Can't stop loving this HORSE!

Publicerat: 2013-04-16 Kl: 20:37:42 | I kategori: Allmänt

SIR ELTON
 
Ni får tycka att han är/verkar hur tråkig och "ful" som helst men JAG blir lika glad varje gång jag ser honom då jag passerar hans box i stallet eller går förbi hagen.
Ja för han är inte världens fagraste, speciellt inte nu med lurvig halvskitig päls och den där magen som envist vägrar krympa till en normal hästs size. Han är av den lite trögare typen så jag tror många anser honom vara tråkig och seg att rida men INTE JAG! Och idag var inget undantag för idag var det dags för "Bytes-premiär!"
Det är alltså galoppombyten jag pratar om, jag har egentligen velat börja med dem länge men väntat då jag anser att jag inte haft rätt förutsättningar och kunskap för att det ska bli bra och med tanke på hur stadig och stabil han är i sin förvända galopp så är det verkligen inte en dag försent.
Jag avslutade passet med att göra byten så som jag fått göra med Rocco till att börja med, de första gångerna förstod han inte alls plus att jag inte var tillräckligt snabb och typ kastade mig om och framåt :S
Men efter den del försök så fick jag till ett åt varje håll och eftersom Nina har varit mycket noga med att bara göra just ETT så gjorde jag inte mer.
Men han blev sjukt fin i galoppen av detta arbete så det var ju toppenkul!
Bilden ovan tog jag efter vårt svettiga pass :)
 

Förutom Eltonmannen har jag idag ridit Melete ett pass i ridhuset - gaaahh vad jag längtar tills i höst när man kan börja jobba på riktigt ordentligt och grunderna som start, broms och styrning fungerar. Nu handlar det som sagt mest om det och att hon ska förstå och lära sig att lyssna för ryttarens hjälper och bjuda ordentligt framåt i allt arbete.
Framåtbjudningen är den allra viktigaste grundstenen tycker jag för bjuder de inte fram in i handen är det omöjligt att få hästen att jobba rätt och förstå nya saker samt att de MÅSTE tycka att arbete är ROLIGT!
Nu när vägarna är så mjuka och fina kommer det även att bli en hel del galopp ute på dessa - perfekt jobb för att få bjudning och arbetsvilja. Idag hade jag mamma och Demeter i ridhuset samtidigt och det var toppen när jag kom till högergaloppen för där går hon inte riktigt fram och tränger gärna inåt. Draghjälp!
Ska se till att få lite nya bilder på henne snarast så ni får se underverket :)
 
Poseidon tömkörde jag på morgonen - start- stop stod på hans schema. Han ska nu börja tömköras ca 2 gånger i veckan samt gå på skritten då förstås. Han är väldigt sen i växten och därför har vi nu inte ridit honom på flera månader för att han måste få växa ihop sig mer. Vissa hästar är helt enkelt sena och det är svårt att säga exakt vad det beror på.
 
Bell's Poseidon
 

Rangun fick ut och galoppera på grusvägarna på morgonen - lycklig häst! På em blev det ett 30min pass på skrittbandet medans jag roade mig med att mocka hage :)
 
Imorgonbitti åker jag (och pappa) till Wisbohammar för ett träningspass och så hämta hem min vilde igen. Jag hoppas att han skött sig prickfritt den lilla filuren!
 
Rocco
 

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Anonym

Undrar hur kolibri mår??

2013-04-17 @ 07:48:51
Postat av: Ann

Förhoppningsvis så vet vi bättre imorgon då vi har veterinär här.....

2013-04-17 @ 20:42:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0