Lite bättre idag ändå

Publicerat: 2015-01-19 Kl: 15:50:02 | I kategori: Allmänt

Idag så gick förmiddagen åt till veterinären. Tove Forslund var på plats här tidigt på morgonen för att besikta en häst åt en granne men också för att besikta två hästar åt oss.
Vilket gick mycket bra båda gick igenom besiktningen så imorgon ska de levereras till köparen. Hästarna som vi besiktat är Palmir och Calima.
Palmir tycker vi går alldeles för få pass så därför får han flytta vidare.
Calima har vi ju tänkt att sälja hela tiden så det var inget konstigt med det. Köpte ju henne av en vän som var svårt sjuk då hon inte kunde ha några hästar kvar.
Tove tittade också på Sofias nya stjärna som var svullen i en sena i fredags. Sofia har målat fan på väggen och varit så ledsen - hon har ju haft sådan otur med hästarna. Pebble Beach är ju ganska vild av sig även när hon står i boxen eller kanske just där....
Som tur var så var det inget skadat allt såg bra ut och hon har ju inte varit halt men det behöver de ju inte vara även om det är skadat. Så hon har nog smällt på sig när hon hoppar runt i boxen.
Ska man vara häst ska man ha Sofia som matte då hon är extremt noga med att allt är hundra ok. Det är ju bra att vara noga med sin häst. Sofia är ännu noggrannare.
När Uranos var unghäst ca 4-5 så slet han av sig en framsko ute på stubbåkern. Han var inte halt men svullen så jag lät honom stå i sjukhage det gick inte ner på några dagar så jag åkte till klinik för säkerhets skull. Det visade sig att ett ligament nästan var av och han blev helt in packeterad fick ej gå ur boxen på 6 veckor stackarn. Så man kan aldrig vara säker.
Vi har även kollat Elton med ultra ljud och det såg också bra ut så han har troligtvis vrickat sig. Så jag hoppas att han snart är igång igen.
Så imorgon rullar jag iväg med två styck hästar eftersom jag ändå inte ska rida .......
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0