Äntligen!!!

Publicerat: 2014-08-31 Kl: 20:50:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh vad jag är glad över dagens arbete!! Vi har påbörjat utrensning av vårt vagnslider där det samlats saker på hög sedan mååånga år tillbaka. Så mycket skit rent ut sagt och nu är vi en bit på väg :D
Idag har vi rensat halva undre delen av byggnaden, blev kanon och så lite grejjer kvar! Nu står det ett enormt berg med skrot som ska till återvinning, en hög med virke som ska kapas till ved och en stor hög med brädor som var så dåliga att de inte ens är värda att kapa för att elda som får bli e höstbrasa.
Pappa har bland annat sparat virke sedan han renoverade stora huset för 25 (!) år sedan.. "-Kan vara bra att ha"
 
Samtidigt som vi röjde (jag, Anders, pappa, Fia & Kristoffer) så hade mamma hoppkurs till vilken jag också gjorde pajer till lunch. Jag hann rida Mille en kortis på banan innan MaskUS möte vid 15 och sedan full spurt mot tävling. Debro skulle få gå en LA:1, egentligen inte optimalt med kort bana men han behöver all rutin han kan få. Dessvärre var vi inte helt samspelta idag och jag min klant åkte ifrån min sadel som jag brukar ha på honom så jag fick rida i hans som inte alls är i min smak och passform. Men men vi ska inte skylla på utrustningen, han var ändå schyst och relativt avspänd så vi är nöjda med det. Hans nästa tävling blir på hemmaplan den 21:a då blir det många starter för min del. Gäller att passa på när det är hemma också.

Debro LB:2 & LA:3
Hera LA:3
Calima ska få debutera på tävlingsbanan i LB:2
Siri ska även hon göra sin debut och får gå med stora hästar i LB:2
Ser jag fram emot! :)
 
Siri
 
Imorgon kör en ny fullspäckad vecka igång och vi har en så himla gullig och bra praktikant hos oss nu under tre veckor. Denise som också var hos oss tre veckor i våras. Stor guldstjärna till henne som varit behjälplig och extra denna helg med gårdagens öppna hus osv :)
Kul med praktikanter som vill och är intresserade!
 
Kram Madde

Kirre

Publicerat: 2014-08-30 Kl: 22:13:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Goaste mysponnyn :D
Han var superfin när jag tömkörde igår! 
 

Till kedjan

Publicerat: 2014-08-29 Kl: 22:09:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Denna är SUPER! Ett måste på kedjan till stången på kandaret :)
Tror den finns att köpa i de flesta Ridsportbutiker och den kostar ca 100kr.
 
/Madde

Pikeur!

Publicerat: 2014-08-29 Kl: 22:04:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag äntligen haft lite tid att hinna ut och hämta mina nya ridbyxor jag beställt från Pikeur via Dressyrbutiken :D
Åhhh de är sjukt snygga OCH sköna! Jag har ju under senaste 1,5året haft ett par från Equiline med supergrip skoning. Mycket bra att rida/sitta i MEN svåra i storleken då 36:an satt ok i midjan men blev för stora i benen. Så blev en 34:à dessa sitter perfekt i benen men är sjukt svåra att få över häcken plus att det gör rent ut sagt ont att ha dem knäppta för lång stund i midjan :/ 
 
I Scandinavium i år köpte jag ett par grå 34:or Pikeur Lugana och dessa gillar jag skarpt, därför var valet enkelt. De finns dock inte i Sverige ännu så jag har fått i uppdrag av Sanna att ta bilder till lite reklam :D 
Fick även med mig en ny kedjetunnel till Ranguns stång då mamma snott min till Demeters kandar :/ Grrrr.. Man får aldrig ha grejerna i fred..
 
Kram Madde
 

Kyla

Publicerat: 2014-08-29 Kl: 10:42:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Bästa kylskydden - ICE VIBE 

Magisk dag...

Publicerat: 2014-08-28 Kl: 23:19:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken träningsdag först ett svettigt men lyckat pass med Rocco och sedan Elton. Därefter en lång färd till träning på Segersta denna gång fick min "lilla" stjärna följa med också.
Melete som fick lämna gården för andra gången i sitt 4-åriga liv. Vilken bra hjälp jag fick och Mads gillade henne mycket!. Så lycklig över min fina häst.
Han tyckte jag skulle rida på söndag när det är 4 års uttagning men det har jag ju inte planerat för eller förberett oss för vi satsar mot 5 års säsongen.
Sedan fick jag hjälp med bytena som kört ihop sig på min andra fina häst Demeter. Hon har ju egentligen lätt för det men blir spänd och blir stark. Men nu så....
Imorgon är det dags för styrelsekonferens i distriktet så nu måste jag sova.
Ann

Blandat

Publicerat: 2014-08-28 Kl: 22:40:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har fixat lite med hemsidan och letade då efter lite bilder och hittade denna på Demeter som nästan nykläckt fölis med sin mamma Gaia :)
Tänk vad åren går.. Idag har hon gjort galoppombyten med Mads på Segersta!
 

Världens bästa Elton! Grå o långhårig var han här som fyraåring och nyanländ till oss på Ekelund..
 

Gammal bild på mig och Lady Ash, första dressyrstarten 70% i LB:1 och en 4:e plats blev det då..
 

My love <3 Bilden togs våren 2010.. Känns som en evighet sedan, LA:4 tror jag det var och vi vann den starten. Mest motgång har det varit men just denna tävling fungerade tydligen :)
Nu dansar han fram i passage, galoppiruetter och bytesserier - vilket jäkla jobb och vilken resa vi gjort!
 
Nu är det sovdags!
 
Kram Madde

Kärlek!

Publicerat: 2014-08-28 Kl: 17:43:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Till min fina älskade häst - Rangun. Han var superfin på träningen idag och Mads var nöjd :) Han har verkligen utvecklats enormt sista året och många viktiga bitar börjar falla på plats så smått :D 
Han har ju inte varit med på Segersta sedan tidigt i våras så ja tror han gillade att få komma iväg och träna, även om det nog var sjukt jobbigt. Svettig kille!
Väl hemma igen fick han en välbehövlig dusch och sedan stå med ICE VIBE på benen - grymma kyl/vibrationsskydd verkligen. 
Dyra men värda varje krona :)
 
Nu ska ja kasta i mig lite mat innan 3h lektioner :)
kram madde

Sur ikväll....

Publicerat: 2014-08-27 Kl: 22:02:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja se hästfolk imorgon skulle jag följa med Sofia o titta på en hopphäst som hon varit och provridit tidigare. Det var bestämt sedan förra veckan att vi skulle åka först imorgon eftersom den tävlade fre-sön.
Nu gick den ju så bra i helgen så nu har de höjt priset. Har hållt på länge med hästar men inte varit med om detta tidigare, så nu stannar vi hemma helt enkelt. Sjukt tråkigt har man sagt ett pris får man hålla det eller säga att tyvärr är inte hästen till salu längre så kan man ju annonsera ut den igen senare i så fall.
 
Annars har det varit en bra dag 4 hästar på fm Demeter, Rocco, Lady och Melete.
Mads träning blev det ju inte pga av ett missförstånd men imorgon så bär det iväg i stället. Har även hunnit att göra lektionsplanering för hela höstens ridpass har bara 4 grupper kvar!
Städat flera stugor också då vi ska ha uthyrt i helgen. Så rent och fint.
 
Nu ska jag tjura i soffan.
Ann
PS Tur att mina elever rider som en dröm så roliga elever har jag DS
Ja det är ju inte jul ännu men hittade även denna bild - ni får återigen vrida på huvudet för jag har ingen aning om hur man vrider bilden......
Detta är från en julavslutning kan det vara 2001? Fantastiska Jessica med Fernandos Safari har för mig att han blev lite rädd när hon blåste upp dräkten....Har ännu mer gamla bilder på lut
Ann
 

Klant!

Publicerat: 2014-08-27 Kl: 21:49:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh blev inget Segersta idag :(
Mads ville ju att jag skulle smsa och påminna honom om träningstiden så han kunde skriva upp det men kom jag ihåg det? Nä... Så det var såklart fullbokat på em idag men han erbjöd oss att komma imorgon istället så vi roddar om och sattsar på att åka då. Tur ändå :)
 
Ni har väl inte missat CLINICEN som Mads ska ha hos oss på Ekelund den 11 september?!!
 

Kl. 18'30- ca 21'00 
 
Tema är kommunikation, form och balans
Olika ekipage kommer att rida och Mads kommer även att rida en av våra skolhästar - ska bli spännande!
 
ALLA medlemmar i Mariefreds RK får gå på detta event helt GRATIS och övirga till en kostnad av 150kr
 
Kafeterian kommer att hållas öppen före och under kvällen, med enklare middag samt fika.
 
 
 
"Weine" & Jimmy :)
 
Fick ju självfallet planera om dagen och snodde tillbaks Mille och red dressyr (hade bett Fia att hoppa honom idag egentligen) Rangun fick jobba på tömmen, fin häst - sån enorm skillnad på honom nu jämfört med typ ett år tillbaka.
Sedan red vi ut ett stort gäng, jag på Calima, Steffi/Aztor, Denise/Magic, Erika/Kirre & Anna/Hera. Kul med tre skäckar på tur ;P
 
Hann även med Mr Palmir, en del av det arbetet jag gjorde i måndags satt kvar - skönt - riktigt fin kille iaf men kräver viss ridning = Nyttigt och jag plockade även bort stigbyglarna.
Efter lunch körde vi lång stretching vilket innehöll viss smärta men o så bra. Anna var såklart vigast och syrran stelast!
 
Red sötnosen Siri på em - fin liten ponny minsann!
 
Kram Madde

Eländiga väder..

Publicerat: 2014-08-26 Kl: 20:47:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vad det regnade hela fm!!! Bara för att vi skulle hoppträna :/ Typiskt! Kan säga att vi var heelt genomblöta efter två pass.
Hera var först ut och jag tror verkligen att hon inte heller gillade regnet för hon var inte alls som hon brukar och lite småtvär. I andra gruppen red jag Roccanboll (!) han var lite skraj för några hinder till en början men hoppade snällt på andra försöket. Väl avspänd sedan hoppade han väl och det var riktigt kul :D
 
Efter lunch fixade jag med hästar åt Fia och tittade/pratade med Ylva som var och tränade fina Debro för mamma. Planen är tävling på söndag men vi är fortfarande reserver, dock 1:a reserv så borde med största sannolikhet komma med ändå.

Stora killen :)
 
Jag och Fia red sedan ut en kort sväng på Mille& Rangun = lyckliga killar! Imorgon är det träning på Segersta igen och då tänkte jag att Rangun ska få följa med. Var väldigt länge sedan sist då Mille har varit prio ett.
 
Kram Madde

Simsalabim-bebis

Publicerat: 2014-08-25 Kl: 23:56:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Svårt o sova - hästnet hamnade man på då.. Hittade ett urgulligt föl efter vår tidigare hingst Simsalabim till salu.
Väldigt vackert tecknad liten dam :)
 
kram Madde

Gymkana för länge sedan...

Publicerat: 2014-08-25 Kl: 23:20:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gissa häst o ryttare?
 

Fler bilder

Publicerat: 2014-08-25 Kl: 23:17:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jocke på invigningen 1999.
 
 

Ännu en helg till ända och en ny vecka...

Publicerat: 2014-08-25 Kl: 23:13:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En bild från invigningen 1999 jag på Gumman o Carina E på Challe som fortfarande lever på Gotland!
 
Helgen innebar fullt ös. en fantastisk fredagkväll med några vänner kräftor och min favorithobby. Stackars Jocke tröskade till ett på natten. Lördagen var det då dags för en fantastisk födelsedagsfest MRK fyller 20 år!
Den firades på Slottspaviljongen med en massa härliga människor. God mat och bra musik .Stig Boggie Band.
Ganska trött var man på söndagmorgon eller fm kanske man ska säga.
Idag hann jag med 4 hästar på fm - Demeter, Rocco, Elton o Uranos. Efter lunch så handlade det om städning av vårt kontor i stallet. Oj vad mycket skit vi slängt jag o Madde nu är det inte mycket kvar på kontoret hann ej färdigt så får ta ett tag imorgon igen.
Vår sadelkammare skötte Anna o Denise om så där vågade man knappt gå in det var så rent med skurat golv och allt rent.
Imorgon bitti kommer Erik för höstens första hoppträning. Just nu är jag inte så taggad brukar inte ´vara det när jag inte hoppat på länge. Har ej hoppat ett hinder sedan vårt hoppmeeting i juni.....och hoppning är ju färskvara brukar jag säga. När man väl kommit igång så brukar hoppsuget komma......
Ska även hinna med privatlektion på eftermiddagen och några andra hästar så det blir pressat schema.
Hm bilden kom inte rätt men detta är från invigningen av ridhuset 1999. Härlig bild på Sofia o Polly!
 
 

Gårdagens tävling...

Publicerat: 2014-08-25 Kl: 22:03:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har jag återigen haft "stolpe ut", sjukt surt och särskilt när man åker så långt.. Jaja det är inte mycket att göra i efterhand, nu blir det träning fram till i oktober då nästa start för de båda grabbarna blir.
Ranguns resultat
7 7 6.5
2 Mellantrav   6 6 6
3 Vänster öppna   6 6.5 6
4 Volt   7 6 6.5
5 Vänster sluta 2.0 6 6 7
6 Ökad trav   5.5 5 5.5
7 Övergångarna   6.5 6 6
8 Höger öppna   7 6.5 6
9 Volt   7 6.5 7
10 Höger sluta 2.0 6 6 6.5
11 Skrittpiruett   7 6.5 7
12 Skrittpiruett   6 5.5 6.5
13 Saml. skritten 2.0 7 6.5 6
14 Ökad skritt 2.0 7 5.5 6
15 Samlad galopp   7 7 7
16 Vänster sluta   7 7 7
17 Höger sluta   5 6.5 7
18 Halvpiruett 2.0 1 1 2
19 Byte   7 6 7
20 Halvpiruett 2.0 6 7 6.5
21 Byte   6 6.5 7
22 5 i vart fjärde   7 6.5 6.5
23 5 i vart tredje   7 6.5 7
24 Ökad galopp   7 6.5 7
25 Byte   6.5 4.5 6
26 Halt   6 6.5 6
1 Gångarter   7 6.5 6.5
2 Framåtbjudning   6 6 6
3 Lösgjordhet 2.0 5 5.5 5.5
4 Ryttaren 2.0 6 6.5 6
 
  Procent   60.921 59.342 61.579
  Rank   (17) (22) (18)
  Totalt   60.614% (20)
Jag var inte så nöjd med framridningen, piruetterna strulade och han kändes inte helt framme som jag önskat. Programmet gick ganska ok sånär som på vänster piruetten :/ vi missade inte utan det verkligen sket sig :( Han lackade ur helt på mig och la i backen helt enkelt, kostar en del då det är koeff 2 plus att det drog ner enormt på beytgen i helhetsintrycket som ni kan se.. Han hade nog absolut kunnat vara placerad om vi bara klarat den där piruetten - man lär sig hela i´tiden. Mamma tyckte iaf han såg väldigt fin ut men jag var inte helt nöjd med framåtbjudning och samarbetet oss mellan oss.
 
 
Milles var extremt gapig och gick o skrek efter sin bästa vän en hel del tyvärr, han går visserligen att rida utan större problem ändå men det blir spänningar och framförallt skritten loosade vi enormt med poäng. Skritten är hans "sämsta" gångart och det blev inte bättre av att han gnäggade genom hela. Blev lite mindre missar i serierna (får föröska komma ihåg att vi bara tränat på detta några månader tillbaka) ena piruetten blev pannkaka och så skyggade han i ett hör efter galoppfattningen - vi behöver mer rutin ihop!
Tycker domarna dömde båda hästarna bra och väldigt jämnt, bara en sak jag är missnöjd med poängen och det är inridningen på Mille - tycker inte jag kunde ridit så mycket bättre. men men..
De gillade båda hästarna och får vi bara till ett bättre samspel och kan plocka bort missarna så blir vi farliga :D
Tack fantastiska mamma som stöttar, kör och coachar på bästa sätt <3
tartnr 26 - Madeleine Holmqvist - Millet - Mariefreds RK - 62.544%
 NyckelordKoeffHCB
1 Inridning   6.5 7 6.5
2 Mellantrav   7 7 7
3 Vänster öppna   6.5 7 6.5
4 Volt   7 7 7
5 Vänster sluta 2.0 6 6 7
6 Ökad trav   6 6.5 6.5
7 Övergångarna   6 7 6
8 Höger öppna   7 7 6
9 Volt   7 7 6
10 Höger sluta 2.0 6 6.5 6.5
11 Skrittpiruett   6.5 4.5 6
12 Skrittpiruett   6.5 5 6
13 Saml. skritten 2.0 7 6.5 7
14 Ökad skritt 2.0 6 5.5 6
15 Samlad galopp   5 4.5 4
16 Vänster sluta   7 6.5 7
17 Höger sluta   6 7 6.5
18 Halvpiruett 2.0 6.5 6.5 6.5
19 Byte   7 7 7
20 Halvpiruett 2.0 4 4.5 4
21 Byte   7 6 7
22 5 i vart fjärde   5 5 5
23 5 i vart tredje   6 6.5 4
24 Ökad galopp   7 7 7
25 Byte   7 6 7
26 Halt   6 6.5 6
1 Gångarter   7 6.5 7
2 Framåtbjudning   6 6.5 6
3 Lösgjordhet 2.0 6.5 6 6
4 Ryttaren 2.0 6.5 7 7
 
  Procent   62.895 62.368 62.368
  Rank   (11) (15) (12)
  Totalt  
62.544% (13)

Hår

Publicerat: 2014-08-24 Kl: 23:23:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
Gillar mina nya ljusblå pärlor som matchar fracken! :)

Fågelkompis

Publicerat: 2014-08-22 Kl: 19:53:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ser ni vilken söt liten krabat Aztor fått på ryggen? Var tvungen att snabbt fiska upp mobilen o ta en bild :)
 
Getingarna är galet sötsugna och flockas på äpplena vi har till hästarna.. 
 
Kram Madde

Släpar efter..

Publicerat: 2014-08-21 Kl: 23:04:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Känns som att bloggen inte hinns med ordentligt för min del :/ Så mycket man ska hinna och prioritera i livet, Anders avskyr bloggen. Jag har dock blivit MYCKET bättre på att låta bli att blogga när han är med eller åtminstone göra det snabbt.
 
Ridskolan har verkligen rivstartat och vi har många nya elever, jag har haft 7st nya bara i mina tre grupper idag. En är visserligen "ny-gammal" då hon flyttat tillbaks. Superkul med alla nöjda och glada efter ridpassen och såklart våra fantastiska läromästare - HÄSTARNA <3
 
Hästar finns det att rida i överflöd, jag startade morgonen med Mille och repeterade en del av gårdagens träning - helt sjukt vilken arbetsmyra den hästen är. Mycket galoppfattningar står på vårt schema!
 
Sedan Calima och Hera, mamma red Rocco samtidigt som jag på Hera så lyckades lura henne att byta häst då hon inte ridit Hera sedan jag tog över i våras. Mamma var salig efter mindre än ett varv, vilket fin häst och vilka framsteg! Imorgon ska vi göra en salufilm och göra en ny annons sedan. Nu när hon utvecklats så bra och ändå är i en trevlig ålder så är man lite sugen på att ha kvar och ta fram mer men man kan inte samla på hästarna tyvärr. För mycket tid och pengar går åt..
Hon kommer iaf inte att ha några problem att gå MsvC till årsskiftet och kanske redan senare i höst om man så vill. KOM och KÖP! ;P
 
Hera vid tävlingsdebuten i våras, VINST i LB:3 & laget kom 2.a
 
Efter lunch hjälpte mamma mig med Rangun - världens finaste och mest älskade häst - Han är verkligen fin nu och har utvecklats en hel del, framförallt styrka men han är inte lättriden inte.. Men ohh som jag lärt mig mycket på dessa dryga 7åren. Passagen gör han så så bra nu, nästa gång måste jag komma ihåg att be någon att filma lite kort.
Red även lille Kirre som fortfarande utbildas helt av oss innan han ska gå in så smått i verksamheten, jag har även dammat av min och "Flisans" (Forever Love) gamla dressyrsadel som han fått - SÅ mycket lättare att rida den lilla skiten i en dressyrsadel.
Hann även med Aztor lite kort innan jag var tvungen att kasta i mig lite mat innan lektionerna 18-21.
 
Kram Madde

Härlig träning

Publicerat: 2014-08-20 Kl: 22:57:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Finaste Millet som även kan hoppa!
Ja då är man på gång igen. Den gamla chevan kan nästan vägen själv till Segersta. Långt att åka med värt det. Min fina Demeter var så duktig idag bra i formen och vi fick jobba med som vanligt att få henne snabb på hjälperna. Millet var superfin också han har blivit så mkt starkare och de avslutade med en mkt bra övning för att få till piruetterna. Galoppera på en 8 m volt  och växla mellan sluta och räta ut utan att tappa galoppen funkade mkt bra.
 
Nästa vecka är det dags igen och då har jag bokat in ett extra pass för mig för då får Melete också följa med!
 
Vi diskuterade också upplägget på clinicen som Mads skall ha hos oss på Ekelund 11/9. Ridklubben har bokat honom och det kommer vara öppet för även de som ej är medlemmar i MRK. Så boka det datumet!
 
Hann med en hel del innan vi åkte red Melete, Rocco och Elton tre helt olika hästar kan man säga den klart enklaste är ju 4 -åringen. Även ta emot några som sökte två stallplatser.
Det går ju åt att rida på då vi har många hästar som skall tränas just nu.....
 
Ny dag imorgon nu har man fått sen stor dos energi!
 
God natt
Ann
 

Hjälmen

Publicerat: 2014-08-20 Kl: 21:24:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det blev en ny ridhjälm i Paris :)
Invigning på finaste Rangun <3
Nå vad tycks? Ja gillar den skarpt :)
kram Madde

Japp där satt den!

Publicerat: 2014-08-19 Kl: 23:22:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll fick Sofia hämta hem sin prinsessa från semin station. Hon fick ju stanna kvar för att veterinären ville ultraljuda i dag igen då fosterblåsan var för liten med tanke på antal dagar hon varit dräktig. Fosterblåsan har växt så förhoppningsvis så är allt ok.
Nu håller vi tummarna ordentligt.
Imorgon blir en hektisk dag ska hinna rida några hästar på morgonen innan bilen rullar mot Segersta och dressyrträning för Mads.
 
Idag har det varit töm körning av fin hästarna Demeter o Rocco. Båda superfina avslutade med att trampa Demeter hon var så duktig.
Red också Aztor för första gången fin häst men behöver utbildas mer förstås.
Imorgon så är Madde tillbaka efter sin resa. Blir skönt att vara fulltaliga igen. Nästa vecka kommer en praktikant tillbaka som varit hos oss 2 ggr tidigare i år. Denise blir här i tre veckor. Kul!
Nu väntar kudden.
Ann
Finaste Kolibri
 

Häst i Paris?

Publicerat: 2014-08-19 Kl: 16:58:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu sitter vi äntligen på flygplatsen för att invänta planet hem igen, blir sent ikväll man kommer hem :/
Fötterna är ömma och trötta kan ja lova, igårkväll plågade jag dem dessutom i hööga klackar under många timmar utan sittpaus.
Idag besökte vi också en ridsportbutik jag nosat rätt på!! :D
Blev ett köp jag är mer än nöjd med även om jag gärna fått den i blå istället för svart..
Ska se till att ta bilder in action i stallet imorgon - vad tror ni det kan vara?? ;P
 
Kram Madde

Hälsning från Paris

Publicerat: 2014-08-19 Kl: 08:36:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

vi är nu inne på sista dagen i Paris, har varit här sedan i söndags. Innan det har vi haft underbara dygn i södra Frankrike med boende i ett fantastiskt hus som tydligen ska vara ca 1000år gammalt. 
Flyger hem ikväll så imorgon startar vardagen igen :)
 
Kram Madde

Nu kör vi!

Publicerat: 2014-08-18 Kl: 23:08:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var vi på gång igen, kul att träffa alla elever efter sommaren och hoppas att man fixat lite träningsvärk. Imorgon kommer Madde hem hoppas hon är full av arbetslust....
Idag blev det en tur ut på de tre musketörerna Demeter, Hera o Melete. De fick galoppera på en del så Melete var lite trött.
Sedan red Anna o Sofia ytterligare en vända på Calima o Rangun. Rangun tyckte det var härligt som fått vila nu när Madde varit borta- tid att rida har inte funnits där dessa dagar.
Jag passade på att rida ett pass på Rocco som också fått vila i helgen hann i alla fall med honom i fredags också. Kan säga att man är rätt så svettig efter den hästen. Mycket speciell att rida men ack så fin.
Vissa hästar är betydligt mer "lätt" ridna. Som tex Melete som är super bekväm.
 
Imorgon får vi veta om Kolibris dräktighet är ok. Hoppet är det sista som överger en. Så håll tummarna. Det är ju ändå en lång väntan innan det blir föl. Mycket kan hända innan dess. Vore så kul med föl igen och jag gillar verkligen hingsten som vi valt.
 
Till helgen är det ju så dags för ridklubbens jubileumsgala. Ni kommer väl?
 
20 år är en lång tid mycket har hänt sedan klubben startade.
 
På onsdag är det träningsdags för Mads igen ska bli så kul. Nu är vi på gång Demeter känns super på kandaret.
 
Fina Thaleia!
God natt
Ann

Äntligen Ridskolestart!!!!

Publicerat: 2014-08-17 Kl: 21:59:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon drar vi i gång igen. Härligt att träffa alla elever efter sommar uppehållet. Dessutom har vi massor med nya elever som anmält sig till ridskolan i höst. Super kul nu har vi inte många platser kvar! Ströplatser i några grupper.
Har däremot gjort plats för att starta en grupp till under hösten trots av vi redan nu fyllt en helt ny grupp på torsdagar. Toppen!
Det har varit en intensiv vecka som nu går till sitt slut.
I veckan hade vi ju ett träningsläger och nu i helgen har MRK haft funktionärskurs där ridskolan har fixat med mat o boende.
Arnold Assarsson höll i hoppträningen och Siv Birgersson i dressyren. Själv hann jag bara med att rida ej titta på några pass tyvärr. Mina hästar var superfina.
Kvällen avslutades med en tripp till semin stationen med Kolibri o Thaleia för dräktighets undersökning. Båda var dräktiga. Tyvärr  så var Kolibris fosterblåsa för liten så vi lämnade henne där för koll på tisdag. Veterinären var inte så optimistisk men hoppet är ju det sista som överger en och förra året hade vi ett sto här på betäckning som det var samma problem med och det slutade lyckligt med en fölunge så nu blir det spänd väntan.
Nu är det dags att sova,
God natt
Ann

Intensiv vecka....

Publicerat: 2014-08-14 Kl: 23:19:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är sista lägret slut! Ett gäng trötta förhoppningsvis nöjda ryttare drog sig så småningom hemåt framåt kvällen. Nu är det bara att ladda till helgen.
Funktionärskurs i MRK:S regi.
Pga av sjukdom har vi hastigt fått göra om aktiviteterna. Tur att vi lyckats få tag i en välrenommerad tränare istället för Haking. Arnold Assarsson kommer istället för E-G Haking .
Vi kommer trots det ha ett späckat schema efter våra ridpass. Bästa Siv kommer ju!
Har hunnit handla mat till helgen då det är ridskolan som sköter mat till detta.
Själv ska jag ha sovmorgon imorgon och sedan får det bli lite ridning innan det är dags för planering av ridskolestarten. Så mycket datorjobb blir det imorgon.
Har sagt att den dag jag blir rik ska jag anställa min fantastiska släkting Charlotte (som hjälpt till att strukturerat upp denna veckan) som min personliga assistent så att jag kan koncentera mig på det som jag brinner för. Hon är en naturbegåvning i organisation......
Många nya elever är uppbokade till terminsstarten vilket känns jättekul.
Så nu väntar kudden...
 
God natt
Ann

Stretching!

Publicerat: 2014-08-13 Kl: 22:45:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ryttare är verkligen slarviga med sig själva.. Hur ofta stretchar DU efter ridpasset?
Nä, vem har tid med sånt.. Man får ta sig tid helt enkelt.
idag har vi haft nyttig och mycket givande sitsträning!
Många fick känningar både här och där o var då duktiga att stretcha :)
Anna efter att ha blivit drillad på store Palmir :)
 
Kram Madde

Inte mycket från mig....på länge

Publicerat: 2014-08-12 Kl: 23:10:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fullt upp på jobbet med läger nu inne på sista veckan och två dagar kvar. Men har ju även hunnit med att träffa fantastiska vänner och familj. Helgen tillbringades först på Södertuna slott med fantastisk mat och familj vi firade ju mina föräldrars 50 åriga bröllopsdag samt vår egna 27 år har gått.
Tiden går fort när man har kul!
Sedan bar det av till fantastiska vänner i Bettna där vi åt nyfiskade svenska kräftor i mängder. Bästa Benny o Lousie som vi tyvärr träffar allt för sällan.
Så efter denna helg fick man ju en massa ny energi.
Just nu är det träningsläger med 12 st deltagare en blandning på ungdomar och vuxna. Så kul extra roligt när man får tillbaks "gamla" elever. Alwa o Emma o Charlotte som nästan växt upp här  och var på sina första läger här när de var riktigt små.
Idag har det varit individuell träning på förmiddagen. Jag o Madde hade 6 elever var sedan var det dressyr för ett gäng och resten hoppade för Sofia.
Imorgon är det mer individuell träning och dessutom  sitsträning!
Sovdags
Ann

Mer bilder!

Publicerat: 2014-08-10 Kl: 23:12:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ytterligare ett mail med bilder damp ner i mon mailbox idag!
Jag och fina Palmir på hoppträning för Erik Berggren :)
Fantastiskt fina "Siri" :)
Tack Hanna Eckervig!
 
/Madde

Bilder

Publicerat: 2014-08-10 Kl: 09:41:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

fick ett mail med lite bilder på Mille o Rangun från förra helgen :)
Tack Josefin Sundin som tagit och skickat dem!
Kram Madde

Grattis!

Publicerat: 2014-08-08 Kl: 11:30:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bästa morföräldrarna håller ihop!
 
Nu lunch och strax startar lägeravslutningen :) jag ska nu hjälpa och visa barnen lite frisyrkunskaper på hästarna :)
 
Kram Madde

Mycket regn blev det!

Publicerat: 2014-08-07 Kl: 21:56:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad det regnade i morse (och inatt antar jag)
vi blev sjukt blöta av att hämta skolhästarna från hagen.. 
Älskade Rangun efter morgonens dressyrpass!
innan honom red jag Calima i ridhuset för första gången sedan hon kom tillbaka, gick ok men tveksam till att hon kommer vara klar för tävling om några veckor som jag hoppats på :/ behöver mer styrka i galoppen..
 
Jag hann med några minuters studier efter lunch då jag var badvakt
 
Coola Kirre efter tömkörning på em, gillar denna lilla krabat skarpt! Superfin liten ponny :)
 
Imorgon rivstartar jag o hoppas hinna rida tidigt innan det kommer spekulant kl.8 och senare ridlägeravslutning och så snabba ryck mot Södertuna Slott för att fira mina morföräldrars guldbröllop (!!) 
 
Kram Madde
 

Aztor (As-stor)

Publicerat: 2014-08-06 Kl: 19:48:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

;P
idag har ja filmat lite igen när Emma red stora killen, vi mätte honom även och fick honom till 173cm.. Inte jättestort men långa ben o valpig änsålänge.
filmsnuttarna finns nu på vår fb-sida!
 
Idag blev det blå outfit med Emma! Lindor från Mia's och det snygga schabraket från Harry's Horse vann Rocco vid sista starten :)
 
Kram Madde

Ännu en favorit!

Publicerat: 2014-08-06 Kl: 12:51:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Trött Aztor efter gårdagens uteritt.. Gillar den här hästen skarpt!!!!!! Bara andra gången han går ut då han inte haft bakskor innan. 
Han fick gå som täthäst med lägret och skötte sig så bra :)
I em kommer Emma och rider honom igen.. Hoppas och tror att han kan passa i verksamheten till hösten :)
 
Kram Madde 

Trött..

Publicerat: 2014-08-06 Kl: 12:45:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Athos ville inte kliva upp från förmiddags-luren :)

Läger 2

Publicerat: 2014-08-04 Kl: 22:16:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har vi dragit igång Läger 2 ett "Barn- & Ungdomsläger", detta läger var fullbokat redan i januari (!) vi ska under hösten planera för nästa sommars lägerveckor och med tanke på trycket för årets tre läger så kommer vi troligtvis att ha ytterligare en vecka nästa sommar. Jag har även idé på ett läger med lite mindre ridning och mer av andra aktiviteter man kan hitta på att åka iväg på eller genomföra på plats här på Ekelund.
 
Dagen har varit olidligt varm, tur att det blåst en del iaf. dock inte på alla håll då det är flera bränder som härjar och då är stark vind inget att hurra för :/
Bäst hade egentligen varit att rida nu på kvällen men man är ju heeelt slut efter dagens jobb. Lägerstart, rida hästar och så har jag klämt in en privatlektion i kväll. Malin och hennes fina Dazy, vilka enorma framsteg de gjort sedan jag träffade dem för första gången i våras!! Superkul verkligen, gäller bara att få ryttarinnan att förstå det också. Tur jag själv är precis likadan så jag vet hur jag ska försöka coacha dem på bästa sätt ;P
 
Mille & Rangun har fått en mysig promenad ute med mig och Emma Å, innan det så red vi Aztor & Calima på utebanan. Hoppas vi kan få igång henne och på rätt spår så vi kan sälja henne sedan såsmåningom, genomgo häst verkligen..
 
Lägret startade dagen med dressyr i två grupper och på em fick de rida ut i värmen, tror knappt de orkat så mycket mer faktiskt. Mycket bad lär det bli om värmen håller i sig!
 
Tänk vilket märkligt land man bor i - flera månader med iskyla och snö och så nu - sjuklig värme flera veckor i sträck!!
 
Nu ska jag göra en liten kvällscheck på barnen så de sover gott sedan!
 
Kram Madde

Missnöjd :/

Publicerat: 2014-08-03 Kl: 23:01:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grämer mig en del över helgens "förluster" hade så höga förhoppningar på mina stora killar men det blev verkligen stolpe ut och totalflopp.. 
Får väl skriva mer om dagen vid senare tillfälle, finns dessutom bara två tävlingar till under hösten att åka på med Rangun o Mille. Iaf inom en radie på typ 13mil...
Gårdagens start
 / Madde

Kvällspyssel..

Publicerat: 2014-08-03 Kl: 22:56:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då lämnar jag och far just Lunds Gård utanför Södertälje. Här bor Ylva och Debro, Ylva har haft vår Calima i några veckor. Nu ska tösen dock få komma hem till Ekelund igen.
Fullt upptagen med att trycka i sig hö innan avfärd.
vi har dessutom ytterligare två bruttor där bak som vi hämtade utanför Järna där de seminerats - vi hoppas på två fina fölisar nästa år! Bådas "partner" är nygodkände Diador Lux :)
Kram Madde

Renlig?

Publicerat: 2014-08-03 Kl: 11:36:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tur att en av hästarna iaf har vett att hålla sig på alla fyra hovar..
Gris-Mille :/
Nu ska jag rida Millis lite kort o sedan blir det bad för hans del igen.. 
 
/Madde 

Åska!

Publicerat: 2014-08-03 Kl: 10:38:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vilket väder man väcktes av svintidigt imorse! Dock  mycket välbehövligt regn, hoppas det kom på tävlingsplatsen också så vi slipper damma bort :S 
Rangun och Charlotte på tävlingen igår..
 
Kram Madde

Nöjd.. Eller nått..

Publicerat: 2014-08-02 Kl: 23:39:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

hmm de här med bedömningssport är spännande minsann.. Rangun gick ok i MsvA, inga stora missar men lite jämntjockt o tråkigt enligt mig (imorgon måste vi filma!) väldigt ojämn bedömning tyvärr annars hade vi blivit placerade. En domare hade mig mycket lägre än de andra två :/
Mille hade jag flera missar på bland annat piruetterna som det dessutom är koefficient på.. Trots detta trodde vi alla att han skulle gå om Ranguns resultat med råge - ack så fel vi hade... 
jaja.. Bara att ta nya tag och prestera ännu bättre imorgon!
 
Debro skötte sig kanon idag också, tyvärr ett par stora missar som jag får ta på mig. Kul och mycket fin o utvecklingsbar häst, nu ska han bara bli lite starkare och stadigare så kommer han bli riktigt vass sedan :)
 
<3
 
kram Madde

Fina hästar

Publicerat: 2014-08-01 Kl: 22:51:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lång dag till ända..
Uppe med tuppen i morse för att fixa Hera innan jag åkte i förväg till Näsbyholm och första starten för dagen på Debro. LB:2 på utebana, han kändes fin på framridning men lite svårt att avväga eftersom han idag för första gången skulle gå två klasser och det dessutom är ganska varmt.. Vi fick ett par mindre missar och en rejäl i första galoppfattningen. Efter galoppen var han dock kanonfin de sista programpunkterna MEN detta är bedömningssport så det blir inte alltid som man tänkt sig/trott. Så det protokollet kan vi ju ha som  tändmaterial i en mysig brasa när kylan kommer tillbaka ;P
Skämt å sido så ska jag faktiskt ta med det till nästa domarkurs - kan ju vara nått kul att diskutera kring..
 
Hera var näste ut på tur, hennes tredje LA och denna klass gick inomhus = varmt så hon dog när vi kom in. Rätt fin på framridningen ändå och enligt mamma stod många och "dreglade" utmed staketet :) vi hade en del missar och väl lite bjudning så slutade på typ 64,5% som jag helt klart är nöjd med. Denna  donna verkar gå hem hos domarna!
Sedan dags för Debros debut i LA, något han gjorde med bravour! Med tanke på Heras program och poäng trodde vi dock han skulle fått lite mer betalt men vi är väldigt nöjda med strax över 65% och vi blev 2:à utanför placering. Superkul och väldigt nöjd hästägare :D
Imorgon går han LA:3 igen och sedan laddar jag om för MsvA på sen em/kväll med de stora grabbarna...
 
Kram Madde 
Tyvärr inga bilder ifrån dagen.. Bjuder på gårdagens getingstick som plågat mig under dagen :/ tänk att ett så litet djur kan åstadkomma så mycket.. Supersvullen och ömhet som nu börjar övergå till kliande...
RSS 2.0