hoppelihopp

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 22:57:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja sista månaden har det blivit mycket hoppning för mig och "mina" fina hoppållar. Vi har precis avslutat en 1 ½ dags kurs för E-G Haking vilken härlig tränare!
Har hoppat Bosson och Jacqueline totalt ca 8 tim hoppning.....en hel del film blev det också.
Se om någon (Madde eller Sofia) kan visa mig hur man lägger film från mobilen.
Andreas har tydligen också filmat blir Charlotte glad (Jaqcuelines riktiga matte)
Haking har filmat oss två pass som vi sedan gått igenom på teorin himla nyttigt. Det är ju betydligt lättare att rätta till sitsfel när man ser dem svart på vitt och det gav verkligen resultat!
Har även fått tillbaks min gamla hoppsadel som varit en sväng i Italien för att lagas den var helt slut i sätet + bossorna blev riktigt snygg.
Nu är man sugen på mera hoppning men hästarna ska ju ha sin semester snart så man får väl lugna sig lite. Roligt är det i alla fall. Mycket kluriga övningar som verkligen ger resultat bla har vi hoppat hinder på båge med ett galoppsprång emllan och 4-5 hinder låga med långa språng och mkt korta språng för att få hästarna snabba i bakbenen.
Eftermiddagen avslutades med banhoppning med 13 språng och olika kluriga linjer.
Ja efter det så var det dags för tävlingsmöte inför klubbens nationella meeting 6-8 juli.och sedan avslutade jag dagen med en uteritt för orutinerade i skritt och trav totalt 9 stycken och Demeter fick vara första häst och det gjorde hon med bravur. Det var två föräldrar med sina döttrar + en del av mina nyaste vuxen elever så det blev en lång arbetsdag.
Imorgon är det dressyrkurs som gäller i två dagar ska bli kul.
Hoppas att det snart kommer bilder från hoppningen
Godnatt
Ann

Älskar dig mitt hjärta..

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 21:46:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
 
 
 

Lyckad kaoz helg till ända!

Publicerat: 2012-06-25 Kl: 20:50:27 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Gud så härlig helg men oh sån fart den gick i!
Och är man inte helnöjd över att vädret höll sig nästintill regnfritt och ganska mycket soool :D Varit på Ekelund hela helgen och förutom att tiden varit knapp är ju som ni vet inte datorn därute av bästa kvalité.
 
Midsommarafton firades i mammas o pappas hus med goda vänner vi var väl ca 10st, mamma och pappa var iväg på annat håll och firade. Lördagen  var fylld med iordntingställande inför kvällens 50års fest för pappa med matlagning, "pyntning" av bord och omgivning, pappa fick hjälp av Anders & Andreas att fixa med vildsvinet som skulle helgrillas i många timmar innan gästerna kom.
Sjukt mycket mat blev det kvar också! men o så gott. Så fina tal fick han också på sin kväll, många fick tårar i ögonen vi flera av talen och Kattis Pakh som är ganne på Lilla Koltrop satt jag snett mittemot och hon grät som ett barn och skrattade om vart annat.. Så fint :) man blir alldeles rörd.
 
Lite bilder ifrån helgen kommer här!
Fia & Ange på midsommarafton, blev visst inte nån bild på mig på min kamera men kom på att jag tog en med mobilen :)
Min midsommar-outfit! Dock inte på kvällen för då blev det för kallt.
Pappa vaktar grisen.
Björkris och ballonger är ett MÅSTE!
Dukningen - jag fixade blommarangemangen ...
 
Fördrink för de 70 gästerna på pappas fest! Jag skötte bålen :D
Fia & Andreas :)
Huvudrätten hämtas hos mäster-uppskärarna "Hammarn" & "Gutta"
 
Farmor höll ett fint tal :)
 
mamma hade skrivit en så fin text om pappa som hon sjöng med Per som gittarist.. Tårögd blev man.
 
Min håruppsättning :)
 
Pappa fick en uppblåsbar "luftgittar" som han kunde spela på vid sin uppvisning - GUMMIMANNEN!! Vi ska göra en film med alla videoklipp ifrån kvällen tänkte vi :D
 
Kram Madde
 

Kortis..

Publicerat: 2012-06-20 Kl: 22:19:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir några rader innan jag ska stupa i säng, hade lovat mig själv att sova tidigt idag - ändå har klockan passerat tio och jag är inte ens på rätt väg :/
Blivit sjukt sent två kvällar på raken nu..

Idag verkar ändå äntligen den efterlängtade värmen hittat till Mariefred :D Fått lite fäg faktiskt! Ridit Två hästar och spolat stall, rensat ogräs osv osv..

Filmen på Poseidon kommer här!


Kram Madde

Moviemaker

Publicerat: 2012-06-18 Kl: 21:46:25 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Har suttit och kollat på videos och bilder på Poseidon som jag valt ut för att nu byta dator och göra en ny försäljningsvideo som jag bland annat ska maila till en som ev är intresserad. Tänk att det ska vara så segt att sälja hästar nuförtiden - vill att det ska vända nu så vi kan bli av med lite av hästbeståndet!


Bell's Poseidon f.-08Idag har jag ridit en kanonfin Rangun på morgonen, känns toppen nu och det verkar hålla i sig också. Känns lite halvtrist att det då inte blir någon start i Gnesta men vi har sjukt mycket att hinna med hemma med tvätt av stallar osv så det går för mycket tid. Vi får hålla oss till vårt meeting 6-8 Juli :D


Min prins! Tycker han ser så biffig och snygg ut här men han har nog blivit en hel del större sedan denna bild togs också - tror det var vid vårt meeting för två år sedan..

Även Navange var mkt fin och Rocco fick vila även idag för hans lilla sår var lite svullet och han gillade inte att man pillade på det så det blev ett jodopax-omslag på em.
Hade en privatlektion på fm, hoppning, och efter lunch var det gräsklippare på schemat och sedan red mina måndagsbarn dubbelpass dvs 1,5h då de ej red för två veckor sedan.

Kram Madde

Härlig dag i gott sällskap :)

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 20:23:07 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hejsan!

Dagen har bjudit på sjukt omväxlande väder då det började med ett uppvaknande i ösregn som höll i sig typ hela vägen ut till Strömsholm där det avtog efterhand. Kl.11 var det champangebjudning för alla VIP gäster på slottet och det var lite presentetion av de utländska ryttarna. kl.12 gick vi till banan och sedan drog första loppet igång kvart i ett. Strålande sol och värme höll sig ända fram till att själva Grand National loppet avslutats och vi var tvugna att gå till bilen eftersom mamma skulle ha sina lektioner på kvällen och då ta 17 tåget ifrån Eskilstuna. Så vi missade de två sista löpen, vad jag vet så var det iaf ingen häst som skadades illa iår - vilket man trodde ifrån början med tanke på vädret, banan var ju mkt tung och blöt.

Här kommer lite bilder jag tog med mobilen - min kamera hade jag glömt i stallet :/ så ni får ursäkta kvalitén.

Mamma & Anders på slottet

Jag och Anders utanför slottet - tyvärr syns inte min tjusiga håruppsättning, man måste ju vara fin när man ska på kapplöpning. hade gärna haft nått snyggt på mig också (typ klänning) men regnet krossade den ideén.

Pappsen!

Hästar på väg till banan..
De är verkligen sjukt slimmade dessa fullblod!

Lerigt..

Mmm vad mysigt med lera att klaffsa runt i :/ Gummistövlar hade varit kanon!

Vi lyckades knipa de bästa platserna på VIP området också :P De hade en grupp med "korgfåtöljer" där vår liga på hmm typ 10 personer satt mellan löpen. Mycket trevligt och lite nya bekantskaper.

Kram Madde

Grand National nästa!

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 10:10:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon.. Är strax på spräng till Strömsholm och årets Grand National tillsammans med Anders, mamma och pappa. Även i år har vi fått VIP-biljetter till evenemanget av vår veterinär Tove Björksten som är sponsor i en av klasserna som går under dagen. :DBilder ifrån förra året då syrran var med också.. Blir inte lika fint väder idag :/ det vräker ner utanför fönstret..

Kram Madde

By myself..

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 20:45:05 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har jag jobbat på egen hand då mamma åkte före sju med Fia på tävling med Mille & Kolibri och pappa har ju massa att göra så även om han var hemma har jag ju inte sett honom så mycket eller haft så mycket "nytta" av honom :P

Startade strax före sju med fodring, utsläpp mockning och Rangun & Arrobell fick gå på skritten 30min var. Kl.8 kom återigen barnen till vårt halvdagsläger, som vi haft idag och igår. Så jag var sysselsatt med dem i 4h med stallpyssel, ridning osv. Idag red vi ut en tur i skogen och sedan fick de rida en stund i en av de stora sommarhagarna - mycket nöjda elever :D

Såhär fint var det i hagen - lyckliga barn på fina hästar!

Vi lagade lunch, jag & far, sedan red jag tre hästar innan hemfärd. Först ut var Rocco och medans han fick jobba i ridhuset skrittade Rangun fram på Horsetrainern :) Rocco var fin men Rangun var sjukt fin så han stal showen idag! Hoppas mamma har tid att hjälpa oss imorgon för då är det pappa som får den stora äran att åka med Fia på tävling.
Snabbt inntag av hästar och här fick jag faktiskt hjälp av far som sedan snodde Navange för atta sko så det blev inte någon träning av honom idag :/ var tvungen att hinna hem innan 18 för att vi skulle åka och köpa möbler till balkongen. Elton fick sig iaf ett svettigt pass på utebanan, satte upp flera små hinder som jag hoppade olika banor på.

Han syns inte så bra men Rocco fick idag gå i stoor gräshage eftersom Kolibri som normalt går i hagen var på tävling - NÖJD HÄST! hade dock sprungit lite och hade slagit på sig lätt på ena bakbenet.. Han fick går där mellan 8-12, han är ju inte van att äta gräs en hel dag så det kändes lagom med tid.

Vätskepaus! Limit & Rangun i morse..

Kram Madde

Dubbelt upp!

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 20:21:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Läste just på tidningenridsports hemsida att det fötts något så ovanligt som tvillingar i Sverige - på inget mindre än LÖVSTA (Tinne Whilhemson-Silvens anläggning) Flera ultraljud hade gjorts utan att detta upptäcktes..

(tidningenridsport.se)
Såå söta!
Upptäcker man att ett sto väntar tvillingar brukar man alltid "ta bort" det ena "ägget" just för att de har så låga odds att överleva och framförallt bli en bra häst. Ska bli spännande att följa dessa (om det nu kmr att skrivas mer om dem under deras uppväxt)

Något annan häftigt är bilderna och filmen på hur bilderna togs på Roffe & Ninjas "uppladdning" inför OS


Jag tänkte direkt att de arrangerat och klippt ihop bilden - så var tydligen inte fallet :P

Kram Madde

Tävling?

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 21:26:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Funderar på en liten tävling med en 30min privatlektion nu innan hästarna går ut på bete (det går ju att rida egenn häst också om man har det)

Jag kom nämnligen på en bra typ av tävling :D

Så ska jag skriva ihop en ny tävling?

Det var länge sedan sist..


Sofia & Gent för ett antal år sedan..

Kram Madde

Trött i kropp o knopp!

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 21:23:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sitter nedsjunken i soffan med datorn i knät, helt avslagen.. Känner mig mör i hela kroppen och ögonen är trötta. Vet inte om det bara beror på vad jag gjort under dagen men blev ju lite senare i säng igår också pga fotbollen :/ Har iaf ridit tre hästar idag..

Mobilbild är väl bättre än inget - här rider mamma innan jag sitter upp. MÅSTE se till att ta lite nya ridbilder på hästarna!!

Nöjd pålle efter ridpasset :P

Mamma "sanerar" en lerig Limit :S

Hoppade Navange för Haking, hade stora förhoppningar eftersom han gått så mycket framåt i hoppningen på sista tiden men idag var vi inte på riktigt samma spår. Han var tillbaks i sitt "fullt ös medvetslös" :P hehe Näe skämtosido så var han väl ändå ganska fin och jag fick bra kritik av Haking men vi måste jobba mer på yttertyglen och det gällde ju förövrigt hela hoppgruppen idag. :P Bra på ett sätt när alla har samma typ av problem så man verkligen kan se vad tränaren menar också.

Imorgon är det dags för programridning igen och det är sista för terminen, så det blir såklart så att jag sover kvar på Ekelund då eftersom det blir ganska sent.

Kram Madde


Hoppning i regn och åska?

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 13:24:47 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hu vad trist väder, det är iaf ganska varmt - strax över 17 grader men är ju inte så kul att bli blöt :/ I em/kväll är det hoppträning för E-G Haking som kommer för andra gången i år till oss på Ekelund! Hoppas att solen kikar fram till dess och att mullrandet avtagit..

Blev inget skrivet igår för det var bokat att titta på den "fantastiska" fotbollen :S Inte min grej att glo på och det blev ju inte bättre av att de spelade som krattor..

Jag har fått hjälp med Rocco på morgonen av mamma - sjukt fin! Kul att det nu börjar vända och att jag har kommit igång och nu ridit regelbundet sista tiden. Mamma sa lite fint att om jag tröttnar på honom så köper hon mer än gärna ut mig :P haha inte så fin som han är nu iaf!

Rangun gick också ett bra pass i ridhuset, första ordentliga passet på ett par veckor efter lite småskador av den lekfulle hästen och det passade ändå ganska bra med lättare jobb.

 Rangun efter en 2:a plats på Gripen förra våren tror jag det var..

Nu verkar det som att det blir en start innan vårt meeting iaf, vi velar lite fortfarande. Jag har nu kommit med på fredagen i Gnesta och mamma var 1:a reserv så hon lär ju också få en plats.

Kram Madde

Sommaravslutning på Ekelund

Publicerat: 2012-06-10 Kl: 20:27:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har vi haft sommaravslutning på ridskolan! Lektionerna håller på ett par veckor till, torsdagen före midsommar är sista dagen, men avslutningen är alltså lite tidigare. Vi har ju även förlängt vårterminen som normalt brukar sluta i samband med skolorna ca 2 veckor innan midsommar.
Här kommer lite bilder & FILM ifrån tjejerna i Ungdomsprojektets kadrilj som de utförde Sååå fint!

Är de inte grymt duktiga?!

Fina lilla Elton som fick gå först i ledet också!


Jazza & Lousie med en superfin blomkrans!


Tjejerna fick välja "utstyrsel" själva och de valde att ha olika färger - Jazza var som ni ser ROSA!


Elton & Ebba var marinblåEmma på Ronjah samt Steffi på Karaat hade också ROSA som färg - konstigt att denna färg alltid är så populär!


Jag och mamma fick varsin härlig korg med ost, kex, the osv.. Gulliga tjejer!
Efter kadrilj hade vi gymkanha och jag som inte ridit barbakca på typ år var lite nervös faktiskt :P Vi körde instruktörer dvs jag, mamma, fia & Carina L mot de "projekt-tjejer" som ville vilket var 9st - VI VANN!! haha underbart!


Efter uppvisningen hade vi gratis ponnyridning för alla barn - vilket självklart uppskattades och Grappan var en av ponnyerna som fick gå med på detta. Är hon inte fin vår gamla dam?


Gent, Grappan & Jazza :D


Det grillades såklart hamburgare vilket var populärt hos hungriga barn och vuxna!


pappa, morbror Bosse och Anders åt självklart av dessa :P

Tyvärr var det väl inte jättemycket folk men vi hade mycket trevligt och jag tror att de som kom var mer än nöjda. Vi avslutade dagen med en sk "Pay and Jump" där det inte heller var jättemånga starter, 15st. Måste berömma Ebba som hoppade Ture till en felfri runda vilket gav en rosett!

Kram Madde

Pictures

Publicerat: 2012-06-08 Kl: 22:53:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir ett bildinlägg.. Har inte så mycket att skriva om, eller ingen större skrivlust kanske.


Stallbygget på baksidan av ridhuset. Här kommer två nya boxar att resas plus ännu en sadelkammare och värmeutrymme för iordningställande av häst.
Vi kommer att ta bort tre av våra fyra spiltor i stora stallet och bygga två boxar även där så totalt blir det "bara" en "ny" stallplats. Till de nya boxarna har vi även köpt "plast-plank" som är mer undehållsfria vad gäller målning osv plus att hästarna INTE kan käka upp dem - jäkla gnaggare!


Buffy i en vad som ser ut att vara en sjukt obekväm ställning att sova i?

Mads & Patrik Kittel vid träningarna där för två veckor sedan :D


Var tvungen att ta kort på denna snygging igår! Tyvärr är ju inte min mobilkamera av så bra kvalité men det är såklart en välmusklad Navange på bilden. Red honom på utebanan imorse och han hade sjukt mkt överskottsenergi till en början och då hade jag ändå haft honom promenerande på skritten i nästan 30min innan jag red. Skulle hoppa lite lätt men då han var så på fick jag lägga om upplägget och det blev mycket lydnad och med övergångar och sedan kunde jag avsluta passet med lite småskutt i trav och galopp.

Måste ju vara lite "ohästiga" bilder också!
Mina naglar vid vistelsen i Sundsvall, målade by myself :) Nu efter ett par dagar i stallet sitter det såklart inte så snyggt längre :S

Min student var SJUKT kul och helt klart en av de roligaste/bästa dagarna i mitt liv.. Blir lite "sorgligt" när man ser hur glada studenterna är varje år och man blir så medveten om att ens egna roliga är över :/ (Jag är i mitten på bilden, mellan mina klasskamrater Malin Larsson & Therese Andersson.. Tänk vad tiden går - 5ÅR sedan nu..


Ser det inte härligt ut i maskros-landet! Limit & Rangun närmst i bild och de vita springarna i bakgrunden är Kolibri & Fimpe..

Under min tid i Tyskland jobbade jag några veckor "tillsammans" (vi jobbade ju för olika människor) med denna tjej Sophia och då hade hon inte denna häst ännu men visst är han snygg? OCH mkt lik min egna Rocco :P Har sagt att vi får rida en Pas de deux nån gång i framtiden.. Hilton

Rocco..


Kram Madde

Långt mellan gångerna....

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 22:48:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Ja det är ju inte så ofta som jag skriver i bloggen men det får väl bli ett litet inlägg innan man stupar i säng. Det känns ju som att tiden bara rinner iväg våren är över och det ska väl snart kallas sommar........har planterat och rensat ogräs utanför stallarna men det är mycket kvar och fler blommor vill inhandlas. Det ska ju vara fint runt stallet på söndag har vi vår sommarshow kl 13.00 det blir lite riduppvisning och prova på ridning, ridborgarmärkestagning och vi avslutar med en liten klubbhoppning "pay and jump". Inte så många starter så det stör direkt men det kanske hinner bli flera innan söndagen.
I måndags var ju jag o Sofia hos Pether för träning och jag fick mkt bra hjälp med piaffen tänk att han kan vara så fin min gammelman. Pether tyckte att Millet var superfin vi har ju pratat om att sälja honom då vi tror att vi kan få en bra slant för honom. Men Pether tyckte att vi absolut måste ha kvar honom. Vi tycker ju att han är lite stor......och pengar behövs ju alltid på en sådan här anläggning.
Han är ju verkligen fin och har utvecklats enormt sista halvåret första gångerna som vi var där med Millet var han ju inte så imponerad - sparkade hål i sargen påArphus tex. När Sofia sedan har varit där och hoppat så har han tyckt att han nog passar bättre som hopphäst. Fast nu sitter ju bytena och han är riktigt lydig och rör sig mycket bra. Så han får väl bo kvar - han också...

Just nu har Jocke startat upp det nya projektet - vi ska bygga mera men detta är det sista. Jag lovar!
Det ska ju bli två nya 12 kvm boxar i utestallet + en till sadelkammare som även kommer att innehålla 2 uppstallningsplatser så man kan stå uppvärmt och borsta sadla etc.
Se om Madde kan ta någon bild. Betong elementen är på plats och det har spikats form ikväll. Sedan är det bara för betongbilen att rulla in på gården.
Övriga projekt får jag återkomma med längre fram.
I tisdags så var det ju dags för Erik Berggren igen. Vad det är kul att hoppa - nu har jag två roliga hästar att träna på : Bosson och Jaqcueline. Dessutom kändes det riktigt bra. Synd att jag ej sett några flera tävlingar i framtiden men man kan inte hinna med allt. Nästa vecka kommer E-G Haking hit så då ska det hoppas igen det gäller att träna om man ska ligga på topp......eller komma dit. Vad man nu menar med topp det kan ju vara ett tävlingsmål eller träningsmål. Man måste ju inte tävla men just nu känns det bra att göra det då jag förtillfället inte har så många att tävla även om stallet är fullt med hästar.
God natt
Ann

Tillbaks på stallbacken

Publicerat: 2012-06-06 Kl: 21:11:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vi anlände till Ekelund vid ca halv fyra på em.. Anders lämnade mig där och åkte hem, jag borstade av en hel del lera ifrån Rangun och ställde honom 30min på skritten och medans han promenerade släppte jag ut Rocco i Kolibri och Fimpes stora gräshage - största hagen han gått i - och han blev såklart helnöjd. :D Puttsade även mina stövlar och sedan var Rangun klar och det blev en rykt och sedan jogging på ridbanan. Pigg och fräsch kändes han!

Denna vecka har årets upplaga av Strömsholmstävlingarna dragit igång, vore kul att åka och titta men har för det första ingen tid över plus att det brukar ju kosta en hel del att gå in på området. :/ Idag segrade Jeanna Högberg i 6-åringarnas program på över 79% (!) och Eskilstuna killen Oscar Eriksson vann en CNC** fälttävlan.

Kram Madde

Sundsvall

Publicerat: 2012-06-04 Kl: 19:23:34 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja nu är vi ( ja & Anders) hos hans morbror i Sundsvall,imorgon tar yngsta kusinen Isabella studenten. Vi var här för två år sedan när storebror tog studenten så nu är vi tillbaks! Ganska pissigt väder även här tyvärr :/ nu har det iaf varit uppehåll ifrån regnet några timmar.. Hoppas på uppehåll även imorgon o vi skulle inte tacka nej till lite besök av solen. Vore ju fint att ha klänning men vägrar frysa ihjäl!
Idag har vi varit på stan och strosat samt köpt lite studentprylar att hänga om Bellas hals vid utspringet. Nu väntar vi på en god middag :)
Asavis på mamma & syster som idag varit på Arphus och tränat!! Pether hade hört av sig imorse så.. Tror ju iof att det kan vara grymt nyttigt för Fia att få lite hjälp i dressyren med sin store fux, de ska ju debutera MsvB på vårt meeting i juli! :)
Kram Madde

Äldre bilder på hästarna..

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 23:04:12 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Bell's Hera 2009

Hittade lite bilder som är några år när jag satt och blädrade runt på datorn här på Ekelund..

Bell's Thaleia 2009, här var hon alltså bebis :P


Så små och söta flickor! Tänk att tiden går så fort - nu är de liksom RIDHÄSTAR! :)

Busfrön!

Skolponnyn Lindsey, såldes till en familj i Katrineholm slutet av vintern 2011.

Skolhästen Wega som även hon såldes vintern 2011, går nu som bland annat handikapp häst på en annan ridskola.

Skolhästen Nibson "Nisse" här tillsammans med gymnasie eleven Elise. Nisse lämnade jordelivet för Trapalande hösten 2011 p.g.a hälta..

Någon läsare som har något fint minne eller relation till någon av dessa härliga hästar?

Kram Madde

Regnkaos!

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 22:38:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fy vilket SKITVÄDER!! Har regnat non-stop sedan typ torsdag lunch.. Idag har det verkligen inte varit 1 minuts uppehåll ens. Så vår planering med spolning och måla tävlingsstall sprack ju ganska ordentligt då jag idag fick ströa upp boxarna för att flytta in hästarna så vi kunde ta in unghästarna ifrån beteshagarna, jag kom på den briljanta ideén att ställa halmbalen på högkant för att på så vis få in den igenom stalldörren. Pappa och jag fick oss ett litet tyngdlyftspass då vi skulle välta upp den också :P
Kändes smartare att göraså än att köra upp balen på "loftet" och sedan ösa ner då vi ändå skulle ha så mycket, så nu har jag pallat upp med en rejäl hög i ett hörn hos både Arrobell och Rangun samt utanför Milles box för han gräver i det om man lägger det i boxen :/ Lär ju inte behöva ströa på typ över en vecka nu! Limit & Kollan står ju på papperspellets så där fick jag köra in ganska exakt 10 säckar var á 15kg.

Poseidon och Demeter tror jag inte frös när de kom in, det gjorde däremot de tre små "gula" stona :( såå synd om dem, de har ju så himmla kort och fin päls också och när det är sånt här pissväder blir de såklart kalla. Regn och blåst är hästens värsta fiende och så ovanpå detta bara 5-6 grader.. Så nu har vi ALLA hästar på stall igen :/ jippi... Ser ut som att regnet ska hålla i sig de närmsta dagarna också..

Har inte ens hunnit med ridningen idag, inte för att jag hade nån större lust att rida i detta väder - trotts att vi ändå har vårt stora ridhus.. Man blir lite bortskämd.
Programridning på fm för alla ridgrupper som jag dömde och sedan var det ju iordningställande av stall och sedan har jag och Anders varit hos hans farmor i Sthlm som fyllde år. Fullt upp! Red iaf fyra hästar igår - Rocco, Rangun, Navage & Ture. Imorgon ska jag rida tidigt, ställer nog klockan på 7 så jag kommer igång! Trevigare att ta dem innan de hunnit ut i den fina leran som blivit nu - det blir liksom dubbelt jobb om inte mer om de rullat sig..

Vore ju mysigt att får rida ut i sånt här solsken på en TORR stig i skogen, lär ju inte ske den närmsta veckan efter all nederbörd... HATAR LERA!

Vilka reaktioner jag fick på gårdagens videklipp på den dåliga hoppryttaren!

Postat av: Linda

Snälla eller rädda? :(

- Troligtvis både och :/ man ser ju när den stannar att han piskar på den en del när han ska komma igen..
Postat av: Josefine

Gud vad hemskt:( Stackars häst!
Fatta vilken vikt som hästen får utstå när den landar, det är redan tillräckligt med vikt med en "duktig" ryttare och med en sån där människa på ryggen... aj aj aj:(


- Mmm man brukar säga att bara i galoppen blir vikten tre-dubblad i sadeln, alltså en ryttare som t.ex väger 50kg får en tyng på 150kg(!) i varje språng. Man kan bara gissa sig till vad vikten blir i ett spång över hinder, nu är dessa inte "jättehöga", gissar på att de ligger på ca 120cm kanske.
Postat av: carina.ottoson

Det var det värsta som skådats... Jag börjar ju mentalt tänka rumpan i sadeln för att bättra min programridning imorrn men här ligger man i lä...
Stackars pållens rygg/ eg vore det rätt åt ryttaren om han ramlade av ordentligt , just a tiny,tiny little fracture... så han inte kunde fortsätta sin ritt


- Jag är starkt inne på ditt spår Carina! Killen har sjukt taskig balans och kroppskontroll men på nått jäkla vänster lyckas han ändå alltid landa på hästen igen och trotts att han far högt över hästen är han som det ser ut inte speciellt nära att falla av :/ Man tycker ju också att han borde sett sin ridning på film och då kanske insett att han inte var redo att hoppa högre än typ 50cm! Tyvärr verkar det ju dock som att många ryttare inte inser hur lite de faktiskt kan och att det krävs så sjukt mycket träning att bli bra.
Jag tycker ju även att hans tränare (om han nu rider för nån :/ ) borde vara delaktig i vilka klasser han kan rida..
Postat av:

Men OJ, ser ju helt galet ut. Det där nedslaget i ryggen efter varje hopp måste ju göra jätteont på den stackars lille hästen. Dessutom ser det ut att redan vara en ganska stor ryttare på en så liten häst...

- Ja han ser rätt lång ut och det verkar vara en typ P.R.E eller Lusitano aktig ras och de är ju ganska små till storleken.

Stilhoppning med Fia & Millet!!

Kram Madde

Fruktansvärt

Publicerat: 2012-06-01 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Här kommer ett tidsinställt inlägg...

Tror syster visade mig detta klipp för ca 1år sedan och nu dök det upp igen på nån sida jag besökte..

Se och begrundaHelt sjukt vilken schyst häst.. Det händer ju att man ser liknande (om än inte lika grova) ryttare som "rider" på detta viset, då inser man hur snälla dessa djur verkligen är.. :/

Kram Madde

RSS 2.0