Dags att dra mitt strå till stacken..

Publicerat: 2014-02-12 Kl: 22:15:00 | I kategori: Allmänt

Efter långt uppehåll ifrån mig, bortsett ifrån ett kortkort inlägg förra veckan, tänkte jag nu försöka mig på en kort resumé av tiden som förflutit sedan sist jag skrev.
 
Två toppen-veckor med sol, slapp och lite bad. UNDERBART härligt och man är så hemma i Kamala, helt sjukt vad tiden går.. På en resturang på stranden brukar vi träffa en äldre man (pensionär) som har hus därnere, brukar prata lite kort varje år och han är oftast själv då hans fru ej brukar vara på stranden så han pratar med många. En lunch pratade han med ett annat svenskt par vid bordet bredvid om hur det var när han var på den lokala matmarknaden för första gången för 18år sedan - då tyckte jag att det var ju sjukt länge sedan och oj vad många år han åkt hit.. Så slog det mig ganska snart att jag inte ligger så många år efter inte..
När jag var 13år bodde jag i Kamala för första gången - drygt 12år sedan..
 
Tiden går..
 
Väl hemma igen fredag eftermiddag åkte vi raka vägen hem och jag sov som en stock redan kvart över åtta på kvällen, dock vaknar man ju rätt tidigt på morgonen. Jag och mor for till Knivsta/Arlanda och Nova Park - superhotell för konferenser eller om man bara vill bo. Så bra mat som vi fick och fina lokaler samt verkade de ha ett fint bad/spa.
Föreläsningarna var toppen och norrmannen Håvard blev jag helt besatt i, känner nästan att jag måste åka till Oslo en sväng. Jag tror han skulle göra underverk med min snedhet. Idag har jag faktiskt provat att ha mina extra sulor även i ridstövlarna och det kändes bra men har bara testat på en häst så blir till att pröva mera!
Väldigt inspirerande med Agneta Aronssons föreläsning på söndagen också om Funktionsnedsättning, hemska historier om hur några av hennes ryttare fått sina skador :S Usch hemska tanke..
Johan Plate var som vanligt grymt bra och på em hade vi debatter i varje gren som jag tycker var mycket givande, kul att även vi som är aspiranter fick möjlighet att delta denna helg :D
Hemma på Ekelund sent på söndagen så jag släppte av mamma och plockade ihop ridkläder inför två dagar på C-tränarutbildning på Strömsholm.
Detta steg har vi nu delats in i våra grenar och även delats mellan Flyinge och Strömsholm så vi är nu betydligt färre en de tre första stegen.
Vi har Eva-Karin Oscarsson som handledare och jag har ingen egen erfarenhet av henne sedan tidigare men hon överträffade faktiskt mina förväntningar - verkligen superbra! Och detta steget gav mig mycket även om det också var ganska nervöst eftersom vi denna gång skulle ha egna lektioner och inte bara bedömmas av Eva-Karin utan även utan även en del av gruppen är utsedd att ge feedback på ens lektion.
Jag var sist ut och vi var två och två på varje ekipage så jag fick andra halvan av det passet, ett Intermediare ekipage så det var riktigt bra ekipage vi fick denna kurs.
jag fick ganska bra omdöme men de ville att jag skulle våga gå på lite mer och ta igenom det jag ser, men som sagt sjukt svårt och lite nervigt även om jag just under själva passet kände mig lugn och säker höll jag på att avlida både före och efter!
Svårt också att våga osv första gången man har ett ekipage, blir bedömd av massa människor man inte känner och dessutom har lektion i typ 15-20min men jag är ändå nöjd med min insatts :D
 
Rocco
 
Igår slutade vi redan vid 15 så då han jag hem till Ekelund för att rida mina pållar! Nästan tre veckor ur sadeln.. Rocco var färdig och uppvärmd när jag kom ut i ridhuset, mamma hade tömkört så vara bara att byta till sadel och kliva upp (LYX) - han var dessutom guda-fin! Kul att komma hem till :D Tack mamma och Fia som kämpat med honom.
Rangun var sedan framskrittad och klar på bandet så blev dressyr även på honom - fin häst även han! KUL <3
 
Idag var det första normala arbetsdagen, trodde jag iaf, skulle ha mammas två kvällsgrupper då hon skulle iväg på möte men så gick fia och fick migrän på fm så jag fick ytterligare två grupper så det blev intensivt nästan non-stopp från strax efter 15 till kl.20 ikväll! Galet - nu är jag helt mör i HELA kroppen och ögonen går verkligen i kors. MEN alla lektioner gick riktigt bra - speciellt 18-19 gruppen! Då är det inte så jobbigt ändå!
 
Rocco fick dressyr på morgonen och var superfin, hade även privatlektion på Lady och den donnan har varit på "spa" i tre veckor så jag fick sitta upp och prova en stund och det var minsann lite skillnad! Vore kul att testa med någon egen häst men är ju inte helt gratis att ställa iväg hästen sådär, tror både Rocco och Rangun gillat det - eller jag Rangun hade nog inte gillat vattenbadet men han får väl vänja sig ;P
<3
 
Skulle ridit både Magic och Elton på em men Elton fick bara gå en stund på bandet eftersom jag blev tvungen att hoppa in och ha lektion, Magic var superfin iaf så Anna J har verkligen tagit han dom honom väl när jag varit borta. Ska bli kul att hoppa för Erik imorgon - egentligen skulle det ju varit igår men eftersom jag var på kurs så lyckades vi flytta det till imorgon istället.
 
Nu måste jag sova! Måste bädda om också eftersom någon inte sett till att hålla min sovrumsdörr stäng så det vita monsteret Buffy har skitat ner hela sängen men massor (!) av vidriga vita hår :/
 
God natt!
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0