Kunskap....

Publicerat: 2015-11-29 Kl: 14:06:28 | I kategori: Allmänt

Ja vad är det?
Man kan läsa sig till kunskap inom många områden så även i hästvärlden. Det finns otroligt många delar i arbetet med hästar som kräver kunskap om hur hästen fungerar allt ifrån matsmältning, hur hästen är uppbyggd, hur man tränar och utbildar hästar, hur fungerar hästen som årtusental utvecklats till dagens häst, hästens behov etc etc listan kan göras oändligt lång.
Allt detta kan man läsa sig till men hur man sedan gör praktiskt det måste man träna praktiskt på och det innefattar även att kunna läsa av hästen innan det händer så att man som ryttare, tränare, ridlärare, hovslagare etc (finns ju många olika sätt man kan arbeta med hästar på) hinner agera och reagera så att varken häst eller människa blir skadad.
Man kan lära sig den hårda vägen vilket man ofta gör då livet med hästar är ett tungt och tufft liv. Jag är otroligt tacksam över de förebilder jag haft genom alla år. Möjligheten att få mer kunskap genom veterinärer, uppfödare, tränare.
Mentorer som man kunnat ringa vilken tid som helst vid akut läge.
Har insett genom årens lopp att fullärd blir man aldrig då det dyker upp nya saker som man aldrig varit med om tidigare fortfarande och kommer så att göra även fortsättningsvis.
För mig kommer alltid säkerhet i första rummet både för hästens skull min egen och mina kunder och elever och personal. Samt att vara en bra förebild då ungdomar och även vuxna  gör som man gör och inte som man säger.
Allvarliga händelser har jag varit med om där jag haft tur att tiden inte varit inne så att säga för min egen del. Men det har gett mig mer kunskap.
Det har som sagt var varit "nära ögat" flera gånger där jag faktiskt varit nära att förlora livet. Med åren blir man klokare och tar mindre onödiga risker men ofta är människor omedvetna om vilka risker de tar pga av okunskap.
För mig är okunskap inte dåligt så länge man är medveten om att man inte kan så mycket. Det är mycket värre när man är okunnig men tycker att man kan då är det farligt!
 
Detta var några tankar från mig en helt vanlig söndag där jag önskat att det funnits utrymme att åka till Friends för att se Världscups dressyren. Men jag hoppas att jag ska hinna se lite på TV strax men har två hästar kvar att motionera innan mina kvälls lektioner.
Jag får hålla tummarna för att Mads lyckas idag igen här hemma i soffan. Har fått tid för ett sista pass imorgon innan min semester men är osäker på om jag hinner med det.
Ann
 
Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj vad många bra kloka ord från dig i adventmörka tider. Ha en underbar semester o VILA ut. Kram från Marianne (majsan)

Svar: Absolut om några dagar hägrar värmen ska bara vara och ladda batterierna
Ekelund

2015-11-29 @ 19:35:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0