Helgen är över och allt går så snabbt.....

Publicerat: 2016-01-10 Kl: 21:38:59 | I kategori: Allmänt

Dagarna går fort även veckorna och åren kan jag konstatera. Hur kan man göra att det går långsammare?
Lördagen fick bli vilodag för mina hästar så jag jobbade bara förmiddagen i stallet mina lektioner + en privat lektion hann jag med innan jag fick klä mig i vanliga kläder dvs ej ridbyxor.
Ge mig ut i den stora världen utanför Ekelund och umgås med gamla vänner på Ekerö. Det var ett riktigt kafferep vi hamnade på med hembakta godsaker min bullpappershög var ganska stor....
Bakade med ekologiskt mjöl och ägg med mm. Tänk att det gör stor skillnad.
Om tiden fanns så skulle jag gärna komplettera vår verksamhet med en del av det vi hade förr innan det blev hästar för hela slanten.
Vi odlade grönsaker och potatis hade utegrisar och smågris uppfödning även köttdjur som fick leva naturligt för att inte tala om dvärghöns - vilka goda ägg man åt!
Nu äter vi fantastiskt gott kött eftersom jag lever ihop med den fantastiska mannen som jagar så det ska jag inte klaga på. Men jag kan ibland fantisera om det griskött vi då åt. Vilka fläsk kotletter det blev av dessa fantastiska grisar vi hade en blandning av Hampshire och Duroc vilket betydde att de var fantastiskt fina att se på bruna, svarta, prickiga brokiga och en o annan vanlig färg.
Äter aldrig griskött från affären sedan dess utan det får bli vildsvin.
Grisar är dessutom väldigt roliga djur och våra avels suggor döpte vi och de var tama så även vår fina galt Devil. Honom lånade vi även ut till andra så att han fick betäcka + att vi tog emot suggor för betäckning. Alla grisar gick ute och bökade.
Jag önskar att alla människor någon gång fick chans att smaka och se skillnaden. Då skulle man glatt betala lite mer för det man åt tror jag.
När jag nämner detta för barnen så blir de smått tokiga för de ser inte hur vi skulle ha den tiden att ha ännu mera djur att sköta men drömma kan man ju göra......
 
Idag har jag haft en mycket lång sovmorgon längre än jag tänkt så då hanns det ju inte med att rida så många hästar. Men mina har allt gått ett pass.
Planen för 2016 är att Demeter ska ut nu på vårvintern i MSVB:4 och med tanke på hur Helios känns så kommer han få följa med för jag behöver också ut och tävla.
Sedan längre fram på säsongen så är tanken att debutera MSVA så att jag kan rida de klasserna hemma på MRK:s meeting.
Melete ska ju ut i någon LA men sedan blir det 6-årsprogrammen och en o annan MSVC är tanken.
MRK ska ju anmäla ett div I lag så för tillfället ser det ut som att jag har 3 hästar att väljs mellan och kan ju även låna ut någon till Madde om det behövs.
Licenserna är i alla fall betalda och det gäller ju att hänga på när det är dags att anmäla då det brukar vara svårt att få plats i början på säsongen.
Håller också på att jaga domare till MRK då vi bestämt att ha en tävling i slutet av februari början på mars på kort bana. Så det blir då LB:1, LA:1 o MSVB:1 om jag får tag i domare.
God natt
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0