Måndag igen och snart "solokvist"

Publicerat: 2015-08-31 Kl: 19:44:38 | I kategori: Allmänt

Ganska bra måndag - har hunnit massor känns det som. Ridit Rangun & Mille dressyr på morgonen och PREMIÄRTUR på vår fina Samoa <3 Så vacker tjej och med ett hitintills fantastiskt temperament och gången ska vi inte tala om..
Igår longerade jag henne i full mundering - en mycket spänd häst men svansen som en arab rakt upp i taket och frustandes som en drake. Dock cool så fort jag stannade henne mellan varven. Hängde lite på henne efter longeringen. Hon är ändå riden väldigt lite, typ 2månader innan vi köpte henne och sedan har hon bara gått på bete nu hos oss. 
Säkrast att vara väldigt noga redan ifrån början, blir det fel så kan det bli så fruktansvärt fel och resultera i en förstörd häst om hon blir skrämd och det går illa. 
Idag började jag återigen med longering, inspänd löst med en "gummisnodd". Hon var mycket lugnare idag och efter en stund åt varje håll satt jag upp och travade några varv åt varje håll.
Imorgon ska jag vara på utebanan så jag får lite bredare bana, kände inte för att gå ut idag då det tröskades på åkern intill. Dumt att utsätta henne för massa saker på en gång.
Kanske kan få med lite film imorgon också :D
 
Efter lunch red jag nyaste tillskottet "Boss" som nu "sluppit" mig i tre dagar då han fått uteritt och vila. Blev fin men det satt rätt hårt inne idag, svetten rann om honom och då red jag ändå inte särskilt länge. Fokus ligger på att gå RAKT utmed fyrkantspåret i samtliga gångarter och så blir det några stora 20m volter därimellan. Riktig unghästridning med andra ord, tror och hoppas att han blir kanon som skolponny senare.
Han även med fina Seamie en stund och han blev även han fin men tog en stund att ta stödet på rätt sätt, imorgon blir det till att byta tillbaka till tränsbetet och se om det blir ngn skillnad. Bytte till ett Nova-bett för två veckor sedan då han hade ett litet sår i ena mungipan.
 
Ponny-POWER!!
Så kul att ha så många fina ponnysar i utbildning nu :) Har dock inte hunnit komma igång med Siri som jag önskat ännu då vi skaffat så många nya förmågor som har första prio men nästa vecka är allt någolunda som vanligt igen.
Imorgon drar nämnligen typ halva personalstyrkan till Italien! Kvar hemma blir jag, pappa (hoppas det regnar så han inte behöver åka och tröska) samt Anna som jobbar lite timmar på fm och har några av mammas grupper så jag inte behöver stå fyra timmar tis,ons,tor och lör..
 
Lilla Siri
 
Kram Madde
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0