Hoppning för vuxna med middag

Publicerat: 2010-06-04 Kl: 22:55:47 | I kategori: Allmänt

Ja nu är det fredagkväll och en hektisk vecka har gått. Avslutat fredagen med hoppning för vuxna o middag. Nu i ny tapppning. Denna gång hade vi gemensam framridning på en liten bana ute. 5 i taget red därefter fick de hoppa en bana på 7 språng och därefter pusta- få feedback och när de andra hoppat färdigt rida samma bana en gång till.
De var så duktiga och som det ser ut med lite mera träning under hösten (framför allt banhoppning med högre hinder)så kan vi nog ha en KM klass för ridskoleryttare senior. Sista åren har det inte ens varit några som ställt upp.
Jag har även några hoppglada i min måndagsgrupp kl 20 som verkar vara på hugget. Km för seniorer går på 0.90 höjd.
Ridskolan kan även dela ut ett extra pris till KM vinnaren senior/lektionsryttare. En privatlektion :-) kan det sporra någon att vara med?
Vissa av dagens ryttare verkar vara intresserade att hoppa på som skötare också. Kul för Madde i så fall bra med stor spridning i åldrarna. Madde har ju olika kurser för skötarna bla och nu i sommar en 2 dagars kurs.
Efter avslutat ridpass så avnjöts en middag i cafeterian - pastasallad med pepparrot och varmrökt lax därefter en hallon o blåbärspaj med vaniljsås. Tack Jocke!

I morgon rider alla lördagselever sin sista ridgång före sommaruppehållet. De får önska själva men min sista ungdomsgrupp ska rida dressyr då det är tävlingsdags på söndag. Elin o Ronjah ska rida finalen i dresyrallsvenskan och Ida Lindsey ska rida B final i hoppning även Bungy Jump o Silver ska tävla.
Håll tummarna för våra duktiga tjejer och ponniesar.

Idag var det dressyrdag för Arro Bell snart är det ju tävlingsdags för oss. Har ju varit dåligt med den varan detta året då Sofia fått låna honom för div I dressyren.
Intermediare I och Svår B:1 blir det nästa tävling. Han är nu superfin. Alla byten sitter som en smäck även ettorna. Galoppsaxen likaså det är piaffen o passagen som vi finslipar på speciellt övergångarna är tuffa. Men funkar helt ok just nu men vis av erfarenhet så gäller det att man kan rida allt på åttor hemma för att det ska bli några poäng när man kommer ut. (Man tappar lätt mkt på tävlingsbanan).

God natt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0