Vilken dag....

Publicerat: 2014-11-05 Kl: 18:52:40 | I kategori: Allmänt

Startade dagen med att köra till Södertälje ridskola för att ha några av mina privat elever. De har ju ridit på Lina gård tidigare men nu ville de hellre rida i ridhus och det tackar man ju för.
Eftersom jag hade bokad träning själv på Segersta så hann jag ej med så många ryttare idag. Satt upp och red en av hästarna vilket jag gärna gör av flera anledningar.
 1.- även om man ser hästen under ryttare och bildar sig en uppfattning av hur den skall ridas så är det ändå bättre att själv rida.
2. - det går snabbare att komma till ett resultat då man kan hjälpa eleven att få hästen renodlad på hjälperna.
3. - ryttaren kan också då se hur det önskade resultatet skall bli.
4. - ryttaren kan sätta sig upp och då lättare känna hur det ska kännas.
5. - man kan få hjälp att ta hästen ett steg till i utbildningen.
 
Jag är själv tacksam över att jag har en tränare som sätter sig upp på min häst om det behövs. Själv har jag haft lite problem med bytena på Demeter då hon blir stark och het. Har ju min eländiga gamla nackskada som gör att jag inte alltid pallar med det. Så idag satt Mads upp på Demeter och hjälpte mig med bytena. När jag sedan satt upp kändes hon en halvmeter kortare och tillbaks till bakbenen härlig känsla. Det är också bra att se hur han får igenom förhållningar när hon vill dra iväg.
 
Så var det bara att slänga sig i bilen igen för att åka hem till ett möte med kommunfullmäktiges nya ordförande. Spännande!
Många mil i bilen i dag alltså och nu ska jag ut och ha mina onsdagslektioner!
Härligt hästliv.
På med varma kläder för nu är vintern på gång...
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0