Filmer ifrån tävlingen!

Publicerat: 2012-03-30 Kl: 21:45:57 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Elton först ut..


Tyvärr ingen början med då pappa filmade och inställningen inte var på rätt ifrån start..
Är han inte fin den lilla skrutten?Och så stjärnan då såklart.. Fina Roccan som skötte sig så bra :)

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen..
Ställer klockan på halv sju så jag hinner rida tre hästar på morgonen, sedan fixa häst, utrustning och anläggningen tävlingsklar..

Kram Madde

Enough is enough..

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 22:16:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tävlingen på lördag närmar sig med stormsteg och jag känner mig för tillfället inte det minsta i närheten av rätt form med min Rangun :/
Idag fungerade det inte alls när jag började så jag bad syster hämta en annan sadel och då blev det faktiskt bättre..

Idag har dagen varit lite upp och ned vänd kan man väl säga. Min elev Åsa skulle bli intervjuad och fotad till en tidning och de var ju lite hattigt med tiden osv men i slutändan blev det riktigt bra och både fotografen, hans assistent och journalisten var SÅ överväldiga av oss - familjen - jag blev alldeles varm och glad när Åsa ringde och berättade allt gott de hade att säga om oss och vår anläggning. Så kul!
Härligt att det finns några som uppskattar det vi gör, vår kunskap och det vi faktiskt ägnar hela vårt liv till..


Travade några steg för första gången på Hera i morse också, sedan har pappa skott de båda flickorna så nu ska det nog gå toppen att rida och trava på vägarna. Thaleia fick skor runt om då hon är lite vriden i ena bakhoven, tur att man har en så grym hovslagare! Nu hoppas vi på att de låter skorna sitta på plats!

Imorgon sover jag på Ekelund igen, Maskerad-dressyrtävling på em/kväll och sedan behöver jag all tid jag kan få lördag morgon/fm innan tävlingen drar igång :)

Kram Madde

Blä för regn!

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 21:05:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var nog dumt att jag skrev om det fantastiska vädret igår för oj vilken omvändning! kallt och regningt hela em! Idag har jag och far haft en ganska mysig och lugn dag utan mamma och Fia som varit på "Ridskolekurs" på Strömsholm.. Ska bli intressant att höra allt imorgon :D

Jag startade morgonen med ett härligt dressyrpass på utebanan med Elton, fin häst! Kändes verkligen skillnad på hans reaktion och framåtbjudning efter gårdagens pass för Erik där det verkligen var fokus på att gasa på den lata skimmeln.. hehe
Idag var det iaf mycket övergångar, med framåttänk, och så introducerade vi lite enkla byten efter lite jobb med den förvända galoppen som för övrigt förbättrade hans galopp väldigt bra.

Nina fixade stora stallet eftersom Fia var borta, jag körde som vanligt på i vårt lilla stall och sedan hjälpte jag pappa i utestallet, ni som känner Jocke vet att han inte är världens snabbaste men vääldigt nogrann så det uppväger väl den långsamma sidan :P

Pappa och hoppande Ross sommaren 2010

Väl färdiga i stallet startade jag med att mocka hela valackhagen, Gahhh! Efter en stund kom far också så vi blev ändå klara ganska snabbt och det är SÅÅ härligt att se ut över hagarna när de är nymockade och fina.

Efter lunch var det dags för programridning inför helgen då Gunilla Åkerman kom och jag red först Rangun, gick inte alls bra - han var sjukt spänd framförallt för att jag ställt fram en vit bokstav med plastblommor i.. Grr.. Imorgon hoppas jag att mamma kan hjälpa mig, känner så väl var och när det brister men känner mig helt maktlös och blir för stark i handen.

Sedan Navange i LB:2, fin men lite problem med vänsterfattningen men hade lite för kort framridning. Red igenom programet en gång till och då gick allt mycket bättre, många 7:or sa mamma som sett protokollet :)

Kram Madde

Navange vid löshoppning för ca 1,5 vecka sedan..

Snabbt!

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 22:28:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh vad klockan rinner iväg igen.. villle sova tidigt idag men gjorde startlistan till min maskeraddressyr på fredag (väldigt dåligt uppslutning - så trist att inte fler är med när man ordnar saker) hela 7st starter är det iaf! Alltid ngt :) Jag har ju så fina rosetter till detta också.

Startlistan ligger på vår hemsida: www.ekelunds-ridskola.se

Har hoppat Elton & Navange för Erik Berggren ikväll så jag sover på Ekelund i natt.. Nu är det dusch och sedan sömn som gäller för min del!

Idag har jag pratat med Christina över 2h i telefon (samtidgt som jag mockar osv förstås) hon sitter just nu på ett plan mot Tokyo tillsammans med Alma som är dotter i den familjen hon jobbar hos.. Är ganska avis! :P De ska vara där i ca en vecka och så flyger de sedan direkt till tävlingar nere i Europa nästa vecka, där både Alma och sonen i familjen ska tävla. Så jag kommer inte att kunna snacka med henne på typ två veckor! :( Galet..

Nån mer än jag som ÄLSKAR vädret just nu??? Så lovely och att ha hästar när det är såhär är TOPPEN!

Kram Madde

Ridweekend

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 23:06:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är helgen slut och lite trött känner jag mig nog men ändå full av energi efter denna helg med härliga människor. Det var ju som sagt ICA:s ridsektion som var här fre-sön och de flesta har varit här ett flertal ggr.

Kul med nöjda kunder och vad värmer en ridskolechefs hjärta mer än att få beröm för hästarna! Det är ju mina arbetskamrater och alla är mina favoriter.

Navange fick även gå med fre-lö och det gjorde han alldeles utmärkt.

Jag har ju mina förträffliga kockar till hjälp så jag kan koncentrera mig på lektionerna och allt annat runt omkring.
Idag har det inte varit speciellt lugnare då jag startade upp med att rida en elevshäst sedan var det dags för uteritt på Thaleia nästa gång är det dags att trava det går riktigt bra snabblärd går hyfsat bra att styra i skogen men Jocke får nog lov att snarast sko våra gulingar.
Sedan fick det bli ett pass på utebanan med Demeter innan vi åkte till Arphus för att träna. Arro Bell fick följa med och vi fick en ordentlig genomkörare han blev mkt fin. Pether tyckte att det är synd att han inte är 10 år yngre men men......jag har ju fortfarande mkt glädje av min fina häst.
När jag kom hem så tömkörde jag Limit och han blir bättre och bättre i formen för varje gång jag tömkör arbetar ju med att han ska bli riktigt djup så han stretchar upp ryggen ordentligt just nu har jag stort hopp inför framtiden nästa vecka är det dags för återbesök på Strömsholm så då får vi se om jag får börja rida....

Arro Bell o jag i somras fotograf är nog duktiga Erika T

Godnatt
Ann

Åh vad sent det blev..

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 22:55:25 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jag har spenderat säkert 1,5h med att leta maskeradkläder då vår vän Åsa fyller år och firar med maskerad nu på lördag - alltid ute i sista stund som vanligt :/ Jag och Anders hade tänkt ha matchande "skelettkläder" men så var strumpbyxorna till min dräkt slut så då fick jag tänka om. Anders har vi nu beställt en typ jokerdräkt till med läskig mask och jag ska använda mig av det jag har samt försöka hitta en röd/ och eller svart typ tyllkjol till det jag har. Kan avslöja att det blir svart peruk! Ett impulsköp i England förra sommaren, den kostade bara 100kr så jag kunde inte låta bli "Kan vara bra att ha" hehe och nu kommer den ju till användning.

Blir säkert lite stressigt på lördag också eftersom första omgången i div går av stapeln, men det är på hemmaplan så ingen restid iaf! Skönt..


Div 1 laget 2010 i Eskilstuna, vinst i en av omgångarna. Josse/ Saphir mamma/Svarten Fia/Arrobell och jag med Rangun..

Vi tänker oss att i år så bara måste vi ta hem det! Efter flera år där vi hamnat på andra plats i slutfinalen så vore det ju fint :P
En gång har vi visserligen vunnit, men det var nog typ 2004 då vi hade en allians med Smedstorp. Jag och mamma med Aminov och Anirco och ifrån SRS Mia på Malaika och Madde som jag tyvärr inte minns namnet på hennes häst.

Idag har vi varit på Arphus!!! Jag och mamma med Rangun & Arrobell, vet faktiskt inte om min pålle varit så svettig nån gång tidigare.. Blev en ordentlig dusch när vi kom hem.. Hyfsat bra gick det, inte överväldigad men kändes ju mycket skillnad efter förra veckans hårde pass. Men är ju sjukt svårt! Pether är dock grym och kan är så glad att han tar emot oss och vi får chansen att rida för honom, han har ett sånt öga och det är något som bara måste upplevas. Jag hoppas på en tid snart igen så han får hjälpa mig med "påläggskalven" Roccos utbildning!

Kram Madde

Vilken dag!

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 21:49:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Larmet väckte mig halv sex imorse det skulle ringt halv fem men det blev nått konstigt :/ sommartid och allt... Kvart i sju rullade vi, jag och min chaufför pappa iväg med de två hästarna. Då hade jag knoppat och fixat Elton, Rocco satte jag bara på transportutrustningen och sedan knoppade jag osv på plats i transporten. Perfekt med det stora släpet så man kan stå "inne" och fixa, extra skönt idag när det blåste halv storm!

Elton var först ut 8'06 var min starttid, han var verkligen livrädd och spänd när jag kom in på banan men lyckades få honom ngt mer avslappnad inna start. Har just tittat på filmen som ni får senare i veckan, är i stort nöjd med honom vi fick två stora missar i galoppen. I vänster kastade han sig på kortsidan och bröt av till trav i höger fick vi också ett onödigt travsteg men där ver det ryttarmiss. Han var i lite undertempo största delen av programmet men utifrån detta kan det nu bara bli bättre och med lite rutin lär han sig att saker och ting inte är så farliga som han tror.


Elton med tungan ute!

Pappa är ju ingen jättestjärna på att ta kort och dessa är de enda som blev..
61,72% & tror det blev 16:e plats av 35 starter så det känns helt ok ändå, utan de där stora missarna i galoppen hade vi nog varit uppe och nosat på de sista placeringarna i klassen.

Sedan Roccomannens tur! Han var på G kan man säga, blev inte så lång framridning ute innan collectingring som jag önskat men men.. Man lär sig hela tiden och alla hästar är olika, även från gång till gång. Hade jätteproblem när jag tränade igår, vi fick inte till vänstergaloppen ALLS och jag kände att han får stanna hemma. men så på kvällen satte jag på en annan sadel och gick ut och red igen - en helt annan häst!! Började prata om sadeln redan i början på veckan eller om det var förra då jag upplever att den inte ligger som förut och det har ju hänt ganska mycket med Rocco på sista tiden.
Väl inne på banan var han också sjukt rädd och spänd för kortsidan vid dommaren men så kom vi igång och programmet flöt fint fram till första galoppen, vänster, där vi fick samma problem som igår men tog oss iaf igenom och genomförde resten av programmet relativt smärtfritt :)
Resultatet: 68,62% och en andra plats! Ettan hade fyra poäng mer och då kan jag verkligen gräma mig över den stora missen vi fick för utan den hade vi varit en bit över 70%

Jag fick ju en fyra på den och det som hände där drog även ned en bedömningsgrupp i helhetsintrycker där jag fick en 6:a istället för 7 eller 8 som jag hade på de andra.  Som sagt nu kan det bara bli bättre. Jag känner ju själv med Rocco att vi kan så mycket mer och bättre. Tror jag fick fem 8:or på Rocco. Med Elton var det två 4:or och resten 6 & 7 på allt.


Snyggingen var som ett ljus på prisutdelningen - detta har jag fasat så inför - men han var så snäll och bara stod. Rangun är ju då bra mycket "jobbigare" och han ska ju föreställa van vid sådana tillfällen.. :/ Rocco gillar ju dock att vara i centrum och även att bara stå rakt upp och ned så det känns toppen :D För det är inte sista gången vi är på en prisutdelning!

Vi fick nya boots och vita handskar i hederspris. Bootsen är bronsfärgade så det kanske kan bli lite nice att matcha nån dag! Pappa skämtade till det och sa att det var ju treans pris jag fick - jag borde fått silverboots ;P lustig han är min far, vi hade det iaf väldigt mysigt på tävlingen, Ross var såklart med också.

Såhär såg resultatlistan ut:
Plats Tid Ryttare Häst C
1 11:06
Pernilla ÖhmanNyby-Torshälla RK
WeltinaWorldly - LoredoIngolf Missling, WulftenPernilla Öhman 70.0001 70.0001
2 10:38 San Rocco 68.6212 68.6212
3 11:19 ZingoWarsteiner - KalushaAnki KarlssonCornelia Rämström 68.2763 68.2763
4 08:26 Seppl 70Samba Hit I - ContinueManzke NorbertJosefin Linder 66.8974 66.8974
5 09:26 Dioson MWDionysos - VivaldiMaria WinbergJessica Björk 66.2075 66.2075
5 10:12 Ceasar JCarpaccio - Koncerz xxJovial ABJovial AB 66.2075 66.2075
7 08:45
Amanda SvenssonGripens RF
NewmanCamaro M - PorfyrJohnny & Rigmor SvenssonMalin Brännström 65.8627 65.8627
8 09:46
Emma FredinTrosa RS
Frieda ForeverFor Edition - Grand CruUrsula BardenhagenEmma Fredin 65.5178 65.5178
8 11:32
Carolina MörkGripens RF
Casablanca (8)Blue Hors Hotline - Bugatti HilltopMagnus Byström/ Stall AnnebergLotta Brännström 65.5178 65.5178
Ej placerade
10 11:58 Grann ZalentoGrannox - ArtistCamilla OlaussonAstrid Malmquist 64.48310 64.48310
11 11:51
Anna JarlhällÅrsta-Runsten
SalchowSan Brasil - Bold Indian xxManfred SchaeferAnna Jarlhäll 63.79311 63.79311
12 08:13 AmigoAldebaran VI - GylfenAnnelie BergdahlCarina Dahlström 63.44812 63.44812
13 12:17 AxiomAlexson D - Royal Conductor xxAnn Uddgård, TomelillaMaria Lillberg 63.10313 63.10313
14 09:20
Erika AnderssonGripens RF
BonzoBiggles - KaliberChristina och Per-Ola GustafssonEva Öberg 62.75914 62.75914
14 10:31 BetsBillion xx - LesterAnders SvenssonLinda Petäjävaara 62.75914 62.75914
16 08:06 Sir Elton 61.72416 61.72416
17 11:45 WinstonBellini - TrofeAnn-Charlotte Fermfam Olsson 61.03417 61.03417
18 09:33 Schaqulinne OkändSabrina Söderberg 60.69018 60.69018
18 10:25
Anette OlssonTrosa Vagnhärad
Disney BTRichfield - DidriksenBjörkebolet ABAnette Olsson 60.69018 60.69018
20 08:39 Something Special EGLasandos - ponnyhingstSkå Ridcenter ABSofia Ulfsdotter 60.34520 60.34520
21 08:58
Tina Lommerse WallinGripens RF
LokeTrombon - PartisanCarina DahlqvistTina Lommerse Wallin 59.65521 59.65521
22 12:11
Jessica PetterssonGripens RF
AdonisChirac - KrevadGöran HedinJessica Pettersson 57.24122 57.24122
23 08:32
Agneta AdolfssonÅrsta-Runsten
Lotus MBLasandos - Seclusive Z xxAnnika & Anders BäckgrenAgneta Adolfsson 56.55223 56.55223
24 08:00
Jessica HorvatGripens RF
Cactusz LimeMinotauros - Catatusz ox FA 60/84Annie JohanssonJenny Serra Berglund 56.20724 56.20724
25 09:52
Sandra HedmanHeby RF
RubeckaRubinrot - TrollMarie SchönbergSandra Hedman 55.17225 55.17225
25 11:12
Josefine IvarssonKöpings RK
Celvin BSorento - RecruutW. BongersJosefine Ivarsson 55.17225 55.17225
27 09:39
Lena EgerforsÖsteråkers SR
LambardLombard - Veronal xxLycka ZLena Egerfors 54.82827 54.82827
27 11:25
anne virkkunenNyby-Torshälla RK
GibraltarOkändOkändAnne Vrkkunen 54.82827 54.82827
29 08:19
Christina GibbonsSödertälje RK
GazolinaMaraton - Lotus Pool xxElin StåhlChristina Gibbons 54.13829 54.13829
30 12:04
Maria EckhardtMalmköpings RS
MaximusCortez - Acacio (ex Acagion)Svenska Jaktresor ABFautras Skandinavien AB 53.79330 53.79330
31 09:59
Kristina AnderssonTrosa Vagnhärad
WellnessWorldly - AkatschiGerhard KottkeKristina Andersson 52.41431 52.41431
31 11:38
Anna BarkfeldtUppsala Dressyrsällskap
WalenziaLanskoy - Pik TrumpfVeronica FermAnna Barkfeldt 52.41431 52.41431
33 10:18
Jessica LundqvistSmedstorps RS
Facebook
Pimpy_q
SimbelmyneSimsalabim (avelsvärderad) - MustangsJeanette LiljegrenJ Lundqvist o Ripsa Måleri & Fönster 51.72433 51.72433
34 10:05
Therese BjerketorpTrosa RS
Favory XXVIII-24Favory Allegra XXVI - Tulipán V-5Állami Ménesgazdaság SzilvásváradStuteri Nådhammar 48.96634 48.96634
35 10:59
Susanna WilénSträngnäsbygd. RF
JamiroquaiPanasso - DemocritosJohanna SällbergSusanna Wilén 44.48335 44.48335Väl hemma igen red jag Rangun, mockade utestallet och även heeela "lektionsstohagen" där våra fem lektionsston går ute om dagarna. Får se när man ska få tid att ta tag i valackarnas hage :/ Det är ju liksom tiden som inte räcker till!!!

Kram Madde

Helg igen..

Publicerat: 2012-03-24 Kl: 09:41:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gud va veckorna rusar iväg! Våren är här på riktigt jag har sett både tussilago, krokus, blåsippor de senaste dagarna - även massa tulpanplad som kommit upp så snart är rabbatterna i sprakande vårfärger :)
Igår löshoppade vi unghästarna, Melete, Hera, Thaleia, Demeter & Poseidon.. Här värmer Buffy upp över bommarna :P

Alla hästarna hoppade mycket väl och var duktiga, Poseidon var dock ganska lat som vanligt.. Så häftigt att se skillnaden bara ifrån förra veckan, nu visste de verkligen vad som skulle göras :D

Jag har nu äntligen invigt mina nya Proffecional Choise skydd och det såg ut så här:
Rangun fick göra premiären!
Bootsen är ifrån Hööks, Showmaster

Närbild

Om man har svårt att se vilket ben de ska vara på så står det tydligt i skyddet :P


Lektionsvalackerna på väg in ifrån hagen, så fina! Härligt att ALLA våra hästar har fått gå ut UTAN täcken de senaste dagarna, riktig sommarvärme!

Jolita & Jaqueline myser i solskenet..

Det är inte bara hästarna som tycker det är härligt i värmen, här har Ross lagt sig till rätta på trappen..

Nu ska jag åka ut till Ekelund, mocka rida och laga lunch till mammas ridweekend. Denna helg är det ICA som har sin ridsektion på kurs hos oss fre-sön. Sedan ska jag ha Grönt kort kurs och fixa iordning inför morgondagens tävling!


San Rocco ska med!!

Kram Madde

Inridning!

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 22:49:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då är det väl dags att även jag skriver några rader i bloggen det är ju ett tag sedan sist.
Nu är vi i full gång med inridning av våra fina 3-åringar!

Jag hade ju bestämt att detta var över för min del: att sadeltämja unghästar -jag vill ha dem pallsäkra o ryttarsäkra ridna relativt mkt. Det är ju alltid en olycksrisk att sitta in unga hästar. Har ju bara varit behjälplig på marken under ett antal år och även lämnat bort några till min kompis Ylva som jag tror aldrig misslyckats med en någon häst. (Hon har fått ta de med sadeltvång genom årens lopp)

Nu när vi hållt på med Hera o Thaleia så har Madde stått för att sitta upp och jag har varit på backen som medhjälpare i ridhuset. Det tar ju mer tid än man tror dessa unghästar och lilla Thaleia var den som var mest spänd. Så en dag (förra veckan) bestämde jag mig att nej nu gör vi som jag gjorde redan som liten och har gjort sedan dess(när jag själv suttit upp)
Första gången tog vi var sin häst jag o Madde o tog en promenad i skogen. När de är avspända så har jag ställt hästen vid en sten och sedan satt vänster fot i stigbygeln och hängt på Thaleia. Nästa dag var även Jocke o Sofia med och då fick se hålla i hästarna och samma procedur men nu satt vi upp och red en bit satt av och sedan upp igen.
Nästa etapp så tog vi Demeter(Sofia) som draghjälp och i början av veckan så red jag själv för första gången utan medhjälpare. Idag var Jocke tvungen att sladda vägen så då fick vi klara oss själva och vi red hela unghästrundan. Det är så himla bra att vara i naturen ju eländigare terräng desto bättre. Hästarna har fullt sjå att traska på efter en annan häst och man kan naturligt träna på att styra i skogen. Dessutom så blir det mera naturligt att hästen känner ryttaren på ryggen när man ska genom sankhål etc.
Jag själv känner mig mkt säkrare i skogen än i ridhuset. Träffade en annan kompis i kväll o hon sa att precis så vill ju min man göra. Inte så konstigt vi fick våran fostran på samma stall Näsbyholms stuteri som drevs av Maj o Lennart Klasson.
Där födde de upp welshponnies, new forest och halvblod. De hade alltid en Flyingehingst + sina egna ponnyhingstar bla Mudeford Brown David (NF), Smedhults Cavat (NF), Ekelunds Anjo (Welsh), Näsbyholms Erker (welsh).
(Mer om dessa i annat inlägg längre fram)
Oftast hade de 5-8 unghästar i varje årgång och vi ungdomar i stallet fick hjälpa till med inridningen av dessa och då gick vi ut i skogen på det här sättet alla på en gång. Kan aldrig minnas att det gick tokigt en ända gång. En nyttig skola.
Där man fick lära sig enormt mkt om hästhantering och skötsel vi fick ta stort ansvar och även hjälpa till att ställa ut dessa fina ponnyer.
Där fick jag mitt stora intresse för avel.
Ska se om vi inte kan ta några fina bilder på de "gula" och återkomma med mera info om hur ridningen fortgår. Planen är att de båda ska gå tre-årstestet i maj så vi får lov att rappa på lite.
God natt
Ann

Globen "flyttas"!!!

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 06:23:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Läste just att Globen Horse Show från och med 2014 kommer hållas i Sveriges största arena i Solna istället, tävlingen har vuxit ur Globen ( något man känt i flera år - är ju knökfullt med folk särskilt i Annexet) Tror detta kommer bli ett lyft men självklart lite ledsamt att det inte är "Globen" som gäller längre.. De två sista åren kommer bli extra spektakulära med återblickar på tidigare hästfester och 2013 en "Topp Ten hoppning"
Mamma har faktiskt redan köpt biljetter till årets fest i Globen, vi två ska se dressyren på söndagen 😃

Impulsköp!

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 21:08:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så var det det här med tiden igen..

Har bara hunnit rida tre hästar idag, tre som iof var väldigt fina men jag hade ju gärna hunnit med ett dressyrpass på Rangun men jag avskyr att stressa och jag hade bara knappt 50min på mig. Och att då hinna få fram en häst ur leran, framskrittning, ett bra pass och sedan avskrittning är omöjligt. Tur att vi har skrittbandet som han fick promenera på 30min istället.
Hade nämnligen lovat mig själv att åka ifrån Ekelund senast halv fem, har varit på Sanna Nilsson Dressyrbutiken igen och skulle ju byta skydden jag köpte för jag fick för mig att de var för stora (utan att ens tagit dem till stallet) men nu är samma med hem igen :P haha gissa om Anders fick en STOR missnöjes rynka i pannan när han hörde det i affären :/
Det blev iaf inte helt tomhänt hem, jag köpte mig en ny hjälm! Ja jag vet, ja köpte en ny i sommras men den ser jag ut som en svamp i :S Trotts att det ska vara samma modell som jag haft flera år så var den inte lika som mina tidigare. Nu har jag då iaf hittat en mycket snygg marin sammetshjälm att ha på tävling!
(Google)
Den ser ut såhär fast marin då såklart :D

Elton var först ut i morse och han var så fin!! Red igenom söndagens LB:1 två gånger och runda 2 var kanon, så fin häst verkligen.. Går han så på söndag (och såklart en domare som gillar honom) så ska han gå på närmare 70% Jobbigt det där med dommarbiten kan jag tycka, det gör så mycket. Finns t.ex domare som inte tycker om araber osv..
För ett antal år sedan hade vi en duktig tjej som tävlade två av våra ridskoleponnyer vid en dressyrtävling, Ronjah och Lindsey. Ritterna såg väldigt bra ut båda två, jämna och med få missar - resultatet: Nästan 10% (!) skillnad, galet.. Men så är det när man valt en bedömningssport.

Mamma hjälpte mig med Rocco och fick rida honom en stund först, lyrisk som vanligt :P men var jättelänge sedan hon red honom nu, typ november tror jag.
Känns bättre nu inför helgen..

Navange gick ett kanonpass på utebanan i gassande sol, svettiga blev vi båda två!

Kram Madde

Ett par timmar till vore inte helt fel

Publicerat: 2012-03-20 Kl: 21:58:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk att det tar sån tid med allt! Sa till Anders igår att jag skulle vara hemma "tidigt" idag (tidigt för mig och inte en "normal" människa alltså ;P ) Typ före 18 alltså. Men som vanligt gå det inte alltid enligt planerna och jag har funderat lite på det där om man skulle få ha t.ex två timmar extra varje dag - och jag har kommit fram till att man inte skulle ha mer tid för det :/ är 100% säker på att man då ändå skulle ha tidspress att hinna med allt för då skulle man definitivt ha ännu mer på "att göra listan" också.
(google)
Time is life..

Dagen har iaf flutit hyfsat bra och jag har hunnit med sex hästar. Hera på "promenad" i skogen på morgonen, idag red jag helt själv :D utan ledare alltså, mamma på Thaleia och Fia på Demeter som ledare på stigen.
Gunilla kom på fm och jag red Navange för henne, ny favvohäst hos henne nu såklart! :D Han har verkligen utvecklats så bra sista veckorna.
Det är synd att mamma måste ha honom på sitt ridweekend nu i helgen för jag hade gärna tagit med honom till tävlingen på söndag och startat en klass.
Även Rocco fick gå för Gunilla men hans pass är jag inte allt lika nöjd med :/ Mamma får hjälpa mig nu resten av veckan, för om han inte känns bättre till helgen så känns det inte som någon bra ide att ta med honom på tävling.

Planen är att rida Rocco & Elton på söndag hos Gripens RF i LB:1

RoccanElton!

Rangun joggade jag ca 20min på utebanan och han var jättefin, gårdagens hårda träning satt kvar och det här känns då bra och rätt för oss. Pether är verkligen an AMAZING tränare, han ger 100% och är så otroligt engagerad och motiverande. Han ger sig inte fören det är BRA heller, och bra i hans ögon är verkligen bra. Han skulle aldrig säga "-Bra" om hästen inte var 100% igenom i formen.
På Arphus rider vi iprincip aldrig några "grejjer" ALLT handlar om form och att hästen ska vara framme för skänkeln, igår fick jag faktiskt göra lite öppnor och diagonalslutor. Mamma sa det var det absolut bästa slutorna hon sett honom gå!
På måndag är det dags för honom igen :) Men kan säga att det känns i kroppen idag, har träningsvärk typ överallt, mage, ben, rygg och armar.. Kunde man ha träningsvärk i huvudet skulle jag nog ha det också! haha..


Mille och jag på träning förra vintern..

Har även ridit skolponnyn Golden Grape "Grappan", red ju henne en kort stund förra veckan också och kände då att det bett hon har inte alls fungerade längre så dag testade jag ett tredelat med fasta ringar som fungerade ok och även en vanlig achennosgrimma istället för den remont hon har. Ska försöka hinna rida henne igen imorgonbitti :D


"Gammal" bild på mig och Grappan utanför ridhuset!

Kram Madde

Inte riktigt som jag tänkt mig..

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 21:26:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har inte hunnit med alls så mycket som jag skulle velat/behövt idag :(

TRE hästar hanns inte med över huvudtaget.. :( Elton, Navange & Rocco fick avstå träning då det tog låång tid med träningen hos Pether. Men det kan det väl kanske vara värt med tanke på att jag äntligen fick möjligheten att åka till Arphus.
Rangun blev riktigt fin på slutet men oj vad vi fick jobba, stackarn var helt genom svettig efteråt! Får bli mer info om dagen i morgon för nu ska det ätas ostkaka för mamma kom just in ifrån sina lektioner!

Kram Madde

Ranguns helg!

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 21:09:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lite "bloggtorka" pga andra tidskrävande aktiviteter de senaste dygnen!

I fredags blev det snabb dusch när jag kom in på kvällen innan jag gick ned till Fia som hade lite grillparty, yes väl tidigt men så var det :P Trevligt iaf och blev såklart sent..
Lördagen började med privatlektion för Ebba halv nioc och sedan gick dagen i ett med ridning, öppet hus och grönt kort kurs innan jag satte mig i bilen och åkte till Anders pappa i Malmköping.

Rangun fick igår en så underbart härlig långtur ut, blev en väg jag inte ridit på flera år och det var såå fint och självklart supermysigt med min naturälskande häst! Tycker det är lite häftig att man minns exakt var/hur man ska rida trotts att man inte ridit där på så himmla länge :P

Rangun var sjukt fin idag och jag hade sån tur att mamma hade tid att hjälpa mig en liten stund - guld värt- är så himmla mycket hela tiden och jag behöver verkligen hjälp, gärna varje dag ju. Men det är svårt att få mammas tid att räcka till allt! :s Han är ju lite speciell min pålle så jag kan tyvärr inte säga att det var tack vare gårdagens uteritt han var så fin eller om det berodde på "nackskyddet" jag äntligen införskaffat till kandaret. Men det är ju ganska självklart att hästarna mår bra av varierad träning.
Ingen idrottare mår ju bra av/ tycker det är kul att harva samma saker varje träning. Så för en lycklig, välpresterande och positiv häst måste man variera sin träning så mycket som är möjligt. Rida ut i naturen är så bra, inte bara för miljöbytet, man kan träna sin häst väldigt bra ute i naturen också - särskilt mycket konditions och styrkejobb. Intervallträning på mjuka grus/skogsvägar i galopp men även backklättring - det sistnämnda är lite svårare hos oss då det är ganska dåligt med bra klätterbackar i närheten.
Man kan verkligen utveckla hästens galopp med mycket jobb ute och även om man inte kan jobba så mycket dressyrrörelser ute (om man inte har tillgång till en stubbåker/äng) lite sidvärtsrörelser såsom skänkelvikningar kan man absolut göra på grusvägarna!

Rangun vi en vacker lin-äng förra sommaren..

Grusväg midsommarafton 2011..

Nu kan vi också nyttja utebanan och den är också väldigt bra eftersom den är så stor vilket gör att man kan jobba lite kondition där också. Det jag tycker är "mindre bra" med utebanan är just att den är så stor att det blir svårt att träna programdelar och rida program då det inte finns bokstäver osv. En dröm är en dressyr-utebana :D
TUMMEN UPP FÖR VÅREN!

Det blev ju ingen Pether träning i fredags då han var tvungen att göra annat men vi fick en nu tid redan imorgon så jag är sååå förväntansfull och hoppas verkligen att Rangun ska vara MINST lika fin som idag, Pether tycker ju lite sådär om honom så vore kul om han fick se våra framsteg. Idag kunde vi få till några korta bitar med riktigt fin passage och även flera fina seriebyten bland annat med 7 byten i vart annat språng :)
Hoppas att vi kan få en till tid, gärna nu i veckan, för jag vill träna med Rocco också men eftersom Rangun ska tävla nästa helg så är han prio ett.

Idag har jag även ridit Elton som var ett "monster" i början men sedan så, han är ibland väldigt tjaffsig och motspänstig i munnen men det blev bra till slut. Om jag inte med 100% säkerhet visste att han var OK i munnen så kunde man ju tro att det var nån hake eller typ vassa kanter som ställde till det men vi har kollat honom TVÅ gånger sedan han kom för mindre än ett år sedan så det känns bra. Bara unghäst fasoner där han vill testa gränserna och om han verkligen måste jobba, lite som Demeter faktiskt.

Rocco som jag red igårkväll efter min kurs var superfin och även då fick jag lite hjälp av mamma, hon tyckte han var superfin men man får ju rida som bara den för han gör det verkligen inte på egen hand inte. Galoppen har utvecklats massor och han har kommit ihop sig mycket och blir inte lika lång längre, men detta är ju självklart mycket jobbigt för honom så då får ryttaren minnsan visa vad säte och ben går för!

Kram Madde

Företagsmässa i Strängnäs

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 17:00:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag och mamma varit på mässa HELA dagen, mellan 8-16.. Ville hinna ta en lite powernap nu när ja kom hem en kort sväng men Anders släpade med mig ut till en bygghandel för att titta på golv och tak till köket.. Nu har jag då typ 40min på mig att fixa iordning mig innan jag måste åka till Strängnäs igen..

Är sjukt trött efter en natt med dålig sömn pga det onda benet och såklart så är jag ju öm i hela kroppen efter gårdagens fall från hästryggen :/

På med galastassen!!

Kram Madde

Det började så bra så bra..

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 20:25:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Med ett kanonpass på Navange, kunde rida galoppen som den går i LA:1 - UTAN minsta problem - lätt som en plätt! :D Superkul verkligen. Känns så bra att han utvecklas i sån enorm takt just nu!

Navange första dagen på Ekelund i våras..

Sedan red jag Rocco och Rangun, Rocco ut och Rangun dressyr - skitfin sista stunden men de är ju lite halvtrist att det ska ta typ 30min innan han går som jag önskar :S

Efter detta skulle jag packa och förbereda allt inör morgondagens företagsmässa i Strängnäs men då skulle det ridas ännu en häst - och nu gick ALLT åt skogen! Jag åkte av ute i skogen och landade illa i en hög med pinnar/stenar osv.. Slog i låret något fruktansvärt, promenerade tillbaks och väl i stallet slår jag i mitt halvläkta finger i sadelkammardörren och nu sprutade tårarna! Går inte att förklara den smärtan och det bara knakade till i det eländiga fingret - det enda "positiva" med detta var att jag för några minuter slapp ha ont i benet för fingret tog ut den smärtan..

Går bra så länge jag inte går/rör mig och fingret känns hyfsat men kan bara gissa hur illa benet kommer kännas när klockan ringer imorgon bitti - och HUR ska jag kunna klä mig själv? Kunde inte ens få på högersockan nu ikväll efter duschen.. :/ får gå naken på mässan :P haha

"Tur" i oturen så ska jag ju iaf inte rida något imorgon pga mässan och sedan gala-middag MEN på fredag har jag ju äntligen fått tid för träning på Arphus för PETHER.. Gaahhh - blir nog till att knapra värktabletter då för min del. Har ju gjort det en gång förut där, hmm många år sedan. Då hade jag nog gjort min resa med Rangun där vi båda satt som klistermärken i sargen med svåra ryggsmärtor som följd - tänk vad lite piller kan göra!

Nu ska jag försöka piffa till morgondagens bildspel med lite text osv..

Kram Madde

Jisses..

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 20:12:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mycket cool frack!!


Danska prinssesan Nathalie zu Sayn - Wittgenstein och hennes Master Mind,13år. Nu såld till en dansk junior som ska fortsätta tävlandet. Ingen dålig juniorhäst inte..

Vårkänslor!

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 20:31:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Åh idag har jag tagit premiärturen på vår stora ridbana!!


Sommarbild på ridbanan..

Navange var det som fick gå ett dressyrpass därute i eftermiddagssolen.. Han tyckte det var härligt med så stor yta att springa på :)
Gunilla var och trimmade oss idag, mamma var först ut med Arrobell eftersom hon sedan skulle till Equirehab med Limit & Bosson för en genomgång av Monica.
Jag red Rocco som fick påbörja träning med skolor - innanför spåret. Samt massa galoppfattningar och korta - länga sprången vilket han tyckte var sjukt jobbigt såklart. Fick svampa av honom efteråt :)
Rangun var tjärv i början men efterhand blev han bättre och bättre och vi jobbade mycket galopp och travslutor samt red igenom lite av Küren jag jobbar på att få ihop.

På morgonen var jag och mamma ute med Hera & Thaleia en promenad i skogen och hängde lite på dem, Thaleia var så mycket coolare och mer avspänd jämnfört med i rihuset. Jag red även Lady Ash, och "gapade" lite på mamma som red Demeter :P

Allt detta tog sin lilla tid och det blev inte lunch fören typ kvart i två! Snabblunch och sedan in med alla hästarna innan Fia skulle ha sina fritidsbarn och jag rida Navange..

Full rulle!
Kram Madde

Ännu en..

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 21:58:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Häst till Kittel!!


Sezuan.. Gahh vad fin! Den är bara tre eller fyra och ska tydligen stå kvar hos Helgstrand i ca två år till innan Patrik tar över utbildningen.

Rida rida rida!

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 21:44:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full vart i vårsolen på EKELUND! Jag och Fia var ute och galopperade "runt sjön" för första gången för i år med Rangun & Milleman. Så nöjda och lyckliga pållar..
Jag har hunnit med hela ÅTTA hästar idag!
Visserligen är det ju ingen direkt "ridning" på 3-åringarna - Hera & Thaleia utan där hjälptes jag och mor åt, jag satt på o mamma ledde runt.

Navange var även idag kanonfin, red igenom LB:2 väldigt bra :) ska bli spännande att komma ut och starta honom i vår :D


Navange sommaren 2011..

Rocco & Demeter fick sig lite dressyr likaså ridskoleponnyerna Ronjah & Grappan.. Sedan lektioner på kvällen mellan 17-19.. Imorgon kommer Gunilla & Limit & Bosson ska till Monica på Equirehab.. Full rulle med andra ord!

Kram Madde

Söndag..

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 22:19:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sjukt trött.. Våra middagsgäster har nyss åkt hemåt.. Vilken helg!

Bra dag i stallet idag, förutom att jag inte han med Roccan :( Rangun var fin och det gick kanonbra för Ebba med Gordon, jag satt upp en stund i början - red, visade, förklarade osv.. Det första Ebba utbrister när hon sitter upp igen "-Oj vad pigg/mycket energi han har" "-Jo det är så de ska kännas" Förklarar jag.. Hästen ska alltid VILJA FRAMÅT!

Väldigt fina och bra övergångar fick de till - sen kan det alltid bli ÄNNU bättre (såklart) Ska bli kul att se hur det fungerar på tävling också :D

Jazza skötte sig som vanligt som den "Sessa" hon är med de två små barnen, gör allt man ber om. Bästa ponnyn till nybörjare!


Kram Madde

Tävling nr 4!!

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 21:34:29 | I kategori: TÄVLING! | 3 kommentarer

Nu är det dags igen.. Jag har funderat färdigt och här kommer resultatet!


Blev inte  helt nöjd med typsnittet- svårläst. men lyckades inte ändra i efterhand så då vet jag det till nästa gång!

Tävlingsregler:
*
Kopiera bilden ovan och lägg in den på din blogg eller facebook med en länk till detta inlägget
* Gå in på Ekelunds hemsida: ekelunds-ridskola.se och svara där i GÄSTBOKEN på frågan:
HUR MÅNGA & VILKA (namn) JOBBAR PÅ EKELUND?


Anmäl dig till tävlingen genom att i kommentatorsfältet lämna:
* Namn & mailadress
* Länk till var du publicerat tävlingsbilden

* Tävlingen avslutas den 18/3 och vinnarens lottas bland e tävlande med rätt svar, hör inte vinnaren av sig inom tre dagar dras en ny vinnare!

LYCKA TILL!!

Kram Madde

Blandade bilder..

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 20:49:54 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Melodifestivalen? Vilket skämt! Kul att man är "tvingad" att utstå detta denna lördag.. Bjuder på lite blandade bilder för att fördriva tiden samtidigt som jag ska klura på en kommande bloggtävling!!


Goa Navange.. Augusti 2011


Klubbmästerskap för ett antal år sedan.. fyra-fem skulle jag tro :)
Tiden går så fort.. Från v. jag & Helios, Fia & Uranos samt bästa Christina på hmm Baqardi Gold??


Skolponnyn Karaat efter en hemma dressyrtävling tillsammans med Erika T


Mor & "Svarten"


Ebba & skolponnyn "Gordon" vid en dressyrtävling i höstas


Jag LÄNGTAR efter denna utsikt ifrån mitt fönster på Ekelund.. Mille, Rangun & Limit ligger och sover i gröngräset!Älskade lilla Elton..
Jag har glömt att skriva om honom de senaste två dagarna. Han var/är blockhalt när han skulle in ifrån hagen i torsdags em och vi hoppas på en hovböld. Stackars liten gillar inte att stå inne i boxen hela dagarna..


Minns ni våra "Kottar" som gästade oss under förra sommaren? SÅÅ söta satt de och knaprade kattmat i foderkamamren..

Kram Madde

Herregud

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 20:25:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Detta är INTE vår grej.. Barn! Gaahh.. Vad är det med dagens barn? Aldrig nöjda - allt är fel, tråkigt osv osv... Nu är de iaf lugna men vi har haft några små duster under dagen :/ Vi har varit på "Tuna Lek- Busland" och varit på bio och sett "Mästerkatten"..

Imorgon åker vi till Ekelund efter frukost, kidsen ska få kolla in stallet och prova rida lite - Jazza är den perfekta ponnyn för detta!! :)

Jazza!

Jag ska även mocka, rida Rangun & Rocco samt lektion för Ebba.

Kram på er
Madde

Barnvakt!

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 20:56:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har nu ett par timmar med barnen avklarade, bara typ 1,5 dygn kvar :P Änsålänge är de hyfsat lugna och snälla..

Anders var smart nog att köpa kinderägg till barnen när han hämtade dem - inte så clever! Gissa om det blev chokladsmulor i baksätet.. haha Det gör han nog inte om!

Just nu kollar på på filmen Anastasia - en av mina favvo-barnfilmer :)


LOVE IT!!!

Idag har hästarna gått grymt bra!! Så glad efter Rangun & Navange, de var superfina båda två. Förutom dem leddes jag runt på Hera på morgonen, Thaleia är lite för ofokuserad fortfarande så henne hängde jag mest på. Fia och jag red  ut "Unghästrundan" på Poseidon & Demeter sedan red jag Demeter en stund i ridhuset.

Jag har också haft en lektion innan hemfärd, "Projektet", jag och mamma hade varsin grupp idag. De fick rida innanför spåret HELA passet och utan stigbyglar nästan hela.. Duktiga var det och jag tror de kommer få lite träningsvärk, hoppas det iaf! :P

Imorgon ska vi ta med barnen och titta lite när mamma & Fia tävlar här ute i Vilsta.

Kram Madde

Tävling?

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 21:45:29 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Är det något intresse av en ny bloggtävling??


Helios

En sådan jag haft tidigare med en 30min privatlektion??

Eller något annat?

Kram på er!

Oj vad det händer grejjer!

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 21:36:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snacka om fullspäckad dag!! Gaahh!

Löshoppning av hästar på morgon/fm. Demeter, Poseidon, Hera, Thaleia, Melete & Navange de var duktiga - har inte löshoppats sedan i höstas. Navange var väldigt duktig måste jag säga :) Thaleia är den bästa "löshopperskan" ever! Man släpper henne sedan sköter hon ALLT själv, sån fin bjudning och älskar verkligen att hoppa!

Thaleia på sommarbetet 2011

Sedan stallfix och så lite tidigare lunch än vanligt eftersom Gunilla skulle komma klockan 13.. Jag red först på Rocco som var fin, lite lat, men nu går det att rida och med tanke på att han förut "sprang" ifrån jobbet och att han nu testar "tvärtom" så blir det nog perfekt när vi kommit lite längre ändå. Några månader till så :)

Intag av hästar och så var det Ranguns tur, var mycket fin idag. Vi började med travarbete och skolor, han blir lite kort i steget och jag fick jobba med att mjukna fram med handen - mycket bra resultat. Det svåra är dock att detta inte går på tävling när han spänner till och blir "knäpp".. Bara att jobba vidare.
Sedan berättade jag om mina Kürideér eftersom Gnesta ska ha en kür lite längre fram :) Red igenom de delar jag tänkt ha med och det känns som bra vägar som passar oss, har lite pyssel i galoppen med seriebytena dock. Vet inte helt säkert hur jag vill lägga dem, det enda jag vet just nu är att jag tänker avsluta med en serie på medellinjen i uppridningen. Får se om de andra blir på båge eller diagonal.
Kul med att få göra sitt egna program som passar just min häst och tar fram det bästa hos oss! Är supernöjd med diagonalsluta - förvänd galopp- halvpiruett iaf och Gunilla tyckte det var snyggt och passade oss bra.

Efter detta hade jag Grönt kort kurs mellan 16'15-19'00. Så gulliga och ambitiösa tjejer som ska ta grönt kort :)

Nu är sista "lediga" kvällen - imorgon ska Anders hämta sina brorsbarn Madeleine,7, och Emil, 4-5, är inte helt säker så ska vi vara barnvakt HELA helgen.. Lite ångest över detta men hoppas att det ska gå bra, har massa aktiviteter vi ska försöka roa dem med!

Kram Madde

Bilderna..

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 21:57:09 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Arrobell hade i helgen skaffat "plym" när jag tog av täcket :P såg ganska lustigt ut..


Synd att jag bara hade mobilen att fota med men men ni ser ju hur högt det är och att en suddig vid häst flyger över det :P Fia & Kolibri vid dagens hoppning - själv skulle jag nog inte komma på tanken att hoppa över hinder på den höjden. Den tiden ÄR förbi!


Igår hade MRK styrelse möte där vi var med några utöver själva styrelsen och vi har ju tävlingar inplanerade i vår - tre stycken. Klubben är i ett krisläge vad gäller folk som kan ställa upp framförallt vi dessa tävlingar så vi har beslutat om det inte blir tillräckligt många som kan hjälpa till (mer än själva tävlingsdagen för då finns det alltid folk) så tvingas vi ställa in dem :/
Så ovan ser ni en av de lappar jag satt till sent igår och skrev ihop

På bilden är det Fia & Limit - som ni ser var visst den svarta färgen slut i färgskrivaren :P Fia är lite blek..


Jag vet nån som måste köpa bruna sporremmar!!!
För detta var inte så hett - eller?


Gammelmannen!!! Tvåa i MsvB:4 i måndags på nästan 71%!


Milleman i framridningstältet..


Rangun vid ett träningspass förra veckan

Kram Madde

Trött så trött..

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 21:35:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ögonen går i kors och kroppen är seg som ett gammalt tuggummi :/ Tänkte ju ge er ett roligt och inspirerande inlägg ikväll, ska se till att få in bilder ifrån de senaste dagarna i allafall! 

Idag har jag ridit ett mycket bra dressyrpass på Rocco och ett halvgalet pass på "The crazy german" - Rangun. Rocco är ju också tysk men han är inte på långa vägar i klass med Ranguns psyke.  Fia hade byggt hinder ifrån hoppning på em så de var ju farliga, speciellt en vit plastgrind plus att det lät ju en del eftersom det blåst halv storm hela dagen. Provade att rida på "flöjtbettet" jag hittade i Scandinavium, har letat efter ett en tid utan resultat. Bettet var trevligt men hästen var inte på samma våglängd som sin ryttare under hela passet :S

På em hoppade jag först ett bra pass på Demeter, SÅ stor skillnad mot det förra passet vi kravlade oss igenom.. Men nu var hon också ordentligt rastad efter de senaste dagarnas pass samt mycket bättre igång innan jag satte igång med hoppningen.
Sedan intag av alla hästar och så var det Navanges tur, idag med ett nytt bett då jag tyckte att pelhamet var lite för skarpt. Han var seg som en "gammal ko" när jag började, var säkert lite trött också efter att ha gått med på lektion igår kväll. Travhoppade enkelhinder till en början vilket gick bra och han saktade av till skritt nästan direkt efter landning - snacka om förvånad ryttare! haha

Sedan tänkte jag ta en kombination med två räcken och ett galoppsprång emellan, NU gav han sig iväg á la Navange.. och knäckte till mitt skadade finger :/ AJJ! Tror det kommer bli permanent ont om jag inte ser till att hålla in det och inte slå i det stup i kvarten :S
Sedan kom jag kanske 5 gånger till och de sista sprången var kanon - ryttaren kom på att RÖSTEN är en mycket bra hjälp och han lyssnar ju så bra på den.


"Nalleman" in action i sommras..

Imorgon bitti ska vi äntligen löshoppa unghästarna!! Jippi!

Kram Madde

Galna dagar..

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 23:10:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vad säger man? Jag brukar skämta till det om att vila kan man göra i graven :/ hmm låter ju förjävligt.. Jaja.. Blir ett snabbinlägg ifrån sängen och mobilen, såg då jag satt vid datorn med funktionärschema fram till strax före elva att ja bara ville SOVA! Men måste ändå få håret lite torrare innan ja somnar, lär väl se ut som ett troll ändå när jag vaknar.. Mardröm att sova med blött hår! Hade dock inget val - skulle ha behövt en tvätt redan i söndags.
Igår var det iaf tävling, inget att hurra över för egen del men gammelmannen Arrobell fick tillsammans med Fia visa upp att takterna fortfarande sitter i! Nästan 71% och en blå rosett i MsvB:4 blev det :D Chauffören pappa nöjd även om han såklart helst sett tre rosetter i vindrutan på vägen hem..
Får skriva mer om detta imorgon men ska äta middag hos farmor så det blir väl inte så tidigt imorrn heller..
God natt!
Kram Madde

Svenska framgångar..

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 18:03:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

I helgen har det blivit en del placeringar för våra duktiga svenska ekipage ute i vida världen :)
(google)

I Tyskland har Patrik Kittel tillsammans med hästen Don't Forget tagit en 3:e och en 2:a plats i Grand Prix, han verkar ju ha hur många bra hästar som helst den mannen.

Tinne Wilhemson-Silven som håller till i Florida under några månader vintertud på "Lövsta syd" tror ja de kallar anläggningen har vunnit och kommit tvåa i GP med hästarna Divertimento & Favourit.

Mads Hendelowitz & Jeanna Högberg är i Frankrike och där vann Mads med den fina Jimmie Shoo i Intermediarie I på drygt 70%

Det var lite dressyrnytt alltså :)

Imorgon blir det tävlingspremiär för mig för detta året! Rangun i MsvB:4 i Katrineholm, känns bra att det blev en "lätt" klass. eftersom han är som han är och alltid är lite crazy i början av säsongen så hade det känts lite tufft att börja i MsvA eller George och B4an kan vi verkligen i sömnen då det är det programmet som oftast är på tävlingarna och även i Div I..

Jag & Rangun i Katrineholm förra vintern..
Jag startar 19'57 och Fia som ska rida Mille i MsvC startar 17'42..

Kram Madde


Sovmorgon?

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 10:22:27 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Näe det är klart - när man väl har en  morgon utan en väckarklocka så vaknar man av sig själv sjukt tidigt :( Försöka somna om men vid åtta gav jag upp..
Jag ska strax ta och fara mot stallet för att rida lite hästar, mocka och ha lektion för Ebba på Gordon.

Ridskoleponnyn Gordgeous Boy och Ebba på en av deras dressyrtävlingar under förra året.

Igår hann jag motionera hela fem hästar innan lunch, som blev en sen lunch vi ett då mamma var iväg till vårdcentralen. Poseidon - longering, Demeter - dressyr, Rangun - dressyr, Rocco - dressyr & Arrobell - dressyr. Urkul att rida gammelmannen även om jag de första 15min undrade om han verkligen var 20 och inte typ 300år? Kändes extremt rak, stel och ospänstig :/ men efter ganska exakt 15min blev han sitt vanliga mjuka, framåt och härliga jag. Ett ganska kort pass, han har ju inte gått på ett par dagar heller eftersom mamma är sjuk.
Var tvungen att göra en bytesserie i vart 3:e det sista jag gjorde och vilken känsla sedan!!
Spikrakt och stora luftiga byten - KÄNNS SÅ BRA för jag har ju till och från misströstat lite med Rangun och man börjar ju stundtals tvivla på sin egna kapacietet. JAG KAN så och det är ju underbart och få förunnat att ha en sådan läromästare som Arrobell verkligen är att lära sig på :D

Mor och Arrobell vt 2011- 19år gammal!

Nu hade jag ju inte "bara" Arrobell som lärmomästare på stor häst, innan den "gula stjärnan" hamnade i vår ägo var det Anirco som var både mammas och min läromästare - utan honom hade vi inte haft samma stora glädje av Arrobell när han sedan kom.
Det är något som få förstår och går efter då det är dags att skaffa häst - en läromästare är guld värd! Jag är ofta ute och kollar annonser på olika hästsajter och det är alltid kommentarer som  "får inte vara äldre än 10år" osv man ser. Det finns ju inget bättre än en "gammal" välriden häst som tävlat mycket och är högre utbildad att lära sig på. Anirco var ingen stjärna gångartsmässigt men han kunde allt t.om GP och var en enormt bra läromästare och värd sina pengar många gånger om. Han hoppade även mycket bra och både mamma och pappa tävlade honom.
Far och Anirco, de tävlade till 120 tillsammans..

Jag tror många är rädd för att hästen är för gammal och inte håller för det man vill - kruxet är bara att är man inte duktig nog att rida så håller inte en "yngre" häst så mycket längre än vad den "gammla" skulle gjort. Den hårda sanningen.
Köper man än äldre häst är det ofta billigare än en häst  lovande häst i 6-ca 14års åldern också, sköter man den gammla hästen väl och riden den på rätt sätt så kan man ha glädje av den i många många år :) Jag tänker ofta tillbaka på min C-ponny jag fick när jag var ca 10år, var han 20-21år när vi köpte honom utan vet.besiktning för en väldigt liten summa. Mamma hittade när sedan bland hans papper ett gammalt besiktningsprotokoll som visade att han var halt på typ tre ben :S han var dock ALDRIG halt i vår ägo och lärde mig extremt mycket och jag fick modet tillbaka då jag var ganska harig och rädd av mig i den åldern. Många många vinster och placeringar fick vi tillsammans och sedan fick även Sofia tävla honom en del. Vi tävlade tillsammans upp t.om LA och de LA ponnyprogrammen som finns och även en start i FEI's inledande om jag inte minns fel :D

Jag och "Amsen" Armstrong vid Luciafirande..

Har ni läsare några åsikter/synpunkter på detta? Alltid kul kommentarer och åsikter om vad NI tycker - alla har vi olika :)

Kramar Madde

Lite bilder

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 20:54:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ikväll bjuder jag bara på lite bilder för jag kom hem så sent och han jag bor med vill också få träffa mig utan att jag sitter med datorn i knät :P


The AMAZING BOOT'S!!!! Mina nya älsklingar så så snygga och riktigt sköna att rida i :D Ska fixa lite bättre bilder på dem och även mina andra stövlar i ett "eget" inlägg.


Skaldjursfatet vi åt på "Räkan" i Göteborg förra helgen - MUMS!


Var tvungen att knäppa en bild med mobilen då sötnosen Rangun låg ned och vilade igår på eftermiddagen en stund efter vårt tuffa dressyrpass.. Det gav resultat för idag var han finfin!


En "snabbild" på Rangun i kandaret där den nya lacknosgrimman sitter, ser inte så lackad ut på bilden för han blev så svettig att det blev som "imma" på lacken :P


Årets första riktigt leriga häst fick jag den stora äran att skrubba fram idag :/ men måste slå ett slag för "Magic Brush" borsten som fungerade kanon på detta, fick tag på ett tre-pack i Göteborg :)
Som tur är rullar sig Arrobell iprincip alltid endast på vänstersidan..

Trevlig fredag!

Kram Madde

Vilken torsdag..

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 21:12:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallå hallå..

Idag har mamma och Fia fortfarande legat till sängs så de har inte kunnat göra något i stallet eller med hästarna. Med andra ord fullt upp och lite till för en annan :P

Sex hästar har jag hunnit med att rida i allafall :D Hade ju kunnat bli något mer men jag och far spenderade 1h på em efter insläppet att mocka på ridbanan, nu är drygt halva mockad så om man vill rida på den mockade delen går det bra nu. Tveksamt om jag hinner resten imorgon men skulle ju verkligen behövas och jag misstänker att man kommer vilja rida på utebanan i helgen om vädret håller i sig. Imorgon har jag förutom alla hästar att rida osv lektioner på em/kväll - "Projektet" ska rida och jag o mamma skulle haft en grupp var men som hon mår är det väl inte speciellt troligt att hon kan jobba..


Gaia & dottern Bell's Melete f.-10
Tänk vad tiden går - i höst är det dags för henne att påbörja sitt liv som ridhäst


Lite kort info om dagens ridpass:
Lady var fin, blev ett dressyrpass tillsammans med ägaren Åsa på marken direkt efter morgonens utsläpp

Rangun var ett "pain in the as" ;p skämt å sido han var riktigt envis idag, fattar inte varaför han inte bara kan ge sig utan ska testa testa och ja TESTA. Spelar rädd för allt och inget, mamma tog några bilder och filmade - så nyttigt att se på film ibland. Kändes ju sådär när jag red och jag kan meddela att det såg ungefär likadant ut :/
Måste få mer tryck bakifrån, framförallt i galoppdelen. Otroligt nog längde han traven väldigt bra!
Ska se hur det känns imorgon, är fortfarande 3:e reserv till MsvA på lördag, om jag ska ta bort mig helt eller inte.

Rocco mamma var med även här, filmade lite. Hmm inte alls nöjd med hur det såg ut, lamt och dåliga fattningar. Han kändes iaf bra och jag får verkligen känslan av att nu börja kunna rida honom ordentligt och på riktigt.

Demeter en "tuff brud i lyxförpackning" kan man säga.. Hon var riktigt svår i början - fick bara rida på framåt framåt tills hon släppte efter och insåg att det var jag som var ledaren detta pass. En häst som defenitivt måste jobbas kontirnuerligt och växelvis lite tuffa pass för att inte få för mycket energi/power och ta övertaget.

Navange så fin så fin :) Tid har det tagit men det känns verkligen som att nu har allt börjat lossna och falla på "rätt plats" och man kan göra mer "grejjer" och inte bara fokus på fart och styrning.

Elton blev det ett ganska kort pass med i ridhuset för att jag skulle hinna innan mötet, även med honom "framåt-tänk" och han har ju så häftig trav den lille krabaten :) Sånt gung..

Nu ska jag strax ta mig en dusch innan jag stupar i säng för att sova lite inför ännu en lång dag på Ekelund.

Kram på er
Madde
 
RSS 2.0