Utbildningsskalan - CHECK!

Publicerat: 2014-03-10 Kl: 21:33:19 | I kategori: Allmänt

Mycket riktigt vi fick en fråga om utbildningsskalan på eftermiddagens "Dugga"..
 
Jag skulle även beskriva hjälpgivningen i  framdelsvändning, bakdelsvändning, skänkelvikning, galoppfattning och förvänd galopp. Vad som menas med samling och när detta påbörjas.
 Takt och fotförflyttning i de olika gångarterna.
Sitter inte allt detta nu efter både denna och domarkursen får jag skämmas (!) ;P hehe..
 
Jag hade även min lektion idag (förra tillfället var jag sist ut) fick ett riktigt trevligt ekipage som dock inte varit ett par i mer än några veckor. Känner mig i största del mycket nöjd med mitt pass, fick även en del bra feedback från både Eva-Karin och de andra som var utsedda att ge feedback på mitt pass.
Känns kul och jag känner mig säker på mig själv, mitt system och de kunskaper jag hitills har :) De som ska ha lektion imorgon ska tydligen få lite utmaning då de kommer att få hoppekipage att träna.
Blir intressant då vi hitills bara haft dressyrekipage sånär som på ett fälttävlans idag på em men då hade jag duggan så missade det.
 
Till nästa steg har vi även fått en hemuppgift som ska göras tillsammans med en annan deltagare och jag tilldelades samma tjej som jag hade lektion med idag (vi delar på ett ekipage i ca 20min var)
Hoppades faktiskt på det då jag gillar hennes lektioner osv :) Vi ska vid nästa tillfälle ha ett framförande inför de andra kring hur man ska göra om man har ett ekipage där hästen ofta slår om bak i t.ex förvänd eller mellangalopp. Samt övningar m.m för mellan- och ökad trav.
Nån frågade hur långt föredraget ska vara och fick till svar ca 10min - låångt tyckte hon. KORT tycker jag! Haha men jag minns när jag gick ridledarutbildningen och skulle hålla föredrag o 40min om ryggning - det ni! (tog inte så lång tid - hur fasiken pratar man om det så länge?) I dagens läge hade jag ev kunnat dra ut på det mer då jag har fått mer "kött på benen" sedan 2007 men 40min skulle nog vara lite svårt att få ihop till även idag..

Ska bli kul :D
 
 
Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0