Välkommen till klagomuren!

Publicerat: 2013-01-23 Kl: 14:49:44 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Idag har vi då varit helt själva. Dagen började med -19 grader. Det tar ju en evinnerlig tid att ta ut hästarna när det strular lite.
En sak kan man säga i alla fall att jag tror att hästar verkligen går in för att förstöra och göra sig illa.
Vi haren "rolig" häst som öppnar handtagen i hagen. Idag tog jag ut de första två gick och hämtade nästa två när jag kommer tillbaka har de redan öppnat och gått ut igen. Alla som håller på med hästar vet ju hur de reagerar på morgonen när de stått stilla en hel natt och det är nästan -20 ja de är sprakiga - pigga - galna.
Fick tag i boven som öppnat grinden och släpper in henne med de två jag hade med mig ut. Halleluja vad roligt det var med en häst kvar ute. Naturligtvis var det ju Hera som jag nu blivit bundis med och börjat fantisera om en fortsättning. Den galen pannan for runt och bockade och kastade sig in i en snödriva mellan elstolpar med tre vajrar och blev hängande uppe på en vajer.
Hon kom som tur var  loss och jag lyckades per mobil få tag i Jocke som i sakta mak kom med en havrehink.
Hera gick då att fånga men var ordentligt chockad och skakade hela hästen. Hon fick gå in igen och stå en stund ser ut som om hon klarat sig bra isåfall har hon haft änglavakt!
Till saken hör ju att alla hästar som jag fött upp med målet att jag ska ha den själv har skadat sig på något sätt. Har i alla fall hållt på med detta sedan -88 (uppfödning).
Dessutom är det så att Hera´s mormorsmor köpte jag i mitten på -80 talet:
Verona (kallades Fatale) e: Fantom II-Portos-Ganymed-Magnet Kyff
Jag köpte henne av Helena Widell och det var ett litet sto med mkt hopp i sig och fina gångarter. Hon fick tyvärr bara två föl som överlevde det första före min tid som faktiskt gick junior EM i fälttävlan e: Happy Day
Här födde hon Kalypso -96 e: Troll 660 vår egen hingst.
Kalypso var en mkt lovande unghäst som tex hoppade 8-9 på tre årstestet det var bara tre det året som hade högre på Strömsholm av totalt ett 80 tal hästar. Detta var ju en häst som jag skulle ha själv och tyvärr så överred jag henne hon hade otroligt  lätt för sig och jag kan säga att jag idag har lärt mig en läxa som gjort att träningen av unghästarna ser mkt annorlundare ut idag.
Kalypso stod alltså skadad som 4 åring men efter lång rehabilitering så skolades hon in på ridskolan där hon arbetade i ganska många år med den äran! Kallade henne en målsökande torped i hoppningen. Har för mig att Ange vann ridskolemästerskapet DM i hoppning ett år. Nu lever hon ett mkt gott liv utanför Strängnäs sedan 3 år? tror jag.
Det var  ett tufft beslut men riktigt nya ägaren Karin skulle inte ens prova att hoppa henne vid provridningen för hon skulle ju bara rida dressyr men 2012 var de med i Gripens div III lag i hoppning!
Då jag absolut ville ha en egen häst med Fatale i så betäckte jag Kalypso med Briar. Ut kommer en jättehäst Leukothea som naturligtvis tar sig ut ur hagen (vid 2 års ålder) och hamnar i ån-diket som är full av gyttja där hon blev liggande länge. Det var  ett tufft arbete att få upp henne.
Det tog lång tid att reparera och jag betäckte henne då med Arro Bell.
Jag har i alla fall bestämt att aldrig mer säga jag ska ha någon av uppfödningarna allt är tll salu så kanske någon lyckas hålla sig vid liv till mig!
Bell´s Hera
 
 
Ann
Kommentarer
Postat av: Monika

Tycker nog att du har rätt till att klaga efter en sådan början på dagen. Hoppas att det inte blir något tok med Hera som inte syns nu.

2013-01-23 @ 18:14:10
Postat av: Ann

Som det ser ut nu ok ibland ska man ha tur igår så körde Jocke dit en del träd så de ska hålla sig lugna och ej roa sig med att gnaga ner stolparna och öppna grindarna. De är som bävrar i den där hagen.

2013-01-24 @ 12:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0