Vilken häftig hoppning!

Publicerat: 2014-03-18 Kl: 23:13:50 | I kategori: Allmänt

Ja idag var det ju hoppning igen så kul! Började med Jaqueline som vanlligt (kommit på att det är bra att börja med henne så man får in en bra känsla).
Idag var hon fin från början redan i uppvärmningen och hela passet var helt super hoppningen var nog det bästa vi gjort superrytm och fina språng. Jag knorrade inte ens när det blev ganska högt vet ju att hon hoppar ännu bättre då och det känns ju inte ens högt när man hoppar henne.
Magic och Pommes hoppade också väldigt bra. Nästa pass så blev det Demeter igen och jag börjar mer och mer komma på hur jag ska rida henne på hinder. Även om jag inte är redo för samma höjder som med Jaqueline då jag har ett stort behov av att känna att jag har full koll. Hon är svår eftersom hon har en stor galopp men lätt blir lite "tom" svårare att känna om jag har rätt rytm då hon inte heller tar tag i hinder så som Jaqueline eller Bosson.
Men fick idag till en riktigt bra rytm  och känner att det är väldigt nyttigt att rida så olika hästar för att förbättra hoppningen.
Superkul hoppas verkligen att jag har möjlighet att åka på en tävling innan vårt hoppmeeting i slutet av juni. Är ju svårt att hinna med allt speciellt när man har lektioner varje helg.
Madde hoppade Rocco igen och han gör stora framsteg för varje gång även om man har hjärtat i halsgropen när han drar iväg emellanåt. Bra för dressyren!
Övningen var så bra så den fick stå kvar till mina kvälls lektioner. Nyttigt då det var mycket hinder och lång bana för eleverna att rida. Bra att träna på att hålla fokus en lång bana. Alla var så duktiga hästarna skötte sig så bra och alla hittade en bra rytm många av eleverna är dessutom anmälda till vår pay and jump på fredag. Så det var en bra förberedelse för dem.
Imorgon ska det bli snö och vi ska rulla transporten till Segersta hoppas det inte blir så mycket snö......går ju an att köra värre blir det väl på torsdag då det också skall snöa. Madde ska ju tävla där då och framridningen är ute...
Håll tummarna att vädergudarna har fel!
Avslutade kvällen med dressyrspecialen även den lektionen gick bra. Har ju bara tre stycken i den gruppen. Är tänkt att det ska vara max 4.
Sofia som är flitig hoppade lite flera hästar på em och Thaleia går nu från klarhet till klarhet har ju haft lite åsikter i vinter. Ett sto med bestämda åsikter älskar i alla fall att hoppa!
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0