Hur mkt kan man hinna med på en dag?

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 23:45:52 | I kategori: Allmänt

Ja idag började dagen med ett besök av vår käre Jimmy Inserte som kollade över våra sadlar dessutom så tog han med en passier som jag köpt begagnad till Nisse som ska stoppas om. Han är den enda av lektionshästarna som ej har en riktig sadel. Han är mkt svår med sadelläget så han har fått dragits med en Wintec allround sadel.
Nu ska han äntligen få en bättre. Jag har i och för sig bytt med Lindsey som haft en Kieffer dressyr som Nisse nu haft någon vecka och Lindsey kan ju lika gärna ha sin hoppsadel -en stübben. Den sadeln köpte jag till svärmors halvblodsvalack Kortjnoj ungefär 1983 kanske, men det är riktiga kvalitets sadlar både stübben o keiffer gillar jag till ridskolehästarna - det är ju tydligen bara de som gör allround sadlar numera. Men även apaloosa (har fyra av lektionshästarna), men de har inte alls hållt i skinnet som de andra sadlarna som är mkt äldre. Däremot är de ju mkt skönare att rida i de gamla sadlarna är ju hårdare.

Arro Bell fick ett dressyrpass. Idag red vi igenom helgens program Svår B:1 det gick ganska bra. Alltid svårt när man rider själv och ej får feedback av någon annan än en själv......
Eftermiddagen var det lite ogräsrensning i mina rabatter utanför stall o ridhus samt arbetat med ansökan till Idrottslyftet. Så kvällen var det dags för mina onsdagselever att rida sista gången för terminen. Hade bestämt att sista gruppen fick rida ut men även de andra ville ut så det blev tre timmar till i sadeln. Härliga tider vid avslutningsdags även om det är lite sorgligt.
Av några elever fick jag en ansiktsmassage- härligt och av min sista grupp blev det en flaska Laphroig. De som delar min passion för denna dryck behöver ingen närmare presentation. Mmmm tackar så mkt alla gulliga elever.
Imorgon bitti åker jag med Herkules till Sundbyholmskliniken (vi har ju köpt tillbaks honom då han har en mkt stor benbit i en framhov) mycket sorgligt både för oss och Malin som köpte honom och redan är mkt fäst vid honom. Veterinären ska nu imorgon bedöva hovleden för att se att det släcker hältan - först då vet man ju om det finns en möjlighet att operera.
Johanna o Agnes följer med så slipper jag åka själv - hoppas ändå på att det kommer gå fort.
God natt
ANN
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0