Så sjukt givande dag!

Publicerat: 2014-03-16 Kl: 20:56:12 | I kategori: Allmänt

Som på små moln!
Rangun efter dagens pass!
 
Jätte jätte nöjd med dagen på Wisbohammar. Jag har allstå varit på en sk "Sits/Fitnesskurs" för en tysk kvinna vid namn Diane Riemenschneider. Hon är specialist på rehablitering och fitness för just ryttare och har hjälpt Nina Hoffman tillbaka efter både rygg- och fotfrakturer.
Vi startade kl.9 med ett "Fitnesspass" med olika styrke- och strechövningar - lite svettigt minnsan :) Därefter körde de privata lektionerna igång. Man skulle rida fram själv och sedan tittade Diane på en under några minuter medan man red frågade om vad som var problem osv. Gissa om jag var lycklig när hon log och nickade kraftigt instämmande om min snedhet - äntligen en specialist som kan hjälpa mig!!
Därefter fick man sitta av och  göra olika strechövningar på en filt i ridhusmanegen, hon genomförde även en stundtals mycket smärtsam massage av rumpa rygg och insida lår.
Sedan fick jag sitta upp igen - SKILLNAD i baken! Kändes som att sitta på en mjuk härligt gelébak - helt avslappnad! Efter en stund hämtade hon även ett gummiband som jag fick trä igenom båda armarna i och ha bakom ryggen för att få tillbaks axlarna - gissa vad som hände när jag tog tyglarna??
Hästen höll fint i bettet utan tjafs!! Som jag kämpar med Rangun och han är så svår att få ärligt in i handen, nu bara var han där.
Lyrisk! och så tycker många man är tråkig eller det är tjatigt att jobba med sin sits i ridningen.. Ja efter denna dag kommer jag bli ännu tuffare - både mot mig själv och mina elever.

Sedan fick jag sitta av igen och så visade Diane några utvalda övningar som jag ska göra minst 3-4 gånger i veckan.
 
En av mina övningar! Har bilder och videosnuttar på alla övningar jag ska göra så jag kommer ihåg och gör rätt :)
 
Måste även inflika att jag fick mycket berömm av Diane för min fina ridning - stolt som bara den :D Tack Nina Hoffman för möjligheten! Nina berättade även att intresset var så stort av alla deltagare under helgen att hon absolut kommer tillbaks och att de ska försöka få till det till var tredje månad. De som varit med denna helgen har då företräde på platserna vid nästa tillfälle - ska jag definitivt utnyttja!!!!
 
Även Ebba var med ( såg jag till att hon anmälde sig så fort jag fick nys om kursen) Jag har ju kämpat så med Ebbas sits och ser så tydligt de  kroppsdelar som till och från hamnar på tokiga ställen osv MEN har inte haft de rätta verktygen/ögat för att sätta fingret på det huvudsakliga problemet. Ebba fick bland annat rida med två långa gummiband diagonalt/i kors över hela kroppen från hö fot till vä saxel och tvärt om. Nyttigt och jättekul att se :)
 
Väl hemma igen var jag tvungen att jogga Rocco lite då han fick vila igår pga skum värme  i ena fram, han  var jättefin i benet idag så två dagar får han inte vila och jag var ju sjukt sugen på att testa min "nya" kropp på den svåraste hästen ( han har blivit sjukt fin och sista dagarna har jag helt ärligt inte kunnat sitta ner i traven - han rör sig för mycket) Nu var det såklart inga större problem att sitta - även om jag fortfarande til och från kände av spänningarna i lår och rumpa så var det enorm skillnad.
Mamma fick se ett par varv också och hon verkade iaf impad :D
 
Kram Madde
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0