Stanna upp och tänk efter innan..

Publicerat: 2015-05-07 Kl: 13:25:37 | I kategori: Allmänt

Att ta på sig allt som går dygnets vakna timmar och använda tankesättet "vila kan man göra när man är gammal" eller t.om i graven" har jag bittert fått äta upp och inse att om man ens ska orka bli gammal så får man lov att prioritera vad som är viktigt och inte.
Min sambo har såklart tjatat länge men inte lyssnar jag på det OCH jag har inte tid att gå på nått gym för att stärka kroppen på rätt sätt. 
Jag talar vitt och brett om för mina elever om vikten av att stärka kroppen och att stretcha (!) 
Lever jag som jag lär? Nej.. 
 
Hädanefter är det slut med att slita på kroppen mer än absolut nödvändigt - den är mitt arbetsredskap och att syssla med något stillasittande jobb är nog inte min melodi. Förlåt Anders - ska lyssna bättre från och med nu..
 
Som jag skrivit tidigare har jag tagit tag i att besöka kiropraktorn - första gången för två veckor sedan. Vid andra besöket förra veckan ville hon att jag skulle känna efter och komma tillbaks först efter två veckor. Men då det kändes sådär i tisdags och jag trolugtvis inte kan fören fre nästa vecka fick jag en tid igår. 
Tur att hon hade tid för hade jag kört på något dygn till hade det troligtvis varit väldigt mycket sämre - jag som redan tyckte det var rätt illa.. 
Man inser att man tål mycket smärta då jag gångerna innan tyckt det bitvis varit fruktansvärt och gårdagens behandling var betydligt värre. 
Jag balanserar tydligen på en skör tråd för hur mycket stryk kroppen står ut med så nu blir det skärpning. Så fort den värsta smärtan är över ska jag se till att träna, och innan dess stretching av höftböjaren och bröstmusklerna som är väldigt spända och drar fram mina axlar.
Värktabletter ska ätas ( jag som hatar piller) 😣 jag har dock mycket starka grejer hemma sedan jag blev sparkad förra vintern. 
 
Idag har jag "tagit det lugnt" genom att låta bli ridning, har haft tre privatlektioner och planterat lite blommor jag köpte igår utanför stallet. 
Nu är jag o mamma påväg till Segersta med Helios och Rangun. 
 
"Tänk efter före"
 
Kram Madde 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0