Nu är nedräkningen snart på 0!

Publicerat: 2016-01-30 Kl: 22:57:53 | I kategori: Allmänt

Jisses dagarna går i ett!!
 
Jag har även fullt dem extra väl de sista dagarna, på fm fick jag dock besked om inställt med foderrådgivningen jag skulle haft hos en av mina elever i det stall hon har sin häst uppstallad utanför Södertälje. Många sjuka "tyvärr" får jag väl nästan säga, hade häcken full ändå idag.. 
Kunde då komma till Ylva och hennes anläggning, också utanför Södertälje, lite tidigare istället. Det blev bara tre pass idag då "alla" var på SRK's gala - Ylva valde dock mig istället vilket känns hedrande :)
Tre fina hästar och särskilt en.. ville köpa honom förra året men ägaren hade då just kommit på att hon ville behålla honom själv, typiskt.. Finns visserligen hästar hos oss ändå men vissa har ju "the wow factor"
 
Nu blir det iaf semester en stund framöver, jag ska börja med att sova så mycket jag bara orkar de första dagarna - brukar bli så vare sig man vill eller inte när kroppen inser att den kan slappa hur mycket den vill. 
Äta god mat - jag är typ hungrig jämnt när jag är i Thailand :P
 
Bild från i sommras på mig och Millemannen <3
 
Just love this horse! Han växer för varje vecka och som mamma skrev efter Segersta passet så har han gjort ettorna som en dans! Jag har försökt jobba med dem själv under en tid nu då jag anser att han är redo - dock är ryttaren lite ofärdig i det. Jag har inte så mycket rutin, han aldrig göra det särskilt mycket på Arrobell och med honom så var det ju även så med ettorna att när han förstod att "aha ettor" så gjorde han dem själv, bara att hänga med.
Jag har inte haft några problem att göra två, det är plättlätt men det är sedan man kör fast, har kanske lyckats med ett tredje nån gång. Så Mads fick testa, fick fina lovord om formen och känslan innan han ens börjat bytena, Mads gjorde några ettor 2 och 3 i taget samt i vartannat på volt innan han gick in på en diagonal och vips 7 rena byten i varje - stor tumme upp! Eftersom han nu ska få det lite lugnt medan jag är borta så blev det dressyr 5 dagar denna vecka - mån till fre och så fick han gå ut idag. Jag har jobbat med ettorna både tor och fre vilket gått kanon. Även piruetterna känns fina, förra gången på Segersta jobbade vi travslutorna som i GP - nemas problemas. 
Betyder det att jag snart har en fullfjädrad GP-häst? Mnja nästan, passagen har vi en bra bit kvar på - det är resan som är det roliga, sedan skulle jag klart inte tacka nej till en etablerad GP häst, men att få vara med hela resan och ha gjort jobbet själv är en stor fjäder i hatten och en fantastisk upplevelse. Även om det här med hästar tar tid att utbilda och ta fram..
 
Trevlig vinter på er, jag pyser mot varmare breddgrader!
 
Kram Madde  
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0