Hingstval..

Publicerat: 2014-06-10 Kl: 23:41:35 | I kategori: Allmänt

Ja då har Thaleia anlänt till semin stationen och vi har valt en helt nygodkänd hingst som vi tyckte verkade mycket intressant.
Han heter Diero Lux N 1280 är 3 år gammal. Med mycket intressant härstamning: Diarado - Cortez löshoppningsfilmen ser mycket bra ut han har även bra gångarter med galoppen som bäst med 8,5 i betyg finns bra ston bakom hans mormors mor är Col Rawil (Elitsto) som bla lämnade Malin Bayards tidigare OS -häst Corrmint.
 
Så nu hoppas vi att allt går vägen! Blir spännande om det nu blir ett föl då Diero är svartbrun och Thaleia gulbrun hennes mamma Trocea var ju riktigt mörk också.
 
Här har vi haft en tuff dag i sommarvärmen men allt hösilage är nu plastat och klart. Tack vare den fantastiska mannen i mitt liv Jocke! Han satt i traktorn vid 5 i morse och nu kommer han in. Naturligtvis har vi även haft hjälp av granngården Björkeby som pressar balarna och Jocke har plastat. Tur att man har bra grannar med stora maskiner!
Vilken skillnad att ta in foder på detta sätt förr höll vi på själva och körde småbalar med hö men oj vilken tid det tog och då hade vi ju bråkdelen av antalet hästar. Vi gör ju av så mycket foder på ett år. I år har vi fått köpa en hel del från ett företag som heter E-foder vi har även börjat köpa spån och torv därifrån.
 
Men det är mycket jobb kvar imorgon ska alla balar köras hem det är viktigt att få hem dem direkt för all hantering påverkar foder kvaliten så det bästa är att ta hem dem direkt och trava upp dem. Blir mycket att köra hem då vi har tagit foder på 5 olika ställen.
God natt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0