Ett bidrag..

Publicerat: 2013-09-18 Kl: 22:16:44 | I kategori: Allmänt

Jaha en liten update ifrån en annan kanske kan vara på sin plats? (Madde)
 
Jag har som mamma skrivit, och ni som följer oss på fb har säkert också reda sett det, påbörjat min dryga 6 månader långa C-tränarutbildning i Dressyr! Känns kanon att äntligen kommit igång då det känns som en evighet sedan jag skickade in ansökan i våras. Förutom att det är en bra kurs och man får ytterligare "papper" på sin kunskap så kommer många nya bekantskaper att skapas med andra likasinnade! Det är "tyvärr" ingen som jag känner sedan tidigare med men några namn man känner igen ändå.
 
Dessa två dagar har vi tillbringat på Strömsholm där vi haft föreläsningar om Ledarskap-Prestationspsykologi med fantastiska Johan Plate, Hästens rörelsemekanik, Företaganade/skatt/lagar, Hälsa/kost samt Doping/medicinering. Alla dessa var bra föreläsningar även om vissa var särskilt bra.
Knytpunkten! Här hade vi största delen av vår undervisning :) Var första gången  jag var inne i denna relativt nya byggnad - superfina lokaler.
 
Nästa del går i slutet av oktober och då ska jag fara hela vägen ner till Flyinge! Superbra är då att bästa Emma just flyttat ner till Lund för att studera vilket betyder att jag har någon att hälsa på och bo hos :D Insåg också att det ligger sjukt nära så jag kan gå eller cykla till Flyinge!
 
Kanske undrar någon över hur mina hästar går också?
Rangun som jag varit lite rädd för att han inte ska hålla och att han kanske hade nått sin högsta nivå på dressyrbanan har helt klart överaskat då han bara blir bättre och bättre, jag försöker dock verkligen att avväga arbetet med honom och att nu verkligen bygga upp och jobba honom på rätt sätt till 100%
Det började ju med att han efter relativt lång vila/konvalecent smällde till med den fantastiska helgen hos Gripens RF i augusti. Sedan var jag med ett pass för Siv när vi hade vår funkis-helg och hon blev förtjust i honom och jag fick beröm över arbetet med honom. Där fick vi mycket bra hjälp! Sedan lyckades jag knipa en tid hos Mads för två veckor sedan och då kastade jag upp honom att prova och känna. Nyttigt både för mig och häst för det är verkligen bara jag som rider honom och jag får ju då inte möjlighet att se honom ifrån marken heller.
"-Varför har jag inte fått se den här fina hästen förut?" var en av hans första kommentarer och även "... - vad får du 8:or på?"
Ehmm mmm ja skritten typ hehe.. Nja men när jag tänkt efter lite så kan vi även få det på enkla byten, nån uppridning/halt osv.. Men helt klart värt att tänka på!
Jag fick skäll för att jag var för slarvig - syrran blev förskräckt när jag berättade det (att om jag var slarvig vad är då hon?) hehe..
 
Efter den träningen har han bara gått bättre och bättre samt att jag lyckats få mamma att tömköra en del då del arbetet är kanon för honom. Idag hade jag ca 3-4 sekunder av passet som jag levt på heela dagen!! Känsla! :)
På söndag blir det en MsvB:4 hos Gripen och hoppas sedan komma med i Enköping i november där jag vill rida MsvB:5 & St:George.
 
Rocco gör även han stora framsteg och vi har lyckats rida ihop godkända poäng i MsvC så det känns bra. Har tyvärr inte blivit så mycket träning för Nina med honom då det antingen varit vi som inte haft tid eller hon.. Har ju som tur var världens bästa mamma som kan hjälpa mig :) Planen är att han ska gå MsvC på söndag MEN han sparkade på sig i hagen i söndags så han har inte gått på många dagar nu. Hoppas det går att rida lite lätt på honom imorgon för annars måste jag hitta på något annat :/ Kan ju inte åka på tävling när hästen har vilat en vecka direkt - inte just denna häst inte..
 
Denna coola herre är jag för övrigt stört-kär i!!! Vilken häst! Synd att han är skäck måste jag ändå säga för det är inte "hel-poppis" med skäckar, speciellt inte på dressyrbanan :(
Han har de tre sista veckorna gjort ENORMA framsteg, ska bli lite starkare i galoppen och framförallt fattningarna sedan ska vi nog ut på lite äventyr!
 
Nu orkar jag inte skriva mer ikväll..
 
Kram Madde
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: christina

Jag tror inte du vill varken gå..cykla...nha beror på vart i lund hon bor..men det är en bit!

2013-09-19 @ 22:21:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0