Kanske har jag en ny gul?

Publicerat: 2013-11-07 Kl: 23:18:34 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Idag har det som sagt varit blandat väder. Har bara ridit Hera i två veckor nu och hon gör framsteg varje dag. Ingen risk att någon(Madde eller Sofia) vill ha henne så jag får nog ha henne ifred. Madde kallar henne pansarkryssaren. Men jag vill nog påstå att hon ej känns som en sådan längre.
Härlig galopp och bjudningen är så mycket bättre.
Ston är ju speciella att rida. Det gäller att ha dem med sig för får man dem i mot sig så är man rökt.
Som Kyra Kyrklund sagt en valack säger man till vad den skall göra en hingst ber man och ett sto lämnar man in en ansökan i ett antal exemplar om lov.....
Jag har ju haft förmånen att rida ett antal ston genom åren men även många hingstar.
Började rida hingst redan i 13 års ålder och det var den fantastiska new forest hingsten Smedhults Cavat. Det har med åren blivit några till (då halvblod)  vår egen Troll 660, Primör (som tävlades med stor framgång av Rolf-Göran Bengtsson) han stod här på station samt Epson och Flyinge Uttini och Simsalabim samt den fantastiska Arro Bell.
Desto flera ston har det varit går ej räkna alla.
Men Hera är ju fjärde generationen som jag haft så en speciell plats har hon allt i mitt hjärta.
Hennes stam är: Arro Bell - Briar - Troll - Fantom II - Portos - Ganymed - Magnet Kyff osäker på stavningen på de sista.
Hennes mormor står ju på Näsbyholm ( Kalypso) Jocke skor henne fortfarande. Hon är ett selektions sto så det vore ju kul om hon fick något mer föl...hon hoppade väldigt bra på 3-års testet har för mig att det bara var två som hoppade högre poäng på Strömsholm av ca 90 hästar!
God natt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0