Elton hemma igen...

Publicerat: 2016-10-03 Kl: 22:37:16 | I kategori: Allmänt

Nu är alla hästar på plats i stallet. Elton har ju fått vara sällskap till en ny inackordering som kom från utlandet och vi vågar inte ta in nya hästar längre utan först ha dem i karantän i 3 veckor.
Han hade ju precis fått komma hem efter att ha varit karantäns sällskap åt Taylors Joe och jag hade börjat träna honom igen.
Denna gång har han fått gå ut i skogen i alla fall så inte hel vila.
Jag har ju hållt på med hästar i stort sett hela mitt liv och det var ju aldrig så här mycket kvarka förr. Men så kommer det ju in mängder med hästar från utlandet nu för tiden och de transporteras tillsammans genom landet -så naturligtvis ökar ju riskerna då.
Man hoppas ju att alla som håller på med hästar och ridning tänker sig för en extra gång och inte åker mellan olika stall med samma kläder.
Själv har jag alltid varit sjukt rädd för smitta men det hänger ju mycket ihop med att vi bedrev avel i relativt stor skala.
När man har många dräktiga ston så är man ju rädd för abortvirus. Vilket vi faktiskt fick in i stallet 1997. Vi hade stor tur för vi förlorade inget föl den gången trots att ett sto inte hade fölat men alla de andra. Vi tog ju prover då på ett antal hästar och de hade abortvirus det var i april. Sista fölet föddes sedan i början på juli det var Aiolos som jag hade räknat med ej skulle klara detta.
Ibland ska man ha tur också.
 
Så det är inte bara kvarka man kan sprida vidare.......
 
Nu när vi åkte till Canada så hade vi bara rena grejer med oss och ordentligt virkonade skor. När vi kom hem så samma procedur.
 
Elton har därmed satts i träning igen och det blev ett pass på eftermiddagen.
 
Imorgon är det hopp dag. Erik Berggren kommer som vanligt så det blir trimning med Demeter och Jacqueline.
 
Till helgen är det kurs igen denna gång kommer Akademiryttarna som ska ha någon form av tävling dressyr på lördag och hoppning på söndag.
 
Demeter på hemmatävling!
 
Ann
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0