Mini-semester med hästtema!

Publicerat: 2014-02-27 Kl: 21:26:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bell's Thaleia
Snart rullar mini-semestern igång! Tidigt imorgon går tåget mot Göteborg och Scandinavium för en hel helg med.. ja vi måste ju va tokiga - HÄSTAR! Som om vi inte hade nog av dem hemma ;P
 
Ska bli kul och mysigt OCH denna gång har vi för första gången lyxat till det - vi ska bo på hotell! Tidigare år har vi bott hos släkt eller vandrarhem som vi testade förra året - compact living är en underdrift.. Hehe..
 
Imorgon är även Anna J's sista dag hos oss innan hon nästa vecka börjar jobba på en svingård. Känns tråkigt och det kommer verkligen kännas tomt utan henne och all den hjälp hon bidragit med under sina två månader - vad tiden går fort. Vi visste redan då vi bestämde oss för henne att det inte skulle vara långvarigt men valde det ändå med tanke på hennes vana att jobba med djur och att hon även red så pass bra vilket vi varit i stort behov av för att hinna med att få alla hästar ridna. Hon lär nog komma tillbaks nån helg och rida då och då hoppas vi på :)
Vi hade en tjej som provjobbade ett par dagar denna vecka för att ta Annas plats, får se hur det blir - alltid svårt att hitta rätt person.
 
Idag har jag fått lyxhjälp med klippning av Rocco som Christina så snällt erbjöd sig :) Han blev såklart lite laddad att rida efter detta såsom dom oftast blir när de är nyrakade :)
Sjukt fin faktiskt, mamma skulle hjälpa mig men hon satt väl mest och dreglade på läktaren invirad i en stor yllefilt.. Kan vara svårt med en sån häst, vi har aldrig haft en sån typ av häst med all den gång han besitter och dessutom så himla snygg att titta på. Man blir lätt lite förblindad och missar att våga och kräva mer i allt man gör vilket väl också har gjort vår resa hittills väldigt krokig och snårig för att man inte haft honom 100% för hjälperna.
Mamma dreglar och jag känner bara allt som fortfarande inte är så bra som jag vill, visst jag känner att han är 10 gånger bättre än för bara några månader sedan men jag får fortfarande rida häcken av mig (känns det som) för att hänga med och överhuvudtaget sitta kvar i all den rörelse han har.
 Stjärnan i början av juni förra året..
 
Nu är det dags att få lite framgång och betalt för allt jobb! Fina fina häst...
 
Rangun fick ut och sträcka på sig i långa galopper på morgonen, tillsammans med Anna på hennes favorit Magic. Vägen var helt underbar då det var nysladdat och vi hade kunnat rulla på i galopp hur länge som helst - kul och framförallt stärkande för hästarna. Jag har sådan tur att Anna O tar min stora pojke lördag och söndag, känner att han inte behöver några ytterligare vilodagar.
Elton fick ett dressyrpass på morgonen, han är fin men behöver mycket styrka. Om 2 månader hoppas jag att han kan vara 100% igång igen och då fått mycket styrka och bärighet för att orka mer - samt prestera på dressyrbanorna under våren :D Ska bli så kul med alla lag vi har i allsvenskorna - jag är lagledare för tre lag. Två div 3 och så div 1 laget!
 
Börjar få skaplig ordning i stora sadelkammaren också, jag håller på och flyttar och ändrar hit och dit. Bland annat hade vi för få sadelhängare och jag har som jag tror jag skrivit tidigare tänkt göra en "putts/fika hörna". Ridklubben har ju köpt in massa nya snygga säkerhetsvästar då de gamla började bli väl slitna i kardborrarna.
 
Trevlig helg!
 
Kram Madde
 
   
 
 
 
 

För korta dagar!

Publicerat: 2014-02-26 Kl: 22:57:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tiden räcker inte till. Har bara hunnit med tre hästar på fm. Jolita fick sig ett dressyrpass och även Demeter så var det töm körning av Hera. Har försökt att jobba på kontoret göra annons till Måsen då vi snart startar upp knatteridningen igen på lördagar 15 mars drar det igång. Så då kan vi ta emot alla som legat på om detta!
Arbetat med Idrottslyfts ansökan.
Möte på eftermiddagen och sedan lektioner. Markarbete idag vi gjorde en del av övningen som vi startade med igår på vår egen hoppträning cavaletti bommar på kortsidan fatta galopp rak linje ett räcke och efter det övergång till trav och sedan  cavaletti bommar igen. Klurigare än det låter men till slut så funkade det. De små ponnyerna hoppade super Jazza var så duktig och hoppade riktigt högt för att vara henne.
En dag kvar sedan lite ledigt!
God natt
Ann
 

Bildbomb!

Publicerat: 2014-02-26 Kl: 21:46:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kanske inte bästa kvaliten på bilderna.....men det får duga :D
 
 

Utbrott..

Publicerat: 2014-02-26 Kl: 20:56:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har varit en riktigt bra dag med mycket gjort - sånär som på ett raseriutbrott från min sida.. Var skakis ganska långt efter dessutom. Man blir lätt det när man upplever en smått nära döden-upplevelse när unghästarna flyger som pop-corn runt en och två hundar skäller hysteriskt för de tycker det är hel-lattjo på andra sidan stängslet :/ Hästarna går ju "vägg i vägg" med hundarnas staket runt huset och så fort hästarna sprang lite så kom hundarna som spett och då tycker ju hästarna det är rätt kul att "leka" med hundarna.
Det tyckte inte jag som stod mycket olämpligt placerad, rosenrasenade klättrar jag över planket får tag i morfars odåga till hund (pappas springer ju bara undan den smarta j*vln) han piper dessutom något enormt så fort man petar på honom så gissa hur han lät när jag släpade honom i nackskinnet och kastade in honom i huset samtidigt som de som var inne kommer farande förskräckta över allt oväsen - trodde väl nån höll på att dö, vilket jag förvisso kanske ville få fram att det är lätt hänt när hästarna ska in och det är livat runt ikring.
Underlättar ju inte direkt.. Får se om Onyx vågar sig fram till mig nästa gång vi ses..
 
Det är inte alltid att bara knata in i hagen och ta hästarna inte. Stora djur som kan vara livsfarliga om man gör fel..
 
På förmiddagen red jag tre hästar, Rangun är ÄNTLIGEN i träning igen då den nedrans olycksfågeln sparkat på sig två gånger sedan jag kom hem :/ Han är jättefin då han rör sig bra och blivit mycket kvickare men formen är fortfarande det stora problemet även om han som sagt är riktigt fin. Han går gärna lite högt och då släpper han ju rätt som det är ryggen och så blir det pannkaka av allt, så fokus närmsta tiden nu är att verkligen få ut formen och rida mycket i låg/rund form. 
Rocco nästa häst ut, fick hjälp av mamma också och vi avslutade med att rida igenom MsvC:2 som jag ska tävla på tisdag. Inte bästa uppladdningen med att vi ska till Göteborg i helgen och den vilden inte ens kan promenera på Horse-Trainern men men jag måste komma ut på tävling nu för säsongen är redan igång sedan länge och jag har missat flera tävlingar. Han var fin men så sjukt mycket häst att rida - trotts att han är så liten.. :/ När jag ridit programmet sa mamma "- Ja det är väl 68% iaf" hmm det är ju rätt höga poäng och ritten var ju låångt ifrån vad vi borde kunna få till på träning åtminstonde men han tjänar ju massor med poäng på sin gång och snygghet ;P 
Jag planerar iaf att rida häcken av mig för att vi ska prestera på tisdag!!!
 
San Rocco <3
 
Efter Roccan hade Fia ridit fram Mille åt mig så det var bara att länga lädrena ett håll och kliva upp! LYX :D
Sjukt vad olika hästar jag har.. Först Rangun som helst kör "Giraff-style" sedan Rocco som är hmm svår.. Seg, jag får inte den framåtbjuding och eget driv jag önskar.. och så efter det höghuset Mille som mer än gärna ångar på i 300 och är så lätt men samtdigt stor och stark.. Men - jäklar vad skicklig man blir av att rida alla dessa olika typer av hästar!!
Vi är ju inte helt inkörda på varandra vilket är ganska självklart med tanke på att jag inte ridit honom speceillt mycket sista åren även om jag nu sista tiden trappat upp lite med tanke på att vi ska ut och glänsa på dressyrbanorna då syrran nu bara ska hoppa (men vi får väl se ;P )
Mille ska också med på tisdag..
 
Lunch och lite planering inför helgen och framförallt fredag då bästa Anna (Jonsson) håller i spakarna med hjälp av vår praktikant Steffi och så Anna Olofsson som sköter mockning osv av stora stallet. Vi åker ju tåg mot Gbg tidigt på fredagsmorgonen.
 
Red Magic ett lite kortare dressyrpass i ridhuset, åhh vad han är rolig att rida och han har utvecklats så himla fint nu - Erik gillar honom skarpt och hoppningen igår gick verkligen SUPER! Christina fotade så jag hoppas ni kan få ta del av lite bilder.
Elton var sista häst ut idag, det blev tömkörning som är väldigt bra för den lilla grå sötnosen. Har blivit stor skillnad i ridningen, mamma tömkörde honom en del då jag var borta. Han ska få debutera på tävlingsbanan på hemmaplan  den 12 april och då blir det i LA:3, hade tänkt hitta nån LB att börja med men är lite dåligt med sådana klasser och de som funnits har blivit knökfulla på en gång..  Men måste hitta något till skäcken iaf - MEN först ska jag se till att åka iväg och miljöträna honom lite så fort jag får möjlighet.
 
Kram Madde
 
 

Vilken dag......

Publicerat: 2014-02-25 Kl: 23:14:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började med att töm köra Hera som blir bättre och bättre. Sedan var det dags för hoppning......hästarna var sjukt spända då grannen höll på och borrade båda hästarna var som bomber så det blev en kämpa insats idag. Men kul var det i alla fall.
En bra övning som jag ska använda på mina lektioner!
Privatlektion har jag hunnit med idag förutom mina vanliga lektioner. Alla red så bra idag. Min ungdomsgrupp är så rolig de har utvecklats så mycket den här säsongen. Alla rider lektion två gånger i veckan och det märks verkligen. Det gör skillnad med "timmar i sadeln" som man säger. Utvecklar ju känslan.
Nu sovdags ny dag imorgon.
Ann
 

Lång dag lite ridning eller ingen alls

Publicerat: 2014-02-24 Kl: 22:48:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej,
Idag störtade jag ner i stallet för att hinna töm köra två hästar innan det blev avfärd till Eskilstuna. Hann hem till lunchen och tårta närmare bestämt två stycken. Anna fyller 20 år idag. Grattis!
Madde hade fixat tårta men även Anna så det blev mycket tårta till lunch.
Efter lunch var det så dags för Tove och alla hästars tänder. Det var en hel del att göra men Tove jobbade på bra. Palmir hade en vargtand och även Siri och Melete. Bosson fick hon slipa stora hakar på. Men många hästar var också fina och behövde inte göras så mycket på.
När vi ätit lite mat och mera tårta så var det dags för föreläsning i ridrelaterade skador på häst. Mycket intressant!
Nu ladda för hoppträning imorgon!
Ann
 

Kul dag idag...

Publicerat: 2014-02-23 Kl: 22:48:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min fina pålle skötte sig bra i tävlingsdebuten strax över 69 % och en andra plats. Kul! Hon var så fin på framridningen och jag hade en så bra känsla där.
Nästa tävling blir Katrineholm 4/3 och sedan här hemma 12 + 13/4.
Extra kul att det var dubbelt MRK i topp - Dorthe Pedersen vann med sin fina mr Atom. Så nu är hon nog laddad inför div I!
Tävlingarna dessa dagar har flytit på så bra. Vi har så många duktiga funktionärer i klubben jätte kul.
7 mars ska klubben ha kick off i bowlinghallen i Strängnäs då klubben hyrt denna. Det blir mat och bowling för de som vill spela.
Imorgon är det fullt upp hela eftermiddagen går åt till veterinären. Tove ska gå igenom alla tänder på våra hästar och det är ju några stycken ....
God natt
Ann
Hm fel fux - Millet o Sofia
Rätt fux Demeter en aning fetare....
 
 

Helgen till ända!

Publicerat: 2014-02-23 Kl: 21:53:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp två långa dagar i dressyrens tecken på hästmeckat Strömsholm :)
Igår körde vi från 9-18 med teori och praktik. Tittade på olika ekipage och programdelar ur LC,LB,LA. Tittade på film från Tyskland på några ponnyekipage - självklart sjukt bra ridning - tyskland ligger ju en bit före kan man säga..
Idag har vi haft information kring Funktionsnedsatta och Ryttartest samt Dressyrryttartest. Vi har tittat på ekipage och bedömt detta samt avslutningsvis tittat på en funktionsnedsatt ryttare som kom och red ett av de specialprogram de rider.
Mycket intressant har vi hunnit med och Ryttartest & Dressyrryttartest är något jag absolut ska ta tag i och föra in både på ridskolan men även på riktiga tävlingar - superbra och roligare får många "Gröna" då det bara är själva ryttaren som bedöms vilket gör att man kan få betydligt högre poäng än vid en riktig tävling där det är så mycket mer som spelar in.
 
I gula ridhuset även denna helg!
 
Kram Madde
 

Roligt mail..

Publicerat: 2014-02-22 Kl: 21:43:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fick ett mail från några som var på kurs förra helgen. De ville ha receptet på lasagnen som de fick till lunch. (Maddes verk).
Maddes kommentar: Jag som bara gör i huvet, Det blir ju olika från gång till gång beroende på vad vi har för ingredienser.......
Tävlingen är nu slut i alla fall. Tyvärr var det bara en hemmaryttare med men hon red ihop hela 65,6 %. Riktigt bra tyvärr strax utanför placering.
Ann

Tävling igång!

Publicerat: 2014-02-22 Kl: 15:44:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då rullar tävlingen på. Ponny dressyr lokal LB + LA. Mycket att fixa med innan start. Varit uppe o hjälpt till att starta upp cafeterian.
Små söta ponnier som travar runt i ridhuset. En del riktigt fina.
Funderar på rida eller inte rida. Ska ju starta imorgon och Demeter behöver ju röra på sig men tävlingen slutar inte förrän sent ikväll och jag skulle i o f s hellre rida ut men inte själv kanske gör det till slut i alla fall.
 
Igår hjälpte Madde mig med ridningen på Demeter och det blev riktigt bra. Fick korta stiglädren ännu mera och jag fick mkt bättre balans och stadigare skänkel.
Madde njöt nog när hon fick "köra" med mig tror nästan hon var tuffare än Mads......kan det stämma? Eller också upplever man det tuffare när det just är Madde hon låter en inte smita undan i alla fall.
Töm körde Thaleia också hon blev superfin och travade med lite Power.
Jolita fick sig ett dressyrpass också - har ridit en gång tidigare i veckan men ska försöka att rida 2-3 ggr/vecka kanske ännu mera hon behöver det just nu.
 
Anna-Lena från Nykvarns ridsports affär är här och säljer så ett par nya grå ridbyxor har jag inhandlat. Snygga! Tyckte också att hon hade snygga blåa sammets hjälmar som jag provade men Sofia var där och stoppade affären - tyckte jag såg förskräcklig ut med den på huvudet. Passade tydligen inte i den. Hjälm som hjälm tänkte jag men så är det tydligen inte.
puss på dig snart är det vår! Ronjah o Jazza
 
Ann
 
 
 

Upp och ner

Publicerat: 2014-02-20 Kl: 23:21:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det vet ju alla som rider att inte alla ridpass blir bra. Min fina Demeter fick hoppa i morse och det var ett mindre bra pass. Sur på mig själv för svår övning helt enkelt.
Men det går ju snabbt över det är bara att ta nya tag och bättre övning. Ser fram emot hoppträningen nästa vecka. Det är ju väldigt stor skillnad att hoppa Demeter mot mina andra - Bosson och Jaqueline. Men viktigt att även hoppa hästar som man har lite svårare att hoppa på. Demeter hoppar bra men är inte lika reglerbar på hinder som i dressyren så har hon väldigt stor galopp som är lite långsam så ibland misstar man sig.
De andra två kan jag bara rida på känsla.
Lite kul att de tre står nu nästan bredvid varandra så det blir ju en extra morot till alla tre på kvällen när lektionerna är slut. Så ingen blir "avundsjuk" på uppmärksamhet.......
Själv har jag ridit lite mindre sista dagarna då jag "överred" mig själv i början av veckan. Har ju mina gamla skador som gör sig påminda och jag känner inte det förrän det är för sent.
Har idag varit och fått akupunktur igen så himla skönt. Jag somnar faktiskt och får då en liten powernapp på sen eftermiddagen så man är taggad till kvällens lektioner.
Idag har jag haft träning för en av mina flitigaste elever för andra dagen i rad -hårdträning inför tävlingen.
Hann även med att hjälpa Madde med fina Rocco -vilken fin häst det är!
 
Imorgon hoppas jag på lite ute ritt det behöver hästarna tyvärr  så var det ju en hel del snö i morse så det lär väl bli styltor.
Ikväll har Madde stannat kvar över natten. Hon har klippt hästar med den nya klippmaskinen. Vilken skillnad på ljudet! Låter nästan ingenting jämfört med den gamla.
Skulle köpt en ny tidigare.
God natt!
Ann
 
 
 

Tävlingsdax!

Publicerat: 2014-02-19 Kl: 23:09:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja helgen närmar sig med stormsteg och årets första tävling på klubben. Fulla klasser vilket är kul. Nykvarns Ridsport kommer som vanligt och har försäljning av hästprylar samt sponsrar.
Kicki Klingspor dömer båda dagarna. Ponny lördag eftermiddag och häst söndag. LB:1 och LA:1 båda dagarna.
 
Tyvärr inga hemma ponnyer deltar men förhoppningsvis kommer en med som reserv. Men desto fler hästekipage deltar. Själv startar jag Demeter i LA:1.
Madde är ju på domarutbildning så ingen tävling för henne.
 
Själv kommer jag inte komma ut på så många tävlingar i vår pga av alla kurser som är inbokade men en kvällstävling hoppas jag komma iväg på till Katrineholm nu i början på mars.
 
Dåligt med tränartid är det också då Mads är i Frankrike och tävlar i tre veckor typiskt......vi får hjälpa varandra helt enkelt.
 
Idag har jag töm kört tre hästar och det är verkligen så bra att jobba hästarna från marken. Eftermiddagen gick åt för att visa våra unghästar för spekulant.
Ikväll hade jag ju lektioner som vanligt och på onsdagar är sista gruppen en hoppgrupp. Blir så stolt över hästar och elever blev en ganska svår övning med en massa böjda spår. Jaqueline är bara en stjärna så kul att se henne riktigt söka efter hinder hon verkligen älskar att hoppa. Allt ser enkelt ut!
 
Imorgon passar jag o Madde på att hoppa så slipper man bygga upp eftersom hindren står framme. Det är när man bär alla hinder som man inser varför man är dressyr ryttare....så det gäller att sköta logistiken rätt så man inte behöver bära så mycket.
På eftermiddagen så kommer Sofia hem igen hoppas hon hunnit vila och njuta.
Nu ska alla mina fiskar få kvällsmat har fått ännu flera yngel vet inte vad jag ska göra med alla fiskar kommer bli fullt i akvarierna. så om någon behöver fisk hör av er.....
God natt
Ann
Hoppelihopp Jaqueline
 

Nu så!

Publicerat: 2014-02-18 Kl: 22:09:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Wohho ett nytt försök med bilderna och nu lyckades det! Här är Bell's Thaleia efter ett dressyrpass med mamma..
 
 
Mitt hjärta! Äntligen på hans rygg igen efter en hel veckas vila pga en mindre sårskada på ena bakbenet.. Han var lycklig och jag var lycklig! Idag kom ÄNTLIGEN den nya klippmaskinen jag strulat med sedan i början av december pga felbeställning osv.. Blir klippning på torsdag kväll för Rangun till att börja med sedan den andra lurvbollen jag har..
 
Denna läckerbit såklart! Traven har vi verkligen fått ett uppsving i och nu känns galoppen istället svårare, tänk så det kan ändras fort..
 
 
I en travöppna
 
 
Galopp!
 
 
 
 
Min "boll" - Roccan-boll :D
 
 
Rangun var inte på fotohumör efter avslutat joggingpass..
 
Mamma & Demeter
 
 
Häst nummer tre ut var "Skäck & fläck"
 
 
 
 
Han har blivit så himlans fin och ridbar :) Ska se till att komma ut och miljöträna något så jag kanske kan våga mig på att tävla lite!
 
 
Häst (ponny) nummer fyra - lilla "Siri", jag har inte ridit henne sedan i typ november då det mest är Fia som ridit henne. Nu är hon dock på semester så då blir det min ponny :) Red henne första gången igår och blev lite förskräckt så då blev det ett tufft och ganska långt pass för den lilla damen, så kände att jag var tvungen att känna på henne idag också och då fick hon vita lindor eftersom vi hade kameran framme.
Det var stor skillnad idag, mycket pga att hon nog var rätt avrastad efter igår - det är ju en ponny med rätt mkt fart.
 
 
Supergo och trevlig ponny verkligen - blir kanon på ridskolan tror jag :)
 
 
Mamma & Bell's Hera som efter en del motstridigheter när man börjar nu börjar se riktigt trevlig ut och komma ihop sig betydligt mer vid ridning.
 
Femte och sista häst innan lunch var inte inräknad i tidsplanen men jag han med honom också, Ylvas fina stoora kille som jag startade på vår hemmatävling i höstas om ni minns? Hon kommer ju och tränar för mamma och eftersom mamma är sliten i sin nacke fick jag den stora äran att sitta upp, jag trodde dock inte att det skulle vara några konstigheter - ingen berättade för mig att han var i lite trottsperiod.. hehe happy surprise  på typ 175cm! Han blev väldigt fin iaf men det är ju inte helt enkelt och "säkert" när man sitter så högt upp! Jag har ju inte heller så många kilon att trycka till med.. hehe..
 
Ganska slut efter denna förmiddag, snabb lunch och sedan grönt kort kurs 12'30-16'30 och därefter syrrans lektion 17-18 = slitna stämband - jag skulle verkligen behöva gå en kurs för att lära mig prata på rätt sätt för jag blir nästan alltid väldigt ansträngd i hals/stämband..
 
Tack mästerfotograf Christina! (inte helt lätt att fota i ridhus inte)
 
Kram Madde
,

Sportlov!

Publicerat: 2014-02-18 Kl: 21:29:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh vad det är trevligt att få upp ett par tejer till stallet när det är skol-lov.. när jag var "ung" (om jag nu får säga så- låter ju som jag är typ 100år) så var det alltid full rulle på loven. Ett helt gäng med tjejer var i stallet för det mesta och de cyklade iprincip ALLTID till och från stallet ifrån Mariefred.
Mycket kul hade vi och mycket lärde sig alla dessa ungdomar både kring stall och hästar men även ridmässigt då vi red ut så mycket vi fick och kunde. Letade nya ridvägar och hade det allmänt trevligt - självklart en del bus också, det hör ju till ;P
 
Två tjejer har varit uppe både igår och idag och kommer redan före sju på morgonen! Morgonpigga brudar! De får hjälpa till att fixa hästar inför och efter träning, släppa in och ut hästar, fodra och mocka nån box. För att bli en skicklig ryttare krävs det ett enormt kunnande om hästen som individ och dess skötsel, även om timmar i sadeln är otroligt viktiga kan man aldrig bli riktigt duktig om man inte har hela biten.
OCH man är aldrig fullärd!
De har fått rida ut på några av ridskolahästarna som såklart tycker det är toppen att slippa ridhuset och komma ut och mysa i skogen då det såhär års bara är lektioner inne eftersom det inte går att rida ut med några grupper när det är mörkt på kvällarna.
 
Christina har tagit massa bilder idag men det är något feeel men min dator - går ej att få in dem i bloggen :(
 
Kram Madde

Solen är här!

Publicerat: 2014-02-17 Kl: 23:07:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gammelmannen......
Vilken skillnad det blir när solen skiner, känns som våren redan är på gång. Bästa vårtecknet att hästarna börjar fälla ........ en del mer än andra.
Morgonen gick i hundra km i timmen hann med att rida 5 hästar. Sedan fick jag några timmar ledigt och åkte på lunch med några vänner i Mariefred. Inget jag normalt gör så jag blev förvånad att det var fullt på värdshuset och jag som åkte i ridbyxor.......kände mig lite udda.
På hemvägen mötte jag Jocke som försökte sladda vägen ner till Mariefred det är ju sjukt mycket gropar och det blev ju inte jättebra tydligen så fick hann punka på sladden också. Ska tydligen på det igen imorgon......
Bra om vägen är lite bättre till helgen när det är tävling här!
Eftermiddagen tillbringades på kontoret inte min favoritsyssla har hellre lektioner och rider. Men allt kan ju inte vara roligt.
I morse hade vi två flitiga tjejer som kom till stallet - kul och de var så duktiga red sedan ut efter lunch med Anna.
 
Sofia har nu några dagar ledigt och det kan hon verkligen behöva.
 
Ny dag i morgon så hopp i säng
Ann
 
 

Masterchef!

Publicerat: 2014-02-16 Kl: 18:56:35 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Mhmm det är nog närmre bestämt JAG! Iaf om jag själv får bestämma!
 
Desserten jag gjorde till kursen var tydligen gudomligt god och någon beklagade sig över att hon tyvärr ätit för mycket av den goda maten innan så det inte fick plats så mycket efterrätt.. Hehe.. det gäller att spara plats för det bästa!
Igår gjorde jag även en sats av ett nytt recept jag inte heller testat tidigare, en "Kokoskaka" som jag fick pröva idag och det blev mer än en bit kan jag säga - MUMS!
Lasagnen jag lagade till lunchen idag blev även det mycket lyckad och en av de bättre jag gjort om jag själv får tycka till. Det blir ju mycket sällan exakt som man gjorde gången innan..
 
Så jag hoppas "kursarna" är nöjda med helgens kost!
 
Due Pommes
Idag har Fia varit på hoppdebut för året med sina båda - Mille & Pommes hos Hamre. Hon verkade nöjd men tyvärr ett förargligt nedslag i alla tre starter, 1.10 & 1.20. Hon tar min "jumboplats" starx utanför placering.. Bra start på säsongen iaf!
Nu ska hon tydligen på kortsemester till Barcelona imorgon och är åter på torsdag - skönt för henne som slitet hela vintern. Vi andra har ju fått två veckor var i den värmande solen i Asien.. Hon får nöja sig med en sval sol i Europa.
 
Har suttit och vaktat på att anäla mig till tävling nu vid 18 och skyndade mig som bara den att klämma in tre hästar och starter men det var ju lugnt för det finns fortfarande plats kvar :)
MsvC på Mille & Rocco samt MsvB på Rangun!
 
Kram Madde
 

Bilder ska det bli!

Publicerat: 2014-02-15 Kl: 22:36:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Nästa vecka ska jag se till att få ut nya fräscha bilder (så roliga de nu kan bli tagna i ridhus)
Kanske även lite filmsnuttar?
 
Christina har iaf erbjudit sig att vara fotograf :D
 
Idag har mamma startat en ny kurs 1,5 dagars weekend med ett helt nytt gäng ridsugna människor som aldrig varit hos oss tidigare - synd att de fick ett så grådassigt och lerigt första intryck..
Hoppas kvällens dessert smakade bra - jag har nämnligen testat ett helt nytt recept på en smarrig limepaj.
Idag har det varit full fart med dubbla årsmöten - först Ungdomssektionen MaskUvi S där jag numera är VICE ORDFÖRANDE :)
Nu jäklar ska få fart på verksamheten för alla barn och ungdomar!
Sedan konstituerande möte och så årsmöte för stora styrelsen - där vi också hade prisutdelning till KM vinnarna. Jag fick presentkort på Sjöhagen Wear så ska se till att klicka hem nån snygg produkt med klubbens namn på snarast!
 
Kram Madde
 

Ny kurs-nya människor

Publicerat: 2014-02-15 Kl: 22:30:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full fart igen med kurs. Lång dag med andra ord. Startade med lektioner och sedan var det årsmöte i klubben därefter så var det dags för 8 nya kursare.
De flesta från Örebro och resten från Stockholm. Kul med nya kunder och duktiga att rida. Ridskoleryttare som rider många lektioner i veckan mellan 2-3 ggr i veckan.
Ingen ridning för mig idag med andra ord jag hoppas att jag hinner med att rida en imorgon i alla fall.
Red ju programridning igår för Gunilla Åkerman på Demeter. Sofia kommentera: Mamma du rider inte likadant när du rider program som annars. En tankeställare fick jag - men känner det ju själv, andra gången gick mycket bättre. Lätt att man spänner bågen för mycket och inte får samma harmoni och rytm. Får träna mer programdelar ett tag....
 
Hera red jag på förmiddagen och det var nog bästa passet på henne hittills! Jippi!
 
 
God natt
Ann

Äntligen!

Publicerat: 2014-02-13 Kl: 22:41:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag varit på lunchmöte på E-kuriren - mycket givande. Äntligen har massmedia fått upp ögonen för vår sport och att den är stor samt att man når många människor.
De har upptäckt att kvinnor oftast ej läser sportsidorna då vi hellre läser om saker där det är kvinnor/tjejer med och handen på hjärtat hur mycket på sportsidorna handlar om detta?
De hade mycket bra att erbjuda så det blir spännande att se fortsättningen. Först så ska varje klubb erbjudas att skicka representanter på media utbildning för att vi lättare ska veta vad som är intressant och hur vi ska arbeta gentemot massmedia. Bra!
Tack Rolf-Göran Bengtsson och Sara Algotsson med flera som gjort att det börjar hända saker på denna front!
 
Massmedia börjar äntligen se att vi håller på med en idrott som förutom att fostra tävlingsryttare även ger alla andra en meningsfull fritid som gör att vi håller oss vältränade och unga. Eller hur?
Dessutom används ridning som rehab och för att inte prata om ryttare med funktionshinder.
Inom ridsportsförbundet så finns de representerade,  i många andra sporter så finns de ej med i ordinarie förbund utan har egna föreningar.
 
I övrigt en bra start på dagen då Erik var här för hoppträning båda hästarna hoppade super. Men det höll på att bli en avåkning på Bosson då han blev skraj för Maddes titthinder men jag lyckades ta mig upp igen!
 
Ann
 
 

4 timmar i bil........

Publicerat: 2014-02-12 Kl: 23:03:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss hemkommen efter en lång bilresa.......styrelsemöte i distriktet i Vingåker -världens ände enligt mig. Tur att mötet gick hyfsat fort och att jag slapp köra. Sussie Stenfors körde så skönt att slippa.
Nu hoppas jag att det dröjer länge innan vi behöver åka dit igen.
Däremot är det en hel del arbete närmsta tiden för att hinna få klart de nya DM reglerna som ska bli spännande att presentera. Ett helt nytt grepp blir det!
Imorgon är det lunchmöte på Eskilstuna kuriren som gäller då de kommit på att ridsporten inte får så mycket uppmärksamhet i tidningen ska bli spännande att se vad de har för planer.
Nu är det bara att krypa till sängen. Så man orkar upp till en ny dag och ladda för höjdpunkten - hoppträning för Erik.
På fredag är det programridning för Gunilla Åkerman som gäller.
God natt
Ann

Dags att dra mitt strå till stacken..

Publicerat: 2014-02-12 Kl: 22:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter långt uppehåll ifrån mig, bortsett ifrån ett kortkort inlägg förra veckan, tänkte jag nu försöka mig på en kort resumé av tiden som förflutit sedan sist jag skrev.
 
Två toppen-veckor med sol, slapp och lite bad. UNDERBART härligt och man är så hemma i Kamala, helt sjukt vad tiden går.. På en resturang på stranden brukar vi träffa en äldre man (pensionär) som har hus därnere, brukar prata lite kort varje år och han är oftast själv då hans fru ej brukar vara på stranden så han pratar med många. En lunch pratade han med ett annat svenskt par vid bordet bredvid om hur det var när han var på den lokala matmarknaden för första gången för 18år sedan - då tyckte jag att det var ju sjukt länge sedan och oj vad många år han åkt hit.. Så slog det mig ganska snart att jag inte ligger så många år efter inte..
När jag var 13år bodde jag i Kamala för första gången - drygt 12år sedan..
 
Tiden går..
 
Väl hemma igen fredag eftermiddag åkte vi raka vägen hem och jag sov som en stock redan kvart över åtta på kvällen, dock vaknar man ju rätt tidigt på morgonen. Jag och mor for till Knivsta/Arlanda och Nova Park - superhotell för konferenser eller om man bara vill bo. Så bra mat som vi fick och fina lokaler samt verkade de ha ett fint bad/spa.
Föreläsningarna var toppen och norrmannen Håvard blev jag helt besatt i, känner nästan att jag måste åka till Oslo en sväng. Jag tror han skulle göra underverk med min snedhet. Idag har jag faktiskt provat att ha mina extra sulor även i ridstövlarna och det kändes bra men har bara testat på en häst så blir till att pröva mera!
Väldigt inspirerande med Agneta Aronssons föreläsning på söndagen också om Funktionsnedsättning, hemska historier om hur några av hennes ryttare fått sina skador :S Usch hemska tanke..
Johan Plate var som vanligt grymt bra och på em hade vi debatter i varje gren som jag tycker var mycket givande, kul att även vi som är aspiranter fick möjlighet att delta denna helg :D
Hemma på Ekelund sent på söndagen så jag släppte av mamma och plockade ihop ridkläder inför två dagar på C-tränarutbildning på Strömsholm.
Detta steg har vi nu delats in i våra grenar och även delats mellan Flyinge och Strömsholm så vi är nu betydligt färre en de tre första stegen.
Vi har Eva-Karin Oscarsson som handledare och jag har ingen egen erfarenhet av henne sedan tidigare men hon överträffade faktiskt mina förväntningar - verkligen superbra! Och detta steget gav mig mycket även om det också var ganska nervöst eftersom vi denna gång skulle ha egna lektioner och inte bara bedömmas av Eva-Karin utan även utan även en del av gruppen är utsedd att ge feedback på ens lektion.
Jag var sist ut och vi var två och två på varje ekipage så jag fick andra halvan av det passet, ett Intermediare ekipage så det var riktigt bra ekipage vi fick denna kurs.
jag fick ganska bra omdöme men de ville att jag skulle våga gå på lite mer och ta igenom det jag ser, men som sagt sjukt svårt och lite nervigt även om jag just under själva passet kände mig lugn och säker höll jag på att avlida både före och efter!
Svårt också att våga osv första gången man har ett ekipage, blir bedömd av massa människor man inte känner och dessutom har lektion i typ 15-20min men jag är ändå nöjd med min insatts :D
 
Rocco
 
Igår slutade vi redan vid 15 så då han jag hem till Ekelund för att rida mina pållar! Nästan tre veckor ur sadeln.. Rocco var färdig och uppvärmd när jag kom ut i ridhuset, mamma hade tömkört så vara bara att byta till sadel och kliva upp (LYX) - han var dessutom guda-fin! Kul att komma hem till :D Tack mamma och Fia som kämpat med honom.
Rangun var sedan framskrittad och klar på bandet så blev dressyr även på honom - fin häst även han! KUL <3
 
Idag var det första normala arbetsdagen, trodde jag iaf, skulle ha mammas två kvällsgrupper då hon skulle iväg på möte men så gick fia och fick migrän på fm så jag fick ytterligare två grupper så det blev intensivt nästan non-stopp från strax efter 15 till kl.20 ikväll! Galet - nu är jag helt mör i HELA kroppen och ögonen går verkligen i kors. MEN alla lektioner gick riktigt bra - speciellt 18-19 gruppen! Då är det inte så jobbigt ändå!
 
Rocco fick dressyr på morgonen och var superfin, hade även privatlektion på Lady och den donnan har varit på "spa" i tre veckor så jag fick sitta upp och prova en stund och det var minsann lite skillnad! Vore kul att testa med någon egen häst men är ju inte helt gratis att ställa iväg hästen sådär, tror både Rocco och Rangun gillat det - eller jag Rangun hade nog inte gillat vattenbadet men han får väl vänja sig ;P
<3
 
Skulle ridit både Magic och Elton på em men Elton fick bara gå en stund på bandet eftersom jag blev tvungen att hoppa in och ha lektion, Magic var superfin iaf så Anna J har verkligen tagit han dom honom väl när jag varit borta. Ska bli kul att hoppa för Erik imorgon - egentligen skulle det ju varit igår men eftersom jag var på kurs så lyckades vi flytta det till imorgon istället.
 
Nu måste jag sova! Måste bädda om också eftersom någon inte sett till att hålla min sovrumsdörr stäng så det vita monsteret Buffy har skitat ner hela sängen men massor (!) av vidriga vita hår :/
 
God natt!
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Nöjd!

Publicerat: 2014-02-11 Kl: 22:43:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina Kolibri o Sofia men ganska länge sedan.....
Vilken dag det blev. Känner mig nöjd har hunnit med hur mkt som helst. Mycket tack vare Anna! Som servade mig med hästarna.
Hunnit med 5 hästar idag och 5 lektioner samt nästan gjort färdig ansökan till Idrottslyfts projekt. Känns skönt!
 
Madde kom ju på sen eftermiddagen så jag hjälpte henne med Rocco han gick så bra och Madde red super. Antar att hon var taggad hon har ju faktiskt inte suttit på hästryggen på 20 dagar. Kom ju hem i fredags men haft ett tufft schema kurs hela helgen och sedan C-tränarutbildning mån - tis så hon har ju inte haft möjlighet att rida.
Men imorgon då får hon allt jobba på igen!
Kolibri har varit på återbesök igen och nästa vecka får Sofia börja skritta.......därefter återbesök igen om 3 veckor därefter hoppas jag verkligen att hon får sättas igång. Vilken olycksfågel vet inte om jag varit med om så lång konvalecens på en häst.
Det är ju en så fantastisk häst.
Imorgon så blir det en komprimerad dag då jag ska ända till Vingåker på styrelsemöte i distriktet. Världens ände!
Tur att jag kan samåka med "grannen" Sussie.
God natt
Ann
 
 

Måndag igen...

Publicerat: 2014-02-10 Kl: 23:32:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Men full av inspiration från helgens tränarkonvent. Man får dubbel inspiration och knyter många nya kontakter så tiden emellan föreläsningarna är också viktiga.
Har hunnit prata både med domare och GP ryttare angående MRK:s dressyrmeeting i sommar då vi har lite nya ideér för att kunna få in mer publik.
Läktaren är ju som sagt var lite liten i alla fall när de högsta klasserna avgörs. I år blir det ju både Grand Prix och GP kür. Ska bli så kul!
Man får även andra utbyten då det var så många grenar på plats bla en del landslagsryttare.
Men det bästa var ju föreläsningen med norrmannen Håvard Engell. Det är bara att börja träna så man blir liksidig.
 
Vi har haft vår veterinär Tove här idag och hon hade varit på föreläsning för veterinärer i helgen för hans dotter som forskar på SLU. Handlade mkt om att ofta så är det så att vår oliksidighet påverkar hästarna så att de får problem. Vi behöver alltså fokusera även på oss själva som ryttare och inte bara på hästen när det blir problem.
Hon ska ha en kurs i maj som jag ska se till att gå på.
Jens Fredricson tog ju hjälp av dem för att justera sin sits och titta så bra det blev!
 
De ryttare som rider i toppen tränar inte bara för tränare utan har även mental coacher och personliga tränare för att träna kroppen. Man kan säga att ridsport verkligen har blivit en sport där elit ryttarna tränar mer timmar än många andra idrottare. Dessutom har det ju uppmärksammats på senare tid.
Jag läste tex om en svensk handbolls spelare som spelade i ett Tyskt lag han tränade ca 1,5-2 tim på fm och lika mkt på em i övrigt ledig.......en ryttare tränar ju oerhört mkt mera.
 
Sovdags -god natt
Ann
 

På väg hem!

Publicerat: 2014-02-09 Kl: 16:58:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En otroligt inspirerande helg där det förutom bra föreläsare så skaffar man ju en massa nya kontakter och genom dessa erfarenhets utbyte.
Där alla måltider spelar stor roll med allt snack runt omkring. Själv hamnade jag på gårdagens middag med hopp och fälttävlans folk. Vilket är fantastiskt inspirerande så det inte bara blir dressyrsnack.
 
Se om jag kan återge något mer i veckan.
Ann

På väg!

Publicerat: 2014-02-08 Kl: 09:18:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Efter en stressande morgon så är vi nu på väg jag o Madde till Nova Park Conference Hotell där vi skall tillbringa helgen på tränar konvent. Ska bli kul men det tog ju tid att komma iväg som vanligt stressade runt och packade hittade inte telefonen osv. Hoppas vi inte kommer försent.....en bit att åka blir det.
Så i helgen får hästarna vila jag hinner väl precis hem till mina lektioner på söndagkväll.
Ann

Inte många timmar kvar

Publicerat: 2014-02-06 Kl: 23:02:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Antar att Madde o Anders snart är på väg till flygplatsen så snart är vi fulltaliga igen!
Idag var kroppen tröttare än vanligt all ridning och töm körning har satt sina spår. Skavsår i rumpan kan även jag få.....tur att vi har våra Annor  tyvärr ska ena Anna åka till Irland och dansa i två veckor.
Idag har det hoppats här på gården. Jag hoppade Demeter och Sofia Pommes, Millet, Thaleia.
Imorgon ska jag upp tidigt så jag hinner med ett gäng hästar innan det är dags för klippning.
Idag har i alla fall varit en bra dag fick bra tips av Mads med töm körningen igår så jag har testat det och vilken skillnad så imorgon är det Ranguns tur och Rocco.
 
Inte långt kvar till våra tävlingar och det är överfullt. Många på reserv listan. Kul men det betyder att det anordnas för få tävlingar speciellt denna årstid.
Madde ska ju tex tävla på Millet men måste först kvala i MSVC. Systemet är ju uppbyggt så att man måste kvala varje nivå oavsett vilken nivå man rider på och först måste man kvala i MSVC för att få rida MSVB och sedan måste man kvala MSVB för att få starta Georges. Så måste man även kvala för att starta nationellt på samma sätt.
Egentligen bra men innebär att alla vill rida MSVC:1 + 2 och MSVB:4. Skulle anmäla Madde i tisdags till en tävling den öppnade för anmälan kl. 18.00 jag är ju lite långsam så kl var 18.02 när min anmälan kom in och registrerades så var tävlingen sedan länge full.......
Personligen så tycker jag att dessa kvalregler lett till att det tex knappt anordnas några LA klasser längre vilket innebär att man oftast då får svårt att rida dessa klasser och man går i princip från LB till MSVC.
Ja det är mina åsikter och jag förstår ju arrangörerna eftersom man i princip alltid får fulla klasser när man arrangerar kvalklasser och det ger ju då bättre ekonomin för klubbarna.
God natt
Ann
 

Bild

Publicerat: 2014-02-06 Kl: 05:40:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Igror ja lyckades få n en bild :)

Sista dagen i solen..

Publicerat: 2014-02-06 Kl: 05:37:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Två veckor är strax till ända.. Tycker inte att det gått speciellt fort denna gång, å andra sidan har vi verkligen gjort minimalt med aktiviteter. Igår brände jag mig en del :/ blir lätt så sista dagarna när man vill maxa brännan ;P resulterade i en röd rumpa samt lite röd rygg och även lite framtill.. nästan helt ok idag så det blir lite mer soool :) 
Jobbigt att blogga ifrån mobilen så får bli mer när ja sitter hemma vid datorn igen sedan! 
Kram Madde

Vissa dagar är tuffare än andra

Publicerat: 2014-02-05 Kl: 21:51:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Igår kväll blev det inget bloggande för mig, tycker annars jag skött mig bra nu när Madde varit borta. Fick ett tråkigt samtal sent igår att en fantastisk människa inte finns mer.
Så ingen lust att blogga.
Jag har på nära håll sett hennes kamp och vilja. Hennes förtjänst att vi haft så många hästar.... Haft otrolig hjälp av hennes kunskap när det gäller hästar både i aveln, hingsthållning och foder etc. Många hästar har kommit från henne och några av dem som stått mig närmast och naturligtvis resten av familjen. Det är ju Troll 660, Simsalabim och Arro Bell. Arro Bell har hon ju fött upp och tack vare hennes tips hamna han här.
 
Har sällan träffat en så rak och ärlig människa. Aldrig rädd att säga sin åsikt och stod för det också. En riktig förebild. Man önskar fler sådana människor.
Nedan är artikel från tidningen Ridsport från idag
Ann
 
 
Agneta Sjögren-Fredriksson tillsammans med egna hingsten Marwin 942, som dock dog 2011. Bilden är tagen 2005.             
Agneta Sjögren-Fredriksson tillsammans med egna hingsten Marwin 942, som dock dog 2011. Bilden är tagen 2005.
        Foto: Mona Gladden    

Ihärdig uppfödare ur tiden

05 februari 2014        

Avelsnyheter              Det var igår den 4 februari som Agneta Sjögren-Fredriksson till sist fick ge upp sin mångåriga kamp mot cancern. Agneta var en av landets mest ihärdiga uppfödare och hingsthållare, med en avelsverksamhet som kom att omfatta hela sex decennier.         

Agneta Sjögren-Fredriksson köpte sin första häst 1959. Sju år senare föddes det första fölet i vad som skulle bli en livslång avelsverksamhet. Utbildad vid Strömsholm arbetade hon en tid som ridlärare, senare tog familj och avelsintresse över. 1975 köpte familjen gården Sjövillan i Ekerö kommun, en plats där hon skulle vara aktiv i 20 år. År 1995 såldes Sjövillan och meningen var att Agneta skulle sluta, men hon lyckades inte. "Det är som ett gift att hålla på med hästar" sa hon. Agneta fortsatte sin uppfödning på ett par andra ställen på Ekerö och höll trots sin sjukdom på in i det sista. Så sent som våren 2013 föddes några föl.
Ett 30-tal avelshingstar av olika raser passerade hennes verksamhet under åren. Bland de många hingstarna fanns Parnass 468, Furioso III 525, Troll 660, Marocco 555, Lipton 779, Dammen 774 och  Anart 583 samt As de Thurin 845 och Marwin 942. Agneta var tidvis kritisk mot bland annat ASVH och var inte rädd att säga sin mening. Bland hennes uppfödningar har bland annat funnits vinnare av fölchampionat, 3-årstest och kvalitetstävlan, det har också blivit diplom- och elitston. Hon fick fram framgångsrika tävlingshästar i dressyr, hoppning, fälttävlan och körning.
Agneta Sjögren-Fredriksson skulle ha fyllt 69 år i september

Privat chaufför.....

Publicerat: 2014-02-05 Kl: 16:40:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
 Vilken lyx sitter i bilen på väg hem från träningen på Segersta idag. Har kunnat jobba lite under tiden då Sofia har kört både dit och hem. Svettig men nöjd med dagens pass. Mads tycker att det har skett en otrolig förändring av min häst sedan vi började åka dit det är ju bara sedan september någon gång.
Men tänk som man fungerar man glömmer ibland bort framstegen och är missnöjd när det kärvar ihop. Man höjer hela tiden förväntningarna och glömmer bort hur det var för 3 månader sedan
Idag fick vi allt jobba på det handlar om övergångar, övergångar och lite mer övergångar och hörnpasseringar och gas - broms. Hon rör sig ju helt klart mkt bättre nu.
Mads är otroligt på hela tiden vilket jag gillar. Sofia har alltså varit med och tränat vi passade på att sno med oss Maddes häst hon hade hellre ridit sin men vi tänkte att det var en bra ide´att ta med honom så han är ordentligt rastad tills Madde kommer hem. Bara två dagar kvar!
Rocco fick minsann jobba på och Sofia är helt slut.
Vi hinner precis hem till Sofias lektion i alla´fall.
Ann
 

Lat eftermiddag........

Publicerat: 2014-02-03 Kl: 22:54:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ja här har vi ganska långa luncher ett måste om man ska jobba från morgon till sena kvällen. Så vi hann inte göra så mkt efter lunchen jag hjälpte Sofia som red Rocco och tog in lite hästar.
Fick ett samtal av min mamma som då var på väg hit med semlor så då var det bara in och fika och äta årets första semla. Super god från cafe´ Prinsen i Strängnäs.
Tur att man förhoppningsvis gör av med mycket energi.
 
Efter att ha ridit ett gäng egensinniga ston på förmiddagen så är det bara att gå in och byta kläder. De som säger att ridning inte är jobbigt- för det är ju hästen som springer och ryttare bara åker med vet inte vad de pratar om.
Ja mina kära ston har ju mycket egen vilja. Demeter är super fin emellanåt men jag behöver hjälp med bytena. Hon blir ju lätt het och stark och min nacke klarar inte av det alla gånger. Tur att vi ska till Mads på onsdag!
 
Thaleia var nästa häst som tur är blir det bättre för varje pass. På ett sätt är hon mycket lättare än nästa sto - Hera. Mest för att hon är mindre tror jag. Måste bara få till det med sadel hon funkar bättre med min egna men den åker fram det verkar hon inte bry sig om men jag får lov att prova mig fram.
Fin blev hon i alla fall får se om jag hinner rida in mig på henne innan våra hemmatävlingar. Madde har ju tävlat henne innan men när våra tävlingar är 22-23/2 så är ju Madde på dressyrdomarkurs. Så det blir ju ingen tävling för henne då. Jag tänker inte starta om det inte känns ok.
 
Jag hann i alla fall med Elton efter semlan så då fick man svettas lite igen och Anna J  red lilla Siri.
 
Hoppas att Madde är nöjd när hon kommer hem för Anna J red även med på lektion på Magic och Anna O red Rangun på lektion. Så hästarna får jobba även när Madde har semester. Tror dessutom att de har gått mer för Anna O red även Magic igår på lektion. I vanliga fall så hinner vi ej rida "övriga" hästar på helgen.
 
Hade hoppats att Sofia skulle skriva rapport angående talangkursen hon var på i helgen men det kanske kommer. Hon har i alla fall varit sprudlande glad då Millet hade hoppat super! Fina hästen!
Ann
 

Söndag och snart ny vecka igen....

Publicerat: 2014-02-02 Kl: 14:06:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Surt väder + grader blötsnö blää. Nyss avslutat lunchen och ska strax ut o rida Demeter. Jocke ska bara harva först. Idag har jag o Jocke mockat allt själva. Han höll bra tempo först men sedan började det som vanligt. (Jocke brukar inte mocka om dagarna då vi tycker att det är bättre han gör sånt som inte vi kan). Han svor över skitaktiga hästar och började gräva ur boxar så i slutet så hann jag två eller fler när han tog en......
Själv gillar jag bäst att mocka i halm! Snabbt och enkelt slipper att stå och skaka en grep. Tyvärr är det så att ingen annan i familjen tycker som jag så då får det bli torv och spån.
Demokrati kallas det för.......
Nu när det blivit + grader igen så blir automatiskt boxarna i utestallet skitigare/blötare.
 
Många människor tycker att det är ett skitgöra att mocka själv kan jag tycka att det kan vara mental avslappning men dock i lagom skala. Lite meditativt att mocka och så gillar jag när det är klart och rent!
Dessutom är det en konst att mocka. Om vi har någon praktíkant från högstadiet så får de inte mocka om de inte gjort det mycket förut. Ska man vara en vecka på praktik så blir det mer jobb att ta reda på det efteråt speciellt om man har tidspress då är det bättre att de får göra andra saker. Finns ju oändligt mycket man kan göra i ett stall.
 
Det tar tid att lära síg  mocka så att det blir rent, går snabbt/effektivt och dessutom ekonomiskt. Min filosofi är att det går åt mer strö om man har för lite strö i boxen det blir ju inte heller så skönt för hästen att ha för lite strö. Våra hästar har bädd och det tycker jag fungerar bra.
 
Nej ut o rida för jag ska hinna med två privatlektioner innan kvällslektionerna också.
Ann
Snart är snön ett minne blott.....

Hälsning ifrån soolen!

Publicerat: 2014-02-02 Kl: 03:21:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallå alla! Jag har det ganska nice med värme och vila här i Thailand :)
Semestern har varit mkt bra hittills och det närmar sig slutspurt och lång väg hem igen..
 
Vill ni se ett framtida super ekipage måste ni kika in på länken nedan där Jeanna o hennes Darcia dansar fram hos Patrik :D
 
http://www.patrik-kittel.eu/en/movies/1/51/
 
Kram Madde

Paus ett ltet tag

Publicerat: 2014-02-01 Kl: 15:24:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss inkommen och hittar den fantastiska mannen sovandes i soffan.
Måste ha varit en fantastisk middag igår tydligen så fick han dricka vin ur kungabägaren eftersom han var jaktkung igår.......
Själv har jag haft mina två grupper på förmiddagen och direkt efter det så var det styrelsemöte med ridklubben (lunchmöte) och det tog sin lilla tid då det var extra mycket att avhandla idag.
Ska ut och ha en privatlektion sedan får jag ta lördagledigt.
 
Nu är det klart i distriktet att vi får en till div i dressyr = div 4. Denna kommer att gå på hösten och är öppen även för de som startat div 3 i vår men ej för de ekipage som startat från LA:4 och uppåt.
Vi har ju i samarbete med Västmanland anpassat våra div 3 regler efter deras och de har anpassatt sina div 1 regler efter oss. Detta betyder att finalen i div 3 rids i LA:3. Därför ville vi ha en div med lägre klasser alla omgångar rids i LB:1.
Antagligen kommer en av omgångarna gå här på ridskolan i höst. Vad som är bra är ju att alla omgångarna går på kort bana så vi kan ju tex ha både framridning och tävling i ridhuset samtidigt!
I övrigt så är det många lag anmälda till vårens tävlingar och i div 3 hästdressyr så blir det två zoner.
 
14/2 blir första programridnings tillfälle för domare för MRK:s lagryttare. Domare då är Gunilla Åkerman som är Intermediare I domare från Gnesta.
 
Ann
 
RSS 2.0