Kirre

Publicerat: 2014-07-31 Kl: 22:40:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I veckan fick sötnosen skor på framhovarna för första gången!

REGN!!!!!

Publicerat: 2014-07-30 Kl: 20:32:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lyckan på syrrans ansikte idag när regnet äntligen kom!!! Det skulle såklart behövas mycket mer men nu är vi glada för allt vi får :) Lite åska bjöds det på också..
Rocco var INTE nöjd över att behöva stå ute i regnet så det var bara för matte att knata ut och hämta porslinshästen..
 
Man inser ju att man inte kan göra så mycket åt vädret men Fia har varit väldigt orolig för detta så gladare kunde nog ingen vara..
 
I natt har det inte ens gått ner under 20 grader - det är helt sjukt! Man tycker inte att det är helt underbart att jobba i denna klibbiga värmebölja inte. Började iaf morgonen med ett dressyrpass på Rangun och sedan kastade jag upp lilla Anna på Mille och tog själv Rocco så var vi ute en tur i skogen. Skönt för hästarna att få lite omväxling och Rocco har faktiskt inte varit ute på länge, däremot var det sjukt mycket flugor så de är ju inte helt nöjda över att behöva gå och vifta och slå mot alla insekter..
 
Fina Rocco..
 
Lägereleverna har skött sig fint över även alla våra fina arbetskamrater - hästarna! De är grymma och helt enkelt bäst!
Vi är även ganska säkra på att de två nya ponnysarna kommer bli kanon i verksamheten.
 
Imorgon ska Kirre & Aztor få gå ut med flocken för första gången, hoppas det går bra, ingen av dem har bakskor ännu så det borde minska skaderisken något om de ryker ihop. Aztor är jag inte det minsta orolig för men den lille är en kaxig liten skit :P
 
Hera fick skutta lite hinder på utebanan på em, nyregnat och toppenunderlag!
 
Kram Madde
 

Svettiga dagar...

Publicerat: 2014-07-29 Kl: 00:14:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Alla får regn men inte vi det åskade i över 1 tim och det lilla regn vi fick märktes knappt på backen. Själv har jag haft ett hektiskt veckoslut med både "ups and downs" först begravning sedan uppvaktning av brorsan som fyllde år och på lördagen en kompis som fyllde 50 år.
Däremellan sköta hästar, vattna hästar o rida hästar. Livet går verkligen i berg o dal bana emellanåt. Ibland så undrar man vad man håller på med när man efter en lång helg kliver av sista hästen kl 22 en söndag....men man ska inte klaga man har ju valt det själv. Dåligt med foder blir det så Jocke var igår och slog hö borta i Härads skogarna idag har det pressats och plastats och körts hem tur att man har en snäll lillebror som hjälpt Jocke idag annars hade det inte gått så fort att få hem det.
Tack snälla Mats!
Igår så blev det en tripp med transporten som inte var så rolig det var dags för dräktighetsen undersökning av Thaleia + att jag hade  en till häst med mig för betäckning. Sofias fantastiska Kolibri som varit skadad så länge och tränats igång sista halvåret inte visats sig vara ok. Sådant suger vilket arbete som ligger bakom och alla veterinärbesök och operationer kan bara den  förstå som varit med om detta tidigare och lagt ner allt jobb.....
Nu hoppas vi att hon trots att det är sent på säsongen ändå går att få dräktigt.
Så tråkigt ibland undrar man inte skulle satsa på frimärken eller ngt annat tråkigt men det glöms ju lätt när man dessemellan får fantastiska ridpass som nu ikväll på Melete och Demeter.
 
Börjar känna mig lite laddad inför helgens tävlingar i alla fall har ju känts så där ett tag.
Nu ska jag sova!
God natt
Ann

Lägerstart!

Publicerat: 2014-07-28 Kl: 22:42:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då var första lägret i full gång!
16st barn, ungdomar och vuxna deltar på detta "Familje-läger" :D Det pågar t.om torsdag em och sedan är det tävlingar för hela slanten i helgen..
Fia ska dock inte tävla då men imorgon åker hon tidigt för en start i Syndbyholm!
 
Eftersom lägret startade kl.8 och det är städning osv att få ordning på innan samt att första dagen alltid är lite upp och ned innan alla kommer på plats så fick jag vänta med att rida tills på em/kväll.
Ylva kom med Debro strax efter 13 och sedan tog jag Rangun direkt efter. Mille, Hera och Rocco fick vänta till senare. Alla har varit fina, Mille börjar bli riktigt stark nu vilket är superkul! Hera känns också fin, efter att man kommit igång - hon tar lite tid på sig att komma igenom hela kroppen. Fin tjej!
Rocco blev det tömkörning med då båda sadlarna var upptagna, han gick riktigt bra och jag börjar känna mig ganska säker på tömmen.
Emma Å red Aztor samtidigt och här kan vi snacka om framsteg - skitkul rent ut sagt! Emma rider honom dessutom väldigt bra och man känner sig mäkta stolt över att hon "växt upp" här hos oss på Ekelund.
Nu pluggar hon dock i Lund så det blir tyvärr bara på loven hon är hemma..
 
En väldigt gammal bild på Emma och vår fina Athos! Här vann de Ridskole DM!
 
Nu är det strax sovdags så man orkar upp och ta åtminstone en häst innan vi ska till hagar och hämta hem lägerhästar imorgon bitti!
 
Kram Madde
 
 
 

Sötisar!

Publicerat: 2014-07-27 Kl: 14:08:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Den här goa bilden på Mille o Rangun fick jag av Christina igår ..
Supersöta killar :)
 
Kram Madde
 

Lite vettigt iaf..

Publicerat: 2014-07-27 Kl: 08:59:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi har det väldans trevligt här :) fortfarande galet väder men igår kväll fick vi faktiskt en kort åskskur!
Jag har med mig böcker och anteckningar också.. Måste sätta fart nu inför examen i september :)
Såhär härligt varmt var det på baksidan av vår stuga igår eftermiddag!!
Kram Madde 

Tävling

Publicerat: 2014-07-24 Kl: 11:06:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Alla hästar har kommit med till Gripen nästa helg
Blir totalt åtta starter på tre dagar för mig, hoppas vädret slagit om till dess..
Fredag
LB:2
Debro
LA:3
Debro
Hera
Lördag
LA:3
Debro
MsvA:1
Rangun
Mille
Söndag
PSG
Rangun 
Mille
 
Rocco plockade jag bort innan anmälningstiden gick ut.
Lite trist att inte rida nån Cup i år :/ jag tycker man borde få rida om Cuppriserna oavsett om man rider alla tre dagar eller ej.. Unghästarna vill man inte rida flera dagar i sträck och de högsta klasserna har ingen "Cup"..
 
Kram Madde

Uppe med tuppen!

Publicerat: 2014-07-24 Kl: 10:55:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

För att hinna med två tottos innan avfärd mot Dalarna och några dagars semester med hela gänget! 
Strax före sju körde jag igång med tömkörning av Rangun - han var väldigt fin :) 
sedan kom Anna ut med Rocco som jag red ett dressyrpass på. Sjukt varmt redan så tidigt..
Min "hund" - han följer en som en svans när ja skrittade fram och ibland när jag ska ha musik när jag tränar så ställer jag honom i ett hörn o så står han snällt där medan jag kilar upp på läktaren. 
 
Mille gick super igår! Trotsade värmen på em och passade på att rida samtidigt som mamma hade en privatlektion i ridhuset. Tredje gången ja påbörjat lite tramparbete o han verkar fatta helt och tycker det är kul med nått nytt! :D
sedan har väl han kanske bättre förutsättningar att lära sig då jag tragglat länge med Rangun och så har väl Mille lättare för sig överlag jämfört med Rangun.. Superkul iaf!!
 
Kram Madde

Varmare- ännu varmare och varmast...

Publicerat: 2014-07-23 Kl: 23:12:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kan det bli varmare ? Ja det ska det ju bli hoppas man kommer upp tidigt imorgon så man hinner rida det mesta innan det är som värst.
Har varit ute på en sen tur med bilen ikväll då det kom rök på himlen himla otäckt det kom bortifrån men vart efter vi körde så såg vi att det ej var helt i närheten men det är ju så torrt i skogen nu så en brand kan ju sluta illa.
Det visade sig att det var borta vid gamla soptippen där de har en stuga i anslutning till träningsspåren.
Den är nu ett minne blott.
Hoppas ingen blev skadad och att den ej var anlagd...
God natt
Ann

stekande solsken!

Publicerat: 2014-07-23 Kl: 23:06:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun o ja på tidig morgontur <3 
Bild från gårdagens uteritt med skolhästarna..
Skönt o rulla sig efter ridtur och avsvampning, dock inte Bosson då han tvärvägrar en blöt svamp på kroppen, knäppa häst.. Hemma i Box eller spolspilta bryr han sig minsann inte - fåntratt!
Kram Madde

Hemma igen...

Publicerat: 2014-07-22 Kl: 23:36:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Efter en rolig kurs med ett gäng roliga elever från Södertälje! Som trotsade värmen ett träningspass igår sedan en fantastisk middag tillsammans - jag sov kvar på gården och vi startade upp i morse igen . Har även ridit tre av hästarna det var två fina islandshästar med och en fjordkorsning som var jätte söt och några fina halvblod.
Vi avslutade dagen med en god lunch innan  det var dags för hemfärd och lite ridning och en privatlektion i värmen.
JA tänk om man kunde samla värmen och ta fram den i vinter när man står och fryser i ett iskallt oisolerat ridhus - det vore inte dumt.
Så glad över vår pool så att man kan svalka sig emellanåt även om det nu är ca 27 grader i vattnet.....
Imorgon blir det att rida tidigt det ska ju bli ännu varmare.
Nu väntar kudden....
Ann
Finaste Bosson på sommarbete några dagar till

Varma dagar..

Publicerat: 2014-07-22 Kl: 19:40:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Det är nästintill fruktansvärt att utföra vissa sysslor i denna stekande hetta! :/
 
Tänk om man kunde spara en de av värmen i en burk till kyligare dagar längre fram istället? Härliga tanke.. Det är full fart denna vecka då vi har lite lätt igångsättning av alla skolhästarna inför lägerstart på måndag. Åtta härliga tjejer i väldigt blandade åldrar (en mamma är med) kommer ut till oss för att svettas på hästryggen och med lite stall/hästpyssel.
Jag la ut en "intresseanmälan" på vår Facebook-sida och fick massor av intresserade som ville vara med och rida. Kul!
 
Innan eller efter ridningen får de vara med och hjälpa till ett par timmar med lite olika sysslor, göra iordning hästar, putsa rengöring och så har vi börjat måla om utsidan på utestallet - mycket välbehövligt och oj vad fint det blir!
 
Jag har många hästar att motionera och utbilda på mitt schema :D Kul! Rangun och Mille tränas vidare och har gått dressyr både igår och idag. Rocco dressyr igår o tömkörning idag. Aztor har gjort enorma framsteg sedan jag satt på honom första gången och idag var han för första gången rätt pigg och lite småbusig. Lille Kirre är jag stormförtjust i - har lagt in en del tömkörning sista veckan vilket verkligen går bra och snabbt framåt. Jag är ju lite i största laget att sitta på mer än nån dag i veckan kan jag tycka. Imorgon ska en av de mindre tjejerna få pröva honom. Jag hoppas också att min korta och superlätta samt mycket duktiga syssling kanske kommer och hälsar på snart! ;P
 
"W-T" har också tagit många kliv uppåt sedan hon anlände och idag har jag ridit henne på utebanan, avslutade med att hoppa några språng. Enormt söt och superschyst ponny! Vi tog hem Siri idag så de får nu gå ihop till på måndag då de sedan släpps ihop med resten av stona.
 
Kram Madde

Fråga?

Publicerat: 2014-07-22 Kl: 19:24:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Någon mer än jag som börjar "tröttna" på vår blogg-design?
 
Även om den är väldigt fin kan det ju vara trevligt med lite ombyte och uppfräschning?
 
 Sofia & Bell's Melete
 

Så vad tycker ni läsare? Dags för något nytt nu va?
 
Kram Madde

Bloggvila o värmeslag....

Publicerat: 2014-07-21 Kl: 13:53:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter ett tags bloggvila är det väl dags att jag skriver några rader. Sitter vid poolen och vilar en stund efter lunchen. Det är bara för varmt och vilken torka. Just nu försöker jag bara hålla det ifrån mig går ju inte att göra något åt att det ej regnar. Vi hade ju hoppats på att få en bra andra skörd eftersom vi tog första skörden så tidigt i år men det vete katten om det blir någon andra skörd betet börjar tryta inte för att hästarna verkar hungriga direkt.
 
Sommarbete är nog överreklammerat när man kollar lektionshästarna så ser det ut som de vill hem till stallet och börja arbeta istället för att brottas med alla insekter. Skador blir det ju också på betet. Min fina Demeter har fått in något på insidan av överarmen blir ju lätt så när de ska försöka bli av med insekter. Finns även några andra skadade hästar på stall som inte är våra.
Så det är till att spola såret med koksalt lösning flera ggr/dag så att det ej blir infekterat som tur är ingen hälta.
I övrigt så blir det både arbete och trevligt umgänge med fantastiska vänner. Förra veckan så var vi en sväng till Riga tex. I helgen så var det också lite party.
De stunder som man kan njuta av sommaren är ju de tidiga morgnarna och sena kvällarna igår blev det en springrunda med hundarna och det var riktigt skönt att röra på sig.
Strax bär det iväg till Enhörna för ett litet ridläger i två dagar. Det är några av mina elever i Södertälje som dragit ihop ett gäng. Ska bli kul och nästa måndag så drar ju våra egna läger igång.
Nu dags att hoppa i poolen......27 grader knappt att det svalkar.
Ann

Galet med rosetter!

Publicerat: 2014-07-20 Kl: 20:26:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Färdigtävlat! ;P
 
haha.. Jag är rätt less på rosettsamlingen nu..
Mm detta är en del av drygt 20år med hästarna - uppfödning och tävling..
sedan finns några kassar med rosetter som hör till hästar som finns kvar i tävling. Dessa ska jag fixa rosettskåp till i stallet.
 
De som är gjorda nu ska upp i ridhuset där det redan sitter 4 stycken - skitsnyggt blir det :)
 
Kram Madde

Lördags nöje

Publicerat: 2014-07-19 Kl: 12:26:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma har målat massa fönster o ja var o köpte tyg i torsdags så nu ska vi se till att få upp alla rosetter som ligger i påsar o korgar sedan flera år!
De ska sedan upp och pryda ridhusväggarna :)
Snyggt blir det!

Aha nu!

Publicerat: 2014-07-19 Kl: 12:23:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grappan 
Mille i hans nya schabrak vi vann - mkt bra passform!
Jolita, Siri och Jacquline 
 
Kram Madde 

Regn!!

Publicerat: 2014-07-19 Kl: 12:18:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi vill ha REGN!!
Fruktansvärt torrt överallt :/ återväxten står helt still och inte för att så många av våra hästar är i behov av något rejält bete så ser beteshagarna rätt medtagna ut också..
Regndans kanske? 
Blir en dyr vinter om vi inte får in någon andraskörd :S
 
Det är dessutom inte supernice att träna hästar i denna hetta. Svettigt!
 
Jag har numera en ny mobil o verkar inte gå att lägga in bilder i bloggen från den.. Tråkigt utan bilder..
 
Kram Madde 

Ingen större skillnad..

Publicerat: 2014-07-16 Kl: 21:05:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter 10h sömn borde jag vakna pigg och fri från förskylning - icke då :/
 
Jaja.. Känns som lite uppochned vänd dag då jag normalt vill rida på fm men idag blev det bara två hästar innan lunch då vi skulle flytta lektionsstona samt att jag hade en privatlektion inbokad.
Fia har också fått tagit två av "mina" idag, hon hoppade Mille och så premiär på Magic. Hon har bara ridit honom en gång tidigare..
Själv red jag Hera - hoppning och hon var superduktig. Fick hoppa en lång serie med fyra räcken och ett galoppsprång med bom emellan varje. Duktig tjej!
Rangun har jag joggat lite lätt = LYCKA <3 Benet ser helt normalt ut och är det inget som uppstått till imorgon så får han gå ut med bästisen igen.
 
Efter lunch red jag Aztor, Kirre & W-T, alla på banan och de fick hoppa några språng var. Aztor fattade noll först, bara klev över det lilla räcket på 50cm. Vi fick höja ett par dm och komma i galopp och efter ett par skutt och med draghjälp av Magic så hoppade han ganska trevligt över :)
 
Avslutade dagen med Rocco som var över förväntan i munnen idag, kul att det kan få vara lite medgång också!
 
Nu ska jag planera ihop och kontakta alla som vill vara med och hjälpa till i stallet och sätta igång skolhästarna!
 
Kram Madde
 

Sova

Publicerat: 2014-07-15 Kl: 19:39:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu ska jag sova tidigt idag! Skulle egentligen följt med ner på en resturang med Anders och goda vänner men som vanligt drog stallet ut på tiden och då beslutade jag att istället åka förbi Höök's för att inhandla lite måsten och så direkt hem. Lite middag och nu dusch innan  sovdags. Vaknade med halsont i morse och är allmänt seg och fortfarande en hel del träningsvärk :S
Sova är bästa medicinen och vill verkligen inte ligga sjuk till helgen så får helt enkelt tagga ner lite nu..
 
Jag har ridit 7 hästar idag, haft en privatlektion och så har vi äntligen fått klart hagen så vi flyttar hästarna imorgon bitti.
Startade dagen med ett pass på Mille i ridhuset, första dressyrpasset sedan tävlingarna förra helgen. Han var fin men lite ringrostig. Vi gjorde dock två serier med byten i vart annat!!!!!!! :D
Påbörjat lite piaff/passage arbete med honom också - inte en dag för sent..

Sedan Rocco dressyr, Aztor dressyr, Hera ut, och så privatlektion innan lunch. Därefter Kier "Kirre" på utebanan, Magic markarbete med galoppbommar och några små räcken, W-T på utebanan och jag hoppade några skutt i båda varv innan jag avslutade - premiär.
 
Imorgon är det en del hoppning på schemat!
 

Fina Hera tidigt i våras :)
 
Kram Madde
 

Träningsvärk!

Publicerat: 2014-07-14 Kl: 21:09:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uhh vilken träningsvärk jag har i benen!! Känner även av benhinnorna en del, speciellt vänster ben av nån anledning.
Jag hade ju med mig träningskläder till "landet" hos Anders pappa och passade på att ut och jogga en tur på några kilometer igår :)
 
Har varit en fartfylld dag och det tog på krafterna att bli uppsläpad så tidigt när man har fått sova någon timme längre senaste veckorna.. Tänk vad fort kroppen vänjer sig.
Fem hästar hann jag med före lunch iaf :D Helt på egen hand, med att göra iordning före och efter, annars hade jag nog kunnat rida minst två till.
Hade dock bara en liten tös kvar efter lunch - W-T, som gjort stora framsteg sedan vi började förra veckan. Superkul! Imorgon ska jag testa en sadelgjord utan resår för sadeln åker fram i galoppen, annars får det nog bli en svanskappa tills hon musklat sig och blivit av med lite buk.
 
När hon anlände! Måste se till att ta lite nya bilder på henne under ryttare också!
 
De andra som fick jobba på fm var Mille - joggning, Rocco - dressyr, Aztor - dressyr, Magic - dressyr och Hera - dressyr. Aztor har gjort fina framsteg på kort tid tycker jag allt och Hera visade idag återigen prov på sitt fantastiska psyke då en vild liten ponny kom farande i full galopp då den rymt ur hagen. For först runt utanför ridbanan och kom sedan in och föröskte hälsa på Hera så jag fick vifta bort honom med spöt ovanifrån och inte ville han bli fångad heller.
 
På em roade jag och Fia oss med att fortsätta i sommarhagen som nu snart är helt klar - SÅ skönt! imorgon ska vi fixa det sista som borde vara klart på nån timme, sedan ska vi flytta dit lektionsstona som ätit färdigt där de går nu.. Lite regn skulle inte skada :/
Min prins är mycket bättre i benet nu - lycka - imorgon ska han få gå på skritten om det inte blivit sämre av någon anledning, han gick i den stora sjukhagen bredvid den lilla busiga ponnyn som smet idag så de for runt en del i hagarna .. Förhoppningsvis ingen skada skedd..
 
Kram Madde
 
 

Tidig start på veckan..

Publicerat: 2014-07-14 Kl: 06:32:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vad trött! Anders väckte mig kvart i fem imorse :/ 
min bil stod ju kvar på Ekelund så jag fick snällt pallra mig upp för att få skjuts när de åker till jobbet i Stockholm.. Gillar inte att åka tåget plus att då måste nån stackare hämta mig i Läggesta.. Smidigast såhär..
 
Sitter vid köksbordet på Ekelund och ska nu se till att svida om till hästkläder istället :) 
Många hästar som ska hinnas med idag!
 
Kram Madde 

Härliga lediga söndag......

Publicerat: 2014-07-13 Kl: 16:07:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Konstigt det känns att inte göra något speciellt svårt att vara ledig hemma. Flyttat tavlor hängt upp nya vattna blommor rensa ogräs. Tittat på fantastiskt fina hästar bakom huset. De låg så sött och sov på förmiddagen alla tre en skimmel en svartskäck och en brunskäck.
Följt dressyren från Falsterbo i mobilen. Många duktiga svenska dressyr ryttare finns det nu. Patrik Kittel vann idag igen med senaste stjärnan Deja på 78,3 % och Mads red på över 71 % på sin fina Jimmie Choo.
Blir spännande att se vem som blir den 4:e ryttaren till VM. De är många som nu rider stadigt över 70 %. Antar att Cecilia Andre´n ligger bra till och även Paulinda Friberg men nästa vecka
 
är det Achen och då ska Jeanna Högberg dit så vem vet hur de tänker.
Själv så blir det kort arbetsdag i morgon innan det bär av till Riga några dagar tillsammans med Jocke och härliga vänner.
Nu blir det ändå en tripp till stallet.........
 

Ledig

Publicerat: 2014-07-13 Kl: 12:13:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sitter på en stol utanför Malmköping o tittar när det byggs altan. Anders far har hus här - ett evigt byggprojekt.
Trist väder idag :/ igår var det bättre.. Kom hit vid lunch igår så hann med lite häst på morgonen. Mockning och dressyr på Rocco, galoppombytena är vårt mål just nu. Något vi hade behövt börja med för läänge sedan. Eftersom jag själv har svårast för byten till höger galopp gör jag inga försök åt det hållet. För att kunna lära en häst måste man kunna själv och detta måste bli bra. Helios som var min första häst att lära blev högerbytena aldrig bra på och med Rangun tog det sjukt lång tid. 
 
Så ligger fokus på byte till vänster och först när det är någorlunda befäst tänker jag gå vidare till höger - när jag tränar på egen hand. Har jag hjälp av mamma eller Mads är det skillnad.
För att kunna utföra ett korrekt galoppombyte måste allt stämma innan - hästen måste vara på tygeln, rak på båda tyglarna och lätt fram för skänkeln.
Vi jobbar mycket förvänd galopp med tempoväxlingar och kontraställning. Enkla byten - raka - på kvartslinjen, mycket avslöjande. Jag gör även enkla byten på volt.
 
Skulle även ridit Rangun men han var tjock i ett ben :( livrädd för senorna, men som tur var så fanns vår veterinär Tove på plats och kunde lugna mig lite. Förhoppningsvis bara en smäll han fått. 
I övrigt går hästarna bra, vi har ju en hel drös med nya förmågor att jobba med. Widna - Tabun har mamma tömkört flera dagar och jag red första gången i fredags - stor skillnad. Hon har nog också fått det lite tråkiga smeknamnet "W-T".
Kier har jag ridit hela veckan o han är verkligen fin! Superkul att ha ponnys i träning/utbildning :D
I veckan kom också en stor häst , en mycket stor häst, på prov och honom har vi både hunnit tömköra och rida. Jag red i fredags och han är fin men mycket jobb att bygga upp och stärka, han är väldigt valpig men trevlig modell trots sin höjd. 
 
Kram Madde

Varmt......

Publicerat: 2014-07-10 Kl: 22:45:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Finaste stoet i stallet Kolibri som nu är på bång igen finare än någonsin!
Svårt att jobba i sommarvärmen. Så skönt med pool det blir morgondopp för att vakna lunch dopp för att kyla ner sig lika på kvällen. Fattar inte hur vi kunde ha pool utan uppvärmning förut nu ligger det på 25 grader och uppåt.
Avslutat dagen med röj sågen fattar inte hur man kunde gå en hel dag i sträck i många dagar när man var ung.
Har ikväll gått runt en ny hage som skall stängslas in - det går ju inte dra ny tråd när gräset nästan är meter högt.
 
Svetten rann och händerna kryper efter bara två tankar. Då måste ju röj sågarna vara sjukt mkt bättre nu än när man var 18 år.
Eller så klarar man inte lika mkt  längre....
Nu är det klart i alla fall.
Lilla blå stallet är nästa färdig målat så härligt när det är rent o nymålat!
 
Imorgon blir en kort dag  då det är partydags!
Några vänner kommer hit och vi ska på vildsvinsparty tillsammans. Bästa "Hammarn" grillar och så blir det god öl....
Härligt med sommar!
Ann
 
 

Vilken fin häst....

Publicerat: 2014-07-09 Kl: 23:45:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken lycka att ha två fina hästar. Melete är som en dröm att rida så fin galopp och reglerbar. Inget känns svårt är ju anmäld till tävling i början av augusti så vi får se om hon känns redo för det.
Just nu så är det storfix i stallet förutom tvätt så är det byte av dåliga boxväggar och det blir så fint.
Många hästar att rida i värmen också då vi har en hel hög nya hästar + en del av de gamla som behöver vidarutbildas.
Så kul med de nya hästarna!
Se om vi kan bjuda på några bilder.
 
Idag var det uteritt i värmen och stackars Elton verkligen avskyr alla bromsar inte så lätt att rida då. Man kan inte rida ifrån bromsarna.
 
Imorgon ska jag måla fönster som sedan skall bli rosett tavlor istället för att ligga i kassar. Madde har ju gjort sådana förut och det blir riktigt fint.
 
Ann
Finaste Bosson!
 
 

Trött som tusan..

Publicerat: 2014-07-09 Kl: 21:03:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad trött man blir i värmen.. Mamma och jag avslutade dagen med att svettas i den heta eftermiddagssolen och fixa staket i en av sommarhagarna. Svinhögt gräs som stacks och kilades, miljarder med flygfän och så galet varmt på det. Vem behöver springa på gymmet i dessa tider?!
 
Idag red jag tredje passet på lilla Kier och han går från klarhet till klarhet. Första dagen var jag halvt förskräckt och undrade vad jag släpat hem för elände då han var skvatt galen, skrek som värsta hingsten och mer vild än tam. Nu har han dock vänt helt och är urmysig :) Idag provade jag på att hoppa några skutt på utebanan också.
Mamma tömkörde även idag W-T som vi just nu kallar Widna - Tabun. och det var stor skillnad mot igår och jag testade med ett annat bett som också kan ha spelat in. Vi ska se till att se över nykomlingarnas tänder så snart som möjligt!
Idag kom ytterligare en häst till stallet - en stor kille vi ska prova någon vecka. Spännande :)
 
Kram Madde
 

Nummer ETT!

Publicerat: 2014-07-08 Kl: 21:40:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

#RyttareKlubbStarterPremierPoäng
1 Madeleine Holmqvist (23987) Mariefreds Ridklubb 39   123
2 Emelie Brolin (644) Gnesta Ridklubb 22   116
3 Pia Fälth (9703) Nyköpings Ridsällskap 10   94
4 Sofie Åström Ohlinger (72357) Nyköpings Ridsällskap 15   92
5 Carolina Mörk (35026) Gripens Ryttarförening 31   67
6 Malin Axelsson (25612) Nyköpings Ridsällskap 12   63
7 Sara Larsson (32008) Smedstorps Ryttarsällskap 31   61
8 Per Duvefelt (9907) Gnesta Ridklubb 15   60
9 Christian Brolin (608) Gnesta Ridklubb 9   50
10 Lina Älegård (29810) Gnesta Ridklubb 15   42
11 Margareta MagnussonOsmund (20472) Gnesta Ridklubb 9   35
12 Emy-Lina Nystedt (40815) Eskilstunaortens Ryttarförening 4   34
13 Jennifer Cajback (63684) Gnesta Ridklubb 3   30
13 Marita Nyberg (18364) Vingåkers Ryttarförening 5   30
15 Camilla Toll (4560) Finntorps Ridklubb 5   29
16 Lisa Holmqvist (67537) Katrineholms Ryttarförening 7   24
17 Sanna Nilsson (25138) Eskilstunaortens Ryttarförening 19   22
18 Ingela Johansson (60069) Eskilstunaortens Ryttarförening 11   21
19 Helena Widell (17135) Smedstorps Ryttarsällskap 12   16
20 Lisa Sarbring (22601) Eskilstunaortens Ryttarförening 15   14
20 Lise Dahlin (9355) Gripens Ryttarförening 19   14
20 Susanne Scheibenpflug (46333) Gnesta Ridklubb 7   14
23 Anna Fors (11321) Katrineholms Ryttarförening 3   12
23 Anna Karlegård (30381) Gnesta Ridklubb 6   12
25 Cecilia Hansson (5478) Nyby-Torshälla Ridklubb 6   10

Kändis?

Publicerat: 2014-07-08 Kl: 21:29:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hehe.. Igår var det mycket text och bild på mig och bästa Rangun i Strengnäs Tidning :D Ska komma ihåg att fota tidningen imorgon för artikeln går inte att läsa på nätet om man inte är plusmedlem/prenumerant. :/
 
Som sagt är jag väldigt nöjd med tävlingshelgen. Rangun var jag tårögd med när jag red ut från banan i MsvAn i fredags - LYCKA!  och jag har fått SÅ många fina och snälla kommentarer ifrån olika människor som tyckt att jag gjort ett fantastiskt jobb med hästarna och framförallt Rangun. 7år har vi kämpat i blod, svett och otaliga tårar.
Nina Bengtsson sa på framridningen "- Han är verkligen jättefin din häst"
Älskade fina häst!
Idag har han efter två dagars vila fått lufsa ut i skogen och imorgon ska han få gå ut igen med bästisten Mille.
 
Ska se till att ta med mitt minne till Ekelund imorgon och lägga in alla bilder som tagits i helgen!
 
På lördagen gick han också ganska bra, vi missade tyvärr 3:orna (som vi har lättast för) - skit! Samlade skritten och skrittpiruetterna blev inte helt så bra. Ganska ojämnt bedömda blev vi också, det hör liksom till i dressyr ;P Mamma tyckte vi fick för snålt betalt och att det var en bra ritt, PSG är lite svårare än MsvAn och så var det som sagt Nationell status på den klassen.
Han var även anmäld till MsvBn på söndagen och planen var att se hur han gick de två första dagarna och sedan se hur jag ville göra med söndagen. och jag bestämde mig redan på fredagen att inte rida söndagen, min fina bruna har ju som sagt en hel del "skrupler" och jag då är det bara dumt att starta bara för tävlandets skull. Det viktigaste är att han håller och det kräver att jag verkligen planerar hans träning och tävling. Jag vill även kunna bevisa att det faktiskt går att vidareutbilda och tävla på en häst trots problem och förändringar.
Något jag tycker vi lyckats väldigt bra med och jag har en pigg och glad häst som älskar att leva och jobba. Hade inte vi köpt honom så är vi alla i familjen ganska säkra på att han inte levt idag. Vi skämdes så för honom när han kom och idag ångar jag så att vi inte har några bilder eller filmer på hur han såg ut när han kom för 7år sedan..
 

Mille skötte sig också väldigt bra i helgen. Som jag redan berättat så bröt jag ihop både en och två gånger innan tävlingarna dragit i gång i fredags. Sjukt hur svårt det ska vara att rida!
och vilken revanch vi fick när jag till slut ändå valde att rida MsvAn  och blev placerade till råga på allt! Helt fantastiskt vilken bedrift av oss båda!
Det är serierna som sätter käppar i hjulet för oss, piruetterna är egentligen inte heller helt befästa ännu men de är ändå "lättare" än serierna. På lördagen i PSGn fick jag också mycket betydelsefull hjälp av bästa tränaren (förutom mamma då förstås) Mads var på plats för att hjälpa mig, Hanna & Matilda i PSGn innan han själv skulle rida GPn. Han hjälpte mig även litet med Rangun men han ville inte lägga sig i för mycket då han inte sett honom på väldigt länge men även han tyckte Rangun blivit väldigt fin.
Vi missade båda serierna på lördagen :/ 4orna hade vi nog kunnat klara men piltoten var på tok för  långsam och med. I 3orna blev jag hängande i högertygeln och de ville han inte alls och sedan blev han förbannad och slog mot skänkeln.
Mille var också anmäld i MsvBn på söndagen och med honom behöver jag all rutin vi kan få så honom var det en självklarhet att starta även om han gått bra innan och MsvB är en nivå lättare. Intermediarie är vi väldigt långt ifrån så det var inget svårt beslut. Han gick grymt bra och avspänt - helönöjd ryttare och det kära läsare är INTE vanligt. Jag är perfektionist i tävlingsmomentet och mamma var nästan på väg att klippa till mig när jag efter fredagens ritt på Rangun började påpeka saker som jag ju kunde gjort bättre - när hon suttit tårögd på läktaren.
Mille och jag gjorde ett fantastiskt fint program utan missar och det belönades med alldeles för låga poäng. men sån är sporten och det är bara att bita ihop och komma igen, nu tar hästarna det lite halvlugnt någon vecka och sedan börjar träningen på allvar igen. Nästa tävling blir Gripens meeting första helgen i augusti.
Dit har jag anmält:
Mille till MsvA & PSG
 
Rangun till MsvA & PSG
 
Debro till LB &  debut i LA
 
Hera (om hon ej blivit såld) LA
 
Rocco är anmäld men tveksamt om jag rider, kanske bara nån klass.
Han går väldigt bra nu och då vill jag bara träna på och jobba med bytena så vi får se hur jag gör.
 
Kram Madde

Vardag igen...

Publicerat: 2014-07-07 Kl: 23:53:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då är det måndag igen och det gäller att jobba ikapp det som inte hunnits med när allt fokus varit på tävling.
Fick mycket inspiration själv av all dressyr i helgen, Men dagen har inneburit att fixa hagar då betet är slut hs lektionsvalackarna. Så de har fått byta hage.
Vi har tagit hem Magic o Elton som nu skall tränas resten av sommaren. Jag red Elton idag och han var fin och pigg. Anna red Magic som hon också tyckte kändes fin.
De nya ponnyerna har också fått arbeta.
Har även hunnit med Melete o Demeter.
Vi fick även ta hem tre hästar som hade tappskor så Jocke har fått svettas i värmen.
Imorgon ska det spolas mera boxar vi har vårt stall kvar och lilla blå.
 
Vi har fått mycket tidnings artiklar denna helg. Man är inte van vid all uppmärksamhet från tidningar. Först var E.kuriren här på fredagen med en mycket rolig reporter som ville veta allt om dressyr! Han skrev riktigt bra tyckte jag. Var lite orolig först eftersom han ville att jag skulle beskriva alla rörelser i dressyren. Vilket lätt kan bli fel när det sedan ska skrivas av någon som aldrig ridit förut men han skötte det bra. Fina bilder blev det också.
Sedan kom de även på lördagen. Utan att vi ringt för att ta mer bilder - han hade vägarna förbi och tyckte att hästar är så vackra djur. Härligt!
Tidningen har verkligen börjat skriva mycket om ridsport vilket är bra då vi alltid fått kämpa för att ´få utrymme i massmedia.
Ann

Lyckat!

Publicerat: 2014-07-06 Kl: 23:00:12 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Finaste Mille gjorde en prickfri runda i MsvB:4 idag! Vår tredje MsvB tillsammans. Så himla glad och nöjd med vår prestation - mindre nöjd med bedömningen men jag har ju valt att hålla på med dressyr och bedömningssport så det hör till..
Mer utförligt och massor med bilder ifån helgen kommer imorgon!
 
Kram Madde 

Vilken helg!

Publicerat: 2014-07-06 Kl: 22:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fantastiskt bra tävlingar i helgen. Tack alla som gjorde detta möjligt!
Bara positiva ryttare bra feedback och man är redan på gång och funderar på hur gör vi nästa år?
Bra sponsorer fina banor och ett lyckat koncept att flytta banan så att det kunde få plats flera åskådare. Bra mat fint väder fina hästar.
Vad kan man mera begära?
Ja det ska vara att man själv har en häst att rida dessa klasser nästa år - det är målet.
Stort tack alla som gjorde detta möjligt -sjukt mycket jobb. Men vilken lycka att titta på küren i lilla Mariefred mycket publik.
Höjdpunkten var nog prisutdelningen igår på Grand Prix hoppas att vi kan leverera bilder från den imorgon!
God natt Ann

MsvA:1

Publicerat: 2014-07-04 Kl: 23:20:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Seger!

Publicerat: 2014-07-04 Kl: 23:02:07 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

 
Åhh vad jag är nöjd med mina fina hästar OCH min egna bedrift idag. Särskilt Rangun var grym -älskade tokiga häst - som vi kämpat i 7 (!) år.
Inte en enda större miss som drog ned, sedan är det klart att mycket fortfarande kan bli mkt bättre men vi presterade idag bra mycket mer än jag vågat tro eller hoppats på! 
Tre domare där en dessutom höll mig 20p lägre än de andra två gjorde att Rangun inte fick springa ärevarv , något han verkligen förtjänat.  Men men han är grym min lilla häst ♥
Mille som jag igår kväll inte ens ville starta idag gick även han kanon,  dock med några mindre missar. Det gav oss en 5:e plats :)
Jag brör ihop i tårar både igår kväll och imorse för att jag inte tyckte vi dög och var bra/samspelta nog. Jag motbevisade detta för mig själv - seger över tanken och mina mentala spärrar.
Fia har fotat massor och jag har fotat kanerans display för en förhandstitt! 
 

Imorgon börjar det. .

Publicerat: 2014-07-03 Kl: 22:16:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Jag är mäkta nöjd över de fina Cup-rosetterna! Nu ser till och med våra stora "vanliga" rosetter små ut. 
Agria sponsrar stora rundan
Dressyrbutiken lilla rundan
Enastående utveckling MsvB rundan
 
Kram

Mamma o Bosson

Publicerat: 2014-07-02 Kl: 22:37:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Sista träningen!

Publicerat: 2014-07-02 Kl: 14:04:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Innan helgens mastodontmeeting! :) Mille och Demeter står i släpet och vi är strax på Segersta, börjar kunna den här långa vägen nu :/ stort minus att Mads bort så långt bort.
Han ska också komma till oss i helgen och rida GP klasserna med Weine och hjälpa elever som ska starta - TOPPEN!
Tror inte jag kan få så mycket bättre förutsättningar?
Rangun känns bättre än någonsin, han har fått ett nytt kandar ifrån PS of Sweden och Monika var och gav honom massage i måndags. Reder vi inte ut detta nu så är det garanterat "skit i sadeln" som pappa skulle säga.
Känn ingen press..
 
Mille har jag ju ej kunnat rida så mkt pga hopptävlingen men de två gånger jag ridit sedan träningen förra veckan har verkligen varit bra och förra veckans träning gav bra resultat. Nu ska vi bara lyckas fortsätta få formkurvan uppåt!
 
<3
 
Kram Madde
 

Före tids schemat...

Publicerat: 2014-07-01 Kl: 23:20:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

inte så vanligt men just nu så känns det så allt är rentvättat och jag blev så inspirerad så jag åkte ner till Järnboden precis innan de låste dörrarna och handlade färg till stora stallet så en del hinner vi förhoppningsvis att måla imorgon.
Har precis skickat iväg material till annons om tävlingarna i helgen så vi förhoppningsvis får en del publik. I år har vi ändrat banan så vi har ingen collecting ring utan flyttar banan ända ner så att vi kan ha publik i manegen.
Vi har ej så många anmälningar i de högsta klasserna men det kommer förhoppningsvis att bli mycket bra dressyr att titta på. Stora prispengar är det också frågan om i de högsta klasserna då vi har många bra sponsorer i helgen.
Vinner man både Grand Prix och GP kûren så vinner man även meetingpriset och då handlar det om totalt 15.000kr. Inte så tokiga prispengar.
Avslutade dagen med en riktig lång promenad där det blev tillräckligt med kantareller för några rejäla svampmackor.
Imorgon är det även träning på Segersta som gäller så man får jobba på ordentligt på förmiddagen.
God natt
Ann
Fina Millet som tävlar med Madde i helgen

Lite att fixa med :)

Publicerat: 2014-07-01 Kl: 21:08:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejja vad vi är flitiga!
Stora stallet är färdigspolat och ska nu utan problem hinna torka upp tillräckligt inna vi ska ströa upp inför helgens gäster.
 
Har ni sett så snygga bogplattor till årets segertäcken?!
 
Kram Madde
RSS 2.0