom absolut MINST en gång i veckan. Hoppas Fia kan ta honom iaf en gång över hinder medans jag är borta :D
Rangun har gått kanon både igår och idag, piruetterna som har varit lite svåra en tid fungerar riktigt bra. Urgången som är svår då han gärna fortsätter pirutten eller tappar bjudningen.
Piaff och passage leker vi med en hel del då det är det som fungerar bäst för att få honom riktigt igenom och tillbakbenen, ärligt eftergiven. Börjar dessutom få till en del riktigt fina snuttar av detta!
 My Love..
 
Så min plan för kommande vecka ser ut ungefär som följande:
Ons: Rangun Ut. Rocco Dressyr.
Tor: Rangun Dressyr. Rocco Ut.
Fre: Rangun Dressyr eller Ut. Rocco träning Segersta.
Lör: Vila - Ungdomskenferans
Sön: Rangun Dressyr. Rocco Dressyr
 
Mån: Rangun Ut. Rocco Ut
Tis: Rangun Dressyr. Rocco Hopp.
Ons: Rangun Dressyr. Rocco träning Segersta.
 
Sedan har jag ju lite fler hästar som Magic, Elton osv men det beror lite på hur de ska gå någon lektion och så så det bestämms lite mer från dag till dag med vad de får hitta på :)
 
Tide går så fort! Ska  kanske delge er en tävlingsplanering för våren också?
 
Kram Madde
 

Lite bilder från julavslutningen

Publicerat: 2014-01-14 Kl: 20:43:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvärr hade vi ju ingen fotoansvarig på Julavslutningen men fick några bilder av Oda som tagit dessa ifrån läktaren :)
 
Mina gudasnygga frack! På Millemannen :)
 
 
 
Vinnarna i stafetthoppningen :)
 
 
Luciatåg
 
Kram Madde
 

Ovan

Publicerat: 2014-01-13 Kl: 17:29:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vid kylan. Jag har hatat leran och den råa luften men blev helt överraskad av kylan som kom så snabbt. Högst upp på min önskelista står det isolerat ridhus!
Det är ju inte gratis men den arbetsmiljö som vi har som står i ridhus och instruerar är ingen höjdare direkt. Tur att jobbet är kul annars hade man slutat för länge sedan.
Är ju faktiskt väldigt många ridlärare som byter yrke efter ett tag, inte så många som är ihärdiga och håller på till pensionen direkt.
Igår kväll så blåste det i ridhuset - kanske att jag överdriver men kallt var det i alla fall.
Sliter också på kroppen när man skall rida hästarna det bästa när det är så kallt är faktiskt att bli "serverad" hästarna om man ska rida många för man blir varm och svettig när man rider och så blir man kall när man ska in och byta häst och så blir man varm igen osv.
Idag har jag hunnit med tre pållar alla efter Arro Bell.
Ska sätta mig någon dag och göra prospekt på honom för betäckning. I år tänkte jag mig ta emot flera ston det blev ju lite oplanerat förra året men jag ville också se att det fungerade.
Han hade inte betäckt på ett antal år och han har ju blivit till åren men det blev ju strålande resultat.
2 ston betäckta båda dräktiga på första brunsten! Han hade ett sto  till men hon ville ej bli betäckt alls hon tyckte han var läskig och var aldrig betäckt tidigare.
Dessutom så var det sådana ston som man inte per automatik tänker ska vara lätta. De ston som normalt sätt har bästa förutsättningarna är de som har föl vid sidan och ej hade problem vid fölningen och att man då betäcker på andra brunsten.
Båda stona var äldre den ena blev ej dräktig året innan och den andra hade inte haft föl på ett antal år.
 
Ann
 

Fråga till er?

Publicerat: 2014-01-13 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj alla läsare!
 
En liten fråga till er då jag själv funderat på det ett tag nu.. Alltid kul med lite nytt, fräsht och omväxling :)
 
Är det dags att byta ut designen i bloggen?
 
 
 
Kram Madde
 

Full fart snart ny vecka!

Publicerat: 2014-01-12 Kl: 22:17:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ja söndagkväll igen och snart ny vecka. Hela familjen har fått ett härligt avbrott i helgen då vi tillbringat ett knappt dygn i Stockholm på Yasuragi  härligt med spa.
Vi fick en fantastisk middag igår kväll med en kock som lagade maten vid vårt bord.
Väl hemma idag igen så var det bara att kasta sig in i verksamheten igen. Idag kom det en praktikant från hästgymnasium i Dalarna och hon har med sig sin egna häst. Hon skall vara här i tre veckor till att börja med.
Innan mina lektioner så hade vi möte i TK i ridklubben.
Det är ju bla dags att anmäla lag till allsvenskan i distriktet. Men även hög tid att planera årets tävlingar och andra händelser.
Första tävlingarna blir ju vecka 8 ponny dressyr lördag och häst dressyr söndag.
Dagen efter är det dags för veterinär Tove Forslund att föreläsa angående rid relaterade skador på häst och hur man undviker dessa samt annat matnyttigt. Viktig kunskap för alla både för de med häst som utan.
 
En rolig upptakt blir det också med alla som skall rida i lagen. Riktigt många som anmält sig till våra lag riktigt kul!
 
Kylan har ju tillslut kommit och jag har inte vant mig ännu - kallt ikväll när jag hade lektionerna.
god natt !
Ann
 

Fantastikt dygn med familjen..

Publicerat: 2014-01-12 Kl: 22:09:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja säger bara -  Yasuragi
Åhh vad härligt :)
 
<3   Tack fina människa som gav familjen denna fantastiska upplevelse tillsammans   <3
 

Njutning, fantastisk mat, bästa familjen man kan tänka sig, lugn, vila och underbar miljö
allt på en och samma gång..
 

Nu känner jag att energin är påfylld till topp inför veckan som kommer, fyllspäckad som vanligt. De kommande tre (tror jag det är) veckorna har vi även en praktikant med sin häst så då är vi ytterligare en person att hinna alla sysslor :) Imorgon ska stallgången spånas upp igen då pappa hämtade nytt material i tisdags - kommer bli så fint och snyggt!
 
Kram Madde
 
 

Gk - time!

Publicerat: 2014-01-11 Kl: 08:40:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dags att köra igång pass 2 av årets Grönt Kortkurs!
Tävla?
Då måste du ha GRÖNT KORT!
 
Kram Madde

Hoppdag - torsdag

Publicerat: 2014-01-09 Kl: 17:55:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja lite hoppning hann jag med idag på Demeter lite med Bosson men tyvärr ej Jaqueline. Hera fick ett dressyrpass. På eftermiddagen har jag varit och fått akupunktur i min dåliga nacke och bestämde mig för kontorsjobb därefter men snart är det dags för kvällslektioner.
Håller på och försöker stuva om i mitt redan späckade vår schema. Har fått så många bokningar på kurser både weekend fre-sön och lö-sön men även dagkurser.
Dessutom har det spridits sig utanför Stockholms gränser så jag har två gäng från Örebro inbokade i vår. Naturligtvis så lägger då förbundet in kurser som de vill att man skall gå med 3 ½ veckas varsel. Nu hör det till saken att jag verkligen vill gå på detta tränarkonvent i två dagar men jag har ju bokning den helgen så får se om det går att ändra.....
Det skulle ju inte fungera att driva ett företag med den korta planeringen direkt.
 
Så det har blivit dator och telefon eftermiddag. Det blir lätt så att man skjuter på dessa uppgifter när man hellre sitter på hästryggen eller står i ridhuset.
 
Tjejerna har hoppat desto fler hästar idag.
 
ANN
 

Halva veckan

Publicerat: 2014-01-08 Kl: 22:39:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är halva veckan snart gjord. Regnet strilar i mängder och leriga hästar i mängder. Kul när man själv begåvats med en häst som lyckas rulla sig varje dag och även så att hon är lerig under täcket. Kul!
Nu har det lovats kyla till helgen så då kanske man slipper spola ben.
Imorgon så ska det hoppas på förmiddagen jag hoppas verkligen att jag hinner hoppa några stycken. Är ju tre veckor sedan sist när Erik var här och nästa vecka är det ju dags igen.
Har idag hunnit att rida Jaqueline i ridhuset så hoppas att jag hinner hoppa imorgon bitti på henne + Demeter då förstås.
Just nu är det mycket att planera inför hela våren och det på alla plan både på ridskolan och på klubben. Mycket är på gång i år nu när MRK fyller 20 år!
Massor med spännande saker under året. Hög tid att planera klubbens tävlingar och snart skall lagen anmälas till alla div som går i vår div I +3 i både hopp o dressyr häst och ponny. Ser ut som det blir en hel del lag i år från MRK. Alltid kul att rida i lag då vi inom ridsporten alltid annars rider individuellt.
Vi syns väl på tävlingsbanan?
God natt
Ann
 
 
 

Mer regn!

Publicerat: 2014-01-08 Kl: 22:07:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hur mycket regn kan det komma kan man fråga sig?! Tar ju aldrig slut :( Vill ha lite minusgrader så leran fryser fast!
Åhh vad det är härligt att hinna med lite mer i stallet och med hästarna om dagarna. Våra "Ann'or" är guld värda! :D Vi har nämnligen två stycken tjejer som heter Anna som hjälper oss om dagarna.
Ena Anna har hjälpt oss med mockning, fodring osv i stora stallet de flesta vardagar sedan i höstas och det senaste tillskottet är till en praktiktjänst jag annonserat om, efter många svar, en provjobbare, en som hälsat på så blev det alltså till slut just Anna "nr2" :)
Supertrevlig tjej som dessutom rider bra vilket jag också helst var ute efter då vi har många hästar att hinna med!
 
Idag red jag Elton på morgonen samtidigt som Anna tog Palmir och jag red P en stund på slutet. Sedan red vi ut i ganska hyfsat väder till en början men vi red en ganska lång sväng och det började såklart hällregna över oss på slutet. Mindre kul :/ Anna red Magic, jag Rangun och syrran Mille. Grusvägarna är grymt fina men i övrigt är det sjuuukt lerigt - BLÄ!
 
Stallfix lunch och sedan upp på Rocco för ett dressyrpass! Intag av hästar och så två hästar till - Thaleia och Athos, Anna fick även sitta upp en stund på Athos efteråt. Dagen avslutades med en privatlektion.
Ganska perfekt dag med andra ord!
 
Kram Madde
 
 

Åter på banan.....

Publicerat: 2014-01-07 Kl: 22:24:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om  man vågar säga det kanske blir ett bakslag....kändes inget vidare när jag vaknade men under dagen har den hemska förkylningen gett med sig.
Har faktiskt inte ansträngt kroppen med ridning dessa dagar. Nu hoppas jag att jag kommer fortsätta med det beteendet även längre fram. Det är farligt att träna med en infektion i kroppen och det har vi ju fått erfara hösten som varit man ska vara rädd om hjärtat.
Ska ärligt säga att jag har haft hjälp av Sofia också för jag var på gång i söndags för att rida men hon blev ganska sur..
Svårt när man har hästar som skall ridas men en dag var Sofia snäll och red Demeter och en dag var  Emma Åkesson här och hoppade henne. Tack! Bra med jullov.
Så det blev bara två dagars vila för henne Hera har ingen förbarmat sig över så hon har vilat helt. Men viktigast att Demeter fått arbeta.
Idag har jag startat upp med att rida en häst och töm köra en.
Imorgon hoppas jag på flera hästar speciellt nu när vi har så bra hjälp i stallet.
Med det jobb jag har så har jag ju ändå haft mina lektioner men däremellan bara tagit det lugnt. Tur i oturen så blev ju dressyrkursen inställd för Siv då hennes häst är nyopererad och hon ej hade någon som kunde ta hand om henne.
Nu längtar jag efter att träna igen. Både mig själv och hästarna. Nästa vecka startar ju hoppträningen upp för Erik igen och till helgen kommer Mads hem från sin semester så har man tur så kanske det går att få åka till Segersta redan nästa vecka.
Så mina små hopphästar skall ridas igenom innan dess kanske till och med att jag hinner hoppa denna veckan.
Träna behövs för att hålla inspirationen att ha träningar och lektioner vi liv.
 
I övrigt så har helgerna annars bestått av att umgås med nära och kära vänner och släkt så nu har man laddat batterierna inför ett kommande fantastiskt 2014.
Ann
Ett vackert minne från ett fantastiskt dygn på Mälaren i somras
 

Mr Magic

Publicerat: 2014-01-06 Kl: 21:03:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Äntligen kan jag fixa lite nya bilder tänkte jag eftersom jag hittat min kameraladdare som varit borta typ ett år :/
Dock sjukt svårt att fota i ridhusljus :(
Ebba försökte sig på att fota mig och Magic i fredags men som sagt svårt med ljuset så blev inte så många som går att se bra på. Blev en film också som är helt ok men då vi bytt dator så ville den inte ta emot min kamera så måste hitta cdn och installera..
Crap för teknik!
 
Kram Madde

Längtar efter att få komma igång och träna ordentligt igen..

Publicerat: 2014-01-05 Kl: 16:58:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rocco
 
 
Demeter
 
 
Fia & Mille..
 
Kram Madde
 
 

Fredag igen?!

Publicerat: 2014-01-03 Kl: 21:44:19 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Känns som att det är fredag var och varannan dag just nu med jul, nyår osv.. Idag har jag hunnit MASSOR tacck vare Anna som verkar vara en toppentjej som provjobbar hos oss under några dagar och Ebba som jag lurat med en heldag i stallet. Plockade upp henne vis Mc Donalds kl.07'00 imorse och sedan har hon fått hänga med heela långa dagen för mina dagar är för det mesta långa och alltid längre än jag "tänkt" ifrån början :P
TIDSOPTIMIST!
Nu sitter jag vid datorn med en snarkande Anders bredvid på soffan -har lovat syster att göra en tävlingsplanering för mina och Milles dressyrstarter under våren så hon kan lägga sin hopplanering - schysst att jag får börja! :D
 
Red Magic direkt på morgonen sedan två privatlektioner och så Thaleia och Shaddow innan lunch. Ebba fick prova Magic en stund efter att jag ridit - såg fint ut. Hon red även Shadde till största del, ja satt bara upp en kortis mitt i hennes pass.
Ebba han även börja rensa i en av garderoberna i sadelkammaren där vi har massa extra läderprylar som ligger och skräpar. Belv en hel fodersäck med saker som ska slängas! Jag har nämnligen en plan på att tömma några av garderoberna i stora sadelkammaren för att gör plats åt ett utrymme där man kan sitta och puttsa eller kanske en liten fika. Vi har sjukt mkt som kan slängas och ännu mer som måste sorteras och läggas på bra ställen istället för inmosade på första bästa plats.
Jag HATAR oordning men att hinna med att sköta stall och hästar samt motionera alla tar all tid så mina planer att fixa alla utrymmen har lägsta prio vilket gör att de i de flesta fall bara stannar vid tanke/dröm :(
 
 
Tänk om det kunde se såhär prydligt ut VARJE dag...............
 
 
Prisrosetter har vi ligger säckvis - trist att inte få upp dem och visa hur fina hästar vi har.. Jag började för många år sedan att måla och fixa gamla fönster att sätta dem i men det tog mkt tid så blev bara tre stycken men de är väldigt snygga och pryder väggarna i stora stallet.
 
Tillbaks till dagen!
Efter lunch red jag/ Rocco, Ebba/Ronjah och Anna/Palmir ut en härlig tur "Runt sjön" mjuka fina väger inbjuder till härliga galopper på lyckliga hästar.
Sedan intag av hästar och så red jag Rangun som Ebba också fick rida en stund och avslutade dagen med Lady. Full rulle med andra ord!
På vägen hem ville jag hälsa på farmor då hon åker till Mallorca i två månader tidigt imorgon bitti och eftersom Ebba bor typ 50m från farmor fick hon skjuts hela vägen till dörren :)
 
 
Mycket gamal bild på Ebba och skolponnyn Karaat. Tror den togs i början av augusti 2010.
 
Imorgon blir det som en "vanlig" dag då vi har stallet så är ute vid sju. Sedan startar jag Grönt kortkurs som håller på 9-12 och sedan en privatlektion och så massa hästar att motionera då förstås!
 
Kram Madde
 

Aldrig som man tänkt sig.......

Publicerat: 2014-01-03 Kl: 10:36:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter inne i soffan med filt om mig har nyss gått upp efter en orolig natt - tillslut så lyckades smittan även drabba mig ont i halsen och förkyld. Har nyss tagit en Alvedon, strepsil och så får det bli en kopp med varmt vatten och färsk ingefära. 
Så är det bara hoppas att det vänder under dagen.
Ingen dressyrkurs blir det i helgen heller då Siv fått förhinder då hennes häst Lilla A i dagarna opererats och hon har ingen som kan ta hand om henne. Surt- ska meddela alla nu så får vi hoppas att Sivs häst snart är återställd.
 
Igår startade ridskolan igen både hästar och elever tyckte det var kul att komma igång igen även om några av mina elever tjuvtränat i helgen som var.
Bästa hästen fotot taget av Erika Torrång
Ann
 

Vad vore lite snö och kyla?

Publicerat: 2014-01-02 Kl: 22:49:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lyckliga hästar som får VARA just HÄSTAR!
 

Överaskning!

Publicerat: 2014-01-02 Kl: 22:27:22 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Idag fick äntligen Ebba rida en efterlängtad lektion för mig.. Sista veckorna har jag ställt in och ställt in alltför många gånger sista veckorna :/ Upptagen och så massa sjuk/skadad på det :(
 
Efter passet fick jag present/julkapp av Ebba och hennes mamma Carina
 
Tadaa!
 
Jag fick en snygg väst med mitt namn på framsidan och på ryggen som ni ser "Tränare" Ebba hade såklart skojjat till det och hade en likadan med "Elev" på. Så nu matchar vi snyggt i stallet!
Tusen TACK :)
 
Jag älskar att ha väst när jag rider såhär års (eller ja i sånt här väder - det brukar ju vara betydligt kallare) Poloträja och väst = toppen!
Fick även några fina fotoramar med bild på Rangun och mig vid Gripentävlingarna i somras och en härlig sommarhages bild på en rund och go Elton.
 
Kram Madde

Maddes Årskrönika

Publicerat: 2014-01-01 Kl: 21:25:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då antar jag att det är dags igen. Syrran har ju till och med redan dragit sitt strå till stacken och berikat bloggen med ett inlägg :)
 
Förra året gjorde jag ju ett långt filmklipp som till och med blev i två delar då jag la upp den på tuben för den blev så lång! Så seriös orkar jag tyvärr inte vara denna gång, tror inte heller jag har lika mycket material som sist heller då det har varit dåligt med både film och kort ifrån året som gått.
 
Första delen av 2013 Jan-Mar
Jag startade året med en två veckors semester i solen i slutet av januari. Rocco fick under den tiden intensivträning med Mads på Segersta och Rangun fick gå på lite sparlåga hemma med mest vila och så fick jag Ebba att rida honom lite.
Första tävlingen blev på hemmaplan den 24 fabruari. LB:1 & LB:0 Thaleia gjorde sin första tävling, egentligen inte klar för det men det är ju så lätt att stoppa in henne när det ändå är hemma. Nyttig erfarnehet iaf.  Elton gick mkt jämnt om än inte så högt på 62% i båda klasserna och Rocco startade året med ett bottennapp.
Här kom dock räddningen för vår del då Nina Hoffman såg oss och erbjöd sin hjälp som vi tacksamt tog emot.
Under ett antal veckor åkte jag skytteltrafik till Wisbohammar i Gnesta med min vild, första tiden blev det tre gånger i veckan. Nina lyckades få ganska bra ordning på oss och nästa tävling  som bara var ett par veckor senare var jag ytterst tveksam till att ens starta men så blev det och vi lyckades iaf rida ihop dryga 65% i LA
Elton slog till med nästan 68% i LB.
Några veckor senare var det dags igen (fortfarande på hemmaplan - vilken tur med en ridklubb som har massa bra tävlingar!)
28 mars var helt klart en av årets bästa tävlingsdagar. Red tre hästar i fem starter under dagen.
LB:1 Sir Elton 70% och en 2:a plats Demeter 67,93%
LA:1 Sir Elton 64,4%,   Demeter 68,2% VINST!
MsvB:1 Rangun 66,32% och en 2:a plats

Rocco i en snöfylld hage i början av mars
Elton den 24/2
Rocco den 24/2
 
Andra delen April-Juni

Var i Gnesta hos Brolins och gjorde debut i MsvA med Rangun vilket gick skapligt på drygt 60%
Rangun kom 5:a i en MsvB:4 hos Gripens RF 21 april
4 maj knep vi en 3:e plats i samma klass hos ÖSLR på 67,17%
Många leriga hästar fick man skarpa fram innan det gick att rida! Här har Rangun gjort en lerinpackning..
Rangun på Strömsholm

Mr Magic anlände till Ekelund i juni!
 
Bella Calima anlände till oss!
 
Tredje delen juli - september

Vi genomförde först vårt stora årliga dressyrmeeting med bravour! Tyvärr fick jag inte delta själv då jag ej hade häst att rida :(
Vi skaffade en ny ponny till verksamheten Shaddow 13 som är en maxad D-ponny med lite egen vilja och till en början svag framåtbjudning men han har visat sig riktigt fin och utvecklats under det halvår han varit i vår ägo.
Gripens dressyrmeeting hade jag som vanligt full rulle med att hinna rida alla hästar! Rangun var helgens starkast lysande stjärna och vi placerade oss i varje start samt tog hem 2:a platsen i MsvB-Cupen endast något ynka poäng ifrån totalsegern!
Elton gick LA cupen med ok resultat de två första dagarna men valde att låta honom vara sista dagen och Rocco fick då istället ta hans plats efter att ha fulat ut sig i sina tidigare starter blev vi här placerade på 6:e plats 64,75%
Vi genomförde lyckade ridlägerveckor med nöjda elever  i juli-augusti :)
24-25 augusti åkte jag och Christina till Gensta och tävlade igen, Rocco tog en 2:a plats i LA:3 på 67% och Rangun och jag blev silvermedaljörer i DM i MsvB:4 på knappt 65%
1 september åkte jag och mamma till Järna där Rocco blev 4:a i LA:3 på 66,7% och gjorde sitt första MsvB kval i MsvC på 64,56%
22 september var det dags för Gripens tävlingar igen. Rangun blev 3:a i MsvB:4 på 65,54% och Demeter 4:a i LA:3 på 67,71%. Thaleia gjorde sin först bortatävling i dressyr  i LB på 63,16%
Lyckliga lektionsston på sommarbete!
Teamet hos Gripens RF
Älskade Elton
Min prins!!!
Nya skolhästen Palmir anlände till oss!
 
Tjejerna tog hem segern i HÄSKUNSKAP CUP på Strömsholm!
 
Sista och fjärde delen på året oktober-december
 

Vi skaffade en ny ponny till verksamheten lilla Lindens Cirial då 4år tror vi ska bli en framtida stjärna på ridskolan.
25 oktober kastade vi in en extra tävling då jag red tre hästar.  Thaleia tog sin första placering på dressyrbanan i LB:1 på 66,89% och en 3:e plats.
Rangun blev allvarligt sjuk och väl igång igen sedan var han inte helt ok när vi hade Monika så året har inte varit det bästa för oss.
Iprincip var största delen av andra halvan av 2013 månader jag bara vill spola tillbaka och aldrig återuppleva men så funkar ju inte livet så nu ser vi framåt mot ett lysande 2014.
 
Bra saker som hänt under året är att jag kom in på C-rtänarutbildningen som sedan startade i höstas och jag har nu genomfört halva kursen. Jag går även MsvC domarutbildning som de just gjort om och jag hoppas vara färdig domare om något år!
Rangun på Strömsholm
"Siri"
 
 
Ridklubben VANN ridborgarmärkeskampen!!! en hinderpark för 30.000:-
 
 
Nu när det varit juluppehåll vill man kunna passa på att träna lite extra, speciellt eftersom mina hästar också vilat mycket pga skada MEN vad händer då.. Jo magsjuka och lagom kry ifrån det blir man sparkad :(
Jag har iaf återhämtat mig ruskigt fort och idag har jag faktiskt ridit mina två busar lite lätt, i helgen är det ju hårdträning som gäller så vore ju bra om vi var lite igång.
 
Finns väl massor jag glömt nämna men det är som det är helt enkelt! :D
 
Kram Madde
 
 
 

Sofias 2013.

Publicerat: 2014-01-01 Kl: 16:53:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänkte dra en snabb resumé om hur mitt år med hästarna har varit. Börjar med min stjärna Golden Kolibri
 
Ja, vad ska jag säga där hon har varit skadad hela året bland annat gjort två operationer, den senaste som gjordes är nog problemet från början då hon hade en utväxt på skelettet som var så vasst att det hade skurit i en sena. Var på återbesök innan jul och det ser bra ut senan läker bra men fortfarande en del vätska, ska tillbaka i mitten av januari igen. Då hoppas jag på att vi får börja jobba igång henne och om allt går som det ska kommer kunna komma ut på tävlingsbanorna till sommaren. Hoppas att mina drömmar inte är för höga men hon älskar ju att tävla och det vore underbart om hon fick komma tillbaka på tävlingsbanan igen!!
 
Sen har jag ju "lilla" Mille ;)
Det har varit ett bra år med honom vi blev ju färdig kvalade till MSV A i dressyren och i hoppningen tog vi någon placering i 120 samt även debuterade 130 på 8 fel. Sen blev hösten inte riktigt som vi tänkt oss men nu är vi igång igen och siktar med full fart på 2014. Madde kommer ta över honom mer i dressyr tävlandet då jag känner att jag vill lägga mer tid på att komma ut på hoppbanorna. Målet med honom är att i år bli stabil i 130 klasser och även nosa på någon högre klass mot hösten.

Sen har jag ju min huligan Due Pommes
Det har varit lite otur med honom under våren med ett aktivt överben, trampskador mm. Men under sommaren och hösten kom vi ut på lite tävlingar och har som bäst ridit 110 på 4 fel. Är nöjd med våra rundor vi har haft lite svårt att hitta knapparna på i början vid tävling. Han fick även följa med på träningarna i Talang projektet jag kom med i, då vi tränar för Arnold Assarsson där fick vi fina lovord men har en del att jobba på ;) Målet med honom under 2014 är att debutera 120 och bli stabil där.
 
Det var ju om "mina" hästar sen har jag tävlat mammas Demeter en del och vi har några 110 rundor med felfritt resultat om jag får låna henne så vore det kul att få ut henne på lite högre höjder i år ;)
Har även varit ute med Thaleia och hon har gått 95 med 0 fel och planen är att komma ut på fler tävlingar i år så hon får mer rutin.
 

Sen får vi se vad som händer under året om det ramlar in någon ny häst ;) Jag ser i alla fall fram i mot detta år och hoppas vi har lite mer tur och slipper alla dessa onödiga skador på våra fina fyrbenta vänner!
 
kram
Sofia
 
 

Gott nytt år!

Publicerat: 2014-01-01 Kl: 16:07:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Datorfritt för mig igen......Slutet av året gick ju i en väldig fart och såg nu när jag satte på datorn att jag ej varit inne på den sedan i fredags på dagen.
Var ju rid weekend som gick väldigt bra och var kul men slutet hade vi kunnat vara utan som Madde redan skrivit om. Kaos är ett milt uttryck.
Sofia ringer mig på lunchen - med desperat röst kom till unghäst hagen fort. Jag kastade på mig kläderna och höll faktiskt på att ramla nerför den hemska trappan på cafeterian.
Hästarna for i hagarna och jag hörde alla stolpar som for Calima hade sprungit in till Paul o Silver. En häst hoppade runt på skritten och många bilder han komma upp i huvet på mig. Innan jag hittade Madde o Sofia liggandes mellan hagarna.
Tur i oturen att det gått bra i alla fall. Läskigt bara att det finns så dåligt med ambulanser denna kom från Södertälje. Men vad alla ambulansmän och kvinnor är trevliga har aldrig stött på en dålig. Däremot vet jag knappt om man stött på någon bra på akuten på Mälarsjukhuset måste finnas något i väggarna som gör att stämningen och bristen på organisation av de som arbetar är bristfällig milt sagt.
Där kan man ligga o dö i korridorerna för de tittar ej på patienterna när de går förbi. Lider med de som är själva där som ej har anhörig med sig.
Ja ja nu är det över i alla fall.
Vi hade ett fantastiskt firande hemma med härliga vänner och kom först i säng fram mot morgonen så lite trött är man allt.
 
2013 är äntligen slut och ett nytt fantastiskt 2014 ligger framför oss. Nu känner man sig sugen att hugga i igen.
Imorgon startar ridskolan igen och till helgen så blir det dressyrkurs här i två dagar för Siv Birgersson.
 
God fortsättning
Ann
.
 
RSS 2.0