Hemma igen

Publicerat: 2010-02-28 Kl: 20:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen hemma igen. Ridhuset står intakt så här i efterhand hade det varit bättre att ge bort biljetterna. Jobbigt att vara borta i sådana här tillfällen.
Men vilka fantastiska vänner det finns som har skottat och skottat och skottat. Idag blev ridhuset färdigt och de första kunde rida i em efter vi kom hem. Som de har slitit med ridhustaket men nu är det ok igen.
Tack alla för att ni hjälpt Jocke. Undrade om han hade slagit sig underbenen var så tjocka.....musklerna är helt överansträngda och han får ej upp armarna över axelhöjd. Hoppas att vi aldrig mer behöver uppleva något liknande.
Nu så är det sovdags.
Ann

Lördag morgon i Göteborg

Publicerat: 2010-02-27 Kl: 09:25:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är vi på plats efter många om och men. Nu har jag fått köra efter GPS så att det räcker för flera år framöver. Vi fick i alla fall se fin dressyr igår. Patrik Kittel kom tvåa och det såg riktigt bra ut. Parzival vann förstås men det var ju starkt att ta sig in emellan alla holländskor.
Två nya täcken har jag köpt till min fina Arro Bell. Madde o Sofia tycker att han ser lite skrotig ut men nu kommer han bli så fin.
Vi har sprungit på många Mariefredsbor och även gamla Louise o Olivia sprang vi på först men även en del från stallet.
Efter showen igår skulle vi då ta oss till Dags lägenhet det tog 45 min (GPS) var inte riktigt inkopplad. Vid ett tillfälle ringde Dag från Norge och kunde då lotsa oss rätt. Skulle ta ca 5- 10 min enligt eniroskarta.
Därefter var det dags för middag jag hade bokat bord på Fiskekrogen en fin restaurang som serverar mkt skaldjur som jag älskar.
Det skulle ta ca 5 min med bil tog 20...................Väl på plats så var faktiskt Patrik Kittel där med ett stort gäng och åt.
Sedan åt vi skaldjur-hummer,havskräftor,räkor, musslor. Super gott vi åt faktiskt ens ej upp inte vanligt i vår familj. Men vi var så hungriga när vi kom och började med bröd så kom de in med en liten rätt medans vi väntade och därefter en kopp med soppa hmm tydligen gör man så på bättre ställen. En annan går ju inte ut speciellt ofta och inte på sådana restauranger heller. Sedan var det dags för hemfärd på med GPS igen och denna gång körde Sofia. Ja det blev ju en tur på stan igen då. Väl framme vid lägenheten så skulle man parkera bilen ja i en storstad inte det lättaste tur att jag frågade för annars hade det blivit garanterat parkeringsböter vi hittade dock ingen utan står vid en kyrka och det blir spännande att se om vi klarat oss från böter där tydligen inte vanliga lapplisor som går där utan kyrkan själv som sköter där.
Nej nu är det dags att ta sig ut och äta frukost.
Ann

I bilen på väg

Publicerat: 2010-02-25 Kl: 17:29:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Sitter nu i bilen på väg till Jönköping. Jag började köra vi fick nämligen åka vägen över Eskilstuna då Madde glömt sina biljetter till Skandinavium..............
Imorgon bitt fortsätter vi till Göteborg. Men resan har ju inte fått någon bra början vi skulle ju ha ledigt för en gång skull hela familjen, men all snö sätter käppar i hjulet ordentligt :-( Jocke är kvar hemma. Igår skottade först Sofia och Jocke samt min käre far utestalltaket som började bågna. Därefter fortsatte Jocke tillsammans med Peter (Amandas pappa) med ridhustaket. Det har lagt sig en enormdriva med snö på ena sidan och det måste bort. Finns inga företag som kan komma och skotta föränn tidigast i mitten på nästa vecka.
De har ju lovat ca 15 cm blöt snö närmsta dygnet samt + grader och då kommer snön att bli tung. Men det är supermkt att skotta Sofia var uppe med Jocke på förmiddagen idag och skotta i ett desperat försök att få med lilla pappa.
Jag gjorde ett försök med utestalltaket igår men jag kröp på alla fyra ngt höjdrädd och det är ju bara några meter högt..........
Liane kom ju i alla fall och det gick ganska bra Arro Bell fick ett ordentligt pass och blev riktigt fin när jag såg till att ställa ordentligt i höger varv. Svarten blev också fin men det är bara att jobba med halvhalter. Det är grundridningen som gäller oavsett vilken nivå man rider på.

Känns inget vidare att lämna Jocke min mamma fick nu ta hans biljett.

På återseende.
Ann

Jobbig onsdag..

Publicerat: 2010-02-24 Kl: 20:47:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Heej..

Fortfarande sjuk o ont i kroppen :S Speciellt låren, vet inte varför.. Gick jättedåligt för Liane idag på Rangun, men Nina W tyckte han var fin så det var kanske inte helt katastrof ändå.. vad vet jag.
Kände att jag varken hade kraft eller lust att rida Mille sen så Fia ställde upp och red honom istället.. Igår hade han tydligen blivit så svettig att det rann ifrån honom på hoppningen..

Idag gick det iaf ruskigt fort att fixa stallet var färdig med allt i lilla stallet när klockan var kvart över nio :D så jag hjälpte Fia lite i utestallet också.. Sen gick jag in och målade färdiigt bokhyllan jag började med igår så nu är den klar.. Den vart ljusgrå som fönsterkarmarna i mitt gamla rum.
Pappa fick sig ett rejält utbrott idag också, rensade luften ganska ordentligt kan man säga :S Tror nog att varenda granne som var ute måste ha hört det.. Unghästarna sprängde nämnligen sitt staket, så 8st förvirrade hästar for runt och pappa svor och gormade över hela gården (som vanligt) de lyckades även förstöra stora delar av Ranguns hage, han var inne, då de sprang in i hans hage och sen ut genom staketet. Det for stolpar och trådar överallt, och nu är det så hårt i baken att det inte går att sätta ner nya stolp så nu får de väl dela hagar tills det går att få i stolp i marken igen. Det lär nog dröja :S
men unhästarna får väl byta med Lindströms nya ponny efter typ halva dagen för den går helt själv på ridbanan.. de kan ju inte stå inne dygnet runt.  Lille Rangun får väl byta med någon annan, Arrobell kanske.

Lyckades bli tvärförbannad också inna jag åkte hem, ångade när jag sen satt i bilen att jag aldrig öppnade munnen för att säga vad jag egentligen tyckte. Gick istället ifrån bordet och bytte om, men det var morfar som betedde sig som skit rent ut sagt men men..

Imorrn hoppas jag återigen på bättre hälsa vill inte bli sämre så jag måste stanna hemma :( Vi åker iaf vid lunch.
Nu har jag ont i halsen igen, men inte så konstigt med tanke på att jag knatade rutni djup snö på jakt efter förvirrade hästar och i bara en jacka :S
Lääängtar hit! Kamala beach..


Bye..

Hoppträning idag

Publicerat: 2010-02-23 Kl: 22:12:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag har jag hoppat Svarten för Erik. Banhoppning var det idag i hela ridhuset eftersom det är sportlov och inga vanliga ridlektioner. Jag red väl lite osäkert i början, första gången jag hoppade bana på Svarten och har ju inte ännu hittat alla "knappar". Måste också hitta ett bett som passar bra - Kalypsos var ej helt "100" idag. Ska leta på Skandinavium både efter kandarstång och bridong samt ngt att hoppa på. Jag är ju en sådan person som vanligtvis rider med ett traditionellt vanligt bett men men...
 Han var ju ej alls lika tittig idag så det går ju sakta framåt nu är det bara att ladda för dressyrtäningen imorgon när Liane kommer ska bli kul :-D.
Millet hoppade i samma grupp med Sofia på ryggen - riktigt fin var han och pigg.
Arro Bell har fått ett dressyrpass och det kändes helt ok.
Annars har jag tagit det ganska lugnt idag, var i Mariefred och tränade på gymmet hos sjukgymnasterna. Idag blev det ett långt pass över 1 timme blev det visst. Passade på att duscha när jag var i "stan" vårt badrum är fortfarande ej klart grrrr.
Ann

Charlotte du har alltid rätt :P

Publicerat: 2010-02-23 Kl: 20:05:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tjo!

Just pratat med min syssling ganska länge, typ 45min. Trevligt var länge sen vi pratade.. Jag och Fia ska åka på tävling där hon har sin häst den 14/3 så det blir kul.. jag ska rida Mille och Fia Limit vi ska båda rida LA:3, Fia ville egentligen rida LBn men den var redan full så jag övertalade henne att rida LAn istället :)

Idag har det iaf inte varit fullt lika kallt och dagen har varit ganska lugn och trevlig.. Mockade och red Rangun i ridhuset på morgonen, fick också för mig att skritta av ute en sväng.. Mycket korkatt eftersom et var snöstorm och jag var genomfrusen när vi väl kom tillbaka :S
Fia hoppar Mille för Erik nu ikväll.. Sen hjälpte jag mamma med att flytta runt lite hyllor och byråer då de håller på att tapetsera/måla om på övervåningen.. Målade även en bokhylla som nu ska bli ljusgrå istället för träfärgad :)

Imorrn ska Liane komma, känns lite dumt eftersom spec Rangun har gått väldigt lite de sista dagarna plus att påtorsdag så åker ju hela familjen till först Jönköping till mammas morbrors familj och sen vidare till Göteborg och Scandinavium på fre jag och Fia fick biljetter i julklapp så vi ska se dressyren fre och lör! :D
Blir säkert en del shopping i mässan också :P den är ju enorm på Scandinavium!!!
Ska också träffa Elin, som jag jobbade med i Tyskland, hon bor vanligtvis i Gbg och är nu hemma så det ska bli kul att träffa henne :P

Bye..

Cold cold cooooold!

Publicerat: 2010-02-22 Kl: 19:33:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej!

Idag har, är, det varit så *ävla kallt!! -27 när ja kom till Ekelund strax innan 8 och det var tydligen -31 när Anders åkte till Sthlm vid 4, de skulle kolla på hockeymatchen innan jobbet normalt åker han inte så tidigt :P

Så dagen har förutom varit sjukt kall varit helt okej.. Ingen ridning vart det, det går inte att rida när det är så kallt o jag mår fortfarande inge vidare.. Hade på em halvdagsläger för 6 glada tjejer, riktigt kul och trevligt. De ville hoppa på lektionen så det vart en 5-50 på ena långsidan och två räcken med 5 galoppsprång emellan på den andra och alla red mycket bra. Sen käkade vi pannkakor med sylt och grädde innan vi avslutade dagen med lite teori om att skaffa egen häst och kostnader för det..

Bye..

Dålig sikt!

Publicerat: 2010-02-21 Kl: 15:41:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så här dålig sikt var det på motorvägen igår eftermiddag :S

Sweet Puff i tokmycket snö!!

Publicerat: 2010-02-21 Kl: 15:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som många vet så är mammas lille söta hund Buffy galen i stora bollar, badbollar och ballonger. Alltså helt galen. Det räcker att ta fram en ouppblåst ballong så blir hon som tokig o hoppar och skäller :P
Eftersom det är ganska så mycket snö nu så är Buffy inte så sugen på att vara ute över huvudtaget, kallt o eländigt tycker hon.. Så jag kom på att om vi blåser upp en ballong så kanske det går att få fart på henne utomhus.. mycket riktigt, hon skulle jaga ballongen tills hon stupade om hon fick..
Så innan jag och Anders åkte hem idag så letade jag fram en ballong och tog med kameran ut :D Här kommer resultatet:

Liten nos sticker upp.. Det gäller att stäcka på sig!

Hopp i snön!              Nu vart det djupt puffis

Full koll på ballongen högst upp i bild   Oj oj mycket snö!

Till slut gick såklart ballongen sönder och Buffy tittade på oss i hopp om att få en ny :D


Duktiga Bosson!

Publicerat: 2010-02-21 Kl: 15:26:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo i snöyran!

SHIT VAD MYCKET SNÖ DET KOM IGÅR!!!!!!
Heltgalet.. :S Men väldigt fint och idag har det varit kalasväder med klarblå himmel och strålande sol!

Bosson var så duktig idag vi fick ett stopp på regnbågshindret i LD - 90cm.. och jag efteranmälde mig till LCn där han också var fin och jag var fullt koncentrerad på att han skulle över regnbågen så jag började rida lite för  sent efter hindret och han försökte smita åt sidan på nästa hinder istället så det var mitt fel, men kul att han skötte sig så bra! :D

Vart ju ett väldigt mannfall pga vädret i LD vart det bara Mariefredsryttare och i de resterande klasserna var det väl rubt 10 i varje klass. pappa har suttit och plogat nonstop hela morgonen och även många timmar i fredags och igår.. Stackarn han börjar bli ganska trött på snön nu..
Fia red Mille i LD och LC o han skötte sig utmärkt nolla i LD och ett "stopp" i LC såg bra ut o hon släppte honom lite för tidigt så då pep han såklart åt sidan istället - gäller att rida varje steg Fia!!

Nu har vi storstädat lägenheten och jag tänkte lägga mig i soffan med en kopp te för att försöka bli av med den odrägliga förskylningen..
Här kommer äntligen en mycket försenad bild på naglarna som jag fixade förra fredagen..

Bye..

Kallt!!

Publicerat: 2010-02-20 Kl: 11:20:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Blåser isvindar ute :S men just nu snöar det iaf inte så mycket.. Skönt med lördag så man kan sova lite längre vaknade 8 o läste till 9 innan vi gick upp och åt frukost.. Tänkte åka ner på stan en sväng innan vi ska åka till Ekelund. Hoppas att ponnyhoppningarna går bra därute, är säkert många som strukit sig pga vädret idag :S Imorrn ska ska det bli lite bättre verkar det som vi får väl se.. Jag ska iaf rida första klassen på Bosson tror jag startar som nr 2.

Gårdagen var lite lugnare än vanligt.. Jag syrran o mamma red ut en kort kort sväng på morgonen, var så sjukt kallt att våra ansikten höll på att falla av! Vi red Arrobell, Limit o Rangun.. Sen fixade jag o Fia färdigt i utestall samt vårat lilla tävlingsstall innan det var dags för lunch 11. Halv tolv kom skolbarnen som vanligt det gick bra de fick träna på att vända snett igenom :)
Åsa var sjuk så det vart ingen privatlektion med henne igår däremot med Ebba vid kvart i fyra. Så jag hann hjälpa Camilla lite i kafeterian innan det vart dags för Ebba. Sen hjälpte jag till att få fram lite hinder för hinderbyggnad till tävlingen kl.17..

Ha en härlig dag i snöstormen! ;)

Bye..

Nytt snöoväder?

Publicerat: 2010-02-18 Kl: 18:05:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Idag red jag först Rangun för Gunilla han var jättefin o Gunilla var mycket nöjd med honom, han har verkligen blivit stark nu så det är jättekul. Årets mål med honom hade jag ju tänkt skulle vara att rida MSVA på hemmatävlingarna i sommar men fortsätter han så här så blir det kanske till och med tidigare.. men får väl se hur det går när man väl kmr ut på tävling sen men han brukar ju gå som på räls på bortaplan :D
Mille var också mycket fin och vi fortsatte med galopparbetet, han har inga som helst problem med att korta och länga sig eller sidvärts i trav men just galoppfattningarna är jobbiga och han har så enorm galopp att det kan även vara så att det blir väldigt jobbigt att sätta sig i fattningen..Vi fick iaf till några riktigt bra fattningarn och Gunilla har ibland lite svårt att hejda sig, hon ville att vi iaf skulle testa att byta galopp så så vart det och det verkar som att det kommer inte att bli några större problem sen :)

Sen var det lunch och eftermiddagen har jag tillängnat kafeterian med städning samt pyssel med barn och hästar i stallet.. Stackars pappa har stått på stalltaket i ca 2h o skottat snö :S han var lite småsvettig när han kom ner för en stund sen, nu ska det ju tydligen komma ännu mera snö.. Skönt att det är snö och inte regn iallafall!!!

Hoppas verkligen på att jag är piggare imorrn det här förskylningen tar snart kol på mig :S Allting blir så mycket tyngre och jobbigare också..


Bye..

Förskyld :S

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 21:54:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Här sitter jag med rinnande kittlande näsa och svullet ansikte :S snyft hatar att vara förskyld o det släpper ju aldrig!
Idag har det varit full fart som vanligt med gymnasie osv.. Red Rangun direkt på morgonen  - och det var ganska nära att jag trillade av faktiskt :P Skulle ut i snön i sommarhagarna tänkte jag o när jag gått över ån o kommit in i första hagen så stannade han och sen fick han som en raket i baken.. men det gick bra o jag höll mig kvar :P
sen var han mycket spänd och tittig så han fick jobba på ganska bra innan vi gick hem igen. Sen hoppade jag lilla herkan perkan som syrran kallar Herkules, tror det var 2 eller 3 gången han hoppade under ryttare och det gick mycket bra totalt okomplicerad pålle det där :P

Efter det så tog jag ut Leo i ridhuset och hon gör faktiskt framsteg hela tiden vilket är kul, det blir nog en häst av den damen så småningom också. Demeter fick vara idag får se hur vi ska göra med henne eftersom hon är så där med munnen :( men känns som lite farligt att försöka sig på att rida igen eftersom hon tappar all kroppskontrolll och balans när hon börjar snurra med huvudet och då finns ju en risk att hon faktiskt går omkull..

Lagade tortellini till lunch och sen red jag Mille i ridhuset han var kalasfin och galoppfattningarna är redan mycket bättre bara på några dressyrpass :) imorrn kommer Gunilla också.
Innan jag åkte hem idag så tog jag ut Rangun för att linda benen eftersom han gick ganska hårt i snön och då var han helt kall i båda högerbenen medans vänsterbenen var ganska mycket varmare - mycket skumt så vi får se hur han verkar imorgon.. Min lille prins :S

Nu är det nästan helt bestämt att jag åker till Tyskland och Sabine igen i mars då hon vill att jag ska komma och hjälpa henne att flytta till ett annat stall.. Blir borta i mellan 2-3 veckor..

Nu är det sovdags!

Larogno i stallet på Am Grossen Phol i Aachen..

Bye..

Det var den helgen det..

Publicerat: 2010-02-16 Kl: 23:01:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Har visst varit lite dålig på att skriva nu igen.. Vart mkt denna helgen.. Anders födelsedag i lördags gick iaf bra o vi hade trevligt i Stockholm.. Ett par nya skor var det såklart oxå :D Söndagen var ganska stressig då Anders tagit fel på tiden så vi kom inte med det tåg vi tänkt utan vi kom inte till E-tuna förens 14 o då skulle vi handla och fixa med lite snittar o fika innan kl.16 då det kom massa släkt.. men det lyckades bra o han fick fina presenter.

Igår startade jag som vanligt veckan med att handla på Ica, mellis till fritisbarnen o så mat till gymnasiet. Sen red jag dressyr på både Mille o Rangun båda var kalasfina :D

Idag har det varit en lååång dag.. red Rangun direkt på morgonen i ridhuset han var riktigt fin. Sen lite pyssel i stallet och vid datorn innan jag lagade lunch till gymnasiet, idag var det även två tjejer här o provade som sökt till utbildningen i höst. Efter lunch red jag unghästarna Fia hjälpte mig att fixa före och efter.. Herkules var jättefin, Leo blir faktiskt bättre för varje dag nu. Demeter däremot är mycket skum hon var fin när fia longerade mig i trav på volten men sen när hon släppte mig så bara slog hon med huvudet runt runt och upp och ner.. Så troligtvis är hon inte helt ok i munnen :S 

Sen kom skolbarnen o fick då mellis som vanligt, sen fix i stallet osv.. Jimmy sadeldoktorn var här på em o tittade på några av lektionshästarna så nu har några bytt sadlar.. hade sen provskrivning i grönt kort för en tjej innan vi sen hade Grönt kort teori tillsammans med gymnasietjejerna.. när det sen var färdigt så byggde vi hinder  efter att lektionerna slutat 20'20 och sen hoppade jag Bosson.. Gisses vilken fart han hade!!!! Där de andra gick på 6 galoppsprång tog han fem! Mamma vill inte vara med på hopptävlingen i helgen så vid något märkligt ögonblick förra veckan sa jag visst att jag kunde rida så det kan ju vara bra att ha ridit honom lite innan tävlingen :P

Nu måste jag helt klart sova!! Har varit småförskyld i typ två veckor nu :S

Bye..

Crazy friday - som vanligt..

Publicerat: 2010-02-12 Kl: 22:34:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo!

Just tagit en efterlängtad dusch sov på Ekelund i natt eftersom jag red igårkväll samt fixade en helrenovering av mammas o pappas akvarium.. Vart riktigt fint! Orkar inte lägga in bilder idag får bli på söndag..
På ett sätt längtar jag till fredagarna för det betyder helg men samtidigt så är fredagarna den dag som det är mest att göra på hela veckan! :S
Gick upp 07'00 och hann mocka lite innan jag åkte till Toresund till 8 för att hjälpa Carina E att lasta Trocea som nu har flyttat till Lotta på Gottland, där även Challe bor.
Sen hem släppa ut hästar mocka resten i lilla stallet o sen ut med Rangun, Gunilla kom halv tio, han var ruskigt fin idag och Gunilla var mycket nöjd med honom - hennes favorit :P Direkt efter var det dags för Mille o Fia fixade honom åt mig men när hon skulle ta in honom i ridhuset så skrämde Rangun & Mille varandra så han stämplade henne på foten precis bakom stålhättan :S Hursomhelst var även Mille riktigt fin - kul eftersom jag inte tycker att jag lägger ner speciellt många pass på just dressyren men han mår nog mycket bra av sitt varierade arbete - nu får han vila lör & sön.
Kl. 11 var jag klar med Mille så det var av med utrustning o sen upp o kasta i mig lite rester till lunch innan skolbarnen kom halv tolv.. Idag var de åtta som skulle rida och dagens ridning bestod av balansövningar stillastående på medellinjen - Kaptensvändningar och Jorden runt gick mycket bra för alla.. En avramling fick vi också Nisse vart rädd när han skulle gå förbi dörren :S Det gick bra för killen o han var uppe på hästen snabbt igen :D
Så fort jag fått in hästar o barn i stallet igen så var det dags för ännu en privatlektion för Åsa 13'20 började vi och höll på i drygt en timme..

Sen intag av hästar täckesbyte på våra och av med täcken på alla lektionshästar linda upp lindor sen förmiddagens träning innan jag snabbt fick byta om för att hinna till Esklistuna och Jossan för att fixa naglarna kl.17'00 har tagit bilder lägger upp imorrn eller på söndag :D Nu är det iaf lite vårkänslor de är ljusblå glittriga  med lite stenar på ringfingret..
Direkt efter naglar åkte jag hem o hoppade in i Anders bil innan vi åkte och handlade mat för att laga middag hos hans mormor..
Det var väl ungefär allt idag.. Hehe.. Imorrn bär det iväg till Stockholm för att fira Andres 25år dag tillsammans med en del av hans syskon och andra vänner och på söndag blir det släkten här hemma..

Trevlig helg!

Bye..

Vilka dagar

Publicerat: 2010-02-10 Kl: 23:26:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu har det rullat snabbt igen precis avslutat en gymnasievecka, kul men få elever. Magsjuka tydligen hoppas ingen hade med sig ngt ner.
Mycket teori har det varit - ridlära. Så har vi pratat mkt om praktiken och ridit förstås. Idag var även veterinären här samt mätmän då vi måste slutmäta Lindsey. Hon ska ju tävla 20/2 här hemma på lokal tävlingen med Ida F. Dessutom passade många inackorderingar på att raspa sina hästars tänder.
Igår var det hoppträning för Erik och eftersom Ture inte verkade helt ok i måndagskväll kunde jag inte rida Bosson utan det fick bli Svarten. Han skötte sig riktigt bra även om han hoppade väl högt i början över de "läskiga" hindren vi hoppade bara tävlingshinder igår.
Lånade Kalypsos bett vilket fungerade mkt bra trots att jag är "allergisk" mot pessoa men det är ett rakt gummibett med bara ringarna som pessoa. Han tyckte om det i allaf.
Tisdagen hann jag med även Arro Bell + Limit då Sofia var snäll o hjälpte mig skifta häst innan det var dags för gymnasie tjejerna.
De har utvecklats otroligt i sin ridning - jättekul.

Imorgon är det dags för dressyr igen idag hann jag ej rida överhuvudtaget men Madde o Sofia hjälpte mig genom att rida ut Svarten o Arro Bell.
Sofia red Herkules idag och han utvecklas verkligen snabbt. Mycket bra form det bästa Sofia ridit honom - han har verkligen fin galopp och bra fattningar. Ska nog gå bra att sälja honom. Just nu har vi tillräckligt med unghästar.

Imorgon em ska vi åka o köpa badkar till vårt nyrenoverade badrum ska bli skönt. Är trött på att gå ner till Sofia och duscha.

Godnatt
Ann

Lille söta Rangun

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 20:51:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Just ätit korvstroganoff som Anders lagat till mig när jag kom hem :P  Idag kom gymnasiet igen men de var bara fyra för de andra var sjuka :S Lite trist o de blir svårt att gå igenom nya saker eftersom de blir så många som missar..
Red iaf Rangun på morgonen.. Ett ordentligt dressyrpass vart det han var superfin o vart riktigt svettig efteråt, han brukar vanligtvis inte bli så svettig så det borde tyda på att han jobbat på bra min lille sötnos :)
Världens sötaste är han när man vill ge honom en puss på nosen - det avskyr han då ställer han sig o slår med huvudet upp o ner innan man ens kommit i närheten..
Hehe..

Sen hade jag lite grönt kort teori med tjejerna innan jag lagade köttfärssoppa till lunch, den vart riktigt god :D Mästerkock som man är!
Sofia tyckte vi skulle testa Demeter idag igen, hon har ju tagit det lugt ett par veckor nu pga tänderna, men hon var ganska vild så Fia longerade henne bara så får jag rida imorrn istället..
Så jag tog in o knoppade Herkules för att vi skulle ta bilder och filma eftersom vi ska sälja honom.. Han vart iaf super snygg med vita lindor o allt. Han förstod nog att det var ngt på gång för han var helvild när jag longerade o sprang runt o frustade som en drake o hade svansen som en arab :D Men ooh så fin han var när han sprang o spände sig!
Han var sen mycket lugn o fin när jag red o Fia filmade så jag ska se om jag kanske kan lägga ut några snuttar på bloggen imorgon!

Tror jag har kommit på vad Anders ska få nu iaf.. men håller det hemligt tills på lördag :P

Bye..

Solig söndag!

Publicerat: 2010-02-07 Kl: 14:44:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsvejs!

Har inte haft ork och tid att skriva de senaste dagarna..
I torsdags lyckades jag få punktering på motorvägen när ja skulle till Ekelund på morgonen :S INTE kul alls! Fick det precis innan Kjula så jag svänge av där och ställde mig uppe vid bron.. Kändes bra m tanke på väglaget :S så det var väl tur i oturen kan man säga.. Pappa kom o hjälpte mig tillslut så från det att jag gick hemifrån så tog det tre timmar :( Lite sjuk har jag varit också ända sen i onsdags.. ruskigt ont i halsen till och från mest på morgonen.
På torsdagskvällen hade jag omprov för tre tjejer som missade på första provet så nu är alla godkända :D Kul!

Fredagen rullade på ungefär som vanligt.. Mocka rida Rangun och Mille dressyr, Rangun var riktigt fin o piruettarbetet blir bara bättre och bättre :D Sen kom 10 skolbarn kl.11'30 som vanligt 9 killar och en tjej. Direkt efter så hade jag som vanligt privatlektion för Åsa denna gången på Athos.

Igår kom jag till stallet strax innan tolv o då skulle jag först rida Rangun men olycksfågeln hade trampat sig med brodden igen - på samma ställe han brukar inre ballen vänster fram. Plus att en söm krupit ur höger fram och han hade lyckats skurit sig en rispa på drygt 5cm och 0,5cm djupt på insidan av vänster fram ovanför kronranden. Så han fick bandage. Mille fick gå ut och pulsa i snön igen, det tyckte han var kul. Sen hade jag privatlektion för Ebba på gent halv två..

Idag har jag o Anders varit ute på Tuna Park för att köpa lite tillbehör till akvariumen o sen har vi gjort rent hos de små liven bytt lite vatten osv.. Nu ska vi snart till hans föräldrar för att vara hundvakt åt Lovis i ett par timmar..

Bye..

Ont i halsen..

Publicerat: 2010-02-03 Kl: 19:41:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Jag har JÄTTE ont i min stackars hals.. Fick det efter lunch idag, tror att det kan bero på det kassa vädret. Snacka om galen snöstorm idag gick inte att se o man höll på att frysa ihjäl :S
O pga snöstormen så vart det såklart ingen träning för Liane :( Red Leo på fm i ridhuset gick ganska bra hon bättrar sig ganska fort ändå.. Sen red jag några varv på lille Gordon, han vart ju haft för ett par veckor sen men är ok nu så jag red han för första gången idag.. Konstigt nog var han inte ett dugg vild, han brukar kunna bli mycket pigg när han vilar länge. Imorrn ska han iaf få gå med på en av Jennys 45min lektioner med barn..

Rangun fick sig ännu ett dressyrpass - gick mkt bra, tränade på att rida lite mer framåt han är lite lat av sig och man måste ibland väcka upp honom med ett lite mer "framåt" pass.. Är lite jobbigt att man inte kan använda spö på honom, han blir galen.. Har dock kommit på att det går lite bättre när jag rider med ländtäcke. men han skulle verkligen behöva få lite tid där jag tränar med med spöet även i stallet så att han vänjer sig men sånt tar ju ganska mycket tid..

Väntar fortfarande på en del grejjer som jag lämnade i Tyskland som Alisha lovade att hon skulle skicka med posten skickade ett nytt medelande förra veckan eftersom jag var rädd att det kanske kommit bort i posthanteringen, men hon hade alltså fortfarande inte skickat paketet :S

Bye..

Dags för mig

Publicerat: 2010-02-02 Kl: 23:16:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Idag har inte varit en lugn stund. Startade med Arro Bell i ridhuset - han känns ok men oriden efter all vila vet ej om jag vågar hoppas. Sofia, Amanda o Amanda hoppade igår kväll så de lämnade hindrena kvar så det blev två hoppass ett med Svarten och ett med Bosson. Ett drygt arbete att bära tillbaks alla hindren så jag vet varför jag valt att satsa på dressyren.
Hade tänkt att åka och träna i sjukgymnasternas lokal i Mariefred, men jag var helt slut efter all ridning och hinderbärning samt ridhusskottning. När det är så här kallt så fryser underlaget ihop och blir ännu tyngre.
Privatlektion för Barbro efter lite kontorssysslor och därefter ett tävlingsmöte i cafeterian....puh lång dag och sen middag.
Sov gott
Ann

Mer snö?!

Publicerat: 2010-02-02 Kl: 20:31:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Idag har jag haft en ganska lugn dag.. Red dressyr på Rangun på morgonen o Fia hoppade Mille, såg bra ut de språng jag såg han tycket ju att det är så roligt! Rangun var också mycket fin så det känns bra inför Liane imorrn :D
Efter lunch så red jag Leo en stund och tyckte faktiskt att det kändes lite skillnad på steglängden. Pappa har skott henne fram samt satt på tygder på framhovarna för att hon ska ta ut steget mer, man brukar tydligen sätta tynder på travhästar. Så jag har funderat lite på nu om det kanske inte skulle kunna vara ngt att testa på Rangun eftersom vi har lite problem med travlängningarna..
Sen kom det lite tjejer ifrån skolan som fick mellis o sen har jag pysslat i stallet hela em o kvällen innan jag åkte hem halv 7.. Har bla möblerat om lite i sadelkammaren lånehjälmarna och pappas hästskor har fått byta plats med varann. Är riktigt nöjd med den flytten faktiskt :D Är alltid så trångt att stå precis i dörrhålet o hjälpa massa barn med hjälmar o så brukar det alltid vara någon som ska gå förbi just då :S

Har även bytt lite stigläder och tyglar.. Nu ska jag iaf försöka hitta på ngt åt Anders eftersom han fyller 25 nästa helg :P Kom gärna med lite förslag :D

Bye
RSS 2.0