Hatar att vara sjuk.....

Publicerat: 2015-01-18 Kl: 21:14:03 | I kategori: Allmänt

Tillbringat dagen i soffan. Gjorde ett tappert försök till en promenad med hundarna men Jocke tyckte jag gick sakta och andfådd blev jag.
Då vände jag hemåt.....Enligt mina barn kan det troligtvis bero på att jag o Jocke var på 50 årsfest igår. Kan jag inte förstå de tycker att jag är lite omogen..
Hur skulle det sett ut att inte gå. Kul fest var det i alla fall och man glömmer bort efterhand att man inte är helt ok.
Festen var på Hotell Rogge i Strängnäs och mycket god mat och dryck och en fantastiskt duktig trubadur och en massa härliga människor. Sov gjorde vi i Strängnäs.
 
Hoppas att man vaknar pigg som en nyponros utan halsont hosta och rinnande näsa. Man kan ju önska i alla fall. För jag har inte tid att vara sjuk i alla fall.
En massa hästar står i stallet och vill bli ridna bla. Mina har fått vila hela helgen.
 
Aktuell fråga i smittskydd:
Hur gör man för att skydda sig från smitta? Tyvärr har ju Strängnäs Ridskola fortfarande kvarka. Det betyder att de är isolerade och inga hästar får komma dit. De får bedriva verksamheten men det är stora restriktioner som gäller.
Kvarka sprids via kontakt vilket betyder att man kan föra med sig smitta i kläder skor hår och all utrustning. Man skall defenitivt ej vara på flera stallar. Det är det absolut säkraste.
Strängnäs ridskola har mycket bra rekommendationer på sin hemsida och facebooksida. Så åker man dit och rider eller tittar skall man ej åka till något annat stall.
Allt behöver decificeras och tvättas. Det är ju inte säkert att man lyckas med det. Till saken hör också att ridskolan flyttade den insjuknade hästen så fort det uppdagades och även de två hästarna som stod bredvid. Detta för att förhoppningsvis klara sig från att flera hästar insjuknar. Tyvärr hade den hunnit smitta fler hästar och det tog tid innan kvarkan bröt ut
Men det kan ju också vara så att vid andra tillfällen finns smitta i ett stall som man ännu ej har upptäckt så kan man ju föra detta vidare.
Ta  aldrig med egna borstar om du tex ska åka på ridläger. Klappa aldrig andra hästar på tävling. Tvätta händerna.
Nu hoppas jag verkligen att alla i kommunen tar detta på största allvar. Det kommer ju ta lång tid innan ridskolan i Malmby jag lider verkligen med dem de kommer ju få sanera hela anläggningen. Kvarka kan ju dessutom stanna kvar i marken i hagarna.
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0