Mycket inspiration idag....

Publicerat: 2014-05-08 Kl: 23:07:46 | I kategori: Allmänt

Ja då har man varit på kurs igen. Alltid lika kul med Jens svårt att återge så här men som vanligt handlade det om grundridning och vikten av att utbilda den unga hästen på rätt sätt.
Vi tittade först på två ekipage med "gröna" hästar därefter så red Jens sin nya fina hingst från Lövsta och det var en upplevelse bara det. Snacka om skicklig ryttare som verkligen älskar hästar och se dessa ihop och hur mycket han berömde honom och hur lycklig hingsten var av att ha Jens på ryggen. Vilket samspel!
Växlade några ord med Jens efteråt och han var lyrisk och sa att det var hans nästa stjärna. Jens red ju vår egen hingst Troll 660 på några hingstvisningar för väldigt många år sedan. Ska försöka plocka fram de videobanden och se om man kan göra om dem. Kommer ännu ihåg när han red galoppombyten i serier på Troll samtidigt som han styrde på ett hinder på 1.40.
Hur som helst har han en otroligt ödmjuk inställning till hästar och har många kloka ord om avel.
Han började dagen med att informera oss om att vi kommer ha en stor hästbrist om ett antal år. Samt att aveln blivit så specialicerad att det snart inte finns några vanliga hästar att rida för vanliga ryttare!
Vi fick även se två ekipage till som också hoppades.
Eftermiddagen tillbringades på Knytpunkten med Johan Plate -som vanligt kom med mycket om mental träning denna kurs var ju inriktad på hur vi tränare skall få fram våra talanger från ridskola och uppåt.
Kul också att träffa alla andra tränare och ridlärare då man får mycket utbyte även av detta.
Nu sovdags
Ann
 
 
Kommentarer
Postat av: Monika

Låter en del som islandshäst-aveln. Där har man inriktat sig på ädlare och större hästar med maffiga rörelser och mycket vilja. Hästar som vanliga hobby-ryttare inte klarar av att rida. Och hästar som inte är lika hållbara för vuxna ryttre.

Den gamla sortens trygga hållbara töltsäkra islandshästen blir svårare och svårare att hitta. Och det är synd för fortfarande vill större delen av de som har islandshäst ha en sådan. Alla drömmer ju inte om medaljer på mästerskap.

Men då det diskuteras mycket inom islands-aveln så ska det väl inte gå så illa att "ursprungs-hästen" dör ut. Hoppas att halvblods-aveln återhämtar sig till en rimlig nivå.

kram

Svar: Ja men fina är de större islandshästarna- Oscar är super...har nu flera islandshästar som jag tränar jättekul har börjat åka till ett stall i Södertälje där har jag bla 3 st islandshästar ska dit i veckan igen. Kanske är dags att man inom halvblods aveln tittar mer på ridbarheten,,
Ekelund

2014-05-09 @ 08:57:27
Postat av: Monika

Ja, Oscar är vacker och ett utmärkt exempel på en stor islänning med massa, inte bara långa smala ben.
Men Marie har ju avlat noggrant för att få fram den sortens hästar. :-)

2014-05-12 @ 08:37:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0