Strömsholm dag 3!

Publicerat: 2013-11-11 Kl: 19:58:48 | I kategori: Allmänt

Jahapp då var dag tre avklarad på en av Sveriges största anläggningar :) Lördag - söndag har jag haft min domarutbildning av vilken jag såsmåningom kommer att bli MsvC-domare. Två mycket bra dagar måste jag säga, vi har fått studera och diskutera en mängd olika ekipage på olika nivåer och såklart även en hel del teori på sal. Massa matnyttigt och vi hade ett litet prov i lördags (kändes mycket bra och jag har ju helt klart fördel av att jag redan hunnit gå igenom mycket via min C-tränarutbildning) igår blev det även repetition på anatomi och rörelsemekanik med Agneta.
Helgens kurs har hållts av Agneta Aronsson och Ulf Wilken och de har verkligen varit super och Agneta gillar jag skarpt och hon har mänga bra tankar och funderingar att dela med sig av!
 
Igår kväll åkte jag ut till Ekelund och red Rangun, Rocco & Magic - blev väl klar strax efter halv tio så ja kan säga att jag somnade ovaggat. Klockan ringde 05'15 imorse då var det Rocco i ridhuset och Rangun ut och galoppera en sväng i soluppgången som stod på schemat. Skynda vidare till däckbyte jag bokat in kl.9 och sedan började kursen kl.10 på Strömsholm.
Hela dagen har letts av Jan Jönsson och honom har jag aldrig sett eller hört tidigare, många tips var mycket bra men kändes som en väl kort fast ändå utdragen dag då vi slutade redan klockan 16 men kändes inte som man fick alls lika mycket ut av denna dag som många av de andra dagarna. På fm hade vi löshoppning och fick titta på ett 3-års sto och sedan en 2-års hingst. Båda fina men hingsten var ju något extra i hoppväg!
Efter lunch fortsatte vi med hoppning uppsuttet, vi fick se en 3-års hingst som hoppade gudafint, ett för sin ålder välmeriterat 4-års sto som nu senast kom 7:a på Flyinge, en 5-åring och en 6-åring. Anna-Clara visade två av dem och hon red verkligen superbra och hade väldigt bra beskrivningar av sina ritter och hästarna. Skicklig och kunnig!
Måste vara kul att ha hennes jobb :)
 
Våra fina lektionsston i sommras..
 
Kram Madde
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0