Ledig

Publicerat: 2014-07-13 Kl: 12:13:41 | I kategori: Allmänt

Sitter på en stol utanför Malmköping o tittar när det byggs altan. Anders far har hus här - ett evigt byggprojekt.
Trist väder idag :/ igår var det bättre.. Kom hit vid lunch igår så hann med lite häst på morgonen. Mockning och dressyr på Rocco, galoppombytena är vårt mål just nu. Något vi hade behövt börja med för läänge sedan. Eftersom jag själv har svårast för byten till höger galopp gör jag inga försök åt det hållet. För att kunna lära en häst måste man kunna själv och detta måste bli bra. Helios som var min första häst att lära blev högerbytena aldrig bra på och med Rangun tog det sjukt lång tid. 
 
Så ligger fokus på byte till vänster och först när det är någorlunda befäst tänker jag gå vidare till höger - när jag tränar på egen hand. Har jag hjälp av mamma eller Mads är det skillnad.
För att kunna utföra ett korrekt galoppombyte måste allt stämma innan - hästen måste vara på tygeln, rak på båda tyglarna och lätt fram för skänkeln.
Vi jobbar mycket förvänd galopp med tempoväxlingar och kontraställning. Enkla byten - raka - på kvartslinjen, mycket avslöjande. Jag gör även enkla byten på volt.
 
Skulle även ridit Rangun men han var tjock i ett ben :( livrädd för senorna, men som tur var så fanns vår veterinär Tove på plats och kunde lugna mig lite. Förhoppningsvis bara en smäll han fått. 
I övrigt går hästarna bra, vi har ju en hel drös med nya förmågor att jobba med. Widna - Tabun har mamma tömkört flera dagar och jag red första gången i fredags - stor skillnad. Hon har nog också fått det lite tråkiga smeknamnet "W-T".
Kier har jag ridit hela veckan o han är verkligen fin! Superkul att ha ponnys i träning/utbildning :D
I veckan kom också en stor häst , en mycket stor häst, på prov och honom har vi både hunnit tömköra och rida. Jag red i fredags och han är fin men mycket jobb att bygga upp och stärka, han är väldigt valpig men trevlig modell trots sin höjd. 
 
Kram Madde
Kommentarer
Postat av: sofia n

Kul att höra ;)
Hoppas han faller er i smaken ändå

Svar: Hej han tycker inte om att vara själv och vi fick byta box då en igelkott hade boat där och skrämt slaget på honom stackarn han försökte klättra ut......skötte sig bra igår vid uteritt
Ekelund

2014-07-13 @ 14:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0