Dagarna går undan!

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 21:33:22 | I kategori: Allmänt

Dag 4 på läger 1 idag, måste säga att det går fort nu är det bara 2,5 dagar kvar.. Allt flyter iaf på väldigt bra och tjejerna verkar nöjda. Detta läger har vi inte delat in dem i några egna grupper mer än första dagen utan de har själva fått komma med förslag på vad de vill göra och sedan har vi ghort så att de fått välja för varje pass på två olika saker tex uteritt eller dressyr. Detta system har fungerat väldigt bra men så är deltagarna inte alltför ojämna så det går att göra bra övningar som passar alla :)

Idag red jag ut med fem av tjejerna på eftermiddagen och det har varit en del tjat om att galoppera över ängar osv, något jag inte är speciellt förtjust i att göra med ridgrupper - speciellt inte med smått orutinerade elever. Även om man ridit länge så är det lite skillnad att rida ut och galoppera då hästarna lätt tänder till och uteritter är ju tyvärr inte jättevanligt att man gör vid ridskolor åtminstonde inte tillräckligt mycket. Jag hittade iaf en passande äng med en fin stig igenom meterhögt gräs där tjejerna (överlyckliga) fick ta en galopp på sina hästar.


Bild ifrån Google

Något som är viktigt då man rider ut i grupp är att man är nogran med att hålla ledet så att hästarna håller sig på sin plats och inte börjar dra om någon. Det är även viktigt att hålla ihop ledet så att det inte blir för stora luckor emellan ekipagen där hästen som kommit efter kan få upp en hög fart då det försöker komma ifatt och sedan kan bli svår att stanna.


Bild ifrån Google
Här ser det inte så ordnat ut och det verkar ju som att den lilla ryttaren på skäcken i mitten snart får smaka på gräset. Att galoppera på rad på det här viset är smått livsfarligt då hästarna gärna triggar igång varandra och det resulterar i att farten ökas och börjar en busa med bocksprång sprider det sig lätt till de andra.

Flera bav tjejerna har önskat gymkhana så imorgon blir det en liten gymkhana tävling, något jag faktiskt inte heller är stormförtjust i då det är lätt att man trillar av vilket kan resultera i skador. Det är dock väldigt roligt!  Men det kräver en viss typ av hästar och nån som var super till Gymkhana var Nejlika men henne har vi ju sålt :/ Jazza är också kanon men flera av tjejerna är ju ganska långa så hon kanske inte är optimal ändå imorgon.. Gent blir väldigt spänd och nervös, likaså Karaat.


Bild ifrån Google.
Kul gren så den får nog vara med imorgon. I övrigt lär det bli den populära stoppa huvud i vattenhink för att fånga äpple med bara munnen för att därefter leta sockerbitar i vetemjöl = degklump i hela ansiktet!! haha brukar se mycket kul ut..
Norsk/finsk/rysk fylla (har så många namn) man ska då ha ett ridspö med ena änden i marken och den andra i pannan medans man snurrar så fort man kan ca 10 varv = ruskigt snurrigt!
Vissla med kex i munnen osv osv.. :D

För att återgå till dagen  så fick Rangun följa med på min uteritt - den hästen älskar verkligen att gå ut, han skulle nog gärna bli typ turridningshäst på heltid! haha.. Rocco fick sig ett dressyrpass i ridhuset, lite strul i början men på slutet var han riktigt fin. Jag vill så mycket och det känns lute jobbigt att han är så efter i utbildningen men nu måste jag bara fokusera på att bygga upp styrka, kondition och muskler så kommer ftroligtvis resten att gå som en dans sedan. Han är ju fem nu men utbildningsmässigt mer som en fyraåring, Demeter som är fyra är egentligen längre kommen än Rocco.

På em/kväll sedan hoppträning för Erik Berggren på Limit, gick och sista rundan var bra förutom ett stopp där vi hamnade i lite av ett dödläge fram till en oxer vi låg väl stort på.. Nästa gång han kommer måste jag ha hoppat lite mer då det varit dåligt med det nu under sommaren.
Nästa vecka kommer my very best friend!! Christina! Hon kommer upp med sin stora häst ifrån skåne för att stanna i 1,5 vecka och ska då vara med på nästa Erik hoppning också :)
Tyvärr tar hon inte med sin fina ponny ( som för övrigt är till salu om någon söker en fin ponny!)


No Limits
Hon hoppar bra också!! :)


Christina at work!! Knoppning av ponny på hopptävling :)

Ska bli sjukt kul att hon kommer och är hemma så länge!!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: louise

inte äppel i mjölhinken!!!!!!!!!!!! har så hemska minnen utav det<3<3<3

2011-08-02 @ 22:00:41
Postat av: christina

asså..om det finns intresse så kan hon ju följa med upp ;)

gillar reklamen här ;)

2011-08-02 @ 22:59:56
Postat av: Monica

Vilket härligt ridhus! Ljust, luftigt och vackert.

(Ponnyn var jättefin också, såklart! ;))

2011-08-04 @ 08:22:50
Postat av: madde

Ridhuset är amazing! Eller ja hela anläggningen :)

2011-08-04 @ 12:37:47
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: ANN

Tur att vi inte ska ha någon ponny. Eller hur?

2011-08-04 @ 22:13:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0