Snart väntar kudden

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 23:47:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Nu är dagen snart slut imorgon kommer hela klassen ner för sista gången före sommarlovet lite sorgligt är det allt. De ska rida direkt på morgonen sedan är det stallsysslor och lunch samt staketlagning som gäller. Så snart är alla hemma på stängsling. Tänk så många staket man har lagat genom årens lopp. De första var när man gick på Ökna och skulle stänga taggtråd till alla köttdjuren på Nynäs gård. Det var kämpigt - bara ekstolp. Den som har spikat i ekstolp vet att det är nästintill omöjligt och så ska alla taggtråd spännas.

Skönt med eltråd men det är många hållare som gått sönder av all snö i vinter så vi har aldrig haft så många trasiga hagar. I kväll gjorde Sofia o Jocke klart en hage så att unghästarna fick byta hage ikväll de har betat bra ska försöka ta några bilder de är så runda o fina.
God Natt
Ann

Blommor & föl

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 21:08:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!

Har efter jobbet varit i Strängnäs och ätit middag med älskade farmor, Anders var också med, vi åt på Adria och det var verkligen gott :)

Efter lunch vart det en del planering för veckan sommarn och så har nu mamma och pappa också bokat en solresa till Thailand i nov så syrran är lite lessen för att hon får vara hemma och dessutom helt utan oss andra en vecka då mammas och pappas sista vecka är samtidigt som min o Anders första, vi kommer dock inte att träffas mer än ngt dygn eftersom vi är i Bangkok de första dagarna..

12 fritisbarn kom för att rida idag, av dem var det 2killar, och det vart 2 ridgrupper på Nisse, Grappan, Jazza, Gent, Karaat & Nejlika..

Passade på att ta lite kort på fölisen i morse, trodde hon skulle springa och krumma runt lite när Fia släppte ut dem men så vart det tyvärr inte.. Lyckades få några fina bilder ändå :)


Mmm vad gott med gräs & maskrosor.. Hon har redan fått ganska stora tänder..

Som ni ser så har hon fortfarande stöd på bakbenen, men hon är mycket bättre nu.

Är hon inte helt underbar?!


Pojkarna kom för att se på det lilla undret.. Mille, Limit och Rangun

Så har ju mamma bett mig att fota rabatterna runt stallet för nu är de verkligen fina när penseerna växt till sig lite..


Utanför fönsterna till vårt lilla tävlingsstall så är penseerna vinröda & orangea

Utanför stalldörren


Utanför stora stallet i rabatten


Till höger om stalldörren

Till vänster om dörrenO till sist en mycket trött och förmodligen mätt ridskolepålle - Bosson..
De flesta av ridskole hästarna har svält ganska mycket och påminner om håriga fästingar :P
Speciellt Jazza & Karaat har fått "fästingmage" som vi kallar det, det syns mest på de lite smäckrare hästarna..

Ny vecka på Ekelund

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 12:00:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Idag var Rangun jättefin och jag la verkligen märke till hur mycket noggranare jag blivit med framridningen.. Skrittar alltid på lång tygel ca 10min, beroende på om han varit ute innan eller bara stått i boxen, sen kortar jag tygeln och skrittar i ca 5min beroende på hur han känns, finns ingen anledning att börja trava innan man fått hästen mellan hjälperna.. Sen är det olika med alla hästar men en häst man verkligen måste vara så konsekvent med är Sofias Limit, finns gånger då jag skrittat i närmre 30min innan det går att börja trava när jag ridit honom.
Sen travar jag underlättridning i riktigt kort trav ca 5min och försöker få in mycket övergångar och mest på böjda spår & såsmåningom mer tempoväxlingar innan jag sen börjar med galoppen där jag vill få fram lite större mer framåt galopp i början så han blir varm och tar i med hela kroppen.. Jag har även efter Maria Gretzers clinic verkligen jobbat på att rida så mycket som möjligt innanför spåret - vilket är både svårt och jobbigt speciellt om man har en lite "slingrig" häst som Rangun.. Oftast när hästen börjar vingla och falla mot väggen så handlar det om att man tappat hästen och inte rider tillräcklingt mycket framåt..

Nu har syster lagat lunch..


Novio o Isabell

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 23:41:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En bild på Novio o Isabell som fick två placeringar i fredags inte bara dressyr alltså.

Grattis

Ann

Dags för namnval!

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 22:21:53 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja nu måste guldklimpen få ett namn senast på onsdag måste det vara földop eftersom gymnasieklassen måste vara med.

Två förslag:

Bell´s Nyx  (nattens gudinna)

Bell´s Metele (dotter till Uranos o Gaia)

Vad tror ni?
Har ej tid att skriva mer - måste betala räkningar som måste betalas senast den 31 som är imorgon

Ann

Strul

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 20:38:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lyckades inte fortsätta skriva i det förra inlägget vart konstigt..

Jag har iaf hittat en annan hingst som jag tycker verkar bra.. Var reklam för honom i senaste Ridsport då han är ny bland Tullstorps hingstar..

E.H. Hohenstein E.H. Caprimond Karon
St. Pr. St. Capri VI
Helena XIV Matador
Pr. St. Harpune II
E. St. Indira X Giorgio Armani E.H. Arogno
Geisha V
Insterna E.H. Leonardo
Illusion IV

f. 1999, 168 cm.
AB-premierad 2010.


Insterburg TSF är en ädel, maskulin, välproportionerlig hingst med vackert huvud. Skritten är ren, taktmässig och aktiv. Traven är taktmässig och elastisk med bra bakbensaktivitet. Han har en imponerande meritlista redan vid 11 års ålder. Han var Prämienhingst samt segrare i 70 dagars testet 2002 med poängen 135,81 i dressyr. Både vid bundeschampionatet för femåriga dressyrhästar samt unghäst-VM 2005 blev det brons. Tredjeplats även vid Bundeschampionatet för sexåringar. Under 2006 och 2007 kvalificerade han sig till Nürnberger Burgpokal. Sedan 2008 har han med ryttaren Carola Koppelmann otaliga placeringar och segrar i Grand Prix och Grand Prix Special. Nämnas kan seger i Münster, German Classics i Hannover. Insterburg TSF har varit bästa tyska häst i nationstävlingen i Falsterbo samt har topplaceringar i Hagen, German Masters i Stuttgart, världscupen i Frankfurt mfl. År 2009 var Insterburg TSF den mest framgångsrika Trakehnerhästen i dressyr i världen.
Fadern, elithingsten Hohenstein, har många godkända söner. Bl.a. har Insterburgs moder Indira X ytterligare en godkänd son e. Hohenstein, I-Punkt. Insterburg TSF godkändes 2007 i Hannover och 2008 i Sverige för spermaimport. Han är en förädlare som ger typ, rörlighet, smidighet och mycket goda gångarter till sina avkommor. Avkommorna har haft stora framgångar i fölchampionaten i Trakehner Verband samt i Westfalen. Insterburg hade 2009 ett avkommeindex på 157 med en säkerhet på 86% samt en godkänd son, Instertanz V (ue Ehrentanz), som godkändes efter ett mycket fint 30 dagars prov i Westfalen 2009.

Vad tycks??
Denna hingst skrev jag ju om för en tid sedan kom jag på nu! Det är familjen Ramel som köpt honom..


Rascalino Rotspon Rubinstein I
St.Pr.St. Antalia
St.Pr.St. Velvet Velten Third
Wepp
St.Pr.St. Lorena Londonderry Lauries Crusador xx
Windsoor Queen
St.Pr.St. Welfenkrone Weltmeyer
St.Pr.St. Desdemona
Stammen ovan är för JJ Rayban lyckades inte lägga in den förut..

Då var det dags igen?!

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 20:27:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma har ju sagt att vi inte ska betäcka nått sto igen utan att det nu får vara nog för några år.. men hon tycker att det är så kul! Ja det tycker väl vi alla men ekonomiskt sett är det inte bra att föda upp hästar.. Kostar massor att betäcka och sen ska man föda stoet 11månader och sen både föl och sto, får man sen som vi fick i år ett föl med lite krokiga ben vid födseln så blir det MYCKET extra jobb då vi lindar i det här fallet båda bakbenen med tidningspapper och silvertejp för att benen ska räta upp sig varje dag innan vi släpper ut fölet.. Sen tar vi av det igen när hon kommer in. Så det är alltså mycket krävande både ekonimiskt och arbetsmässigt, och har man otur så kastar stoet eller att fölet dör under eller efter födsel. De kan även ha medfödda fel som gör att man måste avliva dem och att ha ett skadat föl kräver ofta mer jobb än en vuxen häst då de ej är så tama utan man måste vara flera stycken som hjälps åt.

Nedan kommer utdrag ur en artikel i tidningen Ridsport för några nummer sedan:

Dyrt föda upp hästar

Få kan leva på uppfödning av hästar. Enligt en uträkning som tidningen Ridsport gjort blir det ofta rena svältlönen kvar vid försäljning av ett halvblodsföl.

Tidningen fann att normalpriset på ett halvblodsföl är 40 000 kronor plus moms.

En någorlunda rimlig kalkyl visar att det kostar omkring 37 000 kronor exklusive moms att ta fram fölet. Räknar man med 130 timmars jobb med tillsyn, fölvaka och resor blir timlönen 22 kronor.

Ska registreringskostnad plus anskaffningskostnad och avskrivning för stoet tas med går affären back.

Jag vet dessutom att det är många som reagerat på denna artikel och menar att det är väldigt lågt räknat!! Glädjeräkning kallar de det..

Sen beror det också mycket på var man har sitt sto uppstallat samt vilken hingst man väljer.. Att ha ett sto stående på en så pass stor anläggning som vår blir väldigt dyrt - vi måste ju se till vad vi istället skulle kunna få in genom att ha en inackordering i boxen t ex.. Hingstarna kostar också och speciellt om man vill ha någon riktigt bra och känd hingst. Jag har för mig att jag läste att dressyrkungen Totilas kostar det minst 50 000 att "betäcka" med, nu var det också så att det var även bara vissa utvalda ston som fick chansen till just denna hingst.

Moorlands Totilas

Kommentar om uppfödning av hästar tagen ifrån en artikel på nätet:

-Ett vanligt pris för en fyraåring är 75 000 och då går du plus minus noll. Man får aldrig betalt för sin tid utan bara för sina omkostnader, säger Marianne Hedberg, uppfödare, till DN.


Mamma verkar nu alltså sugen på att betäcka Gaia igen, inget bestämt ännu, och hon vill då hitta en högrest hingst eftersom Gaia är överbyggd bak.. Vart rekomenderad hingsten JJ Rayban av en god vän och uppfödare..

f. 2006, 169 cm, exteriör 41 p.
AB-premierad 2010.
Bästa 3-åriga gångartshingst 2009.
Bruksprovssegrare dressyr 2010.

JJ RayBan blev bästa 3-åriga gångartshingst 2009 och blev Bruksprovssegrare dressyr 2010. Han är en högställd, ädel och långlinjerad hingst med uttrycksfullt huvud, lång, välformad hals, liggande bog och långt välmusklat kors, 9 på typ. Omdöme gångarter: skritten är ren, taktmässig, avspänd och energisk. Traven är energisk, välbalanserad, med god bakbens-aktivitet. Galoppen är ren, energisk, lätt, bärig och välbalanserad. Omdöme från testryttare: ”Fantastisk häst, superbalanserad, i uppförs-backe, härligt framparti, fin mun. Alltid öronen framåt – Alltid avspänd.” Betyg 9,5 – 9,0.
Fadern Rascalino (e. Rotspon) representerar Rubinstein-linjen i tysk avel. Rascalino blev bruksprovsvinnare 2004 med rekordhöga 153 i dressyrindex och tog en 4:e plats i Unghäst-VM i dressyr för 6-åringar 2007. JJ RayBan tillhör Rascalino´s första fölårgång. Modern Lorena har Londonderry kombinerat med Weltmeyer i stamtavlan och det finns utan avbrott 8 generationer med statspremieston i JJ RayBan´s mödernelinje. JJ RayBan är även godkänd i Hannover, Tyskland, där han blev ”Prämienhengst” 2008 och gick 30-dagarsprovet 2009, samt i Norge, där han blev bästa 3-åring i Norsk Varmblod 2009. Dessutom godkänd i Danmark 2010.

Sofia skriver....

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 19:05:34 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

kommer med en bildbomb från en lyckad dag :D
<3
Nöjda tjejor
Hopp
Maria missar....
igen...
Maria och Freja var med och hejade på, tack för hjälpen<3
Johanna var så klart med och stöttade mig, utan henne vet jag inte vad jag skulle ta mig till ibland.. :D (hennes rumpa fick var med på bild den andra fanns inte kvar)
Solstrålen Anges fick också följa med :)
tack för mig
// Sofia

Gårdagens skötarkadrilj

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 18:42:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvär syns inte alla tjejer och hästar men här kommer iaf vilka som var med och red

Bakom Ange P & Jolita så red Ida F - Kalypso Circe B - Lindsey Lisa F-E - Gent Amanda L - Ture Wilma S - Gordon Sara M - Ronjah Louise L - Nejlika

Bakom Emma Å & Bosson red Elin F - Wega Disa H - Athos Ida L - Nisse Stella W - Grappan Cassandra S - Karaat Ulrica B - Jazza

Oh solen skiner :D

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 18:32:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter på balkongen i solen med dator och en uppsvälld mage efter en mycket god lunch :P
Ätit på isglassar också, som de flesta vet missbrukar jag Piggelin men idag fick jag syn på en ny isglass i glassboxen på Hemköp Solero Fruit Ice Ananas.. Supergod den med!

Favoriten!
Nya godingen!

Isglass är det absolut bästa i sommarvärme!

Kan ju inte bara handla om hästar :P
Denna veckan kommer gymnasietjejerna för sista gången innan sommarlovet tisdag och onsdag.. Jenny Andersson jobbar sista morgoen/fm i stallet imorrn för vårterminen så sen blir det vi som fixar allt i stallet fram till ridskoleslutet då vi går över till "kollektiv". Då delar vi upp passen (morgon/Kväll ev. lunch) mellan de som har sin häst på stall..
De hästar vi ska ha på stall under sommaren är:
Arrobell
Svarten
Limit
Rangun
Mille, beroende på hur allt utvecklas med hans problem.
Leokothea - hon ska säljas
Tror det var alla våra..
Sen är det väl ca 6 inackorderingar som inte ska ut på bete heller..

Rangun kommer att få några dagars ledigt efter vårt dressyrmeeting 9-11 juli då Anders har sin enda semestervecka (vi ska ju till Thailand i nov/dec) v.28 så då ska vi åka ner till Christina utanför Ystad och tänkte även hinna med Göteborg en sväng.. ev så vill Fia & Adde också till Gbg..
Sen så får han väl några dagar till då det kan passa bra mellan tävlingar och träningar, sommaren är ju egentligen inte så trevlig för hästarna att gå ute på om det är mycket varmt och insekter.. I år lär det även bli insekter mycket över det normala med tanke på att det aldrig vart minusgrader innan snön kom så marken frös aldrig, så även fast det sen var runt 20 minusgrader så var ju de äckliga små krypen välisolerade under ett enormt snötäcke.. Så räkna med extremt med fästingar, mygg, knott, bromsar, flugor och annan ohyra.. Så blir det en varm sommar kommer det bli mer en plåga än semester för hästarna att gå på bete.. Det är bättre att hästarna får semester den tråkiga tiden på året då det är kallt, mörkt, lerigt och allmänt trist.. Rangun kommer ju att få en lite längre semester i dec när jag ska iväg (om han är kvar då förstås- men nu är han ju så himmla fin)
Sen mår ju hästarna heller inte bra att att ha för långt uppehåll ifrån träningen, speciellt inte om man har en häst man tränar mycket och tävlar.. Har man en lite äldre häst, uppemot 20, så bör man undvika total vila då de annars lätt blir stela & lättare gör sig illa när man sätter igång dem.

Läste också att det från och med nästa år, tror jag det var, så måste alla hästar få gå ut i hage varje dag och att den där ska kunna röra sig obehindrat i alla gångarter. Det stod att för att hästen skulle känna vilja till att galoppera i hagen så skulle den vara minst 30kvm om jag minns rätt (kan varit mer) I Sverige är är vi över lag ganska bra på att låta våra hästar gå utomhus det är värre i andra länder och eftersom jag själv varit i Tyskland så har jag ju egna erfarenheter och har sett hur de står inne i en box dygnet runt, ibland utan att ens blir motionerade.. Katastrof! Hästen har  ett stort behov av att röra på sig varje dag och de blir faktiskt sjuka av att stå stilla, deras muskler och magen/tarmarna behöver mycket rörelse och har man inte sin häst utomhus så räcker det inte att motionera den en gång om dagen i ca 1h utan hästen behöver mer rörelse..


Mors dag! Ha en bra dag alla underbara mammor :P Speciellt min!

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 11:25:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Gårdagen fick ett trevligt avslut på 40års fest för Anders chef Patrik. Vi var i den nybyggda BMW-hallen borta vid Tuna Park ungefär, 150personer var bjudna och det bjöds på god mat med Italiensk inpiration och "Clabbe" var där och underhöll som Dj senare på kvällen, många fina roliga tal och komikern Lenny Norman (tror det vart rätt) var där och underhöll :D
Alltså mycket påkostat och trevligt! Jag var också jättefin i min nya klänning och en supersnygg håruppsättning gjord av min vän Johanna på Amino, vid Sveaplan.
:D 49 hårnålar fick jag pilla ut innan jag kunde gå och lägga mig i natt.. Kändes som att man hade en igelkott i skallen!
Många fina kommentarer fick jag om håret!
Tusen tack Johanna!
En till bild ifrån igår.. Ida på Lindsey i full galopp!

Nu ska vi gå till Jernbergska för Mors dags lunch med Anders familj, och jag har väldens fluffhår efter igår. Alldeles lockigt och jag bestämde mig för att stoppa i löshåret i riktig Maria Montazami still :P
Ut i solen gott folk!

Älskar dig mamma hoppas du får en bra dag :)

Hektisk lördag, som inte är över ännu!

Publicerat: 2010-05-29 Kl: 17:24:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Åkte till stallet tidigt för att ha lekton för min superduktiga elev Ebba på Gent halv 9.. idag tränade vi på LC:1 och sen förvänd galopp, det gick super han är nämnligen svår då han lätt byter eftersom han är hopponny i botten..

Här är hon på Gent på avslutningsshowen där hon red en uppvisning tillsammans med sin ordinarie ridgrupp..
Visst sitter hon fint?!!

Efter hennes lektion red jag dressyr på Rangun det gick bra och idag valde jag att rida på träns & vi fortsatte med galopparbetet i höger varv..

Sen avslutningsshow kl.13'00 här kommer lite bilder hinner inte skriva mer måste förbereda mig till 40års kalas!

Alla söta skötare red en fin kadrilj tillsammans.. Här är Ange på Jolita & Emma på Bosson
Allesammans
Carinas lördagsgrupp. Molly på Karaat Ebba på Gent Clara på Grappan & Alice på Nejlika
Erika-  Karaat Elin- Ronjah Ida- Lindsey
Ungdomsprojektet hade hoppkadrilj, lite ovanligt det var full fart och mestadels mycket snyggt ridet av tjejerna :)
På slutet avslutade de med lite bus i galopp runt ridbanan..
Circe på Gent Erika på Karaat
Weeihooo Emma gasar på Wega!
Ange & Kalypso


Strömsholmstävlingen 2010

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 23:47:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite sugen på att åka o kolla på tävlingarna på Strömsholm nästa helg.. Här kmr dressyrschemat!

Torsdag 3 juni

 • ca 07.30     FEI:s Prix S:t Georges
 • ca 12.00     Young rider rundan kval 1 (S:t Georges)
 • ca 15.30     Junior rundan kval 1 (Lagtävlansprog JR)

Fredag 4 juni

 • 07.30       FEI:s Intermediaire I
 • ca 11.00   FEI:s Grand Prix
 • ca 15.30   Junior rundan kval 2 (Mästerskapsprog JR)

Lördag 5 juni

 • 08.00       Young rider rundan kval 2 (Ind Mästerskapsprog)
 • ca 11.30   Sjöhagen Wear Cup, ponnydressyr
 • ca 14.00   ASVH Riksutställnings final
 • ca 15.30   FEI:s Grand Prix Special
 • ca 17.30   Svår B:1

 

Söndag 6 juni

 • ca 08.30    FEI:s Kür för Unga ryttare - Final YR rundan
 • ca 10.30    Sjöhagen Wear Cup - FEI:s Kür för ponnyryttare
 • ca 13.00    FEI:s Grand Prix Kür
 • ca 15.30    FEI:s Kür för juniorer - Final Jr rundan

Mmm tänk när man själv var med :) 4år sedan nu..

 

Sovdags!

Callys nya hem!

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 22:20:46 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Här kommer lite bilder som Jenny mailat mig på Cally!

Full fart!
Munnen full som vanligt..
Fin!
:D

Cally står nu i ett stall på väg mot Laxne utanför Läggesta ungefär..

Öppet Hus o sommaravslutningsshow

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 21:54:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har det varit träning inför morgondagens show. Jag o Maria tränade på em vi ska rida spegelritt men det blev spännande då Lille Castor inte tycker om att möta andra hästar :-P. Maria satt kvar så det kan bli en annorlunda uppvisning. Därefter dags för ungdomsprojektets uppvisning! Bort med dressyrkadrilj- nu är det hoppning som gäller. Kul att göra något helt annorlunda än vi brukar såg tyvärr på vädret att det var mkt stor risk för regn för den uppvisningen skall vara ute. Banhoppning på två banor samtidigt- hoppkadrilj.
Alla hästarna blev så peppade och tyckte det var jättekul. Vilka fina hästar vi har älskar dem allihopa.
Maria -Uranos, Amanda-Bosson, Ange-Kalypso (GRATTIS TILL KÖRKORTET :-) HÅLL ER UNDAN PÅ QUECKSTAVÄGEN NU KOMMER ANGELICA) Emma-Wega, Erika -Karaat, Elin-Ronjah, Ida-Lindsey, Circe-Gent var de som red.
Blir naturligtvis fler nr - kom o se!

VARMT VÄLKOMNA TILL EKELUNDS RIDSKOLA IMORGON LÖRDAG 13.00

Ann

Sol regn?

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 17:43:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo..

Skulle ju egentligen inte åkt hem idag hade jag tänkt men de vart ändrade planer :P Fick med mig syrran som inte hade något spec för sig också så vi ska duscha nu o sen knata ner på stan där Anders är med lite kompisar för att köpa present till en tjej som fyller och sen ta några öl.. Så jag antar att det blir Grappa vi hamnar på, både jag o Fia är ashungriga så det blir perfekt för de har supergod mat! Speciellt pizzorna!

Konstigt väder idag ena stunden stekande hett när solen är framme sen går den i moln och det blir kallt och urrigt.. Små regnstänk då och då men aldrig ngt riktigt regn. Red ut på Rangun med syrran och Leo på morgonen vi har nu en plan med henne att ut och galoppera på framåpt så hon får lite bättre bjudning och styrka.. Första galoppen så vart det en del bockningar, på stället, så jag och Rangun fick sakta av och vänta på dem flera gånger men sen så gick det bra de andra gångerna vi galopperade :D Rangun älskar att få komma ut och sträcka på sig på vägarna, gäller att passa på när de inte är hårda nu.

Sen var farmor och åt lunch, jag hann dock bara träffa henne typ 15min för jag skulle ut och ha skolbarnen halv 12 till typ 13'15.. idag fick de rida en bana med koner och bommar på utebanan och två red barbacka.. De har verkligen utvecklats allihopa så det är jättekul!
Direkt efter barnen så hade jag som vanligt privatlektion för Åsa som idag red på Nejlika, hon fick rida samma bana som barnen fast vi gjorde den lite svårare med mycket skritt, trav & galoppövergångar..

Sen skulle jag haft en till privatlektion för Carita men hon dök aldrig upp :S så jag tog in och borstade en mycket lerig Uranos i onödan, fixade manen också. Mamma skulle ha ungdomsprojektet sen så Maria slapp ju borsta :P

Nu in i duschen!

Köpa ridbyxor?

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 23:05:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nästa vecka kommer Anna-Lena från Nykvarns Ridsport ut till Ekelund med svensksydda ridbyxor helskodda och knäskodda i olika modeller och skodda i riktig mocka. Tisdag 19 och till ett bra pris också.

Ja hästen vi titta på var inget för mig jag ska nog ha en mindre pålle, mer gång. Men vi fick en god middag :-).
Imorgon tränar ungdomsprojektet inför sommaravslutning/öppet hus på ridskolan som är på lördag 29/5 kl 13.00.

Välkomna: klubben har cafeterian öppen

Ann

Torsdag..

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 22:09:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan..

Mamma, pappa och hundarna har just åkt efter en god middag som Anders lagat, innan det så var vi och tittade på hästen som jag och Fia tittade på i Västerås för ett par veckor sen.. Mamma tycket dock inte att det var någon häst för henne och hon såg faktiskt ganska liten ut, jag är fortfarande lite intresserad jag gillade hennes temerament och tror att det går att få ordning på henne inom en ganska snar framtid.. Dock för mycket pengar så vi får se vad som händer.

Idag började jag med Milleponken och det började sådär sen gick han faktiskt riktigt bra ett par varv men sen tog det stopp igen och han höll även på att kicka ett hål på sargen, vart bara ett märke som tur var annars hade pappa blivit arg. Så det känns väldigt trist, hans nya svarta träns kom idag också får se om man får någon användning av det på honom..
Här är hans nya svarta Cobra sadel - därför jag var tvungen att ah ett nytt träsn eftersom han hade brunt innan..

Rangun var jättefin även idag och nästan alla byten vart riktigt bra! Jag tror att det var för han var så snygg idag som han var så fin - han hade de neonrosa lindorna och så rosa boots :P
Rosa babe!

På eftermiddagen fixade jag och syrran Leo för att fota så vi kan lägga ut en annons på henne.. Vi har tänkt sälja henne först och främst som avelssto och ev lättare ridning, hon fungerar inte helt som hon ska i ridningen och det beror troligtvis på olyckan hon var med om som 2-åring.. Hon trillade ner i vår lilla å och låg fast där i ganska många timmar & brandkåren fick komma och vinscha upp henne.. Men hon har ju gett en supersnygg avkomma med Arrobell - Bell's Hera föddes förra året så hon är 1 nu..
Leokothea i trav..
Huvudbild, hon har Milles nya träns på sig!
Leo utomhus..

Så har även vår fina Cally idag flyttat till ett "pensionat" :P Jenny kom och hämtade henne strax efter 5 och jag hade tvättat och friserat Cally så hon såg ut som en riktig fotomodell!
3 av de tjejer som är skötare på ridskolehästar tog farväl av Cally. Från hö Sara M - skötare på Nisse Ulrica B - skötare på Jazza och så Callys skötare Alma A..

Snok i sadelkammaren

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 22:28:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Jocke varit den stora riddaren. När jag kom med Svarten och skulle in i stallet vid lunchtid så såg jag en snok ringla in i vårt lilla stall. Ringde desperat efter hjälp o klädde av honom ute. När Jocke o Fia kom ner så hade den ringlat in i sadelkammaren. Efter lite arbete fick Jocke in den i en säck och kunde sedan släppa ut den nere vid "ån". Tur att de är ofarliga men det hjälps inte för min del tycker jag att det är läskigt ändå.
Idag har vi passat på att rida runt sjön efter allt regnande. Ikväll blev det en tur till med min 19 -grupp. Då red jag Bosson fick rida på rätt ordentligt då han tyckte det var lite läskigt att gå först.
Imorgon åker Cally känns både och. Vet att hon kommer må som en prinsessa med Jennys omsorg men hon har varit här sedan hon var 5 år då hyrde jag henne på hösten och hade svårt att lämna tillbaks henne och köpte henne när sedan sommaren kom. Lite lurad blev jag allt - när sedan hennes reg bevis kom så visade det sig att hon var ett år yngre än förra ägaren sagt. Året innan hon kom till oss gick hon på en ridskola i Stockholm. Som fyraåring - skandal och inte heller tillåtet enligt Ridsportsförbundet.
Be alltid att få se passet innan du hyr en häst!
Så hon är allt värd att bli pensionär - hoppas att Jenny betäcker henne!
Tänk vad många barn som lärt sig rida på Cally. Gjort sin första tävlingsstart varit på sin första borta tävling osv. Hon har deltagit i många allsvensk omgångar både dressyr och hoppning. Ett år var det dessutom hennes förtjänst att MRK vann div III i hoppning. Då med Elin Hagstein på ryggen!
Många har vunnit KM i hoppning på Cally, hon kan verkligen vända på en femöring.
Det är faktiskt min arbetskamrat (inte bara en häst)under många år som slutar - men med tanke på var hon hamnar så känns det ändå bra.
Tack för alla fina år och att du lärt barnen att man måste hålla i tygeln och ha kontakt med munnen annars vill jag inte gå, och det gå inte att dra i en tygel när man ska svänga för då viker jag bara halsen och springer på spåret 20 varv till.

Ha det gott.
Ann

Paus

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 21:37:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Passar på att skriva lite snabbt då det är reklam i Grey's Anathomy just nu :P

Dagen har varit varm och skön, äntligen sol igen! Regnade visserligen bara en dag men känns som en evighet när det håller på..
Började dagen med att rida ut med mamma och Fia på Mille då mamma tycket att det kunde vara bra att galoppera ute första gången.. Mmm tror nu Mille var pigg?? Han har ju inte varit ute i skogen på ca 2månader!! Var lite halvvild första biten sen lugnade han ner sig, vi red runt sjön och första galoppen gick ganska bra tyckte dock han verkade lite sur och var inte helt rak.. Men tänkte att det kan ju bero på att han inte fick sträcka ut ordentligt eftersom mamma red först och bestämde tempot.
I andra galoppen red vi på lite mer framåt och Mille försökte sig på en liten bock.. Men i slutet av galoppen så vart han mycket irriterad och började sparka bakåt och åt sidorna, så det känns som att man är på ruta ett igen :(

oj vad ja skriver långsamt nu började ju greys igen..
Sen fick Rangun ut och galoppera på den fina mjuka nysladdade vägen, vilket han tyckte var underbart! men tro inte att han slapp träna på höger galoppfattningar, det hann vi med flera stycken och det gick som en dans :P

Efter lunch red jag lille ponnyn Gordon på ridbanan en kort stund för att se hur han verkade, han fick fångsymptom när vi släppte dem på gräs för några veckor sen, men vi upptäckte det snabbt och satte honom på smärtlindring boxvila och bort med allt kraftfoder.. Så nu kan han börja gå lektion så smått igen..

Åkte hem tidigare idag för att jag och Anders skulle åka till Vingåkersa Factory Outlet för han behövde nya kostymbyxor till på lördag.. Så vi har shoppat loss en del :P jag har bland annat köpt lite träningskläder och två par nya tygskor, ett par svarta och ett par vita..

Bye..

Världens bästa Jocke & pappa :)

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 21:00:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Pappa på den gammla goda tiden, i sadeln!
Här på mammas dressyrhäst Anirco, tror detta var ganska tidigt då vi köpt honom eftersom han var så grå, på slutet var han ju nästan vit..
Lite trist att inte pappa rider alls längre, han har otroligt öga i hoppningen och rider bra. Han är dock INGEN dressyrstjärna & sitter alltid på samma sittben i traven, annars så känns hästen halt säger han ;P
men ska pappa rida igen så vill han göra det ordentligt och tävla, skulle nog vara bra för hans kropp att rida.. med tanke på att han går runt som en fällkniv för jämnan :S

Mer godingar :)

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 20:56:02 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Kalypso som fölis. Hon skulle bli mammas fina dressyrhäst men pga förändringar i ryggen så skulle hon inte hålla för någon högre dressyr och hon fick därför bli ridskolehäst - vilket hon gör strålande bra.. I fredags gick hon till och med ut med mina "små" killar som kommer ifrån skolan..

Kalypso som 1-åring i snön..


Jag och världens bästa BONZO på KM år 2000


Fia & väldens snabbaste "Bettan" Black Beauty.. Supefin liten ponny som var snabb som vinden och låg ner i kurvorna.. Notera Fias "Plupp" frisyr.. Haha


Jag på Fajans vid en hopptävling.. Supersnygg men inte helt lättriden ponny :P
Var min syssling Charlotte som ägde honom sen..

Usch och fy för regnet!!!

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 20:48:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan..

Dagen har varit hemsk om man ser till vädret.. Har regnat ända sedan jag klev upp ur sängen i morse :S Stackars ridskolepållarna som fick gå ute första gången i natt, jag och Fia tog in dem efter att vi släppt ut de andra hästarna i morse, flera av dem skakade av köld.. Sen red jag Mille och han kändes riktigt fin, han gör fortfarande sådär med baken till höger men nu försöker jag att låta bli o fundera så mycket utan rider istället på framåt och han är pigg o glad så vi får se imorrn ska jag prova galoppen lite lätt.. Så jag ska ta det mycket försikigt nu nån vecka, men han ska ändå göra det jag ber om utan krångel (!), och sen ska jag börja pressa på honom lite mer om han fortsätter att fungera ok.. Förhoppningvis släpper det annars å märker jag väl det ganska snart om det tra tvärstopp igen.

Sen fixade vi färdigt stallarna, Jenny var sjuk idag också så det vart lite mer att göra.. och sen tog vi in alla privathästar och släppte ut lektionshästarna igen innan vi gick in på lunch halv ett.. Eftersom Jenny var sjuk, hon har ju lektionerna på tisdagar, så hade jag den första gruppen en 45min och idag var de bara 4st.. Sen tog syster över och har nu de två sista.

Rangun var iallafall SÅ himmla fin idag!! Jättekul! Var mjuk och fin när jag började rida fram och när jag sen skulle börja galopperna så började jag med vänstergaloppen och skulle efter en stund lägga en 20m volt och tog upp honom ganska mycket på ytter och poff så böt han till höger!!! helt rent och utan krux! Så efter att jag värmt upp färdigt så körde jag igång med det som jag fick göra hos Liane igår, mycket höger galoppfattningar. Liane sa att jag skulle göra minst 5st högerfattningar på varje byte.. Det gav verkligen resultat varenda byte jag gjorde till höger vart rent och utan nått hoppsaskutt innan eller efter :D var bara ett byte som vart sådär men det var helt mitt fel, jag fattade vänstergalopp i höger varv innanför spåret och han började rinna iväg för att byta själv och istället för att då ta upp honom och börja om från början så fortsatte jag på hans spår vilket gjorde att han gled ut till spåret och bytet vart lite knöligt, men rent (!) Det absolut vikitgaste just nu känns det som, för har hästen väl lärt sig att byta efter bak så är det mycket svårt att ändra.

Så nu ska ni få se lite mer fina bilder som jag inte orkade lägga in igår :P


Här är min älskade Helios när han var bebis! Krallig liten krabat :P

Helios mamma Elektra tillsammans med min mamma :P Hon var en superfin och snygg häst tyvärr så höll hon inte, tror hon var ca 7-8 när vi fick ta bort henne.. Helios är hennes enda avkomma.


Fantastikska nu ridskolehästen Uranos som föl tillsammans med sin mamma Trischa som gett oss många fina avkommor..


Vår fine gamle avelshingst Troll 660..
Helt underbar och genomsnäll häst, och så vacker.. Alla hans avkommor blev verkligen snygga och fick ett fint utrycksfullt huvud!

Ja hemma igen

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 23:15:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tillbaks i Sverige med en rivstart till dag. Det blev ju inte så mkt vila men vilken fantastisk stad - Edinburg. Skulle varit lite längre så kanske man kunde hittat en Highlandponny - saknar Challe. Vi kom hem igår mitt på dagen så det var hem och rida de små pållarna som vilat från dressyren i en vecka.
Guldhästen fick iallafall godkänt i dag på träningen. Kul och Svarten fick gå ut med en ridgrupp ikväll -var kanske inte bästa hästen att rida först på så ibland fick jag skicka fram Karin på Lille Castor. Det var spännande han blev mkt "stor".
Har tyvärr inga namnförslag ännu det var inte mkt tid över till att läsa böcker om grekisk mytologi men  får se hur veckan blir.
Ann

Lite old pictures!

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 22:27:34 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hann med att kolla igenom lite fotoalbum innan jag åkte ifrån Ekelund.. ville ju visa hur Ceasar och Polly såg ut..


Vår första ponny Ceasar! Fia på ryggen och jag i vagnen.. När vi skulle fixa staket så brukade vi ha tråd och stolp i vagnen medans mamma och pappa jobbade :P

Jag och Polly på klubbhoppning 1997.. 9år gammal var jag då..

På den tiden var bommarna lite tjusigare än nu.. dessa bommar har vi idag som träningsbommar.. Bredvid hindret syns Carina Eriksson som rider hos oss på ridskolan fortfarande och längst till höger står min bästa vän Christinas mamma Marie och storasyster Linnea..


Världens goaste ponny, detta kort är taget på en avslutning tror jag.. Armstrong och jag!


Ja & "Amsen " på Luciafirande :P Här var jag inte så gammal..


HEHE!!
Kunde inte låta bli att ta med denna! Det är mamma på vår gammle Challe ( bor på gottland nu) på en gymkhana vid sommaravslutning för många år sedan..

Har fler  bilder men de tar vi imorn istället för nu är det sovdags!

Bye..

Kväller..

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 22:17:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Va sent det vart! har ju varit på Body Pump idag hemma vid 9 sen duscha och så har jag skrivit ett långt mail till alla skötarna..

Gick super på pumpen idag!! :D Innan jag visste ordet av så hade jag tagit mig igenom alla armhävningar!! Jippi! det går verkligen framåt :)
Hoppas att det känns lite i kroppen imorrn..

Idag har jag och mamma varit hos Liane och tränat men innan det så hann jag med att testa Mille en stund i ridhuset, gick kanske inte helt perfekt han försökte att göra lite som tidigare men då gick jag faktiskt på honom så det fungerade ändå över förväntan.. men red bara skritt och trav ska göra likadant imorrn o sen på onsdag tänkte jag testa galopp..

Jag började för Liane med Rangun som idag fick ha rosa schabrak, kände för lite färg idag! Han var mycket fin, i början fick jag rida på ganska mycket framåt då han gick emot lite och hamnade bakom lodplan, sen fick han mycket positivt ifrån Liane.. Sen tog vi tag i bytena och jag fick faktiskt till ett par byten till höger som var okej, fick en jättebra övning att ta med hem och öva på.. Jag skulle rida i trav i höger varv utmed långsidan och böja honom ganska mycket innåt sen göra honom lite rakare och så fatta höger galopp, Liane vill att jag ska göra MASSOR av galoppfattningar till höger för det är där problemet sitter, sen fick jag rida lite innanför spåret fatta vänster galopp rida i öppna och sen "putta" ut bakdelen för att få ett byte..


Snygging!

Sen red mamma lille Bell och han fick verkligen jobba hårt idag! Alla ådror syntes tidligt under huden och han vart alldeles vit mellan bakbenen.. mycket piaff och passage fick han avsluta med..
Dubbla piskar, en för bakben och en för frambenen.. HU vad jobbigt tycket han, och mamma med tror jag ;P


När vi väl kom hem igen så fick jag ta över fritisbarnen som Fia fått ta hand om eftersom jag inte hann hem i tid..

FÖRBJUD!!

Publicerat: 2010-05-23 Kl: 22:18:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerJag bokstavligt talat hatar denna hemska gummiridstövel!!

Säkert jättepraktiska att ha på den leriga stallbacken - men VAD MER?
Helt värdelösa för stackars små barn att rida i då de är helt stela så de kan inte trampa ner sin häl som man ska.. Är jättesvårt när man har elever som rider i dessa då man vet att det är i princip omöjligt att få ner hälen och om man mot förmodan lyckas så är det inte speciellt bekvämt eftersom skaftet viker sig över fotleden..

Det är tio gånger bättre med skor och chaps eller till och med bara skor..

Var tog hon vägen?

Publicerat: 2010-05-23 Kl: 21:00:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nina Hoffman en superduktig Gnestatjej som ridit på Elitnivå nästan hela livet, hon är lika gammal som mig (tror ja), flera mästerskap har hon ridit på strålande resultat både på ponny och sedan som junior & YR.. Hon är även den absolut yngsta i Sverige att vinna en Grand Prix dressyr.. Har för mig hon var 19 då och det var i Södertälje.
Hon red även i Globen på fina resultat.. Hon har dock varit borta från banorna länge och idag fick jag svaret på tidningenridsports hemsida..

GPS-seger för Nina Hofmann

Det har varit nattsvart för Nina Hofmann efter framgångarna vid världscupdressyren i Globen. Där fick hon en friplats och tackade för det genom att göra strålande resultat. Nu har det vänt.

På pingstdagen vann hon Grand Prix Special i Wedel-Catarinehof, Tyskland, med Leo af Magnushöj på 72,4 procent.
- Det är så härligt. Efter alla motgångar känns det som allt har vänt, berättade en mycket glad Nina.

Hon har själv varit skadad. Hon blev trampad av en häst och fick ett brott på mellanfotsbenen som läkte fel. Inför tävlingarna i Globen ville svenska läkare operera men Nina nobbade stenhårt.
- Aldrig i livet när man får chansen att rida i Globen.

Under vintern gjorde tyska läkare operationen och plockade bort en del lösa benbitar som börjat vandra. Foten sväller fortfarande och en del av känseln är ännu inte tillbaka. Men hon rider så mycket hon kan.

Hon fick biljett till Hagen, då gick inte hennes Leo igenom besiktningen.
Nu är både Nina, Leo och Wellness, nyförvärvet som bara varit skadad, tillbaka.

Nina belönades av domarna med en hel rad åttor och nior i betyg.
- Jag har nog bara fått en nia någonsin tidigare med Leo, konstaterade Nina.

Hon har flyttat från Gnesta till Hamburg.
- Hem kommer hon inte på det närmaste tiden, sade mamma Ann.

Superkul!

Lite dåligt med uppdateringar under helgen..

Publicerat: 2010-05-23 Kl: 20:05:54 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

hej..

Helgen har som vanligt varit fullspäckad!

Startade gårdagen med nagelfix 10-12.. Sen kurs för mina söta skötare mellan 13-17, de fick bla träna på en kadrilj de ska rida på sommaravslutningen/öppet hus nästa lördag kl.13 på Ekelund..

Hade egentligen tänkt rida efteråt men var helt slut efter en stressad dag i stekande sol :S Så vart lite fix med att kolla unghästar osv & sen vart det grillning med syster och lite kompisar till dem, mysigt och trevligt på mammas o pappas pooldäck.. Anders & Andreas hjälptes också åt att ta av vinterplåtarna ifrån poolen och göra rent den på löv osv..


Idag gick jag upp halv 8 och red ut en sväng på Rangun, vi cantrade runt sjön vilket vi både tyckte var mysigt och vägen var perfekt eftersom det regnat på natten.. Innan var ju vägen stenhård, inget man vill mer än skritta på.
Lite duggregn då och då hade vi men annars varmt så jag hade bara t-shirt..
Sen longerade jag Mille med sadeln och det fungerade bra, han åt sin sista butta igår morse så imorrn ska jag testa att sitta upp.. HÅLL TUMMARNA!! Jag har iaf lagt märke till att han är mycket fin i kroppen och pälsen har blivit mycket bättre sista dagarna & han har faktiskt blivit riktigt mysig sedan vår dag på Strömsholm.. Man får både pussa och krama han stora huvud utan protest nu :D ( man ska egentligen inte hålla på och pussa på hästens huvud - men han är ju så himmla mysig)

Sen hade jag lektion för två stycken 8åriga tjejer mellan 10-12, de fick rida på Jazza & Nejlika. Efter det så fixade vi fölis ben med tidningar och sen 1h lektion för Ebba på Gent. De var superduktiga som vanligt! Fick också höra att Carina Eriksson sagt till henne på lektionen igår att hon inte fick rida så fint (!) Positiv komentar tycker jag, de red tydligen en bana med massa bommar och slalom..
Så himmla kul med Ebba för hon lyssnar så bra och frågar ofta om det är något hon undrar eller inte förstår.. Hon sitter också mycket fint och det bästa av allt hon har en så mjuk och fin hand..  Idag tränade hon på LC:1 program som hon ska rida på terminens sista lektionspass (hon rider i grupp på lördagar) Och det finns ju en anledning till att jag hoppade över LC programmen och hon istället har fått rida LB innan. Jag tycker att både LC:1 & LC:2 är mycket krångliga och ologiska i sin utformning..

När vi äntligen kom hem på eftermiddan så var vi och hyrde Avatar som jag inte lyckats se på bio tidigare och jag tyckte att den var bra men inte så kalas som alla pratat och skrivit om den.. Lite för mycket "dravel" men fin..

Idag har det också blivit helt bestämt att älskade Cally flyttar ifrån Ekelund och ska bli pensionär hos en tjej som älskar Cally över allt annat! Jättebra tycker jag :) Så Cally ska åka på torsdag.. Som många vet så har hon ju stått iprincip heöa våren pga en muskel i höger bakben som hoppar ur led vilket gör henne halt.. Vi har varit hos equiterapeut flera gånger och hon har gått på skrittband osv, men nu har det hoppat tillbaka igen så vi har beslutat att hon har gjort sitt som ridskoleponny..
Cally kom till oss när hon var 5år och hon är född -93 om jag mins rätt.. Jenny som tjejen heter som nu får ta över Cally, red tidigare på ridskolan och vi umgicks mycket på den tiden hon är ett år äldre än mig.. Hon har alltid avgudat Cally och har sagt sedan många år tillbaka att hon vill ha Cally när vi inte längre ska ha henne kvar så det känns perfekt.

Bye..

New summer nails!

Publicerat: 2010-05-23 Kl: 19:30:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår lyckades jag pressa in 2h på Sax & Kam hos Jossan som fixade till mina naglar!
Är  de inte helt underbara och sommriga???

Kommer dessutom att passa perfekt till klänningen jag köpt för att ha på 40års kalaset nästa lördag!

Genom träning & mycket vilja

Publicerat: 2010-05-22 Kl: 09:25:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Godmorgon.. Vaknade strax innan 7 o kunde sen inte somna om :S

Tänkte försöka berätta lite om min uppväxt & de ponnyer och hästar som kommit och gått under min tid i sadeln, ska försöka vara lite kortfattad annars blir väl detta inlägget som en halv roman :P

Det började redan när jag var 2år, hade nog inte ens fyllt tror jag, då införskaffades den första ponnyn.. Ceasar hette han & var en svart/vit skäckig shettlandsponny, shettisar är egentligen inte alls några bra "barnponnys" men vad jag kmr ihåg så var han en ganska trevlig ponny för att vara shettis.. Det var alltså på honom jag tog de första stegen på hästryggen & det var även med hans hjälp jag många gånger försökte skrämma livet ur min stackars lillasyster när hon sen kunde sitta på en häst själv.. Gav ponnyn en dask på baken så han travade iväg vilket naturligtvis ledde till en gallskrikande storgråtande syster.. men kan inte ha varit så farligt eftersom hon rider än!
Tyvärr har jag ingen bild på Ceasar men ska försöka komma ihåg att ta en bild på något gammalt kort när jag kmr ut till stallet sen.. Jag tror att Ceasar levde, han var ganska gammal när han kom, tills jag var ca 8år kanske..

Efter Ceasar följde en rad med eller mindre lämpliga ponnys, minns inte exakta ordningen, men tror att Polly var den första.. Hon har en B-ponny som första gången jag satt på henne slog upp huvudet så jag fick näsblod, sen ville jag inte rida henne något mer ungefär.. har lite söta hoppbilder på henne som jag kan lägga in när jag fotat dem.. Polly var inte så snäll alltid utan bet en del barn och även vuxna tror jag så det slutade med att hon fick flytta ut till en familj som just köpt en stor gård mer kor där hon trivdes mycket bättre sen..

Lojsta Rustan var ett svart litet russ med mycket hyss för sig, mamma tycke väl inte att han var nån bra häst men det var jag som provred och jag ville ha honom så då vart det så.  Låter nu som att jag var bortskämd och fick den ponny jag pekade på, men jag var väldigt rädd när jag var 9-10år så mamma ville ju gärna att jag skulle rida därför vart det den där ponnyn även fast hon inte gillade den, jag tycket såklart inte om honom så länge till han gillade att dra ner huvudet så man åkte kana över halsen osv..

Det vart även en del ponnys som vi lånade, vi hade inte pengar till att köpa någon tjusig välutbildad ponny, en brun som kastade av mig varenda gång vi passerade stenarna på ridbanan & en annan skimmel som hade eld i baken för jämnan och sprang mycket fort..

Det var sen han kom in i mitt liv.. Armstrong!!! Sagohästen :)
Jag var väl jätterädd för de flesta hästar vid det här laget då mamma hittade honom, vi tog med transport och åkte och provred.. Han stod ganska långt bort så vi möttes upp i ett ridhus nån stanns.. Han var en drömponny, gjorde allt jag bad om när jag skumpade runt i det där ridhuset.. Tror att han gnäggade ganska mycket också.. Han hade lååång man och var kritvit, sen minns jag inte om han var 20 eller 21år gammal!!! Många skulle aldrig köpa en så gammal ponny men han var det bästa som hänt mig, mamma har sagt någon gång att hade hon inte köpt "Amsen" så hade jag kanske inte ridit idag.. 5-6 lyckliga år fick jag med honom och han lärde mig allt!
När vi kom hem med honom och mamma läste igenom de papper som följde med så hittade hon ett besiktningsprotokoll, vet inte hur nytt det var, där han var halt på iprincip alla benen och ganska mycket halt dessutom.. Vad jag minns så var han inte halt en endaste gång uder tiden jag hade honom och min absolut första dressyrtävling på bortaplan gjorde jag på honom, en träningstävling på SRK, jag tror en blågul rosett följde med hem..
jag gjorde även min första regionala start på honom mitt första meeting i Mantorp en LB:1 som vi vann!!! finns bilder ifrån prisutdelingen i kafeterian.. Vi gick även till A-final den helgen och han var så fin och gick i spanskt skritt på framridningen för att hann var så laddad.. tror han var 23 då..
Armstrong väldens bästa ponny!

Under de sista åren med Amsen så hade jag även en låneponny Forever Love "Flisan". Hon var verkligen en dressyrponny av internationell klass, var och provade henne nere i skåne hos uppfödaren som ville låna ut henne till en duktig dressyrryttare, och hon tyckte jag red henne bra så då fick vi låna henne.. En fantastisk möjlighet! Tyvärr fungerade hon inte helt ok, och vi tror att det kan varit så att hon inte var helt frisk för rätt som det var så kunde hon dra som en idiot och hoppa oxrar åt fel håll och allt möjligt.. Hennes mest meriterade syster Favourite Love "Freddy" har gått flera EM och SM med olika ryttare, och enligt en familj som haft "Freddy" så hade våran "Flisan" ännu bättre kvaliteer..

Vår flisan och till höger "freddy" tillsammans med Hanna Widen.. Flisan ser idag ut som sin syster, har fått en bild på henne i mobilen, hon står nänligen inte så långt ifrån Christina nere i skåne :P

En annan ponny jag red under samma period var Moonbeam, en supersnygg brun D-ponny som tävlat mycket internationellt, tror han kom ifrån Danmark från början.. Jag fick iaf möjligheten att rida honom tack vare Lillemor Wallde som ägde honom, hon köpte honom till sina döttrar, som tävlade lag SM på honom bland annat. Hennes döttrar tappade intresset och hon tyckte att det var så himmla kul med ponnytävlingar så jag fick rida och tävla honom.. Han var dock en mycket speciell ponny och man fick sällan till det på tävling, han började sen hitta på konstigheter även hemma i ridhuset så vi funderade på om det kunde vara något problem med honom att han hade ont eller så..
Moonbeam på meeting på Vikbolandet..

Han var super söt, spec öronen :P Han hade dock mycket stora utåtstående ögon så han vart lite halvmobbad för det.. Vad jag vet så är han tillbaks i Danmark.

Får självklart inte glömma vår fina Cally som jag också tävlade ganska mycket på.. men henne känner ju alla till!

Sen började jag rida stor häst mycket tidigt & tror jag tävlade stor häst första gången när jag var 13 ungefär..
Aminov, dålig bild men enda jag hade denna är tagen när mamma tävlade. En häst med mycket (!) nerv och stor skumpig trav, det var en tjej som jobbade hos oss som hade honom och sen köpte morfar honom av henne.. Tävalde upp till LA:5 på honom
Kabyl, en arab, var först inackorderad hos oss innan mormor sen köpte honom.. Tävlade till och med LA på honom, han gick även på ridskolan och vi tog bort honom för ca 3-4år sedan pga hälta.

Bästa hästen Anirco!! tyvärr hade jag ingen bättre bild att visa.. Mamma köpte honom till sig för att tävla dressyr på och hon tävlade MSVb på honom.. Sen fick även jag rida honom och han har lärt mig massor, han gjorde alla rörelser upp till GP men hade ingen strålande gång så han var perfekt att verkligen lära sig rida stor häst på.. Kvalade faktiskt honom till JSM samtidigt som Arrobell 2006 men valde att inte ta med honom. Anirco hade mycket känsliga hovar och han var inte helt ok i sina ben så tillsut fick vi ta bort honom för ca 3år sedan..

Älskade Helios- min solgud! Vi födde upp honom själva.. och jag fick ta över honom när han var 4år, han har lärt mig enormt mycket om unghästridning och jag tog honom ända upp till MsvB innan vi sålde honom förra året då han var 9år..

Så till vår guldstjärna Arrobell! han har givit mig otroligt mycket då han varit en perfekt läromästare och alldeles lagom juniorhäst.. Han har givit mig de allra största framgångarna - Seger på Strömsholmstävlingarna 2006, A-final på JSM 2006, final i YR - Krafftcup finalen på Elittävlingen på Djursholm 2007.. Plus massa andra fina placeringar :)
Han är nu 19år gammal och piggare än någonsin!

Vad jag vill säga med detta är att det krävs enormt många timmar i sadeln innan man blir duktig - "alla kan lära sig att rida en häst men alla kan inte lära sig att rida en häst bra".
Jag red absolut som mest när jag gick i högstadiet, jag hade ett litet häfte som jag har kvar någonstans än idag där jag skrev vilka jag red varje dag.. jag red då i genomsnitt 4 hästar om dagen, och jag gick ju i skolan så jag red på em/kväll och hade jag sovmorgon så red jag på morgonen..Självklart vart skolan lidande men jag har ändå lyckats ta mig igenom skolan utan IG i slutbetyget.
När jag red så hade jag iprincip ALLTID någon som tittade på mig, jag red ofta med på mammas lektioner varje kväll.
Det går inte att rida runt själv på banan och kanske nån gång i veckan eller ännu mindre ändå ta en lektion! Inte om man vill någonvart med sin häst och sin ridning, det handlar om hårt hårt jobb, mycket blod svett & tårar, och det är inte ens säkert att man når sitt mål ändå. Man har absolut större chanser än om man inte kämpar något alls!

Visst kan man "köpa" sig framgång, men ofta håller det inte i längden och man tröttnar snabbt på att aldrig behöva kämpa för att få det man vill.

Fredag o sol!

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 17:51:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj

Just hemkommen ifrån Ekelund och en fullspäckad dag o stekande sol, ibland kom en liten vindpust och gjorde att man inte försvann helt av solsting :P

Började med Mille & Rangun på morgonen, Emma fick tömköra Mille igen och det såg riktigt bra ut! Jag red ännu ett litet dressyrpass på Rangun, i helgen ska han få gå ut o mysa i skogen, han var fin och idag red jag på kandar.. Sen fick Emma prova honom en stund och det gick bra han såg jättefin ut :D så det var kul, han är ju lite speciell min lilla häst så jag vill inte låta vem som helst sitta upp på honom men Emma klarade det galant..Hon fick bla tänka på att inte rida ut honom för mycket i skritten, han har så stor skritt så det gäller att hålla ihop den.. Var första gången hon red på kandar också!


Mille tyckte det var sådär kul att gå runt o vänta medans Emma red.. han vart även idag genomsvettig..Imorrn ska han få medicin sista dagen så på söndag eller måndag ska jag prova att sitta upp..

Efter lunch och promenad ut med skolbarnen så red vi ut Sofia på Limit, Emma på Svarten & jag tog Arrobell, det var nästan lite för varmt där inga vindar fläktade.. o Arrobell la som vanligt i högsta växeln i skritten på hemvägen..

Var uppe och kollade till unghästarna, Demeter, Poseidon, Hera & Thaleia innan jag åkte hem och de var helt knottriga pga av knott o mygg.. Men brudarna ville inte ha nån spary på  sig Poseidon däremot ville helst sitta i mitt knä..

Bye..

Marina Mattsson ett namn att lägga på minnet!

Publicerat: 2010-05-20 Kl: 22:30:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har alltid beundrat denna tjejen då hon rider så himmla mjukt och fint och tagit så många ponnys till toppen, hon har nu gått över till stor häst då man inte får tävla ponny internationellt efter man fyllt 16..


Vinst i första starten för Marina

MOORSELE, BELGIEN: Det blev blågult i topp genom Marina Mattsson och Beckham när helgens dressyrmeeting för juniorer, unga ryttare och ponnyekipage inleddes på torsdagen.

Premiärklassen handlade om FEI lagtävlansprogram för juniorer, där Marina Mattsson red hem segern efter 70,360 procent med Beckham (val f -02 e Bernstein-Koncerz xx, uppf J Nihlgård).

- Det var väldigt överraskande eftersom vi inte har gjort programmet så många gånger. Jag har bara haft hästen, som jag köpte av min tränare Jan Brink, sedan i höstas och detta var dessutom vår första internationella start, berättar Marina.

Marina, som nyligen fyllde 16 år och har en härlig karriär på ponny, är en av dressyrens största unga talanger. Hon ingår sedan något år i knytkalaset och har med Beckham tagit steget till stor häst parallellt med ponnyn B Capriole som också är med i Belgien och gör sin första start på fredag.

Marian med Champagner W

Verdi

 

Casiopeija

 

Härligt..

Publicerat: 2010-05-20 Kl: 22:18:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!

vart sent även idag just kommit hem ifrån stan, var nere och åt på uteserveringen på Grappa, ja åt pizza Anders åt pasta.. När vi skulle gå vart vi övertalade att stanna då det satt några kompisar där.. Så det vart en del prat o nått glas rose' vin :D Måste ju fira in sommarvärmen!!

Skulle bli dåligt väder i helgen men jag kollade just och då såg det ut såhär bra!!

:D

Dagen har fungerat kalasbra! Vi har en jätteduktig praktikant, Emma, som har varit till stor hjälp.. Hon ska vara hos oss imorrn också, jättebra med lite extra hjälp när mamma och pappa flytt landet och är i Scottland med två vänner.. Mamma fick resan i julklapp av pappa, hon visste dock inte vart de skulle åka fören de kom till flygplatsen imorse.. Så nu ska de vila upp sig och testa whisky osv.. Mamma och pappa har inte haft semester sen de var i Thailand i nov/dec.. När man bor och jobbar som vi gör är det enda sättet att få en "riktig" semester att åka utomlands då det annars alltid är något som måste göras osv..

Dagen startade med utsläpp av hästar och sen red jag och Fia idag bytte vi hästar hon red Rangun & jag Limit och Emma fick tömköra Mille, det gjorde hon mycket bra.. Limit var fin, inte lika fin som han kan vara, och sen fick Sofia prova honom några varv..

Sen stallfix och lunch, vi har även byggare hemma igen då badrumsrenoveringen tidigare i år inte vart helt lyckad så de ska nu göra om golvet tills mamma och pappa kommer hem igen..

Efter lunch tog jag in Gaia + föl, hon har inte velat komma in utan man måste muta med en hink, idag kom hon i full galopp när jag skramlade med hinken så det var ju bra :) Lite pyssel med fölis då vi tejpar hennes bakben med tidningar och silvertejp eftersom hon var så skev efter att ha legat ihopklämd i magen.. Ser mycket bättre ut redan! Vad gäller hennes namn så tänkte jag att vi skulle hitta 2-3 namn som kan passa och sen ha en omröstning här i bloggen så ni läsare får vara med och betsämma vad fröken ska heta!! Bra???

Sofia red sen ut på Arrobell & Emma fick ta Svartis, han skulle först longeras i 10min med bubbla boots på höger fram enligt ordinaton från equiterapeften..

Under tiden tog jag mig ann Leo som fungerade ok.. men jag är, om jag ska vara ärlig, lite tveksamm till om det kmr att bli en riktig häst av den damen.. Mycket problem & hon är ändå 5år nu visserligen har hon haft föl..

Jag har sen rensat ogräs utmed slipersen vid stallet och haft på salt för att eländet ska hålla sig borta, får se hur länge det hjälper.. :S

Bye..

Nu fly jag fältet

Publicerat: 2010-05-19 Kl: 21:58:26 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja nu ska jag vara ledig i några dagar. Madde o Sofia basar hemma. Skönt ska det bli ingen aning om vad som ska ske....men jag ska nu packa med mina böcker om grekiska mytologin så den stackars fölungen får något namn. Dop blir det om 14 dgr när gymnasiet är här. Förslag på namn mottages tacksamt. Speciellt sådana som kan passa in mamma är Gaia och morbror Uranos sedan finns ju helsyskona Poseidon och Demeter. Samt en moster som heter Pallas Athena och en som heter Afrodite och en som heter Niobe alla dom är helsyskon till Gaia som är efter Troll 660 u Trischa e. Curacao xx - Iliad-Ural. Men vad ska ske med Gaia jag har lovat att inga fler föl på ett tag. Tänkte låna ut henne men hur o till vem hon får ju så fina föl. Alla klass 1 ingen har haft sämre än 8 på traven...och den lilla nya ser ju lovande ut. Om det fanns ekonomi i att föda upp hästar skull jag göra det eller om jag hade obegränsat med pengar och inte visste vad jag skull göra med dem. Det är ju så kul.
Ann

Solen värmer så skönt :)

Publicerat: 2010-05-19 Kl: 14:57:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!!

Man blir alldeles klibbig av den här värmen och stekande sol.. Men jag klagar INTE!! Vintern har varit alldeles för lång o kall..

Idag har jag först tömkört Mille och det gick kalas, inga problem alls så det känns som att man nu vill att dagarna ska gå lite snabbare så man kan få prova rida.. Har dock fått problem med försäkringsbolaget, Agria, då de inte gick med på att betala förra veckans sjukhusbesök för Mille. :( Fakturan kom i veckan på 11.000kr och Agria tänker tydligen inte betala en krona! Så mamma har ringt och pratat med både Agria och Strömsholm och det verkar nu som att vi måste överklaga för att få rätt..
Helt sjukt har det blivit med försäkringsbolagen, hästen går ju inte att rida på och är beordrad medicin i 10 dagar samt återbesök till en annan veterinär då Florian ansåg det bäst så.. Vi sa de att det går ju inte att ha hästarna försäkrade i såna fall :S Helt krast blir det billigare att istället ta bort hästen direkt, det låter ju jättehemskt men det går ju inte speciellt när vi har såhär mycket hästar..

Blir det ingen förbättring av Milles behandling han får nu och vi inte får någon ersättning från Agria så ska vi istället släppa honom på bete över sommaren och se om det, vad det nu kan vara, läker ut..
Jättetrist då han verkligen började bli så fin och har fått ordentligt med muskler.. Isf kommer han att tappa iprincip allt vi jobbat upp under vintern.. Hästar klarar att hålla musklerna kvar relativt länge men efter ca 3-4 veckro går det ganska fort för dem att tappa muskler.. Efter 5 veckor syns det tydligt att hästen har minskat i muskler.

:(

Hu vad klockan vart mycket..

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 22:14:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just hemkommen ifrån hoppclinic på Strömsholm för Maria Gretzer.. Rikigt bra och många nyttiga tips och saker som man gör men kanske inte tillräckligt konsekvent.. Maria var väldigt noga med att hela tiden "rida" hästen och inte slappna av bara för att hästen var duktig över ett hinder eller så.. Utan hästen ska jobba under sig HELA tiden, mycket som hon gjorde var likt det vi såg på Patrik Kittels clinic för några veckor sedan, de var både mycket noga med att hästen inte fick rusa iväg och att inte tillrättavisa hästen hårdhänt på något vis.. Maria var också mycket noga med att eleverna verkligen lyssnade på hennes instruktioner och var noga med eftergiften över hindret..

Hon tyckte också att man när man hoppar ska ha hinderna på olika höjder och inte maxa alla hinder när man hoppar bana.. Först visade hon en mycket grön fyraåring som var väldigt lite hoppad - hoppade som en gud!! Vilka skutt den gjorde över hinderna!! Samtidigt red en av hennes beridare en 6-åring och visade på så vis hur man rider hästen då den kommit lite längre i utbildningen..
Detta var en annan 6-åring som Maria red själv..
Cassandra hette den här tjejen som var elev på Strömsholm, tror hon gick andra året..
Angelica också elev på Strömsholm även hon andra året..
Detta var en 10år gammal häst som Maria fött upp själv, hon ansåg dock att det var lite för stor för henne så nu rider hennes beridare hästen istället..
Höga hinder!!
Tjohoo..

I övrigt så har det varit full fart idag gymnasiet är också på plats.. Mycket varmt och skönt har det också varit :D Me like!!
Red dressyr på lillskrutten Rangun, idag på kandar, han var kalasfin :) Riktigt bra piruettarbete i galoppen och han var fin fram för skänkeln och väl engagerad.. Lite problem med högerbytena :S Att det ska vara så svårt.. han blir efter bak.

Tömkörde Mille i ridhuset han var jättefin och han vart helt genomsvettig, ja med, för det var äckligt varmt i ridhuset!! Nu på kvällen innan ja skulle åka så skulle han få sin medicin, han äter inte fodret längre om man lägger det där så jag måste spruta in det i munnen, men den jäklen bet hål på sprutan :S Tokhäst!

Red systers pålle Limit på utebanan i solen och han vart efter en stund riktigt fin och såklart mycket svettig även han..

Nu ska jag duscha o sen är det sovdags!!

Bye..

Bränd!!! :S

Publicerat: 2010-05-17 Kl: 22:02:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag vart det ett sent inlägg.. Har ju varit på Body Pump mellan typ 19'30- 20'30 o sen promenad hem till Anders o en supergod pasta sallad :D

Har ju varit kanonväder idag!!!!! Så jag har gått runt i linne, utan att smörja in mig med solskyddsfaktor.. Katastrof! jag som alltid är så noga med det annars och gnällde på Anders som hade bränt sig på axlarna i helgen.. Jag ser iaf för...vlig ut!! Hade ett linne med "brottarrygg" så jag har ränder efter det plus bh rand :S

Rangun fick gå ut i skogen o mysa med Fia och Limit också.. Mamma har varit hos Coco med Arrobell & Svarten, Svarten var lite spänd i halsen (tror jag) och Arrobell var det inget större fel på så det var ju kalas..

Tömkörde Milleponken på utebanan och han var riktigt fin, han tyckte att det var lite varmt o jobba i solen. Så han ska nu tömköras i drygt en vecka till, mycket galopparbete. Var på apoteket och hämtade ut mer medicin till honom också..
Fritisbarnen fick rida på utebanan idag, de var 13 stycken. När jag kom hem så hade en klänning kommit som jag beställde ifrån Nelly.se förra veckan :D SUPERSNYGG och satt perfekt (nästan iaf) jag ska ha den på Anders chefs 40års fest nästa helg..

Nu är det iaf sovdags!!


Genomgång av hästar

Publicerat: 2010-05-17 Kl: 18:33:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan
Idag har jag varit med "mina" hästar hos Kaoko vid Sundbyholm. Ville kolla upp dem efter denna intensiva tävlingsperiod. Båda fick akupunktur Arro Bell på korset där han var lite öm och Svarten på vänster sida bogen och ryggen halssträckarmuskeln var lite ansträngd. Men han tyckte annars att båda hästar såg fina ut. För att träna upp Svarten ska han efter två dagars skritt longeras i höger varv med boots på vänster fram för att han ska ta i mer innan jag rider och Arro Bell ska bara tränas på som vanligt.

Här kommer några bilder som jag fått från Zephyros nya matte visst är han fin och han ser glad och nöjd ut.

Ann

Grattis till segern Gripen

Publicerat: 2010-05-16 Kl: 23:01:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har nu räknat ut hur slutställningen blev i allsvenskan Gripen vann på 25,5 poäng före oss på 25 poäng sjukt liten skillnad men i och med att gripen var bättre än oss sista omången blev det på detta sättet (mer poäng sista omgången). Vi har varsin gång kommit 1:a, 2:a, 3:a.
Då Alcaprinz varitt skadad sedan förra tävlingen och reds utan bandage första gången på tävlingen så fick hon stå över att rida ilaget igår. Hade jag plockat med Jenny istället så hade vi vunnit. Tufft att vara lagledare men man får väl försöka glädjas åt den fina andra platsen (förra året tror jag MRK kom näst sist). Men det är svårt när det skilde så himla lite
Idag har vi plockat murklor igen - har aldrig plockat så mkt i hela mitt liv. Hur mkt som helst i frysen. Avslutade med korvgrillning vid kojan på Jockes jaktmark helt underbar kväll.
God natt
Ann

Herrejisses vilka poäng!!

Publicerat: 2010-05-16 Kl: 17:04:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer resultat ifrån en Internationell dressyrtävling..
MÜNCHEN-REIM, TYSKLAND: Edward Gal och Moorlands Totilas, världens för närvarande bästa dressyrpar, var överlägset i söndagens Grand Prix Kür.

Lyckades inte kopiera in så bra men som ni kan se så har vinnaren skyhöga siffror!

Pferd International 2010
Result -
27 CDI 5* - Dressurprüfung FEI Grand Prix Kür - WDM-A Finale - internatio
Dressage Competitona Grand Prix Freestyle - WDM-A Finale - intern.
Exquis World Dressage Masters
Exquis Grand Prix Kür präsentiert von der
Nürnberger Versicherungsgruppe
Starter:
6
placed until:
6
Horse
Breeding
C
M
Rider
H
E
B
All  Values  in  %
Sum
Team
Prize
Result
Moorlands Totilas
88.750
89.500
87.750
88.450
319
89.250
87.000
85,000
90,000
95,000
94,000
83,500
84,000
85,500
89,000
85,500
93,000
1
A:
B:
(  1)
(  1)
(  1)
(  1)
(  1)
%
Edward GAL
16,920
Stallion / R / 10 /
KWPN / Gribaldi x Glendale
Moorland Stables Bv
Jerich Parzival
82.750
82.500
82.500
83.100
343
84.750
83.000
80,000
83,000
82,000
86,000
79,500
83,000
82,000
86,000
82,500
87,000
2
A:
B:
(  2)
(  2)
(  2)
(  2)
(  3)
%
Adelinde CORNELISSEN
11,920
Gelding / chesnut / 13 /
KWPN / Jazz x ulft
Adeline Cornelissen
Warum nicht FRH
79.250
81.750
81.500
81.900
451
85.750
81.250
77,500
85,000
86,000
84,000
74,500
77,500
78,000
85,000
79,500
92,000
3
A:
B:
(  3)
(  4)
(  3)
(  3)
(  2)
%
Isabell WERTH
10,420
Gelding / chesnut / 14 /
Hann / Weltmeyer x Wenzel I
Madeleine Winter-Schulze
Augustin 13
79.500
78.000
79.250
79.250
24
81.250
78.250
75,500
82,000
81,000
83,000
76,000
75,000
76,500
81,000
76,500
86,000
4
A:
B:
(  4)
(  3)
(  4)
(  4)
(  4)
%
Victoria MAX-THEURER
8,915
Stallion / brown / 10 /
Old / August der Star x Rohdiamant
Victoria Max-Theurer
Corinth
71.000
75.250
73.000
73.350
717
73.750
73.750
68,500
75,000
80,000
75,000
67,000
70,500
71,000
79,000
70,500
77,000
5
A:
B:
(  5)
(  5)
(  5)
(  5)
(  5)
%
Marcela KRINKE-SUSMELJ
6,915
Gelding / brown / 14 /
OLD / Chinooc
Irene Meyer
Wakana 0
68.500
74.500
72.500
71.950
562
70.500
73.750
70,500
75,000
78,000
71,000
66,000
71,000
70,000
77,000
67,000
74,000
6
A:
B:
(  5)
(  6)
(  6)
(  6)
(  6)
%
Ulla SALZGEBER
4,910
Mare / chesnut / 10 /
Thuer / Wolkentanz II x Wanderbursch II
Ulla Salzgeber
Judge at E: Wim Ernes NED
Judge at B: Dr. Wojtek Markowski  POL
Judge at M: Annette Fransen-Iacobaeus SWE
Judge at C: Katrina Wüst  GER
Judge at H: Dr. Dieter Schüle  GER
60.000
Prize Money :

Nära men inte så nära..

Publicerat: 2010-05-16 Kl: 16:55:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Just varit på väg att kolla på en 3-åring i Köping men när jag ringde killen precis när vi åkt så hade tydligen hästen skadat sig, trampat på något.. Han sa att jag gärna fick komma och titta på hästen ändå men jag kände inte för att åka och bara titta på nån häst, även om det var nära så är det inte så kul att sitta och åka för att titta på en häst i boxen typ.. :S Så vi skulle höras i slutet av veckan så får  vi se vad som händer..

Här kommer lagresultat ifrån gårdagens omgång..

Klass 8 - Allsvenskan Div. I omg. 3 - Lag

26 startande och 7 placerade

Senaste uppdaterad 2010-05-15 14:11

Tävlingsledare: Titti Älegård, Anngelica Eriksson

Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare
Gnesta Ridklubb
199.651
Anna KarlegårdGnesta Ridklubb HedwigD-Day - Furioso IIIHestimedia HB 64.651
Joakim OlofssonGnesta Ridklubb ContinoCome Back II - Fanal PrydsholmFinn Christensen 63.696
Susanne ScheibenpflugGnesta Ridklubb Tan GentTip Top - NapoleonPer Aronsson 62.326
Lina ÄlegårdGnesta Ridklubb Boticello 2Brindisi - Blue Grenadier xxRobert Walter 71.304
Gripens RF
193.494
Elin DolkGripens RF E-Type TPChapman - Exceller xxTeam Piaff 63.256
Bo KarlssonGripens RF DandyDavignon I - Cardinal xxJoerg Schroeder 63.261
Suvi RäsänenGripens RF AneaDe Niro - BelliniWij Gård och Vård AB 66.977
Carolina MörkGripens RF CinoekLambada Van Berkenbroeck - RitmeisterSandra Vranken 59.565
Mariefreds RK
188.857
Ann HolmqvistMariefreds RK Don NegroDonnerschlag - GoldsternHinrich Krentzel 55.814
Sofia HolmqvistMariefreds RK Arro BellAnart - Stove Friend xxA Sjögren-Fredriksson 65.652
Madeleine HolmqvistMariefreds RK RangunRosentänzer - Panchero xHartmut Umlauf 54.884
Josefine ErikssonMariefreds RK SaphirSambuco B - LoewensteinImp. Tyskland 67.391
Eskilstunaorten
188.342
Ingela JohanssonEskilstunaorten TreasureSack (SWB) - TroféIngela Johansson 57.907
Annica PetersonEskilstunaorten KalifTrofe - FreimoorMalin Karlsson 58.913
Emy-Lina NystedtEskilstunaorten Royal TSolos Carex - Royal ZSusanne Pedersen & Morten Toft 49.302
Sanna NilssonEskilstunaorten Melvin CFerrington - BeaujolaisJ Domingo 71.522
Katrineholms RF
186.269
Karin ÖhmanKatrineholms RF WhitesiderWeltmeyer - GoldjungeErnst Pohlmann 60.233
Pernille PrimdahlKatrineholms RF Klövenhöjs MoschinoCome Back II - MarinoA Karlsson / A Primdahl 63.478
Emmy CarlssonKatrineholms RF Slotsgårdens SafirLobster - OkändAnnette Sørensen 62.558
Östra Sörmlands L
185.885
Peter FolkessonÖstra Sörmlands L CrianzaChapman - National Zenith xxMargareta Kuylenstierna 56.522
Carina ThörnÖstra Sörmlands L LevanteroLevantos I - LancettoPeter Wilde, Tyskland 69.130
Cecilia WahlfÖstra Sörmlands L Cassius PoohCortus - Baffin xxStall Pooh 60.233
Flensbygdens RF
183.079
Charlotta LundbäckFlensbygdens RF DavinciWeltman - TolstoyBirgit & Charlotta Lundbäck 62.093
Cricco ÅkerbergFlensbygdens RF ToureioDardo - UnicoAntonio Xavier De Lima 65.870
Malin AnderssonFlensbygdens RF DonatorDon Primero - MaratonMaria och Ulf Eliasson 55.116
Helena WidellFlensbygdens RF PrincepsTramal - HipokrasBogdan Borczynski


Supervärme idag också!

Publicerat: 2010-05-15 Kl: 19:49:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan o go' kväll!

Dagen har väl varit sådär lyckad.. Mamma startade först  med Svarten i LA:6 och hon tyckte att han gick som han brukar och har gjort på de tidigare tävlingarna, utan missar men man skulle kunna önska lite mer av allt.. Jag såg inte ritten eftersom jag skulle lasta ur Rangun.. Fick dock lite bilder ifrån framridningenResultatet : drygt 55% :S Helt otroligt att man kan få så lågt utan missar.. Vi visste redan innan att det kunde bli konstiga siffror då vi såg vem det var som skulle dömma klassen.. men eftersom att det är lagtävling så kunde vi ju inte styka oss pga detta..
Sen var det dags för mig o Rangun, han var superfin på framridningen tog det ganska lugnt och red inte så länge med tanke på värmen.. Hästarna är ju inte vana vid värmen ännu.. Vid ett tillfälle så var det två hästar framför honom som vart rädda för något och for iväg men han brydde sig knappast.. Min duktiga pålle han har utvecklats något otroligt!
Tyvärr inga bilder på honom.. På banan så kändes han också fin dock lite spänd i hörnet vid M pga en stol med en filt som fladdrade i blåsten.. Annars så skötte han sig exemplariskt det var bara jag som tappade fokus i första förvända galoppen där han tappade rytmen och var på vag att bryta av så då fick jag hjärnsläpp och styrde mot fel bokstav :S Vilket sen gav -2 i protokollet. Han kändes alltså mycket bättre än på programridningen för Lotta Finnstorp i torsdags där jag red ihop nästan 68%, tycker dock att hon var lite snäll, han var mer engagerad och bjöd på bättre framåt och jag hade framför allt en bättre känsla genomgående..
Gissa procenten??? Drygt 54%!!! men det är bara att strunta i hennes bedömning av min ritt, Gunilla stod också och tittade och hon tyckte han var jättefin.. Trist bara att det påverkade vårt lagresultat ganska mycket, idag var det ju final!!

Josse fick drygt 67% med Saphir och hon red MsvB:4..
Josse & Saphir

Sofia red ihop drygt 65% på Arrobell, hon hade tydligen ganska mycket missar så det var ju bra att hon ändå lyckades få ihop den procenten :) Tyvärr inga bilder på henne heller..

Vi slutade 3:a idag och vart 2:a totalt så vi fick iaf med oss varsin blå rosett hem, men det kändes väl sådär kul.. Vårat lag har också sett ut på iprincip samma sätt genom alla omgångar, Jenny red första istället för mamma, och idag hade många av de andra lagen bytt ut ryttare och hästar hit och dit för att supertoppa sina lag.. Jättetrist tycker vi, inte för att det gjorde att vi inte vann utan att det är inte så lagtävlingar ska gå till och det är inte schyst för de andra som rider.. Men men nu är det iaf avklarat!!


När vi kom hem sen så longerade jag Mille och sen bandagerade vi bakbenen på fölis innan hon fick gå ut och springa av sig lite, på gräs för första gången idag!!
Jippi!! Ursöt.. Gaia stod sen och åt medans lillen sprang runt runt henne i små bocksprång :P
Nu blir det tidningspapper och silvertejp på bakbenen när hon går ute.. för att benen ska bli raka och fina.

Bye..

Vilken värme!! :D

Publicerat: 2010-05-14 Kl: 19:31:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen sommarvärme!! Jippi.. Fast Rangun gillar inte alla flugor som surrade runt honom när jag red dressyr på utebanan på eftermiddan.. Ruskade en del på sitt lilla huvud (bokstavligt talat lilla, han har cob i träns o grimmor) Så vi får hoppas på att det inte är fluginvasion på Wisbohammar imorrn!

Dagen har självklart gått i ett! Började med en privatlektion på morgonen för en elev jag haft mycket tidigare som som var tvungen att göra ett uppehåll pga av astma.. Sen fixade jag vårt lilla stall plus utestallet ( Fia var på tävling med ponnyhopplaget - hon brukar fixa utestallet vanligtvis) Väl klar med det så åkte jag till Kumla för att hämta pappa då han lämnat bilen på lagning, den bilen jag hade till Strömsholm med Mille i onsdags.. Tydligen hade en bromskiva gått sönder och då låser sig hjulet.. INTE SÅ KUL OM DET HADE HÄNT PÅ MOTORVÄGEN MED TRANSPORT!!! :S

Hem och hämta Nejlika till Åsa, sen kasta i sig lunch innan jag sen hade lektion för Åsa i 1h..
Rangun kändes mycket fin, förutom flugorna då :P så det känns bra inför imorrn.. Han är nybadad och fin nu! Mille har fått stå inne och gå i liten sjukhage igår och idag vilket han tycker är döstrist.. Ropar på sina vänner och gräver upp markduken :S han fick iaf beta lite gräs på eftermiddan. Medicinen hare han fått i lite betfor gick bra de första gångerna men idag så var det visst inte gott längre :S så nu får jag blanda det i en spruta och spruta in i munnen.. Typiskt bara för att han nu inte är så huvudskygg längre :(

Nu ska jag fixa  middag, sover på Ekelund ikväll..

Bye..

En långpromenad senare..

Publicerat: 2010-05-13 Kl: 21:51:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nyduschad efter en låång promenix.. Var ute och gick en sväng på närmre 8-10km ungefär, var skönt och jag tycker det är ganska kul att titta på folks trädgårdar och hus.. :)

Idag har det då varit full speed, började dagen med att hämta upp Anders lillasyster Madde o sen for vi till Ekelund där hon hjälpte mig att fixa vårt lilla stall.. Sen hade jag lektion för henne på Cally mellan 10 och 11.. Kl.11 var det Ebbas tur och idag vart det Gent igen, gick superbra för henne och vi tränade på LB:1an som hon skulle rida på programridningen på eftermiddagen.. Precis som i hoppning så handlar det väldigt mycket om hur man rider vägarna, rider man inte ut i hörnen så går det inte att få till tex en mellantrav på diagonalen.. ALLT handlar om förberedelse!!! Ebba klarade detta galant och hon är väldigt rolig att ha som elev då hon är väldigt ambitös och frågar mycket.. Frågar man inget får man inget veta som man brukar säga :P

Rangun gick som sagt sådär på programridningen, skulle behövt lite längre framridning.. Fick inte honom helt mellan hjälperna och det ledde till en del missar och inte så bra känsla..
Ritten resulterade som ni såg tidigare i nästan 68% så jag får väl vara nöjd.
Sen red Ebba på Gent och det gick verkligen super, hon fick dock rida med en "gummisnodd" då Gent är i gruden en hopponny som aldrig gått på tygeln innan han kom till oss.. Var ju Sofias hopponny från början men när hon slutade hoppa honom så försökte hon skola om honom till dressyrponny vilket inte var helt lätt.. Väldigt trist med tanke på hur snygg han är och att han rör sig mkt bra! På gummisnodd så går han dock som en klocka utan att ens ta stöd i hjälptygeln.. Ebba skulle egentligen ridit Ronjah men kände sig inte helt säker på henne eftersom hon fick en liten flygtur förra helgen - och Ebba är perfektionist! Så vi bytte tillbaks till fina Gent men då på gummisnodd.. Hon red superfint och mycket fina vägar - nogrann helt enkelt! Resultatet vart hela 70,3% så som hennes tränare så är jag jätteglad :D

Efter vi ridit färdigt hade Ebba och hennes mamma Carina bakat en god tårta ( det måste man bjuda på om man trillar av) och sen hoppade klockan iväg som vanligt innan man kom iväg..


Rangun  på förra tävlingen i Eskilstuna..

Bye..

Helt slut..

Publicerat: 2010-05-13 Kl: 19:04:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer lite bilder ifrån dagen.. Skriver lite senare om dagens händelser för jag måste laga middag innan ja svälter ihjäl!


Hon är ju gudomlig!! Lägg märke till att hon rör sig i uppförsbacke :D
Här är hon ca 1/2 dygn och första gången utomhus..


Hejja mamma! Det här var kul!!
Hon har dock lite krokiga ben, de är ju SÅ långa! Så hon har väl haft det lite trångt med dessa giraffben i Gaias mage..


och hon är ju faktiskt lite gul!! två vita "tassar" :P och en superfin nosbläs, påminner lite om ett ruter..

Rangun kändes sådär på programridningen, här kommer iaf resultatet ser bättre ut än vad det kändes kan jag säga..

Har en liten filmsnutt på fölis också lägger in den senare..

Katastrofdag som ändå slutade ganska bra..

Publicerat: 2010-05-12 Kl: 20:50:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Usch vet inte vart ja ska börja :S

Åkte iaf från Ekelund till Strömsholm kvart över 7 imorse, när jag kom åkande så var Nejlika ute och käkade frukost själv utanför stallet.. Hon kan på nått vis få upp spännet på grimmskaftet..

Vi, ja & Mille alltså, kom fram till Strömsholm prick halv 9 och då fick vi bröja med böjprov och longering, såg helt ok ut.. Sen skulle jag rida - och det gick såklart inte alls.. Så då ville Florian bedöva ländryggen, han hade även i lite kortison för att slippa sticka flera gånger om det nu var ryggen som var problemet.. 6 sprutor och 12 stick utmed ryggraden fick han utstå storprinsen..


Såhär snygg är han nu på ryggen :S får väl rida med ländtäcke tills vinterpälsen kommer..

Efter att vi bedövat skulle vi vänta i 30min och efter det fick jag hoppa upp igen -inget resultat alls!!!

Så då gick vi vidare till baknäna.. 2 sprutor i varje knä och rakad på in och utsida..

Ser nu ut som en skäck..

När vi bedövat bakknäna och sen väntat ytterligare 30min var det dags att rida igen - ingen skillnad :(

Så då ville Florian, som för övrigt nu pratar flytande svenska utan problem :P att vi skulle fortsätta med haserna men jag kände att det inte är där problemet sitter så vi beslutade att röntga ryggen så långt det går samt också röntga haserna.. - och gissa vad vi såg på röntgenbilderna?? Absolut ingenting - allt var perfekt!
Vilket kanske är bra och kul men jag ville ju verkligen hitta vad som är orsaken till hans plötsliga beteende, det har ändå gått 6 veckor sen han gick att rida på nu..

För min del hade det kännts bättre nu om det visat sig att han aldrig kommer att bli frisk för då vet man iaf vad som är fel.. Nu kommer det bli exakt så som jag misstänkte och absolut inte ville, vi ska prova nu ett par veckor med tömkörning och Fenylbutazon och sen ringa Florian om ca 12 dagar då jag ska ha provat rida igen och sen har jag fått en tid den 3 juni hos Ulrika.. Och det värsta nu är att detta kanske inte ens kommer att hjälpa, har man orut kan vi få hålla på såhär uppemot ett år innan man kanske hittar vad som kan vara felet.. Det är INTE gratis att åka till veterinären, åker man till Strömsholm kostar det över 1000kr bara att kliva innanför dörren.. :S

Helst skulle man vilja scinta bakre delen av ryggen och korset, men det är svårt om man inte vet vart man ska leta plus att försäkringsbolagen inte gillar det då det är mycket kostsamt..

Vi körde iaf in på stallplanen igen prick klockan fyra.. Många timmar vart det alltså..
Då var planen att jag skulle rida Rangun ut en sväng, men då bestämde sig Gaia för att äntligen klämma ur sig fölet!! När det var som mest med folk i stallet, massa barn och föräldrar.. Konstiga märr! Ett litet sto vart det iaf!


Som en liten älgkalv :P

Äntligen på benen och pappa serverar lite mjölk ur en flaska.. Hehe hon är så sööt!

Imorrn blir det fler bilder då vi förhoppningsvis kan ta ut dem i solen en sväng :D

Fullspäckad dag..

Publicerat: 2010-05-11 Kl: 20:58:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Idag var jag inte hemma förens åtta.. så jag har just duschat och lagat lite mat till Anders lunch imorrn.. Och han har svurit och gormat över att frysen är för kall! han vill ha glass nu nu nu medans jag säger att han får ta ut den en stund innan han ska äta så den blir perfekt..  :S Hopeless!

Idag var Jenny ledig så jag och syster mockade en del i stora stallet innan gymnasietjejerna kom och tog hand om resten.. Fia började med Arrobell för Gunilla och det lilla jag såg så såg de bra ut! Bådar gott inför helgen :D
Sen red jag Rangun, tog träns idag också, och han var lite kärv i början men var verkligen superfin sen och Gunilla var jättenöjd med honom.. Vi kom också fram till att jag ska rida på träns på lördag, har haft lite beslutsånget men det känns så bra på tränset.
Rangun fick träna på förvänd galopp på volten och en del enkla byten där jag skulle tänka att jag skulle fortsätta åt det hållet som jag hade galopp i.. KOnstigt det lät, men om jag tex skulle rida in och göra ett enkelt byte på medellinjen så skulle jag om jag red i hö varv och vände ifrån R tänka mot C.. Resultatet vart kalas, det blir annars lätt att man vinglar i väg åt det nya hållet och har föt bråttom.. Han fick också göra skolorna ur LA:6an M-B öppna, halvvolt 20m, E-H sluta.. och likadant fast i andra varvet.. Gick bra men är lite svårare med öppnorna till höger då han blir lite kort i steget.. Vi fick även med lite piruettarbete och det gick också bra, det var visserligen något vi förstod väldigt tidigt när vi köpte honom eftersom han har så extremt lätt för att samla galoppen..

Sen red mamma "Svarten" lr "Knölen" som han ibland kallas då han kan vara en riktigt knöl både när man rider och i stallet :P Mamma var helt slut stackarn efter ett tufft pass, han är ju inte en helt lätt och sammarbetsvillig pålle direkt..

Efter det så fick jag rida Limit för Fia skulle in till Strängnäs för att bokföra och fakturera med morfar.. Han var en del motspänstig i början, men inte alls som förut när jag ridit honom, så det tog en stund innan han var på banan och gick som jag önskade.. Och som han går då!! Ferrari!! Tänk att det ska vara så himmla svårt att släppa till ifrån början, då skulle han ju slippa allt tjafs.. För att förklara lite enkelt hur man ska rida honom, eller ja det är väl generellt så man rider ALLA hästar, så gäller det att ALDRIG släppa stödet på yttertygeln och rida med en mycket stark innerskänkel.. Jag har enorm glädje av det jag lärde mig i Tyskland då jag rider honom!!

Och när han går emot så för man INTE ta i innertygeln som man så gärna vill utan pang på med innerskänkeln, och håller man då i yttertygeln som man ska så får man oftast den reaktion man vill.. kan annars bli så att han skjuter, reser sig eller hittar på annat.. Jag har testat det mesta på honom..

Till kvällsmat fick tjejerna kycklingspett med Zuccini som legat i marinad sedan lunchen.. Snodde ett spett och det var mycket smaskigt!!


Imorrn blir det till att stiga upp tidigt ska åka ifrån Ekelund senast kvart över 7.. ska vara på Strömsholm kl.8'30 med Mille.. Han fick sig ett litet bad på em då han rullat sig en del i leran :S Enda sättet att få bort allt damm ur pälsen.. Veterinären vi ska till är tysk och heter Florian Hörman, vi har haft honom till Arrobell tidigare vet jag..

Bye..

Shaking muscle!!

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 21:47:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo tjo..

Har nu kämpat mig igenom en hårshamponering efter Body pump passet, lite svårt då jag för tillfället har en del problem med att lyfta och använda armarna.. Kan medge att de fick mest "stryk" idag :P men det är det värt.. hehe

Nu har jag ätit lite frukt, kyckling och mandlar samt druckit ett glas cocos te.. Bra att fylla på förådet efter ett hårt träningspass!!

Body Pump here I come!

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 19:01:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte speciellt taggad men man får försöka fokusera på känslan efteråt.. och tanken på hur fit man kommer bli till beach 2010 såklart!! haha men då gäller det att man ligger i.. och nu har jag ju köpt kort som gäller till sista augusti så då blir man lite extra pressad att gå..
Sen hjälper det ju en hel del att ha nån eller några att träna tillsammans med, det ger en lite extra pepp!
Försöker få med syster också men idag skyllde hon på att hon hade ont i ett ben lr nått..

Barnen skötte sig utmärkt på em de fick rida två och två på: Grappan, Jazza, Nejlika, Gent och så Cally som är tillbaks på banan, äntligen..

Näe nu måste jag byta om!

Bye..

Uhä va kallt..

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 13:20:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Huu nu känns de som höstväder ute! Ca 7 grader o en del blåst :S Vet inte om det  var helt lyckat att Rangun fick fyra dagars dressyrfritt, två dagar ut o sen vila lörda och söndag.. Han var lite kärv idag och lite stark, men släppte till mot slutet av passet så imorrn går han nog som en klocka igen.
Då kommer Gunilla också så det blir kul! :D

Nu ska ja snart ut till fritisbarnen som kommer halv tre.. Idag blir det nog ridning i ridhuset efterom det är lite trist väder, tänkte ha lite balansövningar typ kaptensvändningar osv..


Trevlig fortsatt måndag!

Kniper igen

Publicerat: 2010-05-09 Kl: 20:54:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja något föl har det inte blivit ännu och jag blir bara tröttare o tröttare. Det slutar väl med att när det väl är dax sover man som klubbad.
Nu har det glada gänget från ICA åkt hem kul har det varit och de verkade nöjda tyckte vi hade så fina hästar ..... det känns jättekul det är ju mina fina arbetskamrater.
Idag lyckades jag även att få de som var mindre intresserade av att hoppa att tycka det var riktigt kul. De verkade var lite möra när de åkte.
Själv har jag hoppat över ridningen Angelica var snäll och tog ut lille Svarten på en tur runt Hista och Johanna var med på Miran Arro Bell fick vila. Själv gav jag mig ut i skogen med mina nya "springsskor" på en runda, för säkerhetsskull tog jag med mig en påse och hittade förstås en massa murklor igen..............
Nu hoppas jag att det blir sista vaknatten och att det blir en fin liten hingst.
Frysen börjar bli full.
Ann

Yesterday!

Publicerat: 2010-05-09 Kl: 17:43:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eftersom jag inte skrev något igår så får jag väl ta det  nu istället.. Stressade iaf ut till Ekelund för att göra lunch till massas weekend elever och sen så hade jag en liten lektion för Anders lillasyster vilket gick jättebra hon fick rida på Cally som vi nu börjat sätta igång så smått.. Hon tyckte det var superkul att få jobba lite igen :D

Sen skulle jag ju rida min lille prins men han hade tappat en framsko så jag hade lektion för Ebba i stället, planen var en kort lektion men som ni vet så kan man inte alltid räkna med att hästarna gör som man planerat. De är trots allt levande djur.. Så när vi väl var färdiga med lektionen så var klockan så mycket att vi var tvungna att åka eftersom vi skulle vara borta på 25 års kalas senare.. Trist för jag var verkligen sugen på att rida min lille sötstrut! men men han mår inte dåligt av att vila i två dagar när han nu är så fin.. Ladda batterierna inför lördagens div I final i Gnesta!!

25års festen för Tess var superkul och alla var verkligen där.. Underbart.. Som vanligt är det alltid nån eller några som spårar ur lite men så är det antar jag.. Födelsedagsbarnet fick min fina pojkvän hjälpa hela vägen hem i taxin och upp i sin lägenhet.. Omtänksam som få är han :)


Gårdagkvällens frisyr.. Länge sen jag hade uppsatt och hade varken tid eller lust att fixa och trixa med platt eller locktång.. så jag snurrade ihop min kalufs och satte 2 söta blommor som dekoration!

Me..


Lugn det brinner inte!!!
Rök som steg upp ifrån nån industri och när solen gick ner så vart det så här fint :)

Äntligen ny design!! Tusen tack Erika Torrång!

Publicerat: 2010-05-09 Kl: 16:40:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tjo!

Nu så ska ni få läsa om dagens utflykt! Syster kom hit vi 11, skulle kolla på hästen utanför Västerås kl.12.. Så jag kollade vägbeskrivning på Eniro och sen bar det iväg.. Vi skulle svänga av vid trafikplats 129.. så vi åkte såg 128 och sen vägarbete och heltsplötsligt så stod det 130 :S Så vi fick vända.. Hittade rätt fick svänga av vid 128an istället och så förljde vi väl beskrivningen genom hela Västerås centrum typ. Ganska kul förövrigt då det var där jag gick i körskola och tog mitt körkort så jag kände igen mig en del, har ju tillbringat Xantal timmar på vägarna i och ikring Västerås!

Så när vi kom ur centrum så skulle vi ut på motorvägen igen och sen hittade vi till slut rätt efter ett samtal till tjejen vi skulle till också.. Hästen var fin, om jag ska vara helt ärlig så hade jag inte några större förväntningar men eftersom det var så nära så kan det vara intressant att åka och kolla ändå.. Ett tyskt sto, 5 år och fux. Ganska stor 174cm men kändes inte alltför stor att rida. Eftersom hon är så stor så har hon fått ta det väldigt lugnt och försiktigt vilket också märktes en del på styrka och förmåga att flytta sig sidvärts.. Jag åkte ändå därifrån positivt överaskad och tyckte att det var en mycket trevlig och utvecklingsbar häst.

Tyvärr tog inte min kameraman :P (Fia) så mycket kort utan filmade mest och de bilder som togs vart inte av någon större kvalite men här kommer iaf nån så ni ser hur pållen såg ut..


Pacific by Paragons heter hon föresten..

De hade också ett fint nybyggt ridhus, ja själva ridhuset såg väl ut ungefär som vårt, något lägre tak kanske, läktaren var mycket fin och ett litet vad säger man inbyggt rum så man kan sitta inne när det är kallt.. Stallet hade de också nyligen renoverat och det var mycket ljust och luftigt med riktigt högt i tak..

hejsan

Publicerat: 2010-05-09 Kl: 11:02:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lessen att det inte vart nått skrivet igår :S Var lite stressad när vi väl kom hem från Ekelund.. Nu väntar jag på att syster ska komma, lurade med henne att kolla på häst..

Nu ska ja bara dra på mig ridbyxorna

Hörs sen!!

bye

Inget föl ännu

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 22:26:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja trött är man redan och ingen fölunge blev det inatt. Har precis kommit in efter en utsökt middag med mitt ridweekend från ICA. Nya kunder och supertrevliga allihopa det ska bli en kul helg. Imorgon är det dressyr på fm och hopp markarbete på em.
Hoppas verkligen att det blir ngt ikväll stora vaxproppar har hon nu och hade "trajat" runt iboxen med kvällshöet. Är ju tufft om jag måste vaka hela helgen och ha kurs men man får väl sova när man blir gammal.
Idag har jag varit duktig och hoppat Svarten på utebanan måste verkligen träna emellan träningarna för Erik- idag var jag riktigt nöjd och Sofia fick höja ett par ggr. Så lite mer modig börjar jag bli. Han hoppar så himla högt när han tycker hindren är läskiga. En trekombination blev det samt en linje med fem korta galoppsprång sam t grinden som enkelhinder.
Håll tummarna för att det blir ett föl i natt.
Ann

Helg igen!

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 20:34:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!!

Då var det fredag igen, veckorna går väl ruskigt fort?? Snart är man väl 85 med rullator och stödkäpp :S
Idag har det varit fullt upp, fredagar som vanligt, startade med att fixa stallet på morgonen och tyckte sen att det inte fanns tid nog för att hinna rida Rangun innan barnen kom så jag förberedde kvällsmaten till mammas weekend som startade idag, pajer med skinka färska champinjoner och purjolök :D
Åsa var lite sen idag och kom inte förens två och då hade jag sån tur att hon helst ville rida ut och bara mysa i solen så det var ju kalas då kunde jag "slå två flugor i en smäll" som de så fint kallas eftersom jag då kunde rasta Rangun samtidgt.. Hade egentligen tänkt rida dressyr men han har ju varit så himmla fin på sistone så han mådde nog bara bra av att få gå ut en sväng även idag.

Han var verkligen duktig när vi red ut då Åsa hade med sig sin lite halvt förvirrade pudel Trassel också men Rangun skötte sig exemplariskt!

Red Demeter innan jag åkte hem och hon var jättefin.. Lite problem med vilket håll vi skulle åt ibland dock.. Är lite svårt att rida en unghäst samtidigt som det är andra hästar i ridhuset och nu var Emma där med sin lilla ponny.. Unghästar vill ju helst springa efter de andra och har inte helt lärt sig vad alla hjälper betyder men jag är ändå jättenöjd med dagens pass! Hade lite problem med galoppen då hon först inte ville gå fram utan stannade och slog med skänkeln men sen så fick jag riktigt fart på henne minsann!!

Morgondagen känns som att den kan bli lite stressig då jag har mycket som jag vill hinna göra.. Ska först fixa lunch till mammas kurs, blir den pasta salladen med pepparot och sen lax till som jag gjorde hemma för några veckor sen :) Så det går fort att laga! Sen så fick Anders lillasyster i julklapp att rida och gå på bio med oss så vi tänkte ta det imorrn, nu fanns det tydligen ingen bio som hon ville se så det blir bara ridning imorrn så därför tänkte jag försöka klämma in en lektion med Ebba då hon så gärna ville rida innan programridningen på torsdag för Lotta Finnstorp.
Efter det är sen tanken att vi ska hinna hem och duscha och fixa oss till Tess 25års firande på kvällen.. Fullspäckat!
Ja juste ja ska hinna rida dressyr på sötisen Rangun också!!

Bye..

Bilder från Erika

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 23:25:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Madde o Rangun framridning hemma


Jag o Svarten på samma framridning

Föl i natt?

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 23:02:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vi får väl se hur det går. Det kan nu bli när som helst hon har gjort sig klar vaxproppar bla. Lite tufft bara om det inte blir någon sömn i natt då jag har en lång helg framför mig.
Hoppas det blir en gul till.................
Idag blev det en privatelev på morgonen - Lise innan jag red Svarten han var lite motspänstig har inte ridit dressyr sedan tävlingen i söndags. Men till slut så....
Därefter var det dags att lämna gården - lunch med kära svärmor, lämnat mina cavallostövlar till skomakaren som ska sy dit dragkedjor fram precis som i mina tävlingsstövlar. Hårklippning och därefter handla till weekend som vi ska ha i helgen. ICA:s ridsektion kommer hit imorgon. Ska bli kul med nya kunder. Telia har ju varit här i många år nu så roligt med ett till företag.
 
Imorgon ska unghästar ut i en av beteshagarna.
Ann

Jobba med hästar utomlands??!

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 21:27:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde ju en viktig sak!!

Sabine ringde mig förut idag ifrån Tyskland för att fråga om jag visste 1-2 tjejer som kunde vara intresserade av att komma och jobba hos henne så fort som möjligt.. Hon vill väl helst ha nån som kan stanna hos henne så länge som möjligt men kan man inte så länge så är hon i behov av den hjälp hon kan få..
Kanske kan vara ett typ av sommarjobb för någon?? Hon behövde iallafall en hästskötare och en som kan rida unghästarna..

Sabine Rueben är en Grand Prix ryttare i dressyr som har många fina hästar från 3år och uppåt.. Under de 6 veckor jag var och jobbade hos henne i höstas lärde jag mig massor och jag är jätteglad att jag vågade ta chansen och åka.. Man ska veta att man inte kan räkna med att hamna hos nån bra och seriös när man åker utomlands för att jobba, se bara på hur Sofia hamnade fel i höstas. men Sabine tog verkligen väl hand om mig och jag trivdes jättebra i stallet.. Nu står hon däremot inte kvar i samma stall som då utan hon står i ett annat stall i väntan på att en anläggning hon ska hyra blir inflyttningsklar..
Just nu så är Elin och Toon där och jobbar för henne, kan vara någon mer också som jag inte vet om, Elin är en supertjej som jag kom jättebra överens med och Toon är också en toppenkille med mycket humor!

Så!! Finns det någon därute som är intresserad? Tveka inte att prata med mig!
Maila mig på madde_8813@hotmail.com ring på 076-307 19 46 eller prata med mig i stallet om du är där:D

En erfarenhet för livet!

Sabine har en hemsida där det står lite info om henne, den är däremot inte speciellt uppdaterad med står om hennes bakgrund familj osv.. Hon har tidigare varit enormt framgångsrik på dressyrbanorna!

sabinerueben.de

back in the days..

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 21:00:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan och go'kväll!!

Just klivit ur duschen efter en tur ut till Slagsta glass för årets första riktiga glass! :) Anders mötte mig i porten så jag fick inte ens äta kvällsmat innan, så det vart en Daimsnäcka till middag idag.. och INGEN träning :( Skulle ju kört Combat idag men varken Jossan eller Frida skulle gå så då hoppade jag också bekväm som man är..
Hursomhelst så var iaf Kim med ut och åt glass med sin gammla Volvo som iprincip stått hela vintern och på hemvägen så ville åka ut på motorvägen för att se vem som hade snabbast bil såklart.. småpojkarna vaknade till liv!
Självklart vann Kim över Anders fina nya Audi.. hehe Tycker jag var ganska kul, dock inte Anders :P
För att komma till saken så kändes det lite som förr, nu låter man väl lastgammal, när man var ute och åkte med de äldre killarna som bodde utmed vår grusväg.. Den gammla goda tiden det!!

Imorse red jag och Fia ut på Rangun och Limit, vilket både vi och pållarna tyckte var urmysigt.. Fia var väl lite nervös eftersom vi red in i skogen där Limit vände och skenade en ganska lång bit med henne förra veckan efter att ha fått syn på vildsvin.. Vi såg iaf inte till en endaste gris, vart en ganska lång och avslappnad tur..

Arrobell gick mycket bättre i skritten idag och även Rangun fick ta en premiärtur efter uteritten.. Min lille stackars pålle var livrädd och hjärtat slog så vi trodde det skulle pluppa ur honom eller explodera :S Han ville dock försöka lite på mig och gick några minuter på bandet, inte speciellt avslappnat men vi är ändå MYCKET nöjda över hans prestation.. Det hade aldrig gått för 1-2år sedan.. Det har tagit tid för honom att bygga upp ett förtroende för mig.
Nästa gång ska jag sätta på honom hans special luva med insydda gummiöron så han slipper alla ljud, för det är mest det han reagerar på min känslige krabat.
Skaffade den luvan förut när pappa hade problem med att sko honom.. Nu går det super att sko men han har varit för**vlig rent ut sagt.. Han har nog inte haft så många bra erfarenheter av människor innan han kom till Sverige.
Tidigare var vi tvugna att droga honom och ofta flera gånger under en skoning för att det skulle gå..
Pappa har ett väldans humör och kan ibland, eller ganska ofta, få en del utbrott på hästarna när de inte gör som han vill.. men är det något han är riktigt bra på så är det att hantera svårskodda hästar!!!

Vår ridskolehäst Jolita, en polsk stor häst, gick inte att sko då vi köpte henne.. Hon var helknäpp och försökte lägga sig ner på pappa när inget annat hjälpte.. Vi drogade jag höll i och mamma fick stå med en pisk de första gångerna, nu är hon som ett lamm att sko..

Efter lunch red jag och Fia ut igen, unghästrundan, på Leo och Demeter.. Det gick jättebra och Demeter gick först iprincip hela vägen.. Hon tyckte att Leo gick på tok för långsamt!

Nu ska jag vara lite social!

Bye..


Spansk skritt på darrande ben!

Publicerat: 2010-05-05 Kl: 20:29:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan!!

Ikväll fick Arrobell gå sin premiärtur på Horsetrainern.. Han tyckte det var JÄTTEläskigt!! Hela han darrade och det var STORA skrittsteg.. han hade också en del problem med balansen, vinglade till höger och vänster o nästan la sig på väggarna.. Sämst balans hitills av pållarna..
Mille fick också gå en stund inna jag åkte hem förut :)

Gick superbra för Liane med Rangun idag!!! Hon tyckte han var jättefin och att han utvecklats massor sen hon såg honom sist.. Jättekul för jag har tidigare inte tyckt att det varit så kul att rida honom för henne eftersom det gått sådär och hon inte varit så positiv till honom.. Nu känns det iallafall kalas! :D
Arrobell var också fin, mamma fick träna på att rida saxen och räkna galoppsprång vilket gick sådär med räkningen :P Skulle vara ca 4-5 i första 8 i andra och tredje och 4-5  sista.. Hon ville hela tiden göra färre i "åttorna".. så det fick hon i läxa att träna vidare på.. Sen fick hon träna en del piaff och passage, Liane hjälpte till med en långpisk i knäveket på frambenen.. Superfin piaff fick han, Arrobell är en häst som sällan gör mer än vad han absolut måste så en långpisk kan få lite fart i benen..


Tog en del bilder på mamma och Bell tyvär inga bilder på min sötnos..


Snygging!!

Här kommer också bilderna som Fia tog på Demeter igår!! Glömde ju kameran i stallet igår..


Lilltösen.. Får ta och mäta henne imorrn, tror inte att hon är över 160.


Imorrn kanske Fia kan ta lite fler bilder.. förhoppningsvis är hon lite bättre ifrån börjanIkväll på vägen hem så har jag ringt runt på lite olika hästar också.. Lite blandat men unghästar.. 3-5 åringar..
Så på söndag ska jag kolla på en 5 åring som står i Västerås, ett fuxsto med dressyrinriktning.. Nästa söndag ska jag titta på ett annat sto med hoppstam som står i Köping & är tre år.. Så det blir inte så långa resor vilket är skönt. Ska försöka se om jag kan hitta någon som vill följa med då det inte verkar som att Anders är spec pigg på att åka med o glo på häst..
Kan vara bra att ha någon med som kan ta lite bilder och filma..

Nu ska jag duscha innan det är dags för Grey's Anathomy, har inte sett det på flera veckor :(

Trevlig kväll!!

Röjsåg o hoppning

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 22:16:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag gått med röjsågen runt hagarna igen gick en tur igår också. Inget bra för min nacke - jag lär mig aldrig att jag inte känner ngt förrän det är för sent. Ett dressyrpass på Arro Bell hann jag med innan som vanligt superfin det ska bli kul att åka och träna hos Liane imorgon. Tyvärr tar det ju hela dagen först 1,5 t med bil sedan ska jag o Madde rida varsitt pass så förhoppningsvis är vi hemma 16.30 igen.
Idag var ju Erik här så Svarten har fått hoppa vi var utomhus första gången iår. Trodde att det skulle vara lättare men oj vad han var tittig och spänd. Så jag fick rida på ordentligt, han bröt ut första gången på grinden men sen så...kul var det faktiskt men det bättrade inte på min stackars nacke direkt. Avslutade kvällen med att hjälpa Jenny med teorin på hennes sista grupp. Jenny red själv på Nisse och Elin red Ronjah o Ida Tuareg samt Erika Wega. De var så duktiga allihopa kul att se Ida o Erika på andra hästar.

Nu börjar det dra ihop sig för föl Gaias juver är ordentligt ifyllt inga vaxproppar ännu men inte alltid de har det heller kameran är riggad och på.
Nu håller vi tummarna att det blir en gul...
Godnatt
Ann

Snart sommar och sol och gröna ängar..

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 21:26:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mmmm sommargräs..
Rangun & Helios

Årsmöte :S

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 21:03:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sådär skoj.. men men det måste göras ikväll har vi haft årsmöte i föreningen där vi bor.. tog mycket längre tid än förra året.. var en del gnäll ifrån speciellt en äldre dam om tvättstuga, fimpar osv..
Städa gården ska vi också göra, 19 maj vart det.. Bra med en onsdag kväll är så mycket på helgerna, tävlingar mm

Mille fick gå en stund i skritten på morgonen, han är fortfarande inte helt förstjust men lugnade sig ganska snabbt och de sista minutrarna skrittade han riktigt avslappnat..

ÅHHH Nu har jag gjort det igen allt försvann!!!!!!!!!!!
Såg dock att det sparades och andades ut men var ju bara det korta översta som var kvar hade skrivit mer än dubbelt så mycket till!!!

Mille ska till Strömsholm på onsdag nästa vecka iallafall.. Kl.8 ska han vara där och jag ska antagligen åka själv med honom.. Vanligtvis brukar ju pappa åka med hästarna men eftersom han antagligen måste visas riden så åker jag, och pappa behövs hemma då vi har gymnasiet nästa vecka också..

Nu ska jag kolla på Desperate!!

Bye..

Äntligen Rangun!

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 13:59:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick Rangun gå dressyr i ridhuset och han var superfin!!!! Duktiga Rangun tre år har det tagit.. Vi köpte honom i maj för tre år sedan och sen har vi kämpat fram tills nu när han äntligen verkar ha kommit till sin rätt! Mycket slit och en del tårar och även sjukhusbesök har det blivit, både för honom och mig :S

Red Demeter innan lunch, Fia tog lite bilder som ni får se ikväll.. Hon var lite ofokuserad och slog en del med huvudet i början men de sista minutrarna var hon lika fin som i fredags.. Då började hon också bli lite trött.. Så jag ska försöka hinna rida henne imorrn igen innan jag och mamma ska till Liane med Arrobell & Rangun för att träna..

Bye..

Body Pump!

Publicerat: 2010-05-03 Kl: 21:39:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo tjo!!

Just hemkommen och tagit en dusch.. Idag känns inte kroppen i närheten av förra veckans pina.. Visst känns det men jag kan gå nerför trappor utan att falla osv :P hehe Riktigt skönt när man väl är klar iaf, första 15min kändes långa men sen helt plötsligt så var det dags för sista låten.. Känns mest i armarna just nu får se var det är värst imorrn..
Har nu köpt kort fram till sista augusti :D så nu finns det inga undanflykter!! På torsdag blir det Combat igen och tänkte såsmåningom kanske lägga in ett pass till i veckan så man kommer igång lite, sen kan man gå ner på 2 ggr i veckan igen i sommar..

Efter lunch idag så kom "Sadeldoktorn" Jimmy Inserte, som provat ut alla våra sadlar de senaste åren.. Han är verkligen superbra! Anledningen till att han kom var främst att vi ville byta sadel på Mille, den han har tidigare ligger bra men när vi provade en Cobra så vart det så stor skillnad på känslan att vi nu bestämde att vi ville ha något liknande på honom också.. Arrobell har Jaguar delar den med Svarten, Limit har Cobra och Rangun har Cobra.. Jimmy hade iaf en helt ny Cobra (de är inte gratis spec inte nya :S) en svart som satt bra och kändes bra det lilla jag kunde pröva den då han idag var iprincip helt oridbar :(
Går inte att trava alls, han kastar in baken till höger och slår med svansen.. Jimmy klämde lite på honom och ansåg att det var höger bak som är problemet troligtvis högt upp typ korset.
Han tyckte vi skulle åka till Coco igen, alternativt skinta korset men det är en dyr historia som försäkringsbolaget inte brukar vilja betala :S Så vi hoppas på Coco han är riktigt duktig.

Det var väl typ allt för idag!

Bye..

Grisen Svarten

Publicerat: 2010-05-03 Kl: 19:00:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!!

Idag såg Svartens box ut som en svinstia!!! 5 kärror ut och 3 kärror in med ny halm!!! :S Hopplösa häst..
Vi red ut en sväng på morgonen jag på Rangun mamma på Arrobell och Fia på Limit.. Det var härligt att rida ut i skogen i vårvärmen :)


Nu ska jag byta om för att gå och träna, dags för Body Pump igen!! Hoppas jag slipper få samma träningsvärk som efter förra måndagen sen..

Wish me luck!

Resultat Lag

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 20:57:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare
Mariefreds RK
180.997
Sofia HolmqvistMariefreds RK Arro BellAnart - Stove Friend xxA Sjögren-Fredriksson 61.522
Josefine ErikssonMariefreds RK SaphirSambuco B - LoewensteinImp. Tyskland 60.870
Ann HolmqvistMariefreds RK Don NegroDonnerschlag - GoldsternHinrich Krentzel 58.605
Madeleine HolmqvistMariefreds RK RangunRosentänzer - Panchero xHartmut Umlauf 58.140
Eskilstunaorten
178.934
Sanna NilssonEskilstunaorten Go Dutch IIIGracieux - LarineroKlemens Gerdes 59.783
Anette WesterbergEskilstunaorten CadizMaster - Presto xxAnette 6 Tomas Westerberg 62.174
Ingela JohanssonEskilstunaorten TreasureSack (SWB) - TroféIngela Johansson 51.860
Oscar ErikssonEskilstunaorten Liandor Heart BreakerCairo - AlibiAlexandra Zanne Larsen 56.977
Gripens RF
176.082
Bo KarlssonGripens RF DandyDavignon I - Cardinal xxJoerg Schroeder 52.826
Carolina MörkGripens RF CinoekLambada Van Berkenbroeck - RitmeisterSandra Vranken 58.140
Suvi RäsänenGripens RF AneaDe Niro - BelliniWij Gård och Vård AB 65.116
Katrineholms RF
174.045
Pernille PrimdahlKatrineholms RF Klövenhöjs MoschinoCome Back II - MarinoA Karlsson / A Primdahl 58.696
Malin PårsKatrineholms RF ChiarettoAngard - ImperatorB-M Andersson & J Ohlander 54.884
Emmy CarlssonKatrineholms RF Slotsgårdens SafirLobster - OkändAnnette Sørensen 60.465
Östra Sörmlands L
173.433
Peter FolkessonÖstra Sörmlands L CrianzaChapman - National Zenith xxMargareta Kuylenstierna 53.696
Carina ThörnÖstra Sörmlands L LevanteroLevantos I - LancettoPeter Wilde, Tyskland 60.435
Cecilia WahlfÖstra Sörmlands L Cassius PoohCortus - Baffin xxStall Pooh 59.302
Gnesta Ridklubb
167.659
Ida RehnströmGnesta Ridklubb AndiAndiamo - FanalTommy Larsen 50.870
Lina ÄlegårdGnesta Ridklubb TorVoltaire - Guillaume tell xxHenrik Weibull 60.217
Johanna TheorénGnesta Ridklubb Ziska EnemaerkeRoyal Z II - GodfatherStutteri Enemaerke 55.349
Anngelica ErikssonGnesta Ridklubb GazetteGazpon - FalleurAnna TeilingGårdlund 52.093
Flensbygdens RF
157.983
Charlotta LundbäckFlensbygdens RF DavinciWeltman - TolstoyBirgit & Charlotta Lundbäck 55.000
Helena WidellFlensbygdens RF PrincepsTramal - HipokrasBogdan Borczynski 53.913
Malin AnderssonFlensbygdens RF DonatorDon Primero - MaratonMaria och Ulf Eliasson 49.070
Helena Stenebo-BengtssonFlensbygdens RF CoverOkänd - OkändImp Polen 48.372

Resultat MsvB:4

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 20:55:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Plats Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare C
1 12:00 Renée RibringBjörklinge RF ReierLaurentz - ElegantGebr. Egdom 68.4781 68.4781
2 13:52 Lena PetterssonSödertälje RK IndraBayron - JaguarMc Carthy Berg 66.5222 66.5222
3 15:30 Cecilia HanssonVingåkers RF Ruby GlowRoyal Diamond - GlorieuxHans Abel 65.8703 65.8703
4 14:28 Anette WesterbergEskilstunaorten CadizMaster - Presto xxAnette 6 Tomas Westerberg 62.1744 62.1744
5 12:09 Sofia HolmqvistMariefreds RK Arro BellAnart - Stove Friend xxA Sjögren-Fredriksson 61.5225 61.5225
6 11:42 Elin OlssonÖrebro FK CandeloroCortus - Prince Fair xxMargareta Algotsson 61.3046 61.3046
7 13:34 Josefine ErikssonMariefreds RK SaphirSambuco B - LoewensteinImp. Tyskland 60.8707 60.8707
7 16:15 Anna ErikssonSöderköpings RS BrightonBellini - Pablo xxUlf Slänsby 60.8707 60.8707
Ej placerade
9 14:01 Carina ThörnÖstra Sörmlands L LevanteroLevantos I - LancettoPeter Wilde, Tyskland 60.4359 60.4359
10 14:19 Lina ÄlegårdGnesta Ridklubb TorVoltaire - Guillaume tell xxHenrik Weibull 60.21710 60.21710
11 12:54 Sanna NilssonEskilstunaorten Go Dutch IIIGracieux - LarineroKlemens Gerdes 59.78311 59.78311
12 14:10 Tatjana KarlssonDyltabruks RF DidrikElectro - DuellMadeleine Björk 59.56512 59.56512
13 16:42 Helena SennfältStrömsholms RSF AbraxasAbanos - FoxtrottHelmut och Kirsten Rissel 59.34813 59.34813
14 16:51 Jenny PetterssonLejondals RF NitchAmpere - IndusBackens Lantbruk 58.91314 58.91314
15 12:36 Pernille PrimdahlKatrineholms RF Klövenhöjs MoschinoCome Back II - MarinoA Karlsson / A Primdahl 58.69615 58.69615
16 16:06 Alexandra EkbergJump Club RSF Domgraf 33Donnerhall - Pik BubeIngrid Schumacher 58.26116 58.26116
17 11:51 Charlotte LarsonMälardalens RF Jacques Le MansLe Mans xx - HamiltonKarl-David Söderkvist 55.65217 55.65217
18 13:25 Charlotta LundbäckFlensbygdens RF DavinciWeltman - TolstoyBirgit & Charlotta Lundbäck 55.00018 55.00018
19 11:33 Malin NystedtNyby-Torshälla RK TayaniJeopardy - Florett xKersti Eklund 53.91319 53.91319
19 14:37 Helena WidellFlensbygdens RF PrincepsTramal - HipokrasBogdan Borczynski 53.91319 53.91319
21 12:27 Peter FolkessonÖstra Sörmlands L CrianzaChapman - National Zenith xxMargareta Kuylenstierna 53.69621 53.69621
21 15:48 Oscar ErikssonEskilstunaorten Liandor Heart BreakerCairo - AlibiAlexandra Zanne Larsen 53.69621 53.69621
23 13:43 Bo KarlssonGripens RF DandyDavignon I - Cardinal xxJoerg Schroeder 52.82623 52.82623
24 16:24 Emelie LarnholtGnesta Ridklubb CastroTriumf - Robin ZElisabeth Andersson 51.08724 51.08724
25 12:45 Ida RehnströmGnesta Ridklubb AndiAndiamo - FanalTommy Larsen 50.87025 50.87025
26 14:55 Carolina MörkGripens RF CinoekLambada Van Berkenbroeck - RitmeisterSandra Vranken
Utg.

Resultat LA:6

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 20:54:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eskilstunaortens Ryttarförening

Regional, Häst, Dressyr

Klass 3 - Lätt A:6 Bana A

33 startande och 9 placerade

480 s/ekip. Beräknad sluttid för omgången 15:04

Senaste uppdaterad 2010-05-02 15:08

C: Agneta Aronsson

Plats Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare C
1 10:10 Charlotte LarsonMälardalens RF Jacques Le MansLe Mans xx - HamiltonKarl-David Söderkvist 66.5121 66.5121
2 10:02 Elin OlssonÖrebro FK CandeloroCortus - Prince Fair xxMargareta Algotsson 65.1162 65.1162
3 13:36 Suvi RäsänenGripens RF AneaDe Niro - BelliniWij Gård och Vård AB 65.1162 65.1163
4 10:34 Heli LundinEskilstuna SS Sell am SeeLambourgini (SWB) - Chapman (SWB)Elise Fredrikson och Marie Knutsson 64.1864 64.1864
5 10:42 Carolina MörkGripens RF QuentinQuite Easy - AmiralMaria Pehrsson 63.7215 63.7215
6 11:23 Ankie HilmerbyBjörklinge RF De NieDe Niro - Condor MLedingenäs AB 62.7916 62.7916
7 11:55 Eva-karin DinehageSäfva Ridklubb KittyEnrico - UrsusOkänd 61.1637 61.1637
8 13:52 Emmy CarlssonKatrineholms RF Slotsgårdens SafirLobster - OkändAnnette Sørensen 60.4658 60.4658
9 11:47 Sofia Qvarfordt-JarlÅrsta-Runsten Willow 224Werenfels - LesotoGitta Blochwitz 60.2339 60.2339
Ej placerade
10 14:40 Nina Gustafsson ParkkonenSegersta SR Last Change QuimmerQuite Easy - ImmerSolveig Bachler 59.53510 59.53510
11 12:27 Cecilia WahlfÖstra Sörmlands L Cassius PoohCortus - Baffin xxStall Pooh 59.30211 59.30211
12 11:31 Cecilia HanssonVingåkers RF CalibraOkänd - OkändImp. Danmark 59.07012 59.07012
13 13:28 Ann HolmqvistMariefreds RK Don NegroDonnerschlag - GoldsternHinrich Krentzel 58.60513 58.60513
14 12:19 Carolina MörkGripens RF CinoekLambada Van Berkenbroeck - RitmeisterSandra Vranken 58.14014 58.14014
14 14:56 Madeleine HolmqvistMariefreds RK RangunRosentänzer - Panchero xHartmut Umlauf 58.14014 58.14014
16 11:15 Josefine AnderssonKöpings RK BrisellBriar - PontusBörje Andersson 57.44216 57.44216
17 14:08 Oscar ErikssonEskilstunaorten Liandor Heart BreakerCairo - AlibiAlexandra Zanne Larsen 56.97717 56.97717
18 14:48 Jenny PetterssonLejondals RF NitchAmpere - IndusBackens Lantbruk 56.27918 56.27918
19 09:54 Kirsi KarvonenWaxholms FRK DuschesseSolos Carex - ChagallKjell Andersson 55.58119 55.58119
20 09:30 Lisa SarbringÄrlaortens RF PrecisWindwurf - Little BoyKay 55.34920 55.34920
20 10:18 Pia WahlbergMälardalens RF Don CarlozDon Primero - WarkantStuteri Stubbäng 55.34920 55.34920
20 12:43 Johanna TheorénGnesta Ridklubb Ziska EnemaerkeRoyal Z II - GodfatherStutteri Enemaerke 55.34920 55.34920
23 12:35 Malin PårsKatrineholms RF ChiarettoAngard - ImperatorB-M Andersson & J Ohlander 54.88423 54.88423
23 14:24 Anna KarlegårdGnesta Ridklubb HedwigD-Day - Furioso IIIHestimedia HB 54.88423 54.88423
25 11:39 Carina DahlströmGnesta Ridklubb Alva (44)Akribori - UrbinoRenée Westher 53.95325 53.95325
26 13:44 Nadja AndertKatrineholms RF UmbrellaBernstein - UtrilloMaria Axelsson 52.09326 52.09326
26 14:00 Anngelica ErikssonGnesta Ridklubb GazetteGazpon - FalleurAnna TeilingGårdlund 52.09326 52.09326
28 12:51 Ingela JohanssonEskilstunaorten TreasureSack (SWB) - TroféIngela Johansson 51.86028 51.86028
29 12:03 Nadja AndertKatrineholms RF PavelPablo - Muschat (ej kvalif.h.)Nadja Andert 51.62829 51.62829
30 09:38 Marika LarsenEskilstuna SS DomingoDonnerhall - EspriThomas Wichmann 50.46530 50.46530
30 14:32 Anna TeilingGårdlundGnesta Ridklubb JulietteGood Future - KrevadAnnMargret Welander 50.46530 50.46530
32 13:20 Malin AnderssonFlensbygdens RF DonatorDon Primero - MaratonMaria och Ulf Eliasson 49.07032 49.07032
33 14:16 Helena Stenebo-BengtssonFlensbygdens RF CoverOkänd - OkändImp Polen 48.37233 48.37233

Weeihooo!! Vi vann!!

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 19:57:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan!

Dagen vart lyckad!! Mariefreds Ridklubb tog hem segern i Div I dressyren omg 2. Så nu leder vi inför finalen i Gnesta om två veckor.. Massa bilder vart tagna under dagen.. så här kommer ett urval :P

Sofia & Arrobell MsvB:4
Mamma & Don Negro "svarten" LA:6
Josse & Saphir MsvB:4
Fina Rangun på framridningen ute..
LA:6
HJÄLP! Inga rosetter på Rangu inte..
Fia & bell på ärevarv
Mamma körde hoppstuket i lätt sits :P
Josse
Rangun!! Rosetten fick jag hålla i handen..
Allesammans! Bra jobbat!

Både i LA:6an och MsvB:4 så låg båda domarna väldigt lågt i poängen vilket är lite trist men hur som helst så vann vi ju!! Fia vart 5:a indviduellt och Josse 7:a..

Mille fick gå en stund i skritten när vi kom hem och han var mycket lugnare än sist så han börjar nog lära sig nu :)

Bye..

Snart är det dags för bäbis!!

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 08:04:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snart är det dags för Gaia att få föl, hon fick flytta upp i stora stallet till övervakningskameran tidigare i veckan och igår sa mamma att hon verkade vara på gång snart :D

Älskade föl dom är ju så söta!! Gaia är för övrigt ett sto som vi fött upp själva efter vår fina gamla springare
Troll 660 tror hon är 9 i år..
Hon har bara gått med föl de senaste åren, mamma till Amphitrite - såld, Demeter 3 och Poseidon 2..
Hon är riden och är faktiskt en mycket fin häst men jag var den sista som satt på henne och ingen har fått rida henne sedan dess.. Hon skickade av mig ganska rejält i ridhuset.. Hon fick som unghäst en skada på höger "skinka" ungefär bredvid svansen, som ett hål rakt in.. Vi misstänkte att hon satt sig på en gren eller stubbe..
Vi tror att det är den här gamla skadan som gör att hon inte pallar med träning eftersom det var när jag bad om lite till som det small..  Hon är annars en mycket snäll dam och det är många som ridit henne innan, hjälpt till att rida ut osv..

Vi hoppas såklart på en så fin som denna ska "pluppa ut". Detta är inte vårt sto men Arrobells föl..
Det "tråkiga" med Gaia är att hennes bruna färg är mycket stark så med vår vanliga "färgtur" så blir den  brun eller på sin höjd fux.. Trolls avkommor vart sällan annat än bruna så det sitter väl i generna..


NEEEEJ

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 07:51:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Skrev ett så långt o bra inlägg och så trök jag på fel!!!! Allt försvann :........(

Idag är det iaf tävlingsdax och nu vart jag på så dåligt humör så jag vet ens inte om jag vill försöka skriva om allt.. 

Jag och mamma åker iaf halv 11.. Circe kommer kl.9 för att hjälpa mig.. Fia åker kl.10 med Arrobell och Emma Å följer med henne. Idag måste vi höja oss med några procent för att ta hem det! Var ju inte ens en procent som skillde mellan oss och det vinnande laget förra helgen.. Jag och Rangun rider istället för Jenny & Al Caprinz då han är halt pga en trampskad på höger fram ball.. Ser inte så mysigt ut faktiskt.. Han fastnade i leran i skogen och trampade även av sig skon..


Älskade Helios!! Tror detta är taget på vår hemmadressyr förra våren..
Idag tror jag att han skulle ingå i div 3 hopplaget, kmr inte ihåg vilken klubb :S 
så ni som ska hoppa får säkert se honom..

Bye 

Grillat..

Publicerat: 2010-05-01 Kl: 22:20:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Ikväll har vi grillat med mamma och pappa, supergott vart det! TK mötet gick mycket bra och vi bestämde det mesta vad gäller hopp & dressyrmeetingen i sommar och även klubbfesten den 3 juli.. Vi hade till och med lite tid över när vi väl var klara :D De förslag på lagregler som jag visade upp gillades och jag ska nu göra några korrigeringar innan det är helt färdigt.. det ska sen bli en typ av kontrakt där de som vill rida lag får skriva under.. Så nästa säsong kommer det förhoppningsvis vara ordning och reda!! :)

Red Mille en stund efter mötet, gick sådär.. Han är ganska oridbar faktiskt så vi får se vad vi hittar på med honom.. Lektionen för Ebba gick mycket bra!! Superduktig och ambitiös tjej.. Idag fick hon prova Ronjah eftersomn hon nu blivit lite sugen på att såsmåningom tävla och inget ont om fina Gent men han är ju faktiskt mycket svårriden.. Väldigt få som får honom att jobba i rätt form.. Gick iaf superbra med Ronjah!

Rangun fick faktiskt vila idag även om det inte är optimalt dagen innan tävling, men klockan vart så mycket och han har faktiskt inte vilat på två veckor..

Bye..

Morgon

Publicerat: 2010-05-01 Kl: 10:53:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Godmorgon!

Vakande alldeles för tidigt men lyckades på något vänster somna om tillslut.. Har ätit lite frukost, ska ju snart äta lunch vid kvart i 1.. Då vi ska ha TK möte till kl.16 och vi börjar med att äta lunch.. Hoppas på ett bra och smidigt möte vi har mycket att gå igenom inför två stora meeting i sommar.. Jag har även en del förslag jag vill ta upp angående tävlingsledarens roll och allsvenskalagen.. Lagen som det av någon konstig anledning alltid lyckas bli strul med varje år, ryttare som saknas osv.. Trotts att det ifrån början kan vara så många intresserade att man nästan skulle kunna ha två lag! Så jag har knåpat ihop en lista med förslag på "Lagregler"... Får se vad de andra i gruppen tycker..

Gårdagskvällen vart lugn i soffan, en killkompis till oss kom över och på slutet så turades vi om att "vila ögonen" hehe.. Gick och la oss strax efter 12.. Mår iaf kalas idag! Det är nog många, speciellt ungdomar, som inte mår så bra idag och ångrar en del ifrån gårdagens valborgsfirande.. Konstig att just valborg ska bli ett fylleslag bland de yngre varje år.. kanske beror på att det börjar bli varmt osv. vad vet jag?

Efter mötet ska jag ta itu med pållarna båda ska gå dressyr iaf.. Tvättar nog Rangun imorrn vi ska inte åka förens typ 11 tror jag.. Ska ev ha lektion för Ebba efter mötet kom jag just på :P men hon ska tydligen spela i strängnäs och åker tror jag eftersom det är 1maj och hon spelar instrument..


Fina guldhästen!!!
Detta var på Strömsholmstävlingarna 2006 FEI's Mästerskapsprogram för juniorer, slog bland annat hon som sen vann JSM två månader senare :D hehe

Nu ska jag ut en sväng till Tuna park för att köpa nya träningsbyxor innan  ja far ut till Ekelund!!

Bye..
RSS 2.0