Måndag igen...

Publicerat: 2014-02-10 Kl: 23:32:50 | I kategori: Allmänt

Men full av inspiration från helgens tränarkonvent. Man får dubbel inspiration och knyter många nya kontakter så tiden emellan föreläsningarna är också viktiga.
Har hunnit prata både med domare och GP ryttare angående MRK:s dressyrmeeting i sommar då vi har lite nya ideér för att kunna få in mer publik.
Läktaren är ju som sagt var lite liten i alla fall när de högsta klasserna avgörs. I år blir det ju både Grand Prix och GP kür. Ska bli så kul!
Man får även andra utbyten då det var så många grenar på plats bla en del landslagsryttare.
Men det bästa var ju föreläsningen med norrmannen Håvard Engell. Det är bara att börja träna så man blir liksidig.
 
Vi har haft vår veterinär Tove här idag och hon hade varit på föreläsning för veterinärer i helgen för hans dotter som forskar på SLU. Handlade mkt om att ofta så är det så att vår oliksidighet påverkar hästarna så att de får problem. Vi behöver alltså fokusera även på oss själva som ryttare och inte bara på hästen när det blir problem.
Hon ska ha en kurs i maj som jag ska se till att gå på.
Jens Fredricson tog ju hjälp av dem för att justera sin sits och titta så bra det blev!
 
De ryttare som rider i toppen tränar inte bara för tränare utan har även mental coacher och personliga tränare för att träna kroppen. Man kan säga att ridsport verkligen har blivit en sport där elit ryttarna tränar mer timmar än många andra idrottare. Dessutom har det ju uppmärksammats på senare tid.
Jag läste tex om en svensk handbolls spelare som spelade i ett Tyskt lag han tränade ca 1,5-2 tim på fm och lika mkt på em i övrigt ledig.......en ryttare tränar ju oerhört mkt mera.
 
Sovdags -god natt
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0