Sportlov=dagläger

Publicerat: 2016-02-25 Kl: 20:19:07 | I kategori: Allmänt

Idag har ett gäng barn tillbringat sportlovet på ridskolan. Jag fick äran att ha ridlektion för dessa. Frågade om de tyckte att jag var sträng när vi var klara och någon sa nja lite.
Då förklarade jag hur viktigt det är med ledarskap över hästen/ponnyn och att man måste lära sig att vara ledare över den häst man rider. Men att det är svårt i början när man inte lärt sig så mycket ännu och om det ska vara säkert att rida så måste den som står och undervisa vara tydlig då hästarna ju går mycket på mig.
Jag brukar dra liknelsen att antingen så köper man en biljett på tåget och sätter sig och följer med upp till Stockholm eller så kör man tåget själv.....eller hur kul skulle det vara att åka bil med någon som kör utan att hålla i ratten osv.
Jag har ju bara vuxna och tonåringar just nu på ridskolan och det är alltid kul och hoppa in på barnlektionerna.
Frågade hur mycket de trodde att Helios vägde och de gissade på allt mellan 2 kg och 400 kg. Så min fråga var då tror ni att han väger som två mjölkpaket.
Troliga vikten hamnar väl runt 600 kg och försökte då jämföra med en tjej i stallet som hade koll på att hon vägde 40 kg och hur häftigt är det inte då att kunna rida en häst som väger 15 gånger mer?
Hoppas att det gick fram.
Det är ju egentligen fantastiskt vad snälla hästar är.
Vi har ju så många nya ponnyer som ännu ej är helt inskolade i verksamheten och ej lämpliga till ovana små ryttare så många av våra stora hästar får arbeta som ponnyer för tillfället speciellt nu när Karaat står på penicillin.
De är gudomliga våra stora hästar.
Häftigt med Helios som kan gå barn lektion ena dagen och åka och tävla MSVB:4 nästa dag......
 
Så jag hoppas att jag lyckades förmedla hur mäktigt det är att vara så ung och kunna hantera dessa hästar. Idag var det bara Helios som gick med av de stora. Men även en D-ponny kan vara stor när man är 8 år.
Athos för många år sedan i ridskolemästerskapet
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0