Förbannat surt

Publicerat: 2016-05-16 Kl: 21:57:55 | I kategori: Allmänt

men har bara mig själv att skylla - som det brukar vara..
Igår var det tävling med Mille igen, vi har det lite knepigt nu känns det som - saker vi tidigare gjort stadigt är lite svajigt osv.. Tror denna "dipp" kan bero på att vi kommit till den punkt där vi nu behöver höja nivån på allt och framförallt utveckla gången. Mille är ingen supergångartshäst men det finns mycket att stärka och förbättra vilket vi behöver för att klättra i procent och placeringar.
Igår red jag MsvA:1, första gången i år - och det är nytt program för i år. Jag hade bara ridit delar ut programmet nu inför men kände mig säker på att jag kunnde det. Vilket jag väl egentligen också gjorde bara det att jag gjorde en svårare rörelse än vad det skulle varit = minus 2 på varje domare = minus 6 totalt och jag förlorade placering, kanske till och med vinst för det var bara 1,5% till den blå/gula platsen.. 
Sista rörelsen, utöver uppridning och avslutande halt, är en serie på diagonalen - innan programmet gjordes om var det i var 3:e och jag hade helt ärligt inte ens läst att det nu var ändrat till vart 4:e... Trist men av detta har jag förhoppningsvis lärt mig att läsa ännu tydligare nästa gång programmen ändras..
 
Förutom den supertabben så hade vi även några mindre missar som klart kostade några % Mille kändes iaf fin på banan även om han var helladdad då vi lastade ur och det blåste halv storm på Brolöten. Med mig hade jag en av mina elever Hedvig som är flitig på att vara i stallet och mer än gärna åker med på grejer :D
 
Imorgon har vi programridning för Gunilla Åkerman hemma, då rider jag "ettan" sedan blir det lugnt för Mille resten av veckan för nästa vecka börjar uppladdningen mot Strömsholmstävlingarna och ett par veckor senare vårt egna meeting. Planen är att ta med mig honom till Segersta några dagar nästa vecka, jobba och få hjälp med träningen. 
Mina fina pållar <3 
 
Idag har jag ridit tre ponnysar, Seamie, Boss och "ridit och ridit" men skrittat och joggat lite på W-T som drog på sig en sparkskada förra veckan. Tror hon sparkade på sig själv faktiskt som det såg ut.. Vi har iaf fått möjlighet att använda Pharma Lighten flitigt!
Så härlig uppsyn och "ponny-lugg"!
 
Pharma Light inköptes av mamma i Göteborg i år och vi har nu haft den några veckor och använt den på flera hästar men nästan mest på oss själva och våra trötta kroppar :P Jag tror det är en superbra investering och att det ska hjälpa till att förhindra/förebygga skador samt att det läker betydligt snabbare vid ev skador oavsett sort..
 
 
Kram Madde 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0