Oj oj...

Publicerat: 2016-10-30 Kl: 23:00:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hinner inte med att blogga.....har fullt upp med att jobba. Vilket jag tycker är meningen med livet även om jag verkligen njuter av semester ibland så att man får vila hjärnan.
Haft kurs i helgen och träffat nya och gamla kunder. Alltid lika kul!
Ett härligt gäng de flesta från Järfälla och de som var därifrån hade med sig sin ridlärare som jag känner sedan förut då hon varit här och tävlat på ridklubbens dressyrmeeting i flera år.
Så nu har man faktiskt fått mycket energi trots att man jobbat många timmar.
De tyckte att hästarna var fantastiska.
Vilket jag älskar att höra då jag också är så glad i alla våra fina hästar.
Pamela fick även prova Demeter och min nya fina sadel och hon gillade båda......
 
Man blir verkligen både boostad och förstås trött men glatt trött.
 
Sedan ringer lillebror ikväll och berättar att han gift sig men att det ska ske 2 ggr och andra gången i april i Tanzania......så då ska man försöka lösa logistiken för detta...snacka om överraskning. Häftigt!
 
Imorgon är det bara att hoppa upp med tuppen. Då kommer elev för träning och sedan ska hennes häst stanna här en månad för utbildning så då blir det en extra häst här. Kul!
Nu är det sovdags
Ann
 

Hästar hästar....

Publicerat: 2016-10-26 Kl: 23:27:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Många som håller på med hästar och många har åsikter om hur man rider och sköter hästar. Mängder med bilder och texter läggs hela tiden ut på nätet.
Vem vet bäst?
Det kan man undra......alla verkar vara experter.
En sak är i alla fall säkert och det är att vi alla som håller på med hästar i någon form är skyldiga hästen att vi lär oss så mycket som möjligt.
Ska vi hålla på med vår sport så gäller det att vi värnar om hästen och det gör vi med kunskap.
 
Ämnet kan man skriva hur mycket som helst om vilket jag tänker fortsätta med en annan kväll för nu är jag trött.
Ann
 

Blött och regn...

Publicerat: 2016-10-25 Kl: 23:08:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man blir aldrig riktigt nöjd. Här har man klagat på att det varit för torrt så idag har det regnat hela dagen. Så nu får man klaga på att det är för blött..
Blöta täcken och hästar!
I övrigt varit en bra dag om en kall....
Stressat på förmiddagen då min hjärna spelade mig ett spratt då jag trodde att jag hade en privatlektion inbokad 11.00. Men det var 14.00 lite skillnad.
 
Sofia åkte iväg på hoppträning med båda sina hästar till Lotta Björe och hon verkade super nöjd över träningen och även Lotta....
Själv fick jag hopp sällskap av Christina med sin fina Dobbie och det var kul att slippa hoppa själv och så kan man peppa varandra. Var en bra dag då det varit hoppning ikväll på ridskolan så vi slapp bära undan hindren.
Det är verkligen kul att hoppa!
Vilket även våra lektionshästar tyckte ikväll! De skötte sig med bravur. Så glad i alla mina arbetskamrater.
 
Vårt nya projekt jobbas det febrilt på i regnet så snart är utbyggnaden klar och ledningar grävda till vårt nya "pumphus" också.
Men det är mycket jobb kvar....
Ann
Bara att drömma sig fram till nästa sommar
 

Ny vecka och nya tag.....

Publicerat: 2016-10-24 Kl: 22:55:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helgen var ju framgångsrik för MRK:s div II lag i dressyr. Seger sista omgången ganska stor också och total seger av 11 lag. Speciellt med tanke på att det varit svårt att få ihop ett lag och de två första omgångarna så red ju endast 3 ryttare men sista så var laget fulltaligt.
Stort grattis alla ryttare och hästar/ponnyer som bidragit!
 
Kul att vi har haft flera av våra fina lektionshästar med Boss, Magic och Mickis.
 
Idag har vi haft teori och clinic dag. Hade tänkt hinna med flera hästar att rida men de jag red tog sin lilla tid. Började med min egen och hann sedan med mina fina favoriter Uranos och Helios före lunch.
Det är ju ändå så att de har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.
Egna uppfödningar som man sett sedan de föddes. De sista avkommorna vi fött upp efter vår egna hingst Troll 660. De har följts åt genom alla år förutom de åren Helios var såld.
Inte bara bröder utan Uranos är ju även morbror till Helios då Helios mamma Elektra hade samma mamma som Uranos dvs Trischa.
 
Efter insläpp så blev det varsitt pass på Elton och Aztor.
 
Ikväll så var ämnet dressyr och Anna red Magic två olika program. Så fin häst!!!!
Vi avslutade sedan i cafeterian och gick igenom syftet med dressyr och vad domaren tittar på. I TR så finns faktiskt allt beskrivet väldigt bra. Ämnet är ju väldigt stort så vi fokuserade på gångarter och skillnaderna på mellanskritt, ökad skritt etc i alla gångarter.
Vanligtvis så är ju ridskolelever mest vana vid ordet arbetstrav och ej medvetna om skillnaden på det och ökad steglängd, mellantrav, ökad trav och samlad trav.
Det är ju även en utmaning att prata om ämnet då det var ganska många med vilket jag är väldigt glad över och det betyder då att det är olika åldrar och många olika nivåer på förkunskap.
 
Så ett tips: Läs TR delen dressyr så finns förutom detta även alla rörelser beskrivna.
Lätt att hitta på Ridsportsförbundets hemsida sök tävling och sedan TR.
Ann
Än en gång stort GRATTIS!
Madde/Mickis, Christina/Dobbie, Ange/Tequila, Anna /Magic

Framgång!

Publicerat: 2016-10-23 Kl: 18:36:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mickis ❤️
 
Hälsning a la Peder Fredricsson enligt Christinas instruktioner 😂 
Div 2 laget tog en överlägsen vinst i sista omgången vilket även gav oss totalsegern!! 

Superb träning idag!

Publicerat: 2016-10-20 Kl: 23:17:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Pebblan o Sofia
 
Så nöjd med ridningen idag. Bästa Siv var ju här och vi fick mycket bra hjälp alla som red. Nöjd med min Demeter som kändes suverän.
Hann med och titta på de andra till stor del i alla fall. Sofia fick till sina fina hopp hästar riktigt bra och Siv tyckte nog att Sofia kunde rida/tävla lite dressyr också....
Anna red Magic strålande och tyvärr kunde inte Millet vara med pga tandfix med veterinär idag så Madde fick raskt byta till Mickis.
Mickis såg även han super ut och de avslutade med lite träning på byten!
Siv var mäkta imponerad av våra fina lektionshästar och förstod varför vi har så många som vill komma på kurs hos oss.
 
Även Ronjah fick ett bra pass och Siv var även där imponerad hon har ju sett henne tidigare och nu har hon ju hunnit få några år på nacken men still going strong....så kul efter den långa senskadan hon hade förra hösten och vintern.
Ett antal lektionshästar har även hunnits med under förmiddagen så nu är kroppen lite trött.
 
Vi har köpt nya klippmaskiner så Madde har varit flitig idag och hunnit med några riktigt långhåriga pållar.
 
Min enda lediga kväll gick åt till ideellt arbete i distriktet. Tävlingskommitte´n hade möte där vi fastställde 2017 års regler för allsvenskan i distriktet samt DM.
 
Imorgon så är det ridning på schemat på förmiddagen under kvällen ska vi sedan ha blåbärshoppning samt pay and jump på ridskolan. Men denna helg är det ingen kurs inplanerad vilket är ganska skönt.
 
På lördag så är det final i div II så då åker ett glatt gäng och tävlar i Mellösa härifrån. Så håll tummarna!
 
 
 

Vill ha !!!

Publicerat: 2016-10-19 Kl: 22:54:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En sommarbild
 
Det finns mycket man önskar sig i livet. Är man hästnörd så vill man naturligtvis ha en fantastisk häst. Idag hade jag en outstanding upplevelse......
Hade på förmiddagen träning. Johanna som är en av de bästa ryttarna på islandshäst har nu skaffat häst. Inte vilken häst som helst visade det sig då jag dessutom fick sitta upp och rida.
Den känslan .....så nu får man nog byta ras. Det var en lusitano och var första gången för mig att rida den rasen. Förutom att den var välriden så rörde den sig fantastiskt! Jag  log hela tiden jag red.
 
 
Alla skador man har dragit på sig genom åren gör ju att det sliter på kroppen med all ridning men det är ju även ridningen som gör att man håller igång kroppen.
Min nacke skulle må bra av en sådan häst........lagom stor också. Idag ska ju alla hästar vara så stora. Förr i tiden var en häst på 165 cm stor idag räknas det som litet.
 
Dagen har annars varit lite körig då Madde åkte till Värmland för att köpa en stor häst till ridskolan. Den var besiktad och klar men vi hade bara sett den på film. Så Madde skulle först provrida den. Det blev ingen häst då det inte var det vi letade efter.
Madde fick helt enkelt åka hem med tom transport. 
Vi får helt enkelt leta vidare.
 
Imorgon eftermiddag kommer Siv Birgersson hit och har träning för oss på ridskolan ska bli så kul!
 
Gårdagens hoppning med Erik var en riktig höjdpunkt. Så kul övning/bana och båda hästarna gick super. Det var roliga timmen hela förmiddagen!
Så glad att Erik kommer hit varannan vecka och har så gjort i många år. Passar mig mycket bra.
Ann
 
 

Måndag ny vecka igen.....

Publicerat: 2016-10-17 Kl: 18:29:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Försov mig idag så det hanns ju inte med så mycket alls. Men kanske bra för min kropp att ta det lite lugnare med ridningen.
Hann ju upp till min bokade lektion i alla fall. Normalt sett så brukar jag hinna rida en häst innan dess. Har en elev som börjar sent i skolan så hon hinner åka med hästen hit innan skolan börjar.
På onsdag ska här gjutas så byggnationerna rullar på.
Men imorgon så ska det hoppas! Först för Erik och på kvällen är det hoppclinic för ridskolan.
 
Ann
 
 

Ännu mera bilder...

Publicerat: 2016-10-16 Kl: 15:52:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hästarna är otroligt duktiga som vet exakt hur de ska hålla kvar djuret även när ryttaren sitter av för att ge pencillin
 
Allan som skickligt fångar en stut som ska behandlas
 
Det går fort att äta rent ett djur för prärievargarna
 
Jag o Jocke bland stutarna
Jocke/cowboy på sin favorithäst och Åsa
 
En upplevelse vi gärna gör om. Vilka vidder vi upplevt och fantastiska människor och hästar. Åker gärna tillbaks snart igen för det var riktigt kul att få uppleva "cowboylivet" ! Så kul att rida på ett annat sätt och jag är ju van att sitta i sadel många timmar om dagen så det var ju inga problem Jocke däremot fick väl lite träningsvärk..
Ann
 

Bildbomb från Canada....

Publicerat: 2016-10-16 Kl: 15:39:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hästar intagna för att göras iordning för arbete - rejäla "rumpor" på Quarter hästarna
 
På väg hem...
 
Glaciären
 
Obeskrivligt vacker natur
 
 
Färgen på vattnet....
 
Fantastiska vattenfall
 
 
Fantastisk natur
 
 
Rocky Montain national park
Inga kurvor direkt...
 
Stallarna på galoppbanan i Edmonton
 
Åsa och Allan
 
Galopp i Edmonton
 
Feedtruck= Denna används till att köra ut foder på betena. Man sätter en storbal i armarna bak och kör sedan så att fodret rullas ut.
 
Allt är stort här denna transport används både till boskap och hästar. Men de är ganska låga så det skulle vara svårt att transportera tex Millet !
 
Pågående auktion men med större djur
Första dagen då vi skulle skilja ut kalvar som skulle på auktion
 
Ja nu kommer de utlovade bilderna från vår fantastiska resa i september:
 
 
 
 

Livet på landet - en riktigt liv.......

Publicerat: 2016-10-15 Kl: 20:11:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vad mer kan man begära?
Såg en kompis som skrev att nej man kanske ska flytta in till staden/Strängnäs.... varför då undrar jag?
Visst det är mycket slit varje dag, gårdagens tävling kändes sur. Min fina fux hörde saker utanför och blev spänd vilket resulterade i missar och många missade poäng. Men livet går vidare och det är bara på det igen.
Efter mina lektioner idag så var det dags för uteritt. Fick med mig Tina på Joe och vi var ute och galopperade - ganska mycket.....Tina var i alla fall som ett barn på julafton.
Vi red på två gäng /ganska stora flockar med dovhjort och naturupplevelsen är enorm.
Demeter tyckte det var härligt att få sträcka ut ordentligt och slippa dressyren.
 
Nu vankas det snart mat. Vi äter rätt bra mat på det här stället - idag vildsvins file och kantarellsås. Tur man är gift med en jägare.
Igår kom han hem som ett barn på julafton som fått sin finaste present då han sköt en 14 taggare....hoppas att jag kan visa någon bild så småningom.
Här omkring är det i alla fall lugnt på älgjakts fronten eftersom i detta älgskötselområdet som vår gård tillhör har älgjakts förbud pga för få älgar. Men Jocke jagar ju på andra sidan E20 också så där får de skjuta.
 
För att återgå till tävlingen igår så gick det ju bra för några andra i alla fall. Madde vann LA:4 på Boss och Christina kom 2:a lite kul att två ponnyer tar de två placeringarna på en tävling med ridhästar......
 
Veronica fick den sura första utanför placering. Så det var väl ändå en helt ok tävling för MRK!
 
Får bli en bild från Canada samt om någon läsare i bloggen är intresserad att åka och jobba i Canada där vi var 2017 så kontakta mig då de på tisdag släpper arbetstillstånd för 2017 i Canada så kan ni/du får mer info från mig
Ann
f
 
 
 
 
 

Rida...rida..

Publicerat: 2016-10-12 Kl: 22:56:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Denna veckan har det blivit mycket ridning. Så just nu känner man sig lite mör i kroppen. Men det är ju väldigt roligt jobb jag har. Det har blivit  5 hästar varje dag.
Om man ska göra skillnad så behöver man rida varje skolhäst ett antal dagar i sträck. Mackan har ju fått en hel del ridning och igår blev det dessutom en genomgång av vår duktiga equiterapeut Monika Ledin så idag var det töm körning som gällde samt vila från lektions arbetet.
Idag på eftermiddagen så hann jag med två ponnyer började med Killy som var första passet för mig - en väldigt fin ponny som är rejäl och viktbärande som även passar till vuxna. Får bli ett pass till imorgon.
Det var så kul att rida ponny så jag red även Siri. Vilken pärla det är. Hon går ju aldrig med på mina lektioner längre då vi har så många större hästar samt att hon är så bra till de mindre barnen.
Trots det var hon superfin. Perfekt i formen och en väldigt fin känsla i handen.
Har slagits av detta tidigare att när hästarna går med de mindre ryttarna som är mer orutinerade så blir det faktiskt mindre "att rida igenom" de inverkar ju inte på samma sätt då dessa elever inte har kommit dit att rida hästarna mellan hand och skänkel ännu.
Siri får en super stjärna idag i "min bok". En sådan häst skulle man ha med massa gång och strax över 160 cm skulle passa mig och min kropp perfekt.
Just nu händer det en hel del på vår gård då vi dels håller på att renovera "bastun" som vi kallar lilla stugan. Ska även gjuta för en till spolplats utanför vårt stall. Dessutom är vi tvungna att fixa vår vattenförsörjning då vi haft väldigt dåligt tryck. Igår fick vi ta upp all slang ur borrhålet för att spola rent och då gick slangen så nu är det helt ny samt att vi ska får skaffa en ny pump och reningsverk.
Detta ska nu vara ovanmark intill lilla stugan.
En bra dag på jobbet helt enkelt!
 
 

Mörkret påverkar....

Publicerat: 2016-10-10 Kl: 18:47:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ska snart ut på sista passet för dagen. Lite svårare är det allt när det är kolsvart ute. Tröttare känner man sig när det är mörkt men brukar släppa efter ett atg i kylan.
Har varit en flitig dag veckans första.
Ridit totalt 5 hästar före lunch kan säga att den sista var jag lite trött.
Började med Demeter och hon kändes fin idag på träns har märkt att det är bra att byta ofta.
Därefter var det dags för privatlektion har en elev med en fin men ganska svår häst som jag red för första gången idag. Den kommer förmodligen hit för att få mera regelbunden hjälp och att jag då ska rida den.
Sofia var ute i ridhuset när jag var klar och ville jag skulle rida Pebblan! Första gången för mig faktiskt och en väldigt fin häst rolig att rida så det gör jag gärna igen.
Fick ju hjälp att ta in Helios och Elton så det blev dressyr där också. Kan säga att vår skrittmaskin är oumbärlig för utan den skulle jag inte hinna med lika många hästar.
Det kommer bli en intensiv vecka då MRK har tävling på fredag igen. Så då ska jag rida MSVB:4 på Demeter det blir väl årets sista tävling förutom KM senare.
Planen är att verkligen fokusera på grundridningen formen övergångar och se om jag kan snäppa upp det ett antal "hål" över vintern. Hade ju tänkt att starta MSVA i år men känner inte att det är nödvändigt bytesserierna sitter hyfsat bra och piruettarbetet blir bättre och bättre. Första starten för vänta till nästa år.
Kan säga att jag verkligen längtar efter att få sätta igång min andra fina..
Ann

Ännu en kurs avklarad!

Publicerat: 2016-10-09 Kl: 23:27:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det läggdags och jag kommer sova sött. I helgen har ju Akademiryttarna varit här på kurs. Ett nytt kul gäng som var här för första gången. Alla verkade nöjda och det har varit riktigt kul även om jag just nu är rätt trött. Kvällen avslutades med clinic. ( väldigt svårt att skriva mobilen vill bara skriva Clinton ) ämnet var dressyr och dressyrtävling vad som krävs och vad domare tittar efter. Vi pratade även om hur alla nivåer/klasser är upp byggda. Så glad att ha fantastiska medarbetare då Anna sedan avslutade med att rida ett lb program. 
Godnatt Ann 

Ny helg nya tag!

Publicerat: 2016-10-08 Kl: 22:32:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi sköter denna blogg rätt dåligt nu för tiden. Men vi får bättra oss. Svårt att hinna med allt men förhoppningsvis blir det bättre. Det viktigaste är ju att sköta vår verksamhet. Just nu ligger allt fokus på det. De senaste dagarna har varit fulla med arbete. Har fått en ny medarbetare i stallet så skönt. Igår hade vi kvällstävling och dessutom bästa Jimmy Sadeldoktorn här. Vi kollade av ett antal lektionshästars sadlar samt köpte en ny. Så skönt med expertråd på högsta nivå. Våra skolhästar är lika viktiga som våra tävlingshästar. Själv hade jag en superb känsla med Demeter på tävlingen och placering blev det. Bäst av allt var känslan som är viktigare än procenten och placeringen. Älskar min häst som är speciell. Sa till någon i veckan att jag har ridit hingst sedan jag var 13 år. Oj vad det är lättare än en rödhårig fux som är sto. 
Ann

Elton hemma igen...

Publicerat: 2016-10-03 Kl: 22:37:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är alla hästar på plats i stallet. Elton har ju fått vara sällskap till en ny inackordering som kom från utlandet och vi vågar inte ta in nya hästar längre utan först ha dem i karantän i 3 veckor.
Han hade ju precis fått komma hem efter att ha varit karantäns sällskap åt Taylors Joe och jag hade börjat träna honom igen.
Denna gång har han fått gå ut i skogen i alla fall så inte hel vila.
Jag har ju hållt på med hästar i stort sett hela mitt liv och det var ju aldrig så här mycket kvarka förr. Men så kommer det ju in mängder med hästar från utlandet nu för tiden och de transporteras tillsammans genom landet -så naturligtvis ökar ju riskerna då.
Man hoppas ju att alla som håller på med hästar och ridning tänker sig för en extra gång och inte åker mellan olika stall med samma kläder.
Själv har jag alltid varit sjukt rädd för smitta men det hänger ju mycket ihop med att vi bedrev avel i relativt stor skala.
När man har många dräktiga ston så är man ju rädd för abortvirus. Vilket vi faktiskt fick in i stallet 1997. Vi hade stor tur för vi förlorade inget föl den gången trots att ett sto inte hade fölat men alla de andra. Vi tog ju prover då på ett antal hästar och de hade abortvirus det var i april. Sista fölet föddes sedan i början på juli det var Aiolos som jag hade räknat med ej skulle klara detta.
Ibland ska man ha tur också.
 
Så det är inte bara kvarka man kan sprida vidare.......
 
Nu när vi åkte till Canada så hade vi bara rena grejer med oss och ordentligt virkonade skor. När vi kom hem så samma procedur.
 
Elton har därmed satts i träning igen och det blev ett pass på eftermiddagen.
 
Imorgon är det hopp dag. Erik Berggren kommer som vanligt så det blir trimning med Demeter och Jacqueline.
 
Till helgen är det kurs igen denna gång kommer Akademiryttarna som ska ha någon form av tävling dressyr på lördag och hoppning på söndag.
 
Demeter på hemmatävling!
 
Ann
 
 
RSS 2.0