Agria Ridskolemästerskap för lektionsryttare!

Publicerat: 2010-06-08 Kl: 21:37:43 | I kategori: Allmänt

Nu har det kommit ut info om årets upplaga av Ridskolemästerskapet!!

Många nyheter är det.. Så nu måste vi trimma upp de ridskoleryttare som är intresserade så vi kan visa framfötterna :P Det har ju gått super de senaste åren, förra hösten så hade vi både ponny och hästryttaren ifrån vår ridskola & klubb i finalen!

Agria Ridskolemästerskap för lektionsryttare

Svenska Ridsportförbundet presenterar
Agria Ridskolemästerskap 2010
i samarbete med Ackordhäststiftelsen och Ridskolan Strömsholm

Agria

Är DU Sveriges bästa ridskoleryttare?

Agria Ridskolemästerskap, tidigare Agria Riksmästerskap, tioårsjubilerar och bjuder på stor fest för alla aktiva på landets ridskolor. Alla som regelbundet rider i ordinarie verksamhet på ridskola kan delta.

Nytt för i år
• tre grenar - hoppning, dressyr och hästkunskap
• två finaldagar
• tre delsegrare
• två ridskolemästare
• fyrbent pris till segrande förening

Finalen i årets Ridskolemästerskap kommer att äga rum på Strömsholm den 20-21 november. Tävlingen avgörs över två dagar med dressyrryttartest, stilbedömning i hoppning och prov i hästkunskap. Precis som tidigare ska det koras en svensk mästare på ponny och en på häst, men i år blir det även delsegrare i varje gren – en i hoppning, en i dressyr och en i hästkunskap.
Dessutom kommer den förening som ligger bakom årets ridskolemästare premieras.

Agria Ridskolemästerskap arrangeras av Svenska Ridsportförbundet i samarbete med Agria Djurförsäkring, Ackordhäststiftelsen och Ridskolan Strömsholm.

Guldregn till klubbarna
Ett jubileum ska firas ordentligt och därför kommer de segrande föreningarna, ponny respektive häst, i Agria Ridskolemästerskap att vinna en häst till sin verksamhet. Hästarna ägs av Ackordhäststiftelsen som ställer den till förfogande hyresfritt under tre år.

Hästarna utbildas av Ridskolan Strömsholm under året och överlämnas på Ericsson Globe i samband med Stockholm International Horse Show i november.
Det blir alltså riktiga topphästar som överlämnas under högtidliga former inför fullsatta läktare! Dessutom kommer hästarna att vara fullt försäkrade under hela avtalsperioden genom Agria.

Agria Ridskolemästerskap – Så här funkar det
Tävlingen är öppen för alla som rider regelbundet i ordinarie verksamhet på ridskola, på skolhäst eller skolponny. Ponnyryttare ska vara 13-18 år och för ryttare på ridhäst är lägsta ålder 15 år. Du får inte vara instruktör eller ha påbörjat någon utbildning till att bli instruktör.

Uttagningar
1. Din förening kvalar fram ryttare för distriktsfinalen. Det är föreningen som planerar uttagningen och ridskolans ordinarie ridlärare får vara domare.
2. Distriktsfinalerna rids i oktober 2010. Varje förening får delta med en ponnyryttare och en ridhästryttare. Finalisterna får rida medhavd häst, men arrangören ska även kunna erbjuda häst eller ponny på plats. Prov i dressyr, hoppning och hästkunskap ska genomföras.
3. Den 20-21 november avgörs den stora finalen på Strömsholm. Hit går en ponnyryttare och en ridhästryttare från varje distrikt.

Det hänger på stilen

Agria Ridskolemästerskap avgörs i stilbedömning. I dressyren avgörs detta i bedömning dressyrryttartävling och i hoppning stilbedömning. Det gäller alltså att rida bra på alla sätt för att bli ridskolemästare!

Frågor?

Kontakta Lena Annergård, SvRF tel: 0220-45613, 0709-795613,
eller e-post [email protected]

Kommentarer
Postat av: Matilda

Vilken underbar blogg du har =)

Har du någon egen häst??

2010-06-09 @ 20:53:40
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Madde

Tack! Ja jag har två hästar som är mina egna.. Mille 6år och Rangun 8år..

2010-06-13 @ 13:40:35
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0