Äntligen -Regn!!!

Publicerat: 2016-07-26 Kl: 22:50:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lång dag igen....förutom läger så hade Sofia tid för fina Pommes på Mälarkliniken. Han har haft karies i en tand och riktigt stort som nu ska vara åtgärdat. Det var andra besöket då det inte gick att åtgärda allt första gången. Tror de var hemma först vid 21....
Lyckan var stor när regnet kom idag. Välbehövligt både för gräset men också utebanan som är svår att vattna just nu. Ån har sinat så när Jocke skulle vattna ridhuset så fick han hämta vatten i Mariefred i hamnen inte så kul och tar lång tid så att vattna varje dag för att kunna hålla lektion är inte hållbart i längden.
 
Idag kom mina nya stövlar!!!!!Jippi men inte de som jag måttbeställde i mitten på november jag har tröttnat att vänta. Tack Skara ridsport vilken service ringde igår och beställde de kom med lastbil idag och är redan använda super sköna De Niro stövlar.
Mina måttbeställda stövlar från Amazona Sueca lyser med sin frånvaro.....
Ann

Bilder

Publicerat: 2016-07-25 Kl: 22:45:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

så här fint blir det efter vår nya betesputs och dessutom kul att köra
Kvällsbus i hagen

DÅLIGT med uppdatering här!

Publicerat: 2016-07-25 Kl: 22:38:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inser att datorn har fått vila. Även om vi inte gjort det själva även om vi sett till att njuta lite de sista dagarna med sol och poolbad och party så är det alltid hästar som ska skötas ridas vattnas byta hage etc.
Nu bara längtar vi efter regn.
Stona med sina föl kräver mycket bete så att de producerar ordentligt med mjölk. De går nu på nytt fräscht bete men ikväll när jag var uppe såg jag att de betat på bra över helgen.
Min fina fux har fått ett par dagars vila och igår kväll var hon som en dröm att rida. Är sjukt nöjd med min sadel!
 
Idag så startade vårt första läger så jag gick upp extra tidigt och satt i sadeln vid 07.00 för att hinna med allt. Hade tänkt rida en till innan det var dags för lektion men vi hade en tuff inhämtning från hagen som tog väldigt lång tid.
Genomsvettig och förbannad så fick vi till slut hem Marko och Mickis som är väldigt svårfångade........vi fick till slut låta dem gå med hem lösa och det gick sådär eftersom Marko sprang ner på vallen och sedan till stona. Vi fick mota hem honom med eltråd som vi höll emellan oss.
Nu får de inte gå ut med de andra jag gör inte samma resa en gång till.
 
Roligt familjeläger med totalt 16 deltagare 10 barn/ungdomar och 6 mammor.
Red två hästar till i värmen och man blir rätt trött av denna stekande solen hela dagarna.
Min stegräknare kom upp i 28 km idag....så nu sitter jag still i soffan -välförtjänt känns det som.
 
Förutom allt annat så måste jag ju sköta mina planteringar har en hel del nyplanterat denna sommar och det är bara att vattna på...
 
Imorgon har de lovat regn så det är bara att hoppas..
Ann

Ridläger 1 är igång!

Publicerat: 2016-07-25 Kl: 22:16:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Bra dag!

Publicerat: 2016-07-20 Kl: 21:22:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började dagen med att rida Philippe vars ägare är på semester. Han blev riktigt fin. Därefter så tog vi hem alla lektions stona från sin beteshage. Hade bra hjälp av Amanda, Tina och Jossan.
Det är ju dags att sätta igång hästarna snart dags för ridläger.
Jossan och Anna är ju nu hemma från sin utbildning på Strömsholm. Jag är sjukt stolt över deras prestationer. De har fått fantastiska betyg och omdömen.
Efter lunchen gick bilen till Segersta och träning för bästa Mads!
Så kul fick så mycket beröm och Demeter kändes så fin. Vi tränade bla på seriebyten och slutor. Debuten närmar sig.....
Nu blir det ingen träning på lång tid. Mads åker till Patrik denna veckan och sedan vidare till Rio. Är inte hemma förrän om 4 veckor....
Är super nöjd med min nya sadel så bra!!!!!
Sitter som en smäck i den.
Ann

Fyra i rad!!

Publicerat: 2016-07-19 Kl: 19:55:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mille har haft ett par veckor med lite lugnare dagar och nu har vi börjat trappa upp igen, imorgon blir det nämnligen Segersta-tripp också!! Blir väl sista innan han åker till Rio och OS 
Idag kände vi lite lätt på rörelserna och han känns rätt fin och med mig, vi satte 4 raka fina byten i varje på första försöket så sedan gjorde jag inga fler :D Fina killen!
Piruettjobbet känns starkare så han verkar ha mått bra av lite vila! Känns lite tomt att ha så få hästar i träning nu, finns dock oändligt med saker att göra så man behöver verkligen inte känna sig rastlös. Idag har jag bland annat målat, tvättat, mockat, hämtat och lämnat hästar på betet som pappa skulle sko, privatlektion osv osv.. 
 
Jag har även gjort ett nytt försök att lämna ifrån mig min käraste ägodel och livskamrat sedan mer än 9år. 
<3 Rangun <3
Han bor numera hos samma familj som köpte min andra prins i vintras - San Rocco. Jag skulle egentligen åkt ner till Göteborg denna vecka för att hjälpa henne igång med ridningen men nu har den lusen dragit en sko så det blev inget med det. Får iaf uppdateringar om att det går bra och han verkar trivas hos sin nya familj och Rocco känner han ju även sedan länge :)
 
Kram Madde 

Sommar

Publicerat: 2016-07-16 Kl: 11:13:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Känns som att vi inte gör annat än kör mellan hagarna! 😳 Titta till, fixa sår, köra hem, köra till hage, köra nån annan stans, fånga in ett gäng förrymda ponnyer osv osv 😂
Nästa år har jag och ekonomichefen (Fia) bestämt att vi måste ha en fyrjhuling! 
 
Ett gäng tjejer (och EN KILLE!) kom och hjälpte oss flytta lektionshästarna till ny beteshage i onsdags 🌟👍🏼
 
Mammas nya sadel 😳 Wow! snygg som tusan o känns väldans bra att rida i! ❤️ Såklart en Errepus från Jimmy "Sadeldoktorn"
 
Kram Madde

Kulturell semester...

Publicerat: 2016-07-15 Kl: 16:46:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag o Jocke skulle paddla kanot ons -torsd. Då vädret såg "surt" ut så ändrades planen i all hast. Så iväg med bil och två fantastiska vänner till Oxelösund där vi var på femöresfortet.
Där vi fick rundvandring nere i berget och fick så hur Sveriges försvar vid gränsen såg ut under kalla kriget. Spännande!
Därifrån gick bilen mot Nyköping och ett superbt hotell i en gammal tvål fabrik. VÄLDIGT FINT var det och fantastisk service.
Rask promenad till Nyköpings slott och utomhusteater "Nyköpings gästabud" också väl värt ett besök picnic i pausen och sedan var det spabad på hotellet som gällde.
Gårdagen gick i gamla fotspår först till Nynäs slott där jag tillbringat mycket tid under min lantbruksutbildning och vidare genom Ökna skolan och ett sista stopp vid Östermalma slott.
Kvällen avslutades i Södertälje där Niklas Strömstedt var med sitt band.
 
Kändes väldigt konstigt att åka runt så där i Sörmland och vara ledig men gav mersmak.
 
Idag var det bara att ställa klockan på ringa igen för det var dags för ett besök på Flenmo seminstation. Thaleia var dräktig och jag fick hålla mig från att "böla" för jag var inställd på att det inte tagit sig eftersom hon var infekterad i livmodern sist.
Nu är det en lång väntan....
Ann

I 120

Publicerat: 2016-07-13 Kl: 22:50:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagarna rullar på i ilfart snart är de där "lugna" lugna veckorna förbi utan att det blev särskilt mkt lugn.. Det är hästar som ska kollas på beten, skador som ska skötas, hagar som ska fixas inför betessläpp med röjsåg och gud ved vad, hästarna som är kvar på stall ska ridas och hållas igång, saluhästar ska visas o filmas - det ringer, smsar och mailar på hästar och folk som vill boka lektioner och läger osv.
Guld värt att det finns lite hästglada tjejer (OCH idag EN kille!!) som dyker upp och hjälper till lite här och var, idag fick vi hjälp av ett gäng att flytta lektionsvalackarna till ny beteshage.
Målning finns en hel del men vi fokuserar just nu på friggebodarna och stalldörrar. Det är ju så snyggt med nymålat och ger ett så bra och fräscht intryck!
 
Vår bästa arbetsmyra åkte med familjen till västkusten men en fågel viskade att hon rymmer och kommer hem före resten av familjen då hon skulle avlida av hästabstinens annars :P
 
Mille har ett par lugna veckor med lättare ridning och flera vilodagar. Idag köpte mamma en ny sadel - supersnygg och väldigt skön, fick provrida Demeter i den efter att mamma var klar. Var sedan tvungen att smygrida Mille i den nu på em, svårt att säga på en gång men han kändes väldigt fin i den..
Har en del privatlektioner, förstår inte folk som ställer sina hästar på bete i flera veckor på sommaren då det är den härligaste tiden att rida ( minus insekterna då förstås) om det inte är föör varmt men då kan man ju rida tidigt eller sent också. Fy för att frysa fingrar och tår i jan/feb! Dessutom tycker hästarna det inte är särskilt mysigt med värme och crazy bromsar, det är rent av livsfarligt att försöka kolla till beteshästar mitt på dagen om solen ligger på.
Idag kom även Emelie med sin mamma och syster igen så blev en sen kväll i stallet, imorgon behöver de åka tidigt så vi bestämde uppsittning kl.7 för att hinna rida innan avfärd. Superbra tyckte jag tills jag nyss insåg att det inte ens är vi som har stallet.. Jaja får sova lite extra i helgen istället!
 
Blev tyvärr inga bilder i detta inlägg för datorn vägrar :/
 
Kram madde

Ekelunds Hermes

Publicerat: 2016-07-13 Kl: 05:58:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

växer så det knakar!

Ponny-klubben

Publicerat: 2016-07-13 Kl: 05:56:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ridskolans fina B-ponnys! Kirre, Jake & Boss ❤️
 

Seamie

Publicerat: 2016-07-10 Kl: 12:47:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Hedvig 
Seamie vid förra Erik-träningen 😊💪🏼

Sommarbilder

Publicerat: 2016-07-08 Kl: 22:42:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snyggt jobbat av dressyrekipaget 💪🏼
 
Killy på grönbete 😊
 
Jaqculine 
 
Sommar!!!
 
Kram Madde 

Jobba jobba jobba

Publicerat: 2016-07-05 Kl: 21:32:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilka veckor vi lagt bakom oss.. Förra veckan tänkte jag att åh nästa vecka då är det lite lugnare och alla tävlingar är avklarade.. Hmm jag hade ju sagt att jag kunde åka till Ylva och ha träningar ja, och inte bara en dag utan två och oj så många som ville rida! 7st igår, 45min/pass, och 6st idag.. blev några timmar det :) Roligt också även om man rätt sliten, hade aldrig gått att stå så många timmar i sträck utan vårt ljudsystem från StrongVoice - guld värt!
 
Så jag har ridit i ilfart på förmiddagarna, ätit lunch och sedan kört till Södertälje och så hem igen sent på kvällarna. 
Imorgon har jag flera lektioner inbokade hemma och så kommer en spekulant på häst.
 
Nu finns annons ute på hästnet på denna blivande stjärna också! Ballycotton Lady som levererade en fin nolla med Fia nu i helgen. 
 
Kram Madde 

Debuten avklarad...

Publicerat: 2016-07-03 Kl: 20:05:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ja nu har jag hoppat i två dagar igår red jag dåligt på en linje. Men idag sjukt nöjd med min fina Demeter! Bra känsla tyvärr en liten bom rullare på ett räcke! Måste tacka bästa Erik Berggren som tålmodigt sett till att jag inte ens är osäker längre. Att hindren ser låga ut och att det inte känns omöjligt att i framtiden starta högre klasser! Så skönt att hoppa som omväxling.
Tack Natalie för bilderna! Ann

Debut med vinst!

Publicerat: 2016-07-02 Kl: 22:59:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia & Pommes debuterade 1.25 med vinst i resultatlistan!!
Grattis 👌🏼🏆

Tuff dAG IGEN..--

Publicerat: 2016-07-01 Kl: 22:21:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Tänk att allt ska hända samtidigt!
Det är ju dags för MRK:S årliga hoppmeeting. Vilket betyder mycket jobb innan det ens händer. Boxar som ska fixas funktionärslistor, fixa alla banorna. Vilket betyder plocka undan alla hinder harva vattna etc.
Då ringer de från Flenmo att Thaleia är klar och skall hämtas efter insemination. Den lotten föll på mig. Samtidigt ringer ena grannen att han just pressat och plastat en massa foder som vi kan köpa om vi hämtar dem på åkern. Den lotten föll på Jocke. Som nu håller på att köra hem allt detta foder. Han har just åkt för att hämta ett tredje lass och det blir tydligen även ett fjärde. Åkern ligger inte i närheten utan en bit efter Stallarholmen mot Strängnäs så det betyder nattjobb.
Idag var även Äventyrslägret här på eftermiddagen för sitt sista ridpass. Tur att vi haft ett gäng både glada och duktiga tjejer som hjälpt till.
Madde håller på att fixa hästarna som ska tävla och jag är sjukt glad att jag putsat allt så det är klart.
Imorgon ska det tävlas hoppning just nu inte jätte taggad men hinner väl bli....
 
RSS 2.0