Vilken dag idag..

Publicerat: 2016-02-29 Kl: 22:26:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som alla andra mycket att göra. Startade dagen med att mocka åt mina hästar och rykt och linda ben inför dagens ridpass. Låter den första stå på skritten när vi tar ut hästarna.
Idag släppte vi ihop alla stona och det gick bra med Killy nu när hon och Jacqueline fått gå själva en vecka.
Så skönt!
Red Melete först som kändes fin red igenom LA:1 då det är tävlingspremiär på söndag här hemma.
Nästa häst var Demeter som inte är riktigt lika fin som hon varit den sista månaden men man höjer väl kraven för mycket. Det blev bra i alla fall.
Helios kändes super och jag red delar av MSVB:1 som vi ska starta på söndag.
 
Därefter hade jag en väldigt rolig lektion före lunch ett par damer i 70 års åldern som inte ridit på många år hade bokat en lektion det var födelsedagspresent. Oj vad de var duktiga och tyckte det var superkul och bokade genast en ny lektion.
Jag hade också kul!
I kväll har jag haft clinic för mina måndags grupper och det kom även andra så kul. Anna o Jossan var med och red på Bosson och Aztor.
Blir så glad över att ha så duktig personal som rider så bra!
Vi hade fokus på hästens form och balans och de visade så bra hur viktigt det är med en bra sits och balans hos ryttaren.
Hann med riktigt mycket och avslutade i cafeterian med eftersnack dels om hästens form och ridning men även hur viktigt det är med kommunikationen redan i boxen med hästen innan ridpasset och i hanteringen på marken.
Så nu är jag trött.
Imorgon är det dags för hoppträning med bästa Erik det är ju en månad sedan sist.
Hoppas att det märks att jag tränat varje vecka trots att vi inte haft träning nu när alla varit på semester.
God natt
Ann
 

I'm back!

Publicerat: 2016-02-28 Kl: 18:40:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

och lazy days is over..
 
Mina fossingar på färjan mellan två öar på semestern <3
 
I onsdags landade jag på svensk mark igen och for direkt till Ekelund!
Nu har det gått några dagar och man börjar komma i fas med dygnsrytmen, insåg vid denna hemresa att att resa på natten inte är att rekomendera då sömen blir så påverkad då man omöjligt kan få nån vettig sömn att tala om i en flygstol..
Fantastiskt varmt och slappt har det varit dessa veckor - välbehövligt break från verkligheten, helt underbart att komma hem till vårfeeling också. Så ljust både på morgonen och eftermiddagen :)
 
Och att komma tillbaka till stallet där vår fina sadelkammare snart är klar för invigning tack vare min grymma far som fixar och donar med allt, helt kär i bänkskivan som han byggt och målat/lackat själv (!) Supersnyggt!
Bänkskåpen är också nästintill färdiginredda, vet inte om vi ska ha någon hylla i skåpet under handfatet också.. Det var ju slut på skäpluckor när jag var på Ikea så det blir så fort vi får tid en tur dit igen för att köpa in resterande delar :) 
Anders ska också sätta kakel på väggen under fönstret och så får vi se om det blir kakel umed väggen i övrigt elelr om vi ska sattsa på att utseendet så långt det går och sätta plexiglas istället. 
Det finns så mycket och så många beslut som ska tas, vore ju lättare om det inte fanns så mycket att välja på.
Pappa har även svettsat läckra stövelhängare av gamla hästskor, idag kom han dock på att han borde gjort på ett annat sätt för att spara mer plats så tror han ska prova göra enligt hans nya idé då han ändå inte gjort hängare till alla stövlar ännu. 
 
Här hänger våra träns prydligt på rad :)
 
Satte såklart igång hästarna så snart jag landat! 
Mille är såklart helnöjd över att få jobba och vara i centrum igen - han blir alltid på väldigt dåligt humör om han inte får tillräckligt med sysselsättning och gos.
Han känns fin och jag joggade honom ons-tor och i fredags blev det lite mer riktigt jobb, igår var vi ute på en härlig långtur i snön och vårsolen - sjult laddad och spänd häst! 
Idag trimmade vi dressyr i ridhuset på em - kändes fin från början men blir ju bara mer på ju längre man rider den där hästen - Duracell-häst!
 
Rangun har också känns riktigt trevlig sedan jag kom hem, tre dressyrpass och en tur ut har vi hunnit med - idag blev det vila. 
Badboy har fått en välbehövlig vila och han känns kanon :) Så han ska ut på annons nu så får vi se om det blir något napp, sjukt fin liten häst. 
 
Mina elever har varit ivriga att får rida igen sedan jag kom hem - Ebba har hunnit med hela tre pass! :P Igår fick hon testa nyförvärvet Killy (vet inte hon det skulle stavas så) jag har bara sett ponnyn vädligt kort vid avslut med jossan tidigare i veckan så även för mig var hon ett blankt blad.
Hon förvånade nog både mig och Ebba, supertjusig ponny med många kvalitéer. Vi började basic som vanligt - övergångar och åter övergångar. Sedan skänkelvikningar och förvänd galopp och det satt som ett smäck. Hon är dessutom väldigt trevlig o go att ha att göra med på alla vis. Vi tror och hoppas att hon kommer bli en kanonbra skolponny!
 
Kram Madde
 
 
 
 

Tävlingsdebut idag för året

Publicerat: 2016-02-27 Kl: 22:08:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här i soffan helt slut. Vilken dag känner mig trots allt nöjd. Har åkt själv med två hästar på tävling i Katrineholm. Insåg på framridningen att inte optimalt för Demeter att rida fram i det lilla tältet men var hyfsat nöjd med ritten ändå några små missar som kostade poäng fick ihop 64,783 % och egentligen så är det väl ok med tanke på att det var andra starten i MSVB:4 men jag hade ändå önskat en bättre känsla. Strax utanför placering blev det.
Nästa häst var Helios och han kändes riktigt fin både på banan och framridningen hade tyvärr ett höger byte efter bak och då blir det 4....kostar förstås. Tyckte han kändes bättre och var bättre framme för skänkeln. Tyckte att jag red bättre också men det blev strax under 62 %
Bara att ladda om till nästa helg.
Ann

Dagen före tävlingsdagen

Publicerat: 2016-02-26 Kl: 21:31:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blandad dag idag. Melete var fin många bra byten. Demeter var sämsta passet på länge men om jag ska vara ärlig så kan det ju inte varje dag bli bättre och bättre.
Annas kommentar som dansat så mycket sa att genrepet ska inte vara bra. Så jag känner mig taggad ändå.
Tänkte fel lät henne vila igår och i förrgår så hoppade jag på tränsbett och hon blev lite stark.
När hästen blir stark så blir ju ryttaren också stark tyvärr.
Helios däremot var en stjärna idag.
Avslutat dagen med en riktig människa!
Jag har ett talesätt om bra människor och det är "en riktig människa" vilket för mig betyder att man är så som man ska vara.....ärlig, vänlig, pålitlig, öppen, rak helt enkelt någon man kan lita på.
Har alltså varit hos Tan och klippt mig. Han jobbade över för min skull så att mitt jobbschema funkade trots att det var fredagskväll. Inte stressad utan pratade lika mycket som han klipper.
Vi hinner gå igenom mycket varje gång jag klipper mig för det tar minst en timme. Har lärt mig mycket om allt- han kommer från Vietnamn och jag känner mig sjukt sugen på att åka dit.
Dessutom skulle jag fixa med mig mat så han ringde och beställde åt mig under tiden så att maten var färdig när jag var klar.
Jocke sa att han ville inte ha sushi - Tan sa då fixar jag sushi som han gillar....
När ´han klippt färdigt så hade hans kassa stängt ner så det gick inte att betala klippningen så det får jag göra nästa gång......
Jocke gillade sushin.
Snacka om service!
Ha en bra fredagskväll
Ann

Sportlov=dagläger

Publicerat: 2016-02-25 Kl: 20:19:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har ett gäng barn tillbringat sportlovet på ridskolan. Jag fick äran att ha ridlektion för dessa. Frågade om de tyckte att jag var sträng när vi var klara och någon sa nja lite.
Då förklarade jag hur viktigt det är med ledarskap över hästen/ponnyn och att man måste lära sig att vara ledare över den häst man rider. Men att det är svårt i början när man inte lärt sig så mycket ännu och om det ska vara säkert att rida så måste den som står och undervisa vara tydlig då hästarna ju går mycket på mig.
Jag brukar dra liknelsen att antingen så köper man en biljett på tåget och sätter sig och följer med upp till Stockholm eller så kör man tåget själv.....eller hur kul skulle det vara att åka bil med någon som kör utan att hålla i ratten osv.
Jag har ju bara vuxna och tonåringar just nu på ridskolan och det är alltid kul och hoppa in på barnlektionerna.
Frågade hur mycket de trodde att Helios vägde och de gissade på allt mellan 2 kg och 400 kg. Så min fråga var då tror ni att han väger som två mjölkpaket.
Troliga vikten hamnar väl runt 600 kg och försökte då jämföra med en tjej i stallet som hade koll på att hon vägde 40 kg och hur häftigt är det inte då att kunna rida en häst som väger 15 gånger mer?
Hoppas att det gick fram.
Det är ju egentligen fantastiskt vad snälla hästar är.
Vi har ju så många nya ponnyer som ännu ej är helt inskolade i verksamheten och ej lämpliga till ovana små ryttare så många av våra stora hästar får arbeta som ponnyer för tillfället speciellt nu när Karaat står på penicillin.
De är gudomliga våra stora hästar.
Häftigt med Helios som kan gå barn lektion ena dagen och åka och tävla MSVB:4 nästa dag......
 
Så jag hoppas att jag lyckades förmedla hur mäktigt det är att vara så ung och kunna hantera dessa hästar. Idag var det bara Helios som gick med av de stora. Men även en D-ponny kan vara stor när man är 8 år.
Athos för många år sedan i ridskolemästerskapet
Ann
 

Madde hemma......

Publicerat: 2016-02-24 Kl: 16:51:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På förmiddagen så dök då Madde äntligen upp efter sin semester. Inte många dagar förrän Sofia är på plats också.
 
Sitter med kontorsjobb och känner mig lite omotiverad och trött -hittade då dessa bilder på en fantastisk häst!
Så vacker...
Så snäll och härlig häst. Tur att vi har två avkommor som är precis lika snälla och helt fantastiska.
Bosson och Mr Magic
 
Simsalabim
F 1993
e: Troll 660- Anart - Granit - Roman Way
Hans mamma var också skäck med full stam förstås och Elit premierad.
 
Idag har jag hoppat på mina hästar som var superfina och allra bäst var Melete som inte rev en enda bom! Hon är egentligen ingen stjärna i hoppningen nog den sämsta unghäst vi fött upp i att hoppa. Men tycker att det är kul och Sofia lotsade ju runt henne i somras felfritt på vårt meeting som 5 åring så visst hon tar sig över men är ju ingen teknisk begåvning.
Demeter red jag på vanligt tränsbett idag och det funkade så det får bli det nästa vecka när det äntligen är dags för hoppträning för Erik.
Ann
 
 
 

Vilken dag!

Publicerat: 2016-02-23 Kl: 23:01:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen började med stallsysslorna och lite allmän städning. Vi hade veterinär Tove här och Karaat står nu på penicillin pga lymfangit så förhoppningsvis är han snart ok igen. Han går mycket bättre och i morse blev han upprörd när han inte fick gå ut med de andra hästarna ett gott tecken,
Därefter så gick bilen till Segersta och träning för Mads.
Fick med mig Natalie idag som har sportlov så jag fick bra hjälp och kunde rida hästarna efter varandra.
Började med Demeter och det gick så bra duktiga fina häst som går bättre och bättre för varje pass. Galoppslutorna som är i Georges satt som ett smäck så då ville Mads att vi skulle rida saxen som i Intermediare I...
 
Mycket beröm fick vi allt. Nu gäller det att fila vidare så han är lika nöjd när han kommer hem från Italien om några veckor.
Melete fick jag också så bra hjälp med och hon var superfin.
 
Hem till mina egna grupper som red som bara den och hade ytterligare en ny elev i ena gruppen som red här som barn och ungdom. Så kul när de kommer tillbaks som vuxna.
Imorgon blir det lite markarbete som omväxling.
 
Nu sitter förhoppningsvis Madde o Anders på planet från Bangkok. Vad det ska bli skönt äntligen snart hemma igen!!!!
VÄLKOMMEN HEM!!!!!
 
God natt
 
 
 
 

Tuff måndag

Publicerat: 2016-02-22 Kl: 22:59:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nya sadelkammaren börjar snart vara klar!
Idag har det varit tungt. Trodde jag skulle orka mer än jag sedan gjorde. Startade dagen med att rida fyra hästar + att vi släppte ihop lite nya hästar och det tar ju alltid lite längre tid.
Jake går nu ihop med alla valacker och det gick riktigt bra våran slagskämpe Marko adopterade honom direkt.
Aztor tyckte att det var en rolig liten "typ" i lila täcke -ursöt är Jake.
Jacqueline fick gå tillsammans med vår nya Lady på ridbanan eftersom hon jagade ut henne i lördags när hon vaktade "sin" flock hon tror hon äger gården och hagen.
Chefen är Jacqueline!
Så nu får de gå ett tag själva.
 
Imorgon kommer Tove hit för att titta på Ronja och Karaat. Mystiskt med Karaat som måste gjort sig något i boxen. Det blev jodopax omslag ikväll igen. Han gick mycket bättre i morse och har stått i sjukhage.
Ann
 
 

Ytterligare en vecka har gått...

Publicerat: 2016-02-21 Kl: 22:28:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter framför TV och tittar på Ted Gärdestad vilken musik han skrivit!
Äntligen börjar jag känna mig som vanligt. Går nu på en massa penicillin så värken är nästan borta eller jag har ju haft ont i hela käken under som över upp i huvudet.
Så nu hoppas jag att kommande vecka går på räls...
Helgen har varit händelserik.
Igår kände jag mig något rubbad efter en lång dag från 07.00 så bestämde jag mig vid 17 tiden att nej jag orkar inte ladda om och rida.
Gick upp och åt semla från Printz bageri i Stallarholmen. Tänkte att hur ska jag orka rida tre hästar imorgon när jag har möjlighet att sova.....
Så stärkt av lite socker så gick jag ner och red senare på kvällen på den SUPERFINA Helios tänk att man kan bli så lycklig av att rida honom.
Sovmorgon idag vad händer vaknar med tuppen får ett sms senare från de som fodrar att Karaat är dålig.
Så känslorna har svallat under dagen men från att jag trodde att det här är illa så tror jag att det löser sig.
Hittade till slut ett litet sår (han är rejält tjock i ett bakben). Tur att jag har en så bra veterinär att bólla med och Tove kommer ju på tisdag så får hon titta på honom. Har ikväll lagt jodopax omslag.
Har ridit mina finaste idag. Antar att jag låter tjatig men de gör mig lycklig hela tiden.
Melete blev en hel del fina byten på. Sedan min vackra fux som just nu känns så enkel att rida. Tänk att bara gå in på kvartslinjen och rida en bytes serie i vart tredje hela 80 m ridhuset så enkelt.
Nästa helg är det tävlingspremiär för 2016. Då rullar ekipaget till Katrineholm med Demeter och Helios.
Helgen därpå har klubben premiär som arrangör 2016 så då blir det tävling igen.
Onsdag så kommer Madde o Anders hem!
Hade tänkt att lägga in några nya bilder men det är inte lätt att få in något i min dator
Har avslutat dagen med två ridgrupper som ikväll överträffat sig själva allihopa. Så kul när det går bra för alla det var hoppning idag och jag hade en övning där de hoppade en liten bana med en upphöjd bom före alla hinder med ett galoppsprång emellan och två och tre för att träna känslan på att behålla rytmen i anridningen.
Så glad över alla fina hästar vi har också.
Superstar Jake med matte Charlotte
Ann
 
 

Fredag = hopp dag

Publicerat: 2016-02-19 Kl: 22:04:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag så byggde jag upp en bana som använts flitigt. På förmiddagen så red jag själv Demeter p Melete.
Vilket gick väldigt bra speciellt med Demeter.
Min egna tanke var att även om jag älskar dressyr så skulle det vara sjukt tråkigt att rida dressyr varje dag!
Men tack vare all dressyr så var det super enkelt att rida banan. Så fin min fux.
Melete var duktig också några gånger var ryttaren lite sämre men jag lär mig... att hoppa denna roliga häst.
Jossan har hoppat Siri, Reilly, Seamie o Boss.
Seamie var så fin (de andra såg jag inte men  Jossan var lyrisk efter Siri så fin ponny med för mycket talang egentligen för att bara lära barn att rida.
Men hon gör  det väldigt bra så vi får helt enkelt se till att ge henne lite extra när hon rida av personalen.
Jossan hann även med nya ponnyn på fm så jag tror att hon är ganska trött.
 
Charlotte är också plats idag för att rida sina fina hästar Jake och Jacqueline. Så det har varit full fart här idag.
 
Hämtat ´Seamies pass hoppas de andra kommer snart. Men det är väl ingen risk att det går lika fort på Svenska Hästavelsförbundet vilket är det förbund de övriga ska tilläggs registreras i.
Seamie är ju ren Connemara så jag antar att det inte är så många renrasiga ponnyer som tas in i Sverige.
 
Imorgon är det lördag igen och bara upp med tuppen igen. På onsdag så kommer Madde hem och på lördag kväll Sofia. Sedan är vi full styrka igen.
 
Hoppas på att kunna träna i början på veckan på Segersta då Mads åker bort i ett antal veckor för att tävla i bla Italien. Vi får se om det går.
 
Fina Siri!
Ann
 

Inte 100 km/t utan 200 km/t idag..

Publicerat: 2016-02-18 Kl: 22:58:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Först upp med tuppen och fixa stallet o töm köra Rangun innan det var dags för Edeby gänget som idag red dressyr. Dåligt väder så först bestämde jag mig för att avboka Segersta ångrade mig och då blev det bråttom iväg. Fick då med mig två vänster handskar och en sporre av varje sort....men iväg kom vi.
Demeter var så duktig även Melete som Mads fick sitta upp och rida och hjälpa mig med bytena. Fick mycket beröm och han tyckte att hon bytte bättre än hans 6 åringar.....så jag får väl vara nöjd och hoppas på att det snart känns lättare med bytena.
Det drog dock ut på tiden då Mads hade spekulanter där och veterinär så jag kom iväg 45 min senare än beräknat. Hade lovat mamma att vara i Strängnäs kl 19.00 då vi skulle se Jonas Gardell.
Landade på gården 18.00 hann rykta hästarna  och duscha var på plats 18.59 sjukt stressad. Utrustningen får jag ta hand om imorgon.
Men det var det värt Jonas Gardell är verkligen helt magisk vilken fantastisk människa. Skrattade så mycket tog helt enkelt inte slut alldeles öm i skratt musklerna.
Däremellan så var det även magiska stunder som satte sig i hjärtat.
Om alla går och ser hans nya show när den har premiär så tror jag inte att någon röstar på SD efteråt.
 
Vilken förmåga att trollbinda en publik han har!
Ann

Vi jobbar på....

Publicerat: 2016-02-17 Kl: 22:54:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppas finaste Uranos snart är igång
Jag o Jossan o Anna sliter på om dagarna men det går ganska bra hade varit perfekt om man varit frisk. Så trött på att ha ont tur att man är van att jobba ändå.
Har gått på smärtstillande sedan förra tisdagen + att man åkte på skiten alla andra haft med halsont osv.
Hur mycket ingefära kan man få i sig på en dag?
Jag river ingefära och sedan varmt vatten och honung superbra. Gott också men det går inte att köpa färsk ingefära på ICA eller det gör det men kostar över 90 kr/kg. På Lidl i Strängnäs så kostar det runt 30 kr/kg......
Eftersom jag är stor konsument så blir det att jag handlar när jag är i Strängnäs.
 
Svullen i ansiktet och blåmärke på kinden efter tandläkarbesöket har ringt dem i dag igen för jag står inte ut att ha så ont men det var bara att avvakta till efter helgen........
 
Har faktiskt ridit tre idag men bara "mina". Betydligt lindrigare att rida än töm köra i alla fall. Alla hästar var duktiga.
Samoa o Thaleia har varit lugna idag också och det känns skönt.
Uranos har fått skor idag så nu ska han börja skrittas uppsutten också.
Ikväll fick jag rusa in efter mina lektioner då det var telefonmöte i distriktet sur blev jag när det inte var så många som dök upp så vi var inte beslutsfattiga så nu är det nytt möte inbokat nästa vecka....sjukt tröttsamt.
Jossan rider den nya ponnyn och hon blir nog bra skolhäst lite mer vanlig i temperamentet så det tar nog inte lika lång tid att skola in.
 

Bästa vänner!

Publicerat: 2016-02-16 Kl: 16:53:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

det gick bra att släppa ihop de dräktiga stona idag. Ser ut som bästa vänner inte sprungit ett steg jag som stod med kameran beredd. Så vi hoppas att det fortsätter på samma sätt. Samoa har ju varit rätt kaxig mot sin förra hagkompis men var from som ett lamm när jag ledde in dem båda nu på em. 
Från i morse
Innan insläpp Ann 

Problem med stavning också awful ska det vara...

Publicerat: 2016-02-15 Kl: 21:09:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

What an awfuel day.....

Publicerat: 2016-02-15 Kl: 21:08:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Så behövde jag inte svära i alla fall. Sovit dåligt ont i halsen ont i munnen i huvet. Uppe med tuppen idag.
 Nu äntligen är alla på plats i Thailand efter mycket besvär.
 
Ha det nu fantastiskt och njut annars blir jag tokig!
 
Fick en akut tid hos tandläkaren på eftermiddagen då det är infekterat så det var bara bedövning igen såg ut som f-n. Halva ansiktet hängde.
Har gått på smärtstillande sedan förra tisdagen. Men nu vet jag att det ska inte göra ont så länge efteråt för då är det inte ok. Inte lätt att hålla ordning på dagarna......
Jossan har varit flitig idag och ridit en massa hästar. Imorgon hoppas jag att jag kan rida på som vanligt eller som vanligt fast på lite färre hästar.
Anna har mina lektioner ikväll så jag fick spara rösten. Eftersom jag var tvungen att åka iväg på eftermiddagen så sitter jag här och jobbar vid datorn och tog mig nu en liten paus... och passa på att blogga.
Hoppas ni är så här glada imorgon när ni vaknar!
Det kommer jag vara.
Imorgon ska vi släppa ihop Thaleia och Samoa. Jocke har dragit bort bakskorna på gula häxan. Så hoppas vi att det går lugnt till de har stått bredvid varandra i utestallet nu sedan Thaleia blev själv. Hon ser inte så glad ut själv i sin hage så jag hoppas att hon sköter sig imorgon.
Ann
 
 
 
 

Liten rapport från sjuksoffan....

Publicerat: 2016-02-14 Kl: 20:28:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var det min tur på riktigt att lägga mig vågrät i soffan en hel j-a dag. Men man får väl skylla sig själv när man försöker att jobba när man inte är hundra.
Inget kul att vakna i morse. Men jag har i alla fall inte gjort något alls idag. Stort tack Jossan Charlotte o Natalie som gjorde det möjligt.
Har alltså inte haft några lektioner idag känns konstigt.
Så trött på den där TV:en.
Sofia o Kristoffer sitter nu äntligen på planet till Thailand sedan 1,5 tim. De missar ett antal dagar på sin semester då de inte är framme förrän framåt kvällen imorgon.
Har varit med om en naturupplevelse i soffan idag.
Tittar ut genom fönstret och såg en väldigt stor rovfågel och ringde vår fantastiska fågelexpert Jocke som sa att det var en havsörn. Aldrig sett en så stor fågel så nära satte sig i eken vid poolen så något har jag roat mig med i alla fall.
Hoppas ni andra haft en bra dag!
Ann
 
 

Berg o dalbana igen....

Publicerat: 2016-02-13 Kl: 14:16:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mitt liv är ofta att likna vid en berg o dalbana. Igår var jag helt slut men euforisk då det kändes som slutet av veckan är värt allt slit varje dag i ur och skur.
Suverän träning på torsdagen som avslutades med program ridning för GP domaren Pia Fälth.
Då jag drabbats av Jockes influensa eller vad det är så höll jag mig i skinnet under dagen. Blev tömkörning av Rangun på fm men ingen ridning. Han var faktiskt fin!
Melete fick vila då jag bestämde mig för att rida de två som först ska ut på tävlingsbanan Demeter och Helios.
 
Berättade för Mads att jag skulle rida program ridning för Pia o han sa att det är nog bra för hon är ingen glädje domare. Vilket gjorde hennes poäng och kommentarer ännu roligare.
 
Jag började med Helios och fick mycket fina poäng trots att det blir underkänt på höger bytena. Skritten missade jag mycket på också. Fick verkligen mycket bra hjälp av Pia med bytena till höger så nu ska jag jobba på det även bra hjälp med skritten och skritt piruetterna. Helios har väldigt bra skritt - för bra helt enkelt och när de har så stor skritt så blir det svårare att samla och lätt att fyrtakten försvinner och den blir mer pass artad och då åker poängen ner ordentligt om gångarten ej är ren.
 
Sedan var det dags för Demeter och tack vare Jossan hann jag med att skifta häst tur att vi har skritt maskinen!
Hon kändes väldigt fin och jag fick ett antal 8:or och 7,5 o 7:or. Pia tyckte att hon var riktigt fin det var inte långt från 70 %. Fick också väldigt bra hjälp med det som var mindre bra tex mellangaloppen och att få henne snabbare i fotförflyttningen i skrittpiruetterna.
 
Väldigt bra att ha domarögon på sig ibland och dessutom inte vilken domare som helst utan Pia har ju själv ridit internationellt GP förutom att hon är domare.
 
Inte så bra morgon dock först sms från Madde som var sjuk i Thailand och var på klinik och sedan Sofia som sitter i Helsinfors tillsammans med Kristoffer och väntar på att få åka till Madde o Anders i Thailand.
De skulle ju haft födelsedags fest för Anders idag.......
Men de kommer få vänta till måndag kväll.
Hipp hipp hurra för Anders i alla fall.
Tyvärr den enda bild jag hade på Anders i denna datorn så håll till godo här tillsammans med två alldeles fantastiska riktiga människor som jag brukar säga en helt vanlig kväll på puben!
Ann
 

Inte roligt längre..

Publicerat: 2016-02-13 Kl: 11:57:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vilket trist dygn jag haft.. Varför lyckas alltid jag att bli dålig? Huvudvärk igår kväll, vaknade av hysterisk huvudbäng i natt och genomsvettig säng, tog alvedon och Ipren som inte hjälpte nämnvärt.. Lyckades på något vis somna om, kände mig ngt bättre när jag vaknade men tog inte lång tid innan det var kaos i hjärnan igen så åkte till en klinik precis i närheten. Ingen feber, ok på blodprov vilket var skönt (livrädd för ex Dengufeber) 
men smärtan var outhärdlig så tom tårarna rann till slut.. Skulle då förutom tabletter få spruta med smärtstillande o typ lugnande men den stackars killen som skulle försöka pricka mIG med nålen misslyckades hela 4grr innan den satt rätt på 5:e försöket 😁 jag som avskyr nålar och som det smärtade när han sedan långsamt skulle spruta i de där medikamenten.. 
Fick ligga kvar ett par timmar och lyckades sova en stund. 
Nu hoppas jag turen vänder för min del - vet fortfarande inte vad detta beror på men nån form av solsting/ överansträngning eller så kanske.. Fick ju för mig att jag skulle hålla igång så två dagar "hemma-gym" och simning plus Yoga igår.  NU blir det inget mer sånt! 
Och stackars Fia sitter fast i Finland sedan igår, flyget blev inställt och nu har de inte fått ny tid fören imorgon kväll! 
Sjukt.. Då får vi ytterligare en anledning till att inte kunna fira Anders födelsedag idag.. Stackars kille, inte ens på semestern kan det vara lugnt. 
 
Har inte haft någon direkt hemlängtan ännu men idag har jag haft stora önskningar att åka hem lera eller inte - nu vill jag rida! 
Kram
 
 Bild från Koh Ngai..

Små lätta moln.....

Publicerat: 2016-02-11 Kl: 21:27:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En toppen dag idag!
Kände mig i och för sig inte super frisk i morse  och ont i munnen och känner lite av halsen. Så jag var duktig och red ingen på morgonen.
Hade hopp lektion för glada gänget från Edeby.
De skötte sig utmärkt!
Snabb lunch tidigt och sedan rullade fina bilen mot Segersta. I mycket god tid var jag faktiskt och stannade utmed vägen och köpte glass....
Det var även träning för Vicens Rotger Meseguer på Segersta de hade tydligen haft träning i två dagar.
Funkar ju bra när man har öronsnäcka.
Började med Demeter som var superfin vi tränade på galoppslutor piruetter och serier. Fick så mycket beröm! Men också mycket skäll vilket jag gillar då skärper jag mig.
Så kul att komma med sina hästar och höra att de utvecklas och bara är bättre för varje gång jag kommer. Fick mycket beröm för min sits och det är jag extra glad för då jag kämpat med att släppa benen - trycket i stigbyglarna under en lång tid.
Men jag tänker på det hela tiden annars funkar det inte att förändra.
Som tur var så red en av personalen på en treårig hingst när jag sedan skiftade häst. Annars så är ju Madde med och rider emellan.
Mina damer är så skötsamma och jag älskar vårt Fautras släp.
Demeter åker längst fram och Melete längst bak så har jag en plats emellan. Då kan jag lasta ur Demeter fram och när jag är klar även gå in fram och vända henne i transporten. Så rymlig är den!
Skulle inte byta märke ever.
Har fått rutin på att skifta hästar så det går snabbt som attan och Melete var super fin också väldigt fin i galoppen och vi avslutade med traven som vi inte lagt så mycket krut på och Mads var mycket nöjd. Det är bara bytena som är lite knepiga ännu men det kommer.
Just nu sitter jag och väntar på att den fantastiska mannen ska komma in det är något konstigt elfel på gården. Jossan har ingen el och pumpen slår ifrån halva raden i ridhuset slår ifrån och delar av utestallet samt cafeterian.
Hoppas att mäster elektrikern Tomas har kommit - Jocke var inte speciellt glad......
Imorgon så försvinner Sofia på semester så då får vi se vad jag o Jossan hittar på. Tittar på film och käkar popcorn om dagarna?
I brist på annat så får det bli en bild på vår nu 4åriga Samoa dräktig
Ann
 

Onsdag kväll=trött i soffan

Publicerat: 2016-02-10 Kl: 22:40:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Dagarna rullar på oavsett hur man mår. Idag rosslar det på både med Jossan o Sofia. Håller verkligen tummarna att de klarar sig från att bli så dåliga som Jocke.
Jag har tagit det lite lugnare idag då jag är lite trött från gårdagen och det känns ju kan man säga svullen i munnen men bättre än igår.
Har hoppat mina damer och Sofia hade byggt upp en nyttig övning som gick mycket bra med Demeter och blandat med Melete.
Riktigt dåligt väder idag så hästarna fick gå in vid lunch tid. Dyngsura och skitiga oj vad jag längtar till våren.
Vi kommer få kosta på en hel del grus i sommar då våra hårdgjorda hagar inte klarar hur mycket vatten som helst även de är geggiga.
 
Kontorsjobb har det varit på eftermiddagen + en privatlektion. Propparna till de två dressyrtävlingarna klubben ska ha i april är också klara och ska bara granskas av distriktet. Planerat färdigt klasserna till vårt dressyrmeeting också. Samt tittat över prospektet för att locka sponsorer.
 
 Imorgon är det Segersta som gäller oj vad jag längtar efter att träna.
Skulle gladeligen träna oftare om det inte tog så ofantligt lång tid att åka.
 
Den nya ponnyn har börjat att ridas och hoppas att jag o Jossan hinner med detta nu när vi blir själva.  Vi får helt enkelt ha en bra plan och rida det som är absolut viktigast att hinna med.
Våran allra bästa skolponny -Gent still going strong!
Ann
 
 
 

Skitdag....idag...

Publicerat: 2016-02-09 Kl: 22:25:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hatar tandläkare även om jag nu för tiden är mycket duktig! En tand mindre i dag då har ju bitit sönder ett par innan så det blir väl inplantat så småningom.
Alla tänder har varit rotfyllda och spruckit. Ingen riktig kvällsmat idag med andra ord. Skulle äta flytande stod det på lappen. Så det fick bli en semla från Maria Printz supergoda som jag la i varm mjölk så den blev ju då flytande eller?
Mjuk i alla fall. Tur att alla elever ridit bra i kväll försökte fixa vikarie för jag har ju haft ganska ont kan man säga. Tanden satt fast och fick borras isär och plocka ut rot för rot och sista satt verkligen länge tog väl 40 min att få loss den.....
Hoppas det känns bättre imorgon. Jocke är riktigt sjuk hoppas det vänder imorgon inte ofta han är sängliggande eller soffliggande kanske man ska säga.
Min fina fux kändes i alla fall bra i morse alltid något. Nu ska jag sova och hoppas att imorgon är en bättre dag.
Jag o Mickis på hemma tävling förra året
Ann
 
 

Tur det finns wi-fi

Publicerat: 2016-02-09 Kl: 03:22:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hehe.. Skönt att hålla sig uppdaterad kring allt som händer i det riktiga livet när man är på andra sidan jorden. 
Sitter och väntar på båt för att bli skjutsad till piren där vi ska ta färjan tillbaks till Lanta. Tre nätter har vi spenderat här på Koh Ngai en ö vi (särskilt Anders) hade lite högre förväntningar på.. Nu har vi iaf varit här.. 
 
Igår släpptes anmälan till vad jag hoppas bli årets första tävling med Mille - PSG i Enskede 25/3. Får se hur R går när jag kmr hem, han är inte bortglömd! Han kmr att fortsätta vara till salu om jag hittar RÄTT hem. 
Första tävlingen för min del blir på hemmaplan den 6/3, så blir intensivt när jag är hemma igen. Då är planen att rida både Boss och Seamie i LB och LA. Seamie kan passa i vilken gren som tror jag - fälttävlan vore ngt eftersom han har så bra galopp, synd att vi inte har terränghinder i närheten. 
Boss är en riktig kanonkula och även om han kan hävda sig väl på en dressyrbana tror jag det är hoppningen som är hans grej. 
Oavsett så är det viktigt att göra båda och det visar på en välriden ponny vilket är viktigare och viktigare även i "hoppsvängen". 
 
Kram från ☀️ 
/Madde 

Blir inte alltid som man tänkt sig...

Publicerat: 2016-02-08 Kl: 22:39:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag så var jag tvungen att åka in till Strängnäs och har inte alls hunnit med det jag tänkt. Speciellt inte med tanke på vädret. Hästarna såg förskräckliga ut efter en dag i leran och regnet. Spola ben och spola ben och borsta lera. Thaleia var ett med naturen och blev glad av lite ompyssling hon är ju fortfarande låg hoppas vi snart kan -vågar släppa ihop henne med Samoa får bli att ta av bakskor.
 
Satt på första hästen tidigt så att jag hann med 2 innan jag fick rusa iväg. Bästa Helios fick ett dressyrpass på eftermiddagen i alla fall.
 
Jocke är sjuk dessutom riktigt dålig med halsont och ont i kroppen så han blev beordrad att stanna i soffan på eftermiddagen.
Det är inte ofta han är sjuk hoppas att jag klarar mig bara.
 
Mina två lektioner gick riktigt bra och alla elever var så duktiga. Vi tränade övergångar och ännu mer övergångar serpentinbågar och det gav resultat. Min sista grupp som inte ridit så länge tror jag fick en aha upplevelse då de märkte att de kunde rida med så små hjälper att rida utan stigbyglar är så nyttigt.
 
Sofia har ridit den nya ponnyn idag för första gången ser bra ut i modellen men en hel del jobb är det ju som vanligt!
 
Imorgon så blir det en ny tur till Strängnäs då jag fått en akut tid hos tandläkaren - en tand som spruckit inte första gången. Snart blir det väl löständer nej skämt åsido det hoppas jag dröjer länge till.
 
Har mycket pappersarbete framför mig också. Håller på med inbjudan till alla barn och ungdomar som rider här. Ridklubben har ju fått medel från Möller bil i Eskilstuna där vi ska jobba med ett projekt som kallas Trygg i stallet.
De kommer då ha kurs efter sitt ridpass  ett antal gånger samt att vi ska ordna en rolig aktivitetsdag för alla för att stärka gemenskap och sammanhållning.
Svenska Ridsports förbundet har arbetat fram ett material som heter just Trygg i stallet. Som bygger på samarbetsövningar mellan varandra och hur vi ska förhålla oss tillsammans med våra hästar och kompisar och förbundets ledstjärnor. Det handlar mycket om ledarskap och  ansvar. För att hantera hästar säkert så behöver man träna på att bli en bra ledare..
God natt
Ann
 
 

Lyckad helg....

Publicerat: 2016-02-07 Kl: 22:29:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket party det var igår i Eskilstuna!
Kul hade vi alla och så klart var det Mariefredare som blev kvar till sist. Tina o Alex o Sofia O dansade till de plockade ihop allt det kallar jag ambitiöst!
Kul att vi var så många från klubben. God mat och häftig show under middagen.
Bara att ladda inför nästa års gala.
Vår bil rullade hemåt lite tidigare. Dagen har varit lite lugnare uteritt tillsammans med Amanda som red Melete.
Imorgon måste jag sitta på hästryggen tidigt för jag har en tid att passa i Strängnäs på fm.
Hoppas hinna rida en del på em...
Den här fina hästen är anmäld till våra tävlingar 6 mars kommer kännas konstigt att träffa Hera igen...
Ann
 
 

Mariefredsligan på plats!!

Publicerat: 2016-02-07 Kl: 15:40:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Häftig gala igår kväll med bra underhållning under middagen så klart var MRK starkt representerat!
Hm kanske fel ledd....Ann 

Jake

Publicerat: 2016-02-06 Kl: 13:47:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hjälper de där hemma på traven.. 
Snodde bilden från Charlotte - här är hon och Jake! 😍
 
Kram Madde 

Välkommen Jake

Publicerat: 2016-02-05 Kl: 22:26:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ingen bild blev det- de som känner mig vet varför....
Idag så har vi fått en ny häst eller ska vi säga liten ponny till stallet. Bästa Charlotte har köpt en till häst!
Maddes o Sofias syssling och mitt o Jockes "extrabarn" har skaffat sig en till häst. Charlotte äger ju Jacqueline här i stallet vår alldeles mest fantastiska hopp häst. Jag blir alldeles lycklig att se henne "ta för sig " av hindren på lektionerna.
Men nu så finns Jake här också han kommer stå i utestallet.
 
Kanske en bild i morgon .. vem vet..ursöt!
Morgondagen blir hektisk då vi har stallet och alla lektioner försöka att sedan sätta på sig galadressen
.
För att inte prata om sminkning som tur är så är Madde inte med som är super noga. Men även Sofia klagar på min absoluta oförmåga att sminka mig.
Mamma vad är det som glittrar i hela ansiktet? Eh jag hade tagit fel grejer helt enkelt och fick tvätta av mig allt på förra galan vi var på så att barnen slapp skämmas. Hade satt rouge i hela ansiktet men det kan jag bjuda på. Hur ska man veta vad man använder till vad?
Finns det någon vänlig själ som klarar av att lära en gammal hund att sminka sig så välkommen till Ekelund i morgon eftermiddag!
Sofia sa: Är det gala mamma så får det bli lång klänning. Så den gamla siden klänningen uppsydd i Thailand till min 40 års dag får hänga med imorgon.
Den är ju då bara 2 år gammal eller? Fast undrar om jag fyllt ännu....
God natt
Ann
Ps vi syns väl på galan DS
 

Lite energi tillbaka trots allt

Publicerat: 2016-02-04 Kl: 22:53:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trots att jag igår kväll fick besked om inställd träning på Segersta. Så det fick bli lite hoppning imorse på Demeter då jag hade hinder framme till veckans roliga timme. Tjejerna från Edeby som kommer varje torsdag och tränar -idag skulle det hoppas.
Herregud vad duktiga de var imponerande!
Ingen av dem hade hoppat på väldigt många år för Johannas del pratar vi nog om 20.....
Jag hade lika kul som de tror jag.
De red Aztor , Helios och Bosson. Nu vill de hoppa ännu mer. När de kom in i ridhuset var kommentaren oj vilka höga hinder......så jag sänkte men efter några rundor så ville de hoppa högre.
Tjejen på Aztor hade hoppat förr i tiden och stått uppe i Sundsvall tror jag det är hos systrarna Bäckström (som yngre ryttare kanske inte känner igen men välkända hoppryttare med SM segrar bla) sadlat om till islandshästar och jobbat som beridare i Tyskland och en mästare i flygande pass. Hoppa kunde de allt.
 
Imorgon händer det grejer här igen en till häst på ingång.....se om jag hinner med några bilder och mer info imorgon. För det är mycket som ska hinnas med och på lördag åker hela styrkan med respektive på Ridsportsgalan i Eskilstuna.
Dags för party.
Ann
Får bli en bild på islandshäst denna gång
 
 

Sorgens dag på Ekelund......

Publicerat: 2016-02-03 Kl: 14:02:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja då är det över och inget hade vi kunnat göra annorlunda. Svårare och svårare för varje gång. Så mycket förhoppningar och drömmar man har med sina hästar.
Har fått kommentaren någon gång att det är väl skillnad för dig som har så många hästar. Jag tror inte på det för jag lever med och bland mina/våra hästar dagligen.
Hästarna är en del av vårt liv helt enkelt - våran livs stil.
Har inte gjort någon "krönika" för 2015 då vi förlorade så många av våra hästar då jag helt enkelt inte orkat se bakåt utan måste se framåt.
Men så småningom blir det kanske något för att hylla våra hästar som inte finns kvar mer.
 
Med andra ord så har alltså vår vackra lilla "fölis" fått galoppera vidare till Trappalanda idag. Då hon blivit så mycket sämre och hade ont av sin skada ingen operation hade kunnat löst hennes problem.
No more comments...
 
Ann
 
 

Ännu en dag ett liv...

Publicerat: 2016-02-02 Kl: 17:46:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss ätit lite mat innan mina lektioner ikväll. Idag är det tre pass har de senaste veckorna haft så många avbokningar så att jag slagit ihop de två första. Dels för att korta tiden men vi har också haft hoppning och kl 18 har både jag o Sofia lektion samtidigt så då får man sämre med  plats att bygga på.
Tänk vad härligt det var när ridhuset var färdigt den första delen och man kunde rida på 20 x 40 m. Nu tycker jag att det är litet....
Det blir nog svårt att slå ihop mina grupper framöver för det har ramlat in fler nya elever och det är i princip på tisdagar i mina två första grupper som jag har haft plats.
Idag har jag trots att vi har hoppat hela förmiddagen hunnit med 4 hästar totalt. Så lite trött är jag i kroppen.
Hoppningen gick riktigt bra Demeter kändes super och det kändes enkelt helt enkelt en bra känsla. Mina tankar går nog till att i alla fall starta hoppning på henne här hemma på meetinget. Vore coolt då mina dressyrkompisar i min ålder nöjer sig med att trava cavaletti på sina hästar.
Att hinna med att åka iväg är väl inte att tänka på. Jag är glad om jag kan hålla min tävlingsplan i dressyren och komma iväg på de tävlingar jag planerat det närmsta halvåret.
Då vi är kort om folk så hoppade jag Melete idag igen istället för "min" super hoppare Jacqueline. Annars hade det varit svårt att hinna med det som måste göras. Oj vilket tryck det var i henne idag.
Jag kände mig mycket modig då det är väl mycket adrenalin påslag att hoppa och känna att man inte har super koll. Har ju tyckt att det varit svårt eftersom det inte varit så mycket tryck i henne men jag fick tillräckligt av det idag kan man säga.
Dessutom så känns det bra att hoppa henne när jag har tillfälle att få hjälp av Erik.
Finaste Melete
Ann

Kan hästar göra en på dåligt humör.....

Publicerat: 2016-02-01 Kl: 18:48:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ibland faktiskt har denna dag hunnit rida 6 hästar varav 5 skötte sig men den sjätte då gav jag upp....inte ofta jag gör. Kände att mitt tålamod var bristfälligt och att min kropp inte pallade med så jag satt helt enkelt av.
Tur att de andra gick bra.
Men att det kan påverka en så jag är fortfarande irriterad.....inte min grej att ge upp. Får prova med töm körning nästa gång.
Idag har det varit bytes serier i både vart tredje och vart fjärde med min pärla Demeter och det känns verkligen vem som är pappa till henne. Morfar Troll var ju också väldigt bra på byten.
Jens Fredricsson red honom två ggr åt oss på hingst visningar och han sa att han har 4 gångarter skritt, trav galopp och galopp ombyten för att stila så red han emot en oxer på ca 1.40 och gjorde seriebyten innan.
 
Men det var tjurigt i början med Demeter men det berodde mest på at hon blev spänd och stark.
Imorgon ska det hoppas igen för då kommer Erik då ska jag inviga mina nya ridbyxor som Sofia beställt. Tur det för jag kommer sällan iväg till någon butik.
 
Har även hunnit med kontorsjobb planerat och gjort lappar till dagläger både på sportlovet och påsklovet. Samt för blåbärshoppning som vi ska ha 5 mars.
Vi ska köra ett annat koncept där vi har gemensam framridning i grupp och därefter hoppar var och en banan och sedan tar vi ett nytt gäng så det blir grupper om 6 ryttare. Lägsta höjd så lågt det går att bygga och högsta höjd 50 cm.
Förra pay and jump var ju lite dramatisk med en del avramlingar så nu gör vi ett nytt försök på ett annat sätt så kan de som är mer vana och vill hoppa högre rida på vanliga pay and jump.
 
Madde och Anders har nu kommit fram till Thailand
Ann
 
 
RSS 2.0