Mina mål

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 22:21:32 | I kategori: Allmänt

På gårdagens fråga fick jag en fråga tillbaks av Ingunn som undrade vad jag hade för mål, så jag tänkte nu försöka svara på det :)

Vad gäller mig själv så vill jag självklart komma så långt jag kan (små "flummigt" svar) dvs, GP är självklart målet, att ha en häst som är kapabel att tävla utomlands med vore superkul, men för det krävs en riktigt bra gångartshäst vilket jag förvisso skaffat mig nu men man ska leva på det här också - vilket gör att jag kanske sålt honom innan vi nått så långt. Alla hästar är till salu, det måste de vara..



Eftersom jag har flera hästar har jag ju enskilda mål med var och en av dem..

Rangun
Från början skulle han säljas redan för typ två år sedan men sedan har han utvecklats så himmla bra hela tiden och nu går han verkligen på topp, dessutom är han självklart värd mer ju bättre han blir och det är också en sak man måste ta hänsyn till. Rangun är ingen häst som kan vinna de höga klasserna på att sväva runt i fantastiska längningar osv, däremot är han mycket arbetsvillig och verkar ha lätt för de svårare rörelserna så han skulle nog absolut kunna gå svår dressyr en dag. Frågan är bara om jag har kvar honom till dess.
Mitt närmsta mål med honom nu är att debutera MsvA/George under hösten vilket han faktiskt nu känns riktigt färdig för på träning.


San Rocco
En riktig framtidsstjärna!
Hoppas mycket på honom och han har verkligen kapacaiteten att gå HELA vägen och som han utvecklats nu de senaste veckorna så känns det toppen. I dagsläget är han efter i sin utbildning och är mer som en fyraåring vilket gör att det blir lite högre press om han ska gå årgångstävlingarna, som han är nu vill jag inte skynda på utbildingen bara för att jag vill rida 5-årschampionatet - ska jag rida detta vill jag verkligen känna mig säker och veta att han går och gör det på HÖGA poäng för att det ska vara värt, både ekonomiskt (dyrt) samt psykiskt för oss båda.
Planen i höst är att komma ut i några lätta klasser för att se hur han beteer sig samt få lite rutin, vi har ännu många knappar kvar att jobba på tillsammans :) Sedan om han utvecklas på rätt sätt så hoppas jag kunna börja med byten till vintern då han trotts allt blir sex nästa år.


Hoppas att detta duger som svar :) NI får självklart komma med fler frågor!

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: Ingunn

Bra mål, Madde, det ska bli roligt att följa din karriär i GP klasserna i åren framöver! :-)



En annan fråga, du skrev i ett tidigare inlägg att Elton "lägger på en tvärnit" i övergångar från trav till skritt. Så gör min häst också och jag har inte varit uppmärksom på att det inte ska vara så, har mest tolkat det som att han är nästan för lydig och så har vi ju haft så mycket annat att fokusera på. Frågan är hur man kommer tillrätta med det, nu har det blivit en vana och det känns verkligen inte bra att han gör det, det kan ju inte vara hälsosamt för hans kropp och inte är det bekvämt för ryttaren heller. Har du någon smart övning att bjuda på för att komma tillrätta med detta?



/Ingunn

2011-08-16 @ 07:58:30
Postat av: Madde

Ingunn - framförallt är det viktigt att "tänka framåt" i övergången och vara lätt i handen, utan att "glappa ur" så tygeln hänger. Nu är ju just Elton inte så gammal och har ännu inte kommit till så mycket sidvärttsarbete men det är annars ett bra sätt att tänka tex lite öppna i övergången för att det inte ska bli bara "broms"

Sen är det ju självklart bara att träna och träna på detta - övergångarna är ju mycket viktiga!



Lycka till :)

2011-08-16 @ 21:23:04
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0