Fantastisk man...

Publicerat: 2016-08-23 Kl: 22:39:12 | I kategori: Allmänt

Ja ibland så blir det långa dagar. Jocke är ännu inte inne trots att han var ute före 07.00 började med att vattna ridhus och utebana. Vilket är ett drygt jobb så här års då vattnet är slut i sedan länge i ån där vi tar vatten på våren och försommaren.
Han får åka ner till hamnen i Mariefred med traktor och vattentunna. Vi har haft en byggfirma här idag för att titta på våra nya projekt och för att få ett pris på detta.
Eftermiddagen har Jocke plastat hösilage och nu håller han på att köra hem balarna. Det är ju viktigt för att få bästa möjliga foder att ta hem dem direkt efter pressning och plastning annars stör man ensileringsprocessen om man rör dem efter ett par dagar.
Så då måste man vänta ganska länge med att flytta dem och de kan ju inte stå kvar på åkern. Då är risken stor att sork och fåglar är på balarna och går det hål på dem så blir ju fodret förstört.
Nu hoppas jag att vi fått tillräckligt med foder för vintersäsongen. Det är bara analys som ska tas så vi vet vad det är för värden i fodret i år. Viktigt att veta så att man kan göra så bra foderstater som möjligt.
Om man behöver tillskottsfodra eller om hästarna klarar sig på grovfodret. Våra skol hästar fodras normalt sett i stort sett bara med grovfoder. Havre får de en gång om dagen mest för att de ska gå in i sina boxar.
Några få behöver mer kraftfoder.
 
Så vi hoppas på bra värden på fodret.
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0